Halálos bűnnek nevezte Erdő Péter bíboros testvére az általa írt hittankönyvben a homoszexualitást - számolt be a Hír24. A riport 17:20-nál kezdődik.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na ez fasza...mindig is utáltam a keresztény egyházat...legkártékonyabb dolog ami a föld történelmében valaha létezett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Késö bánat kisöreg...nyálazd meg a tö...t !!!
Hellcat
Na ez fasza...mindig is utáltam a keresztény egyházat...legkártékonyabb dolog ami a föld történelmében valaha létezett...
supernem
A bűnök ráolvasásával, bűntudatkeltéssel hogyan akarnak embereket megnyerni? Ez a kereszténység legnagyobb tévedése, hogy vizet prédikálnak, de bort isznak, ugyan melyik egyházban van a legtöbb homokos/pedofil?
magyarbakancs
Pont a keresztény egyház beszél.
Mikkor a legtöbb homokos,pedofil köztük van.
Vizet prédikálnak bort isznak.
lópicigáspár
Először talán ezt tartsák be! Ajánlom figyelmükbe első sorban a 7., 8., és 10. pontot!!

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj,mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!
verőce21
Ez olyan, mint amikor egy csintalan faun ölelget egy nimfát. :)
X-ray
Ha emlékezetem nem csal, akkor vannak bocsánatos és halálos bűnök.
Ti hova sorolnátok a hom.szexualitást? Tudom, hogy betegség...
szepwilly
nem betegseg hanem egy genetikai hiba,engem nem zavar amig a lakasukban müvelik!
Ezek meg jobb ha tartjak a pofajukat,mert köztük van a legtöbb,az undorito pedofilokrol meg nem is beszelve!
nemkati
@aqwsed12345: Különösen ez az utolsó, ez a 'Tudós-'Takács egy agyament, még jó, hogy csak a neve tudós.
kedwes
Két fő pap beszélgetéséből.
– Szerinted, meddig lesz még kötelező a cölibátus?
– Szerintem ezt csak az unokáink fogják megélni!

Cölibátus = Nőtlenség, agglegénység.
Nem magtalanság és nem szexmentesség!
coni
Ez az igazi képmutatás! Az ateista emberek sokkal tisztességesebbek mert nem könnyen kapnak feloldozást. A világi életben sokkal kevesebb a beteges szexualitású ember mint az egynemű egyházi intézetekben.
Ha ki is javítják a tankönyvet ezt csak a nemzetközi nyomás miatt teszik.
Törölt felhasználó
Nem is tudom melyik south parkban volt: "Ha isten teremtette a világot és mindannyian istenből lettünk, akkor nem lehet, hogy isten is egy kicsit meleg is volt":)
jancsik68
Azok,akik kézzel-lábbal tiltakoznak a homoszekszualitás ellen,azok a legnagyobb buzik.Félnek,hogy előbb-utobb kitudodik róluk.Külömben a legtöbb buzi és pedofil a keresztény papok között van,
varrólány
@jancsik68: Ez minden erkölcsi ügyben így van aki legjobban tiltakozik az vagy benne van vagy csak szeretne benne lenni.
orogordog
Nem vagyok hívő, de a buzik nem e világra valók. Bujdossanak húzzák meg magukat ne az utcán paláverezzenek a genetikai hulladékok.
Törölt felhasználó
@orogordog: Én se vagyok hívő, se meleg, de tahó se..:)
KERKA
Ez nagyon érdekes, hogy Erdő Péter testvére írta a tankönyvet, és belekerült ez a mondat.
Tegnap éppen Erdő Péter nyilatkozott arról, hogy aggályai vannak a hittan , mint tananyag megírása-és annak oktatása miatt. Valamint nem tisztázott, hogy gyakorlatilag ki fizeti a révészt. Magyarán: a hittan az egyházé vagy az államé?
kiskutyauto
Hajrá agyhalott náci szégyenkormányunk legújabb szégyenletes beégése... minden napra van legalább egy szégyen Orbanisztán-Abszurdisztánban...
Manhattan
2013-as évet írunk!!! És még mindig a sötét középkorban vagyunk Magyarországon!!! :((((
orogordog
@ziziplanet: De mégis.
Nem közterületre valok.
furfang
Márpedig a zsidó-keresztény gyökerű vallásokban a homoszexualitás bűn:

Mózes III. könyve 18:22, 20:13; és Pál apostolnak a rómabéliekhez írt levele 1:18–32;
„Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonnyal hálnak; utálatosság az.” (Mózes III. könyve 18:22).
„És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérök rajtok.” (Mózes III. könyve 20:13).4

„Mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén… Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.” ( Pál levele a rómabeliekhez 1:26–27, 32).
Hogy az ateisták mit gondolnak erről és mit tesznek az az ő dolguk, de a hívőknél más az alapvetés. Függetlenül attól, hogy az egyházakon belül is sok minden előfordul.
Ez nem ok arra, hogy a hitoktatás eltérjen a bibliai alapvetésektől.
JAJMÁR
@furfang: Nem! A homoszexualitás nem bűn.
Az embert az Isten teremtette, és ilyennek teremtette. Férfinak, nőnek, homokosnak, cigánynak, zsidónak, feketének, fehérnek... sokfélének.

Figyeld meg, hogy a homoszexuális embereknek általában valamilyen kiemelkedő művészi adottságuk van. Erre kellene koncentrálnunk, a művészi élménynek örülnünk. Engem a többi nem érdekel. Semmit nem akarok szexuális téren egy homokos embertől :D
nemkati
@furfang: Ja, a hitoktatás kövesse csak Bibliát, legalábbis a keresztény hitoktatás. A nem hívők meg a saját erkölcsi normáikhoz igazodnak. Ahogy @KERKA: írta, a hittanoktatás az egyházak feladata, és nem az iskoláké, vagy az oktatási államtritkárságé, el kellene felejteni az iskolai hittanoktatást. Az egyházak annyi támogatást kapnak, hogy meg tudnák finanszírozni a hitoktatásaikat.

Az meg rejtély a számomra, mit jelent az, hogy 'halálos bűn'? Hogy fog meghalni egy homoszexuális? Csak úgy, a bűntől meghal, netán ráeszmél a bűnére és öngyilkos lesz, vagy esetleg valaki megöli, kivégzi, halállal bünteti? Ki?
Bakáts
Nem a homoszexualitásra, hanem a homoszexuális cselekedetre írta hogy halálos bűn, ami a katolikusok szerint az. A homoszexuális hajlam az egyház szerint nem bűn.
Akit tényeg érdekel és nem csak vagdalkózik ezt ajánlom:
mandiner.blog.hu/2013/07/31/ferenc_papa_nem_mondott_semmi_ujat_a_melegekrol
nemkati
@Bakáts: A katolikus egyház szerint a hajlam nem bűn, ezt jól látják. Már csak azért is kénytelenek ezt elfogadni, mert a homoszexualitás okairól még mindig nem tudunk mindent 100 %-ban, de az biztos, hogy ahogy jelen van az emberiség egészében, hasonló arányban jelen kell lennie az egyházi emberek között is. Még mindig nem tudom, mit is jelent pontosan az, hogy 'halálos bűn', de vajon egy igazán vallásos ember, netán pap, ha felfedezi a hajlamát, és el is követi netán ezt a 'bűn'-t, az mit tesz? Hiszen mást tesz, mint amit hirdet, vagy mint amit követ.
Vagy:
Mit tesz az az egyházfi, aki amúgy egészséges férfi, és heteroszexuális hajlamú, és aki szexuális viszonyt folytat egy nővel, esetleg egy férjes nővel?
Vagy tovább megyek:
Mit tesz az az egyházfi, aki szexuális viszonyt folytat egy gyerek- vagy fiatalkorú fiúval (lánnyal)? /=pedofil?/

Hiszen ezek nap mint nap megtörténnek ma is, száz évekkel ezelőtt is. Ezek a halálos bűnöket elkövető hívők/egyházi emberek hogyan haltak meg, ma hogyan halnak meg? Vagy hogyan élnek tovább a bűnök elkövetése után?
Bakáts
@nemkati: egy kis kiegészítés a halálos bűnről:

KEK 1855 A halálos bûn Isten törvényének súlyos megsértésével lerombolja az ember szívében a szeretetet; az embert elfordítja Istentõl, végsõ céljától és boldogságától azzal, hogy valami kisebb jót helyez Isten elé. A bocsánatos bûn, bár sérti és sebzi a szeretetet, nem oltja ki.
1857 Ahhoz, hogy egy bûn halálos legyen három dolog együttes megléte szükséges: halálos mindaz a bûn, "melynek tárgya súlyos anyag, és teljes tudatossággal és megfontolt beleegyezéssel követik el."
és hogy hogyan élnek tovább:
1856 Mivel a halálos bûn az élet elvét, a szeretetet öli meg, Isten irgalmasságának új kezdeményezésére és a szív megtérésére van szükség, ami rendes körülmények között a kiengesztelõdés szentségében valósul meg.
forrás:
www.katolikus.hu/kek/kek01699.html#K1854
JAJMÁR
@nemkati: A halálos bűn az, amelyiket meg kell gyónni, a pap pedig feláldozhatja az illetőt, és megmondja, hogy el kell mondani pl. 5 miatyánkot, 2 üdvözlégyet és akkor van megbocsájtva. A bocsánatos bűnt nem kell a papnak meggyónni, elég, ha megbánja az illető saját magában (erre van egy ima).

Egyébként a házasságtörés, a házasságon kívüli mindennemű szex.kapcs., pornográfia stb. ugyanúgy halálos bűnök, csak ezt érdekes módon sokkal jobban elfogadja a társadalom.
nemkati
@Bakáts: Köszi, de nagyon távol van tőlem ez a vallásos szöveg, na meg nem is ez az, amire kíváncsi lennék.
Rosszul fogalmaztam, nem azt nem értem, hogy mi a 'halálos bűn', hanem azt, hogy mitől halálos? Mert úgy egyébként az egész tökmindegy.
Bakáts
@JAJMÁR: mármint a pap pedeig feloldozhatja, nem feláldozhatja az illetőt :D
nemkati
@JAJMÁR: Oké, de azmiaz, hogy 'halálos'???
JAJMÁR
@Bakáts: Igen! Köszönöm a javítást. Azzal kiegészítem, hogy a 10 parancsolatban felsoroltak a halálos bűnök.
nemkati
@Bakáts: Freudi elszólás? :))) Akkor talán ez a válasz a kérdésemre? :)
JAJMÁR
@nemkati: Ha valaki úgy hal meg, hogy nem gyónja meg ezeket, vagy a pap nem oldozza fel (utolsó kenet) akkor a pokolba kerül.
nemkati
@JAJMÁR: Ja, hogy akkor mégse halálos, csak a valamikor később bekövetkező halála után máshol...ööö... él vagy mit csinál? És ha a halál után nincs semmi? Akkor mi lesz a halálos bűn büntetése?
nemkati
@Bakáts: Ha már ilyen jártas vagy a Bibliában, hadd kérdezzem meg - csak hogy a témakörben maradjak: mi van a leszbikusokkal?
JAJMÁR
@nemkati: Akkor semmi. Akkor sem, ha megbánja és meggyónja :D

Ez az egész alaposan fel van fújva! Még keresztény szemmel is :)
darwin
Ez az eszmefuttatás tetszik...Bármit követek el,megbocsájtható,ha leimádkozom a kirótt dolgokat.Ezért van ennyi pedofil és homokos a papok között.Meg van bocsájtva,úgyis mindig imádkoznak.
Az én anyósom is ezért volt olyan dög.Leimádkozta a bűneit.
kkalman
Baj bevinni a hittant az iskolákba, és azt a Bibliát tanítani, amelyik kettős mércével mér.
Igen, azt mondom, kettős mércével mér.
A Biblia elítéli férfinak a férfival történő szexuális tevékenységét, de egy szót sem ír a nők közötti szexuális kapcsolatokról. A férfiaknak halálos bűn, és a nőknek?
Középkori felfogás ez a másságról a maga kettős mércéjével.
De ezt a kettős mércét mi magunk éltetjük.
Kevés olyan férfi van, aki ne nézett volna nyál csorgatva olyan videót, amelyikben két "bombázó" kézzel, szájjal, nyelvvel, műfütyivel erotikus gyönyörhöz juttatja egymást. Még a nők közül is sokan begerjednek egy-egy ilyen felvétel láttán.
De ha...!
Két férfi csinálja ugyan ezt, akkor a legcizelláltabb kifejezés az ócska buzik.
Ezt a kettős mércével való látást kell a gyerekeknek megtanulni a szemlélettel, mely szerint a másság az halálos bűn, ha férfiak azok. Holott ,az azonos neműekhez való vonzódás, az betegség.
Darthon1
@kkalman: Az 1700-as években még arról vitatkoztak valamelyik vatikáni zsinaton, hogy a nőknek van-e lelkük. Ezért nem találsz a nőkre vonatkozó utalást a Bibliában.
Senara
Álszent dolog hittan tanítás közben elítélni a homoszexualitást . A botrányok tömege foglakozik a papok "Halálos bűneivel "
lenhardtibolya
Azt nem tudom megítélni, hogy halálos bűn-e a homoszexualitás, de azt tudom, hogy nem dicsőség. Szomorú, hogy mostanában büszkék a deviánsok, ezért vonulgatnak és hirdetik mindenütt "másságukat". A gyerekeknek nagyon rossz példát mutatnak, sajnos, ezért azt, hogy az azonos nemű élettársak gyermeket fogadjanak örökbe, mindenképpen károsnak tartom.
furfang
@nemkati:A Magyar Katolikus Lexikon így ír többek között a bűn fogalmáról:
"Az ÓSz az embert elsősorban az Istennel kötött szöv. keretében szemléli, ezért érthető, ha a ~ök között különösen súlyosnak mondja azokat, amelyek az Istentől való elszakadást, az ő megtagadását v. sztségének semmibevételét fejezik ki (→bálványimádás, →varázslás, →káromlás; Kiv 22,19; Lev 20,2; 21,11-16). Emberi viszonylatban megbélyegzi a szülők megvetését (Lev 20,9), az emberölést (Kiv 11,16), a házasságtörést (Lev 18,6-23) és a 4 égbekiáltó ~t: a gyilkosságot, a →szodómiát, a szegények, árvák, özvegyek elnyomását, a megszolgált munkabér visszatartását."

Erkölcstanilag a ~ az Istentől teremtett rend elleni vétség, mellyel az ember „tudva és akarva nem engedelmeskedik Isten akaratának”.

Tőlem: Isten akarata pedig nem más, mint a természet rendjének, tudatos követése, ( sok millió év gyakorlata adja a fogódzókat, a tízparancsolat, és a biblia össze is foglalja) melynek a megmaradás a célja, de soha nem más kárára.
furfang
@JAJMÁR: Felfogás kérdése, hogy a homoszexualitás bűn-e, vagy sem. Önmagában véve nem, mint ahogy semmilyen velünk született tulajdonság sem az, hiszen nem tehetünk róla. A bűn szerintem az, amikor más, nem azzal a tulajdonsággal született embert akarunk rávenni, vagy kényszeríteni, hogy azzá váljon, ami mi vagyunk. Olyan ez, mintha egy púpos ember arra kényszerítené a vele kapcsolatban lévőt, hogy márpedig azután hajlott háttal közlekedjen. Ami meg mostanában folyik, a rendkívül agresszív propaganda a homoszexualitás terjesztésének érdekében olyan, mintha kijelentenénk, hogy a szálfaegyenes, sudár ember csúf,és akinek az tetszik és azt akarja az primitív hülye és maradi, csak a púpos az igazán szép. Abszurd, természetellenes, tiltakozik minden porcikám ellene, a természeti törvények okán.
JAJMÁR
@darwin: Ugye? Azért ennyire nem egyszerű, mert őszinteség és hit nélkül semmit nem ér.
soljanka
Nem értem az egyházat. Ha abból indulunk ki, hogy minden teremtmény Isten gyermeke, akkor a később meleg felnőttet is ő teremtette, valamilyen okból.
Ezek a papok állandóan a megbocsájtásról, elfogadásról prédikálnak. Akkor miért nem képesek már leszállni erről a témáról. ( a papneveldékben "űzött" játékaikról nem is beszélve)
Vagyis akkor ez az "Isten akarata" kinyilatkoztatás sántít.
JAJMÁR
@furfang: "bűn szerintem az, amikor más, nem azzal a tulajdonsággal született embert akarunk rávenni, vagy kényszeríteni, hogy azzá váljon"

Nos, ez a lényeg, kedves Furfang :)
Ha kijelentenénk, hogy a homoszexualitás bűn, ezzel társadalmi szinten kényszerítenénk olyasmire, ami ő nem. Nem lehet heteró, ha egyszer nem annak született, érted? Milyen jogon mondhatja ezt egyik ember a másikra?

Mindenféle nemi erőszak bűncselekmény, nem csak a vallás, hanem a Btk. szerint is. Az erőszak!!! Nem a kapcsolat.
Pisti271
Mi a helyzet az anális és orális szexszel?
Ellenkező nemű a partner, de nem a rendeltetésszerű nyílást használja valaki.
Miért különbség ha nőt dug seggbe nem férfit?
Darthon1
Akkor a hermafroditák Isten gonosz tréfái!
vakvillám
@Pisti271: 10:42--szia,,úgy kellene kezdenem ,semmi!--csak az az igazság,hogy férfival még nem próbáltam.De próbáld meg ,te is nővel .:-))
Pisti271
@vakvillám: Ezt a részt még pornófilmben is átugrom.
vakvillám
@Pisti271: Értem, ki hogy,értékeli:))mindenki másként csinálja- csak szives figyelmed akartam felhivni,nehogy valaki lebuzizzon ez,itt hamar megtörténhet----másoktól,OK?
?
darwin
@lenhardtibolya: Mint ahogy én a különböző nemű párommal nem kamatyolok a gyerek előtt,úgy az azonos neműek sem szoktak.Egyébként miben különböznek?Keveritek a pedofilt a homoszexuálissal.
furfang
@JAJMÁR: Akkor lényegileg szerintem nincs közöttünk vita.
Ezzel együtt engedtessék meg az egyházaknak, hogy a saját meggyőződésük alapján hirdessék a tanaikat. Nem kötelező a gyereket hittanra íratni, ha te szabadelvűnek akarod nevelni, de hadd legyen szabad egy másik szülőnek viszont a saját hitbéli és erkölcsi meggyőződéséhez a legközelebb álló oktatásban részesíteni a gyerekét. Az a szép, hogy ma már erre is lehetőség van. Az átkosban bizony nem volt, fel is nőtt egy csomó gyűlölködő, semmilyen közösséghez nem tartozó,individualista, de ugyanakkor identitászavaros ember, akinek csak mammon az istene, és még ha van is belőle, akkor is rosszul érzi magát, mert az irígység rágja belülről, mert ami van az sosem elég.
darwin
@furfang: Én bizony az átkosban nőttem fel,az életem nagyobb részét ott töltöttem el,és jártam hittanra,az állami iskola falain belül.Amikor felnőttem,a szüleim szemére vetettem,hogy átvertek az istenes dumával.Az egyházak hirdessék a tanaikat,de ne rontsák meg a gyermeki lelket.Hirdessenek a templomokban,ne az iskolákban.Amikor a közösség egyetlen állami iskoláját átveszi az egyház,nekünk nem jár a meggyőződésemhez legközelebb álló oktatás?Az én gyerekeimet lehet a középkorba taszítani?
Egyébként ...Sem individualista,sem identitászavaros nem vagyok.Ez a mammonimádat vicces.Az irigység és a gyűlölködés nem az én tulajdonom,hanem a sok templomba járó kétszínű senkiházié.Soha senkit nem bántok,de utálom,ha megtámadnak.
furfang
@darwin: Na a hozzászólásod alapján látom sikerült levetned magadról az "istenes dumákat", és mindezektől megtisztított szilárd egyéniséged és szellemed istentelenül szárnyal.
Hogy neked mi a véleményed a hitről és a templomba járókról, az magánügyed, mint ahogy őket sem zavarja, hogy te mit látsz jónak. Ez a szabadság nem?
Te szegény, az viszont elég nagy csapás lehet, hogy egyházi iskolába kell járatni a gyereket, mert akkor vagy neked kell otthon különórán megtanítani neki, hogy mindaz amit ott hall annak az nem igaz, vagy viheted a szomszéd helységbe, ahol világi iskola van.
Vigasztaljon a tudat, hogy ugyanilyen gondban van az a szülő, akinek csak világi iskola áll rendelkezésére, pedig egyháziba szeretné járatni a gyerekét. Ilyen iskolából van lényegesen kevesebb.
darwin
@furfang: Azt hallod meg,amit akarsz.Templom a legkisebb faluban is van,járassátok oda a gyereketeket.Három gyereket neveltem fel,támogattam az iskolát,minden évben. Plussz:Jártam kerítést festeni,csináltattam cipős szekrényt,javítottam ajtót,varrtam függönyt,festettem táblát.Most átvette az egyház.Megküzdöttünk,hogy szétválasszuk az egyházat és az államot.Most fű alatt beszivárognak.A Fidesz átjátssza nekik azt,ami nem az övék.
Nagyok a gyerekeim.Az unokáim miatt aggódom.A gyerekeimnek legalább van annyi esze,hogy mindnek van helye Európában,/mert ez nem az /az unokáim már ott fognak felnőni,egyik sem fog itt maradni.Ők már nem magyarul fognak álmodni.Sajnálom,hogy ellehetetlenítették a fiatalok életét.
Te meg azt vonsz le amit akarsz az egészből.
furfang
@darwin: Örömmel hallom. Akkor meg mi a gond? Mindenki a helyére került, és jól érzi magát ahol van. Akkor mit pöfögsz, hogy másoknak meg más a jó, szeretnek keresztények , vagy egyéb vallásúak, de vallásosak lenni. Mit zavar az téged? A cipős dobozt, meg a függönyt a gyerekek élvezték, ráadásul akkor még nem is volt egyházi az iskola, most lett az, ahogy a szavaidból kiveszem. Az adás öröme semmi?
lenhardtibolya
@darwin: A gyerekek - ahogy azt Ön is bizonyára tudja - a szülői mintát követik, tehát ha azt látja, hogy "két apja, vagy két anyja" van, akik egy ágyban alszanak, akkor azt hiszi, hogy ez a természetes. Ezért nem tartom jó dolognak, hogy gyereket neveljenek az azonos nemű párok, egyébként elképzelhető, hogy el tudnák látni a gyerekeket és remélhetőleg nem pedofilok, mert az valóban más téma.
hallgatag
A cikk címe :
" Halálos bűn a homoszexualitás egy magyar hittankönyv szerint..."
Akkor már egy pap sem élne...
mariaberta
Azt hiszem eme felismerés hatására meg fok növekedni az elhalálozások száma.
No de akkor megint fogyni fog a magyar.
Most akkor mi legyen? Fogyatkozzunk, vagy ne? Ez itt a kérdés?
kamazuka
@hallgatag: Szeresd felebarátod!
Ezt nem a tíz parancsolat adja útmutatásúl?
JAJMÁR
@lenhardtibolya: Újra és újra előjön az e a téma. Nem kellene úgy tenni, mintha egyébként Magyarországon az összes család ideális lenne, vagyis apa, anya, gyerekek. Kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, ami számszerűen kimutatja, hogy mennyi gyereket nevelnek a saját szülei, vagyis, ahol mindkét szülő jelen van, édesanya és édesapa. Mégis mit gondol az a gyerek, akinek fél évente másik édesapja, vagy másik édesanyja van? Vagy az, akinek nincs? Vagy ahol az édesanya és a nagymama neveli a gyereket?
Vajon mit gondol az a gyerek, akinek az édesanyját 2 naponta megfenyíti az édesapja, vagy egy férfi? Számtalan változatot tudunk még ugye?
sólyomszem
Nem tartom bűnnek, vallásos sem vagyok. Meg kell védjem a melegeket ez ügyben. A véleményem viszont nem változik, hogy utcára ne hozzák ki a ferde hajlamaikat.
csa-csa
@kkalman: "az azonos neműekhez való vonzódás, az betegség."
pontosan! mára kiderült: egyszerű génhiba.
már akinek bele tudják verni a fejébe és kiverni onnan az évezredes mélységes előítéletet.
Törölt felhasználó
@csa-csa: mi az hogy gén hiba, a szőke haj kék szemnek is megvan a dns kódja, volt aki már az ettől eltérőt is gén"hibásnak" vélte... A másság még nem betegség, ha három lábad születik vagy kóros az életedet korlátozó bajod van az betegség. Mellesleg az evolució a mutációkról szól, ezzel nem a homoszexualitiást akarom igazolni, hogy van hogy valaki más és van hogy valaki pl rákos... Mindegy kocsmába jó lesz a hő köcsög b...:)
űrbán
"Halálos bűn a homoszexualitás egy magyar hittankönyv szerint"
Nagyszerű! Akkor irány a Vatikán egy magyar nemzeti orbán hívő szakasszal és a lehet a Tiberisbe lőni a sok pedofiliás burnyák papot.
kecskes laszlo
Egy temetés kapcsán egy kat. pap is prédikációja kapcsán szóba hozta a Vatikán véleményét és az egyneműek házasságával kapcsolatos nemtetszését és akkor nekem is eszembe jutott a papok pedofil volta ill. az, hogy akkor erre is kellett volna reflektálni már ha az erkölcsről beszél nem?!
csa-csa
@ziziplanet: rossz volt egy helyeslésem első része. természetesen nem betegség. "csak" génhiba.
Törölt felhasználó
@csa-csa: Ha úgy vesszük te is meg én is egy génhiba vagyunk az őshalhoz képest..:)
csa-csa
@ziziplanet: beszélj Te csak egyes számban. üdv.
Törölt felhasználó
@csa-csa: Ő akkor te csak úgy lettél, vagy kitalálom 3 nap alatt... :) jó van nem erőltetem ezt a nyitottság kérdést.
csa-csa
@ziziplanet: Te hogy lettél? nem csak úgy? jól van én sem bosszantalak tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.