A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa összesen több mint 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL Klubra és a TV2-re egy-egy műsoruk rossz korhatár-besorolása miatt.

Szexről beszéltek az RTL Klub műsorában, jött is érte a bírság
Fotó: Házasodna a gazda/Facebook

A testület nem megfelelő korhatár-besorolás és nem jó időpontban való sugárzás miatt rótt ki összesen több mint hatmillió forintos bírságot az RTL Klub, és összesen 1,91 millió forintot a TV2 szolgáltatójára – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy mindkét szolgáltató 16-os korhatár-besorolás helyett 12-es korhatári kategóriában, továbbá nem a megfelelő, 21 és 5 óra közötti sávban tette közzé egy adott műsorát.

Az RTL Klub a Házasodna a gazda című sorozat egyik epizódját 21 óra előtt sugározta úgy, hogy

abban szexualitásra utaló párbeszédek és képsorok jelentek meg.

A TV2 pedig a Csapdába csalva című műsort adta délelőtt 11 óra körül annak ellenére, hogy abban a szereplők

a céljaik eléréséhez igénybe vett könnyű, valamint törvénytelen pénzkereseti lehetőségeket a következmények, veszélyek ismertetése nélkül mutatták be.

Ezek mind negatív hatással lehetnek a 12-16 éves korosztály tagjainak személyiségfejlődésére, ami ellentétes a gyerekvédelmi szabályokkal – sorolták a közleményben.

Hozzátették, hogy a Hegyvidék Televízió szolgáltatóját burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a tanács, amiért az ÉPI-TECH Magazin szeptemberi adásaiban a műsorban bemutatott építőipari vállalkozásokról öt alkalommal olyan többletinformációkat tett közzé, amelyek a reklámokra jellemző módon segítették a népszerűsítést.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezek teljesen gyengeelméjűek...a mai világban, amikor minden telón van net..a 12-16 éves kölök pont a "házasodik a gazdától " fog szexuálisan eltévelyedni..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
RTL 6 millió
TV2 2 millió
Abból a 6 millióból majd kifizetjük a TV2 2 millióját is.
justhpeter
A helyzet az, hogy korábban létrehozták az Ökörügyi Hatóságot és beültették Orbán iciri-piciri, kis ökreit. Ezek után hogy várhatnák,hogy az ökörségen kívül mást is csinálnának ?
Nyírfa
@Eladott Ország: Heller Ágnes nagy koponya volt, ezért is olyan szégyenletes, hogy összekevertem őket.
De most már túlteszem magam rajta, hogy ne a rosszat erősítsem! :)

Tudod, minek látom Orbánt? Egy kisgyereknek, aki korban csak azért nőtt fel, hogy annak a kisgyereknek a vágyait megvalósítsa. Normál esetben a vágyak együtt fejlődnek a személyiséggel, racionalizálódnak, mi az, ami megvalósítható, mi az ami nem, minek van értelme, mi az, amiben valóban tehetségesek vagyunk, és érdemes küzdenünk önmagunkért.
De Orbán megrekedt a kisgyermek szintjén, és a döntéseiben, a magatartásában ez a kettősség, a kisfiú és a férfi - apai minta - disszonanciája érvényesül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.