A Vígszínház igazgatója tisztázta, mi történt valójában egy évvel ezelőtt. 

Rudolf Péter megtörte a csendet, először beszélt Eszenyi Enikőről: "megbeszéltem, hogy ne jöjjön be a próbákra”

Fotó: ATV

Tavaly szeptemberben távozott Eszenyi Enikő a Vígszínház éléről az emlékezetes botrány után. A nemrég 5 évre kinevezett új igazgató, Rudolf Péter nem beszélt a történtekről, most azonban az ATV Húzós című műsorában, Rónai Egonnak megtörte a csendet a színésznő távozásáról.

„Nem tiltottam ki a színházból” – kezdte Rudolf Péter.

„Nagyon komoly szakmai kérdés volt: mi a prioritás egy színház életében? Különösen azokban az időkben, amikor régóta nem játszottunk előadást. Ez fontos dolog, hiszen a rendező jön, gatyába rázza a dolgokat. Én azt gondoltam, hogy ez a helyzet fölülírja az egyébként létező fájdalmakat a társulatban” 

- tette hozzá a színházi szakember.

"Én egyébként nagyon nehezen beszélek erről, nem a múltunk miatt, hiszen sok mindent végigcsináltunk Enikővel, hanem mert nekem a Vígszínház jelenével és jövőjével kell foglalkoznom. Ebben a helyzetben, amit érzékeltem a színházban, ez volt a logikus döntés. Én ezt Enikővel megbeszéltem, hogy ne jöjjön be a próbákra, azért se szeretem ezt a kitiltottam szót, mert folyamatosan beszéltem közben Enikővel. Ő elfogadta ezt a döntést, és megbeszéltük, hogy a 21. század vívmányait használva, a próbákat felvéve, neki elküldve, az internet segítségével fogja instruálni a színészeket. Így is lett, csak a vírus keresztülhúzta a számításainkat"

– mesélt az egy évvel ezelőtti eseményekről a színházigazgató.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha Eszenyiben lenne egy kis jóérzés,és lenne lelkiismerete,magától elhúzna jó messzire. Fura,hogy egy ideig bejárt oda,ahol tudta,hogy utálják. Kétségtelen,hogy jó színész,de hogy a színészeket zaklassa-zargassa bármilyen módon,az megengedhetetlen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.