A családom imád mindent, ami savanyú, citromos, üde, friss, zselés, úgyhogy kitaláltam, hogy csinálok nekik túrós limonádétortát. Furán hangzik? Pedig logikus. Vékony piskóta, rajta túrótöltelék, a tetején cukrozott citrom, és az egész beborítva limonádézselével. Gyors, és finom, úgyhogy nagy örömmel osztom meg a receptjét!

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Talán inkább limonádés túrótorta, nem? :) Úgy értelmesebben hangzik.
Én egyébként nagyon szeretem a limonádét is, a túrót is, a túrótortákat is, de így együtt valahogy nem rokonszenves, ugyanis ki nem állhatom a savanyú süteményeket. A süti, az legyen édes!
Angelika
@Zsoel: Nem savanyú ez egyébként, csak úgy hangzik. Végül is a limonádé is édes, a túrót is cukrozzuk, szóval inkább édes-savanyú. Tök finom, hidd el, Zsoel, nekem elhiheted, én csináltam. :) Extra adag tejszínhabbal pedig isteni. :)
Zsoel
@Angelika: Citromhoz és limonádézseléhez tejszínhabot, kedvesem?
Angelika
@Zsoel: Naná! Nagggyon finom! Ne legyél már vaskalapos! Vesd bele magadat az ismeretlenbe! :D
Zsoel
@Angelika: Nem tudom, számomra ez a kettő valahogy nem nagyon passzol össze, a megsavanyodott tejet juttatja az eszembe. :) Valamint a citromsav összerántja a tejet, tejszínt, és az gusztustalanul megtúrósodik.
Angelika
@Zsoel: Ez nem így van, csak teória. :) A túró meg amúgy is összrántott tej. Tej meg csak a tészában van, annak meg mindegy. :)
Zsoel
@Angelika: Neked minden ellenvetésemre van valami kész riposztod, csak hogy megvédd a recepted becsületét. :))
Angelika
Persze, nekem mindenre van válaszom,és a receptem jóóóó! Figyu. A piskóta, az piskóta, ha vékony, ha vastag, mindegy. A túrótöltelék ugyanaz, mint a rákóczi túrósban. Az sem rossz. A túró és a citrom kéz a kézben járnak, tehát a tetején a citrommal sem lehet nagy baj, a zselé pedig limonádéból van, ami finom! :))))
Angelika
@soljanka: Rengeteg! Kb. harminc deka cukor, ami egy 16 szeletes tortánál, ez kb. annyi, szeletenként 1,875 deka, ami hány kalória is? És akkor még ott a liszt... Jaj! Halálos méreg! :)
Angelika
@lópicigáspár: Látom, kampányolhatok én a tortám mellett, senkinek nem tetszik. :D
soljanka
@Angelika: a tejszínhabot kihagytad :) Amúgy tényleg méreg, de mi nem, ami finom :)
Angelika
@soljanka: Tényleg, de az csak egy alternatív lehetőség, alapból nem terveztem bele, csak ha már ott volt egy habspray... Most hagyjam beszáradi? :)
lópicigáspár
@Angelika: Volt szerencsém a makói sajtüzemben dolgozni néhány évet. Azóta a tejtermékeket ha lehet jó nagy ívben elkerülöm. Erről mi a véleményed?: sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229574_186377354831560_1057795451_n.jpg
soljanka
@Angelika: én szeretem a savanykás édességeket,biztos fincsi is, csak az a zselé ne lenne...Remegőst csak a kocsonyában viselek el, a süti tetején/benne nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.