Megkezdődött szombat délután a 23. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a "Merj nagyot álmodni!" mottóval meghirdetett felvonulás.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás több ezer résztvevője elindult a Parlament előtti Kossuth Lajos térhez.

"Merj nagyot álmodni!" – Így vonul a Budapest Pride

MTI Fotó: Mónus Márton

Az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalra tervezett menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion halad.

"Merj nagyot álmodni!" – Így vonul a Budapest Pride

MTI Fotó: Mónus Márton

Az emberek több kamionon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére.

A szervezők előzetes közlése szerint a felvonulás két rövid beszéddel zárul.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:10
Írja ezt egy romániából ideszakadt látens buzi,aki homofóbnak hiszi magát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szep napot
Ez felvonulas a beteg emberek elfogadasarol szol. A buzi, leszbi, pedo, zoofil nem tehet beteges vonzodasarol. Ameg torvenyt nem szegnek, bantast nem erdemelnek.
wpym
És a városligeti fasor nem gyúlladt ki???
Nessy
@Pegero: Csak nehogy úgy járj a kecskéddel mint az egyszeri ember!
"Míg a lukat kereste, tökön rúgta a kecske!"
csipetke
Ameddig nem voltak gyerekeim,addig én sem toleráltam a melegeket,de átgondolva a dolgot,hogy mi lenne,ha az én gyerekem is...Arra jutottam,hogy kénytelen lennék elfogadni,vagy elvesztem.De azért örülök,hogy heterók,és ma már családos emberek.@szep napot: Ezek az emberek nem betegek,egyszerűen egy kromoszómával több sikeredett nekik.Hogy a négy fal között mit csinálnak,az az ő dolguk,de ezt a felvonulást nem tartom jó ötletnek,bár tudom,hogy az elfogadásról szól.
Pálinkás Pál
Ezt a sok aberrált állatot...köcsögök gyülekezhetnek??? aki normális,és tenni akar valamit az nem???
Nessy
@Pegero: Nos, ebben igazad van.
Arról nem tehetek, ha nem ismered ezt a szalonnasütésnél előadható nótát, úgy hajnal felé. Nem kell mindent véresen komolyan venni! :-))
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:10
Írja ezt egy romániából ideszakadt látens buzi,aki homofóbnak hiszi magát.
maci0427
Már abba bele is egyeznék, hogy vannak homokosok, nem érdekel, de abba már nem, hogy ünnepeljék magukat és felvonulásokat tartsanak nyilvánosan az utcán vagy bárhol ! Ez visszataszító és undorító és megengedhetetlen, elfogadhatatlan !
kiscsillag66
@csipetke: Szerintem egy évben egyszer nézzük el, hogy felvonulnak.
kiscsillag66
@maci0427: Arra nem gondol senki, mi van, ha majd az ő gyereke is más lesz? Akkor???
Jozefina
Hát ezaz, ami a magyarok többségéből hiányzik!!! A tolerancia, az egymás megértése és elfogadása, kiállás a másikért, stb... Ezek az emberek senkinek az ég világon nem ártanak.!! Munkahelyükön megbecsülik öket, hiszen sokszor többet kell nyújtaniuk, hogy elfogadják őket!! Nem értem a némelyik kommentelő hozzáállását!!
magyarbakancs
a civil összefogás vonulása is idegesítő és még uszító is.
maci0427
@kiscsillag66: Sokan jönnek azzal, hogy ... -- " mi lenne ha a te gyereked is " -- Közlöm, hogy az sem érdekelne, letojnám messziről ! De ne várjon megértést ő sem , épp úgy, mint ha bűnöző lenne... Amúgy senki nem tudja azt, hogy a gyerekei, kivel - mikor - mit csinálnak a hálószobába ! Még akkor sem ha más neműekkel élne vagy barátkoznak ! Sose lehet tudni ! A buzikkal is úgy van mint a cigányokkal : Az Utálatot ki kell vívni, akár csak a Tiszteletet ! Lehet úgy is élni Más Nemi Beállításúként és más Etnikumúként , hogy kivívják a többség megértését - szeretetét és főleg a Tiszteletét , van rá példa ! -- / Amúgy ez érdekes, mert más nemzetiségükkel nincs gond...! / -- De nem így, mutogatva kirívóan és már lassan feltűnési viszketegség indíttatásból szinte már kötözködően és az lesz lenézve, lassan azok lesznek kisebbségben akik nem buzik !
kereső
@Shikari: tapasztalataim azt mutatják,hogy egyenlőre a keresztény egyház az ,amelyik nem igazán akar foglalkozni a pedofilia bűnös kérdésével!-holott , az ő papjaik azok akik viszik ebben a primet. Ezek a "mások" nem bűnözők-és ha rákeresel az LMBTQ-közösségre, szó nincs se pedofilokról, se azokról, akik heteróként gyermekeket és nőket bántalmaznak.
kereső
@maci0427: szerintem nem "magamutogatás"és kihivás a céljuk.Sokkal inkább felhivás! az elfogadásukra.Az, hogy ezt ilyen módon teszik,és nem törve-zúzva,erőszakosan-még inkább tolerálhatóvá teszi ezt a felvonulást. Számomra rémitőbb egy gárda masirozás ,mint ez.Élnek közöttünk ilyen emberek, akik a normál életben tisztességesek,becsületetesek, ne adj isten még okosak is, és hasznára vannak a társadalomnak.Az,hogy a nemi irányultságuk más-nem teszi őket eleve elfogadhatatlan emberré.Ezt kéne sokunknak belátni.Nem tehetnek róla!
kereső
@Shikari: nem társalgunk semmiről.Neked volt egy megjegyzésed, meg nekem is. És ezzel vége!
kereső
@Shikari: elég idős vagyok ahhoz,hogy bölcs legyek .A bölcs ember pedig hülyékkel nem vitatkozik.Én ráadásul nem is tolerálom őket.
division
@kereső: Persze, vonulgassanak csak, hadd lássák a gyerekek is akik ott vannak, majd kérdezzék meg a szüleiket hogy mi is történik itt valójában. Nem kell vonulgatni, nincs erre semmi szükség, aki buzulni akar az tegye a hálószobában.
Rockxy
"Merj nagyot álmodni!"
Mi vaaan?
Ilyent a zorbán mondott nemrég. :D
maci0427
Semmi szükség a homokosok,melegek, buzik, nevezzük akárhogyan is, magamutogatására ! Fogadják el egymást, de azt ne várják, hogy a "normális" emberek kötelezőeb elfogadják őket . ja és mi van ha a "te gyermeked is buzi lenne " szöveggel ! Semmi ! Ha buzi lesz az lesz, majd csinálja egyedül szolidan , de ne feltűnően ! Azt sem fogadnám el ! De sokat számít az, hogy mit lát otthon megszületésétől fogva ! Ez biztos ! A szülői példa sok mindent meghatároz !
tulipan
@maci0427: Jó, akkor semmi szükség a heterók folyamatos. nyári ruhákban, nap mint nap, az utcán, alig fürdőruhákban strandokon a történő, szinte meztelen vonulgatására!
Menjenek csak levetkőzni a hálószobáikba és fürdőszobáikba!!! Egyébként pedig mindenki járjon földig érő ruhákban, állig begombolkozva, mint még alig 100 éve Európában és egyébként a mai napig a mohamedán országokban!
kiscsillag66
@maci0427: Tegnap volt egy érdekes riport a világon fellelhető Pride-felvonulásokról. Mit mondjak? Ilyen elmaradt társadalom, csak nálunk van. Torontoban például a miniszterelnök is kimegy és a miniszterek. Jeruzsálemben például van meleg-strand is. Nem sorolom tovább. Hol vagyunk mi az ilyenektől???
tulipan
@kiscsillag66: Nem meglepő! A ország, szokásos 100 éves lemardása!
division
@kiscsillag66: @tulipan: Igazatok van, vonuljanak fel hetente:-) Még egyszer hangsúlyozom, semmi bajom velük, de MAGÁNÜGY!!!
kiscsillag66
@division: Azt hiszem, Neked is igazad van.
tulipan
@division: Persza hogy az! Csakhogy ezeket at embereket évszázadok ÜLDÖZIK!
Csak egy példa, nem is régről! Megérdemel egy felvonulást!!!

hu.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
division
@tulipan: Van meleg ismerősöm nem is egy, egyikük sem megy el ilyen felvonulásokra és azt érzi egyik sem hogy üldöznék.
tulipan
@division: Igazán örülök, hogy ilyen szerencsések! :)
tulipan
@division: Sőt, a heterók, ahányszor csak kilépnek az utcára, naponta "vonulgatnak"!
division
@tulipan: Azért most nagy baromságot írtál, ugye tudod?
tulipan
@division: Neked úgy tűnik? Remek! T.i igaz !
division
@tulipan: Már megbocsáss, de senki nem azért vonulgat naponta az utcákon mert feltűnési viszketegsége van, hanem mert mondjuk megy dolgozni vagy a gyerekért, és még lehetne sorolni. Ezt a melegek is megtehetik naponta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.