Az egyenruhásoknak állítólag most azokra fáj a foguk, akik nem kellő időben, vagy egyáltalán nem villantanak.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Én friss "felméréssel" szolgálhatok a témában. :)
2-3 hete valamiért várakoznom kellett egy mosonmagyaróvári útkereszteződésnél, és unalmamban pont ezzel szórakoztam, hogy figyeltem, hányan indexelnek kanyarodáskor. Az ott eltöltött nagyjából 5 perc alatt 42 autó jött arra, abból 24-en használták az irányjelzőt. Azért ez elég elkeserítő arány: alig több, mint a fele. Ha akkor oda kiálltak volna a rendőrök, sok gubát beszedhettek volna. Mondjuk, nem azért kell indexelni, hogy ne büntessen meg a rendőr, hanem mert ez a szabály, és ezt kívánja meg a közlekedésbiztonság.

Külön érdekesség, hogy jött arra öt taxifosőr is (sok taxis van a városban), azok közül egy sem indexelt. Ki tudja, mi okból, de ők különösképpen szeretik mellőzni az irányjelzést - pedig attól, hogy hivatásos gépkocsivezetők, még rájuk is vonatkozik a KRESZ is meg a fizika is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@verőce21: 21:40
Nem hát, mert szervokormányuk van:-)))
Proli
@Pilóta: Kinti divat, hogy nagytestű jármű balra indexel amíg ki nem hajt, ezzel is tudatva a belépőket!
Proli
@Pilóta: De elérhető a fellebbezés miatti 10 rugó!
gazdag dezső
Nagyon-nagyon helyes!!Végre valami jó dolog is akad a rendőreinknek! Botrányos a pesti közlekedés! Mint mások is észrevételezték 10-ből legalább 6-7 sofőr nem indexel!!Kihajtanak elébed onnan ahol ott az elsőbbség adás tábla,és satufékre kényszerülsz! Már nem is csodálkozom mert csak rontom az idegeim.Egy ilyen balraforduló járművezetőnek köszönhetek legalább 2 milliós veszteséget! Máv biztosítós hölgy,aki még el sem ismerte a felelősségét! Azóta 4 év 9 hónap eltelt,és még nem kaptam kártérítést,de én fizettem a perre már 90 ezret,a kocsim totálkárosra tört ,és az életem kis hajszálon múlt! Bár a bíróság elítélte a károkozót ,és megállapította a felelősségét,de ezzel még kártérítést nem kaptam! Öröm hogy életben maradtam?
nemkati
@Pilóta: Körforgalomban szerintem a jobbkézszabály nem játszik, aki előbb bent van a körforgalomban, annak már elsőbbsége van.

Az indexelés nélküli kanyarodás büntetését csak díjazni tudom, de legalább annyira büntetném azokat a szökkenőket, vagy férfiakat, akiknél biztos, hogy ha jobbra indexel, akkor balra kanyarodik. Nekem volt már ilyen balesetem, persze én voltam a hunyó, mert nem vártam meg, hogy tényleg.
Proli
@Pilóta: Egyértelmű:
Mivel a behajtónak macisajtja van kitéve a körforgalomban haladónak van elsőbbsége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.