Elősegíthet-e egy esetleges választási csalást a határon túli magyarokra vonatkozó statisztikák eltitkolása? Mekkora veszélyt jelent a külhoni állampolgárokra, hogy a magyar állam a választások előtt hónapokig levelezget velük? Egyáltalán érdemes-e energiát ölni egy olyan csalásba, amely rájuk épít? Az elmúlt hetekben számos legenda kapott lábra, utánajártunk, van-e alapja a suttogó propagandának. Egyelőre a Fidesznek sincs ötlete a maga állította csapda kikerülésére.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
Nem csupán az esetleges csaláson van a hangsúly, hanem azon, hogy udvarolnak a csángók, a székelyek, az 56-os amerikások, a dél-és felvidékiek szavazatáért. Amennyi energiát és pénzt ölt ebbe fidesz-kdnp (az én adóforintomból), az biztosan hoz majd a konyhára.Hálából a kettős állampolgárság gesztusáért, és az anyagi segítségért, van is rá esély, hogy jócskán nyernek szavazatokat. Csakhogy ez gusztustalan! Én sem szólok bele, miből vásárol be a szomszédasszony és mit főz a családjának.Nincs joga másnak sem döntenie a fejem fölött, ha annak a hátrányait nem fogja a saját bőrén tapasztalni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
QQCSI
Nem csupán az esetleges csaláson van a hangsúly, hanem azon, hogy udvarolnak a csángók, a székelyek, az 56-os amerikások, a dél-és felvidékiek szavazatáért. Amennyi energiát és pénzt ölt ebbe fidesz-kdnp (az én adóforintomból), az biztosan hoz majd a konyhára.Hálából a kettős állampolgárság gesztusáért, és az anyagi segítségért, van is rá esély, hogy jócskán nyernek szavazatokat. Csakhogy ez gusztustalan! Én sem szólok bele, miből vásárol be a szomszédasszony és mit főz a családjának.Nincs joga másnak sem döntenie a fejem fölött, ha annak a hátrányait nem fogja a saját bőrén tapasztalni!
dr. prédikátor
A fütyesz nem ismer lehetetlent! mindent el fognak követni a csalásért!!!
kedwes
@QQCSI: Pontosan érvelsz!
Nem akarom, hogy beleszóljon olyan valaki az életembe, aki nem is akar ebben az országban élni! Sőt. Már ki is nyilvánították, hogy örülnek, hogy nem élnek Magyarországon.
Akkor pedig legyen, KUSS!
Majd akkor fogadom el, a határon túli Magyarok voksait, ha én is szavazhatok az ő országuk választásán!
Dr. Felipe
Mikola a nemzet orvosa ezt már rég megmondta. Idézem. "A határon túli magyarok szavazataival 20 évre bebetonozzuk magunkat"
vplohl
Mint határon túli magyar, nem fogok szavazni, pontosan az általatok említett okok miatt. Míg nem élek ott, nincs beleszólásom. Én pl követem a magyar politikát, de kizárólag online médiából. Ha még is ezek alapján kellene döntenem a következő szavazáson, akkor semmiképpen sem a fideszre tenném a szavazatom. Amúgy meg ne gondoljátok, hogy olyan könnyű lesz rávenni a külhoni magyarokat a szavazásra... Faluról a nénike meg a bácsika nem fog fél napot utazni a konzulátusra, hogy leadják a voksukat. Vagy lesznek kirendelt helyek ahova el lehet menni szavazni? Nem igazán értem, hogy fog működni:) Persze lesznek akik szavaznak... és valószínűleg a Magyarországon élő rokonaik, barátaik, ismerősek véleménye alapján fogják leadni a voksukat. Szinte mindenkinek akit ismerek van valamilyen kapcsolata Magyarországgal. Szóval az a szavazat sem lenne teljesen vakon kiosztva. Kár általánosítani ebben a témában, és kussra inteni minden itteni magyart.
Igen rossz kép kezd kialakulni a fideszről, habár összehasonlítva a szerb kormánnyal én nem sírnék.
QQCSI
@vplohl: Ez nagyon kedves Tőled, remélem, sokan gondolkodnak úgy, mint Te.
A gond azzal van elsősorban, ha tényleg megvalósítják a levélben történő szavazást
a határon túl élők számára! A postaládáig elfáradni ugyanis nem olyan megerőltető. :(
vplohl
@QQCSI: Ilyen tuti nem lesz, ez így teljesen kontrollálhatatlan lenne.
kkalman
@vplohl: A Fidesz pont azt szereti, ami kontrollálhatatlan.
coyote3
Ha picike esély van rá, a zsírdisznó megteszi. Mindenre képes a hatalomért.
mariaberta
A határon túliaknak könnyű, mert nem itt élnek, csak azt nem értem, milyen erkölcsi alapjuk van beleszólni MO. belügyeibe, amikor nem adóznak itt, nem élvezik kormányunk áldásos tevékenységét, beikszelnek a fidesznek, mi meg dögöljünk meg a nagy kétharmadban.
lenhardtibolya
@mariaberta: Könnyű nekik? Milyen érzés lehet, amikor az elcsatolt országrészben született, magyarként, és most rászólnak, ha magyarul beszél, sőt megverik miatta. A legkevesebb, hogy adjunk lehetőséget számukra is az összetartozásra.
lenhardtibolya
El lehet csalni a választást nemcsak kívülről, hanem belülről is, ezt pontosan tudják a szocik, akik már megtették. Vissza lehet gondolni arra, amikor hiába kérték a szavazatok újraszámolását azok, akik visszaélésre gyanakodtak, bizony nem volt újraszámlálás, csak pökhendi legyintés.
marlin
Magyarországon
- a mai "felállás mellett" - a választásokat bárhonnan el lehet csalni!!
Ha valakiben kétség merül(ne) fel evvel kapcsolatban Fideszék azonnal módosítani fogják a "alkotmányt"!!
marlin
@lenhardtibolya: Amikor kiskegyedék újraszámoltattak volna(!) ugyanaz a Pintér volt a belügyminiszter, aki ma!! (Tehát kiskegyednek első kézből vannak, voltak, lehettek információi arról hogy mit (nem) sikerült elcsalni!!)
Ha esetleg kiskegyednek mégis kételyei vannak, voltak, lennének itt lehet érdeklődni, újraszámoltatni, stb:
1903 Budapest, Pf.: 314. tel: 06-1-441-1000
A "propelleren" még nem csaltak választást, csak (kegyed szerint(!)) a Fidesz által vezetett Belügyminisztériumban!!
zilikutya
Nem értek egyet azzal, hogy a határon túli magyaroknak választójogot adtak. Tessék ott választani, ahol adóznak. Így is szívják a vérünket épp eléggé. Ne szólhassanak bele abba, hogy Magyarországon mi hogy legyen. Nem fogok még jobban szenvedni azért, hogy nekik még több jusson. Orvosi váróban láttam, hogy egy nő felmutatta a magyarigazolványát, s egy perc sem telt el, már szólították is. Én meg ott dekkoltam 3 órát, mire az orvoshoz bejutottam. Az OK, hogy kaphatnak állampolgárságot, de szavazati jogot nem! Meg ide járnak orvoshoz, a hazai magyarok kárára, költségére. Nem jól van ez így!
lacika1ö
Vér által is meg tarja a hatalmát,,hiszen azért kellet a /TEK !!! hadsereg,,Rosszabb mint ,,Hitler/Sztálin ..A Víetnámi diktatúra van a fejében,,azt tanulta az Eltén !!!
karaj
@lenhardtibolya: Hogy mennyi butaságott tetszik itt összehordani (most is).
Hellcat
El hát...ugyan már levélben szavazni?
lajospapa
@lenhardtibolya: De volt egy részén és nem volt probléma.
lajospapa
Hölgyeim, Uraim! A Cél szentesíti az eszközt. És a cél is szent: MEGTARTANI A HATALMAT.. Aztán a győztesnek mindig igaza van.
Everest
@lajospapa: Lajoskám! Neked mindig igazad van! Ergo: Győztes vagy.
lenhardtibolya
@karaj: Ugyan-ugyan, csak azt mondom, amit tudok, bizony a szocik már megtették egyszer a csalást, azért kiabálnak most, hátha a fidesz is átveszi a "kiváló" ötletet. Egyébként én mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom, ameddig az enyémet is tisztelik, hiszen a vélemény szabad.
karaj
@lenhardtibolya: Össze tetszik keverni a pártokat. A FIDESZ valóban csalt ( láncszavazással) ,melyről mindenki tud. Az MSZP viszont nem , melyre a legjobb bizonyiték vereségének mértéke.
mariaberta
Igen, fenntartom azt, hogy könnyü, mert nem élvezik a fidesz áldásos tevékenységét, és elismerem, az nem könnyű. hogy ott kell élni, ahol nem szeretnek. De akkor jöjjenek át és
megkapnak mindent, amit mi, előnyökkel és hátrányokkal ,tehát mindent.
Kérésednek megfelelően " lenhardtibolya" tisztelem a véleményedet, mint ez a fentiekből is kitűnik.
lajospapa
Tisztelt külhoni magyarok! Legyetek nyugodtak csak a választásig van szükség rátok, ahogyan ránk is. Remélem tapasztaljátok máris milyen egységet tud teremteni törekvéseitekhez kedvenc pártunk, hozzásegít hogy legyetek egymás riválisai, ha nem úgy táncoltok ahogy neki tetszik. Sok sikert!
pesti
@vplohl: Van egy szomorú hírem.Ha nem lesz kontrol a külföldi szavazásra,akkor bisztos a csalás.Már most tudok pozitív tevékenységet a határon túli magyar -lakta területeken,
fidess álta munkatársak bevonásával térképezik a lakósságot.Pesten elkészítik a szavazó borítékokat és a határon túl póstázzák.Erre kellene az ellenzéknek már most figyelni.Különben annyi!!!
Gyuri Géderről
Természetesen van rá esély! Csak az a kérdés, mennyi csaló jön a határon túlról.
QQCSI
@vplohl: tegnap, 21:58 Bár igazad legyen!
Sajnos, én nem vagyok nyugodt!
vplohl
@pesti: az ellenzék már részben figyel: www.vajma.info/cikk/vajdasag/15035/
Szerintem nem megoldhatatlan a kontrollált levélben történő szavazás... Én úgy oldanám meg, hogy egy független (pl. brüsszeli) bizottságnak postáznánk a szavazatunkat, és ott számolnák össze.

@mariaberta: Köszi a meghívást!:)
QQCSI
@lenhardtibolya: -Javaslom, olvasd el, mit írtam, mert nem csak a csaláson van ám a hangsúly!
(tegnap, 18:25 )
-Ha az MSzP csalt volna, a külföldi megfigyelők azonnal jelezték volna, és egész Európa attól lett volna hangos! A határon túli kettős állampolgárok szavazásának "megkönnyítése" itt az igazán nagy gond! Ezt én kvázi csalásnak nevezem, mert annak, hogy együttérzek-e Trianon előtti Magyarországon születettek déd-ük-és szépunokáival, semmi köze a jelenlegi Magyarországon élő magyarok jövőjéről szóló szavazáshoz!
QQCSI
@vplohl: "Szerintem nem megoldhatatlan a kontrollált levélben történő szavazás..."

Kedves vplohl!
Kezdjük elölről: az szavazzon Magyarország jövőjéről, aki itt adózik,
itt nyeli a szmogot, itt kap naponta idegrohamot a fehérgalléros bűnözők miatt,
itt szenved a kórházi várólistáktól, itt rabolják ki fényes nappal a saját otthonában,
itt kínlódik a devizahitele miatt, itt kerülgeti az oláh cigány koldusokat, stb., stb...
A szavazás módja a magyarországon élő magyarok számára évtizedek óta megoldott,
Európai színvonalú, talán az egyetlen dolog, ami működik, ergo kár lenne változtatni rajta!
(Választási névjegyzék, ami kiválóan alkalmas ezt minden párt tudja és elismeri.)
kukac50
A határon túli Magyarok akkor szavazzanak ha merik vállalni a nevüket,és ne úgy szavaznak,hogy az az ország ahova tartoznak ne tudhassa,hogy Ők ide szavaztak.
legyen nyilvános a névsoruk,hol élnek melyik városba vagy faluba.
Hány határon túli szavazót vesznek fel a névsorba,azt előre hozzák nyilvánosságra.
Különben a Fidesz hazudik,Nekik csak az elnyomó uralkodás a fontos,nem az Állampolgárok akarata.
vplohl
@QQCSI: @QQCSI: Ezt mind értem, de hol húznád meg a határt? Elég ha van magyarországi lakcímem, hogy szavazhassak? Vagy mi van például a kedves barátommal aki 1 éve jött Szabadkára tanulni Budapestről. És azóta nagyjából itt él. Ő sem szavazhat? Vagy például aki Magyarországra jár gyógyíttatni magát, akkor az már szavazhat?:) Vagy mi van például akkor ha én szeretnék 1 év múlva Magyarországon dolgozni, de még nem élek ott. Akkor szavazhatok? Végtelenségig lehetne sorolni. Szerintem nem megoldás az, ha nem szavazhat a határon túli magyar. Persze az agy mosott satu-hülyék ne szavazzanak:)
QQCSI
@vplohl: Ez a kérdés azért is jogos, mert ugye kb.500.000 ezer magyar ment ki dolgozni általában Nyugat-Európába. Na, ők valószínűleg nem Orbánra szavaznának, de kétlem,
hogy nagyon törnék magukat. Jó megoldást egyelőre nem tudok, alszom rá egyet, mert
nekem holnap korán csörög a vekker...:)
Esetleg, ha jó ötleted van, holnap megbeszélhetjük.
Szia, jó éjt, szia Mindenki!
lajospapa
Válasz: Igen , azért készült. Itthoni lévén legalábbis eddig amikor választani mentem egy hosszú asztal előtt 10 12 ember árgus szemekkel figyelte én vagyok e én. Ez hogy lesz lelevelezve? Más! A határon túli általam tisztelt és őszintén szeretett testvér magyar , de kérem a lelkiismeretét ne szabjon nekem se jogokat se kötelezettségeket ne éljen jogtalanul kapott szavazati jogával, a magyarság joga és a szavazati jog nem azonos.
mariaberta
lenhardtibolya: helyes, de akkor költözzenek át Mo-ra, élvezzék az itt létező összes előnyöket, mert partvonalról könnyű dumálni.
pesti
@vplohl: Sajnos nem erröl van szó.Ha nincsen kontrol akkor a Brüszel sem segíthet.Ugyanis
senkinek nincs lehetösége a választást ellenörizni.Ez még a Lukasenkot is übereli.
A rezsicsökkentési aláirási kampány sem véletlen.Egyetlen egy a magyarázat -az összegyüjtött aláírásokból le lehet vonni azt a következtetést,hogy aki aláírja az a fidess oldalán van ,aki nem az ellenzék,.és meg van a lista/Kubatov helyett/.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.