Garázdaság gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-ei rendezvényén történt szobordöntés ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága indította. Közölték azt is, hogy nyomozás érdekeire tekintettel az üggyel kapcsolatban nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

A Szolidaritás szeptember 29-én, a budapesti Clark Ádám téren tartott kormányellenes demonstrációja végén lelepleztek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló, bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután a Lánchídon át a Terror Háza Múzeumhoz vitte a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították.

A feljelentő magánszemély az MTI-hez eljuttatott feljelentés-kiegészítésében Kónya Pétert, a Szolidaritás társelnökét is feljelentette garázdaságra való felbujtás miatt.

Kónya Péter a demonstráción azt mondta, hogy a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

212 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@sbl:
Írod:
"Az EU - elnézve a gazdasági válsággal kapcsolatos ténykedésit - kimondható, hogy egy gittegyesület."

Ha maga az EU egy gittegylet, akkor mit mondasz orbán-eltolcsy párosra???
Ellátogatsz az EP hivatalos oldalára (ha kubatov nem tette a gépeden szűrőre!), s szépen elolvasod a negyedéves országonkénti értékeléseket, s akkor szembesülhetsz a valósággal, hogy minden gazdasági mutatónk rosszabb, mint 2010-ben volt, s, hogy Bulgária kivételével az EU tagállamai mögött kullogunk. Köszönhetően a két balféknek!

Írod:
"A legfőbb tisztségviselői között sem fedezhető fel olyan komolyan vehető politikus..."

A fityeszben ki vehető "komolynak"? A tegnap megemlített MNB elnök? Vagy a szakmailag teljesen képzetlen monetáris tanács legújabb tagja? Esetleg az érettségizett miniszter asszony? Vagy a sz*****ú vitézi dávidka? :-DDD
Nem, te ezekről a magyar prominensekről elfeledkezel, helyette nagyképűen 766 EP-tagot becsmérlően minősítesz. Te, a nagy tudással rendelkező, aki azt nem tudja pl., hogy a történelmet eszik, vagy isszák. Az életed is hasonlóan éled?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pacsni
most mondjàtok meg, hogy ilyenekkell foglalkozni, feljelentettèk az aktivistàkat! szègyen gyalàzat amit ez a kormàny muvel, mint ha Kinàba lennènk.
Konya Peti jòl mondta amit mondott, igaza van, ide bàtor emberek kellenek, akik megmerik mondani a vèlemènyuket, nem beszari pàrtocskàk, hogy kerulgetik a sz@rt, de semmi nem tortènik.Veled vagyok PETI!!!
leszúrt rittberger
A Békemenetet mikor jelenti már fel valaki közszemérem-sértésért?

Az a nyílt színi orális-anális ruha alatt matató csoportos utcai petting, amit bemutatnak félévente, szintén mélyen megbotránkoztató a normális többség számára, akik nem a szolgalelkű utcai gruppen-enyelgésben látják a hétvégi programjuk csúcspontját.
sbl
Azért kíváncsi lennék, ha a Raul Wallenberg szobrot borítanák le valamilyen - egyeseknek - aktuális évfordulón akkor mi lenne a liberális beírók reakciója?
leszúrt rittberger
@sbl: Hát ha te csinálsz egy hungarocell Wallenberg-szobrot, aztán a haverokkal körülálljátok az utcán, majd ledöntitek - nem szólnék semmit, legfeljebb jót röhögnék, hogy hű de ráértek, meg hogy na jól van, akkor ezek most legalább kicsit megnyugodtak...

De persze Orbán más, tudom, ő az "ÉLŐ ISTEN", ahogy egy Békemenetes hirdette a múltkor a pólóján.
sbl
@leszúrt rittberger: Te lehet hogy "jót röhögnél", de van egy érzésem hogy a svéd televízió stábja rapid módon érkezne újra és pl. a "világszép" Heller Ágnes nevű nő jellegű biológiai képződmény és a TGM néven illetett sejtcsomag jobban habzana, mint a legjobb autómosó folyadék...
F_Viktor
Örülök neki!
Remélem pár embert lesittelnek!
A mai igazi Magyarországnak szüksége van mártírokra, hogy ennek az agyament rémálomnak végre vége legyen!
nyanya001
Nem köztéri szobrot döntöttek le, amit nem is döntöttek le,
A fej leesése véletlen volt !
Ezt a hungarocell szobrot a saját pénzükből készítették,
a maradékot eltakarították !
Mégis mi a problémájuk ?
F_Viktor
@sbl:
Tudod, Európa normálisabb (és élhetőbb!) felén a KÖZ televízió, amit a Zemberek pénzén tartanak fel, ott illik objektíven bemutatni a dolgokat! Ott orbán hazugságait is megmutatják hírekben, s természetes dolog, hogy a másik fél is kap a képernyőn lehetőséget kifejteni a véleményét.
Nálunk mára ez már nem lehetséges, a Zemberek pénzén cenzúrázott maszlagokkal etetik a népet!
bretagne
@pacsni: Én is vele vagyok! Hajrá, Kónya!
BANDITA1
Nem vagyok ismeretlen. És megtenném még egyszer. Akár az élővel is. BANDITA.
sbl
@F_Viktor: Hol van Európa "élhetőbb" fele?
Csak azt ne mondd, hogy pl. a "fény városában" Párizsban, ahol egykori patinás nevű lakónegyedekbe manapság a rendőrök is csakcsak páncélozott harcjárművekkel mernek bemenni, az utcai bandák garázdálkodása miatt!
Vagy Hollandiában, ahol az utcán árulják a drogot a növekvő számú fogyasztóknak.
Vagy Dél-Franciaországra és Dél Olaszországra gondoltál, ahol az afrikai jöttmentek szinte megállíthatatlanul áramlanak be?

Nizza környékén a romániai bevándorló romák teszik egyre élhetetlenebbé a környezetet.

Ha ezt tartod "élhetőnek" akkor csak menj, senki nem tart vissza!

Én minden esetre itthon is - még így is - jobban érzem magam!
Igaz, dolgozom és nem szellemi szabadfoglalkozású vagyok, hanem műszaki végzettségű révén tényleges értékteremtő tevékenységgel foglalkozom és csak derültem ezeken a Jancsi-bohócokon október 23-án amikor igyekeztek ugyanazon a színpadon egymásnak minél jobban alátüzelni...
libelle
@sbl: Mert te azt gondolod, hogy Wallenberg egy diktátor volt?. Esetleg egy utszéli rabló? Vagy egy olyan személy akin egész európa RÖHÖG? Aki az alkotmányból (Ludas Matyi lapot csinált) Nos miután a nevét emlited gondolom tudod ki volt?
Nem csak zsidóknak segitett hanem üldözött magyarnak is. Ha végig gondolom a diktátorod 23-án elmakogott dumáját, esetlegesen elöfordulhat, hogy szükség lessz még itt Wallenbergekre? Csak ugy kérdem???
libelle
@sbl: Na aki super inteligenciával rendelkezik nem feltétlenül kell szépnek is lennie. Orbán buta is és szépnek sem szép. Ezenkivül egy DEMOKRÀCIÀBAN sok mindent tehet a SUVERÈN!!! Persze a diktatura mindent tilt.
sbl
@libelle: Rosszul ismered a történelmet!
Raul Wallenberg ugyanis CIA ügynök volt és Leonyid Iljics Brezsnyev éppen ezért tartóztatta le itt Budapesten.
A családjának meg meglehetősen homályos eredetű az az ugrásszerű vagyonszaporodása ami - érdekes módon - éppen a vészkorszak idejére esett...

Ezekről a dolgokról itt a neten azért - ha az ember szorgalmas olvashat egyet és mást...
libelle
@sbl: "Ahol afrikai jöttmentek" TE RASSZISZT!!! Reméljük te is nagy keresztény vagy mint a diktátorocskád, mert ebben a beteg társadalomban sikk kereszténynek lenni. HAHAHAHA
sbl
@libelle: Ez a beírásod a legékesebb példa, hogy nincs Hazánkban - jelenleg - diktatúrta!

Kíváncsi lennék, hogy a hatvanas években Kádár elvtársról e mertél-e volna egy ilyen, vagy ehhez hasonló poént haveri körben durrantani...
F_Viktor
@sbl:
1) Svédországról beszéltél, ergo...
2) Kérdezd csak meg a környezetedből pár ismerősödet, hogy hol lakna szívesebben:
orbanisztánban pl. Nógrád-, BAZ megyében, illetve Párizsban?
3) Azt akarod mondani, hogy Magyarországon csak a "tényleges értékteremtő tevékenységgel foglalkozók" érzik jól magukat? Nagyot tévedsz, van még pár ezer olyan ember akiket orbán megdobott pár trafikkal, pár milliárdos titkos közbeszerzéssel, vagy ezer hektáros állami földekkel. Hidd el, ők még nálad is boldogabbak ebben az országban. A probléma ott van, hogy csak ők (veled kiegészülve) érzik jól magukat, hála azelmúútháromévnek!
gabrella
Most nem Kádár rendszer van?@sbl: De Kádárt nem bántottuk mert a nép létbiztonságban élt.
F_Viktor
@sbl:
Írod: "Rosszul ismered a történelmet!
Raul Wallenberg ugyanis CIA ügynök volt..."

Hmmm... Segítek, a CIA-t 1947-ben hozták létre!
Innentől felesleges is tovább olvasni az irományodat!
pbalage
lelki szemeim előtt már látom, mikor sbl telefonon behívja a ruszki tankokat, amikor az igazi orbán szobrot kell ledönteni.
sbl
@F_Viktor: Kérdezd csak meg a környezetedet hol lakna szívesebben nálunk idehaza, vagy egy svédországi a bevándorlók részére kijelölt lakónegyedben?
Egyébként az általad megjelölt megyéket "Orbanisztánban" Antall József és kormányának hozzá nem értése és az után következő MSZP_SZDSZ koalíciós kormányok tették olyanná amilyen most.
A "Fészekrakó" program a legelrettentőbb a ténykedéseik között.

Az hogy több generáció nőtt fel úgy hogy csak "segílyből" éltek csak az ő művük.

Engen Orbán nem "dobott meg" trafikkal és mégis jól érzem magam!
És közbeszerzésekkel sem állok kapcsolatban, csak szeretek értelmes módon dolgozni.
A munka mindig felszabadítólag hat rám.

Hogy ezért még tisztes fizetést is kapok, az meg külön jó!
F_Viktor
@sbl:
Írod: "A családjának meg meglehetősen homályos eredetű az az ugrásszerű vagyonszaporodása ami - érdekes módon - éppen a vészkorszak idejére esett..."
1) Neked mit jelent a "vérkorszak"?
2) Ugye tisztában vagy vele, hogy a Wallenberg-család már a XVI. század óta az egyik legbefolyásosabb svéd család? Még a mai napig is! Ha ezek a cégek mondanak neked valamit:
- SKF,
- Stora Enzo,
- Atlas Copco,
- Electrolux,
- Scania,
- SEB,
s még lehetne sorolni!
sbl
@F_Viktor: Igen, ezen a néven valóban akkor szervezték át.
De mint ahogy az orosz titkosszolgálatot máig a köznyelv KGB-nek illeti - holott már régen nem az a neve - úgy a CIA-nak is volt elődje.
És ennek az ügynöke volt a kitűnő Raoul Wallenberg.
nemkati
@BANDITA1: Egy halom videofelvétel készült. Mindenki tökjól látszik rajta, a legtöbbjük ismert ember, de talán mindenki. Vajon melyikük lehet az ismeretlen tettes? Na meg mi lehetett a garázdaság? Rejtély.
F_Viktor
@sbl:
1) Akkor helyesen úgy kellett volna írnod, hogy "a CIA elődjénél..."
2) infód a kuruc.info-ról?
3) Mi kivetni valód van, ha esetleg tényleg az IIC-nek is dolgozott volna?
nahát
Ez a legjobb, csinálnak egy pert , aminek nem lesz szinte semmi elmarasztaló hatása! A baloldal meg hiába is bizonygatja hogy diktatúra van, hiszen a per is bizonyítani fogja, hogy lehet ilyet csinálni. Szép gól lesz ez a jobboldalnak. xD
sbl
@F_Viktor: Nem terelek.
Különben Raul Wallenberget csak példaként hoztam fel.
Ennek a jenkik által dotált ál-baloldalnak a hülyesége már egyenesen szórakoztató.

A XXI. sz. Kelet-Közép Európájában voodoo jellegű tömeghisztériát szervezni...

Gondolom az az ötletet a gyűlöletpróféta Rom Werber sugallta, vagy valamelyik hozzá hasonló lelki és esetleg testi pervezióban szenvedő szerencsétlen.

Még remélem rendeznek néhány hasonló közmegbotránkoztatást kiváltó attrakciót!

Azért érdekelt volna az eredménye egy az eseményen résztvevők között lefolytatott villám-drogtesztnek...
pacsni
@nyanya001: az a problèmàjuk,hogy viki az ISTEN ès nem szabad megsèrteni, meggyalàzni,tisztelettben kelltartani mert o az URISTEN, ezek a felvètelek elmennek kulfoldre is ès o szègyenli , hogy a nèp igy nyilvànitja ki a vèlemènyèt ròla, mert viki nemakarja elveszteni a reputàciojàt a kulfoldi miniszterek elott.
pacsni
@sbl: akkor nem kellett ilyenekkel kifejezni magunkat, mert akàr, hogy is de Kàdàr mindenkinek megadta a tiszteletett ès nem adott rà okot, hogy ne tiszteljuk ot.
sbl
@F_Viktor: ... Ugye tisztában vagy vele, hogy a Wallenberg-család már a XVI. század óta az egyik legbefolyásosabb svéd család? ... Hogyne.
Mint ahogy a Fuggerthek voltak a középkori Európa legbefolyásosabb családja.
A XIX. sz. óta meg világviszonylatban a Rothschildok.

A Wallenberg família a svédországi allotrópiája ennek a körnek.
sbl
@pacsni: Az ifjabbik Rajk Lászlónak, Maléter Pál özvegyének, Mansfeld Péter és Tóth Ilona hozzátartozóinak - és még sokaknak másoknak is - valószínűleg tőled meglehetősen eltérő a véleménye Kádárról...
sbl
@libelle: Kívánom ha már annyira rasszistázol, hogy ismerd meg az "eltérő kultúrájúakat" egy kissé közelebbről!
Elég ha csak a "nyóckerben" végzel némi helyzetgyakorlatot a Nagyfuvaros utca, vagy a Tömő utca környékén.
Esetleg a Dankó utcában...
F_Viktor
@sbl:
1) Tudomásul kell vennetek, hogy a világ demokratikus részének nem tetszik az orbáni ámokfutás. Ha jelenleg nem is, de hamarosan "tőkét vonnak össze" orbán megbuktatására, s akkor lesz vége viktornak.
2) Tömeghisztéria? Miről beszélsz? orbán kezdte a hisztit (és a gyűlöletkampányt, megosztást, kirekesztést) 2002-ben az első bukása után.
3) R.Werber hogyan került nálad képbe??? Mi köze Juhászhoz???
De, ha már szóba hoztad: Miért "gyűlöletpróféta"? Nem téveszted össze a Kövér plüss-macikával? :-)
4) Hatalmas képzavar fedezhető fel nálad, de gondolom ez a tökéletesre sikerült agymosás eredménye :-)
Csak ti nem tudjátok mit jelképez egy szobordöntés, érdekes módon csak belőletek (igen, belőletek, akik ezt megelőzően többször Bajnai és Gyurcsány bábukat égettetek!!!) váltott ki megbotránkozást...
Gerinctelen férgek vagytok, a magyar embereket hülyének nézitek, minden nap ártatlan képpel, hova tovább a kereszténység mögé bújva hazudtok a szemükbe! Naívok vagytok ha azt gondoljátok, hogy mindezt meg lehet úszni!
libelle
@F_Viktor: na sbl. is olyan egyszerüen strukturált mint az imádottja. Szegény még tényleg nem élt egy igazi demokráciában ezért nem is tudja, hogy miröl beszél.
F_Viktor
@sbl:
1) Ha tisztában vagy vele, akkor miért írod a hülyeségeidet?
2) Allotrópiája??? Oszt mesélj, milyen zabigyerek történeteket ismertél meg a kuruc.info-ból?
F_Viktor
@sbl:
Mansfeld Péter egy egyszerű köztörvényes bűnöző volt, vagyis vált belőle 56 októberében. Talán ha nem lop (fegyvereket! Hoppá!!), s azt nem osztogatja (azért egy pisztolyt találtak a szobájában is otthon!), akkor talán még ma is élne...
libelle
@sbl: Remek, akkor mindig tapsolj. Bizonyára elkerülte a figyelmedet, már 3 1/2 éve a fidesz garázdálkodik. Nem Amerikai fussbalstadiont kell épiteni, plusz a többit. Ezeken a milliardokon egy csomó égetö problémat lehetne megoldani. Vagy te ezekröl nem tudsz???
libelle
@sbl: Hmmmm, azt hittem csak abban a förtelmes nyugati világban vannak borzalmas városrészek. Nos kiderül ami kederül!!!. Nem vagy konsekvens és igy kaosz van a fejedben!!
F_Viktor
@libelle:
Vannak olyan emberek akik nem is vágynak a demokráciára, csak úgy tudnak élni ha irányítják őket, ha van valaki (még ha tisztességtelen is) akire felnézhetnek...
S igazad van, ha ezek "megkóstolnák", hogy lehet másképpen is élni, akkor felébrednének zombi mivoltjukból.
libelle
@pacsni: Reputációja már régen nincs. Hogyan nyilatkoznak róla külföldön, nos a legjobb ha csak nevetnek rajta mert komolyan már senki nem veszi személyét.
kukac50
Gyurcsány bábú égetése akasztása nem volt olyan fontos mit Orbán hungerocell szobra??
Azokat is elő veszik akik közre működtek a Gyurcsány bábú égetésnél.
Csak úgy lenne igazságos.
sbl
@F_Viktor: ...
Mansfeld Péter egy egyszerű köztörvényes bűnöző volt, vagyis vált belőle 56 októberében ...
Ez a magatokfajták véleménye!
Obsitos munkásőr vagy?
Az hogy a "demokratikus világnak" nem tetszik - nos igen sokaknak - és a számuk egyre nő magából a "demokratikus világ"-ból kezd elege lenni. Egyszerűen képtelen kezelni olyan kérdéseket, mint az elmaradottabb országokból egyre növekvő menekülthullám.
Senki nem kötelezheti el egy adott országot arra, hogy szakképzetlen ingyenélőóket pusztán azért tartson el mert nem tetszik nekik ott ahonnan jöttek!
Mi lenne ha dolgozni akarnánk, meg tanulni?

"Segílyből" élőkből idehaza is túltermelés van, nem szorulunk ezekből a szerencsétlenekből importra!
A "demokratikus világban" pl. a normális értelemben vett erkölcs megmosolyognivaló, különféle nem kívánatos jelenségek melegágyai.
Álhumánus bagázs akiknek a tagjai egymásban sem bíznak példa rá a jenkik legújabb kémkedési botránya.

@libelle:
Nem tudom hogy honnan veszed hogy én kit és mit imádok, de ez már a te egyéni problémád.
Az "egyszerűségről" meg csak annyit hogy a legmegbízhatóbban az egyszerű gépek, berendezések működnek.
Amiben sok a cifrázás sokkal hamarabb meghibásodik.
Nem tapsolni kell, hanem dolgozni! Méghozzá minőségileg és céltudatosan!
@Pálinkafőző Rézüst: Visszajöttem néhány ujjgyakorlat erejéig.
amaramaistanna
A facebookon olvastam! Nagy Klári poszt fölötti írása:A vádlott a hungarocell.
amaramaistanna
@kukac50: Továbbá a Bajnai Gordonnak bitófát állítóktól,a rendezvényei helyszínén.Ez teljes mértékben fenyegetés volt,mindkét esetben,de a szobordöntés nem élő emberre,hanem az általa épílő diktatúrára és hatalmának "megdöntésére"vonatkozott.
Dr. Felipe
Hát amikor 2006 ban egy "ismeretlen személy" az Asztóriánál bujtogatta a tömeget majd páncélozott autójával elmenekült a helyszínről mikor már úgy gondolta hogy kellőképpen felhergelte a tömeget az akkori kormány ellen.
Akkor az mi volt ha nem garázdaságra való felbujtás?
kkalman
Különös dolog ez a kettős mérce, amit természetesen Orbánék "soha senkivel szemben nem alkalmaznak".
Kivéve ha az érdekeik úgy kívánják. Egy hungarocell szobor ledöntése, ami épp O.V-t ábrázolta, garázdaságnak minősül, és ismeretlen tettes ellen eljárást kell indítani. Ugyanakkor egy Gyurcsányt ábrázoló bábú elégetése, valamint a Bajnainak küldött akasztófák a dicsérendő tettek közé sorolandóak, esetleg ezeket a "hőstetteket" véghezvivők kitüntetésre is érdemesek, csak még ki kell találni, melyik kitüntetést adják nekik.
crow0131
erőltetett nagyon; félnek, hogy kibuknak.
F_Viktor
@sbl:
1) Koromnál fogva sem lehettem munkásőr, de az összefüggést akkor sem értem ha munkásőr lettem volna! Viszont ha nem csak a kuruc.info-ból (és a kubatovi agytágításokból) informálódnál, akkor szavahihetőbbnél tudnád magad "eladni". Ugyanis M. Péter esete nagyon jól dokumentált, fél óra kutakodás után saját magad cáfolhatnád meg önmagad :-)

2) zavarosra sikerült a demokratikus világról írt első mondatod, de ha azt gondolod, hogy a demokratikus világ már nem bírja a saját szagát, akkor megint óriásit tévedsz, vagyis magával az eszméiddel vannak problémád. Ami nem is zavarna, hiszen úgy gondolkodsz ahogyan tudsz/tetszik, viszont baromságokat terjeszteni már nem a magánszférába tartozó dolog.

3) Szépen próbálod tovább adni az orbáni gondolatot (ami mint kiderült, egy a hazugságok százaiból), a munka alapú társadalmat, de ez szintén ökörség, ez még anno a nagy szocialista táborban is csődöt mondott.

4) "Jenkizésed" is csak azt mutatja, hogy önálló gondolatok nem nagyon pattannak ki saját kútfődből. Újra arról beszélsz amihez halvány lila gőzöd sincs. Itt értsd a lehallgatást (nem kémkedést, de bíz'a arra is van nem kevés példa!) és a "bagázst" is.
F_Viktor
@amaramaistanna:
A jobber értékrendbe bőven belefér az "ellenséget"(!) szimbolizáló bábuk égetése, bitófa állítása, viszont, mint egy duzzogó óvodás akit kicsúfolnak a homokozóban, rohan apucihoz (értsd feljelentés) amint görbe tükröt tartanak eléje.
Brother Louie
Nem siették el. Gondolom az lesz ennek is a vége mint a fideszes székházfoglalásnak. Körberöhögik a bírót aki megszünteti az eljárást.

Nem csodálom, hogy a rendőr mint 'szakma' a legutáltabb az országban. Ilyen dolgokhoz asszisztálnak utána meg elvárják, hogy az állampolgárok becsüljék meg őket.
bakegya
Az a röhely az egész orbánhozzáállásban:ha minden ellenzéket kigyomlál akkor :csak az ő igen kiváló gyülekezete marad az imádkozósáskákkal a gatyájában!!!
Hát mi az akkor egy párt ami állampárt és amire ,a határainkon belül egyre többen
tesznek...aki baltával gyilkolót szabadon enged,aki azzal a militális agymenéssel üvöltő dervisként röpköd,mint gólyafos a levegőben minden diplomáciai és gazdasági hszon nélkül,itthon meg nyeli a felzárkózási milliárdokat a közgépes haverjaival és apereputtyal,mintha alcsut-felcsut lenne a világ közepe!-
Maga a pártnak a neve is idejét múlta , hamis-FIDESZ-NINCS IS VALÓSÁGTARTALMA MÁR! SE NEM FIATAL SE NEM DEMOKRATA A GAZDÁJA?-
szaboria1
Milyen garázdaságot követtek el? Egy nem állami pénzből készült a szobornak nevezett hungarocell. Kettő a csináltatója eldöntheti hogy le is dönti.
Akkor miért nem tettek feljelentést amikor a Gyurcsányt fel akasztották?
Itt látszik ki nem birja elviselni az ellene irányuló tüntetéseket.
gugu45
Mi az, hogy garázdaság? -Nem felségsértés???
silber13
@nahát: 19:49-re : Már megint zöldeket mondasz! Hogy nem lesz ebből semmi? Ne röhögtess már! Dehogynem, elárulod a " szinte semmi" kifejezéssel.. Vagyis mégis lesz valami bünti! Ha meg nem jogi majd működésbe lép a Selmaczi - Hoppál - Zsigó kommandó! Na, majd ők!!
gabrella
Gyurcsány nem csinált ekkora ügyet, annál sokkal nagyvonalúbb! Ez csak szarakodás, de már unjuk.
pacsni
@libelle: de azèrt o megvan gyozodve, hogy jò a reputàciòja kulfoldon
F_Viktor
Az utóbbi pár posthoz:
A demokratikus ellenzék bármit csinál, beindul a fityesz kommandó (ahogyan @silber13 is írta), s a kezükben lévő médiákban újra, s újra lehet ballibsizni.
Ez orbán régi trükkje, emlékezzetek a 98-as választásokra. Akkor volt a lehallgatási ügy (amiről később kiderült, hogy szintén csak kamu volt), akkoriban a terelés tárgya a fityeszes cégek több százmilliós tartozásának eltüntetése volt (Kaja Ibrahim, Josip Tot). S bizony ebből a pénzből és az illegális székházeladásból befolyt pénzből indult be a simicska birodalom, ami szépen visszaoszt a pártnak. Ebből egyenesen következik, hogy a maffia is hamar rátelepszik az ilyen "vállalkozásokra", vagyis összefonódik a politikával. Eredményét pedig mindenki láthatja.
pacsni
@kukac50: ebben az orszàgban igazsàg màr nemlètezik
sbl
@F_Viktor: - Ha nem érted, akkor még asszociációs készséged sincs.
Az hogy évtizedeken át sárba tiport és ma már végre megbecsült szabadsághősöket bűnözőnek nyilvánítasz, az a legsötétebb Kádár korszak patkány-szürke pribékbandájának a gondolkodásmódja.
- Nem az én beírásom sikeredet zavarosra a "demokratikus világról", hanem ez a világ - inkább félvilág az6.
Egy új kvázi materialista vallást alakítottak ki a pénz imádatát.
Annyiban hasonlít a valódi vallásokra, hogy azok is valamiféle virtualitást tükröznek, mert a természetfeletti jelenségek is leképezve emberi gondolatokra azok.
A világ tőzsdéin forgó megszámlálhatatlan pénzösszegek is azok, mert csak a számítógépek szerverein vannak jelen, a nagy részüknek semmiféle fedezete nincs.
Sem aranyban, sem ki-, és megtermelt értékben.
- Én semmiféle "Orbáni" gondolatot nem akarok továbbadni, csak azt írtam le, hogy számomra egyedül az elvégzett munka eredményei az értékek. Napjainkba kimondásra kerültek olyan gondolatok, amelyk évszázadok óta alattomosan lappanganak és a népek sorsát megkeserítik.
Ilyen pl. a"közvélemény formálás" jelensége is.
Először is azt tartom hogy az én véleményemet - ami a köz véleményének egy része - akkor próbálja meg valaki formálni, ha erre engedélyt kap tőlem!
A helyettem való gondolkodást eleve elutasítom.
Ennek is megvannak a történelmi előzményei, elég ha csak a farizeusokra gondolunk a z ókorból, amely lényegében a középkorig tartott.
Ők annak idején fenntartották maguknak a kizárólagos jogot, hogy kimondják az amit ők - teljesen szubjektív módon megítélve - helyesnek tartottak a népüknek. Aki ennek ellene szegült azt kiárkozták.
Ezt történt annak idején Jézussal is, mert igen hamar rájöttek arra, hogy a tanításai értelmében rájuk semmi szükség nincs.
Ez a számukra egzisztenciális fenyegetést jelentett éppen ezért végeztették ki a rómaiakkal.

A történelem manapság (is) ismétli önmagát.
Ha valaki nem akar "véleményformálók" - napjaink farizeusai - által kimondottak szerint...
sbl
@F_Viktor: folyt.: élni és cselekedni, esetleg eltérő véleménye van az egyből kapja a stigmát a homlokára és különféle jelzős szerkezetekkel illeti8k.
Lásd. pl. az EU-bohóc D. Chon Bendit hisztérikus kirohanásait.
- Ami meg a "jenkizést" illeti.
A mi Mátyás királyunk messze földön híres nagy könyvtárát Visegrádonm akkor kezdték szétlopni, amikor Colombus Kristóf hajóját elkezdték ácsolni.

Gyermekkorom kedvenc filmje volt az Orion űrhajó.

A 2010-es választások előtti kora tavaszon a Budai Híradó moziban egy estés filmként levetítették és megnéztem.
Az emberiséget a "varangyok" akarták a filmbn leigázni, a saját ál-kultúrájukat akarták elfogadtatni.
A filmet csodálkoztam hogy akkoriban egyáltalán levetítették.
Ugyanis tökéletesaen illett a mai viszonyokra a cselekménye.
A nemzeti önbecsülést a libsik igyekeznek a gondolkodásból írmagostul kiírtani, elég ha arra gondolok, hogy pl. a könnyűzenei viléágban gyakorlatilag kizárólag angolul óbégatnak azt előadók és Kodály Zoltán népét nem a Kodály módszerekkel - amit még Japánban is átvettek(!) tanítják az zenei alapismeretekre.
mi más ez, ha nem kultur gyarmatosítás???

Sekélyes dolgokat felmagasztalnak lád. grafitty mint "művészet", a komoly értékeket meg sárba tapossák.
Nos ezért gyűlölöm a szovjet rendszernél is jobban a ránk kívülről diktált szubkultúrát ami8t a hazai szálláscsinálóik oly buzgón akarnak ránktukmálni!

Nos itt adok igazat Orbánnak és környezetének, aki mindennek ellentmond és a nemzeti kultúrákat (Nem csak a miénket!) tartj értéknek és követendő példaként.
Az hogy te az én gondolatvilágodat hogyan ítéled meg, az a te egyéni problémád, magánügyed.
De figyelmeztetlek, egyre többen vagyunk akik hasonlóan gondolkodunk és mi komolyn vesszük Gróf Széchenyi István veretes mondatait:
"Mi sem vagyunk alábbvalók más nemzeteknél!",
vagy "Kimívelt emberfők sokaságában rejlik a Nemzet ereje!"
és még egy:
"Magyarország nem volt hanem lesz!"
magyarbakancs
Orbán Viktor rendszeréhez.
Cuius regio-eius religio.
Akié a birtoklás országlás -azé lesz a hitvallás.
magyarbakancs
@sbl: Az országban szólás szabadság-van és nem mocskolódás.
Megkérnélek ne személyeskedjél és élcelődjél senki külleme miatt.
Mert a sáros lábnyomába sem érsz Heller Ágnesnek.
magyarbakancs
@sbl: Ti vagytok az új Krisztus?
Hogy mindenkinek meg mondjátok mi a tuti?
sbl
@magyarbakancs: Kivel is "személyeskedtem" és "élcelődtem"?
sbl
@magyarbakancs: ...@sbl: Ti vagytok az új Krisztus?
Hogy mindenkinek meg mondjátok mi a tuti? ...

Nem csak a magunkfajták mindössze öntudatos állampolgárok vagyunk saját véleménnyel.
A dolgok alakulása azért enyhén szólva is több tekintetben azt támasztja alá, amiről szót ejtünk.
magyarbakancs
Heller Ágnes küllemét és női mivoltát kritizáltad.
Ami igencsak műveletlenség.
sbl
Heller Ágnes mint "nő"...
Különben nem kritizáltam, csak plasztikusan leírtam.
A tények makacs dolgok...
nehogymá
elnézést ,elkalandoztam.mit csinált brezsnyev Wallenberggel?
magyarbakancs
@sbl: Nem csak a magunkfajták mindössze öntudatos állampolgárok vagyunk saját véleménnyel.
A dolgok alakulása azért enyhén szólva is több tekintetben azt támasztja alá, amiről szót ejtünk
Milyen meglepő baloldaliként én is öntudatos vagyok és szeretem a hazámat.
De nem mocskolok senkit mint ti jobb oldaliak .
Mert ez nálatok valami sikk,hogy meg alázó véleménnyel legyetek azokról ki nem ért egyet a ti gondolat menetetekkel.
sbl
@nehogymá: Budapest megszállásakor Leonyid Iljics Brezsnyev a Vörös Hadsereg egyik politikai tisztje volt.
A leírások szerint őrá esett, hogy letartóztassa Raoul Wallenberget.
nehogymá
@sbl: berija addig mit csinált?brezsnyev egyike volt a több ezer politikai tisztnek.akkor még nem volt olyan "fontoselvtárs"
kamazuka
Végül is a szar mázolása kenése esetleg kóstolgatása fontos momentum!
sbl
@magyarbakancs: Heller Ágnes nő jellegű biológiai képződménnyel szemben - a viselt dolgait tekintve - lehetetlenség "modortalannak" lenni!
Elég ha csak a Tavares jelentés kialakulására, vagy az október 23.-ára időzített svéd heccfilmre gondolok.
De sok más is van a rovásán.
Egy veszélyes, notórius hazudozó.
sbl
@nehogymá: Berija akkoriban a szovjet tikosszolgálat csúcsvezetője volt.
ő az ipari méretű gyilkosságokat tervezte, igazgatta.
A tényleges "munkát" meg a csicskáira a pol tisztekre bízta.
magyarbakancs
Nem diktatúrák szoktak reagálni TV műsorokra?
Ezt az országot a saját vezetői járatják le.
sbl
Ha a TV műsorokban triviális hazugságok hangzanak el, amelyek egy országot mocskolnak, arra csak a bolondok nem reagálnak.
Az Orbán rendszerről abból is látszik hogy mennyire "diktatórikus", hogy ennek a politikai zombinak a haja szála sem görbült meg.

Ha orosz állampolgár lenne és a Rogyinára mondana hasonlókat, már régen elhunyt volna pl. a polóniumos tea mértéktelen élvezete és fogyasztása miatt...
F_Viktor
@sbl:
1) Mikor nem vagy otthon, s kirabolják a házadat, te milyen jelzővel illeted az elkövetőt, még ha egy szép ideológiát is gyárt a cselekedetéhez? Hős, vagy bűnöző?
Az ítéletről lehetne vitatkozni, de gondolom te sem nagyon háborodtál fel Zuschlag 6 éves letöltendője miatt (a kár nagy részét megtérítette(!), miközben minap a győri volt ökölvívó, aki agyonverte élettársát, szintén 6 évre ítélték.

2) Írsz a materialista vallás és a pénz imádatáról... Ki volt aki a Hit gyülekezetéből immár vallást kreált (talán egyházzá emelte?), ki osztogatott nekik iskolákat? S ha nem látod itt a pénzt, a pénz imádatát, akkor ajánlom figyelmedbe Bartus László: Fesz van - A Hit Gyülekezete másik arca című könyvét.
Azért halkan megkérdezném, hogy mit értesz "új kvázi materialista vallás" alatt?

3) Azért gondold új át a tőzsdéről képzelt véleményedet, mert igenis ott árukkal kereskednek, vagy például tényleges, bármikor kézbe fogható arannyal rendelkezek még akkor is ha neve befektetési arany. Az országok, államok valutáját is általában aranyfedezettel "védik" (persze ez alól Magyarország pl. kivétel).

4) A munkaalapú társadalom nem orbáni találmány, mint már írtam, a szocialista eszme is ezt hangoztatta. Akkoriban nem lehetett munkanélküliség, a maihoz hasonlóan kreált munkahelyekkel hozták a zéró százalékos munkanélküliségi statisztikát. Orbán csak a komcsi módszerekhez nyúl vissza (nem csak ez az egyetlen dolog).

5) Írod: "Először is azt tartom hogy az én véleményemet - ami a köz véleményének egy része - akkor próbálja meg valaki formálni, ha erre engedélyt kap tőlem!"
Befogadókészséged konvergál a zéróhoz, nem félsz, hogy hülyén fogsz meghalni? :-DD

6) Nemzeti önbecsülés és az EU: Mondjál példákat, mely EU-s országokban irtotta ki az EU a nemzeti szuverenitást? Amit ti csináltok, az a szabályok be nem tartása, egyezmények figyelmen kívül hagyása, a békés egymás mellett élés szabályainak felrúgása. S beszéltek így, miközben éppen ti politizáltok, szóltok bele a...
F_Viktor
folyt:
...szóltok bele a szomszédos országok belügyeibe, viselkedtek úgy, mint elefánt a porcelánboltban.

Avagy, elgondolkodtál már azon, hogy mi a problémád a "segíílyesekkel"? Talán az, hogy nem tudnak integrálódni a társadalomba, nem hajlandók elfogadni az adott ország törvényeit? Nem érzed ezt a párhuzamot orbánisztán és az EU között?

7) Az Orion űrhajó alapján már unokával rendelkezel, gondolom szívesebben hallgatja Kodályt, mint pl. Shakirat :-))
Mi a megoldás, hogy ez, s az ehhez hasonló szenny ne lepje el az országot? Vasfüggöny? Zavarjuk a külföldi rádió/TV adásokat? Ismerős a módszer? S az unokád meg fogja neked/nektek köszönni a nagy hátraarcot, vissza a középkorba szlogent? Ez a megoldás?
sbl
1. Amit ebben a pontban összehordtál, hogyan kapcsolódik a szobor-döntéshez?
2. A HIT gyüliből a nemzetközi nyomás miatt kellett "kisegyházat" kreálni amelynek "történelmi" múltja van. (Az elmúlt cca. húsz. év.
Németh guru tömeghisztériáira buszokkal szállítják a jobb sorsra érdemes gyermekeket.
Persze megérdemli az aki belép, persze ez meg az ő egyéni problémája...
3. A tőzsdén leginkább a pénz manipulálják amit azután árukkal való kereskedéssel álcáznak.
4. A munkaalapú társadalom valóban nem "orbáni" találmány...
Az első világháború utáni német gazdasági fellendülés, sőt a II. vh. utáni német és japán gazdasági csoda motorja is ez volt.
Viszont Kínát is az tette politikailag is naggyá, amikor ott is bevezették.
5. Az értelmes ember megnézi azt amit befogad, az értelmetlen a szellemi csatornaürüléket is bekajálja...
Azt hiszem nálad kissé bajok vannak olyan alapfogalmak értelmezésével, mint az "igényesség", meg az "igénytelenség".
De - ha neked ez jó - "fogadj be" mindent...
6. Ez még - eddig - nem sikerült az EU-nak, bár éppen minálunk voltak rá kísérletei.
Lásd az Alkotmányunkkal kapcsolatos problémázás.
Pl. mindjárt az hogy a bevezetője a Himnuszunk első sora.

A libsik erőlködnek hogy az EU minél hamarabb alakuljon át USE-vé (United States of Europe) csakhogy ebbe bele fog törni a bicskájuk, mert Európa népinek az átlag múltja több mint ezer év és nem olyan jött-mentek gyülevész hada - akik a világ minden tájáról jöttek össze mint pl. az USA: (Mellékesen ott is kezdenek a komoly bajok előjönni, legfeljebb nem hajlandók még elismerni.)
Amúgy az EU-n belül számos példa bizonyítja a kettős - hármas mércét.
Van amit egyeseknek szabad, ugyanakkor másoknak meg nem.
A "békés egymás mellett élés" meg nem abból áll, hogy vezényszóra egyesek uniformizálni akarják a viselkedéskultúrát, elvetni-figyelmen kívül hagyni az ezer évnél idősebb nemzeti kultúrákat.
Németországból, Franciaországból, Angliából Olaszországból de belőlünk sem fognak tölteléknemzeteket...
sbl
folyt. A "segílyesekkel" mindössze a parazita életvitelük a gondom. Nem csak az enyém, hanem azoké is akik becsületesen dolgoznak.
És jól olátod, nem tudnak de gyakran nem is akarnak integrálódni a társadalomba. Viszont elvárják hogy az eltartsa őket.
"Csak ennyi" a probléma velük.
Az idegen nemzetiségekkel - ha dolgoznak - semmi gondom nincs.
Kifejezetten becsülöm a ma már őshonosnak számító svábokat, gyermekkoromban az akkor még itt élő bolgárkertészeket, a lengyeleket, akik Kőbányán a téglagyárakban dolgoztak, stb.
De az ingyenélőket semmire nem becsülöm!

Unookám még nincs, de ha egyszer lesz, akkor nyilván arra lesz nevelve, hogy az ocsut válassza el a búzától.
űA könnyű zenei irányzatokkal sincs semmi bajom, csak a könnyűzene nem csak a Shakirákból áll.
Egyébként a hazai és nemzetközi pop-rock műfajban is megfigyelhető, hogy folyton vissza nyúlnak a múltbeli időtálló zeneszámokhoz.

Te különben csak kozmopolitáskodj nyugodtan, ha ez neked jó.
Manapság nagy divat a gyökértelenség propagálása adott körökben, amint látom te is a követői közé tartozol.
A hál 'Istennek már megszűnt SZDSZ prominensei ennek voltak a prófétái pl.
Talán nem véletlen, hogy megmérettetek és könnyűnek találtattak.
F_Viktor
@sbl:
Fogalmam sincs, hogy honnan meríted történelmi tudásodat, de nagy hiányosságaid vannak:
Írod: "Budapest megszállásakor Leonyid Iljics Brezsnyev a Vörös Hadsereg egyik politikai tisztje volt.
A leírások szerint őrá esett, hogy letartóztassa Raoul Wallenberget."

1) Brezsnyev az 1. Ukrán Front X.-edik hadseregének volt a politikai tisztje. Az pedig köztudott, hogy az 1. Ukrán Front Ukrajna, Lengyelország, Németország és Csehszlovákia területén harcolt. Tehát Budapesten nem!!! Az pedig Brezsnyev életrajzából kiderül, hogy a háború végén ő Prágában tartózkodott.

2) Wallenbergt egyszerűen a nála lévő nagy mennyiségű értékek (arany, kp.) miatt a szovjetek kirabolták, majd Bulganyov személyes parancsára a lubjankai táborba került ahol 1947-ben meg is halt (svéd történészek kutatásai alapján).
sbl
Ez az egyik Wallenberg megemlékezésen hangzott el.
Én nem vitattam, mert törvénytisztelő honpolgár vagyok és ugyebár aki a holo témában vitatkozni merészel az büntethető...

Most te is beleestél ebbe a hibába...

Egyébként "a nála lévő nagy mennyiségű értékek (arany, kp.) miatt a szovjetek kirabolták," sztorit is ismerem, csak éppen nem akartam ilyeneket bírni.

Köztudott, hogy a "hős szovjetek felszabadítottak bennünket" ezt sulykolták belénk az iskolákban.
Aki ezt (és még oly sok minden mást) kétségbe merte, meri vonni és esetleg úgy értelmezte hogy inkább megszabadítottak bennünket az értéktárgyainktól azt egyesek még ma is (Sőt ma még inkább!) "múltba révedő horthysta, fasiszta, náci, stb. stb. címkékkel látják el és követelik a megbüntetésüket.
sbl
@F_Viktor: Még egy "csúnya" gondolat.
Miért és honnan volt nála az általad jelzett "nagymnnyiségű kp és értéktárgy"?
Ki volt a tulajdonosuk eredetileg és hogyan került Wallenberghez.
Kissé életidegen egy ostrom alatt álló városban ilyen holmikkal közlekedni hadiesemények zajlása közben.
nehogymá
@sbl: minek után lerabolták hös fiaink a vöröskeresztet,nem volt ok nélküli,hogy nála volt pénz egyebek.
F_Viktor
@sbl:
Heller miért is "notórius hazudozó"?
Tavaresnek és a többi EU képviselőnek, EB-tagnak mi köze Hellerhez?
Én azt veszem észre, hogy a történelmet ti, s köztük te is éppen saját ízlésetek szerint, politikai indíttatásból kedvetek szerint írjátok át. Szabadon, utánad úgy is írhatnám, hogy "notórius hazudozók" vagytok :-)
F_Viktor
@magyarbakancs:
Írod: "Ezt az országot a saját vezetői járatják le."
Nálad a pont, ez nagy igazság!
Én, mint külföldi cégnél dolgozó, a fél világot bejárt ember, saját tapasztalataimból mondom, hogy igazságot mondasz!
F_Viktor
@sbl:
Írod: "Az Orbán rendszerről abból is látszik hogy mennyire "diktatórikus", hogy ennek a politikai zombinak a haja szála sem görbült meg."

Ha nem lennének azok a bizonyos EU-s pénzforrások, akkor fenti mondatod sem lenne igaz!
sbl
@F_Viktor:
Ezzel a beírásoddal már a rágalmazás csapdája is rád csapódott!

Gyanítom, hogy magáról a "diktatúráról" is csak olyan fogalmaid vannak mint általában azoknak akik a Blikken, meg a Heti hetesen szocializálódnak.
F_Viktor
@sbl:
1) W.Pétert te hoztad fel példának, én csak reagáltam, s kifejtettem véleményedet a ti hősötökről.

2) Milyen színű nemzetközi nyomásról hadoválsz??? Tudod mely esetben volt nemzetközi nyomás? Az Iványi féle metodistáknál! De orbán megvívta saját kis harcát ellene, annak tükrében, hogy Ráhel lányát Iványi saját maga keresztelte meg. Ez is jellemzi viktátor jellemét, hogy akit tud, azt hátba döf! Tette Sorossal, a Kisgazdákon keresztül Iványiig. Közben nem hagyta ki a Zembereket sem!

3) Ne erőltesd, úgy látom a tőzsde (s)nem a te asztalod.

4) Munkaalapú társadalom: Amiket felsoroltál országokat:
a) külföldi tőkéből, segélyekből tudtak gazdaságot világszínvonalúra fejleszteni, s nem úgy, hogy elhajtották édes anyukájukba a befektetőket,
b) nem olyan nyitott gazdasággal rendelkeztek, mint Magyarország. A mai politikával csak a középkor marad, mint a jövő útja.

5) Elárulok valamit. Engem meg lehet győzni, de ahhoz nem hazugságokra alapuló érvek kellenek. Nekem egy orbáni beszéd, egy szóvivői mocskolódás, a kuruc.infon olvasott cikk édes kevés. Nálam sokat nyom a latba saját tapasztalatom, az információ forrásának megbízhatósága, visszacsatolások.
Én is - hozzád hasonlóan - mondhatni műszaki beállítottságú ember vagyok, s elemző gondolkodással rendelkezem.

6) Felvilágosítalak, hogy mi a gondja az EU-nak és a demokratáknak orbánnal (köztük az alaptörvényünkkel): Azzal nincs gond, hogy szétboncolgatva, egyes elemei nem sértik a demokráciát, egyes országokban alkalmazzák is, de így egybegyúrva viszont egy frankensteini szörnyszülött a végeredmény.

Mi a problémád a leendő USE-al? Ha jártál már az USA-ben akkor tisztán látnád, hogy ott is csak a pénzügy és a gazdaság nagyobb hányada van központilag irányítva, egyes államok nagy szuverenitással rendelkezik.

Mondj már olyan "vezényszót" amivel az EU minket "uniformizálni akar", "elvetni-figyelmen kívül hagyni az ezer évnél idősebb nemzeti kultúrákat"? Puffogtatsz a levegőbe, a már a kábításnak szánt...
F_Viktor
folyt:

Puffogtatsz a levegőbe, a már a kábításnak szánt orbáni gondolatokat hangoztatod, miközben mögé nem adsz semmi konkrétumot. Ezt a propagandát már ismerjük, nálam ez nem nyerő.

7) Írod: "A "segílyesekkel" mindössze a parazita életvitelük a gondom. Nem csak az enyém, hanem azoké is akik becsületesen dolgoznak."
Szerinted az EU befizetők állampolgárai mit mondanak a magyarokra, vagyis rátok?
Tartjátok a markotokat az Euro milliárdokért, mert az jár nektek, miközben a legalapvetőbb alapszabályokat nem vagytok képesek betartani!
Írod: "És jól olátod, nem tudnak de gyakran nem is akarnak integrálódni a társadalomba. Viszont elvárják hogy az eltartsa őket.
"Csak ennyi" a probléma velük."
Ezt ha behelyettesíted orbánisztán és az EU kapcsolatába, akkor eljutsz az igazsághoz, s ahhoz, hogy miért vagytok annyira gyomorforgatók, valamint elgondolkodhatsz a ti sajátos kettős mércétekhez, a sírás-rívásotokhoz...

8) Zenei ízlésem széles, Bachtól Madonnan át a Kárpátiáig meghallgatom. Ettől még nem tartom magam "gyökértelennek". A múlttal kapcsolatban racionálisan gondolkodom, az igaz, hogy feleslegesen nem verem büszkén a mellem, mert magyar vagyok. 2010 előtt még igen, büszkén vállaltam magyarságomat, de azóta külföldön már meggondolandó, miután egyre többször kérdezik, hogy "normálisak vagytok"?
nehogymá
@sbl: mert nem ez a kormäny volt amelyik biróságra rángatta mindenféle kitalált indokkal Helleréket ,ugye?hagyjuk már ezt, nem csak az a diktatura amikor helyböl lelönek.
libelle
@sbl: Természetesen a kinézete minden embernek adott. Ki hogy látja és kit milyennek. Ellenben a tudásért inteligenciáert "dolgozni kell". De nézd meg istenedet, csunya , kövér de milyen hülye és még félázsiai is. A diplomáját az álltalatok ugy szidott "komcsiktól kapta ajándékba jó magatartásáert. Az egész pereputy valami pártitkárocska volt. Csak ugy kérdezem
öcsi55
@F_Viktor: Igazad van! Aki meg meri mondani az igazságot az a fidesz szerint Magyarországot támadja,hogy is van ez.Egyetlen E.U. képviselőnek sem jutott volna eszébe jelentést írni ha nem ilyenek a viszonyok nálunk,Heller Ágnes nem az igazat mondta,amikor azt taglalta,hogy minden hatalmi ágat a szeretett vezér cimborái foglalnak el.Sajnos ezek mind igazak!Még az a szerencse,hogy van akik felemelik szavukat,Orbaneszku Viktorbasi ellen,és ezt a világ demokratikus részén néha meg is hallják,mert ha nem így lenne, mi lennénk Európa É.Koreája.
sbl
Te folyamatosan "kifejted a véleményedet" nekem.
Egy apróságot azért mondok: Szó nincs arról, hogy bármiben is meg akarnálak győzni, legfeljebb közreadom a saját véleményemet.

Kissé szelektív az emlékezeted különben!
Van ugyanis az EU-ban egy Vivien Reding nevű nőimitátor aki most a hírek szerint Barroso elvtárs a kivénhedt egykori maoista helyére pályázik.
Ő az, különben aki az EU jogi főbiztosa - mindenféle jogi képzettség nélkül.
Újságíró volt eredetileg onnan avanzsált fel.
A jogi tudása tehát megkérdőjelezhetetlen... (Ami nincs, azt értelmetlen kérdőjelezni...)
Ő vezényelte az idén nyáron, meg az előtte való években is azt a nemtelen támadássorozatot aminek mellékesen igen kevés valóságalapja volt.

Hál Istennek. nem jártam még az USA-ban, de minden valószínűség szerint nem is fogok!
Nekem zsenant egy olyan ország, ahol lezavarnak egy vén hisztis házaspár üldözési mániája miatt a repülőgépről indulás előtt valakit, mert ők arabnak - ergo terroristának képzelték - a bőrszíne alapján. (És ez az USA akar néha bennünket kioktatni a rasszizmus témakörében...)
Ahol hetente ölnek meg gyerekeket az iskolákban, mert időről időre valaki bekattan, stb.

Németországban már többször is voltam, nagyon tetszett a Ruhr vidék és úgy általában az ottani milliő..
Én általában a civilizált helyeket kedvelem különben.
Az USA-t meg nem tekintem annak. (Mások sem...)

Én nem "vezényszavakat" mondok, (Úgy látszik ez a kifejezés a berögzült mániáid közé tartozik...), hanem a törekvéseket látom, tapasztalom.
Pl. Magyarországon egyes cégek helyi vezetői megengedik maguknak azt a pimaszságot, hogy a beosztottaik számára akik ugyanúgy magyar állampolgárok mint bárki ebben az országban kizárólag angol nyelven tartják az eligazításokat, holott - papírforma szerint - ők is magyar állampolgárok!
Ők a szervilizmus lovagjai és a CEU Egyetemen, meg a hasonló diplomát adó hivatásos hazaáruló képzőkben sorozatban gyártott idegenszívű defterdárok, akit az EU és még ki tudja kik a...
sbl
@F_Viktor:...
nyakunkba ültetnek, akarnak ültetni.
Régen hasonló alakokat pl. esetleg a felmenőiket a szovjet rendszer imádására képezték ki a Marxista-Leninista Esti Egyetem nevű népbutító intézményben...

Kicsit gyakran használod a fogalmazványodban a "puffogtatás" szót...
Ezt a magyar nyelvtan különben tiltja.

Azt hogy az EU befizetők akiket a kinti olyan néphülyítés - mint a minap a svéd köztévé amit elkövetett - igyekszik folyamatosan félretájékoztatni miket gondol, a legkevésbé sem érdekel!
Ami tény, hogy a komolyan vehető világcégek viszont idetelepülnek (Audi, Mertcdes, ZF, Bosch, stb.) annak viszont oka van.
Mert nem az összeszerelő üzemeket hozzák, hanem a fejlesztőirodáikat is.
Ami önműködően jelzi, hogy a magyar kreativitást elismerik!
Ezt személyesen megtapasztaltam annak idején és is Duisburgban, a Thyssen-Krupp mérnökeivel való találkozások alkalmával.

Te különben keverd a Sassont a faßßonnal...
Legfeljebb a magatokfajták igyekeznek a dolgos magyar embereket behelyettesíteni holmi deviáns ingyenélőkkel.. Mármint a kinti megfelelőitek.

Le vagyok nyűgözve a szuper szélesvásznú zenei ízlésedtől!
Azért kihagytad még a nagy romantikusokat pl. Liszt Ferencet, Wagnert, Erkel Ferencet, Giuseppe Verdit, Fredric Chopint, a könnyűzene olyan óriását, mint lehár Ferencet, de ez csak a felsorolás esetlegességének tudható be.
Én különben nem "meghallgatom", hanem kedvelem őket.

A zárómondatod mindenesetre jellemez:

2010 óta már meggondolod, hogy magyarnak tartod-e magadat. (Ha ez megnyugtat, akkor pl. én nem!)
Ezt tőlem minden esetre nem kérdezték meg soha azt amit tőled, ami persze betudható annak, hogy olyan körökben mozogtam, ahol az elvégzett munka volt a fő téma.
Viszont a német kollégák mondták, hogy ha nekünk olyan műszaki tudományos háttér állna a rendelkezésünkre mint ott kint nekik, akkor prognosztizálták, hogy mit tudnánk mi elérni a mi tudásunkkal.
És ez az igen komoly elismerés jele volt, amivel azért a németek meglehetősen...
sbl
@F_Viktor:...
csínján szoktak bánni, főleg más országbeliekkel kapcsolatban...
sbl
@nehogymá: Miután pl. a műszaki fejlesztésre kapott kutatási pénzből filozófiai kutatásokat végeztek ráadásul a napidíj elszámolásukkal is bajok voltak azért volt igazság abban hogy a bíróság kérdezte meg az összefüggéseket...
mariaberta
És mikor indul eljárás azok ellen, akik Gyurcsány bábut égettek?
sbl
@F_Viktor: Azért mert összekeveri, pontosabban csúsztat, amikor azt mondta a svéd televíziósoknak, hogy ebben z országban mindenki rtteg!
Én sem rettegek, meg a meglehetősen nagy ismeretségi köröm sem, igaz mi dolgozunk és nem a megélhetési és életvitelszerűen rttegők táborát duzzasztjuk.
Hellerék esete csak azt mutatja, hogy munka nélkül a "rettegésből" egészen jó el lehet éldegélni "Orbanisztánban"...
Ráadásul Tovris Tavares a "borzas asszonyon" kívül tőle is, meg a hozzá hasdonlóltól szerezte be az információit.
@libelle: A tudásért valóban meg kell dolgozni, az intelligencioáért viszont nem!
Az az emberrel a születése pillanatában egyidejűleg jön létre.
Van akinek egy dosszényi oklevele van, mégsem mondható intelligensnek.
bencemacska
@sbl: Annyi idős korodban - amennyi most Heller Ágnes - te a nevedet sem fogod tudni.
Csak extrapoláltam!
Vizual
@sbl: Aki összetéveszti Vorosilovot Brezsnyevvel az ne beszéljen kultúráról. Aki nem tudja, hogy mi fán terem a filozófia, ne filozofálgasson Heller nagyságáról, mert láthatóan neked fingod sincs.
Úgy általában. Ha valaki tudatlan, szándékosan nem írtam, hogy bunkó, ne próbálja meggyőzni a másikat, hogy ő az ész.
De ha egyetlen állításodat bizonyítod, tényekkel, esetleg egy linkkel, bocsánatot kérek tőled. ha nem, hát úgy jártál.
Ha nem tudsz bizonyítani, most úgy is ráérek, egyenként pirítok rád, mert egyetlen egy állításod sincs ami megállja a helyét. A sok munka mellet egy kis ismeretterjesztő és tájékoztató irodalmat is olvashatnál.
amaramaistanna
Bocsánat,de úgy látom,hogy a fideszesek kiengedték a nyájat legelni.
sbl
...@Vizual: Látod én nem foglalkozom azzal hogy a te állapotod milyen lesz akkor amikor olyan idős leszel, mint ez a kivénhedt hungarofób.
De ha neked ilyen hobbid van: tegyed.
@bencemacska: A filozófia ha hiszed, ha nem nem "fán terem"
Persze ezt nem tudtam megállni, hogy el ne durrantsam mint poént...

A magatokfajták egyik rögeszméje az hogy "meg akarnak benneteket győzni".
Ez minden esetre rám nézve biztosan nem igaz!
Mindössze a véleményemet írom le adott dolgokról.

Te ki
akarsz engem oktatni, miközben a beírásod hemzseg a modortalan kifejezésektől.
Én tudom hogy ki volt Vorosilov, Brezsnyevet meg megértem mint a korabeli Magyarország legfőbb urát.

Ha valaki tévedett, akkor a Raoul Wallenberg happening akkori szónoka.
Én csak az általa elmondottakat idéztem.
Lehet hogy szövegértelmezési zavaraid vannak, mert ezt mellékesen már az előzőkben leírtam.

Amúgy semmi olyant nem írtam le amit "bizonyítani" kellene.

Arra a "rápirításokra" kíváncsi leszek mellékesen, de ben nem árt ha tudod, a kommersz "ismeretterjesztő irodalom" beleértve a Tv csatornák ilyen irányú műsorait is hemzsegnek a súlyos tárgyi tévedésektől!
Ezt már sokszor megtapasztaltam ha a műszaki élet adott területeiről esik szó, amikkel napi munka szintjén foglalkoztam és foglalkozom.
A tömegközlekedés, az energetika, a gépészet, stb. kérdései tipikusan ilyenek.

Ezt azért mondom, hogy ilyeneken gyúrsz a műveltséged bővítése okán, lehetséges hogy képtelenségeket tartasz igaznak és fordítva.

Én a szakirodalmat szoktam olvasgatni és ha nem a szakterületeimről írok, akkor meg legfeljebb csak hivatkozok.

Ennyit arról amit kioktatásnak szántál, netán bírálatnak.

Egészen mellékesen Raoul Wallenberg szobrát csak példának hoztam fel a "mi lenne ha" kategóriában és ahogy elfigyelem erre haraptak rá sokan.
"Mindössze" a lényegről feledkeztek meg, hogy tulajdonképpen egy sötét a woodoo mágiához hasonló tevékenység megtörténte a kiindulási alapja a topicnak.
bencemacska
@sbl: Nem tudom hány éves vagy, és szellemi képességeidet se vonom kétségbe, de máskor jobban nézd meg kinek akarsz válaszolni!
Üdvözlöm a babaarcú nagymamádat!
sbl
@bencemacska: Az ilyen "üdvözletedet" tartogasd ha lehet a felmenőidre!
Ez persze meglehetősen pontosan determinálta azt a kulturáltsági szintet amin vagy.

És még te óhajtasz kioktatni...

És esetleg nem árt ha újraolvasod az általam beírtakat, mert ha nem vetted volna észre, akkor egy beírásban két címzett volt és ebből te csak az egyik voltál.

A gép véletlenül felcserélte a neveket.Szóval ez egy "rápirítási" kísérlet volt a részedről?
bencemacska
@sbl: A gép felcserélte...Fogd a nyuszira!
F_Viktor
@sbl:
Nem kellett megélnem semmilyen diktatúrát ahhoz, hogy lássam miben más, mint a demokrácia. A kádári diktatúra(?) is hasonló lehetett a mostani, orbánihoz.
sbl
@F_Viktor:
No comment...

Azért a 299, 300 és 301-es parcellákban nyugvók hozzátartozóinak minden valószínűség szerint némileg eltérő a véleménye a tiédtől...
Ez a kijelentés arra hasonlít amikor egy olyan hölgy ír szexológiai könyvet, akinek még nem volt dolga férfival...
Erről egyébként a '60-as évek végén egy igen jó, humoros amerikai film is készült a tragikusan korán elhunyt kitűnő fimszÍnésznő Natalie Wood volt a főszereplője.
lajospapa
A szobordöntést a baloldal csinálta a mostani miniszterelnökkel és MOST.
Akasztófán vitték a jobboldaliak Gyurcsány bábuját, aki akkor volt miniszterelnök. AKKOR.
Micsoda különbség!
F_Viktor
@sbl:
1) Nekem nem szelektív az emlékezetem, ellenben te feledkeztél meg valamiről: Hellert mocskolod, közben megfeledkezel az ellene (és társai ellen) lefolytatott bűnügyi vizsgálat eredményéről beszámolni!

2) Reding:
Őt is fikázod, szakértelmét finoman fogalmazva megkérdőjelezed. Teszed ezt annak tudatában, hogy elv társaid között nagyon sok laikust lehet találni felelős posztokon. Név szerint gondolok Németh Lászlónéra, aki egy kemény érettségi birtokában az egyik legfontosabb tárca élét foglalta el, vagy Matolcsyra, akinek még a közgazdasági diplomáját is sokan megkérdőjelezik, közben az MNB elnöki székben pöffeszkedik, de a 32 éves Kandrács Csaba kinevezése sem mindennapi, tuti, hogy nem rátermettsége miatt került a jegybank monetáris tanácsába jogi végzettséggel :-))

Reding milyen "nemtelen támadássorozatot vezényelt" ellenünk? Azokra lennék kíváncsi amelyeknek oly kevés valóságalapjuk volt.

Te azt tényleg komolyan gondolod, ha adott egy EU bizottság aki beszámol vizsgálódásairól pl. Magyarországról, az csakis az ellenzéktől fog tájékozódni? Tisztában vagy vele, hogy egy nagyobb ország követségén 30-40 ember folyamatosan figyeli, szűri a magyar médiákat, s teszik le az asztalra minden nap a politikai, pénzügyi, gazdasági témájú jelentéseiket? És elhiheted, a Reding féle bizottság is merítettek innen anyagot.

3) Nem értem miért tartod pimasznak azt a vezetőt aki angolul beszél Magyarországon a magyar munkatársaival??? Nem értem ezzel kit és miben sért meg? Örülniük kellene, hogy gyakorolhatják az angol nyelvet. Nekem teljesen természetes, hogy a cégemnél kizárólag csak angolul folyik a társalgás hat nemzet munkatársaim között, s a napi kétszeri meeting is angolul folyik.

Írod:
"Ők a szervilizmus lovagjai és a CEU Egyetemen, meg a hasonló diplomát adó hivatásos hazaáruló képzőkben sorozatban gyártott idegenszívű defterdárok, akit az EU és még ki tudja kik a nyakunkba ültetnek, akarnak ültetni."

Ez nagyon kemény a részedről... Akkor most kik a...
F_Viktor
folyt:
Ez nagyon kemény a részedről... Akkor most kik a szolgalelkűek, s kik az adószedők???
A dolgozó magyar szolgalelkű, mert tud és beszél angolul? Az adószedő ezek főnöke? :-)) Zűrzavar nálad... :-)
De megint csak azt mondhatom, hogy vaktölténnyel pufogtatsz.

4) Abban igazad van, hogy pl. Merkelnek a német népet hülyítenie kell, hogy orbán kezébe EU-s pénzt tudjon adni, viszont a svéd közszolgálati TV által készített dokufilm csak az igazságot írta. S Heller is igazat mondott amikor azt állította, hogy ma Magyarországon félnek az emberek az orbán rezsimtől, ha magyar emberek közé soroljuk a 747 000 közszolgát (2010-es KSH adat), családtagjait, valamint a kis létszámúnak nem nevezhető állami vállalatok munkavállalóit.

5) Írod:
"Ami tény, hogy a komolyan vehető világcégek viszont idetelepülnek (Audi, Mertcdes, ZF, Bosch, stb.) annak viszont oka van."
Igen, van oka. De nem orbán (gazdaság) politikája, mert szerinted ezek a világcégek közül melyek voltak azok akiket orbán csábított Magyarországra? S hogy sikerült elérnie, hogy jelenleg még itt maradjanak? No, ugye, erre volt jó a titkosított stratégiai megállapodások.

6) Nem keverek semmit, te vagy az aki nem lát túl a saját orránál, szerintem érthetően leírtam mit és miért gondolnak rólunk (és sajnos immár nem csak orbánról, hanem a magyar választópolgárokról!) az EU befizetők. Akár érdekel téged, akár nem, ez akkor is így van, s ezért egyetlen embert lehet felelőssé tenni!

7) köszönhetően nektek, igen, ma már nem lehet büszkén vállalni magyarságunkat külföldön!
F_Viktor
@sbl:
Te nem a véleményedet írod le, hanem felmondod a leckét!
Ez a kubatovi továbbképzésen dícséretes lenne, ellenben a Zemberek között csak ennyit érdemelsz: Ülj le fiam, elégtelen!
F_Viktor
@sbl:
OK, nem firtatom szövegértelmezési készségedet, elképzelhető, hogy félre érthető volt ez a mondatom:
"Nem kellett megélnem semmilyen diktatúrát ahhoz, hogy lássam miben más, mint a demokrácia. "
Talán így számodra is világos lesz:
Nem kellett saját bőrömön tapasztalnom semmilyen diktatúrát, hogy lássam miben más, mint a demokrácia. Mert láttam mit tesznek pl. a törökök a kurdokkal...
sbl
Nem teljesen világos az utolsó mondatod a törökökről és a kurdokról.
Ugyanis Törökországban demokrácia van hivatalosan - ami persze azért igen sok kifogásolnivalóval működik.
A kurdok pedig a hivatalos török államhatalom ellen gerilla háborút folytatnak.
Távol álljon tőlem hogy taccsbírót játsszak, ezért erről nincs mit mondanom.
Ami viszont zavar az a csapongásod.
A Kádár rezsimet egy kalap alá veszd a jelenlegi kormány-érával.
Utána behozod a török - kurd problémát.

Közös pont nincs. Azt hogy te mit láttál és hol, nem firtatom, mert nem rám tartozik.

Már csak egy kérdésem van: A gusztustalan szobordöntéssel az általad beírtaknak milyen összefüggésben vannak?
sbl
@F_Viktor: A "dolgozó magyar" nem attól szervilis hogy "beszél angolul", hanem azért mert Magyarországon a magyar beosztottjait is angolul való kommunikációra kényszeríti.
Ez már az idegenimádat minősített esetének is felfogható!

A körülményes magyarázataid amelybe mint búvó patak újra meg újra előjön a már klinikai esetnek számító Orbán fóbiád reagálásra sem érdemesek.

És újra felteszem a kérdést az általad folyamatosan összehordottak és a piti hungarocell voodoo jellegű események között mi az összefüggés?

Különben talán jobb is hogy a magatokfajták nem tetszelegnek külföldön magyarként.
Legalább az országképet nem romboljátok tovább...
bukfenc
@sbl: Végig böngésztem az összes kommentet, te mindenkinek beszólsz, te mindent jobban tudsz, pedig, csak egy ócska fidess troll vany 0.5 köbcentis az agy térfogatod..
A Hellernek pártszimpátiától függetlenül a nyomába sem léphetsz.
A női mivoltával kapcsolatban: Anyádra (ha volt), a feleségedre (ha van) azokra pazarold a szókincsedet...
A gyerekeidet csak azért nem írtam ide, mert az ilyen impotens "vizes-nyolcasnak", ha a szomszéd besegít, max. akkor lehet...
bukfenc
@F_Viktor: Igazad van , ez a beton-barom arcú (sbl) mindenkit le akar tromfolni.
Kommentjeit összerakva sbl igen frusztrált kapuzárás utáni megtűrt személy az otthonában..
Valahol írta: műszaki ember, ja, lapáttechnikus..
Nem is tudom, sok embernek itt hogy volt türelme ennek a fidess troll-nak válaszolni.
Ez olyan sötét, hogy a "fekete lyukról" is lepattan.. :)
bukfenc
@amaramaistanna: Ja SBL akkora barom, hogy felér egy nyájjal! :))
bukfenc
@bencemacska: Már most gépre van kötve, csak eléri a klaviatúrát! (sajnos)
bukfenc
@sbl: vagy ott laksz, vagy odajársz rejszolni, de rád nézve nagyon gusztustalan...
libelle
@sbl: Hmmm.. Az EU-ban mindenki degenerált. orbán beül a EP-be mert már megint mint állandóan Magyarországot tárgyalják. Elmagyarázzák neki, hogy milyen hatalmas törvényszegéseket hajt bandájával együtt végre. Elmagyarázzák a a kisztitkárocskának, hogy a demokrácia igy nem müködik. Ül ott mint akit a téma nem is érint Felszólal és elkezdi a rezsicökkentés már ötödször magyarázni ( vollidiot). A képviselök csak néznek egymásra mert nem akarják elhinni, hogy valaki ennyire agyamputált. Az Osztrák képviselö Swoboda ra is kérdezett, hogy esetleg nincs tisztában avval, hogy hol van. Ugyanis nem azokra válaszolt amit ráolvastak. Bizonyára csak ez a chip volt a fejében.Az eu -t abszolute nem érdekli, hogy rezsit csökken.Persze a fideszben csupàn szabadságharcos van. Àllandóan védeni kell Magyarországot, csak még mindig nem derült ki, hogy kitöl? Ezenkivül elönyére válik az embernek ha esetlegesen idegen nyelveket ist beszél ( nem muszály) igy legalább értenéd te! hogy ninch olyan nap amelyben magyarország ne lenne téma a küllföldi médiában. Sajnos nem pozitivan.
sbl
@bukfenc:
A beírásaidat olvasgatva szórakozom.

Nm tudsz érdemileg vitatkozni, ezért kitört belőled az az igazi suttyó, némi proli stílussal keveredve.
Ez amúgy jellemző a magatokfajtákra, tőletek ennyi telik.

Én nem bocsátkozom fejtegetésekbe - ellentétben veled.
A fenti beírásaid tökéletesen determinálnak, ezért további szót sem érdemelnek.
sbl
@libelle: Az EU - elnézve a gazdasági válsággal kapcsolatos ténykedésit - kimondható, hogy egy gittegyesület.
A legfőbb tisztségviselői között sem fedezhető fel olyan komolyan vehető politikus, mint pl. a megboldogult Margaret Thatcher, vagy a még élő Helmut Kohl Kancellár volt.
Eklatáns példák erre a minden jogi szakképzettség nélküli Vivien Reding, vagy a maoista indíttatású Manuel Barosso, a pedofília miatt börtönviselt D. Chon Bendit a hisztikirály, esetleg tovaris Tavares, aki vérvörös kommunistából bezöldült.

Olyan dolgokba akarnak beleszólni amihez közük nincs - jogilag sem.
Swoboda elvtársúr személyesen azért viseltetik averzióval Magyarország iránt, mert felesége magas-szintű igazgatósági tag egy jelentős multi cégnél.
Most már fokozottan vagyok büszke arra a NEM-re amit az EU-ra szavaztam, de ugyanígy a NATO tagsággal kapcsolatos NEM-re is!

Az EU ebben a formájában egyre kiüt, hogy mennyire életképtelen.

Természetesen szükség van egy normálisan működő újjáalakult EU-ra, amely már nem ez a kétes egzisztenciákkal képviselt brüsszeli vízfej, hanem amelyik visszatér azokhoz az alapelvekhez amelyet a mára már megboldogultak: Conrad Adenauer kancellár és Charles De Gaulle tábornok - és még sokan mások fektettek le és évtizedeken át remekül működött!
libelle
@sbl: Olvasva válaszodat az a meggyözödásem, hogy hogy te egy örült vagy. DE ezt teljes meggyözödésböl irom.
Minden joga meg van az EU-nak az tagállamok " viselkedéseibe " beleszólni akkor amenyiben a tagállami szerzödést megsértik. Az eu-bol lehetséges, hogy kiszálhat vagy repülhet az ország. Az esély erre meg van. Amennyiben a fidesz a jobikkal alkit kormányt már szavazhatsz is ujra arra, hogy kifele tágasabb. De miután az EU gazdasági politikáját fejtegeted ajánlom ne menj olyan témàba amihez absolte nincs fogalmad. Élemezd Magyarország gazdaságát inkább. Na ja nehéz elhiszem mert az nincs, mármint gazdaság. Daniel Cohn-Bendit-röl egy baromságot irsz mert orbán álltal megrendelt riportról beszélsz amiert neki felelnie kelett. Tavares nevét összekevered tovarisoddal orbán. itt megint baromságot firkálsz alaptalan mindennemü személyeket érintö megjegyzésed. Vérvörös szineket szinvakságod miatt nem tudsz megkülömböztetni, mert itt fürödhetnél ebben a szinben hiszen jelenlegi politikai hatalom ezeket a szineket helyezi elönybe.
Yoda69
Egy ujabb koncepcios per.
Ugyanezt tettek a kommunistak is 56-ban a Sztalin szobor ledontese utan. Remeljuk azert most kivegzesek nemn lesznek.
nyanya001
Szóval van már politikai rendőrség. Hamarosan lesz gondolat rendőrség is !
F_Viktor
@sbl:
Írod:
"Ugyanis Törökországban demokrácia van hivatalosan - ami persze azért igen sok kifogásolnivalóval működik."

Amit ti demokráciának neveztek, azt nagyon sokan cáfolják, köztük a kurdok is!

Folyatatod:
"Már csak egy kérdésem van: A gusztustalan szobordöntéssel az általad beírtaknak milyen összefüggésben vannak?"

Akkor emlékeztetlek, hogy Wallenberget, Brezsnyevet, Hellert, Readinget, Péter hősödet, mind, mind te voltál aki példaként megemlítetted! Az összefüggéseket neked kellene ismerned :-)

Én csak annyit kérdeztem (eddig a kérdés még megválaszolatlan maradt!), hogy te minek tartod a Gyurcsány bábú égetését, valamint a Bajnai bitófa állítást? Azok is megbotránkozást váltott ki belőled? "Gusztustalan" dolognak tartottad?
F_Viktor
@sbl:
Írod:
" A "dolgozó magyar" nem attól szervilis hogy "beszél angolul", hanem azért mert Magyarországon a magyar beosztottjait is angolul való kommunikációra kényszeríti.
Ez már az idegenimádat minősített esetének is felfogható!"

Aha, tehát egy magyar vezetőbeosztású személy "kényszeríti" angol beszédre a beosztottjait? A beosztottak 90 százaléka örülne a külföldi nyelv gyakorlási lehetőségének, az élő beszédnek. De akit annyira zavar, az magyarul társalog. Ha ez miatt hátrányos helyzetbe kerül, még fordulhat a munkaügyi bírósághoz. Ennyire egyszerű.

Írod:
"Különben talán jobb is hogy a magatokfajták nem tetszelegnek külföldön magyarként.
Legalább az országképet nem romboljátok tovább..."

Látod, kispajtás, itt a bökkenő! Hatalmasat tévedsz, mert még a Kádár munkásságát, hogy a keleti blokkból értékeljék a magyarokat, még azt is sikerült lerombolnotok csekélyke 3,5 év alatt! És még csak a magyarok megbecsülését említettem, nem beszéltem az oktatás, a gazdaság lenullázásáról!
F_Viktor
@bukfenc:
Írod @sbl-nek címezve:
"Végig böngésztem az összes kommentet, te mindenkinek beszólsz, te mindent jobban tudsz, pedig, csak egy ócska fidess troll vany 0.5 köbcentis az agy térfogatod.."

Semmi probléma nem lenne ha csak egyszerűen fityess szimpatizáns lenne, viszont teljesen a fityesz kommunikációt használja. Mondja a hazugságait, átírja a történelmet, mikor szembesítik tévedéseivel, vagy letagadja, vagy hazudik tovább.
Ennyire sikeres agymosást még a tudomány sem ismer, orbán csak tud valamit. Talán csak a gyenge embereknél működik? Passz.
F_Viktor
@libelle:
Ezt like-olom :-DD Különösen az "agyamputált" tetszett :-))
miazavalami
@F_Viktor: A Gyurcsány és Bajnai bábuk esetei kimerítik a szólás szabadság fogalmát, mert akkor amikor ezek az események történtek még volt szólás szabadság. Egesek így fejezték ki nem tetszésüket mert szólni nem "tudtak".:-)
Most pedig nincs szólás szabadság. Tehát akik szólni nem tudnak sehogy se fejezhetik ki nem tetszésüket.
@sbl: S itt kapcsolódik az Orbán rendszer a Kádárihoz, persze csak rossz értelemben , mert a Kádár rendszer aranyélet volt ehhez képest. De képzeld csak el ha valaki akkor Kádár szobrot mert volna gyalázni?
Hoppá!
lajospapa
Kedves Hölgyeim és Uraim! A téma az eljárás a szobordöntés miatt! Nem egymás t.szogatása. Arról valami értelmeset!
A szobordöntést pedig akkor alapozták meg,amikor Gyurcsány bábúját vitték akasztófán. Ugyanis régi tapasztalat, hogy a rossz példa ragadós. Úgy látom lassan leküzdi magát ebből a szempontból a baloldal a Fidesz szintjére. Csak nem nagyon tudom, hogy most mi az eljárás kezdeményezésének az alapja?
F_Viktor
@sbl:
Írod:
"Az EU - elnézve a gazdasági válsággal kapcsolatos ténykedésit - kimondható, hogy egy gittegyesület."

Ha maga az EU egy gittegylet, akkor mit mondasz orbán-eltolcsy párosra???
Ellátogatsz az EP hivatalos oldalára (ha kubatov nem tette a gépeden szűrőre!), s szépen elolvasod a negyedéves országonkénti értékeléseket, s akkor szembesülhetsz a valósággal, hogy minden gazdasági mutatónk rosszabb, mint 2010-ben volt, s, hogy Bulgária kivételével az EU tagállamai mögött kullogunk. Köszönhetően a két balféknek!

Írod:
"A legfőbb tisztségviselői között sem fedezhető fel olyan komolyan vehető politikus..."

A fityeszben ki vehető "komolynak"? A tegnap megemlített MNB elnök? Vagy a szakmailag teljesen képzetlen monetáris tanács legújabb tagja? Esetleg az érettségizett miniszter asszony? Vagy a sz*****ú vitézi dávidka? :-DDD
Nem, te ezekről a magyar prominensekről elfeledkezel, helyette nagyképűen 766 EP-tagot becsmérlően minősítesz. Te, a nagy tudással rendelkező, aki azt nem tudja pl., hogy a történelmet eszik, vagy isszák. Az életed is hasonlóan éled?
miazavalami
@F_Viktor: sztem Dajcs Tomikára gondolt..., vagy Schmitt Pálra.
F_Viktor
Igazad lehet, hasonló figurákról írt :-))
almosd
Nem volt szép ez a szobor döngetés,akarom mondani kicsit ízléstelen,egy torta az orcába jobban mutatott volna,de nem ez a lényeg ,persze a feljelentést a rendőrség adta ki ,na de kinek az utasítására? mert hogy maguktól nem léptek volna az biztos ,a kivizsgálás meg egy baromság ,pénzkidobás és figyelem elterelés,sok hűhó semmiért.
sbl
@libelle: Nem én tehetek arról, hogy D, Chon Benditet annak idején lesittelték az egyik legszörnyűbb bűnfajta elkövetése okán.
A legnagyobb baj, az hogy kiszabadult.
Amit vele kapcsolatosan te "baromság" szóval illetsz, az viszont tény.
A tények meg makacs dolgok.
Amúgy pszichiátriai eset, ez jól látszik a viselkedésén a Tv adások által.
Freud - látva őt - duplájára növelné oldalakban az életművét...
sbl
@F_Viktor: A beírásaidban megint eltértél a tárgytól a szobordöntéstől.
Taláőn ezzel kapcsolatban kellene írnod.

Woodooo happening a XXI. sz.-ban...
nemkati
@almosd: Magánszemély jelentette fel az ismeretlen tettest, akiről videót is készített. Kiegészítésként meg feljelentette Kónya Pétert is. A feljelentőt pedig gondolom a feljelentők védőszentje védi, minden amit tudni lehet róla, hogy Magánszemélynek hívják.

Azon gondolkodom, hogy az elmúlt 3,5 évben született-e valami új jogszabály a garázdaságról. Mert ha nem, akkor újfent előhozakodnék azzal, amivel már rengetegen, hogy egy Gyurcsány-bábut felakasztani és elégetni, az is garázdaság, vagy az nem? A perben azért a védő helyében megkérdezném a bírótól, már csak a jövőre való tekintettel is.
F_Viktor
@sbl:
Írod:
"A beírásaidban megint eltértél a tárgytól a szobordöntéstől.
Taláőn ezzel kapcsolatban kellene írnod.

Woodooo happening a XXI. sz.-ban..."

Ki volt az a f*szfej aki legutóbb szóba hozta, s hazugságokkal illette Benditet?
Vagy azt képzeled, hogy te, az egybites aggyal rendelkező, qva nagy hazug magyar féreg offolhatsz, de ha bárki is helyre tesz, akkor válasz helyett okíthatsz?
F_Viktor
@sbl:
Írod:
"Nem én tehetek arról, hogy D, Chon Benditet annak idején lesittelték az egyik legszörnyűbb bűnfajta elkövetése okán.
A legnagyobb baj, az hogy kiszabadult.
Amit vele kapcsolatosan te "baromság" szóval illetsz, az viszont tény.
A tények meg makacs dolgok."

Egy mondatod fedi a valóságot, mégpedig, hogy a tények makacs dolgok, a többi mind hazugság!
Bendit ellen sem 1972-74 között, sem utólag senki, sem szülő, egykori óvodás, civil szervezet nem tett feljelentést! Per azóta sem indult ellene, sem Franciaországban, sem Olaszországban!
Ergo amit te itt állítasz, az egy alattvaló, hazug ember rágalmazása!
F_Viktor
@nemkati: Számomra életszerű az lenne, ha egy magánszemély feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen (OK, még az országos hírű rappert sem ismeri), de az már nekem bűzlik, hogy Kónya Pétert nem felejtette ki vádolni. Aki talán részt sem vett a szobordöntésben?
Ez a magánszemély feljelentést tesz engem arra emlékeztet, mikor a fityeszes képviselők egyéni indítványok százaival módosítják a törvényeket.
nemkati
@F_Viktor: Nekem nagyon nem tetszik, ahogy változik ez az ország és amilyen irányba változnak az emberek. Ez az új hatalom undorító dolgokkal fertőzi meg az embereket. Alattomos kórral, hogy nem is látják, mennyire betegek.
F_Viktor
@nemkati: Én is gondolkodtam már azon, orbán hogyan tudja hazugságaival zombivá tenni 1-1,5 millió embert. Most olvasom G.M.Gilbert börtön-pszichológus művét a Nürnbergi perről. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy orbán az emberi faj rossz tulajdonságait, állati ösztöneit célozza meg.
Ha elolvasod @sbl hozzászólásait láthatod mire gondolok, mivé válnak ezek a jobberek. Emberből gerinctelen férgekké. S maga az ország is változik. Nem jó irányba, nem a kulturált Európa irányába. :-(
nemkati
@F_Viktor: Igen, az ilyenekre gondoltam. Szép lassan beóvakodik közénk a sunyi, nyalizós, igazodó, törtető, másokon átgázoló, a hatalmával visszaélő, feljelentgetős, kirekesztő, álnemzeti, álkeresztény embertípus, lassan ez lesz az elfogadott és követendő, és ez megmérgez mindenkit, aki hajlamos ilyenné válni. Vitaképtelenek, mert nem is hallják meg a másikat, és nem képesek meggyőző érveket felhozni a képzeteik igazolására.

Nagyon sokszor jut eszembe, hogy akik elhagyták ezt az országot, azok valószínűleg nagyon szenvednek a honvágytól, de szinte akárhova mentek, békét és nyugalmat találtak. Itt meg 3 éve dúl a harc, és kedves vezetőnk naponta szólít fel újabb és újabb háborúra. Lehet, hogy egyszer én is feladom a küzdelmet. :(
sbl
@F_Viktor: Persze az is tény hogy be volt csukva.
Gondolom nem ok nélkül...
De már megint nem a szobordöntésről írsz!
sbl
@F_Viktor: Az említett szobordöntés egyszerre volt a harmadik világ szintjén, de meggyalázta '56 emlékét is.

Egyébként emlékszem arra hogy a sajnos mára megboldogult kitűnő színművész Pécsi Sándor egyszer büszkén dicsekedett vele az M1-nek megfelelő korabeli TV csatornán, hogy a zsarnok tenyere az Ő birtokában van.
És a Tv mutatta is a termetes bronz torzót.

Ha csak az áldozatok lélekszámát nézzük, akkor kiderül, hogy minden idők legvéresebb kezű zsarnoka Sztálin volt.
Hozzá képest még Mao Ce Tung is tanulóinas volt e tekintetben.
F_Viktor
@nemkati: Vannak akik érdekből állnak a vezér mögött, ők azok akiknek gyorsan kitömte a zsebét, akiket megdobott pár trafikkal, akikhez hozzá vágott 1200 hektár földeket, akiknek titkosította EU-s-, illetve közbeszerzési pályázatait.
Aztán vannak az egy bitesek, akikből kihozta az állatot, ők a trollok, a papagájok, valamint a hü*yék, akik pl. elhiszik, hogy csökken a rezsijük.

Én három hetet dolgozok külföldön, s utána ugyanennyi időm a pihenőm itthon. Nincs honvágyam, sőt többször előfordult, hogy külföldön töltöttem a szabadidőmet is. Ismerőseim között nagyon sokan mondták, hogy ha tudják milyen az élet nyugat (észek) Európában, akkor már régen elhagyták volna az országot.
bukfenc
@sbl: te tényleg annyira sötét vagy, hogy éjszaka a pitbull is mellé harap!
F_Viktor
@sbl: Kubatov iskolában olvasni nem tanítottak meg? Copy-paste, s ennyi a tudomány?
Akkor megismétlem az olvasni tudóknak, hátha elkerülte a figyelmüket:

Bendit ellen sem 1972-74 között, sem utólag senki, sem szülő, egykori óvodás, civil szervezet nem tett feljelentést! Per azóta sem indult ellene, sem Franciaországban, sem Olaszországban!
Ergo amit te itt állítasz, az egy alattvaló, hazug ember rágalmazása!
bukfenc
@BANDITA1: Jól beszéltél kedves húgom!
Ha kezdődik, -szólj- én is megyek!!
csabee.m
@sbl: Mansfeldke azért volt '56 elején már börtönben, mert rablógyilkosságért 18 éves kor alatt nem lehetett kivégezni senkit még Magyarországon sem. Amikor októberben a többi köztörvényessel együtt kikerült az utcára, csupán félbehagyott kedvenc tevékenységeit folytatta. Sorry...
F_Viktor
@sbl: Most milyen 56-ot gyalázó szobordöntésről hadoválsz???
A Gyurcsány bábú égetéséről, esetleg Bajnainak címzett bitófáról?

O'szt hogy jön a képbe Sztálin és Mao Ce Tung? Talán orbán még nem érte el az ő magasságukat, de ha majd jobban teljesít feléjük...
bukfenc
@F_Viktor: Tisztelettel kérdem, hogy van erőd ezzel a demagóg sbl-el beszélgetni??
A HVG is van egy két elvakult fidess troll, de ez a holdkóros picsafüst (sbl) rá tesz egy lapáttal...
csabee.m
@sbl: Minden idők legvéresebb kezű közép-európai zsarnoka I. István volt, aki a bizánci hitű keresztény magyarokat (Koppány és követői) legyilkoltatta, a "pogányokat" folyókon,tavakon áthajtatva "megkereszteltette" (aki nem engedelmeskedett leölette), törvénybe iktatta a kötelező templomba járást (több esetbeli mulasztásnál halálbüntetés terhével!).
Minden idők legvéresebb zsarnoki hatalma pedig a római pápaság, amely világuralmi céljairól most sem mond le, csak más arcot mutat, hogy elfogadhatóbb legyen, ahol lehet ott viszont irtja és üldözi a másként gondolkodókat, keresztényeket éppúgy, mint ateistákat! Ha a minden idők legvéresebb kezű zsarnokait keressük, akkor az eretneküldözések, a tömeges boszorkányperek és a reformáció-ellenes harcok pápái között találjuk meg azokat!
F_Viktor
@csabee.m: Maradjunk a tényeknél, Peti-mártír 57-ben került a MOM-ba dolgozni, onnan lopott először egymagában, majd bűnszövetkezetben, utána jöttek az autólopások. Ekkor kapott egy év börtönt három évre felfüggesztve. Ezután adta öt bűntársával a fejét fegyveres rablásra. Közben kitervelte Kalló feleségének megölését, aki férjét feljelentette.
Csak ennyi a jobberek kis hősének bűnlajstroma. Azért, mert ő volt a legfiatalabb áldozata 56-nak, még nem biztos, hogy a jobb oldalnak ilyen figurákból kellene mártírt kreálni, ezzel sározzák be az 56-os forradalom szellemét.
F_Viktor
@bukfenc: Már régóta nem neki írok, hanem a bizonytalan szavazóknak címzem, azoknak, akik hajlandók a demokráciát választani. @sbl pedig nagyon jó alany, hogy megmutassam a fityesz hazugságait, patkányságait. :-)
bukfenc
@F_Viktor: Bocs, hogy belekotyogok: Azt nem értem sbl miért mosta bele Kádárt az 56-os eseményekbe amikor neki már csak a "rom eltakarítás" jutott?
Az 56-os események nem miatta következtek be.
JAJMÁR
Akit lehet, eljárás alá kell vonni, és ott tartani, legalább április 7-ig.
miazavalami
@bukfenc: Nem érted? Jó neked. Én ma 18 30.-kor elvesztettem a fonalat.:-)
bukfenc
@miazavalami: Én még tartom magam.
Igaz, itt állok a sámlin, -ha ellazulnék megfeszülne a kötél a nyakamon! :))
Akkor vettem elő (a sámlit) amikor sbl első 5 kommentjét elolvastam. :))
A kötelet akkor hurkoltam meg, amikor a következő 10 kommentjét átbogarásztam. :))
F-viktor , és a többi _józanul gondolkodó tartja bennem a lelket, no meg én a kötelet :))
Nem merek lenézni - tériszonyom van"
miazavalami
@bukfenc: :-)
te ne mozogj! Akkor tovább tart.:-))
Megmondom őszintén @F_Viktor: előtt le a kalappal.:-)
sbi - t, már mindenki , köztük én is próbáltam meggyőzni , igaz akkor más neve volt.:-)
Örülök hogy visszajött. :-)
sbl
@csabee.m: Mi köze van az általad beírtaknak a szobordöntéshez?
Amit én írtam annak annyi, hogy az egykori Sztálin szobor döntésére hajazott a hungarocell báb ledöntése és szétverése.

De ha már szót ejtettél az István korabeli magyarok nem a bizánci hitet gyakorolták, hanem az eredeti magyar ősvallást.
Pont. Egy másik topicban ami erről szó, szívesen elmagyarázom hogy az alapvető különbség a bizánci kereszténység, meg a magyar ősvallás között.
De ajánlom figyelmedbe - amennyiben érdeklődsz ilyen témakörök iránt a Fehérló fia könyvesboltot. A Google-n megkeresheted.
De a Széll Kálmán téren is van egy kis könyves stand tele hasonló témájú könyvekkel.

Ezeket a sületlenségeket Németh gurutól tanultad a Vidám Vasárnapi együtt hempergéseken?
nehogymá
sbl nem fideszes,hanem jobbikos.amiota átnevezte magát,kicsit visszafogott.elötte idösebbnek gondoltam,mintha utalt is volna unokákra.
miazavalami
@sbl: Az igaz hogy a magyaroknak táltosai voltak , imádták a napot és a magot mert e kettő kell az élethez. Semmi köze a bizánci vagy egyéb vallásokhoz. A magyarok ősi hitvilága egyedülálló a világon , mert semmilyen külső hatás nem érte egészen István erőszakos kereszténységéig. Végül is a mai napig megőrizte tisztaságát.
bukfenc
@miazavalami: Minden sorod igaz!
Én nem mozgok, de a sámli lába kezd görbülni :(
pedig - öntöttvasból van!
Az a súly amivel sbl megterhelte az agyamat, nehéz túl élni :)

én is olvastam sbl-t más nick néven. PL: jarek.
bukfenc
@nehogymá: Még farka sincs nem hogy unokája... :))
Neki az első és utolsó szexuális élménye akkor volt amikor megszületett! :))
miazavalami
@bukfenc: Arra nem emlékszem hogy jarek lett volna. :-)
Nekem valahogy sose akar válaszolni.
F_Viktor
@bukfenc: Kádárnak maga az 56-os forradalomban volt igazán szerepe, nem az előzményekben.
56 november 1-én, vagyis a pártház ostroma, az egypártrendszer megszüntetésének bejelentése után még "népünk dicsőséges felkeléséről" szónokolt a rádióban, amikor bejelentette a demokratikus választásokra készülő MSZMP megalakítását.
Valószínűleg Münnich Ferenc hatására elpártolt Nagy Imrétől és a forradalomtól, és átállt a szovjet oldalra, miután november 2-tól 4-ig Moszkvában tartozkodott (hivatták) , ott elbeszélgettek vele.
Tito ajánlásával Hruscsov Kádárt bízta meg Magyarországon az új hatalom vezetőjének, ezzel ráhárult az 56-os megtorlás is. Moszkvai nyomásra.
sbl
@miazavalami: A magyar ősvallásról még vagy harminc éve kint nyugaton megjelent egy kitűnő könyv. A Bűn vallása címen, ha jól emlékezem.
?ár idehaza is kaphatóü az említett könyvesboltokban néha.
Én is vadászok rá.
A valamikori Szabad Európa Rádióban több hónapon keresztül felolvsás formájában megismerhette aki akarta.
A magyar ősnyelvben a Bűn volt a jó szinonimája.
Ezt invertálta I. István.
Erről érdemes volna bővebben elbeszélgetni. Ha meg tudom venni ezt a könyvet és el is olvasom, akkor lehet hogy elindítom a topicot.

Különben amikor a római katolikus vallásra áttért - kényszer hatására - a magyarság, akkor sok táltos felvette azt és később külön rendbe a Pálosok rendjébe szerveződtek.
Sok dolgot éppen ők menekítettek meg az ősi kultúránkból. (Hasonlít ez arra, amikor néhányan elemi érdekeik által vezérelve felvették a párttagságot annak idején, de a velük egy véleményen levőket segítették és védték.)
Pl. a világon kizárólag mi magyarok hívjuk a Szűzanyát Nagy Boldogasszonynak.
Az ősvallásban is tiszteltek egy nagy Boldogasszonyt.

Ezeknek az időknek állít emléket Lipták Gábor író az "Aranyhíd" című a Balaton környéki mondákat - történeteket megörökítő remek novelláskötetében.
Szent Margit is pálos rendi apáca volt.
Rómában meg kell hagyni, ez a rend nem dobogós helyű a népszerűségben...
bukfenc
Véleményem a szobordöntéstől minden komment-től függetlenül!

Kellett!
Sokkolni kellett a sok fidess barmot!
Sokkolni kellett törpenérót, a csútiparasztot!
Sokkolni kellett az országot!
Az ellenzék?, az istenáldotta ellenzék??
Kihátrál? Ennyire bátrak?
A mostani ellenzék amolyan - szalon politikusok!- tesze tosza, jaj, nehogy -bele fújjam az orrom a függönybe- típusú "kékvérűek"
Ha, nem lesz kemény (még keményebb) az ellenzék akkor duceorbánc több kiló szart fog lenyomni a torkukon!
És, sajnos, -az ország torkán is.
Orbánc olyan hatalmi tébolyban szenved, hogy, csak kényszer zubbonnyal lehet leszedni a miniszterelnöki székből.
Szerintem a "józanabbik" fidess tábor már most retteg, mert testközelből látja egy elme felbomlását!
miazavalami
@sbl: Erről a könyvről még nem hallottam.
de mondok neked mást. Illetve kérdezek. Szerinted mi az oka annak hogy a magyar őstörténet nem létezik a magyarok számára? Minden nép ismeri ősei történelmét csak mi nem. Regélnek nekünk a csodaszarvasról ami mese, de arról hogy milyen nép élt itt 700 ezer éve mélyen hallgat a magyar tudós világ egy két ember kivételével.
Ja! A honfoglalás is kamu.
bukfenc
@F_Viktor: Le a kalappal történelmi -ismereteid előtt!!
Lenne egy "pletyka" kérdésem!
Igaz, hogy Münnich olyan meleg volt hogy megsült rajta a gesztenye? :))
F_Viktor
@bukfenc: Minden szavaddal egyet tudok érteni!
Már régóta mondom, hogy a felcsútit csak saját fegyverével lehet legyőzni, úriember módjára nem fog menni. Gondolok pl. a szekszárdi polgármester trafik mutyis buktájára, az ilyen magas labdát nem képes az ellenzék leütni, akkor nem lesz könnyű álasztást nyerni.
Nekem ezért is tetszett a szobordöntés, első reakcióm az volt, hogy végre valami új gondolat pattant ki az ellenzékből. Magyarázkodni, elhatárolódni nem kellett volna Bajnainak. Eddig szakmai tudásában bíztam, de az ilyen harc nem az ő műfaja.

Választások előtt azért lesz itt még fordulat, a mézes tál mellől elkergetett fityeszesek fognak még bilit borítani.
F_Viktor
@bukfenc: Tudtommal így nem igaz :-)
Münich talán az 1950-es évek elején a Fradi elnöke volt, s ha jól emlékszem, akkor az RTL-en a XXI. század műsorban bemutattak egy AVH-s doksit, amiben fasisztának és homokosnak titulálták (persze vizsgálati eredményben) Münich helyettesét, vagyis az akkor Fradi elnökhelyettesét.
sbl
@miazavalami: Azért nem létezik, mert a falapokra rovásírással írt mondákat, legendákat egyáltalán az ősvallás szent iratait I. István parancsára megsemmisítették! Erről viszont számos krónika írás megemlékezik.
Mármint a megsemmisítés tényéről.

A Habsburgok több évszázados nyakunkon ülése erre még igen sok lapáttal rátett.
Ezt a célt szolgálta pl. a finn-ugor rokonság mint tudományos tételnek a kötelezővé tétele,
Ezt Trefort Ágoston közoktatási miniszter rendelte el és tette kötelezővé.
Az egész, egy jámbornak induló tudományos tévedésből indult ki, amit tézissé tetettek a Habsburgok.

Az a mindenkor regnáló hatalom elemi érdeke volt, hogy megakadályozzák a magyarság öntudatra ébredését.
Mert Mátyás királyunk óta mindig idegenek ültek a nyakunkon!

A libsi időszakban pár évvel ezelőtt valamiféle zavaros kabar rokonsággal és elméletekkel traktálták azokat akik erre a szemen szedett hazugságra vevők voltak.
De bármit is művészkednek, az igazság idővel felszínre fog törni!

Mellékesen az EU kozmopolita beállítottságú urainak egyáltalán nem tetszik nemcsak a mi esetünkben, de más népeknél sem na nemzeti öntudat feléledésének kezdete.
És Európa nagy múltú népeinél ez utóbb-előbb be is fog következni.
miazavalami
@sbl: A másodikban vannak a tárgyi bizonyítékok. Egészen 7000 évig.
F_Viktor
@sbl: Írod:
" Azért nem létezik, mert a falapokra rovásírással írt mondákat, legendákat egyáltalán az ősvallás szent iratait I. István parancsára megsemmisítették! Erről viszont számos krónika írás megemlékezik.
Mármint a megsemmisítés tényéről."

Szobordöntés helyett olvasd el:
rovas.info/index.php/hu/tudomany/834-hamis-e-szent-istvan-rendelete
miazavalami
@F_Viktor: Hááát eléggé elgondolkodtató...én se hallottam arról hogy István tiltotta volna a rovás írást. De az is vitatható mit nyert a kereszténységgel a magyar nép. Miért akarták vajon minden áron a magyarokat a keresztények táborában tudni?
sbl
@F_Viktor: Ezt és más hasonlókat én már régóta olvasok.
Ez is csak arra való, hogy még nagyobb zavart okozzon.
A tisztánlátás megzavarása minden országban a nemzetellenes erők elsődleges ténykedése a nemzeti oldal erőivel szemben.
Ezeknek elemi érdekük.
Számukra az öntudatos gondolkodó ember a legveszélyesebb ami csak létezik.
F_Viktor
@miazavalami: Nem szeretnék a magyarok eredetéről hitvallási vitát, mert ez a téma amit nehéz bizonyítani.
Annyit azért elárulok, hogy van Kassai gyártotta íjam :-)

Kérdésedre annyit tudok válaszolni, hogy a IX. század végén a ki tudja hányadik honfoglalás után fel kellett adni a nomád, vándorló életformát. Az akkori (demográfiailag) Európa szélén a kereskedelemre kényszerítés miatt, s addigra az Európát egyeduralkodó, nagyon erős keresztény vallás hatására kényszerpályára kerültünk. Részünkről (véleményem szerint) ezért volt elkerülhetetlen a kereszténység.
Róma részéről talán uralkodásuk kiterjesztése volt az ok.
bukfenc
@F_Viktor: Moldova Gy: írta Münnich-el kapcsolatban azt amit.
Állítólag Losonczy Pálnak is ugyanaz volt a hobbija. :))
F_Viktor
@bukfenc: Lemaradt:
Moldova ért a focihoz, de tuti, hogy téved, de jó nyomon jár. A műsorban bemutatták a jelentést. Most, hogy AVH-s, vagy AVO-s volt, nem tudom.
bukfenc
@F_Viktor: Nem nem, még a cucializmusbóóó'
Valami elnök volt.
valami olyasmi volt, mint a köztársasági elnök..
bukfenc
@F_Viktor: Moldova és a foci??
Az nem a Végh Antal volt?
Moldova csak annyit tudott a fociról, hogy - valami gurul a földön és 20-an kergetik! :))
bukfenc
@bukfenc: Moldova és Chandler fan vok...
Bár a Kádárról irt könyve igen gyengére sikerült...
jancsik68
@F_Viktor: A magyarnép felének kiirtása a kereszténységnek köszönhető:Vajk fejedelem ezért kapta az I.István nevet,majd ezért lett később szent István.A keresztény hivő mindenkit gyülöl,aki nem az ő hitét vallja!!
bencemacska
@miazavalami: Szvsz. az volt a cél, hogy telepedjenek le, ne vándoroljanak tovább, mert ezzel veszélyeztetik a tőlünk nyugatra levő területek biztonságát.

És természetesen növelik a "nyájat".
bencemacska
@sbl:
Off:
"Szent Margit is pálos rendi apáca volt."

Mindenekelőtt: nem szerettem a történelmet és nem is vagyok kiváló ismerője. A katolikus egyháztörténet meg még távolabb van tőlem.
DE:
Szent Margit domonkos rendi apáca volt.
A Pálos rend tagjai pedig férfiak és remeték voltak!
nemkati
@bencemacska: Mostmár vannak nők is.

"Első Remete Szent Pál Monasztikus Nővérei
MSPPE
Pálos Nővérek

A Közösséget, Esztergomi Boldog Özséb Engesztelő Nővérei (Boldog Özséb Nővérek) néven, 1989-ben Csipke Rózsa Mária Margit örökfogadalmas vizitációs nővér alapította Márianosztrán pálos segítséggel, pálos lelkiség szerint."
miazavalami
@F_Viktor: :-) A magyarok eredetét ma már egyre könnyebb bizonyítani...:-)
A keresztények mindenhol erőszakkal "terelték jó útra" a bennszülötteket.:-(
libelle
@sbl:Igen??? ès hol volt börtönben? Es Miert? Összehordassz minden hülyeséget. Nem irom, hogy hazugságot mert a te kis egyszerüen strukturált agyad csak azt tudja feldolgozni amit belerágtak!!!1
de.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit#Folgen_von_.C3.84u.C3.9Ferungen_zur_kindlichen_Sexualit.C3.A4t
Itt olvashatsz okos dolgokat szabad világ, szabad média. Sajnálnám ha nem tudnád elolvasni probálkozz a magyar wikipedián.
F_Viktor
@bukfenc: Írod:
"Moldova csak annyit tudott a fociról, hogy - valami gurul a földön és 20-an kergetik! :))"

Ennél kicsivel többet ért hozzá, ugyanis aktív labdarúgó volt (versenyszerűen sakkozott is!). :-)
Fociról is írt pár könyvet, hirtelen ennyi jut eszembe:
- A szent labda,
- Ferencvárosi koktél (OK, ez egy humoros regény sok gúnnyal),
- Az idegen bajnok-ban is több foci témájú novella olvasható,
- A Puskás ügy.
bencemacska
@nemkati: Kösz. szépen a felvilágosítást. Ezek szerint az 1270-ben meghalt és 1944-ben szentté avatott királylány nem lehetett tagja!
bukfenc
@F_Viktor: Oksi, te tájékozottabb vagy, lehet, nekem - nem jön be a foci- valamikor FTC drukker voltam ('76 körül), de a sok adok-veszek meccs miatt kiábrándultam
Ma már csak a nem.közi kupadöntőket nézem.
csabee.m
@sbl: Nem Németh Sándortól szoptam. De talán a vallástörténetet valamennyire ismerem. Egyébként Koppány Bizánchoz tartozása tény, viszont bár nem olvasok ősmagyar eredetmítoszokat, tudom, hogy a különböző "Boldogasszonyok" (Sarlós-, Nagy-, Gyümölcsoltó-) az ősi magyar hitvilág földanyakultuszából fakadnak például, de az egésznek az alapja a sumér-babilóniai Astarte-kultusz, amelyet az egész Közel- és Közép- Keleten gyakoroltak, de semmi köze nincsen a Teremtő és Megváltó Jhwh-hez.
Ettől függetlenül: A X-XI. szd eseményei csakis a kelet- és nyugat-római egyházszakadás harcai fényében nyerik értelmüket, valamint már a vándorlás során megismert és befogadott örmény és keleti rítusú kereszténység ismerete alapján.
sbl
@csabee.m: Amit leírtál az nagyjából így igaz.
Napjaink egyre fejlettebb technológiai hátterével, egyre több homályos, vagy fehér mozaiko9t sikerül helyreállítani a magyar nép eredetéről, szokásairól és vallási életéről..
csabee.m
@sbl: tudomásul kell vennünk, hogy tiszta képet nem kaphatunk, mert más volt például a vezető réteg vallásgyakorlása és más a köznépé. Ma is így van a természeti népeknél, mert ha a törzs vezetője más vallást kezd követni, a népnek is azt kell tennie. Persze, közben sokszor többé-kevésbé titkolva ragaszkodnak megszokott rítusaikhoz. Ezek az elemek pedig vagy beépülnek az új vallás népi gyakorlatába és a vezetők elnézik, vagy maguk a vezetők az "áttérés elősegítése érdekében" beépítik, engedményeket tesznek (ez történt a keresztény hit esetén, mikor előbb a filozófia -II-III.szd. -, majd pedig a pogány szertartások épültek be, mint pld. Mária imádat az Ég Királynője kultuszból, vasárnapünneplés a Napisten napjából, halottak túlvilági életéről szóló tan a tudattalan alvásnak nevezett állapot helyett - ami egyedüli értelmes alapja a feltámadásról szóló tanításnak, a pokol hamis tana, szentek tisztelete és imádata a római-görög kisebb istenek kultuszából, szerzetesség megalakítása -ebből fakadóan a nőtlenség és szüzesség egyházi kultusza és az áldásként adott házasságbani nemi élet bűnné alacsonyítása, meg más sok más, amire nem elég a jelen keret és főleg a IV. szd. konstantini fordulata erősítette fel. Ezt hívják vallási szinkretizmusnak. A kereszténység esetén pedig hitehagyásnak, mert az eredeti (Jézus által újra bemutatott és megerősített alapoktól elfordultak.
A szinkretizmus magyar jellemző példája Géza fejedelem, aki elég gazdag volt ahhoz, hogy több istennek is áldozzon. Viszont ez a kijelentése mutatja, hogy megértette a különbséget a két kultusz között és tudta, hogy nem vonhatóak össze.
lemma
azért ez igazán giccses - eltúlzott ez a szobordöntős hasonlat
akinek ez tetszik az most csak phűségből zúg(oldódik)
sbl
@libelle: Hogy hol azt az eljáró igazságügyi hatóságoknál kell megtudakolni.
Nem szokásom bűnözők életrajzaival foglalkoznom.
libelle
sbl. Te voltál az aki D. Cohn Bendit életével kezdtél foglalkozni.(Természetesen hülyeségeket irtál) Mert az EU-ban mindenki hülye paranoa és hasonlok. Amennyiben az EU-nem finansierozná Magyarországot abban az estben itt már le lehetett volna húzni a rollót.
sbl
@libelle: Csak azon a szinten, hogy pl.a hazai parlamentnek Chon Bendit előéletével senki nem lehetne a tagja.
De innentől legfeljebb csak szórakozom a pszichiátriai tüneteket mutató viselkedésén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.