A nukleáris fegyverekkel kapcsolatos francia doktrína szerint akkor lehet azokat bevetni, ha Franciaország létfontosságú érdekeit fenyegetik – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök.

Párizs  "kész megnyitni a vitát" a nukleáris fegyvereket is magában foglaló európai védelmi politikáról.

"Szeretném elindítani ezt a vitát a rakétaelhárító védelemről, a nagy hatótávolságú képességekről és a nukleáris fegyverekről azoknak az államoknak az esetében, amelyek rendelkeznek ilyenekkel, vagy amelyeknek a területére telepítettek amerikai atomfegyvereket. Tegyünk ki mindent az asztalra, és nézzük meg, mi nyújt számunka valódi védelmet, hiteles módon"

- fejtette ki a francia államfő az interjúban, melyet pénteki  strasbourgi látogatása során adott az Ebra-cégcsoport kelet-franciaországi regionális lapjainak – számolt be a penzcentrum.hu

Ha kell, atomfegyvert is bevet Franciaország – Macron kész mindenre az érdekeik védelmére

Nukleáris armageddon Fotó: NASA Climate Change

Európai rakétapajzsra van szükség

Kijelentette: Franciaország meg fogja őrizni "sajátosságát, de készen áll arra is, hogy jobban hozzájáruljon Európa védelméhez". Macron szerint beszélni kell egy európai rakétapajzs lehetőségéről is: biztosítani kell, hogy ez minden rakétatípus elhárítására alkalmas legyen, és egyben elrettentsen az atomfegyverek bevetésétől is.

"A hitelességhez szükség van nagy hatótávolságú rakétákra, amelyek elrettentik az oroszokat. A nukleáris fegyverekkel kapcsolatban pedig Franciaországnak az a doktrínája, hogy akkor lehet azokat bevetni, ha létfontosságú érdekeinket fenyegetik"

- mondta  a francia államfő.

Erős Európára van szükség, mely tiszteletet parancsol és szavatolja a biztonságát

A Brexit óta Franciaország az egyetlen atomhatalom az Európai Unióban, mellette Nagy-Britannia rendelkezik még saját atomfegyverekkel. A brit és francia nukleáris potenciálhoz hozzáadódnak az Egyesült Államok öt európai országban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban és Törökországban tárolt nukleáris töltetei. Emmanuel Macron csütörtökön a párizsi Sorbonne egyetemen tartott beszédében olyan "erős Európa" mellett érvelt, amely "tiszteletet parancsol", "szavatolja a biztonságát", és visszaszerzi "stratégiai autonómiáját".

Forrás: penzcentrum.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez válasz Putyinék állandó fenyegetőzésére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
Ezek nem a franciák, vagy Macron érdekei! Ezek az amerikai zsidó bankár, befektető, spekuláns horda érdekei. Ezekért van háború Ukrajnában, ezek szítják a háborúkat mindenhol. Totális ellenőrzés, maximális haszon és a világuralom kiteljesítése a céljuk.
Toller Béla
A létérdek az létérdek. És ezt puttynak is meg kell hallania !
csak úgy....
@Géza: szia tibi, látom hülyébb vagy mint voltál!
jáger laszló
Komolytalan!
Szóra sem érdemes!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Horizont
Nagyon érdekes hogy kedves (nem annyira azok) jobbos kommentelőtársaink el sem olvassák a cikket. Csak a címet amit a Propi ad és köszönő viszonyba sincs a cikk tartalmával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.