Több mint 16,4 milliárd forintért újítottak fel utakat Felcsútnál – legalábbis ez derül ki arról a tábláról, amelyet az Index fotósai vettek észre a Pancho Aréna átadásakor.

A portál szerint túlzásnak tűnik ekkora összeget költeni egy 1800 lélekszámú falu útjaira költeni. Összehasonlításképp: a stadion építése 3,8 milliárdba került.

A beszámoló felidézte, hogy a Magyar Közút Zrt. tavaly novemberben indított útfelújítási programot, amelynek keretében 560 kilométer utat újítanak fel. Az útfelújításban részt vevő településeken viszont minden helyen az egész program költségét kell feltüntetni, ezért szerepel Felcsúton is 16,4 milliárd forint a táblán.

Érdekes táblára lettek figyelmesek Felcsúton, le is fotózták

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak azt nem értem hogy a náci emlékművet miért nem Felcsútra építik ha úgyis az lesz a főváros.
Ott biztos nem bontaná le senki a kordonokat és a náci sas is boldogan repkedne a stadion felett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Csak azt nem értem hogy a náci emlékművet miért nem Felcsútra építik ha úgyis az lesz a főváros.
Ott biztos nem bontaná le senki a kordonokat és a náci sas is boldogan repkedne a stadion felett.
Zsuga
Nem is értem mit háborgunk mi amiatt a kis stadion beruházás miatt?
miazavalami
@Zsuga: Na hallod! Még jó hogy nem kátyú utakon kellene odazötykölődni.
lópicigáspár
16,5 milliárd, vagy rosszul láttam!? Nekem meg évente teljes futómű felújítás a minősíthetetlen utak miatt!!
Szvetlana
hát aranyapáim, a felcsúti Aranycsapatnak aranyút kell.
legalábbis ez annyiba került, hogy méterét aranyban lehet mérni.
coyote3
@Dr. Felipe: Megépült ott már a diktátor emlékműve...
nezelodo
De kollégák, az új koronázóváros nem épülhet kátyús utak mellé!!
ila51
Annyiból Békés megye összes korhadó útjait illett volna megcsinálni már régen !
kkalman
A táblán az egész országban útfelújításra elkölthető összeget tüntetik fel. Felcsúton 127 m utat építettek újjá 31,7 M Ft-ért. egy méter út így 250 ezer Ft-ba kerül, ami azt jelenti, hogy országosan 66 km út felújítására elegendő a pénz, ha a felét nem lopják el.
Azért elgondolkodtató, hogy a 250.000 Ft/m ár nem túlzás-e, még akkor is, ha mindazt megcsinálták, amit Pécsi Norbert a Magyar Közút képviselője felsorolt.
F_Viktor
@kkalman: Igen, azért furcsa, mert ha igaz amit a MK képviselője állít, akkor Felcsúton 1 méter út 250 000 forintba került, míg az országban az 560 km-re csak 29 000 forint jut.

Tehát Felcsúton 8,6-szorosába kerül, mint országos viszonylatban!
nezelodo
"ila51
Annyiból Békés megye összes korhadó útjait illett volna megcsinálni már régen !"

Ahogy én ismerem azokat az utakat, azokon érdemi munkát talán a kiskopasz idejében végeztek. A belterületi, felcsútinál lényegesebben népesebb települések utcáinak nagy része még aszfaltot sem látott Békésben (sem) sohasem. De előfordul ilyen az új koronázóváros közelében lévő "kisvárosban" is, (falu marad az), ahol színház és sportcsarnok épül, de az egykori makadám utak kátyúzására sincs pénz. Szóval ez lenne az a kusza szemű által definiált tündérország?
dr. prédikátor
Azért kerül 250000 ezer forintba mert az utak fűthetőek!!!Ha a felcsuti tahó cigus fecalicus ellátogat a panchó arénába ,ne sáros nedves úton kelljen autóznia!!!Ja és a mutyihaveroknak is kell valami aprópénz!!!
Hellcat
Kellene máshol is keresni ilyen táblát megnézni azon is így van e feltüntetve minden...
qxy
olvatam a táblát és a
Kivitelezés ideje úgy olvastam
Kivételezés ideje. de így is jó nem ? ? ?
Edy Andre
Ilyen cinizmus már nincs a világon, kátyúzás címszóval 16 milliárd uniós pénzt loptak el. Vagyis azt a pénzt lopják, amit az uniós polgárok közössége ad össze arra, hogy abból normális, európai Magyarország épüljön. De nem elég, hogy lopják és sötét dolgokra költik ezeket a pénzeket, de még uszítanak is a nyugat ellen, az unió ellen, és közben a totális hibbant agresszor Putyin seggét nyalják. Komolyan mondom, ilyen gátlástalan embert még nem basztam. És a sok hívő barom, aki újra 2/3-ra hozta ezt a szégyenteljes, hazaáruló kormányt, annyira debil, hogy ebből semmit nem lát, és ami még szomorúbb: ha látná sem értené, hogy mi a fasz történik vele.
kkalman
@F_Viktor: Nálunk a kátyúzás úgy néz ki, hogy egy vödör aszfaltot beleborítanak a kátyúba, lapáttal elsimogatják, és készen is van. A legtöbbször esőben, esetleg eső után, hogy ott maradjon a víz. Ha az autók nem szedik ki rövid idő alatt, ez csak a véletlen műve, akkor az első fagy csinál nagyobb kátyút, mint volt.
csikknorisz
Most láttam véletlenül, a visszafogottan mosolygó focibarát járt Felcsúton is, érdemes megnézni a beszámolóját:
youtube.com/watch?v=k6Q5FXvp6pw
:D
verőce21
@csikknorisz: Sírtam a röhögéstől ezen a videón! :)
tavaszi
...ha szabálytalanság történt "Brüsszül"-ugy is kiszúrja ...ha másként nem Kócos Kingákhoz hasonlók úgy is feljelentik az országot...és akkor lesz nemulass...
pesti
No ugye ,mégis csak megmutattuk az EU-nak hogy ki az úr a gáton.Eu pénzböl épült.
.Ennyi a szabadságharcról és a rohatt EU gyrmatosításról.A kis királyi rezidenciához dukál- nak az utak .Ez csak természetes!A többi meg levan sz@rva!
Cicamama55
A mi városunkban, de itt a környék-Felcsútnál sokkal nagyobb lélekszámú városaiban is katasztrofálisak az utak állapotai... Minden út Felcsútra vezet! vagy Ha Felcsúton vagy, tégy úgy, mint a felcsútiak...Mondom én, az idő kereke kicsi hazánkban visszapörgött, s megállt a Római Birodalom virágkorára...De utána jött ám a bukása is...
kukac50
Egy kis faluba ennyi pénzért csináltak utat,akkor egy városban miért olyan kátyúsak az utak városokra nem futja a pénzből?
feco fero
Ha a község lakossága, 3000 fő, akkor ez fejenként a csecsemőtől az aggastyánig, 5.483.179.-Ft ot tesz ki.
Ennek szellemében és viszonyában, Mo. n minden állampolgárra kell, hogy jusson ennyi fej pénz!!!
Avagy lehetséges esetleges diszkrimináció, vagy vannak értékesebb és kevésbé értékesebb emberek?
human
@kukac50: És ha Orbán ráhajt egy kátyúra és ráharap a nyelvére? Nem tud majd beszédeket mondani. Tudod te, hogy milyen tragikus következményekkel járna ez? Még a végén elkezdenek önállóan gondolkodni a hívek.
szaboria1
Ez az összeg csak Felcsútra vonatkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.