Díszvacsorán fogadta a Magyar Corvin-lánc Testület tagjait az Országházban.

A hazánkat évtizedekre eladósító gigahitel szavazásán egyébként Lázár János sem vett részt.

Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Mit csinált Orbán, miközben megszavazták a 10 milliárd eurós orosz hitelt?" Putyin elvtársat "kényeztette"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
"Mit csinált Orbán, miközben megszavazták a 10 milliárd eurós orosz hitelt?" Putyin elvtársat "kényeztette"
Senara
Elment inni az fontosabb volt mint a szavazás .
hetöndöe
@Senara: ÁÁÁ,csak egy kicsit kitisztittatta a kipufogóját.:-)))
Manhattan
Egyetlen felelős döntésnél sem volt ott. Ez az ember fél...
archer
@Grafix69: Gyönyörű volt fiatalon tényleg..
csip-csop
@hetöndöe: melyik kipufogolyàt? ami a nadràgjàba van? azt o nem hasznàlja.
csip-csop
@Manhattan: nem fejezted be a szoveget "ember fèreg, làrva"
mekkelek
Miért kellett volna ott lennie? A vezír eldöntötte hogy kell a hitel, a zombik meg elegen vannak és tudták melyik gombot gombot kell megnyomniuk...
bundi
nem lehet mondani rá, hogy magyarország érdekei ellen szavazott...megtették helyette a fideszes biorobotok...később erre hivatkozhat is, és a gombnyomizók viszik majd el a balhét...ennyi...
nusika
Így lehet felelősségteljesen másokra háritani a döntést! Ééééén nem szavaztam...így már többszőr volt rá példa... ha ők nem szavaztak, meg volt-e a 2/3 szavazás?
Desischado
Ez is jól példázza, milyen gerinctelen egy féreg! Ha majd eljön a számonkérés, ő arra hivatkozik, hogy ott sem volt! De ez az ő sara, mert ország világ előtt ismert, hogy ő hozta ezt a gyalázatos mutyit tető alá! Ez alól nem fogja tudni kimosni magát!
kkalman
Szégyen, hogy az ország leggyávább, legjellemtelenebb személye az ország miniszterelnöke.
Grafix69
@archer: Akkor bocsánat de így oldalról , hát megijednék.
nezelodo
@Desischado: Dehogynem fogja kidumálni magát! Nem láttál még Dakotát, ha valaki gyanútlanul üzletet köt vele és rajtaveszik a közös üzleten, hogyan dumálja ki magát? Mindenki hibás, csak ő nem, ha meg jogosan hibáztatod, rasszista leszel.
Nem emlékszel mi lett a kiskopasznál is a vége? Mindig talált elhajlót, hogy legyen kit akasztani.
bakegya
NA EZ A SUNYI BŰNÖZÉS CSÚCSRA JÁRATOTT JÁTSZMÁJA,TITOKBAN -AMIT KÖVÉR TALÁLT FÖL ÉS ORBÁN VEZÉNYLI LE!-NA MAGYAROK -HALÁLRABIZTOSÍTOTT BENNÜNKET ORBÁN VICCTOR ÉS A LUXUSÉLETVITELRE BIZTOSÍTOTT FIDESS-KERESZTÉNYNEK SOSE MONDHATÓ,NÉPÜNKET OROSZ ADÓSSÁGCSAPDÁBA HAJTÓ EGYPÁRTRENDSZERE!DDD
bakegya
@Desischado: de a Magyarországon még élő lakósság sem!
Emberek :ettől kezdve orbán rabszolgák-és orosz gyarmat vagyunk!-Titokban kiharcolta ORBÁN VIKTOR PUTYINPÁRTJA-imádkozhat a keresztények néppártja,de még a RÓMAI PÁPA is-nem Németországért,Magyarországért.
archer
@Grafix69: "Így múlik el, a Világ dicsősége!"
archer
@kkalman: Mondjál ennél nagyobb baromságot..!

nem tudsz.. : )))))
Fradigege
Ezt is majd olyanok írják alá, mint anno trianont. Nem találjuk majd meg a felelősöket.
karma1
@Grafix69: Kedves, vegyel egy erosebb szemuveget, vagy ha nem, akkor meg engem is szepnek lathatsz!,...:-)))

Haaat, elegge kitaposott alkoholista kinezete van meg profilbol is, de ugylaccik, nem magyar,... Nalunk inkabb a kuszafog a divat, meg a szoke haj,...
human
Ez a gerinctelen 3000 milliárdos adósságot rak a nyakunkba minden szakmai érv nélkül és nem megy be szavazni? Persze így majd nehezebb lesz számon kérni később. Kívánom hogy Biszku Béla sorsára jusson.
Nil
Tényleg azt hiszi hogy majd azzal védekezhet hogy ő nem szavazta meg? Ott sem volt?
világlátó
Ahogy ez már látszott a történet elején, egy ilyen atomerőmű bővítés nem kizárólag a mi ügyünk.4 reaktor egymás mellett olyan potenciális kockázati forrás, ami nem csak a szűkebb hazai környezetre hozhat beláthatatlan pusztítást, hanem a teljes Kárpát medencére, sőt közép - kelet európára is, de a Balkánra is, tekintettel a Győr - Szabadka uralgó szélirányra.Azon csodálkozom, ezen országok miért is hallgattak eddig. Gondolom megállapodtak, kivárják az EU. álláspontot. Az a tény, hogy a magyar parlament elfogadta és megszavazta, már az új parlament további sorsát is meghatározza. Felelőtlen, könnyelmű szeszélyek által irányított döntések szentesítése lesz a feladata. Ez semmi jót nem tartogat az ország számára. Az Alkotmánybíróság sem, a parlament sem, a jegybank sem, a gazdasági kamara még úgy sem, azaz nincs se fék, se ellensúly, sem ellenzék, amelyik azért megállj-t parancsolhatott volna. Ezért a legújabbkori történésekért az mszp és koalíciós partnere/ - i / egyformán felelősek.Ide juttatták az országot, átadták OV: kényére , kedvére.Be se megy a szavazásra? Miért is menne? Minden úgy megy mint a karikacsapás. Hogy a lengyel Tusk kritizál? Majd megbékél, hiszen a lengyel - magyar két jóbarát...Fontosabb, hogy melyik - még nem teljesen megnyert - tudós, művész kapja a Korvin láncot.Egyébként is itthon csend és béke honol, nyaral az ország.
bakegya
@Nil: ezt minden visszaható szemétkedésnél eljátszotta-mosom kezeim-mekkora görény.
Remélhetleg minden körülöttünk élő nemzetság látja mekkora halálrabiztosítást varrt a nyakunkba ez a maffia!!!
bakegya
@Grafix69: ő a budapesti oeratanszak vezető tanára,Marton Évának hívják.
Törölt felhasználó
Nem szokásom másokat a külsőjük szerint kritizálni, de a baloldalon álló hölgy igen csak szimpatikusnak tűnik...Lehet az egy álarc rajta:)
bence
@kkalman: ! Hát igen ! Óriási hiba volt egy bolond istókot a nyakunkra ültetni ! Gondolom erre már nagyon sokan rájöttek !
kkalman
@archer: Tudod, ha valaki nem vállalja a tetteit, és azok következményeit, az egy jellemtelen senkiházi. Orbán pont ezt tette, amikor azt a szerződést, amit Putyinnal aláírt, a parlamentben sunyi módon nem szavazta meg.
És ha ezt Gyurcsány, vagy Putyin, vagy Obama csinálja, akkor is ez a véleményem. Orbán egy jellemtelen senki, aki a cselekedeteit nem vállalja.
tivoli
Szépen vagyunk. Fogalmatok sincs semmiről, csak nyomjátok a süket dumát, bármi is van földobva.
Ez a projekt már sok évvel ezelőtt meg lett tervezve, már Gyurcsány s foglalkozott a bővítés megrendelésével és előkészítésével, és most került megvalósítási szakaszba, Orbántól függetlenül.
Ez a szavazás színjáték, sima porhintés a népnek, semmi ráhatása nincs az üzletre.
bakegya
@tivoli: marha jó, hogy ilyen felülemelkedett lehetsz.
tivoli
@bakegya: ma, 22:41
Nézz utána és állj mellém.
bakegya
@tivoli:ez nem üzlet ,csupán hazárdjáték!-ezer sebből vérzik újra-csakkk-és igen nagy kollektív pofára esés lesz a vége, újra-csakkk!
@tivoli: köszönöm a bizalmad-ha hívnak -menni kell-magam részéről rendben van,de nekem egyenlőre még sürgősebb dolgaim is vannak mint hogy puszta lelksedésből -de megkockáztatom elhivatotságból is politizáljak-ahogy magamat ismerem azt is túl komolyan venném és az most senkinek sem használna.
bretagne
Nem lep ,engem sem. Mindig ezt csinálják, Rogán is, Lázár is, szavazás alatt állandóan valami fontosabb dolguk van. Undorító
bakegya
@bretagne: ez is egyértelmű bizonyíték arra nézve hogy bűnözők-elvitetik a balhét mással.(pszicho-pedagógiai ismeretek módszertani alapjai-kriminál-ped. lebontásban -a játszma lelepleződik)
tivoli
@bakegya: ma, 05:56
Hidd el, hogy ez az energia lobbi biznisze, amely van olyan erős nemzetközi viszonylatban, hogy nem számít, hogy ki mit mond. Valszeg Orbán is azért maradt távol, mert úgy sincs semmi ráhatása az ügyletre.
Nem tenném a fejem, de időnként felmegy bennem a pumpa ennyi ostobaság olvasásakor. Ez nem is annyira politika, mint inkább ha valaki nyitott szemmel és füllel él a világban, nem engedne meg magának ilyen demagóg dumát, mint itt néhányan.
bakegya
@tivoli: nálunk -mármint a családban -már a dédnagyapámtól is azt hallhattam hogy az információ hatalma sokkal többet fog érni,mint az ember élete- meggyőzött-akkor döntöttem el hol a helyem,hogyan tehetek a saját képességeim és szívem szerint is az embertársaimért egy kicsit többet mint az átlag-még eddig úgy érzékelem jóldöntöttem.DE:
Azzal együtt,hogy a kollektívizmust,ami mellesleg csak döcögött,de csírájában már jelen volt -felváltatták egyfajta megosztottsággal!-ami meg is betegítette hamar a társadalmunk...meg kell vallani kellő evidenciával meg lehet érteni ezt a sok és -igazad van -vagy közönségessé változtatott,vagy részrehajló-de még rosszindulatot is feltételező megnyilatkozások tömegét.
NINCS TERE HELYE AZ INDIVIDUMNAK,MERT A TOLARENCIÁT ÉRDEKTELEN MŰKÖDTETNI-MÉGPEDIG NINCS RÁ IDŐ SE,de pénz se más.Erre nincs-minden szarra van!-több is mint kellene,de nem ott ahol már a szükség is rombol.TÜRELMETLENNÉ ÉS AGRESSZÍVVÁ NORMASZOCIALIZÁLÓDIK AZ EMBER-és ezt a mi államhtalmaskodóink túl hosszú ideje keményen gyakorlatoztatják,fékek -és ellensúlyteremtés nélkül.Hát mekkora hiteltelenné tettek bennünket-halálrabiztosítás ez ENNEK A KIS ORSZÁGNAK?-és erről itt már talán megnyilatkozni sem érdemes-újra csakkk...lehetünk mi k.nagy nacionálé-az csakk olaj lesz a tűzre,de nem arra,hogy minden éhező MELEGEDHETNE jóllakhatna,hanem arra hogy SIMLICSKA,HERNÁDI, LŐRINCKE-ÉS TÁRSAI LEPISÁLJON MINKET A FELCSUTI HATÁRON TÚL IS.
tivoli
@bakegya: ma, 14:30
Bizony, mire valaki eléri a dédnagyapaságot, addigra megbölcsül. Érdemes meghallgatni az idősebbeket, mert az ő tapasztalatukat nem lehet iskolában megtanulni. Nekem is mindig azt mondták, hogy a tudás hatalom, járj nyitottan a világban és meglátod a lényeget, alakítsd ki a magad értékrendjét, és ne hagyd magad a demagógia útjára sodródni.
A mai információáradat pedig inkább káros, mint hasznos a társadalom szempontjából. Ugyanazt a hírt lehet sokféleképpen értelmezni, kinek-kinek az iskolázottsága, környezete, családi állapota, életkora, neme, érdeklődési köre, vérmérséklete szerint. S ebből lehetnek vérre menő viták, holott csak a különböző intelligenciák ütköznek.
A felsorolt uraságok nevei nem releváns lista, mert minden történelmi korszaknak meg voltak a saját haszonélvezői, és a szegény és még szegényebb rétege. A helyzet csak újra termelődik, és erre az átlag embernek, vagy az átlag alatt élőknek semmilyen pozitív ráhatása nincs.
bakegya
@tivoli: A tudatmódosítás századának kapujában vagyunk még csakkk-de már így is sok az áldozat,mi lesz még,ha ezt is generáljuk?-a gátlások kiépítésén volna jó ügyködni,mert nagy bukta lesz...igen ám de azhoz érteni is kellene...
kukac50
Ezzel a pénzel akarja feltölteni az államkasszát,hogy az önkormányzati választásokig ne legyen recesszió.Utána megint bevezeti az újabbnál újabb adókat.
tivoli
@bakegya: ma, 17:11
Nagy a te igazságod. A közvélemény megvezetésére alkalmas összevissza infók, vagy a hírek igazságtartalmának ködösítése is nagyban hozzájárul a népek összezavarásához, a káoszhoz. Ugyanazt az eseményt, történést másképpen magyarázzák a hírforrások, attól függően, melyik politikai párt áll a hátuk mögött.
És az emberek gyártják az ellenség-képet holott lehet, hogy csak a látszat csal. De biztosan vannak érdekcsoportok, akiknek annál jobb minél rosszabb az embereknek, azoknak akik egyébként tűzbe mennének értük.
lajospapa
Én má' a sírbul röhögöm ahogy fizetitek vissza! Ha tudjátok!
tivoli
@lajospapa: Röhögjél csak lajospapa, mert lesz miért. Nem azoknak kell visszafizetni, akik haszonélvezői lesznek.
human
@kukac50: Az orosz kölcsönt nem költhetik csak paks2-re. Úgy tudom, hogy ez benne van a megállapodásban. Logikus is lenne. Az oroszoknak is érdeke, hogy ami pénzt kölcsön adnak azt vissza is kapják. Egyik zsebükből a másikba.
tivoli
@human: Nem úgy van, hogy hitelbe építik az erőművet és a bekerülést ráérünk később is kifizetni? Mondjuk amikor már működik a létsítmény, és abból a bevételből, amelyből a felhasználók fizetnek a felhasznált energia ellenértékeként?
human
@tivoli: Nem. Ők az erőműre adják a hitelt és ellenőrzik, hogy arra lett-e fordítva. Bizony, az oroszok ezt ellenőrizni fogják. Ez annyiban jó, hogy legalább a befejezésére lesz esély, ha már egyszer elkezdik. Ha elköltenék a hitelt, akkor se a pénzt, se paks2-t nem látnánk viszont soha és ezt az oroszok is tudják.
human
Ezért is jobb lehet az orosz hitel !papiron!:
"A tervezett paksi hitel felvevője az MVM Zrt. lehet, így GDP 10 százalékára rúgó összeg nem növeli az államadósságot."
tivoli
@human: Végül is mindegy, egy a lényeg, hogy valszeg nem húzzák le úgy a magyart, mint ahogy az IMF tette. S mivel az IMF egyszer már ki lett "ebrudalva", nehogy már újra hívják! Álmunkba se.
világlátó
@tivoli: Kérünk szépen Téged, pontosan, tényszerüen tájékoztass minket, hogy ne " nyomjuk ezt a süket, demagóg dumát ". Én sem bírom türelemmel és megértéssel a butaságot, gyalázkodást, a felelősség nélküli vádaskodást és sértegetést. Tovább megyek, nem szívesen olvasom az ország miniszterelnökét gyalázó sértő megjegyzéseket, bárhogy is hívják az éppen aktuális miniszterelnököt. Elvárom tőle is, a lakosságtól is, hogy adják meg a civilizált országokban jellemző, legalább az ország egyik közhatalmú méltóságának kijáró tiszteletet.Szerintem megengedhetetlen az ettől a szabálytól eltérő mindenféle útszéli stílus.Kérlek, Te is tedd le a véleményedet, miután előtte ismerteted a miniszterelnök úr szándékát, tervét, elképzelését erről a nagy volumenü kérdésről.
Ma reggel Kovács Árpád úr a Költségvetési Tanács elnöke megmosolyogta a felturbózott paks hangulatot, egyesek túlmisztifikálták ezt a kérdést, 2026.- tól kell törlesztenünk, ami nem több teher, mint az IMF hitel volt egy sokkal nehezebb , válság időszakban.2026.-tól minden bizonnyal sokkal jobb helyzetben leszünk , - gondolom erre gondolt ő is.
Szerintem, egyetlen Eurót sem szabad előre lehívni és mutyiban másra költeni.Erre egyébként már 2015 .-ben megnyílik a lehetőség. Szerintem, csipegetés lesz ebből, más, nem biztos hogy létfontosságú célra. Ezt kellene erős kontroll alatt tartani.
De Te ezt biztosan jól tudod, kérlek, tedd helyre az itt kommentelőket, engem is.
tivoli
@világlátó: Jó a szöveg, de maradok annál a véleményemnél, hogy ez a biznisz nem a miniszter elnök Úr biznisze hanem sokkal régebbi projekt, csak most került abba a fázisba, hogy konkrétan beszéljenek róla. S mivel már régen eldöntött tény az erőmű bővítés és még nagyon sokára lesz kész, semmiképpen nem kötném a jelenlegi kormány nevéhez. Tehát én is azt javaslom, hogy a Miniszter elnök Úr nevét hiába szájukra ne vegyék a népek, mert ez egyfelől tiszteletlenség, másfelől fölösleges és gusztustalan olyan dolgokról sértő módon polémiát folytatni, amire a legcsekélyebb ráhatásunk sincs.
Maradok tisztelettel.
világlátó
@tivoli: Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim! Vegye már a bátorságot, időt, energiát valaki közülünk arra, hogy kerítsük elő azt a korábbi projektet, amit az Mszp kormányok valamelyike vetett be a köztudatba egykor ! Vajon előhozakodna - e ma is azzal a projekttel Gyurcsány Ferenc, vagy Bajnai Gordon? Ahogy múlnak az évek, úgy változik a kép. Ma már az épülő atomerőművek mellett megjelentek új technológiák. Van ahol a szél, másutt a nap, valahol a geotermikus energia, sokfelé a törpe erőművek, biogáz felhasználásával, a természet adta lehetőségeket kihasználva.Ahol sok és könnyen a felszínre hozható az uránérc, az atomerőművi felhasználásához adott a technológia, van hová eldugni a kimerült elemeket és tartozékokat, ott biztosan a nukleáris energia felhasználása még sokáig élni fog.Nálunk ezt én nem tudom megítélni.Nem vagyok ebben / sem / szakértő. Azt hiszem azt kell eldönteni, mi a baj? Orbán Viktor váratlan döntése és a megállapodás Putyin elnökkel? Vagy talán a hitelfelvétel az erőmű megépítéséhez? Netán a beruházás orosz kézben? Kevés a hazai vállalkozások részvétele és várható nyeresége? Túl nagy a hitelállomány, amit az ország népe kell kifizessen adók formájában? Nincs saját erő, amit a gazdaság értékteremtő képessége hozott létre és fektettünk be valami jó alapba?Talán az a baj, hogy " hű bele béla " módon lépett a miniszterelnök úr valamilyen társadalmi egyeztetés és elfogadottság nélkül?Lehet hogy az a baj, hogy a szakértő hazai érdekeltek most már a döntés és a parlamenti kétharmaddal szentesített eredmény után nem tudnak mit mondani, azon kívül, hogy remélik, szerepet kapnak majd? Esetleg az a baj,hogy valaki kiszámolta, hogy kb. 300.000.-Ft.jut minden magyar állampolgárra sok éven át ? / vajon hogy számolta ki ? /Az is oka lehet a felháborodásnak, hogy fogalmunk sincs mit hoz a jövő, azon túl hogy a hurrá optimizmushoz mindig akad néhány eszement extralojális, aki ha kell, ha nem töltené belénk a bíztató jövőképet? Hát ezekre válaszoljatok ! Kérlek !
világlátó
@human: Segíts már megértenem! Miért nem növekszik az államadósság?
human
@világlátó: Mert nem a magyar állam, hanem az MVM Zrt veszi fel a hitelt, ami gondolom más zsebből gazdálkodik, mint az államháztartás. Az államadósság szempontjából pedig csak az államháztartás zsebe számít. Talán pontatlan voltam, de én is csak ennyit értek az egészből.
világlátó
@human: Tegnap keresgéltem egy kicsit.A Privátbankár.hu hirleveleiben olvastam, hogy a 10 milliárd Eurós hitel, a 2013 -sa GDP 10,2 % -nak felel meglvileg megoldható, hogy ne számítson államadósságnak, de lényegében az, / mert az állam mi állampolgárok vagyunk /mertattól még vissza kell fizessük az adóinkból A 21 éves futamidő alatt, a sávosan szigorodó kamatok miatt a hitel két és félszeresére nő.A kalkulációk szándékosan 3050 milliárd Ft.-ról szólnak, de ha a teljes vissza fizetnivalót számoljuk, az közel 8000 milliárd Ft.
Magyarország GDP.-je 2013-ban 29.114.426.000.000.-Ft. volt Ez az Eustat szerint is 98,05 milliárd Euró / 300 Ft.-os Euro /Ft.árfolyamon számolva.Így a 10 milliárd Eurós orosz hitel a GDP. /2013 10,2 % -a.Így talán már jobban látjuk a számokat, méreteket.
Ehhez tudnunk kellene eddig milyen hiteleket vettünk fel, milyen kamattal, mennyi időre.
Pl.az IMF hitel mennyi volt, mennyit hívtunk le, mekkora %.-ot okozott ez az államadósság tekintetében. Azt is látni kellene már mire fordítottuk ezeket. Ma reggel Gőgös Zoltán arról szólt, mi lesz a hazai mezőgazdasággal, miképpen lehet a vidékfejlesztést jó irányba terelni. Azt érzékelem, az ország gazdái / kivételesen most nem a nép, az állampolgárok, hanem a most 2/3.-al megválasztott kormány nem jól látják a gazdaságot, így sem az agráriumot, sem az ipart, sem a szolgáltató szférát, így az egészségügyet, de főleg az oktatást.Az általános iskolától a felsőoktatásig.Köhög a bolha, - modhatná bárki. Lehet, de miután alig kapunk pontos és rendszerbe foglalt információkat, így csak részigazságok, főleg kérdések és polémiák megfogalmazása jut nekünk.Túl sok a jogosnak érzett kérdés az adókról, Áfáról, Eu-s pénzek felhasználásáról, összevissza vásárlásokról százmilliárdokért, az állam költekezéséről és a gazdasági bűncselekmények elsikkasztásáról.Ezt a kis országot nem a gondos, előrelátó gazda szellem vezeti, hanem a naponta érkező mindenféle szél lekezelése, politikai megfontolásokból.Innen én ezt látom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok