Cser­nus Imre több száz oldalas könyvekben ad tanácsot arról, miként éljék az emberek boldogan az életüket, hogyan kezeljék párkapcsolataikat, neveljék gyerekeiket. Ám egy halálos beteg asszony, Üveges Nóra állítása szerint ez utóbbiban az ismert pszichiáter alaposan kudarcot vallott, Csernus ugyanis évek óta nem keresi azt a gyereket, akit egy közjogi okiratban három és fél évvel ezelőtt gyámfiává fogadott.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@Dulcinea: Mindent figyelembe véve, az anyuka jobban tenné, ha másik gyámot keresne a gyerekének. Ha pedig nincs megfelelő rokon majd a gyámhivatal intézkedik, vannak hivatásos nevelőszülők is, a hivatal pedig gondoskodik a gyerek gyámságáról!
Saját véleményem, hogy ilyen előzmények után nem szeretném, ha a gyerekem gyámja , /egy idegen/ kényszerből vállalja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dulcinea
@Dr plágium: Igazad van! Akárhogy is volt a múltban, az anya helyében én inkább ahhoz ragaszkodnék, hogy az önként vállalt gyámságról mondjon le a Csernus!
Na de ezt ők tudják, hogy mi lesz, mi csak véleményezhetünk egymás között!
ideals2012
Javítsatok ki, ha rosszul tudom. Gyámja akkor lehet valakinek, ha nincs élő szülője, ha meg van,akkor a szülő a gyámja, míg csak veszi a levegőt. Ha az anyja meghalt,akkor az apja, ha meg az is meghalt, akkor az egyenes ági rokonok a gyámok a sorban. Ha meg végképp kihalt a család, akkor beléphetnek a vadidegenek..
Javítsatok, ha nem ok. amit írtam.

Egyébként meg anyuka elfogadta a gyámságot, míg jó sora látszott. Nem a saját rokonai, szülei, stb. jutottak eszébe, és elfelejtette figyelembe venni, hogy a gyámság az ő halála után nem csak az anyagi javakra vonatkozik.

Szóval, valami bibi van itt anyuka körül.
Kutyafüle
@ideals2012: Igazából én sem vagyok tisztában a jogi oldaláról, de egy kisgyereknek a nagymamája is lehet a gyámja, ha az anya életvitele alkalmatlan a gyereknevelésre.
De egy idős-beteg-önálló életvitelre alkalmatlan embernek is lehet gyámja egy arra alkalmas rokon.
jameska
A történet így egyoldalú. Jó lenne meghallgatni a másik felet, nem igaz?
Dr plágium
@ideals2012: Jól tudod, de a szülő, még életében rendelkezhet, ki legyen halála után a gyermek gyámja, amit a hivatal vagy elfogad, vagy nem.

A gyámság elindítása azokban az esetekben indokolt, amikor a kiskorú szülői felügyelet nélkül maradt: mindkét szülő meghalt, ismeretlenek, megvonták szülői jogaik gyakorlását, tilalom alá helyezték, törvényszék által halottá, vagy eltűntté nyilvánították, valamint azokban az esetekben is, ha megszűnt az örökbefogadás. Ezekben az esetekben a törvényszék a gyerek érdekében gyámságot rendel el.
A gyámság csakis a kiskorú érdekeit szolgálja.
ideals2012
@Dr plágium: Akkkor mégis csak jól gondoltam. Még nem halt meg, majd, ha meghalt, akkor életbe lép a gyámság. Jameskának van igaza, meg kellene hallgatni a másik felet is..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.