Megszüntette előzetes letartóztatását a csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Simon Gábor volt szocialista képviselőnek, az MSZP egykori elnökhelyettesének, és egyúttal elrendelte házi őrizetét a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

"A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság 2014. május 12-i végzésével megszüntette S. Gábor előzetes letartóztatását és a házi őrizetét rendelte el abban a büntetőügyben, melyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt" – olvasható a törvényszék honlapján a Póta Péter sajtszóvivő által jegyzett közleményben.

A döntés indoklása felidézi, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság április 7-ei elsőfokú végzésében július 12. napjáig hosszabbította meg S. Gábor előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel. Az elsőfokú döntés ellen azonban a gyanúsított és védője fellebbezett, és azt a Fővárosi Törvényszék részben alaposnak talált.

A hétfői másodfokú határozat szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja továbbra is fennáll. A törvényszék álláspontja szerint azonban a gyanúsított rendezett egzisztenciális és családi körülményei gyengítik a szökés, elrejtőzés veszélyét, és már nem áll fenn a bizonyítás megnehezítésének veszélye, hiszen az okirati bizonyítékokat a nyomozó hatóság már lefoglalta, azok szinte teljes körűen rendelkezésére állnak.

A törvényszék rámutatott ugyanakkor arra is, hogy az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg: megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén S. Gábor szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, vagyis a bűnismétlés veszélye fennáll.

A másodfokú bíróság kimondta, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is indokolt kényszerintézkedés alkalmazása, de már nem szükséges legszigorúbb formájának, az előzetes letartóztatásnak a fenntartása. A házi őrizet kellően szolgálja a büntetőeljárás érdekét.

A hétfőn elrendelt házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2014. július 12-éig tart. A házi őrizet szabályainak betartását a rendőrségnek mozgásérzékelővel kell ellenőriznie.

A hétfői végzés indoklásában említett Simon Gábor elleni korábbi vádemelés kapcsán Póta Péter az MTI érdeklődésére elmondta: abban az ügyben tavaly emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség két személy ellen. Egyikük az ügyészség szerint tettesként, társa Simon Gábor pedig bűnsegédként követett el 2008-ban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium sérelmére folytatólagosan, üzletszerűen kisebb kárt okozó csalást.

Annak a vádiratnak a lényege szerint 240 ezer forintos kárt okoztak a vádlottak egy tanácsadási szerződés kapcsán. Simon terhére azt rója az ügyészség, hogy valótlan teljesítésigazolásokat írt alá, amelyeket a számlákkal együtt a tettesként megvádolt személy benyújtott a minisztériumnak. Az okozott kár a vád szerint nem térült meg. Az iratok tanúsága szerint Simon mentelmi jogát abban az ügyben tavaly márciusban függesztette fel az Országgyűlés, decemberben pedig az ügyészség benyújtotta a vádiratot – mondta el Póta Péter.

A mentelmi joggal kapcsolatos parlamenti eljárásban tavaly tavasszal nyilvánosságra került, hogy Simon Gábor munkaügyi államtitkárként megbízási szerződéseket kötött egy pszichológussal egyebek mellett vezetői készségek fejlesztésére és rendszeres tanácsadásra. A díjazás 2008-ban és 2009-ben napi ötvenezer, 2010-ben hatvanezer forint volt áfa nélkül.

Az ügyészség szerint azonban a teljesítésigazolásokban öt olyan napot is feltüntettek, amikor a politikus nem is tartózkodott Magyarországon. A bűnüldöző hatóságok szerint Simon Gábor a teljesítésigazolások aláírásával, a kifizetések engedélyezésével bűnsegédként nyújtott segítséget a pszichológusnak a csalás elkövetéséhez.

Tavaly tavasszal a mentelmi bizottság MSZP-s tagjai zaklató jellegűnek minősítették az ügyészségi indítványt, és a mentelmi jog felfüggesztése ellen szavaztak. A kormánypártiak viszont azzal érveltek, a testületnek nincs hatásköre arra, hogy a tényállást vizsgálja, ugyanakkor közvádas ügyben töretlen gyakorlat, hogy a kiadás mellett foglalnak állást.

Simon Gábor a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló parlamenti szavazás előtt koncepciózusnak nevezte az eljárást, és azzal magyarázta, hogy baloldali képviselőként "szálka a hatalom szemében". Azt mondta: tiszta a lelkiismerete, és megvédi magát, valamint az ügy többi érintettjét.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Győzött a fideSS, a győzelmi vacsora is megvolt a Gundelban, bissau-guineai útlevél sincs, simon elvtársra sincs már szükség.
Atya ég, ez is mekkora választási átverés volt a fideSS részéről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Győzött a fideSS, a győzelmi vacsora is megvolt a Gundelban, bissau-guineai útlevél sincs, simon elvtársra sincs már szükség.
Atya ég, ez is mekkora választási átverés volt a fideSS részéről.
postamester
Most, hogy lezajlott a választás, meghalt a Welsz ( koronatanú )
volt ünnepi vacsora a Gundelben, létrejött a Parlament, nincs többet
szükség rá...M iebben a furcsa ??? Igy volt megrendezve...
tavaszi
...hát igen anno : volt a prisztás-fenyő- kuzma ügyek. még örülhet simon elvtárs hogy párttársai nem tették el láb alol. ------
bundi
a kérdésem még mindig az...
miért is került egyáltalán oda?
és miért is akarják háziórízetben tartani?
és ki is fogja a kárpótlását fizetni ezért a meghurcolásért? a bíró, az ügyész, a párt, vagy az adófizetők?
"A Gépnarancs informátora határozottan állítja, hogy a volt szocialista politikusnak nincs és nem is volt ilyen útlevele – bár a nevére a tudta nélkül valószínűleg készítettek egyet. Ez azért különösen fontos, mert bár Simon Gábor bizonyára sáros például a bécsi bankszámla ügyében, előzetes letartóztatását elsősorban állítólagos útlevelére hivatkozva rendelték el. Azóta kiderült, hogy az ügyészség nem tudja felmutatni az útlevelet, mert az nincs is a birtokában. Legfeljebb egy fénymásolat lehet a hatóságnál, amit bizonyára a MagNet Banknál készítettek, amikor az okmányt bemutatták a Simon Gábornak tulajdonított számla megnyitásakor. Azóta az is kiderült, hogy azt a számlát Welsz egyik társa nyitotta, Simon megbízására hivatkozva és ő tette be azt a néhány tízmillió forintot, amit most szintén a volt képviselőn kérnek számon.

Informátorunk azt feltételezi – bár erre nincs és nem is lehet bizonyítéka -, hogy Simon erről a számlanyitásról nem is tudott, mint ahogy az ehhez szükséges írat készítéséről sem. Welsz ezzel bizonyára a vele szemben nagyon is elnéző hatóságoknak akart a kedvében járni."
gepnarancs.hu/2014/05/ime-edvin-marton-bissau-guineai-utlevele/
Senara
@bundi:...:Edvin Marton útlevél ? -))))) beszarás sárkunyhó előtt írástudatlannal másoltatták be az adatokat ?
bundi
@tavaszi: ne vegyél mérget rá, hogy a párttársai a hunyók...a nav és a rendőrség segédletével...
Welsz Tamás sorra úszta meg a látványos lebukásokat

2012-ben Welsz Tamást kihallgatták a VI. kerületi rendőrkapitányságon egy zűrös útlevél ügy miatt – aztán persze nem történt semmi. Legalábbis látszólag. Mint ahogy simán megúszta a durván 700 milliós áfacsalási ügyet is. Sőt, az egyik offshore cég lenyúlása miatt ellene kiadott nemzetközi elfogató parancs sem hatotta meg a magyar hatóságokat.

Bár természetesen erre sincs bizonyíték, informátorunk szerint mégis bizonyos, hogy a hatóságok azért voltak elnézőek Welsz svindlijeivel, mert cserében számos „szívességet” kaptak az álkonzultól. Ez lehet ugyanis szerinte az egyetlen logikus magyarázat arra, hogy a lebukások ellenére Welsz zavartalanul folytathatta tevékenységét. Érdekes ezzel kapcsolatban az az interjú, amelyet Suha György adott az Egyenes beszédben egy hónapja
gepnarancs.hu/2014/05/ime-edvin-marton-bissau-guineai-utlevele/
valamint ne vegyél mérget hogy a prisztás ügynél pintér úr bármit is enged a nyilvánosságra hozni...
"A nyomozás több, évek óta megoldatlan ügyet érint, amelyeket 1992 és 2002 között követtek el, azaz az olajügyeiről elhíresült Energol Rt. alapítása (amelyben elvileg marketingigazgató, valójában a behajtó és a biztonsági emberek főnöke volt Portik Tamás) és a tárnoki Radics-család eltűnése közti tíz évben. Erre az időszakra esett a négy halálos áldozatot és számos súlyos sérültet követelő Aranykéz utcai robbantás (amelynek a nyomozás adatai szerint szintén felbujtója lehet Portik Tamás), valamint a Seres-gyilkosság."
nol.hu/belfold/vademelest_javasol_a_rendorseg_portikek_ellen_a_prisztas-gyilkossagban-1367283
Senara
@Senara: talán ezért nem merik bemutatni Simon kamu útlevelét a bíróság röhögőgörcsöt kapna a kitöltése láttán ,
libelle
@Dr. Felipe: DE, mennyi agymosott hitte a sok hazugságot.
libelle
@tavaszi: vagy inkább a te párttársaid?...´Kérdezd meg aa szobatársadat?
renibébi
A mór megtette, gondolom mind a 240 millát nála hagyják ...
postamester
@tavaszi:Büfikés kisgyerek, már megint öngólt rúgtál !!!
nyanya001
Még hogy ez a kormány nem egy maffia horda ?
Yoda69
@tavaszi: Akarod mondani a fideszes gennyladak...
troppauerhumer
@tavaszi: Ejnye az fránya bizonyítási kényszer..öööö..gondolkodási...,de mivel?.. mit kéne beismerni?

1-nem volt Simon Gábornak bissau-guineai útlevele.

2-nem lehet bissaui-guineai útlevéllel számlát nyitni a bankban.

3-nem a bécsi számlán lévő pénz nem Simoné vagy az MSZP-é,befektetési céllal bízták meg a kezelésével.

4-mivel nem sajátja, adót sem kell utána fizetni, tehát adót sem tudott vele csalni.

5-em kellett feltüntetnie ez esetben a vagyonnyilatkozatában sem, így ezzel összefüggésben nem követhetett el magánokirat-hamisítást.

No most a kérdés miért kellett meghalni Welsznek?

Logikus választási kampányfogás,az ellenzék lejáratása ,hazugságok,hamisítások sorozata mint láttuk 2002-ben
troppauerhumer
@tavaszi: Ajjajjj szar van a palacsintádba,milyen jó a gugli:

Pintér elvtárs(nem véletlen az elvtárs megnevezés) nem véletlenül jelent meg "szellemként" az Aranykéz utcában történt robbantásnál a világ tv-i is beszámoltak róla,de ő valahogy elfelejtette...

"Pintért érdekli a Laborc-Portik találka"
Nahát!engem többek között-.most kihagyom a józsefvárosiakat-nagyon érdekelne az Aranykéz utcai robbantás.
Hogy van,hogy a consigliore Sanya azt állította nem vót ott,oszt mégis lefényképezték a tetthelyen?

Sőt már akkor felvetődött a robbantások miért szűntek Orbán hatalomra jutásával.

1. Ki az ún. X és a többi személy, akinek még a monogramját sem közölték? Honnan tudjuk, hogy ez valós beszélgetések hiteles leirata?
2. Mi bizonyítja a szöveghűséget? Miért nem maga a hanganyag került nyilvánosságra?
3. Vajh mire utalhatott Portik az 1997-98-as robbantásokkal és azoknak a ’98-as választások utáni hirtelen megszűnésével kapcsolatban? Kinek álltak érdekében a robbantások, és milyen módon maradhattak abba hirtelen?
Nos kedves Fideszbérenc úgyis első kézből,un.meleg helyről vagy értesülve kérem megválaszolni.
dr. prédikátor
@troppauerhumer: Gondolod hogy ez a szarosszájú seggnyalonc fog vagy tud válaszolni???Majd jön a betanult szöveggel amit a fejébe vertek a fütyi-sz ökörkörben!!!Egy szellemi toprongytól ne várj érdemi választ!!!
Csizmás Kond
@troppauerhumer: Prókátornak jó lehetsz de attól még nincs igazad.
1. Nem biztos, hogy nem volt utlevele, ugyanis a rendőrség is azt állította, hogy volt.
2. Bármilyen útlevéllel lehet számlát nyitni.
3. Hogy kié volt a pénz az még senki nem kötötték az orrunkra.
4. Mindegy kié a pénz, ha a saját nevén van ő kell fizesse az utána járó adókat.
5. Minde saját nevé szereplő vagyontárgyat vagy pénzösszeget fel kell töntetnie a vagyonnyílatkozatában.
Welsznem nem meg kellett halnia hanem meghalt.
postamester
@tavaszi: ma 15:12.
kicsit elmásztál a cikktöl...vagy csúsztál ???
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Hát ahhoz képest, hogy pár hónapja még úgy vigyorgott a jobboldali média és a fideszes zsandárság, hogy "remélhetőleg Simon előbb-utóbb megtörik, és beszélni kezd".
Az érdekes mindezek után csak az, hogy a letartóztatás után nem kezdték el kérdezgetni, vagy noszogatni, hogy "no vallj be mindent", és az egyetlen meghallgatásra Simon kezdeményezésére került sor, amikor is azt kérte az ügyészségtől, hogy mutassák már meg neki azt a bizonyos útlevelet, amire hivatkozva őt zár alatt tartják.

Szóval érdekes dolog ez.
Ha nincs bizonyíték, még közvetett bizonyíték sem, akkor mire föl tartották eddig előzetesben? Most persze elismeri a bíróság, hogy nem volt megalapozott az előzetes letartóztatás. Más kérdés, hogy a "tisztelt" bíróság mennyire szolgálja ki az ügyészség törekvéseit, és egyáltalán tudja-e, hogy mit jelent az a szó, hogy "tisztesség"? Az USA-ban nem kell ilyen bírói aljasságok miatt aggódni. Ott a nagy esküdtszék (vagyis 2-szer 12 főből álló esküdtszék) dönti el az ügyész vádjavaslatára és a benyújtott bizonyítékok alapján, hogy egyáltalán vád alá helyezhető-e a gyanúsított. Nem a bíróság dönt arról, hogy egy polgár büntető eljárás alá kerüljön, hanem maguk a polgárok döntenek. És bizony ott kevés babér teremne az ilyen fideszes ügyészeknek, mert ott számon kérik ám rajtuk a trükközést!
Nálunk meg trükközhetnek az ügyészek és a bírók.
Mert amikor már sarokba szorította őket a védőügyvéd, felhívva a figyelmet arra, hogy a jogi procedúra mit követel meg ilyen esetben, akkor már nem tudták tovább húzni az időt. Be kellett volna mutatni azt az útlevelet, amit a sajtónak elárultak, az előzetes letartóztatás fő vádpontjának állítottak be, de ... az eljárásjog szabályai szerint már a letartóztatás meghosszabbításának kérelméhez csatolni kellett volna a bíróságnak és a védőügyvédnek átadott bizonyítékok közé.
És mit tett a "tisztelt" bíróság?
Szabadon bocsátotta az eljárásjog megszegése után Simon Gábort?
Frászt!
perfekt
Nehéz tisztességesen élni,de nem is érdemes!!!
nemkati
Tehát, ha összefoglalhatom: Simon Gábort hamis Bissau-Guineai útlevele miatt tartóztatták le, amivel számlát nyitott, de ilyen útlevelet az ügyészség nem talált. Vagyis a számlát a hamis útlevéllel nem Simon Gábor, hanem valaki más nyitotta. így az összes erre alapozott vád megdőlt..

Tavaly már vádemelés történt egy 240 ezer forintos károkozás miatt két személy ellen. Egyikük az ügyészség szerint tettesként, társa Simon Gábor pedig bűnsegédként követett el 2008-ban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium sérelmére folytatólagosan, üzletszerűen kisebb (összesen tehát 240 ezer forint értékű) kárt okozó csalást.
Dr. Felipe
Ez az ügy is csak arra volt jó hogy simonozhassanak a kampányban éjjel nappal és megtévesszék az embereket mint 2010 ben az 1 milla új munkahellyel. Most már nem is fontos hogy legyen 1 milla munkahely hanem 1 milla fizetett újmagyar szavazó a fontos a rohadékoknak.
Hazaáruló, szemét, népnyúzó banda.
bence
@tavaszi: ! Nem az Ő párttársai,hanem a te! párttársaid akarták eltenni láb alól !
Miután teljesen kicsinálták,most győzelmi tórt ülnek fölötte ! Remélem,akik ezt tették vele
nem fognak addig meghalni,amíg velük is meg nem teszik ugyanezt !!!
troppauerhumer
Kicsit utána néztem, hogy mivel is indokolta Polt Péter azt, hogy nem nyomoztak Kaya Ibrahim és Josip Tot ellen. A tisztelt főügyész magyarázkodását akkor ugyan leszavazták, de lám most mintha másként állna hozzá a dolgokhoz!

www.origo.hu/itthon/20020611akormanypartiak.html
"..A Fidesz-kormány alatt kinevezett legfőbb ügyész válaszában kijelentette, hogy az ügyészség mindent megtett az üzlet körülményeinek felderítése érdekében, de BIZONYÍTÉKOK HIÁNYÁBAN NEM LEHETETT VÁDAT EMELNI, EZÉRT LE KELLETT ZÁRNI A NYOMOZÁST. Polt szerint független jogászok szerint is szakmailag helyesen járt el az ügyészség. Polt hozzátette, hogy az ügyészség pártatlanságát személyesen biztosítja..."

Nos, a nyomozást NEM KELL LEZÁRNI A BIZONYÍTÉKOK HIÁNYÁBAN. Miért is kellene? A nyomozás feladata a bizonyítékok megszerzése.
De a gyanúsított előzetes letartóztatása más kérdés.
Ha nincs bizonyíték, akkor mire alapozzák az előzetes letartóztatást?
Mire alapozzák az előzetes letartóztatást, ha nem tudják a törvény által előírt bizonyítékokat prezentálni a bíróság és a védőügyvéd számára?
És ebből fakadóan tökéletesen mindegy, hogy az előzetes letartóztatást a cellában, vagy pedig házi őrizetben foganatosítják vele szemben. Mert nem a fogvatartás módjáról van ebben az esetben szó. Nem lehet eljátszani azt, hogy "ha nem tudjuk prezentálni a letartóztatáshoz törvény által megkövetelt szükséges bizonyítékokat, akkor egy másfajta kényszerintézkedéssel keserítsük meg az életét."
NEM AZ ÜGYÉSZSÉG ÁLTAL PREZENTÁLT BIZONYÍTÉKOK DÖNTIK EL, HOGY ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBAN LEGYEN A GYANÚSÍTOTT, VAGY PEDIG HÁZI ŐRIZETBEN. Ezek a kényszerintézkedések a gyanúsított magatartásától függenek. Mennyire hajlandó együttműködni a hatósággal, mekkora a veszélye a szökésnek, és így tovább. De olyan pofátlanságot, hogy az ügyészi munka balfaszsága szabja meg a gyanúsítottal szemben történő kényszerintézkedés mikéntjét, egyetlen valamire való jogállamban sem található példa!

HÁT ILYEN ALJASOK NÁLUNK A...
human
@troppauerhumer: Hogy mire alapozták a letartóztatást? Blikk, Hírcsárda, MNO és társai. Ezek ugye hitelesebb források, mint mint az alkotmány vagy a büntetőtörvénykönyv.
Egyébként meg Simon legyen elítélve, ha valamiért bűnös, de se többért se kevesebbért.
Desischado
@troppauerhumer: Jó kérdések! Szerintem is az van, ahogy te látod. Simon arra kellett, hogy a választásokig lehessen vele mocskolni a baloldalt.. Miután a választás megvolt, már nem érdekes a személye. Egyébként egy nem létező útlevél esetén hogyan tartóztathatták le, ha a vád bizonyíték híján volt?! Tiszta Abszurdisztán! A többiről meg az a véleményem nekem is, amit leírtál.
szjupermen
@Csizmás Kond: "
Welsznem nem meg kellett halnia hanem meghalt."
Ezt te meg honnan tudod?
szjupermen
@human: És ha kérhetném, akkor ne csak a Simon, hanem a Simonok. Tudod, ott van még a Simon Miklós, akinek a mentelmi jogát megvédte a Fidesz, holott a társait jogerősen elítélték.
szjupermen
@Desischado: Az a Simon féle útlevél éppen olyan volt, mint a Nokiás doboz. Utólag kiderült, hogy nem is létezett, de ezt mindenki könnyen meg tudta jegyezni és lehetett rá hivatkozni. Öreg Goebbels forog a sírjában.
troppauerhumer
A dolog cifrább.
Az ügyészség szerint FELBÚJTÓ volt Simon egy közokirat hamisításban.
Eszerint nem ő hamisított útlevelet, hanem Welsz Tamás. (De akkor miért nem tartóztatták le Welsz Tamást?)
Állítólag Simon felkérte Welsz Tamást, hogy nyisson számlát ezzel az állítólagos hamis útlevéllel a MagnetBankban. Ezt Welsz Tamás megtette. (De akkor miért nem tartóztatták le Welsz Tamást?)
Ezek után megkérte Welsz Tamás ismerősét, aki nem ismeri Simon Gábort, nem is tudta, hogy ki az a Gabriel Derdák, akinek a számlájára pénzt rak, hogy tegyen be a számlára 75 millió forintot. Ez a fickó azt állítja, hogy őt Welsz Tamás utasította minderre, és itt snitt... mert nem lehet kapcsolatba hozni a fickót Simon Gáborral. (De akkor mi a francért nem tartóztatták le Welsz Tamást, aki utasította a fickót, hogy a pénzt a számlára tegye??)

Szóval az ügy Welsz Tamás körül forog.
És most jön a csavar!

"...Egy nappal halála előtt még beszélt Welsz Tamással (†41) az az újságíró, akinek az üzletember másnap akarta hivatalos iratokkal bizonyítani, hogy semmi köze azokhoz a hatalmas botrányt kavart útlevekhez, amikből állítólag többet is találtak az üzletember otthonában..."

A fenti szöveg ellentmondásos. Welsz útlevelekkel bizniszelt. Ez köztudott volt róla, és nem is tagadta. Szóval a nála talált útleveket nem is tagadhatta le. De az már más tészta, ha a BOTRÁNYT okozó útlevélről van szó, azaz a MagnetBank számlájának megnyitásához (be nem mutatott) útlevélről. Ha Welsz borította volna a bilit, akkor csúnya dolgok derülhettek volna ki arról, hogy ... MIÉRT IS NEM VOLT WELSZ LETARTÓZTATVA.
A fenti tényadatok alapján felmerül a gyanú, hogy Welsz Tamás alkut kötött az ügyészséggel, hogy Simon Gáborral vitetik el a balhét. És Welsz belement a játékba, de közben átverte az ügyészséget! Aztán amikor az ügyészség kompromittálódott, akkor borítani akarta a bilit. Ha ez sikerül, akkor ő már érinthetetlen az ügyészség számára, hiszen nem vádlott, hanem vádló.
És amikor az ügyészség erre...
troppauerhumer
És amikor az ügyészség erre rádöbbent, akkor már nem volt más lehetőség, csak eltenni Welszet láb alól.

És most a kérdés: mi Simon ellen a vád?
Milyen bizonyítékokkal tudja alátámasztani a vádakat az ügyészség?
És miért van még mindig kényszerintézkedés Simonnal szemben?
human
@szjupermen: Ebben profi a fidesz. Milliók nejlon zacskóban, mszp-s bilincsben. Ezeket meg tudják jegyezni az emberek. Azt már nem tudják felfogni az emberek, hogy miért maffia ügylet a trafikmutyi, földmutyi és most a kaszinómutyi (offshore cégekkel!!!) és még várható alkoholmutyi. Vagy mekkora csalás, ha a Nemzeti Bank elnöke külföldi brókeroknak kifecsegi, hogy délután milyen addig titkos gazdasági lépést tesz. Ezekhez a dolgokhoz nem tudnak képet társítani, ezért nem veszi be az agyuk. Mindez azért lehet, mert az iskolákban nem gondolkodásra tanították őket, hanem a tananyag feltétel nélküli elfogadására.
bundi
@troppauerhumer: kis adalék az előbbiekhe:
gepnarancs.hu/2014/05/welsz-szivesseget-tett-a-simon-ugyben/
"A Gépnarancsot Welsz ügyekben eddig is segítő informátorok szerint nem véletlen a MagNET Bank, és nem véletlen, hogy pont az Andrássy úti fiókban nyitják meg a számlát. Korábbi cikkeinkben már megemlítettük a Goldex csoportot, azt a cég-hálózatot, amely szinte megalakulása óta támogatja Welsz Tamás áldásos afrikai tevékenységét, s lássunk csodát, kiderül, hogy az a bizonyos banki biztonsági főnök, aki nem találja a felvételeket, nem más, mint a Clo-dex Hungary Kft. egykori vezető tisztségviselője, a Goldex Kft. egyik tulajdonosa. (A Goldex Kft-vel kapcsolatos írásunkat lásd: Kubatov a Welsz listán címmel.)"
amaramaistanna
@human: Szerintem nagyon rátapintottál a lényegre.Sok ember számára felfoghatatlan pl.a 3000 Mrd elsíbolt MNYP vagyon,de egy zacskó /szatyor pénz az képiesedik.
Csizmás Kond
@troppauerhumer: Nekem az az érdekes, hogy mindig olyanba próbálsz kapaszkodni amit a legközelebb találsz, vagyis nem gondolkodsz csak mondasz.
Simont azért helyezték házi őrizetbe és nem szabadon a vizsgálati fogság után, mert a felhozott vádak alapján ha rögtön nem is tudták lecsukni azért a vádak még érvényesek ha nem elég súlyosak is.
Egy afrikai útlevél kinyomozása nem két heti munkát igényel, és szerintem ha valaki ennyire látószögbe kerül akkor annak van valami a füle mögött, csak mindent nem kötnek a pletykarovatok által a mi orrunkra.
A usát meg ne dicsérd, ott egy akármilyen közrendőr be tud csukatni bárkit akár egy hónapra is szóval az esküdtszék meg a dühös 12 csak a filmeken olyan mint amit te állítasz.
Csizmás Kond
@szjupermen: Sem az öngyilkosság sem a gyilkosság nem természetes halál, tehát valamiért meghalt de a természetes körülmények szerint még ráért volna.
bundi
@Csizmás Kond: lattad a holttestet?
Akkor miert vagy ennyire biztos a halalaban ?
A masik...
Esetleg felsorolnad azokat a vadakat amik alapjan tobb honapra bevarrtak?
Mondhatod a nem sulyosakat is...
Csizmás Kond
@bundi: Weiszet nem láttam sem élve sem halva, de dédnagyapámat se és róla is tudom hogy meghalt...vagy úgy gondolod tévedek ?
A másik...
Írják a lapok, olvasd el inkább ott, akkor nem vádolhatsz azzal hogy én hazudok.
human
Most mondta el az ügyvéd a tévében, hogy az elmúlt két hónapban a nyomozóhatóság nagy valószínűséggel nem talált semmi terhelőt. Ez olvasható ki az indoklásból minek kíséretében kiengedték. Tehát egyetlen vád maradt, az adócsalás, ami az osztrák számlával kapcsolatos.
szjupermen
@Csizmás Kond: Ja a lapok. A MN rengeteget megír.
bundi
@Csizmás Kond: cicamica... Otodik hozzaszolo voltam ehhez a cikkhez olvasd...es aztan hozongj...
Csizmás Kond
@bundi: Nem a sorszámot figyelem hanem ki mit kérdez tőlem...és igyekszek arra válaszolni.
bundi
@Csizmás Kond: oké
de mint céloztam rá...magát a cikket és a hivatkozást is többször bemásoltuk, nem csak itt hanem máshol is, és asszerint is az útlevél volt a fő ok, hogy letartóztatták...
nepszava.hu/cikk/1020317-rejtegetik-simon-allitolagos-utlevelet
"Az, hogy a volt politikus elhagyhatta a börtönt, azt erősítheti, hogy az ügyészség csak "revorverezett" az állítólagos bissau-guineai útlevéllel, amellyel a legszigorúbb kényszerintézkedés szükségességét alátámasztották, ám valójában ilyen úti okmány nem létezik."
ha az ügyészség nem akarta volna égetni magát már az első kéréskor meglobogtathatta volna a bíróság előtt ezzel kihúzva az egész ügy méregfogát...de miért nem tette...főleg annak tényében, hogy emiatt tartóztatták le...
vagy ha a népszava nem a te ízlésednek megfelelő...
hvg.hu/itthon/20140405_Nepszava_Simon_tagadta_hogy_kulfoldi_utle#rss
"A volt politikus ügyvédje, Nagy István a lapnak elmondta: mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevél volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban, vagyis azt kérték, hogy az ügyészség nyilatkoztassa a MagNet Bank alkalmazottait, látták-e Simont a bankban, illetve a vádhatóság foglalja le a pénzintézet biztonsági kameráinak felvételeit bizonyítékként. Azt is kérték, hogy az ügyészség - ha valóban lefoglalták a külföldi útlevelet - mutassa azt be neki."
de olvasgass ...mint kértem...
gepnarancs.hu/2014/05/ime-edvin-marton-bissau-guineai-utlevele/
a gépnarancson kicsit ráálltak az ügyre, és egyre furább dolgok derülnek ki...
gepnarancs.hu/2014/05/welsz-szivesseget-tett-a-simon-ugyben/
és van több is...
hvg.hu/itthon/20140402_A_Magyar_Nemzet_mar_meg_is_oldotta_a_Simo
de tudom te mindent tudsz...ezért is kérlek segíts megvilágosodni miért is bűnös simon, és miért tartották, és tartják jelenleg is fogva?
Csizmás Kond
@bundi: Ezek egytől egyig újságcikkek, vélemények és azok alapján történt megállapítások, Hivatalos nyilatkozat amíg nem történik addig igaz jól elbeszélgetünk de nem tudhatjuk mi a valóság.
bundi
@Csizmás Kond: mi az esélye, hogy az ügyészség beismeri, hogy koncepciós pert indított az mszp elnökhelyettese parlamenti képviselő ellen, csupán a választások befolyásolása végett?
és ennek mi lenne a következménye...
ennek fényében szerinted van-e esélye, hogy az ügyészség hamut szórva a fejére, beismerjen valamit...
de mondom...mutassák be a bizonyítékokat...emeljenek vádat... had végezhesse a szájerné a dolgát és ítélhesse el végre ezt a politikusbűnözőt...
elvégre erre van a fidesz gépezete kitalálva nem?
az mno szivárogtat...a volt udzrt-sek bizonyítékokat gyűjtenek, vagy kreálnak...a volt személyitestőr látványosan rohamosztagosokkal letartóztat...polt péter vádol...szájerné ítél...az mtva, az mti vel karöltve felkapja az ítéletet és világgákürtöli...a vezér meg ezért szélsőségesnek nyilváníttat mindenkit aki nem fideszes...
ugye ezt szeretnétek...hát csak tegyétek...lobogtassák meg az útlevelet, mutassák meg a felvételeket, amikor használta is...hadd szörnyülködjenek az emberek az ilyen alávaló politikusbűnözőkön...
de ha az igazságra vagy kíváncsi akkor ne dőlj be az mno-nak, ne ítélj a hírei alapján...az mtva ne kapjon fel röpke híreket, csak lejáratás végett, főleg ne választások előtt...
így gondolod?
"Ezek egytől egyig újságcikkek, vélemények és azok alapján történt megállapítások, Hivatalos nyilatkozat amíg nem történik addig igaz jól elbeszélgetünk de nem tudhatjuk mi a valóság."
mert te mondtad...ezek csak újsághírek, de előtte te hivatkoztál a lapokra...
"Írják a lapok, olvasd el inkább ott, akkor nem vádolhatsz azzal hogy én hazudok."
a másik a szomszédom apját láttad? ha azt mondom halott elhiszed?
mert a kora alapján a dédnagyapáddal ellentétben még élhet...
csak mert azt mondom,...elhiszed, hogy halott...
mi van, ha wellsz a szolgálataiért cserébe új személyazonosságot kért, amit az interpol sem köröz...
esély megvan erre is...
Csizmás Kond
@bundi: Mi az alapja hogy koncsepciót emlegetsz ?
...és szerintem lesz magyarázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.