A rövidpályás gyorskorcsolya-klasszis betekintést engedett a MOB kulisszái mögé. 

Liu Shaoang nem kíméli a MOB-ot, durván beolvasott nekik egy interjúbanFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaoang, aki a 2022-es pekingi olimpián három érmet nyert, a Nemzeti Sportnak adott interjút. A beszélgetésben – amelyet a blikk.hu szemlézett – azonban nem a pozitívumokról beszélt, sokkal inkább az MOB-helyzet árnyoldalairól.

Nyitásként elmondta: nem minden olyan csillogó a MOB-ban és annak környékén, mint amilyennek látszik.

Elmondta, hogy már az indulás előtt voltak problémák a felszerelésekkel, hiszen a 2016-os, riói kollekciót vehették át, mivel a szövetségnek megszűnt a szerződése a sportszergyártóval.

„Nincsenek nagy elvárásaim, de azért azt nem jó érezni, hogy mi vagyunk a MOB-ért, s nem ők értünk. Pekingben is nekünk kellett dolgoznunk azért, hogy ők jól érezzék magukat”

– nyilatkozta. Tragédiaként élte meg, hogy a MOB csapatvezetője a játékosok nevével sem volt teljesen tisztában. Az is különösen bántja, hogy a téli olimpián szereplőket egyáltalán nem kezelik egyenrangúként a nyári olimpia résztvevőivel.

„A tokiói játékok előtt az egyik szponzorunk kivitt volna minket a testvéremmel, Shaolinnal Japánba, s onnan jelentkeztünk volna be többször – a MOB főtitkára mindezt úgy kommentálta, hogy ez jó lehetőség, hiszen legalább megtapasztaljuk, milyen is egy igazi olimpia.”

Azt is sérelmezte, hogy a MOB vezetői közül az első napon, a vegyesváltóban elért bronz után senki sem gratulált neki. Majd áttért a testvére kizárásának ügyére.

„(...) ez volt az az ominózus döntő, amelyik után kizárták Shaolint. Bánhidi Ákos megkérdezte a csapatvezetőt, kinek a dolga az óvás, s mivel azt a választ kapta, hogy az övé, az edzőnk cselekedett is – az óvást a válogatottunk orvosa finanszírozta... És persze újfent én mentem le a diplomáért és éremdobozért másnap a díjátadó után.”

Kritikaként említette azt is, hogy egyáltalán nem volt olimpiai hangulata a csapatnak, amiért a vezetők felelősek egyértelműen.

Forrás: blikk.hu, nemzetisport.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
A liu ag, takarodjon az érmeivel a büdös kurva anyjába! Neki az a dolga, hogy sportoljon, eredményeket produkáljon, ha ez nem megy akkor akassza fel a korit a polcra és kussoljon, menjen a picsába!
terlasz
@Németh István: A dolgát elvégezte a 3 éremmel, de nem azért, hogy a nagy MOB emberei munka nélkül jól érezzék magukat. A két fiú nélkül Mo-nak esélye sem lenne a téli olimpián.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.