A közmédia nem csak Jakupcsek Gabriellát bocsátotta el, összesen nagyjából 120 embernek mondtak váratlanul búcsút karácsony előtt. Mindenkit megdöbbentettek az események – írja a Bors.

Jakupcsek Gabriella nem tudja, hogyan tovább

Két felvétel közt, teljes sminkben felhívtak egy megbeszélésre. Megbeszélés nem volt, a kezembe adtak egy papírt. A papíromon csoportos leépítésről volt szó. Szó nincs arról, hogy csak én, százhúsz ember leépítéséről. Nem volt komment, nem volt indoklás. Egyebet nem tudok mondani, csak kapkodom a fejem. A Ridikül és a Szeretlek, Magyarország! is nézettségi csúcsot döntött a csatornánál. Huszonhat adást csináltam meg havonta a fizetésemért, ennél többet, ennél sikeresebben képtelenség dolgozni. Tanácstalan vagyok. Beültem egy taxiba és hazajöttem. Azóta ülök zavartan, és nem értem, hogy mi történt. Próbálom a gyerekeimnek elmagyarázni azt, amit magam sem értek. Ebben nincs rutinom, csak abban, hogy hogyan kell műsort készíteni. Nem tudom, miről szól ez a történet, a munkámról biztosan nem

- mondta a Borsnak Jakupcsek Gabriella.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pistapapa
A gyermekemet pedig a Dunaferrtől küldték el több munkatársával együtt. Nekem ez jobban fáj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pistapapa
A gyermekemet pedig a Dunaferrtől küldték el több munkatársával együtt. Nekem ez jobban fáj.
Csizmás Kond
...néhány nap mulva meg azzal lesz tele a sajtó, hogy hány millát vett fel adásonként...
picike
az ilyenek miatt éhezik az ország népe! Sokat fizetnek nekik ki !szive joga a cserékhez a tv-nek. nem gondolhatad komolyan hogy 65 évig fogsz benne ülni ennyi pénzért !
magyarbakancs
A hétköznapi emberöl mért nem szól egy ilyen hír?
Az hogy tudja majd gondozni,el látni családját?
Nem érdekel senkit?
Nem mert csak egy átlag ember.
eugen4402
Az Ő tehetségével nem fog sokáig munka nélkül maradni. Az egész ügyet úgy kellene átélnie, hogy most jól megérdemelt szabadságát tölti, pihenjen, szórakozzon, és egy percig se gondoljon a munkára. Ha mégis eszébe jut, akkor igyekezzék a kellemetlen epizódokra koncentrálni, és mindjárt nem hiányzik annyira televízió. Jó sok éve már, amikor a Petőfi Rádió "Béla angyalai" c. műsorában megkedveltem, lehet, hogy nem kellett volna átnyergelni a tévéhez.
dr. prédikátor
Gabika Lelkem!!! Rajtad kívűl nagyon sok magyar család nem tudja hogy merre a holnap!!!Neked megvan az anyagi háttered, nem 47 ezerből kell megélned!!!
Aki Én
Sajnálatos eset, tépj egy sorszámot. Sokan állnak még előtted a meghatódás pillanatáig, sokan kerültek utcára olyanok, akik addig sem voltak kitüntetettek. Persze egy ismert embert jobban tudunk sajnálni ha szeretjük, de annyira nem egyedi ez manapság.
@Csizmás Kond: Sok év után indoklás nélkül elküldeni valakit így Karácsony előtt nem egy korrekt dolog. Tök mindegy mennyit keresett, nyilván megdolgozott érte. Most mondhatnám amiket te szoktál, hogy semmi közöd hozzá, irigy vagy, ne turkálj más zsebében...
pbalage
Bárcsak én kerültem volna ilyen "nehéz" helyzetbe.
Jó kis végkielégítés, egészség, ismertség.
solidedge
Rengeteg embert küldtek már el a munkahelyéről. 1993-ban másfél millióan voltak már az utcán, most is nagy a számuk. Sokan kerülnek kilátástalan helyzetbe a jövedelem nélkül és senki sem ír róluk. Jakupcsek nem az a kategória aki ebbe helyzetbe került. Ha nem tudja hogyan tovább, Markos Györgyöt idézném. A hármas villamossal a kiserdőig és onnan balra.
keresztapa
Ez a demokrácia, őt is ki lehet rúgni, nem csak a fizikai dolgozókat, miért lenne ő különb mint más kirúgott személy, menjen takarító nőnek valamely szállodához nagy a hiány! De mehet közmunkásnak is, megismerni a valóságos élethelyzetet, nem csak a kivételezettek életformáját!
vonotok
@magyarbakancs: Tudod. nem tudom sajnálni Jakebcsuk Gabriellát. Hány és hány melóst tettek az utcára, a sajtó meg kussolt. Emberi tragédiák , sorsok törtek darabjaira.
Jakupcsek is gondolkodhatott volna előre. Hogy egy szer eljön a pillanat amikor Ö és társainak már nem jut a fazékból. Hát ÍGY JÁRTAK.
Bercifiu
Na az egész közmédiát elküldeném a büdös 3.14-be. Semmit nem tesznek, csak a fityi seggét nyalják, a rohadékok.
Mangu
Kár szót vesztegetni rá kedves véleményt nyilvánítók! Szó sincs itt Jakupcsekről, csak el kell adni a lapot - a rikkancs média olvasóknak, meg hinteni a műfelháborodás magvait - "Mondta a Borsnak Jakupcsek Gabriella". Persze ez egy fontos hír a Propeller szerint is, ugye?
@keresztapa: Nagyon tévedsz, ez nem a demokrácia, hanem ilyen a box (idéztem), vagy az élet, manapság.
@solidedge: 1993-ban másfél millióan voltak már az utcán, most is nagy a számuk. Ez a lényeg, de erre már nem is emlékszik jóformán senki.
volvós
@picike: 9:17

Te helyesírási zseni !! Te is kerülhetsz ilyen helyzetbe,
oszt mehetsz az utcára koldulni !!!
Fradigege
Sírás. Nem igaz, hogy nincsenek kapcsolatai. Tele van lehetőségekkel. Önsajnálat. Karácsony alatt kipiheni magát, aztán januártól áttérképezi a kapcsolatrendszerét. Vagy hívja Andy-t. Nem csodálkoznék, ha a TV2-nél kötne ki.
keresztapa
@Mangu: Ha ez nem demokráciában történt esemény, akkor sportnak minősíthető (box) az élet , furcsaságaival már fel sem tűnik! Hogyan kellene történnie, hogy a média étvágya megszűnjön és a jó lakottság tükröződjön!
Mangu
@keresztapa: Demokrácia sehol sincs, az csak egy fikció (mindenki a pillanatnyi érdekeinek megfelelően értelmezi, magyarázza). Egy született (több generációs) amerikai ismerősöm mondta, hogy az ő értelmezésük szerint a demokrácia nem más, mint a többség által hozott jogi szabályozási keret (alkotmány és a kiegészítő törvényi szabályozás), mely az egyén védelmét szolgálja a többséggel szemben.
Gyakorlatban láthatod ennek megnyilvánulását.
Hogy az életet minek minősítjük, az szubjektum függő, szerintem. Talán ismered a dalt (Boksz), melyből idéztem, de írhattam volna a "Nem adom fel"-t is.
A média meg egy eszköz, mely a működtetők és a fogyasztók, mondhatni furcsa kapcsolatán alapszik jelen helyzetben. Amíg a profit érdekeltség a meghatározó és a moslék fogyasztó disznók vannak többségben, addig minden háttérbe szorul - befolyásolás jó pénzért a lényeg.
wagabund
..."Jakupcsek Gabriella nem tudja, hogyan tovább"...

az a helyzet, hogy már egy kicsit sok teccett lenni...hogyan tovább? mint a többi ember...sebnyalogatás, felkel a padlóról, aztán kuncsorog valami munkáért...
találni fog...persze, ha válogatós...az más. elmúlnak ám a régi szép idők, marad az otthoni emlék-videók nézése...
szettevette
@vonotok: hogyan tudsz ilyen rosszindulatú lenni? Ha megdöglik a disznóm, akkor a másé is, és? attól még nem leszek boldogabb! Én nagyon sajnálom, mert nagyon jó ember, és jó műsorvezető. És sokak kedvence!
kutyahűség
Nem örülök, hogy így járt, de ezt egy 50 ezres fizetésűvel is megcsinálják otthon, bármikor. A "gyerekeimnek" az viszont durva. Tudtommal két igencsak régen nagykorú csemetéje van és egy tizenéveske, mármint saját. Azért egy harmincasnak már ne anyuka tolja a szekerét, bármilyen sikeres is.

És üdvözlet Orbánisztánban. Orbán teljesen belobbant agyilag és rettenetesen nőgyűlölő - kivált az okos nőket utálja. A nőgyűlölő hímsoviniszta mind ilyen. Várható volt, hogy a nagy Kövér vessző Ákos cirkusz valakin csattanni fog. Hát most Jakupcsek volt soron. Ezen nincs mit ÉRTENI. Így működik egy megfélemlítő módban közlekedő, szétesőfélben levő zsarnok és - sága.
justhpeter
Sajnálom, hogy a töketlen szervezés és idióta stratégia áldozata lett.
Nyuszicsibe
Nálunk az egyik srácot dec. 31el épp most küldték el. És szerencsétlen napi szinten azon agyal, hogy hogyan mondja meg otthon... írja a fa alá ?? Én őt valahogy jobban sajnálom.
glorianna
Önmagában a kirúgás ténye alighanem Jakupcseknek is csak mérsékelt gondot okoz - de a mód, ahogyan közölték velük, az minősíthetetlenül megalázó. Erre valóban nincs magyarázat, hacsak az nem, hogy az MTVA-nél bunkók a főnökök.
Macskaszem
@glorianna: Máshol is így szokták közölni; munka közben szólnak, hogy menjen az ember az akármelyik irodába, és közlik. Két éve pontosan így jártam, csak nekem nem volt kapcsolati tőkém, amit ilyenkor igénybe szokás venni, mégis találtam munkát. Ő is fog találni, nem kéne így végigrinyálni a médiát, mert biztos vannak tartalékai, jól kereső férje, szóval nem olyan tragikus a helyzete, hogy könnyeket hullassak érte. Persze, lehet, hogy ez a rinyálás egy ügyes álláskeresési hirdetés.
glorianna
@Macskaszem: Akkor máshol is bunkók... Nekem kirúgásról nincsenek közvetlen tapasztalataim, pedig váltottam néhányszor,
1magyar
...ahogyan sok millióan nem tudják hogyan tovább.
1magyar
Gondolom nála ez nem azt jelenti, hogy hajléktalan lesz, mint sok ezren. Csak a luxusról kell lemondania.
wagabund
@1magyar: 20.48 Olyan nem fordulhat elő..
Desischado
Jobban sajnálom én a kisembereket, akiknek reménytelen a helyzetük! Jakupcseknek nyilván nem kell attól tartania, hogy állhat közmunkásnak!
thoth
Én személy szerint mindenkit sajnálok, akit úgy rúgnak ki, munka közben. Ez egyszerűen mindenkit mellbe vág. A kis embert is és a közismert média személyiségeket is. Itt az emberi önbecsülésről szól az egész, főleg, ha az illető tette a dolgát: "dolgozni szépen, ahogy a csillag megy az égen... (érdemes???)
Jakupcsek Gabriellát ez vágta fejbe.
A kis embert meg még az is, hogy mi lesz 1 óra múlva, 24 óra múlva, 7 nap múlva... és így tovább. A kis ember mögött vagy van valaki, aki esetleg dolgozik, vagy nincs (az nagy gáz!!! főleg, ha család is van!).Nekem egyre inkább az a meglátásom, hogy az "igáslovakat" dobják ki elsősorban a munkából. Lassan az lesz a módi, hogy mi fizetünk azért, hogy dolgozhassunk!!! :P
1magyar
Havi 1,5 millió ft. bizony olyan luxus, amit a minimálbéres 2 év alatt keres meg napi 10-12 órás kemény munkával.
Nehogy sajnáljuk már az ilyeneket!
eszegfu
@Csizmás Kond: Neked lett igazad!!! A legujabb cikkben már a havi 1,5-2 millió Ft jövedelemről szól -- ha jól emlékszem -- 26 adásra vonatkozik. S.O.S. menjél lottót venni!:)))
papa.49
Mára már kiderült, nem a ,,kenyeret,, ütötték ki a kezéből, csak másik céghez került ennyi, kár telezokogni a médiát a semmivel...
prime777
@1magyar: Már elnézést de ne hasonlítsd már Jakupcsek Gabit egy minimálbéres munkájához.
Az is munka persze amit a minimálbéres elvégez,nem erről van szó.
Amúgy 26 adás készített 1 hónapban.
Szerintem azért nem is sok a 1.5 - 2 milliós fizu.
Bill Gates pedig még a nevét kimondod annyit keres mint egy minimálbéres egész életében sem,napi 12 óra melóval.
Úgy bírom mikor jönnek a minimálbéresekkel,hogy hozzájuk képest emberek mennyit keresnek,tehát nem kell őket sajnálni.
Ez olyan mint ha Beckham vagy Ronaldo fizetését akarjuk összehasonlítani mondjuk Koplárovics Béláéval.
Két külön kaliber.
Én sajnálom,mert igaz mindenki a saját szintjén nyomorog,de neki is éppen úgy fáj ez mint ha engem vagy téged tennének ki valahonnan.
Viszont könnyedén talál ő magának munkát ebben biztos vagyok.
Csinos,szép,még mindig vonzó nő,ami nagy előny a képernyőn,na meg ért is ahhoz amit csinál.Munkabírása pedig még mindig elképesztő,ha 26 adást tolt le havonta.
rugacs
@pistapapa: A Dunaferr-nek ukrán és orosz tulajdonosa van. Én azt csodálom, hogy egyáltalán még működik. De hát muszáj volt a Hornéknak eladni... :-(
Yoda69
Hogyan tovabb? Lehet palyazni a kereskedelmi teveknel. Jo musorvezetokre mindenhol szukseg van.
Amikor engem kirugtak 15 ev munkaviszony utan egy multi cegtol, mar masnap kezdtem a konkurencianal. Ennyi.
1magyar
@prime777: Tudod a legnagyobb baj a földön, hogy ekkora különbségek vannak az emberek között. Béke lenne ha nem akarna sok-sok ember a másik kárára gazdagodni.
Van különbség emberek között de nem ekkora. A milliárdosok irreálisan sokat markolnak maguknak a természet adottságaiból.
prime777
@1magyar: Hát a világ már csak ilyen.
Persze megértelek valahol.
Az emberek közötti különbség anyagi szempontból valóban irreálisan nagy.
De csak maradjak a focinál.
Vagy a mozinál.
Az emberek oda járnak meccsre ahol legendák játszanak vagy éppen olyan filmre mennek ahol nagyszerű színészeket láthatnak.
Ugye nem mindegy ez.Ki mennyit tud kitermelni az ismertségéből illetve a népszerűségéből.
Általában ezen múlik a dolog.
Ismert emberek sosem mozognak egy szinten fizetés tekintetében egy minimálbéressel.
Ákos is például azért kaphatott 50 millás támogatást a Telekomtól mert sokan kíváncsiak rá és népszerű.Az is hatalmas pénz és nem csak egy minimálbéresnek.Persze ezt fel kell építeni ami évek,vagy éppen évtizedek alatt jön össze.És lehet ,hogy össze sem jön.
De nem lenne itt semmi baj Gabika fizetésével sem,ha egy minimálbéres havi nettó 200 ezret keresne.
csigabiguli
Másfél millkó... A a havi 80-ezerért megdöglök
profon
@csigabiguli: Nem Ő keres sokat, hanem Te keveset !
1magyar
@prime777: Legalább a létminimumot meg lehetne keresni.
prime777
@profon: Bizony bizony.
Nagyon így van ahogyan mondod.
Az emberek keresnek nagyon keveset.
300 euro havonta?
Mi az a pénz?
És az Unióban vagyunk.Nem semmi.
Yoda69
@profon: Erre mondjak azt, hogy mindenki elegedett. A fonok a beosztott, a beosztott pedig a fonok fizetesevel.
wagabund
ez az 1,5-2 millás fizetés miatt elapadt a könnyem..nem az a baj, hogy ennyit kap, hanem az, hogy van arca panaszkodni, mert nem tudja hogyan tovább...

úgy mint más...állást keres, oszt interjúkra jár...sok smink, csillogó tekintet, és szerényen könnyezni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.