Facebookon lőtték vasárnap ezt a mennyei backdoor üzenetet, ami a Pécsi-Belvárosi Plébániatemplom ajtaján és bent a falon is látható - írja a Tékozló Homár.

Koldusmentes ünnepeket kíván a Pécsi Belvárosi templom

144 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Ez a jó példa a könyörületességről, amit a jóllakott papok hírdetnek. Az egyház így nem fog híveket szerezni magának, hanem eltaszítja őket. Pont ezt nem akarja Ferenc pápa.
Akkor lett volna ez igazi könyörület a szegények felé, ha a templom kaput szélesre tárják, és beinvitálnak mindenkit, aki szeretne bejutni, esetleg imádkozni.
A hívektől pedig lehetett volna némi élelmet kérni, és azt szétosztani. Ez lenne a jó példa akkor, amikor Jézusról és annak szenvedéséről beszélnek. Szégyeljék magukat az ilyen papok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@vukkocska: " Ateista vagyok, de nagy nagy bajban voltam, fohászkodtam"
...Kihez, az ateistenhez ?
keresztapa
Magyarországon jelenleg 307 egyház és vallási közösség létezik, de csupán 146 rendelkezik telefonszámmal, és 126-nak van internetes oldala. Adódik a következtetés: egy részük csupán álegyház, legalábbis inaktív, amely hitéleti tevékenységet nem folytat, inkább üzletként fogja fel a támogatásokat, illetve a kedvezmények kihasználását. .
keresztapa
Az igazság nem tűr szabadságot!
A vallás éppen azért van, hogy az emberek szabadságát elvegye. Ami ezt a szabadságot visszaadja, az a vallástalanság. Mivel az utóbbit választani sokkal könnyebb, azért akik szabadságát visszaadják, az emberiség aljából kerülnek ki. Ezért tiszteli a közvélemény a vallásokat és ezért veti meg, nézi le a vallástalanokat. Hogy a vallástalansággal dicsekedni is lehet, azt csak a XX. században a kommunizmus révén értük meg, de el is szakadt miatta a közvélemény a kommunizmustól mindenütt. A protestantizmus ugyanezt hirdette ugyan, mikor a lelkiismereti szabadságot hirdette, de ő ezt még burkoltan tette. A protestantizmus a rosszat még nem nyíltan hirdette. A tömegek nem vették, sőt még ma se veszik észre, hogy valójában ez is a vallástalanság hírverése. Pedig aki olyan vallást hirdet az embereknek, mely szabadságot ad neki, az tulajdonképpen a vallástalanságot hirdeti.
kukac50
A templomban is lehetne adakozni a koldusoknak! Félnek a papok,hogy a perselybe kevesebbet tesznek a hívek,mert oda adják a koldusoknak.
fmiki
Akkor a kolduló rendeket is kitiltják? (Ágoston-rend, Domonkos-rend (más néven dominikánusok), Ferences rend (más néven franciskánusok vagy minoriták[3]), köztük a kapucinusok, Irgalmas rend (más néven mizerikordiánusok), Karmelita rend, Mercedárius rend, Minimita rend, Német Lovagrend, Szent János ispotályosai, Szervita rend, Trinitárius rend.)
Ezzel szemben a perselyezés bent maradhat?

Néhány idevágó idézet a Bibliából:
Jakab levele 1
“Az Isten és az Atya szemében ez az igazi, tiszta vallásosság: meglátogatni nyomorukban az árvákat és az özvegyeket, és tisztán maradni a világ szennyétől.”…

Jakab levele 2
“Ti mégis lenézitek a szegényt. Hát nem a gazdagok zsarnokoskodnak fölöttetek és hurcolnak benneteket a bíróság elé? Hát nem ők gyalázzák meg azt a fönséges nevet, amely le van híva rátok? Természetesen, ha megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: „Szeresd embertársadat, mint saját magadat”, helyesen jártok el. De ha a személyek között különbséget tesztek, bűnt követtek el, s a törvény, mint törvényszegőket, elmarasztal benneteket.”…

Jakab levele 4
„Az Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak azonban kegyelmet ad”
… “Ki vagy, hogy ítélkezel felebarátod fölött?”

János levele 1
“Aki azt állítja: Szeretem az Istent, de felebarátját gyűlöli, az hazug. Aki ugyanis nem szereti testvérét, akit lát, Istent, akit nem lát, hogyan szerethetné? ”

Lukács 12:33-34
“Adjátok el vagyonotokat, és a pénzt osszátok szét a szegények között! Szerezzetek magatoknak örök, mennyei kincseket, amelyeket a tolvajok nem lophatnak el, s a moly sem pusztíthat el! Mert oda húz majd a szívetek, ahol a kincseitek vannak.”

NO COMMENT
zipper
Az emberek lelki békéjének ( és pénztárcájának ) megkímélése végett, az egyházat meg tartsák el a hívők és ez kívánatos a parazita politikusokkal szemben is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.