Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-kór a leggyakrabban előfordulós kromoszóma rendellenesség.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vera1944
És micsoda tragédia a szülőknek, a megszületett babának. Minden nap harcot vivni az életben maradásért, és ezen nem lehet segiteni, csak időlegesen enyhiteni. Mennyi szeretet van ezekben a kisgyermekekben. Én láttam, hogy egy anya mit küzdött a gyermekéért. Ma is tisztelettel gondolok rá.
zia
Sokszor találkoztam down kóros gyerekekkel. Kedvesek, aranyosak, persze ez függ a betegség fokozatától is....
A baj az, hogy manapság egyre fiatalabb anyáknak születik ilyen gyerekük. Az ok bizonyára ott keresendő, hogy 35 év felett kötelező a szűrés, alatta nem különösebben foglalkoznak vele. Talán, ha a terhes nő életkorától függetlenül szűrnék kevesebb ilyen gyermek születne.

zia
@Vera1944: Mennyi szeretet van ezekben a kisgyermekekben. Ez így van, rettentően igénylik a szeretetet, mindenkivel szemben nyitottak. És nem értik, hogy egyesek miért fordulnak félre ha ők a kezüket nyújtják.
pacsirta
Sajnos sok látássérült ember is van. Őket is csak lenézik, pedig szeretnének beilleszkedni, de ez Magyarországon nehezen megy.
Nagyon kevés vak embernek van munkahelye.
Sajnos a rokonságomban van egy ilyen fiatal. Megpróbál mindent, de nem tud dolgozni.
zia
@pacsirta: És folytathatnánk a sort.........vannak siletek, mozgássérültek, enyhén szellemi fogyatékosok, megváltozott munkaképességűek, stb. akik egyszerűbb munkát eltudnának végezni.
Sajnos a mai társadalom nem segíti a sérült embereket, hanem lenézi.............

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.