"Minden dísz a helyén" – írta a miniszterelnök a Facebookra, miután az utolsót kislányával közösen akasztotta fel a család karácsonyfájára.

Plafonig ér Orbánék karácsonyfája

Az ajándékokat még nem bontották ki, így nem tudtuk meg, mit hozott a Jézuska.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Nincs az a magas és díszes karácsonyfa, ami felérne az én ajándékommal, pedig csak akkora, mint egy babszem, és kell még 8 hónap, hogy a kezemben tarthassam :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Bízzunk benne, hogy csupa olyan jó dolgot, amelyet örömmel, haszonnal gyarapítja a népes család jövőjét.
Mobil123
Az enyém is :-) Igaz kb 20 cm hiány van még na de én nem vagyok min.elnök.:-)
nyanya001
Skót gyerek megkérdezi az apját : Édesapám, mi lesz a karácsonyfa alatt ?
Mi ? hát a parketta édes fiam ! :) ( palizáltam a Heti 7-es-ből :) :))
m.macskosz
A mi fenyőnk nem ér a plafonig, mert nem 150 cm a belmagasság a szobában. :)
bretagne
Ennél gusztustalanab hírt nem is tehettek volna ide. Inkább vinné el a fáját a Blaha Lujza térre, az ajándékokkal együtt!!!
hajhagyma
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
juditida
az első gondolatom az volt - mert az előző oldalon a Rákóczi úton ételért sorban álló emberek látványa sokkolt -, hogy akadjon torkán az első falat ennek az országromboló senkiházinak!
De azután rájöttem, hogy ott van mellette a gyereke is, ezért átgondoltam és azt akarom, hogy ez az ember minden rosszat amit tett velünk, sokszorosan kapja vissza, szenvedje meg, mert nem érdemel mást mint megvetést, közutálatot és az egész életére szóló szégyent. Soha nem lehet neki megbocsátani, hogy mindent amihez hozzáfért tönkretett. Önös érdekből, aljasságból, pénz,- és hatalom hajhászásból áll az egész élete, közben tönkre tett közel tízmillió embert, plusz a határainkon kívül élő, magukat magyarnak vallókat is, szembeállította az itthon élőkkel.
Én pedig eközben csak "ülök a folyó partján és várom, hogy a hullája és hullájuk elússzanak előttem" !!!
juditida
@hajhagyma: mit sikerült írnod, hogy kitiltottak az oldalról ? Gondolom nem dicsérted ?
Kellemes ünnepeket kívánok !
miazavalami
@juditida: Tönkre teszi az országot az igaz, de egyben tévedsz. Ő azt hiszi hogy az ország és az emberek érdekében cselekszik. Beteg. Téveszméi vannak , és nincs betegségtudata. És ez a legnagyobb baj.
Nyuszicsibe
Amekkora arca van, nem is kell felfelé néznie, mert anélkül is látja a tetejét.
bakegya
Én arra lennék kíváncsi,Horváth András mit kap a precíz,becsületes munkájáért karácsony este a börtönben?
Még az is érdekelne,hogy mi újság a Blahán?-hányan kaptak egy tál ételt és hányan mentek haza éhesen? Orbán Vicktor" monnyon le"!-Ott dicsekedjen ahol jobban teljesít egy kőbánya alján,de még mielőtt kivonul a történelemből,számoljon le minden adóforintról amit felcsutira-tiborcra és az önkormányzásra átmentett arról is.
hajhagyma
itt cebnzura van??? nem is tudtam ...de arra nem emlékszem mit is irtam de nagyon orbán ellen voltam mert a tőkőm ki van az egészel ami itt folyik magyar honak nevezzet faszságban ...mit irtam hogy az orbán elvett 40000 ft-omat el tolvajlotta ??? vagy mirről is van szó ...
Nyuszicsibe
@hajhagyma: Te !! Nem is a hozzászólásod volt a legnagyobb bűnöd !! Ez a helyesírás...te érted,amit írsz ?? :S Legalább karácsonykor tisztelnéd szerencsétlen moderátort, ő is csak egy ember... :O
deviance
az más kérdés hogy az épületnek van egy ránézésre 4 méteres belmagassága
miazavalami
@A Tündik bündije: Azta! ha nem mondod nem jövök rá hogy az egoját a hasában hordja..:-)
Desischado
Telik a nyomorultnak, abból, amit összerabolt! Ami a gyerekeit illeti, most még gyerekek, de felnőve épp olyanok lesznek, mint a szülők, lásd: Ráhel! De mikor ennyi embernek semmilyen karácsonya sincs, éheznek, fáznak, ez meg kiposztolja a fáját, pont olyan, mint ez a féreg Balogh is, aki a Hiltonba hívta a gyerekeket! Ez is üzenet, hogy nekem erre is futja, a nép meg dögöljön meg! Rohadt szemét, akadjon a falat a torkán neki is, meg az egész fityiszes csürhének!
hajhagyma
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mariaberta
És ez hír? Karácsonykor csak ennyire telik?Az lenne hír,hogy Orbánéknak nem telik karácsonyfára, vagy elment megnézni mennyi ember áll sorban ingyen kajáért.
bukfenc
@Horizont: .. Egyem a galamb lelkedet! (lechter mit szeretne benned? :)) ?

Mit vársz a "felhergelt "néptől"?

Kapják fel Jézus keresztjét, és a" Római úton," mindjárt támasszák magukat az út szélére 4 méter magasra??

nem érzed a konfliktust a "mosolygó gazdagság" (lásd. karácsony) és a fagyoskodó, ingyenkonyhánál toporgó éhezők között ahol szép számmal voltak GYEREKEK is!

JÉZUS szerint: - legszentebbek a GYEREKEK!
orbánc szerint: nem teljesen!

Lehet, karácsonya, lehet gyereke, családja, de, gyomorforgató orbánc mosolya (lehetne bármely más politikus is) aki még a karácsonyt is politikai célokra használja fel!!!
Senki nem kérte, hogy "virítson" !
gugu45
KO A FQSZT ÉRDEKEL.HOGY A DÖGEVŐ KOKERÓNAK MEKKORA FÁT LOPTAK A TEK-ESEK!?
lópicigáspár
Az én karácsonyfám is majdnem a plafonig ér. Na nem azért mert olyan nagy, hanem mert az asztalra raktam, hogy ne kelljen lehajolnom az ajándékokért! Aztán rájöttem, hogy nem is vettem így egyedül semmit magamnak, úgyhogy nincs is miért lehajolnom! :-(
JAJMÁR
Nincs az a magas és díszes karácsonyfa, ami felérne az én ajándékommal, pedig csak akkora, mint egy babszem, és kell még 8 hónap, hogy a kezemben tarthassam :D
lópicigáspár
@JAJMÁR: gratulálok és nagyon sok örömöt és boldogságot kívánok hozzá! :-)
JAJMÁR
@lópicigáspár: @Horizont: Köszönöm :D
bakegya
@mariaberta:"édes élet"- magam részéről karácsony ide vagy oda-KÖPNI NYELNI SE TUDOK-ez a nyomulás példa értéket akar nyerni,de a tettei alapján kétlem hogy sikerülni fog egy olyan társadalomromboló és kasszafúró miniszteriális hatalomnak ami csak és csakis ennek az embernek és maffiózóinak tudható be a pártjával,rokonaival,haverjaival eljutva a lerablásáig az országnak.Békétlenség!Szegénység!Kifosztottság-fedél nélküliség!Szomorúság..kényszer-.kivándorlásés,öngyilkosok sora,bűnözök szabadon járnak,áldozattá válni nem kunszt a nélkülözők tömege következtében... vége hossza sincs.
-és akkor egy ilyen illuzórikus célzás a tökéletesre...ARCUL ÜTÉS.:)
entero
@hajhagyma: Esetleg tanulj meg helyesen írni előbb, és csak utána szidalmazni, ahogy Nyuszicsibe is mondta. Egyébként ha lopott tőled, jelentsd fel...
entero
@Horizont: Igazad van, az én fám is hatalmas, ez itt a karácsony...:-)
Desischado
@Horizont: Hidd el, bár ne lenne igazam, de te most ennyire naív vagy? Üres zsebbel érkezett a Parlamentbe, mit gondolsz, miből lett neki 500 milliárdos vagyona? Székház eladása, bányák, földek megszerzése, és sorolhatnám! Mást sem csinál, csal hazudik, lop, ebből van a vagyona! Akkor nem jogos, amit írtam, hogy abból van fája, jó élete, amit másoktól, mások nyomorúságából összerabolt? Azt mondod, családszerető? Igen, kétségtelenül az, MÁR AMI A SAJÁT CSALÁDJÁT ILLETI. Más gyereke hogy éhezik, más családok hogy nélkülöznek, az már nem zavarja. És az hogy ember? Én ezt nem mondanám, mert az én értékrendemben, ember ilyesmiket nem csinál! Ezt a lényt nem érdekli mások nyomorúsága! Gyűlölködöm? Talán jogosan, nem? Ez a féreg közszemlére rakja a jómódját, nekem, meg másoknak, a karácsony, csak papíron létezik! Nem gondolom, hogy elvetettem a súlykot! Ha arra gondolok, hogy 6 000 ft-vett el majdnem a segélyből, hogy a közmunkások bérét is leamortizálta, és mit művelt a rokkantakal, a kisnyugdíjasokkal, és még hosszan sorolhatnám, és mind ezt azért, hogy neki, meg a haverjainak, még több jusson, szerinted nem jogos a gyűlöletem?
Desischado
@JAJMÁR: Istenem, gratulálok, jó egészséget, neki is, és kedves párodnak is!
JAJMÁR
@Desischado: 02:15 Köszönjük. A fiatalok leptek meg ezzel az örömhírrel, a karácsonyfa alatt. Nekem nincs más dolgom, csak megvárni, amíg a karjaimba helyezik az unokámat :).
JAJMÁR
Három fiam van, és amíg felnőttek, volt mindenféle nagyságú karácsonyfánk. Tapasztalat: a kisebb fát sokkal tovább lehet szeretni. A magas fának a kerülete is igen nagy. A pici gyerek nem látja át, a kicsit nagyobb elől elveszi a teret. Egy idő után akadály, sőt, már a szenteste után az.Volt olyan év, hogy 3x is dőlt a fa, pedig csak játszottak a gyerekek, és ki kellett mondani a szabályt: a karácsonyfát megközelíteni x távolságig szabad. Akkor meg minek? Nem lehet rendesen takarítani sem, az ember úgy van vele, hogy minél előbb menjen ki.
A kicsit meg fel lehet tenni egy asztalkára, alatta el lehet férni, a picit fel lehet emelni és ketten nézni, mesélni, a nagy meg tud vele bánni. Kevésbé aggat, sőt, állítom, hogy még szebb is. Ha valakinek ez presztizs, hogy mekkora a fenyőfája, akkor ő harcoljon vele :)
magyarbakancs
@nyanya001: Skót meg kérdezi a fiát mit szeretnél tizedik születésnapodra ?
Egy dinnyét.
Eljön a gyerek tizenhatodik születésnapja meg kérdezi az apa mit szeretnél fiam születésnapodra?
Egy korsó sört.
Bolond vagy dinnyére sört.
magyarbakancs
@juditida: Fidesz adók
1.Bankadó
2. Energetikai különadó
3. Telekommunikációs különadó
4. Kereskedelmi láncok különadója
5. Végkielégítések 98%-os különadója
6. Népegészségügyi termékadó (chipsadó)
7. Kommersz szeszek büntetőadója
8. Külföldi rendszámú autók különadója
9. Játékgépadó
10. Dízeladó
11. Energiaellátók jövedelemadójának fenntartása
12. Baleseti adó
13. Burkolt ingatlanadó
14. Ingatlanspekulációs adó
15. Kamarai - kötelező - regisztrációs hozzájárulás
16. Szociális hozzájárulási adó
17. Szolgálati nyugdíjak adója
18. Online szerencsejátékadó
19. Élelmiszerlánc - felügyeleti díj
20. Katasztrófavédelmi hozzájárulás (bevezették, majd eltörölték)
21. Igazgatási szolgáltatási pótdíj
22. Biztosítási adó
23. Pénzügyi tranzakciós illeték
24. Telefon - és smsadó
25. Fordított adózás a mezőgazdaságban
26. E-útdíj
27. Személyforgalmi behajtási díj (Dugódíj)
28. Diplomásadó
29. Pornóadó
30. Távközlési szolgáltatási adó (mobiladó)
31. reklámadó
32. sárgacsekk-adó
33. Gyógyszeripari-különadó
34. Giccsadó
35. ingatlanügyletek kirívó jövedelmének büntetőadója
36. Jóvátételi adó
37. Multiplexek különadója
Ernyi szép ajándékot kaptunk a vezírtől egész három évben.
entero
@JAJMÁR: Szívből gratulálok, nagyon sok örömet kívánok az egész családnak a kicsihez. Egyébként a fa magassága nem presztizs, a két kicsi nálunk kifejezetten ragaszkodott a nagy fához, az én dolgom pedig az, hogy gondoskodjak a balesetveszélyek elhárításáról...:-)
entero
@Desischado: Neked nem jó az életed ezek szerint, ezért gyűlölöd azt, aki boldog és elégedett. Nem helyénvaló, de a te dolgod.
JAJMÁR
@entero: 20:27 Kösz. a gratulációt, már alig várom a következő karácsonyt, amikor eggyel többen leszünk.
Persze, ha a gyerek kéri a nagy fát, az más. (Nem kizárt, hogy lesz még nálunk is nagy fa.) Azért mégis úgy gondolom, hogy a fenti képen szereplőnél presztízs.

Megértem, hogy a szülő a gyereknek emlékezetessé akarja tenni a karácsonyt, még akkor is, ha ez csak külsőség és szokás, nem ettől ünnep az ünnep. Mi is így kezdtük, aztán lettek egyre kisebbek a fák, és egyszer a legidősebb fiam azt mondta, hogy
- Mit művelnek az emberek? Kivágják a fákat, hogy 1-2 hétig bevigyék, majd kidobják a kuka mellé! Szomorú, vegyünk inkább egy picike, gyökereset.
Elültettük, de nem erednek meg olyan könnyen. Aztán a nagy fától eljutottunk a tűrhető műfenyőig, hogy ne haljanak meg miattunk a fák.
Persze, az ablakokon benéz két ezüst fenyő, és mindig adnak ágat asztali dísznek, koszorúnak.
A pici gyereknek ennek ellenére élő, igazi fa jár, ezt én is így gondolom :)
entero
@JAJMÁR: A kicsi gyerekek számára mást jelent a karácsony, ők ezen az estén izgatottan várják, mit hoz a Jézuska nekik. A nagyobbak már nem feltétlen gondolkoznak így, hiszen ők tudják, tőlünk kapnak ajándékot. Szerintem a varázsa csak addig tart, amíg elhiszik, Jézuska jön el hozzájuk. Számomra nem jelent olyan nagy különlegességet ez az ünnep, mivel nem vagyok hívő, és vallom, hogy egy szerető családban nem ez a nap jelenti az egyetlen ünnepet egy évben. Ez csak egy plusz, amit megünneplünk, mert ez az élet rendje, és az év többi napján nincs karácsonyfa meg szaloncukor, de minden más igen.
Desischado
@entero

Sok kifejezetten gazdag, vagy jómódú ember van, akitől egy garast sem irígylek, és teljes szivemből szeretem, tisztelem őket! De azok nem mások nyomorán szereztek maguknak gazdagságot! Igazad van, nem jó az életem, az anyagiak terén, de nem ez a bajom, hanem az, hogy ez a mocsok a mi pénzünkből, minket kirabolva szerezte a vagyonát! És ha kereszténynek lenni ezt jelenti, akkor én nem vagyok az, mert semmiféle címen nem vagyok egy lapon Orbánccal, meg a híveivel. Mások nyomorognak, ez meg dőzsöl abból amit az évek alatt összerabolt! Hát igen, az én dolgom, mint ahogy a tiéd is, hogy miért véded ezt a szemetet!
Desischado
@JAJMÁR: Bocsi, azt hitem, te leszel apa! De hát ez még szebb, kedves Nagypapa! A jókívánságom szól a fiataloknak, és neked, meg a kedves párodnak szívből kívánom, hogy még nagyon sokáig örülhessetek a kisunokának! (mosolyog) A nagyszülőknél jobb az életben nincsen! Tapasztalatból tudom! Első lesz?
varrólány
@Desischado: JAJMÁR-ról én azt hittem nő!
evacica
@Desischado: Én sajnos egyet kell hogy értsek amit leírt, ízléstelennek tartom, ahogy a jólétével dicsekszik. Örüljön neki, hogy az ő családja ilyen gazdagon és jólétben ünnepel míg mások az országban éheznek. Jóérzése soha nem volt Orbánnak, nem törődött az emberekkel, csak a haverjaival, és azok jólétével.
JAJMÁR
@Desischado: Vallólány jól tudja, nő vagyok, és nagymama. Már van 2 pici uncsim, és tényleg a legjobb dolog nagyszülőnek lenni, de hát akkor ezt Te is tudod. (Azt kérték Tőlem az ifjú szülők, hogy még ne mondjam el senkinek a hírt, ezért elmondtam mindenkinek, mert ezt nem lehet megállni :) )
JAJMÁR
@entero: 22:23 Tényleg nem érted a karácsonyt, de nem baj. Én azt nem értem, hogy nevelheti valaki vallásosan a gyerekét, ha Ő maga nem hisz benne. Szerintem ez lehetetlen, a gyerekeket nem lehet becsapni, és nem is illik.

A "szeretet ünnepe", meg a "fenyő ünnep" elnevezéseket a múlt rendszer találta ki. Sőt, még olyan is volt, hogy a tündér hozza a karácsonyfát, -inkább egy mesealak, mint a Jézus-, amikor rájöttek, hogy sem a karácsonyt, sem a húsvét ünnepét nem tudják kiverni az emberek fejéből, átalakították, ez azonban sikeres lett. (Az agymosás ma is az.)
Valójában a karácsony egyszerűen a Megváltó születésének az ünnepe. Mindegy, hogy akkor született-e, vagy nem, de akkor ünnepeljük. Minden ajándékot, amelyet akár a saját, akár más gyereknek adsz, Jézusnak adod, ahogy neki vittek ajándékot a három királyok egy istállóba. (Ha nincs mögötte a Jézus iránti szeretet,és ez a tudat, akármilyen drága is lehet, az nem számít, mert ezt valóban meg lehet tenni az év bármelyik napján.)
A konkrét, és sokszor túlzott tárgyi ajándékozást, és a felnőttek egymás ajándékozását is már a jóléti társadalom hozta magával.
A család ünnepe pedig vasárnap lesz, mindig a karácsony utáni első vasárnap a Szent Család ünnepe. Ünnepeljétek meg, ahogy tetszik :)
Desischado
@JAJMÁR: Akkor kérem szives elnézésed, a markáns komijaid alapján férfinak gondoltalak! De istenem, egy nagymama? A világ legjobb találmánya! Megfájdult a szivem, mitagadás, mert nekem volt a legdrágább nagyim s földkerekén! Innen tudom, milyen jó a nagyszülő! Nem vagyok nagyikorú, de tapasztalatból tudom, hogy egy szerető nagymama és nagypapa, felbecsülhetetlen kincs! Gratulálok a két nagyobb unokádhoz, és a pindurkához, kedves! Biztos te is olyan jó nagymami vagy, amilyen a mesékben van! A szavaid elárulták! És értem én, hogy elmondtad nekünk, így megtartod a titkot, és mégis kiadod magadból, mert van az úgy, hogy annyira feszíti az öröm az ember mellét, hogy ki kell adnia magából! Sok sok örömet kívánok nektek az unokákhoz! (virtuálisan megölelget) Csak még annyit, hogy ez szép, és tiszta öröm, mert nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki veled örül! Ilyesmit Hazugovics nem tud szerezni, de nem is értené!
ZOZO
Az nem baj, hogy ekkora fája van, másnak is van, csak senki nem teszi ki közszemlére, mert ez családon belüli ügy...
verőce21
@Desischado: Te amit csak lehet, azt mindent félreértesz az életben! :)
(Így szép kerek a világ!) :)

@JAJMÁR: Jó egészséget kívánok a várandós kismamádnak és a Bébijének! Úgy látom, egy kicsit jobban örülsz neki, mint Orbán az "Égig érő fenyőjének”. :)

(Az Ünnepeken pedig kerüld a csokoládét! Összemegy tőle a ruhád!) :)
Desischado
@verőce21: Félreértem? Hát igen, felesleges lenne elmagyaráznom ezt neked, mi a bajom Hazugoviccsal! És igen, jól látod, Jajmár örömének, nem kicsit, hanem nagyon örülök, orbán fájának viszont egyáltalán nem! Elég világosan írtam erről, de ezek szerint te vagy az, aki mindent félreért, de téged ismerve, ezen nem csodálkozom. Nagyon vicces vagy, hahaha.
JAJMÁR
@verőce21: 20:08 Köszönjük :)
(Ledolgozom a csokikat, és Te a sütiket? Meg a többit? :) )
verőce21
@JAJMÁR: (19:18) Úgy tudom amúgy sincs szükséged míderre. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.