Georges Leekens szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak vezérekre, "hat-hét csapatkapitányra" van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben.

Az új kapitány szerint így lehet sikeres a magyar labdarúgó-válogatott
Fotó: MTI

Az új szövetségi kapitány hétfőn, az M4 Sport Sport7fő című műsorában elhangzott interjúban az idei utolsó két mérkőzésről szólva megjegyezte, Luxemburgban a csapatszellem rendben volt, azonban a vereségre nincs mentség, míg a Costa Rica elleni siker javított kicsit a hangulaton. Ezeken a találkozókon megbízottként még Szélesi Zoltán irányított.

A belga tréner kiemelte: csak a jó hangulat nem lesz majd elég a válogatottnál, jó csapat is kell, ehhez pedig fontos egy erős szakmai háttér és a szurkolók támogatása.

A kerettel kapcsolatban leszögezte, fontos lenne, hogy új vezérek lépjenek elő, hat-hét csapatkapitányra van szüksége, akik vállalják a felelősséget. Külön felhozta példaként a válogatottságtól már visszavonult Juhász Rolandot, aki véleménye szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt. Hozzátette: egy csapatnyi ilyen futballistára lenne szüksége, emellett olyan labdarúgókat akar látni, akikben megvan a "gyilkos ösztön", amely elsősorban a labdaszerzéseknél fontos.

A szakember elmondta: nagyobb harcot szeretne a csapaton belül, azt, hogy legalább két-három játékos küzdjön egy adott posztért.

"Minél nagyobb a konkurencia, annál jobban harcolsz. Ha ez nem tetszik, ne akarj válogatott lenni. Senki ne higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben" – tette hozzá.

Georges Leekens hangsúlyozta: természetesen hisz abban, hogy irányításával a válogatott kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A nézők már 11, a pályára lépő FUTBALISTÁval is beérnék.
Sajnos, nemhogy csapatkapitány Egy se), de még csapatjátékos sincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A nézők már 11, a pályára lépő FUTBALISTÁval is beérnék.
Sajnos, nemhogy csapatkapitány Egy se), de még csapatjátékos sincs.
Yoda69
Ez jo 6-7 csapatkapitany. Miert mindjart 11? Igy legalabb mindenki menne a sajat feje utan.
Kellene 11 Maradona a csapatba. O valoban egymaga is el tudott donteni egy merkozest.
justhpeter
Talán egy pár olyan, aki a játék szeretetéért játszik.
nem tibi
jó az ötlet de a kiemelkedő futballtudás sem ártana 7-8 ilyen játékos itt sajnos nincsen ,
szóval megbukott . :-)
nezelodo
Mit mondhatna mást mint azt hogy ő majd... Azt mégsem mondhatja, hogy ezekkel a falábúakkal semmi remény. mert ugrik a sok pénz!
papa.49
Vajon az új kapitány tudja kikkel fog dolgozni, szerintem fingja sincs róla !!!
A magyar foci akkor tud talpra állni ha a pénzt amit ma ráköltenek a tizedére csökkentik, akkor a ,,szerencse lovagok,, rögtön tovább állnak, és maradnak azok akik igazán szeretik a focit !!!
nezelodo
A magyar foci egy túlfújt nagy lufi, egy szúnyog kiszúrhatja, és akkor látható lesz az igazi eredmény. Nincs utánpótlás keresés, válogatás, nevelés, csak az "akadémiák" szaporodnak gomba módra, a semmiért. Mindent a szülőkkel fizettetnek a hatalmas pénz amit a focira szánnak, kézen közön elfolyik, és a valóságban nem a gyerekek körülményeinek a megteremtésére költik. Nem elhanyagolható, hogy a foci mellett értelmes tanult embereket neveljenek belőlük, és ne a bunkósságról lehessen felismerni a focistát.
Sámannus
Most kellene a pojácáknak a fagyos földben az ekét húzni, és felszántani a pályákat.Ezek meg már két hónapja csak a hájat növesztik a pocakjukra, mint a vágási sertések. Tavasszal olyanok mint a medvék, mert végig döglik a telet. Máshol télen is van bajnoki.
papa.49
Igen kijutunk időben ha sikerül a WC re )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.