A járvány miatt nincsenek koncertek, kénytelen volt éjjeliőrnek állni a dobos.

Megalázó nyugdíjból tengődik a Fonográf legendás zenésze, ezért 74 évesen elment biztonsági őrnek

Németh Oszkár balról a második Urbán Tamás képén. Forrás: Fortepan

A hetvenes és nyolcvanas évek aranykorszakának egyik ünnepelt, kiváló zenésze volt Németh Oszkár (74). A Fonográf és a Tolcsvay-trió dobosaként sikert sikerre halmozott, ma már igazi legendának számít – emlékeztet a Blikk.

A legnagyobb példányszámban megjelenő bulvárlap szerint Németh 60 ezer forintos nyugdíja szinte semmire sem elég, így jelenleg a kétszeres nagypapa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik, hogy megéljen, sőt, hogy túléljen.

A zenészélet mindig is kiszámíthatatlan volt. Előfordult már, hogy a muzsikálás mellett kellett vállalnom valami kisebb munkát, de most egyszerűen nincs már választásom. Ha nem lenne ez a járvány, akkor éppen egy új zenekarral próbálnánk valamit alkotni, de erre most nincs lehetőség, el kellett mennem dolgozni

– nyilatkozta a Blikknek Németh Oszkár.

Cikk- és címlapkép: Fortepan/Urbán Tamás

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Még milyen szerencsés, hogy ilyen öregen felvették valahová. Aki 50 felett munkát talál az már szerencsésnek mondhatja magát. Vadkapitalizmus nem szűnt meg Mo-on.
A szocializmus létbiztonsága sokkal nyugodtabb létet jelentett
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@silber13: Volt ismerosom nem is egy, aki evekig az ORI-n keresztul tudott csak dolgozni, es amikor el tudott menni dolgozni egy Cruise ship-re ami Los Angelesbol indult es Alaskaig ment fol, csak akkor esett le az alla, hogy mennyit lehet keresni tisztesseges munkaval, hogyha nem szedik le hienak a penz javat.
silber13
@karma1: Én Miskolon vizsgáztam és sosem röhögtemannyit, mint ott és akkor.Avitt számokt kértek, me hog játszunk egy csa-csa-csát., meg Mikes Éva é Aradszky számokat!! Rémes volt, de valahogy sikerült Minket is átvertek pénzügyileg, de nem is használtam az ORI jogsimat,sőt le is tagadtam!.-))))) i akkor már Emersont játzottunk, de az nem kellett neki! mit ahogy Dave Brubeck sem
jesz
74 évesen biztonsági őrnek ment, hogy túléljen? Ki merte alkalmazni? És ez meddig tarthat? milyen lakása van?..talán az sincs?

Azt mondják, elvesztek a befizetést igazoló papírok..úgy tudom, ha több tanu igazolja a munkaviszonyát, akkor valamit beszámítanak..
Kérdés, munkaviszonynak számít-e az ő munkája?

Érdekes, valahogy a zenész művészeink igen nehezen élnek...miért?
Pressert még nem hallottam panaszkodni...
Sámannus
Hallottam ám én is panaszkodni akik nagy kanállal zabálták az életet, szórták a pénzt és züllöttek. Jobb helyeken a korosodó zenészekről gondoskodik a együttes vezető, aki gondol a jövőre is. Azt hiszem a Benkó volt ilyen csapat, de nem ismerem a történet végét...
Sámannus
Van olyan csótány aki panaszkodik, hogy ötven ezer a nyugdíja, de reklámból, és szerzői jogdíjból királyként él, ráadásul ha politizál még a seggét is kinyalják magas helyeken..
Lepényleső
...hiszen a valamikori nyugdíjalapba megalázóan keveset,vagy semmit sem fizetett be,- s ez az eredménye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.