Magyarország – Valóságos nyelvvizsga-gyárat leplezett le a Budapesti Nyomozó Ügyészség! A szálak a budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszer Tudományi Kar Nyelvi Központjához vezettek.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Disznópofa
...ha annyi az ára, akkor annyi az ára, alku nincs!:-))))))
nahát
Mennyiségi diplomás képzés van, nem a tudás a lényeg. Persze vannak kivételek, de amilyen semmit érő friss diplomásokkal találkoztam az utóbbi években az tragédia (nem csak a nyelvtudásra utaltam)
Disznópofa
@nahát: Az nem érdekes, hogy sok a diplomás, az életben meg az fog érvényesülni, aki igazán tud és a gyakorlatban is megállja a helyét. A tovább tanulás lehetőségét minden magyar fiatalnak biztosítani kell, majd aztán elválik mennyit ér el vele de a lehetőséget nem szabad elvenni. Legfeljebb ha elvégezte és nem kap munkát, ne járjon neki munkanélküli...vagy valamilyen szankciót lehetne alkalmazni, hogy komolyan vegyék a fiatalok a tanulást.
nahát
@Disznópofa: nem értek veled egyet, a lehetőséget így is elveszik sokaktól azok a "tanulóművészek " akik ugyan "sikeresen" diplomáznak ezerszám , de nem képesek alkalmazni amit megtanultak. Szigorítani kellene a felvételiket és bevezetni egy normális ösztöndíj rendszert
Disznópofa
@nahát: Igazad van. Szigorítani kell a felvételit, akkor csak a legjobbak juthatnak be államira, a többi fizessen ha tényleg olyan sokra tartja magát. Ebben egyet értünk. A középiskolánál is nagy a baj, amíg fejkvótában adják a pénzt, amíg nem lesz színvonalasabb és számon kérőbb a tudás, addig az érettségi sem ér egy kalap sz@rt sem.
A szakiskolák meg egyenesen katasztrofálisak, a gyakorlati helyeken nem is engedik a munka közelébe őket, nehogy galibát csináljon, inkább kitöltik a papírt, hogy megfelelt.
A változtatással egyet értek csak először teremtse meg az állam a feltételeket hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.