Hosszú cikkben tárta fel a 444 az Origo és a kormány háttéregyezségeit annak okán, hogy kedden kirúgták Sáling Gergő főszerkesztőt, amiért a lap nem idomult eléggé a kormányzati elvárásokhoz. Eszerint a Lázár milliós hotelszámláiról szóló cikksorozat csak az utolsó csepp volt a pohárban, és az Origo feláldozása a Magyar Telekom és a kormány közötti jó viszonyért cserébe már 2013 áprilisában megkezdődött.

"Ezt a nőt azért küldték ide, hogy minden konfliktust elsimítson Orbánékkal, és biztosítsa a T-csoport bevételeit és vezető pozícióját Magyarországon. Ez történik most." – mondta a 444-nek egy informátoruk, aki Kerstin Günther, a Magyar Telekom Nyrt. igazgatóságának tavaly áprilisban kinevezett elnökének szerepéről beszélt.

A 444 összeszedte, hogy az Origo-tulajdonos Magyar Telekom és a kormány közötti korábbi hűvös viszony hogyan lett a kölcsönös engedményeknek köszönhetően fokozatosan egyre bensőségesebb. Ilyen lehetett például, amikor a kormány letett az állami mobilszolgáltató tervéről, ezzel nem bolygatva a T-Mobile pozícióit, vagy amikor egyre több állami hirdetés kezdett érkezni az Origohoz.

Az engedményekért cserébe elvárások is voltak, az alku részeként a magyar kormány például azt is kérte a Telekomtól, hogy fogják vissza vagy "engedjék el" az Origót. Kormányzati körökben állítólag hallottak már olyat Lázár Jánostól a közelmúltban, hogy "az RTL Klubbal, és az Origóval még kezdeni kell valamit".

Az állami üzletektől nagyban függő Magyar Telekomnak nyújtott kedvezményekért cserébe az Origonak tehát le kellett tennie a kormány kritizálásáról. Lázár a 444 szerint még egy 150 oldalas tanulmányt is átadott Kerstin Günthernek, ami részletes összehasonlító elemzést tartalmazott a hirado.hu és az Origo híreiről, és természetesen azt mutatta ki, hogy a közszolgálati média híreit gyűjtő oldalhoz képest az Origo drámaian ellenzéki.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Kétség ne legyen, kicsinálnak minden médiát melyek nem az ő oldalukon állnak. 25 év után itt az újabb "mszmp" ... Ez ám az európai haladás, szép jövőkép.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
asztmás
Volt idő amikor Antal Józsefet nem engedték be a rádióba , aki csupán elszerette volna mondani, hogy és miként áll az ország szénája. Hankiss Elemér volt akkora hatalommal felruházva ,hogy azt mondhatta : nem. Azér az sem volt piskota időszak.

Áttételesen ott gyökerezik a mai állapot kialakulása. Ez a kormány úgy van vele : én vezetem az országot -mindenről tudni akarok. az hogy ez sokaknak nem tetszik? Speciel nekem meg az nem tetszett ,hogy egy Hankis nemet mondott a regnáló Miniszterelnökúrnak.
csikknorisz
"Lázár János kedd este óta kétszer is beszélt arról, hogy soha nem gyakorolt nyomást újságíróra, és nem is ismeri a leváltott
főszerkesztőt. Ezzel valószínűleg
azt a látszatot próbálta kelteni,
hogy a 2010-es évek
Magyarországán a
nyomásgyakorlás egyetlen módja, egy cikk miatt sértett politikus felhívja, esetleg személyesen megfeddi az újságírót vagy főszerkesztőjét."
Pont erre céloztam tegnap a másik cikknél ( propeller.hu/itthon/2935912-lazar-nyilatkozzon-origo-tavozo-foszerkesztoje ) . Elsőre is baromságnak tűnt ez a fajta mentegetőzés.
m.macskosz
@magyarbakancs: Jó vicc volt, jót röhögtem! :)
magyarbakancs
@asztmás: Látom szereted a lakáj médiát.
Mindennap hallgatod a ömleng tömjén füstöl bódult Magyar királyi tv-t,Hír tv-t,Echo tv-t?
m.macskosz
@asztmás: Nekem meg az nem tetszik, hogy képtelen vagy az általad oly nagyra tartott néhai miniszterelnök nevét helyesen leírni: Antall
.dr.Antall Józsefről vagy jót, vagy semmit, én jót nem tudok, ezért inkább nem mondok semmit!
Kétlem, hogy Hankiss Elemér megtehette volna, hogy a regnáló miniszterelnököt letiltsa a tévé képernyőjéről, de legyen neked igazad!
m.macskosz
@magyarbakancs: Jobban tetszene, ha igaz lehetne! :)
human
Meghallgattam az Origo értekezletén készült beszélgetést. A végső következtetésem az, hogy az Origo az ellenzéki véleményeknek helyt adó fidesz kézben lévő oldal lett.
A kommunisták is belátták, hogy jobb ha van hol levezetnie a gőzt az elégedetlen polgároknak, mert a felgyülemlett feszültség a hatalom megdöntéséhez vezet. Ez az átkosban a magyar és orosz oldalon is a kabaré kiváltsága volt.
magyarbakancs
Antall József politikai meg ítélése szememben a dupla 00 -val egyenlő.
Meg köszönhetjük neki azt ,hogy meg alapozott az elmúlt 24-év szarságának ,politikai gengszterizmusának.
magyarbakancs
@m.macskosz: Sajnos nem mostanában fog változni a helyzet.
Monda sváb nagymamám amennyit a kocsikerék fel ugyan annyit le.
Ebben bízom
leszúrt rittberger
@magyarbakancs: Hát azért nyilván ő sem így tervezte, azért ne varrd már a nyakába azt, hogy most Orbán és Lázár kilopják a szemedet. Még Horn Gyulától is előbb vennék autót mint ezektől.
m.macskosz
@csikknorisz: mno.hu/belfold/lazar-pert-nyert-az-aldozat-csaladja-kapja-a-penzt-1174303

Tkp.tudjuk-e, mi lett az ügy végkimenetele? Tudjuk, ki volt a baleset okozója? Ismerjük az ítéletet, ha volt egyáltalán?
magyarbakancs
@leszúrt rittberger: Nem tudom a néhai miniszterelnök úr ,hogy tervezte de ami ma van az biztos gané dolog.
Én személy szerint nem bírtam Antallt soha.
JAJMÁR
@asztmás: 09:41 "ez a kormány úgy van vele: én vezetem az országot, mindenről tudni akarok" - ezzel a világon semmi baj nem lenne, sőt, kívánatos. A probléma ott kezdődik, ha fönt döntik el, hogy mi legyen az a "minden", amiről mi tudhatunk. Nincs ehhez semmi köze a Hankiss Elemérnek. Mégis, ha így történt, milyen szép és jó világ lehetett az, ahol egy médium vezetője nemet mondhatott a miniszterelnöknek :)))
Látom, Téged könnyű megetetni :)
m.macskosz
@leszúrt rittberger: No, azért az úri gőgje annyira nem tette rokonszenvessé, amikor ezt mondta:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Manhattan
Kétség ne legyen, kicsinálnak minden médiát melyek nem az ő oldalukon állnak. 25 év után itt az újabb "mszmp" ... Ez ám az európai haladás, szép jövőkép.
asztmás
@m.macskosz: Igazad van , Dr Antall József ,elírtam , bocs. a Hankis sztori sajna igaz.
m.macskosz
@asztmás: HankiSS

Ebben az esetben @JAJMÁR:-nak tökéletesen igaza van:
azt nevezik demokráciának, amikor egy média szakember eldöntheti,
beszélhet-e egy politikus akármiről több millió embernek, csupán a hatalmát kihasználva! :)
csikknorisz
@m.macskosz: Ki tudja. Az sem igaz, amit az mno-s cikkben írnak, hogy pert nyert. atlatszo.blog.hu/2014/04/01/lazar_janos_visszavonta_kommentelok_ellen_tett_feljelenteset
Az 500 ezer igaz, de az is peren kívül.
asztmás
@m.macskosz: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Ez a mondat abban az összefüggésben hangzott el, amikor is Antall elvesztette a választást ,és neki hajtottak,hogy miért ,bánt úgy az ellenzékkel ahogy, . amire azt válaszolta :"békés átmenetben -demokráciában-szabad választásban gondolkodtam, és az volt ínyemre ,és nem a puskaropogás , mivel az volt már az ország történelmében éppen elég. " Tetszettek volna forradalmat csinálni, de ahhoz nem adtam volna a nevem. " Ma már sokan el sem hiszik mennyire puskaporos volt azaz időszak. akkor még Csurka keményen támadta Antallt a puha ellenzékkezelés miatt. Azt egy szóval nem mondtam,hogy Antallal mindenben egyetértettem volna.
asztmás
@m.macskosz: most mondjam azt , még egyetlen Orbán rádióinterjút nem hallottam , és egész jól megvagyok? Tőlem nyugodtan stúdión kívül maradhat minden politikus , de akkor minden! ennyi . azt azért fogadd el hogy nincs a világon olyan kormány aki nem tartana magának szócsövet. Ebben belátható ideig nem is lesz változás.
m.macskosz
@csikknorisz: Kösz, nem semmi!
Ezek a senkiházi gazemberek nem bírják a kritikát, pláne, ha igaz!
papcsák szarzsák is kikerestette az IP-címük alapján az őt jogosan bírálókat.:(
Fradigege
Akkor mégis Sáling után nyúltak. Ezek kis zsideszes komcsi ivadékok. Ezt az apjuktól és a nagyapjuktól örökölték. Ezt nem lehet csak úgy megtanulni. Zsigerből jön a komcsi, besúgó hajlam.
m.macskosz
@asztmás: Azzal semmi gond nincs, hogy a mindenkori kormány saját szájíze szerint kezeli a médiát. A gond ott van, hogy milliárdokat öl ---------------az én adómból----------------a "köz"médiába, csalásra, megtévesztésre, hamisításra kényszerítve azt: (KSH, MTI, Századvég, MNO,...) miközbaen minden módszerrel megfojtja az ellenzék hangját!
Demokráciákban ez nem szokás!!!
asztmás
@m.macskosz: 3 felkiáltó jel nélkül is igazad van. Nem szokás persze . a 10 parancsolattal végül is mi a bajuk az embereknek . Azt sem tartják be . miért is? Na ez az . mert gyarlók, és öntörvényűek. Az általad említett szervezeteknél eddig még minden kormányváltáskor vezetőcsere volt. Miért is? Hát a szócső miatt. Akkor ugyanúgy az adóforintunkból mentek a dolgok, csak az alapszín változott.
m.macskosz
@asztmás: Nos, ebben egyetértünk.
Sajnos a gengszterváltás nem hozta meg a várt eredményt.
Kevesebb pártember, több szakember jobb lenne!
Az ország így nem megy egyről a kettőre! :(
bencemacska
@asztmás: ...És akkor a Fidesz nagyon egyetértett Hankiss Elemérrel.
Később Hankiss volt feleségét vette szárnyai alá, aki jelenleg még Brüsszelben feszít EP képviselőként! Sőt még a fiának is jutott huszonévesen vezérigazgatói állás egy nagy budapesti holdingnál!
...Tovább is van, mondjam még?
bencemacska
@m.macskosz: Ebben az ügyben a bíróság nem hozott ítéletet, csak jóvá hagyta az egyezséget.
Engem az érdekelne mi lett az inkriminált bejegyzést tevő (kommentelő) ellen indított per kimenetele?!
m.macskosz
@m.macskosz: Úgy látszik, ez most nem műxik, akkor: ma, 10:35
bencemacska
@Manhattan: Ez már nem MSZMP, hanem MDP. (Élén Rákosival!)
bencemacska
@m.macskosz: Elnézést, láttam később, de nem olvastam végig, hanem mindjárt reagáltam, amikor az első bejegyzést olvastam!
bencemacska
@m.macskosz: ma, 10:44

De ő még nem vonta vissza? Tudsz valamit a fejleményekről?
asztmás
@bencemacska: ez pont úgy történt ahogy leírtad, mi több Orbán volt a legnagyobb ellenlábas az ellenzéki oldalon Antallal szemben. De ahogy mondani szokták az ember fejlődik-alakul-okosodik. hol előnyére hol kárára. de egyszer csak Antall magához hívatta és elmagyarázta a diplomácia lényegét. Orbán ezt megértette , és ma ott tartunk,hogy fel sem merülhet, hogy hetenként ne mehessen be a rádióba .
bencemacska
@asztmás: Engem nem zavar, hogy bemehet, de kérdezzék, és válaszoljon! Ne ő adja meg a riporternek a kérdéseket!
Szerintem akkor sem kapna túl erős kérdéseket, de ne lógjon ki ennyire a lóláb!
m.macskosz
@bencemacska: Fogalmam nincs semmiről, igazából szinte biztos vagyok lázerannyitisér bűnösségében, de ezt nem mondom, mert nem szeretnék börtönbe menni.
evacica
@asztmás: Nem az a baj, hogy ez a kormány is tartana szócsövet magának, na de ne mindet. Valahol az igazságot is kéne hallani az embereknek, ne csak az öntömjénezést és a hazugságokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.