A cikkben elolvashatjátok, milyen a jó tüttyölt ratyli, hány tojásos dorombóc kell hozzá, valamint mekkora lepencét kell felhasználni.

Forrás: hedon.blog.hu
Feltöltő: Hedon Ista
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Van néhány kutyám, de még egyik sem tudott nekem ratylit fogni. Nem is tudom mi lesz most velem!?:-)
Hedon Ista
@lópicigáspár: Be kell tanítani őket. Ennyi.:)) Mert a ratyli jó!! Pláne, tüttyölve!!:D
palika
Itt Zalában rengeteg ratyli van, sokszor feljönnek a föld fölé is! Ha valakinek van türelme, és éjszaka lesben áll, az csodálkozhat bennük!
lópicigáspár
@Hedon Ista: Kérnék egy részletes leírást a betanítás módjáról, mert ezt a részt nem lelem a szakkönyvekben.:-)
Hedon Ista
@palika: És milyen tüttyölve? Úgy már nem olyan szép, igaz?
nyanya001
@lópicigáspár: Pdig igen fínom lehet ez a ratyli :))
Te jó szakács vagy igazán elkészíthetnéd :))
Dulcinea
@Hedon Ista: Áruld már el mi a csuda az a ratyli?:))
Hedon Ista
@lópicigáspár: Na ja: drága titkokat - ingyen - nem árulunk ám el!:) Amúgy minden beszberben meg lehet makerászni!:))
lópicigáspár
@Hedon Ista: Rossz lehet a gépem. Ott sem találtam. :-)
Hedon Ista
@lópicigáspár: Rossz szavakra makerászol!:)
sokanvagyunk
@palika: Mi már csak maradnánk @Dulcinea főztjénél, mert ennek még a neve se hangzik jól!
Hedon Ista
@lópicigáspár: Küldjek egy nyimorát?:)
lópicigáspár
@Hedon Ista: Nyitom az ablakot, jöhet fénypostával, MZ/X! :-)
Dulcinea
@Hedon Ista: Angyalom, a jó ég áldjon meg!:)) Olvastam az előbb a ratylid receptjét, ezért kértem beazonosítási segítséget! De látom nem szánsz meg,:)) No miféle szárnyas jószág lehet, fogoly, vagy fácán, vagy egyéb fenevad? Áruld el de azonnal mert nem alszom nyugodtan!:))
Hedon Ista
@Dulcinea: Őszinte leszek: én sem tudom!:DD
Dulcinea
@sokanvagyunk: Mit szeretnétek ebédre? Inkább vacsorára no ki vele!:))
Dulcinea
@Hedon Ista: Óhh, hogy allah növesszen neked földig érő szakállat:)) Akkor mi ez a kódolt szöveg,a@lópicigáspárral?:)))
sokanvagyunk
@Dulcinea: Most indult el @palika: a terepjárójával - (bakancs) -, állítólag fel vesz útközben (nyakiban), - hétvégére érkezünk. STOP! - Mint a sáskák, mindenevők vagyunk.
Dulcinea
@sokanvagyunk: Mire megérkeztek viharvertek lesztek! Nem baj, ha nem lesz hideg bográcsolunk! Egy jóképű marhapörkölt, azt @palika: úgy is imádja! remélem te is!:))
Akkor csak bakonyi sert, bord! meg amit még kitaláltok!:))
sokanvagyunk
@Dulcinea: Tartok tőle, ott is maradunk...
Dulcinea
@sokanvagyunk: Van elég szobám!:)) viszont a fürdőszobánál tömegnyomor lesz:))
palika
@Dulcinea: Majdnem fogtam egy ratylit, még várok egy-két órácskát, és ha nem lesz meg a grabanca, akkor sem adom fel!:--))
sokanvagyunk
@Dulcinea: Lavorhoz szoktunk... megoldjuk:)))
palika
@Dulcinea: Az a helyzet a förödővel, hogyha jön a böjtibanyus annak kifogja megmosni a hátát? Én a tiédet vállalom, abban nem lesz hiba:-)))
feketeözvegy
Nos ez az eredeti recept...


Trüttyölt ratyli

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
1 kis pohár tejföl
10 dkg sonka
2 tojás
20 dkg sajt
1 evőkanál olaj vagy kevés vaj
fehér bors

ízlés szerint sok más fűszer

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük és összetörjük. Közben a tojásokat megfőzzük, összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást szintén reszelve. Ízlés szerint fűszerezzük.

A tört krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban, majd ráterítjük a tejfölös masszát. A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük sütőben.
Hedon Ista
@feketeözvegy: Több "eredeti" recept is kering a neten, de mindegyikben a lényeg a RATYLIN van!!!
palika
@Dulcinea: Megfogom bíz isten, ha addig élek is! Nagyon nehéz felismerni, aki még nem látott az nem is tudja, hogy, hogy néz ki! Én is annyit tudok róla, hogy két marokra kell megfogni, mert ugrik mint a béka, de van szárnya is, olyan a feje mint a vakondnak! Az öreg ratylinak már csak három foga van, meg süket mint az ágyú! Most próbálok róla fényképet szerezni valahonnan, az egyik haveromnak van, azonnal felteszem ha elérem!
nyanya001
Gyerekkoromban mindig megkérdeztük anyánkat, hogy mit főzöl ?
Hercsulát :)) csak néztünk egymásra az bizony valami nagyon jó lehet...
Aztán kiderült mit is nevezett hercsulának :))
palika
@nyanya001: Az a here meg a csula keveréke? Bocs de nem hagyhattam ki!:-))
Dulcinea
@palika: tudtam nem csalódom benned édesem:)) De csak a hátam mosod?:))
nyanya001
@palika: Ne is hagyd ki ,egyél belőle sokat :)))))
palika
@sokanvagyunk: Ok, hogy lavor, de mekkora? Hányan is vagyunk hozzá? Délután 4-kor indulok, addig készülj el! Leruccanunk Dulszihoz!:--))
Dulcinea
@palika: Te huncut lélek te a bolondját járatod velem:))))))))
palika
@Dulcinea: Most megkérek mindenkit, amit most írok, azt ne olvassa más, jó!!

Nem Dulszi, nem csak azt:--)))
Hedon Ista
A lényegre még senki nem válaszolt: főzött már valaki tüttyölt ratylit??:)
Rézangyal
@palika: 11,20-ra Na, megállj, @palika: !!! Te azt gondolod, hogy én gy csúnya, vén banyus vagyok?
Tévedsz...méghozzá nagyot. XD
Rézangyal
@Hedon Ista: A@Hedon Ista: tüttyölt ratlyin én már vagy három éve röhögök. De még nem főztem meg...:))))
palika
@Dulcinea: A félreértések elkerülése végett, nem csak a hátadat mosom meg!:---))
palika
@Böjti Banyus: Tudod mit, nem hiszem el! Megbújsz egy kép mögött és azt mondasz amit akarsz, ez így nem fer!
Rézangyal
@palika: Jóvan, Agaunt provoketour...:))) Jóvanna. Nemsoká váltok profilképet...csakhogy láss...
palika
@Böjti Banyus: Azt hiszem izgulok...
sokanvagyunk
@Böjti Banyus: Sajnálnám, ha megint "átváltoznál!" Már az egész társaság beleszerelmeskedett a képedbe!
Rézangyal
@sokanvagyunk: Összekeversz Dulszival, szerintem :)
sokanvagyunk
@Böjti Banyus: Komolyan, nagyon jó volt a kép amit fenn volt... a mostani is jó!
Dulszival is jól megvagyunk, (remélem).
Rézangyal
@sokanvagyunk: Köszi, az előző kép nem engem ábrázolt, ez viszont én vagyok. Tavalyi kép.
palika
@Böjti Banyus: @sokanvagyunk: Valamiről lemaradtam?:-))
palika
@pictor: Én is ezt a receptet ismertem! Nekem már a nagynéném meg a keresztanyám is csinált! Közben, délután sikerült egy ratylit fognom, úgyhogy aki szeretne egy adagot, szívesen küldök! Csak írja ki ide a címét!:-))
Dulcinea
@Böjti Banyus: Remélem, nem akarod leszedni ezt a képet!?:) Nagyon szép vagy, úgyhogy ne bujkálj tovább!:))
Dulcinea
@sokanvagyunk: Johannes úr kedves! Na még szép, hogy jól megvagyunk, szeretem azt szép hullámos szakállt, meg a hetyke kis sipkáját na!:))
Rézangyal
@Dulcinea: Köszönöm. Még jó, hogy a gép nem tud elpirulni :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.