„Soha nem voltam Sukorón korábban, de néhány napja vettem a fáradtságot és nemcsak körülnéztem, hanem összeszedtem mindazokat a hazugságokat, amiket a Fidesz terjeszt az általa megfúrt beruházásról. Akkor most szembesüljünk a tényekkel” – ezzel a kísérőszöveggel tett ki Facebook-oldalára egy új videót Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

stone
Korábban már hallottam ugyanezt, nagyjából ugyanígy. Nagyon úgy néz ki, hogy igaz is.
Az egész úgy indult, hogy Budai Gyula (némi kényszer alatt) csontvázakat keresett...és megtalálta a Sukoró "ügyet".
Viszont Fletó nem beszélt egy másik vetületről: A beruházó beperelte Magyarországot 100 Milliárd forintra. (mert Viktorék szerződést bontottak vele)
Ez folyamatban van és úgy néz ki, hogy benne van a bukta veszélye.
Így kell egy győztes pozícióból, erősen vesztes poziciót kiszabadságharcolni.
(és ez csak a "jéghegy" csúcsa - merthogy mindegyik "szabadságharcunk" ugyanígy áll)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Szép ez a vidék!!! Megérte, hogy így maradt!
stone
Korábban már hallottam ugyanezt, nagyjából ugyanígy. Nagyon úgy néz ki, hogy igaz is.
Az egész úgy indult, hogy Budai Gyula (némi kényszer alatt) csontvázakat keresett...és megtalálta a Sukoró "ügyet".
Viszont Fletó nem beszélt egy másik vetületről: A beruházó beperelte Magyarországot 100 Milliárd forintra. (mert Viktorék szerződést bontottak vele)
Ez folyamatban van és úgy néz ki, hogy benne van a bukta veszélye.
Így kell egy győztes pozícióból, erősen vesztes poziciót kiszabadságharcolni.
(és ez csak a "jéghegy" csúcsa - merthogy mindegyik "szabadságharcunk" ugyanígy áll)
YAK
Remélem megnyeri a választásokat, rendet rak és újra tud majd mosolyogni. Azt megtanulta most már, hogy nem elég a háttérben dolgozni, ki kell állni a nép elé, főleg ha ilyen jó előadói képességekkel van megáldva.
szaboria1
@bretagne: Mitől a szemét kupactól a gondozatlan területtől? Megfogom kérni a Pilisi ismerősöm készítsenek arról a gyümölcsösről képeket, hogy látni lehessen a különbséget.
YAK
@stone: Ja még mindig várjuk a csontvázakat. Nálam nagyon megbukott a Fidesz és Orbán Viktor.
martinpalermo
Juujjjuj--Annyira hiányzik ez a fazon a" köznek" mint ablakos tótnak a hanyatt esés!Előadói képességeivel pedig--talán egy segédszínész,vagy narrátor lehetne.
YAK
@martinpalermo: Na ugye. Egy olyan médiában ahol statisztákkal játszanak főszerepet, elvárás a jó orális képesség és elhanyagolható hiba a raccsolás egy riporternél, még konferanszié is lehet Gyurcsány Ferenc. Ezt most hóttkomolyan mondom. Mikor láttál te utoljára tévét?
martinpalermo
@YAK: Igazándiból nem neked szántam mondani valómat.Igazat írsz,megtalálhatók rendesen a vadhajtások,minden területen.Védenced---szerepet játszik,magyarul "színészkedik" minden megjelenésekor,hiteltelenül.Amennyiben bekapcsolva mondod a tv-nézését,mindenkor ha időm engedi,,és ott láttam ,most is ahol "Igét" hirdetett,,,na ebből te dolgozzál,én ,nem.Utálom a fideszt is ,mert nem tisztességes néhány dolguk,de ettől a hazug,és gátlástalan törtetőket még jobban:!
gomez
Hát nem tudom hogy Zalacsányban a 3-4 v.5 csillagos golfpályára is kiírtak-e pályázatot.
Ugyan az a hatalmas terület magánkézben van,/azt nyilatkozta a tulaj/ hogy került oda ki tudja már, de ez egy kicsit jobb helynek tűnik turisztikai szempontból az biztos!!!
Ne felejtsük el hogy Gyurcsány lemondott amikor mindenki mongyonlezett!
juditida
@bretagne: mi szépet látott ezen a felvételen ? A koszt, az eldobált szemetet, az elhanyagoltságot? Egy árva madarat nem lehetett látni, ezt a vidéket ebben az állapotában még a madarak is elkerülik ! Ez is az orbán és bandája gyalázata !
juditida
@martinpalermo: attól tartok, hogy nem érti a lényeget ! Itt nem Gyurcsány Ferenc előadói képességéről van szó, hanem a fidesz és orbán aljasságairól !
juditida
@martinpalermo: amúgy a papcsák féle Városligetet érintő fidesz féle aljasságról mi a véleménye ?
Csizmás Kond
Ferenc hazudik.
Az igazságot akkor is elmondhatta volna amikor elkezdődött a hacacáré de akkor nem tette most meg mindent tud.
A sem igaz, hogy kietlen, mert nem azt bizonyítják a kitaposott ösvények és part.
Ferenc hazudik !
martinpalermo
@juditida: Nincsenek értelmezési zavaraim:Tudom mit írtam,s miért?az én véleményemmel tegező viszonyban nincsenek ,nevezettek "aljasságai".:))
bretagne
@szaboria1: Bocs. nem érezted ki az idézőjelet.@juditida: Neked is ezt írom. Sajnálom, hogy az írásból fordítva derült ki, mint ahogy gondolom. Én is elszörnyedek ennyi mocsok láttán.
stone
@Csizmás Kond: Ferenc hazudik, mégegyszer mondom tisztelt hölgyeim és uraim, Magyarok, Ferenc hazudik.

Játék a szavakkal: Kietlen (ösvény, part)

Kérdés: Hozott egy büdös forintot eddig (eurót, dollárt, stb.) Sukoró?
Válasz: Nem.

Kérdés: Hozott volna, ha a szerződés teljesedésbe megy? (jogi megfogalmazás, ne fáraszd vele magad)
Válasz: Igen.

Kérdés: Akkor miért nem hoz most pénzt?
Válasz: Mert Viktorék felbontották a szerződést.

Kérdés: Termel így Sukoró adóbevételt?
Válasz: Nem (minden szempontból kietlen, terméketlen)

Így mondható kietlennek..
verőce21
GyF beveheti videokamerával együtt is! - az élményei közé.
valakiaki
Jó vagy Feri oknyomozó riporternek is! Ha már ilyenek nincsenek az országban mert félnek és forráshiányosak, akkor a politikusoknak kell elvégezniük az ő munkájukat is, sajnos!
silber13
@Csizmás Kond: És te el is hiszed, amiket itt irtál?
valakiaki
Orbánék mocskosak, álnok módon eltipornak, meggátolnak mindent ami az érdekeik ellen van, azaz folyamatosan rárontanak a nemzetükre! Ja és hazudnak éjjel nappal, reggel, délben, este, vacsora előtt, után, közben, szarás közben, még talán toszás közben is.
silber13
@verőce21: Hát el is hiszem, hogy fájó dolog számodra.
Csizmás Kond
@stone: Először is az a világhírű beruházó miért nem direkt vette meg a területet miért susmákolt cserével ?
- az a mittudomhánymillió látogató szerinted csak a háromcsillagos szállodákba csücsült volna vagy a rulettasztal mellett, a part, a tó a madárrezervátum ami nem a túlsó parton van mindazt az áradatot nem sínylette volna meg,
- a beruházási jövedelemből csak az adó néhány százaléka maradt volna Magyarországon tehát a többi jövedelemről beszélni hazugság és félrevezetés.
Csizmás Kond
@silber13: ...az volna kedvedre ha hazudnék mint Ferenc ?
silber13
@Csizmás Kond: Honnan szeded, hogy Ferenc hazudik?
Csizmás Kond
@silber13: Végighallgattam a videót...:)
silber13
@Csizmás Kond: És hhol érted tetten, hazugságon? Mert nekem nem úgy tűnt, mint aki hazudik!
dömdödöm
ugyan már ,tisztán világos hogy megtartották maguknak . Magyarul lenyulták az ötletet ,ha nem is kaszinót de majd valami szórakoztató létesítményt felhúznak oda egy óvatlan pillanatban olyan Mászáros féle fazonok :-(
Csizmás Kond
@silber13: Nézd, azt hiszed amit akarsz, viszont én akkor is hazugságnak tartom mivel az a tízméteres közterület ami maradt volna, az a rengeteg munkahely, az a szálloda, üzletsor meg mittudomik nem nekünk szól és nem mi vesszük a hasznát, sőt mi abból csak a szemetet kaptuk volna meg.
A beruházás üzletemberek játéka nem a közemberé...
dömdödöm
Egyébként is a begyepesedett téveszmés Magyar törvényalkotóknak a tó mint nagy gödör tele vízzel egy olyan hely ami körül nem lehet semmit építeni . Meg lehet nézni a Velencei tó déli partját . Egy értelmes építmény vagy szórakozóhely sincsen az egész partközelben csak düledező a 70 es évekből ittmaradt xar mininyaralók vagy minőség alatti színvonalon üzemelő unalmas kempingek és embertelen gusztustalan büfébódék ahová hányás leülni zabálni mert konkrétan hozzáragadsz a gusztustalan műanyagszékhez :-(
Már a fiataloknak sincsenek normális szórakozóhelyek nem hogy az idősebbeknek pedig lenne rá igény nem is kevés :-(
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Hm. "A beruházás üzletemberek játéka nem a közemberé... " Akkor most elmondhatjuk, hogy "Acta est fabula", mert messzire kerülnek minket a beruházók, vajon miért?

Minden nézőpont és kommunikáció kérdése, igen, meg lehet magyarázni, hogy miért nem kell az nekünk. Igaz, jó sokba kerül :(
na, ezt pedig a közemberek fizetik.
hetöndöe
@JAJMÁR: "na, ezt pedig a közemberek fizetik."

Csizmás nem itt adózik,csak kibic de azért szavazgat,természetesen levélben.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Ezt a beruházást már a területspekuláció gyanússá teszi, sőt ha azt vesszük, hogy a beruházó építtet majd eladja akkor sokkal komolyabb károk is keletkezhettek volna.
Lehet ezen vitázni de külföldi sosem a helyi érdekeket nézi és csakis a saját nyeresége érdekli.
Az a legnagyobb baj hogy mindenben csak a hasznot látják, márpedig ha csak a haszon oldalát nézzük akkor lassan a helybéli mindenhonnan kiszorul.
JAJMÁR
@hetöndöe: Ja, " A kibicnek semmi se drága" :)
hetöndöe
@Csizmás Kond: Szerinted magyar vállalkozókat(pl.Mészáros Lőrinc) mi érdekli a nyereségen kívül?
dömdödöm
@Csizmás Kond: a helyi érdek a munkahelyek ,a magyar beszállítók ,a beszállítók által befizettett adók járulékok ,a kaszinósokból nagy nehezen kipréselt adó
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Még szerencse, hogy az itthoni meg csak a mi érdekeinket nézi, és egyáltalán nem a saját hasznát, és ez nagy szerencse, mert nem szorul ki egyetlen helybéli sem, még a paraszt is megkapja a földet művelésre, hát igen, ez ám a jó világ, mert itten már meg is szűnt a spekuláció, minden téren, és csak az igazság számít, na meg a jog :))))))))
Oké! Szép a szemüveged :)
dömdödöm
Az is igaz persze ha ez a beruházás megvalósul akkor kicsúszik a fidesz kezéből az a terv ami a szerencsejáték korlátozására ,ellenőrzésére és szabályozására irányult .
Csizmás Kond
@hetöndöe:
Persze hogy mindenkit az érdekel, de ha egy hazai válakozó követ el törvénytelenséget pl környezeti akkor azt hamarább, könnyebben meg lehet akadályozni mint egy külföldit.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ez nagyon izzadtságszagú volt és nem is igaz.
Csizmás Kond
@dömdödöm: Hát persze, mert egy külföldi kaszinó-, hotel-, meg mittudommilyen tulajdonosnak az lesz az érdeke, hogy magyar dinnyét áruljon...na ne má...
A kurvák lehet innen kerültek volna ki...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A szemüveg...hát kérlekalásan ha te más színben látod miért kéne én is abba lássam ?
Mi az, hogy csak Gyurcsányék akartak jó, ez nem szemüvegprobléma ?
Csizmás Kond
@hetöndöe: Hát persze...de mondj egy külföldi beruházót amelyik nem szüntette meg a tevékenységét Magyarországon miután tönkretette azt amit megvásárolt ?
dömdödöm
@Csizmás Kond: Oké rendben ,értelek én ! Akkor ne csináljunk semmit ,ott van a video nézd meg dzsindzsa dzsuva és pusztulat ,se beruházás se turizmus se adó semmi . Munkahely zéró .
Jó ez a gyáváknak meg a szkeptikusoknak ! Egyetértek veled ne legyen semmi ! Meg is érdemlitek ! Mennnnnyetek oda és fetrengjetek a gazban és bámuld az eget az ingyen van . Előrrébb ezzel a politikával és gondolkodás móddal nem jut senki :-(
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Semmi jónak nem vagyok az elrontója :)
Egyáltalán nem személyfüggő! Egyszerű tény @stone 11:53 nagyjából összeszedte, ajánlom újra a figyelmedbe.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Magyarokra ugyanez igaz,ne akarjunk már mindent másokra fogni.
Csizmás Kond
@dömdödöm: Nem értesz.
Itt nem azért szűnt meg a beruházás, mert nem akartak életet lehelni a környékre, hanem azért mert eleve bundagyanúsan indult.
hetöndöe
@Csizmás Kond: A mostanában felderített hatalmas áfa és egyéb csalások szereplői is mind magyarok,ne kábítsál már,vagy ennyire be vagy oltva reális gondolkodás ellen?:-)))
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...ember, itt most erről beszélünk ...máshol meg arról nem kell keverni mert akkor egyiknek sem jutunk a végére.
dömdödöm
hagyjuk már , amit a fidesz csinál minden bundagyanús , trafikcsalás , stadion projectek ,földmutyi, takarékszövetkezetek , szerencsejáték , soroljam ? :-(((( ha máshogy csinálták volna még lehet hogy igazat is adnék neked csizmáskond !
dömdödöm
@Csizmás Kond: Miskolcon 80 trafikkoncesszióból 2 fideszes képviselő nyert meg 20 -at ,
ez olyan bunda mint ha a fociban egy bíró a hazai csapatnak 80 támadásból megad 20 tizenegyest ! :-(
dömdödöm
@Csizmás Kond: mert nem vagyok sem kommunista ,sem neofocialista nacionalista gaz hazaáruló aki feljelentgeti a saját honfitársait . A véleményemet meg kifejthetem itt ezen a fórumon mert az meg állampolgári jogom amivel had éljek már . Azt meg tudom sajnálni hogy sokan vannak akiknek olyan vastag rinocérosz bőr van a képükön hogy a xar boltjaikat vidáman üzemeltetik ahelyett hogy bezárták volna .
szaboria1
@Csizmás Kond: Nézd meg a google térképén a területet és utána meg a pilisi és albertirsai gyümölcsöst és utána lehet vitatkozni melyik ér többet.
Csizmás Kond
@szaboria1: Megnéztem.
...és nem értem, hogy egy méregdrága almáskertet miért akart egy szúnyogfészekre cserélni és miért nem épített oda kaszinót ?...:)
Gondolod hogy a beruházó a Magyar államot akarta jövedelemhez juttatni ?...:)
Csizmás Kond
@dömdödöm: Ugyértve csak te vagy becsületes ember, más mint pl én szóba sem jöhet ?
szaboria1
@Csizmás Kond: A velencei tó miatt nagyobb lett volna a vonzerő.
Csizmás Kond
@szaboria1: szóval mégsem volt annyira hülye...:)
dömdödöm
@Csizmás Kond: Szó nem volt ilyenről ki becsületes és ki nem ,csúnya bundázásokról volt szó :-(
dömdödöm
@Csizmás Kond: Egy demokráciában mindenki becsületes addig amíg teljes bizonyossággal ki nem derül róla hogy nem az . Egy demokráciában teljesen mindegy ki vagy ,hol élsz ,mivel foglalkozol ,ha jó fej vagy és rendes és barátságos akkor bírnak , ha ősgyökér vagy ,ellenséges és megosztó akkor utálni fognak mint a xart . Ez a törvény !
sokanvagyunk
Nem kell hinni egyetlen politikusnak sem. - Higgy a szemednek és a számoknak!
Télen fél tucat pecás és sétáló, nyáron mondjuk 10-20x annyi.
Most dzsuva és szemét, bokáig érő sártenger. Per hátán per, ahol csak néhány jogász nyer, a közpénz meg szakadatlan folyik, bevétel 0.
Ha ott megvalósult volna valami, télen-nyáron pezsgő élet, munkalehetőség, nem kis bevétel az államnak is.
Most már csak egy kérdésem van - ki győzött, és az mennyibe fáj az országnak.
coyote3
Komolyan gondolja valaki is, hogy itt spekulációról volt szó??? Most kezdik majd osztogatni a haveroknak a kaszinó koncessziókat. Ezért kellett megfúrni a sukorói beruházást...
Oszt jó napot!
világlátó
Minden beruházás csak addig fontos a befektetőnek, a beruházónak, amíg a megvalósíthatósági tanulmányok, a megtérülési idő és a tiszta profit pontosan kiszámítható.Ehhez sokféle szempontból kell egy területet elemezni. A terület pozíciója, közművesítettsége, távolsága a fővárostól, a Balatontól, Bécstől, a táj szépsége, a környezet látványossága stb. A csereingatlanok értéke, a csereszabatosság, az értékkülönbözet rendezése, az elvi és majd a valóságos építési terv elfogadása sokféle hatóság kezén megy át. Érthetetlen, miért tudták ezt megakadályozni, hogy véthettek ekkorát a korabeli érintettek, hogy így " hasba akasztották " őket. Ha a tervek nagyobb hírt , tájékozottságot kaphattak volna, talán már előbbre járnánk. Vagy egyszerüen csak arról lehet szó, hogy ne a Gyurcsány legyen ennek az ügynek is az erkölcsi, politikai kedvezményezettje? Ez a terület most várja a maga idejét. Hamar el is érkezik ez az idő, mert lezajlik a per, majd Mészárosok és társaik " megmentik " az enyészettől ezt a szép építési telket. Ha a térképre nézünk, közel van mindenhez, Alcsutdobozhoz is, Felcsuthoz is.A stadion, a fociakadémia, a hotel, ami nemsokára készül, a kisvasút, a Velencei tó, vitorlásiskola, vizisport telep, no és a Casino így együtt tiszta Florida vagy Hawai. De nem a Gyurcsány kedve szerint.
Desischado
@világlátó: Pontosan ez a véleményem nekem is! Megfúrták a projektet, és majd megszerzi valamelyik csókos, aztán egyből lesz itt "Amerika"! mármint nekik, sajnos!
hetöndöe
@Csizmás Kond: "Hát persze...de mondj egy külföldi beruházót amelyik nem szüntette meg a tevékenységét Magyarországon miután tönkretette azt amit megvásárolt ?"
Te mondjál példát az ellenkezőjére,ha már vádaskodsz.

Egyuttal elmesélhetnéd, hogy Széles kartárs mit is művelt az Ikarusszal.
sbl
Erre a kuiplerájvárosra semmi szükség nincs.
Itt meg kell őrizni a táj természetes szépségét.
Ha itt izraeliek mindenáron be akarnak ruházni, akkor jöjjenek - valamelyik ipari parkba és környezetvédelmileg nem kifogásolható, csúcstechnológiát gyártó üzemet és hozzátartozó fejlesztési intézetet telepítsenek!
És ne összeszerelő üzemet, hanem mérnöki munkahelyek tömegtét létrehozó kutató-fejlesztő laborokat.
Mint pl. ahogy ezt teszi az AUDI, a Mercedes, a ZF, a Bosch, a Zeiss.
Igaz ezek valamennyien németek.
dömdödöm
@sbl: A külföldi túristáknak nem mondhatod hogy menjen és nézze meg az AUDI, a Mercedes, a ZF, a Bosch, a Zeiss laborjait . :-( Bármennyire is hihetetlen de a kurvaváros a tóparton Budapestől 40 km -re az érdekelte volna őket nem kicsit , nagyon ! Azt nem mondhatod nekik hogy budai vár ,aztán menj és bámuld a velencei tavi dzsindzsást :-(
sbl
@dömdödöm: Magyarország ne arról legyen híres, hogy itt működne Európa megakuplerája egy természetvédelmi övezet helyén.
Egyébként ha az általlam vázoltak szerinti ipari üzem települne, lényegesen megbízhatóbb jövedelemhez jutna az ország.
Az ilyen turisták menjenek Hamburgba, Amszterdamba, meg más hasonló helyekre!
dömdödöm
@sbl: már elkéstél (lemaradtál ) sajnos mert ez az ország a luxuskurvákról és egyszerű rodáskurvák normál és extraszolgáltatásairól is el van híresülve ,úgyhogy álszent az aki ezt tagadja vagy próbál nem tudni róla :-(
dömdödöm
@sbl: ln szívesen látnék egy szórakoztató központot sukorón a nagy semmi helyén ,kurvákkal vagy anélkül ,ezen nincs is vita . A vita azon van ki lesz a tulaj :-(
sbl
@dömdödöm:
A "legősibb mesterség" Magyarországon mindig is jelen volt.
Az hogy "elhíresültünk" jórészt a gengszterváltás után megtelepedett cloaca média folyománya.
Igen sokan vagyunk - szerencsére - akik viszont nem látnánk ilyet szívesn! Vagy ha iden akkor az avatás kitűzött napján - lángokban.
Semmi szükség nincs a szervezett bűnözés idetelepítésére.
Bűnözőkből már így is túltermelés mutatkozik - sajnos.
Ha ilyen helyekre vágyódsz, akkor éppen elég kétes hely van - sajnos Budapest belvárosában, ott elverheted a pénzedet.
dömdödöm
@sbl: ja igen értelek ! ellenben ha nincs kockázat pénz sincs úgyhogy tarthatjuk el a munkanélkülieket meg a kurvákat és azok gyerekeit mert gyávák voltatok :-(
Az idegenforgalom és a vendéglátóipar ugyan olyan ha nem nagyobb nemzetsratégiailag fontos szektor mint az autóipar vagy a gyógyszeripar .Emberszázezreknek nyújt megélhetést ,ez szerinted mellékes és nem ér meg némi kockázatot ? :-(
sbl
@dömdödöm: A gazdasági élet legfeljebb a magatokfajták számára szerencsejáték.
A műszaki életben a kockázat matematikailag jól kezelhető, a mezőgazdaságban az időjárás - mint faktor - valódi kockázat.
De ha fejlett mezőgazdasági kultúra van, akkor ez is a kívánatoshoz közeli szintre mérsékelhető.
Persze, való igaz, amiket én mondtam ott keményen dolgozni kell úgy újabban főleg szellemileg, de még fizikailag is.
És köztudott, hogy a magatokfajták számára az értékteremtő munka - puszta fogalma is - olyan mint az ördögnek a tömjénfüst...
dömdödöm
@sbl: hát ezt nem értem . ha igazad lenne akkor nem létezne montecarlo -monaco
mert tudni kell hogy az egy kaszínóváros ,egy miniállam ahol nem hogy a szervezett bűnözés nincs de óriási pénzeket hoznak be a milliárdosok és a város minden egyes mozzanata kőkemény üzlet :-(
hetöndöe
@sbl: A magatokfajták felsőbbrendűségi érzete meg egyenesen undorító és csak a magatokfajtájának a roppant ostobaságát jelzi ez a fajta értéktorzulás.
sbl
@dömdödöm: Létezzen Monte Carlo - ott ahol van!
Meg Las Vegas is.

Nekünk megfelel ha tisztes összegeket tudunk keresni a hagyományos magyar kreativitással, de úgy, hogy nem idegenek húzzák le - mint eddig a sápot - a fejlesztéseinkről.
A kínaiak is azért fejlődnek úgy ahogy mert időben hazahívták a tudósaikat és meg is fizetik otthon őket.
Erre különben a kormányszintű akarat is megvan.
És a milliárdokért elkövetett "tanulmányok" helyett amiknek a különféle periféria- és áltudományokat művelők a szerzői - meg a nehezen ellenőrizhető anyaszervezeteik, cégeik - a zsebeltek be kimutathatóan hasznos fejlesztéseket kell dotálni.
sbl
@hetöndöe: MIért is hivatkozol "felsőbbrendűségi érzés"-re?
A magunkfajták mindössze szeretünk és tudunk is dolgozni - a mérnöki-, tudományos tevékenységtől egészen a megvalósulásig. Ebbe beleértendő a kivitelező iparosok szakképzettsége és rátermettsége is.
Mi a problémád?

Én magamból indulok ki. Nekem a napi munka felüdülést jelent és szabaddá tesz!
dömdödöm
@sbl: tudósaikat hazahívták a kínaiak ?? Nem azt akartad mondani hogy az ipari kémeiket hazahívták aztán lemásoltak mindent amit nyugaton feltaláltak és azzal sorozatgyártanak most 1 usd -s órabérért szerencsétleneket dolgoztatva ?
dömdödöm
@sbl: a kinaiak mindent másolnak ,ezek semmit sem találtak fel saját maguktól :-( :-( a szecsuáni csirkén kívül :-)
hetöndöe
@sbl: És azt vajon miből gondolod,hogy aki nem a te fajtádhoz tartozik,az lusta tohonya ember lenne és ismeretlen számára az érték teremtő munka?
Így minősíteni másokat ismeretlenül rendkívüli nagy tahóságra vall.
Valaki egyszer azt mondta,ha néhány ember az egoja szintjéről leesne az IQ-ja szintjére,azonnal szörnyethalna.
Tényleg igaza volt.
sbl
@hetöndöe: Egyelőre te ejtettél szót holmi "felsőbbrendűségről" - aminek igencsak "minősítés" jellege volt.
Én csak válaszoltam.
@dömdödöm: Tényleg nem találtak fel semmit...
A porcelán, az iránytű, a puskapor, a paír, a selyem, stb.
Az más kérdés hogy először a gyarmatosító angolok kezelték őket egyfajta biomasszaként, utána meg a kommunisták.
Ahhoz hogy megújuljanak másolni kell.
Japán is annak idején így kezdte.
Kezdetben Japánra is a manufakturális gyártás volt a jellemző.
A fejlődés mindenütt így kezdődött. Chicagóban pl. kiskorú gyermekeket, meg nőket dolgoztattak éhbérért annak idején.
hetöndöe
@sbl: "És köztudott, hogy a magatokfajták számára az értékteremtő munka - puszta fogalma is - olyan mint az ördögnek a tömjénfüst..."

Ez az egy mondat mindent elmond rólad,ha valójában értelmiségi lennél,ilyet nem ejtenél ki a szádon,ilyet csak tahók mondanak másokra ismeretlenül.
sbl
@hetöndöe: Már megint kissé beágyazva minősítettél.
Szerencsére - szerencsémre - nem vagyok "értelmiségi"!
Én műszaki ember vagyok, nem pedig holmi értékteremtés nélküli dolgokról fecserészők a "közvéleményt formálók" (Ha valaki engedi nekik - megérdemli...) táborát duzzasztom.
Örülök, hogy a beírásomból minderre rájöttél.
A filozofálgatásból energiát termelni, vagy élelmet - nehéz - ugyanis.
hetöndöe
@sbl: Ugyan má Béla Bá,jobban ismerlek,mint gondolnád!:-)))
dömdödöm
@sbl: ha azt mondtam volna hogy ,nem kell ide - hogy is mondtad ? igen ." kuplerájváros"
akkor értékteremtő dolgokról fecsrészőnek minősitenél, ha egyetértenék veled és ha ebben az irányban formálnám a közvéleményt ? Na válaszolj erre , műszaki szaki :-)
human
Nekem sem tetszik a kaszinóváros ötlete főleg, hogy majdhogynem a tóra építik rá. Inkább rendbe kellene tenni a tó környékét és már akkor is fellendülne a turizmus (szerényen, szépen). Azt sem hinném, hogy nem lennének járulékos problémák.
Ha egyszer beépítik a tavat és mondjuk becsődöl a vállalkozás, akkor ki fogja visszaállítani az eredeti állapotot?
sbl
@dömdödöm: Ezt az egész Sukoró témát mostmár ez a nagyorrú bohóc tartja melegen. Ez is a szereplési vágyának a kiélési formája.
Csodálom, hogy még nem akadt a derék sukoróiak között három-négy ún. "tarhonyán nevelt markos parasztgyerek" aki egy időre eligazítaná hogy merre is videózzon.
Ez a "közvélemény-formálás" is egy régi fogalom - új festésben.
Régen "agit-propnak hívták az elvtársak...
@hetöndöe: Lehet hogy jól ismersz, ha meg igen tudhatod hogy mindig is milyen volt és marad az értékrendem.
Ezt én tömören úgy fogalmazom meg hogy nálam a cos fi - minimum egy.
A befektetett energia teljes mértékben hasznosul - természetesen levonva belőle a hatásfoki veszteséget.
lajospapa
@sbl: Kedvesem, kupleráj azért van és lesz , ha Sukorón nem is épül kaszinó. Így biztosított a munkahelyed.
Vizual
@sbl: Mond Te tudod, hogy hol és kinek működik kaszinója. Pld. Budapesten.? Segítek ! FIDESZES. És hol épül és kinek ?
Azért az érdekes, hogy a szórakozásról neked a kurvák jutnak eszedbe. A tarhonyás markosok, pedig munka híján otthon legénykednek.
stone
@Csizmás Kond: Először is az a világhírű beruházó miért nem direkt vette meg a területet miért susmákolt cserével ?
- az a mittudomhánymillió látogató szerinted csak a háromcsillagos szállodákba csücsült volna vagy a rulettasztal mellett, a part, a tó a madárrezervátum ami nem a túlsó parton van mindazt az áradatot nem sínylette volna meg,
- a beruházási jövedelemből csak az adó néhány százaléka maradt volna Magyarországon tehát a többi jövedelemről beszélni hazugság és félrevezetés.

Tehát a "susmákolás", kamu, kitaláció - A "csere ügylet" legális Magyarországon, te is megteheted bármikor. Külföldi állampolgárként ezt a befektető képviselője úgy tudta megtenni, hogy bejelentkezett Magyarországra. (Amúgy ez Viktor alapelve. Legyen minél több kettősállampolgár. Talán a napokban tett esküt az 500.000. kettősállampolgár. - Viktor tőlük várja az újabb 2/3 - ot, ezért ebben a formában korrekt, ugye?)

Madárrezervátumról meg annyit, hogy az ott NINCS, amúgy Viktorék az Audinak talán Natura2000 területeket is adtak csarnoképítésre, illetve Viktor apukája (bácsi) hamarosan tőzegbányát nyit egy olyan területen ami a Magyar Örökség része - 1000 éve háborítatlan terület - ez is ok?

A jelenleg hatályos uniós alapelveknek megfelelően lehet adózni: a bevétel keletkezésének helyszínéül szolgáló országban. A pénz kivételére az adótörvény nem ad lehetőséget.

Ne a híreket nézd, hanem a hatályos törvényeket.
Yoda69
Nagyon jo osszeallitas.
Remelem megbuntetik a felelosoket akik miatt meghiusult ez a beruhazas.
világlátó
@sbl: Egyetértek, bár én a casino városnak is örültem volna. Nem mintha szeretném ott tölteni a hétvégéimet, hanem azért, mert olvasom micsoda bevétel, ugyanakkor fejlesztés, szépítés van pl. Nova Goricában, vagy nem is szólva Badenben Bécs mellett. Valóban jó lenne ha itt valami nanotechnológiai bázis létesülne, de legalább valami exportképes terméket előállító vállalat. Ugyanakkor azonnal fellángolna a szélsőjobb betelepülő zsidókról riogatná hiszékeny népünket. Emlékezzünk csak a " Dunát is elterelő Újpest felett tervezett lakóparkra ".
világlátó
Egyszer Hamburgban azt javasolták a kikötőben érdekelt mega szállítmányozó cégek vezetői, hogy Magyarország ne törekedjen ipari és mezőgazdasági nagyhatalomra, mert földrajzi helyzete sokkal inkább tranzitország szerepet biztosít a számára. Az átlósan készült európai vasútak, a sugaras autópályák és a Duna kiváló lehetőségek arra hogy ezek mentén raktárbázisok, logisztikai központok épüljenek, ahová távolról hajóval és vasúton, rövidebb távolságokra vasúton és közúton szállíthatják az árut.A közbülső területeken virágzó kertgazdaságot, kisebb szolgáltató üzemeket, a logisztikai központok ellátó gazdaságait lehetne kifejleszteni. Legyen ez közép-kelet-európa kiváló, modern tranzitközpontja, pihenő parkja gyógyfürdőkkel, szállodákkal, lakóparkokkal,casinókkal, üdülőtelepekkel és az azokat kiszolgáló agrárvállalkozásokkal, élelmiszerfeldolgozó ipari kisüzemekkel. Ettől Magyarország valóban önfenntartó ország lehetne. Van is erre már jó példa, de ezt a hazai gazdasági élet vezető, meghatározó gondolatává is lehetne tenni. Ez a nyugatról keletre csapkodás nem igazán bíztató, de miután én a " köhög a bolha " státusban vagyok, csak várok és figyelek. A casinó egy jó kis motivációs csali lehetett volna.
Mintha látnék is
Csizmás Kond
@stone: Ez most valamiféle válasz akart lenni vagy csak az írásodat nem volt akinek címezd ?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ..például a cukor...termelés gyártás kereskedelem...
te jössz !
hetöndöe
@Csizmás Kond: Arról is lehetne vitázni,főleg annak tükrében,hogy manapság is az egyetlen cukorgyárunk is import alapanyagból dolgozik nagyrészt.Alapanyag nélkül senki sem tart fent egyetlen cukorgyárat sem.Ráadásul az import majdnem mindig olcsóbb.
Akkor most mi van,benézett a ló a zablakon?
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ember én arról beszélek, hogy milyen vállalatok szűntek meg mert külföldi kezébe került , te meg itt jössz a marhaságaiddal.
...ha nem vagy témába olvass vissza haver...én is azt tettem.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ember!!!
Azért szüntek meg,mert a paraszt nem termelt cukorrépát,jóformán nincs is olyan mezőgazdasági termék,amelyből képesek lennénk megtermelni a kvótát.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Azért szűntek meg mert eladták a jogot a kvótát és más szabja meg mit és mennyit termelhetsz
öcsi55
A meg nem szerzett nyereség is veszteség szokták volt mondani.Itt jó nagyot buktunk mint általában mindenben,nem építünk erőművet a Dunán nem kell az autógumi gyár nem épül cementgyár.Minek is?Majd a szomszédaink megépítik .A gazdaságunk így is hasit, igaz a bányászbéka segge alatt.Mikor lesz így egy millió munkahely?Szerintem a legnagyobb baj,hogy ezt a kaszinót nem Felcsútra akarták építeni,hely pedig milyen jól mutatna a stadion mellett.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Megint jó nagy hülyeséget rittyentettél,ugyanis csúcsüzemben sem termeltük meg annó a cukorkvótát,csupán kb. max a 70 %-át.
Nézz utána.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nézd, ha nem tudnám nem említem...és szerintem job ha zenét hallgatsz mert a politikához nem értesz...:)
www.youtube.com/watch?v=4rSLMOPBj2s&list=PLYRCuFKVblIz9HKW5HvUFp-dLD7L1_RCX
hetöndöe
@Csizmás Kond: Úgy látom téged a tények egyáltalán nem zavarnak,csupán a propaganda által benyalintott nótát fújod egy cseppnyi gondolkodás helyett,a konkrétum hiányát még akkor nem is említettem de ez fitymaszosoknál már bevett szokás.
A veled egyet nem értőkre simán azt mondani,hogy nem értenek a politikához meg hűen tükrözi a leegyszerüsített gondolkodást.

Te is hallgas egy kis zenét!:-))))

www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA
Csizmás Kond
@hetöndöe: na látod pontosan ezt mondtam...teljesen különbözőek vagyunk.
...amúgy én a zenére nagyon kényes vagyok...
hetöndöe
@Csizmás Kond: "...amúgy én a zenére nagyon kényes vagyok..."

Én is.:
2000-es dal,figyeld a szöveget!

www.youtube.com/watch?v=ffs4NeWQulo
sbl
@lajospapa: Az én munkahelyem mindig biztosítva van.
De az, hogy idejöjjön a külföldi meglehetősen gyanús félvilág - csupán azért mert pénze van - senkinek nem hiányzik a normális emberek között.
Az sem érdekel hogy Budapesten hány kaszinó működik és kiknek a kezében van, mert ez egy adott dolog.
De hogy ilyen létesítménynek külön város épüljön, arra semmi szükség nincs.
Amúgy az izraeli lakópark elkészült meg még mások is épülnek, az egyik ilyenben dekkolt Rezesova is amíg újra be nem csukták.
verőce21
Egy ilyen kaszinóvárost (mert ha egy megépülne akkor több is), nem szabad egy természetvédelmi és üdülési célra erősen frekventált területre építeni!

Jó példa az ellenkezőjére Las Vegas a sivatag közepén. De nálunk ilyen sivatagos, haszontalan terület nemigen van, hacsak a Duna-Tisza közötti homokbuckák között nem akadna erre a célra valahol egy. (pl. Apajpuszta környéke, bár részben az is természetvédelem alatt áll.) :)
lajospapa
@sbl: Légy nyugodt! Lesz majd kaszinónyitás, de azt az nyitja, aki tetszik a hatalomnak. A Sukorón nyitó éppen nem tetszett.
sbl
Legyen! Csak ne külön város épülésével együtt.
És a NAV, meg az NNI fokozott érdeklődése közepette működjön.
Akár "légypapírnak" is lehet használni...
világlátó
Akik tegnap, / 7.-én / látták és figyelték is Havas tv.műsorát az ATV.-n, hallhatták egyrészt Havas elviselhetetlen modorát, brutális exhibicionizmusát, továbbá ismételten Gyurcsány Ferenc iránti lenéző, fricskázó stílusát, de hallhatták az ügyvéd úr nagyon tiszteletreméltó nyugodtságát és mértéktartó véleményét is erről a sukorói cirkuszról. A jelenlévők szinte mindegyike korrekt álláspontot képviselt, kivéve ezt a ripacsot, aki a félig tájékozottságával és megengedhetetlen beleszólásaival folyamatosan tönkreteszi ezt az egyébként érdekes műsort. Még hogy ő egy kommunikációs szakember? Aki így , ilyen bugris modorral állandóan leállítja a nálánál okosabb, kulturáltabb meghívott beszélgető partnerét az éppen legfontosabb mondanivalója közepén, az nálam kommunikációból elégtelen. Kár hogy ezt nem látja a felelős szerkesztő. Ha pedig látja, el kell viselje. Így nem marad más, mint hogy a nézők bojkottálják a műsort, azzal hogy jelzésértékű mérhetőséggel átkapcsolnak. Nekem nem a barátom Gyurcsány Ferenc, mégis felháborító, ahogy ez a hitvány alak folyamatosan minősíti. Egyébként másokkal is hasonlóképpen viselkedik. Ez alól talán Orbán Viktor miniszterelnök úr, akivel már többször nézett együtt futballmeccset, - mint többször említette már.
Hellcat
Ilyen a fideszmaffia...kimaradunk belőle? Akkor kívülről el kell kaszálni.
világlátó
@sbl: Kívánom Neked, kedves sbl. hogy legyen részed egyszer eljutni egy komolyabb casinóba. / én egyszer vendége voltam Nova Goricában a Hotel Perla casinójában egy üzlettársamnak, akitől kaptam száz márka értékű zsetont, amit három másodperc alatt elveszítettem. De volt módom körülnézni./ a többszintű épületben szintenként nőtt a " belépő " ára, akkor mintha azt említették volna, az ötödik szinten a belépő limit 5000.- Dm.volt.Az épületbe csak megfelelő öltözékben lehetett belépni, az alkalmazottaknak se szeri se száma, az alsó szinten a hozzám hasonló pórnép játszott végeláthatatlan sorokban a különböző gépekkel. Vidámak voltak, szemlátomást jól szórakoztak. A pincérek folyamatosan hordták a megrendelt italokat, a nyitott színházteremben éppen egy kubai revü műsor ment nagy számú látogatottság mellett, butikokban lehetett elkölteni a nyereményt, szóval ez egy külön világ. A jelenlévők között bizonyára volt olyan is, akit már ismert a helyi FBI.Mégis a " játszó ember " volt a főszereplő. Lehet azt gondolni, hogy ez maga a fertő és a kupleráj,de ugye nem gondolhatjuk, hogy most még " szűzi tisztaságú " a mi szép kis országunk. Van itt éppen elég bűntanya és kupleráj. Talán ha több pénze lehetne / erre a célra / kormányainknak, lassan de biztosan felszámolhatók lehetnének ezek. A csokor nyakkendős, szmokingos bűnözés lehet hogy bűnözés, ha hagyjuk hogy az ellopott , elcsalt milliókkal játszanak ott urak és hölgyek, akik a rendezetlen , engedékeny, szembehunyós, összekacsintós bűnüldözés segítségével ezt megtehetik. No persze a mi országunk nem ilyen.
Bizonyára emlékezel arra az időre, / vagy a szüleid majd elmesélik / amikor a Coca Cola a bűnös kapitalisták italaként volt ismert . Ugye milyen szánalmas. Mindent okosan, mértékkel, jól előkészítve, átgondolva, megfelelő tapasztalatszerzés után szabad csak meglépni. Úgy ahogy nálunk a nemzeti dohányboltokkal. / a fekete kereskedelem a cigaretta és a vágott dohány esetében persze nem ezt igazolja. Ahogy gondolom a casinok és...
sbl
@világlátó: Miért kívánsz nekem rossszat?
Soha az életben nem kívántam eljutni sem "komolytalan" sem "komoly" kaszinóba.
Elvből rühellek mindenféle szerencsejátékot.

Ha meg színházi-revű előadásokira vagyok kíváncsi, akkor meg színházba, színpadokra járok.
Emlékezetes volt a számomra még az "átkosban" az NDK-beli berlini "Frierich Palast" társulatának a produkciója.
A lányok gyönyörűek szőkék és karcsúak voltak, a mozgásukon pedig látszott a precíz poroszos fegyelem.
De ugyanígy tettszett annak idején a Szibériai Táncegyüttes produkciója is, amely komoly akrobatikai elemekkel volt tarkított.
Amúgy a kedvelt műfajom az opera, különös tekintettel olyan óriásokra, mint Erkel, Verdi, és a kedvencem Richard Wagner.
A legelső a magyar nemzeti öntudatot jelenti - zenében megfogalmazva - az utóbbi már a negyedik dimenzióba vezet, különös tekintettel a germán mondavilágra és a nordikus szellemiségre.

Ha az ember szellemi - lelki felfrissülésre vágyik akkor könyvtárba, hangversenyterembe, színházba kell járnia, templomi komolyzenei koncertekre kell járnia nem pedig kaszinóba!

Ami a Coca-Colát illeti osztom az akkoriak véleményét, aez az ital egészségtelen orvosilag bizonyítottan, egyre kiválóan alkalmas, a vérnyomok eltüntetésére és rozsdaoldónak.
Ha egy berothadt csavart bekensz vele, rövid idő után kihajtható.

Én inkább a jóféle borokat, söröket és az üdítő teákat kedvelem.
A különféle kólákat meghagyom az USA imádóknak.
Egyenek csak minél több génkezelt szóját, meg szintén génkezelt kukoricából elkövetett, "pop-cornnak" becézett pattogatott kukoricát, igyanak rá minél több kólát!
stone
@Csizmás Kond: nem magyarázkodom.

Sőt, nem is akarom megváltoztatni az álláspontodat. Minek?

Csak szeretem a történéseket a helyükön kezelni, és a tények makacs dolgok.
Ennyi.
Csizmás Kond
@stone: Ha neked annyi hát annyi, nekem viszont nem
Ferenc most sem az ország hasznáért harcol, hanem kampányol. A haszonért akkor kellett volna ilyen mesével előállnia amikor kérdőre vonták nem most.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.