Van, aki hetente meg tudna enni egy jó pacalpörköltet, más ránézni sem bír. Kétségtelen, apacal az egyik leginkább megosztó étel. Több forrás szerint október 24-e a pacal világnapja,utánajártunk, hogy honnan is eredeztethető a dátum. A válasz roppant egyszerű: Samuel Pepys ezen a napon jegyezte fel naplójába, hogy pacaltfogyasztott. Az úr azért lehet érdekes, mert egészen […]

Forrás: Ízes Élet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@wagabund: Ha minden nap nem is, de minden másnap gond nélkül tudnék enni, főleg, ha én főzöm! Egy igen kedves ismerősöm volt úgy, hogy ő biz egy falatot se hajlandó enni belőle, aztán összerottyantottam 10 kg-ot 4 kg körömmel! Szépen akkurátusan kiválogatta a körmöt, mert azt ugye szerette, aztán a tányérjába keveredett egy csík a pacalból is. A következő lépés az lett, hogy nem tudta mi az elég belőle, degeszre zabálta magát és azon morgott, hogy az elmúlt 70 évben, miért is nem volt hajlandó ezt megenni! Az elkészítés a lelke, ha azt nem cseszik el, hibátlan eledel! :))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kripton
Mikor lesz már világnapok világnapja?
(Vannak ám sok emberek, akik ilyen szarságok kiagyálásából élnek.)
Veleda
Apósom hentes volt a faluban. Így gyakran főzött pacalt, ha éppen el nem könyörögték tőle. Én nem eszem meg. A férjem esküszik rá, hogy igazi pacalt csak az alföldön tudnak főzni, így ha arra járunk, ő mindíg azt ebédel.

Érdekes a CSIZMÁS KOND receptje, velős csonttal főzve még nem is hallottam. Valami hasonlót itt is főznek, de tüdővel, nem pacallal.
lópicigáspár
@Veleda: A pacal leves keleti szomszédaink specialitása, én speciel imádom! Ha pedig tényleg jó pacalt akartok enni: Ez itt a reklám helye: www.blackbullpub.hu/blackbullpub.html
Pont úgy főzik, ahogy én szeretem! :)
vacsi
@ila51: Amit mi töltünk, kolbászt, hurkát, azt természetesen megesszük, szeretjük, de boltit nem veszek, főleg nem a Tescoban! Egyébként pacalt is ettem már, egyszer volt 2 birkánk, amikor levágtuk, a bendőt is kimostuk, készítettem belőle pacalpörköltet, finom lett. De venni nem vennék, főleg nem ilyen drágán. Akkor azért készítettem el, mert az állat minden részét hasznosítottuk. Mielőtt megkérdeznéd, mit csináltunk a beleivel, hát a kutyáknak adtuk. Nem kifogásolták.
kokopelli
@ila51: csak a mi frontunkról tudok jelenteni!
"Megint mint mindig, a "kolbászok és a hurkák" vesztettek,de előtte
párbakötve kiugrottak a bőrükből! ;-)
Veleda
@lópicigáspár: 14.38.Köszi, megnéztem a térképen, útba ejthető helyen van nekünk. Ezt a kis kitérőt a pacal kedvéért bevállalja a férjem, ez tuti:)) ( Szegedre gyakran utazunk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.