Pénteken elkezdték a prémiummal és kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjak kifizetését, ám többek szerint az emelés kisebb lett, mint ami járt volna - írja a Magyar Nemzet. Pénteken Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin bejelentette, hogy megkezdődött a prémiummal és kiegészítő emeléssel növelt novemberi nyugdíjak kifizetése. Eszerint akiknek bankszámlára érkezik az ellátás, azok már pénteken megkapták az emelt összeget, a többieknek a postások november 15-től kézbesítik az emelt összeget. Csakhogy a Magyar Nemzet szerint több nyugdíjas is jelezte a lapnak, hogy nem azt az összeget kapta, ami járt volna neki. Egy átlagnyugdíjas nagyjából 25 ezer forint pluszpénzt kap. A nyugdíjprémium legfeljebb 12 ezer forint, ezt az összeget mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint az ellátása. A prémiumot a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt folyósítják az időseknek. A nyugdíjkorrekció pedig szintén 12 ezer forintot jelent az átlagos, 125 ezer...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az az aljasság ebben, hogy tudatosan lopják a pénzünket. Hisz a 0.8-at nem tették rá a januárban az 1.6%-al megnövelt összegre! Ez a nagy átverés! Ennyivel kevesebb lesz az induló alapunk januárban! Lehet hálálkodni! (
RonaGyuri
@Manhattan: neked ez a mániád, de nem igaz! =))
Manhattan
@RonaGyuri: A korrekciónál 2,4%-ot vesznek figyelembe.A januári 1,6%-hoz még 0,8%-t, ezt 12 hónapra, az 9,6%, ezt egyösszegben fizetik novemberben. Mi nem igaz ezen?
CsipkeRózsa
@Manhattan: Csak 11 hónapra eső kiegészítést fizetnek most egy összegben, a decemberi kiegészítés már az emelt összeggel kerül kifizetésre.
CsipkeRózsa
@Manhattan: Tegnap egy TV műsorban a Te változatod hangzott el, ez most egy új variáció. A novemberi kifizetésben a korrekció a 12 havi összeget tartalmazza.
A decemberi nyugdíj kifizetésében nem lesz benne a havi korrekció.

A műsorban nem hangzott el, hogy a jövő évi emelés számításánál, hogy a decemberi havi nyugdíjat veszik-e alapul (ez volt a régi kiinduló összeg), vagy változott volna ez is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.