Tizenhat gyermeket nevel boldogan, és most várja tizenhetedik babáját Tóth Zoltánné Ida. A 42 éves asszony kezdetben egyet sem akart, de aztán belejött.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@Horizont: A naptármódszert (Ogino-Knaus-módszer) még a katolikus felekezetben is engedélyezik, amely a magyarországi fő vallások közt a legszigorúbb e téren... Az is csak idő kérdése, mert szerintem előbb-utóbb nyitni fog az egyház ebben a tárgykörben (is). De egyébként is nagyon kevesen vannak még a vallásos emberek között is, akik a családtervezésben bármiféle vallási megkötésnek alávetnék magukat. A gyermekvállalás ma már komoly dolog, nem lehet a "ha az Isten báránykát adott, majdcsak ad hozzá legelőt is" elvet követni.

"Nem is tudom ilyen esetekben, ilyen helyen (2 szoba) hol csinálják a következő babát?:)" Ezt meg jobb, ha nem is firtatjuk...
lenhardtibolya
@Dulcinea: Kedves Dulcinea! Ahogy elnézem a képet sem a gyerekek, sem a környezet nem "koszos, mocskos" ahogy Ön feltételezi. Tény, hogy ilyen sok gyerkőc felnevelése nem egyszerű, kevesen vállalják, de úgy tűnik, ez az édesanya szívesen teszi. Nyilván főállású anya, tehát nem szükséges egyéb munkát végeznie, de a háztartás bizony egész embert kíván még akkor is, ha a nagyobb gyerekek segítenek. Én tisztelem az ilyen elhivatottságot. Ugye nem baj?
Zsoel
@Horizont: Köszönöm. :) A Blikk meg a Bors mindent felkap, ami a szenzációéhség csillapítására alkalmas, és növeli az eladási példányszámot... az ilyen szennylapokat semmilyen tekintetben nem lehet mértékadónak venni.
A családvédelmisek nem hiszem, hogy kimentek volna, mert végül is a gyerekek tiszták és rendezettek, és lakás sem tűnik túl lepukkantnak. A családvédelemnek ez a fontos, azzal aztán már nem foglalkozik, hogy te miből szerzed a pénzed, és hogy számszerűleg hány forint jut egy főre a családban.
A múltkor volt valami cikk, hogy 12 gyereket cserélt szeszre alkesz anyjuk... A nőt csak a piálás érdekelte, a purdék meg koszban, mocsokban éltek, piszkosan, tetvesen, szakadt ruhában jártak télvíz idején. Na, ilyen helyekre kell a családvédelem. Idáék szimplán csak felelőtlenek, meg egy kicsit... nincs rendben valami a fejükben.
Dulcinea
@lenhardtibolya: Nem! Nem baj! De amiről ön beszél, azt én nem elhivatottságnak nevezném...hanem felelőtlenségnek, vagy megélhetési szülésnek!
Ettől függetlenül ízlések, és pofonok... a vélemények megoszlanak, és különböznek ez így van jól! Az ön véleménye az ami, és az enyém szintén!
Azt hiszem ebben egyetérthetünk!
lenhardtibolya
@Horizont: Igen, van gyermekem, de sajnos csak egy. Aminek örülök, hogy unokám három van. Remélem, hogy nem 200 eFt-ból él ez a család, hiszen létezik családi pótlék is, amit bizonyára a gyerekek ellátására fordítanak. Bevallom én még azt sem tudom elképzelni, hogy mekkora edényt használnak ilyen nagy családban, de amikor körülülik az asztalt, bizonyára hangulatos az étkezés. Arról, hogy mi az abnormális, persze lehet eltérő vélemény, pl. én sem volnék képes ekkora családot "vezényelni", éppen ezért tisztelem azokat, akik ezt megoldják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.