A szobor felállítása kapcsán a Népszabadságnak azt mondták a kormányoldalon: Orbán Viktor döntése volt, hogy most nyáron kerüljön a helyére a szobor, és legyen meg az avatás is.

Azért is, mert „tombol a nyár", az emberek nyaralnak, így kisebb lesz az ellenzéki felháborodáshullám hatása – vélelmezik.

Másrészt, tették hozzá, a balliberális tiltakozók minden ellenérvet – történelemhamisítás, holokauszt-átírás – számtalanszor elmondtak, így az nem hat már széles körben – írja a Népszabadság. Kormányzati körökben vasárnap este megnyugvással fogadták, hogy az emlékmű felállítása után a Mazsihisz semmilyen tiltakozó közleményt nem adott ki.

Azt is mondták: azért továbbra is aggályos, hogy a Szabadság tér az ellenzéki ellenállás „epicentruma" lehet az önkormányzati választási kampányban. Tegnap például már tojással dobálták meg az újonnan felállított szobrot.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
" nemcsak az emlékmű, hanem a Fővárosi Törvényszék indoklása is „döbbenetes”, ugyanis a szerint azért nem lehet népszavazást kiírni, mert az emlékművet egy kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította. "
Villágos! :-)))) No comment!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Ráismerthettünk a sajátosan erőszakos-furmányos,sunyi technológiai kivitelezésre!
A Magyar Nemzeti Történelem biztos nem marad hálátlan -a magyarok még nem egészen demenciás részének-kollektív tudatának seggberúgásáért!!!-kínomba vagyok képes csakkk röhögni.
furfang
A szobor kész, látványos, nagyon szép, a helye is megvolt, a cirkuszok így is úgy is folyamatosak, nyár van, jó az idő, most kellett felállítani. A tiltakozók ugyanazok és ugyanezt csinálták a Turul szoborral is. Irritálja őket minden ami nem kizárólagosan a holokausztra emlékeztet. Éppen ideje volt megemlékezni a háború minden más elszenvedőről és nem csak a zsidókról.
silber13
" nemcsak az emlékmű, hanem a Fővárosi Törvényszék indoklása is „döbbenetes”, ugyanis a szerint azért nem lehet népszavazást kiírni, mert az emlékművet egy kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította. "
Villágos! :-)))) No comment!
naaki
furfang, te melyik párhuzamos valóságból csöppentél ide? Ebben a valóságban, ahol te vendég esetleg menekült vagy, a német megszállás előtt is volt már deportálás, ebben az országban volt először zsidók elleni törvény a '20-as években. Szóval azt állítani, hogy csak és kizárólag a németek számlájára lehet írni a zsidóüldözést felettébb pofátlan hazugság. Idéznélek: " Éppen ideje volt megemlékezni a háború minden más elszenvedőről és nem csak a zsidókról." ebben van némi okosság, de ne felejtsd el, hogy elsősorban magyar állampolgárok voltak és "csak" másodsorban zsidók, akiket a megszállás(?) után koncentrációs táborokba deportáltak. Még valami, amíg más nemzetek is elszenvedték a háború minden kegyetlenségét, addig egyetlen egy népcsoport kizárólag azért szenvedett, mert zsidónak született. A zsidó csecsemők épp úgy a haláltáborokban végezték, mint a szüleik, nagyszüleik vagy dédszüleik. Érdekes, minket a Turul meg Gábriel irritál és ezt a szemünkre veted, de azt nem veszed észre, hogy téged meg az irritál, ha a több százezer magyar zsidó áldozatnak megfelelő emlékművet vagy emlékezést szeretnénk.
volvós
Innen üzenem:
Kihúzzuk a gyufásdoboz fiókját, és egyesével
kihúzzuk a gyufákat ! Na de meddig ???
libelle
@furfang: Esetleg viktorka és a többi zavarodott szobatársa vagy?
libelle
@volvós: Tegnap az Összes Német-hirekben igy kezdödött a hir A Magyar jobradikális nacionalisztista kormány az éj leple alatt... hitler pártját ugy hivták, hogy nacionalista-szocialista párt, vagyis nácik . A magyar-kormányt pedig tegnap elösször ugy a német mint a nyugati hirek ugy emlitették, hogy jobbradikális náci-párt. Bravó csak igy tovább magyarország jobban teljesit, viktor pedig mert túl teljesitett!!! Merkel figyelmeztette!!!
szöszmösz
Ez a kormány nem a megbékélést keresi .Uszít mindenkit, provokál, ha nincs akkor kreál ellenséget, lét eleme sunyiság, a kapzsiság és az agresszió! Harcra magyarok! Mindenki mindenki ellen!
JAJMÁR
Eldöntötte, és kész! Sokféle döntés van, és nem kétséges, hogy amikor a ledöntések ideje eljön, ez lesz első!
A művek ugyanis önálló életet élnek, ez pedig nem az, aminek létrehozták, ez a ma jelképe lett.
bakegya
@szöszmösz: felcsuti maradona éppen erre játszik-valaki vehetné már a bátorságot a nagyok közül,hogy kifaggassa a nagynyilvánosság előtt millyen összefüggéseket rejteget abban a neki igen praktice agysejtjei árnyékában a mi sorsunkat illetően!-mert mintha azt ásná alá folyamatosan-felhasználva minden emberiség ellenes erőt.
(Magyarul a kollektív individumának leple alá világítani sürgős volna)
mekkelek
1000 százalékosan kihasználják az emberek érdektelenségét, sőt ilyenekkel még tesztelik is hogy meddig mehetnek el. Úgy látszik még nagyon sokáig...
bakegya
@mekkelek: fogalma sincs mit generál-ennek a palinak minden gömbölyű!
soljanka
...a jogászaink meg majd jönnek, oszt jónapot"...

Már akkor is késő lett volna megállítani, amikor ezt mondta!
Igazmondó1
Végül is már csak egy dolgot nem értek: mi értelme van egy olyan szobor felállításának, ami ennyi embernek nem tetszik? Bevallom, hogy számomra maga a szobor sem egy XXI. századbeli mű. Az a diadalív, azok az ép és tört oszlopok, az a fent keringő és lecsapni készülő madár, az országalmát tartó arkangyal, nem túlzás ez? Tehát nekem már ez eleve nem tetszik. Folytatom: hogyan értelmezzem én a szobrot, akinek a rokonait és az édesapját a magyar csendőrök gyüjtötték be és rakták fel az auschwitzi vonatra, vagy a Szovjetunióba tartó munkaszolgálatos transportba? Szerencsére az édesapámat az amerikaiak felszabadították, ha a többieknek már nem hagytak lehetőséget, hogy elmeséljék a borzalmakat. (Megjegyzem, hogy senki nem kapott kárpótlást, ha most valaki ezzel próbálná "relativizálni" a dolgokat.) Ezek szerint azok, akik a nagybátyáimat, apámat elvitték éppen olyan áldozatok voltak, mint akiket elvittek? Ha valaki mindezeket megválaszolná, akkor már csak egy kérdésem maradt: miért az éjszaka mindent eltakaró sötétjében...?
Omambijik
@Igazmondó1: Hány embernek nem tetszik? Hánynak igen?
Hány embernek nem tetszenek a vascipők? Hánynak igen?
Szvetlana
Budapest hemzseg a külföldi turistáktól. Én most megkérdeznék egy pártatlan kívülállót, egy japán turistát: Mire emlékezteti önt az a birodalmi sas?
Szerintem 90 % azt mondaná, hogy a megszálló német náci birodalomra.(10% nem tudja)
Biztos nem azt mondanák, hogy a háborúban elesett német katonákra.
DR Eric CARTMEN
@furfang: Ha hallottad volna hogy ez a "mű" miröl szól, nem írtál volna ilyen hülyeséget. Bár hallani, meg érteni az nem ugyanaz. Az ilyen beszűkült tudatú fideszhívők meg úgyis azt "gondolják", amit mondanak nekik, amt eléjük löknek, hogy ez a véleményed osztjónapot. Úgyhogy szép álmokat !
sakál
@naaki: A turullal a mai napig fel nem fogom mi bajuk van?? Te esetleg ezt megtudnád válaszolni? Amúgy ez a emlékmű függetlenül attól, hogy egyetértek vele vagy sem, ronda és giccses! És igen az emberek egy részének kezd tele lenni a töke a folyamatos áldozati szereplésükkel, megkapt(j)ák ami jár nekik ilyenkor kárpótlásul minden szenvedésükért pénz, és megemlékezés formájában!! Mit akarnak még, én nem fogok bűnbánatot gyakorolni, mert nem tettem semmit ellenük 70 évvel ezelőtt!
Gyopi
szóba hozzák a történelem hamisítás tényét...csak halkan kérdezem:amit eddig tanítottak, az az igaz??...mert egyesek úgy látták, gondolták, vélték a győztesek oldaláról,... a vesztes félnek nem lehet igaza? - Mondd, szerinted létezik egyértelmű igazság?
- Igen. Mindenkinek a magáé. Ez minden konfliktus forrása.
JAJMÁR
@sakál: 12:25 A turullal nincsen semmi baj, ősi magyar jelkép. Büszke vagy rá talán? Pedig nem tettél semmit ezért, ahogy a 70 évvel ezelőtti eseményekben sem volt részed.
Ja, hogy az őseid... aha, na látod, itt van a "kutya elásva"!

Nekem meg azzal van már tele -a hócipőm-, hogy folyamatosan felháborodnak egyesek, mintha a fogát húznák - hisz' ők semmit nem is tettek - de tudják, hogy azok nem is úgy, meg nem is vót, meg mer' a kurucinfo megírta! - Ember! Senki nem kéri a te bűnbánatodat, nyugodtan tartsd meg magadnak.

Hőbörgéssel nem lehet eltörölni a múltat. Sajnos megváltoztatni sem, de mindig vannak, akiknek az érdeke a feszültségkeltés, ezért kérlek használd a józan eszedet... persze, egy üres dobozba bármit bele lehet pakolni... , de talán kezdhetnéd újra!
Ja, a kártérítésről szeretnék többet tudni, úgy tűnik te tájékozott vagy. Mennyit és kinek is fizet a magyar állam, és ki kaphat, milyen jogcímen?
Tulipánfa
@furfang: "Éppen ideje volt megemlékezni a háború minden más elszenvedőről és nem csak a zsidókról."
Aki ezt mondja nem tudja mi végre van a tiltakozás. Pl. Nem a német megszállás okán pusztult el sok ezer magyar katona (köztük két nagybátyám) a szovjetfronton, hanem a magyar vezetés esztelen, nácibarát politikája eredményeként.
Ez az emlékmű elhamarkodott, erőből elkövetett tudatos történelemhamisítás.
aloe
egyszerűen felháborító.hogy ennek a magyar népnek nem volt annyi tartása ,hogy eltűri az 5 ágú csillagos ruszki felszabaddúlási emléknűvet, hanem mindenféle belemagyarázással hazugsággal ,még a mai naopig ott eszi a fene. igenis magyarországot a németek lerohanták, és kuss volt mindenkinek.
jancsipapa
Itt volt az ideje .El fogok menni és virágot fogok vinni .És ha megszólít ,vagy cikizni mer egy "demokrata " ...
Csizmás Kond
@sakál: " Amúgy ez a emlékmű függetlenül attól, hogy egyetértek vele vagy sem, ronda és giccses!"
El tudnád magyarázni mia giccs ?
JAJMÁR
"A giccs a művészetek eszközeit használó, a művészet látszatát keltő, többnyire kereskedelmi természetű és célú alkotás."
"Lételeme a fogyasztás, célja a fogyasztói igények tömeges kielégítése a befogadó érzelmi és gondolati kiszolgáltatottságának kihasználásával." Wikipédia

propeller.hu/itthon/2959568-miert-irnak-hulyesegeket-szabadsag-teri#c1126358
libelle
@Gyopi: Definitiv mindig a gyöztes mondta meg az elnyomásban, hogy mi az igaz. Ellenben a világ történészei, akik az achivokból is veszik tudásukat sajnos ugy látják, hogy az elsö zsidó ellenes törvényt 1920-ban Magyarország alkotta meg. Ezenkivül a Nürnbergi per túlon túl sok gyalázatát tárta fel a Magyar államnak!!
keresztapa
@aloe: Elsődlegesen a zsidóságnak,és azok követőinek,akik élnek a halál jövedelmezőségével!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: "A giccs a művészetek eszközeit használó, a művészet látszatát keltő, többnyire kereskedelmi természetű és célú alkotás."
Hát ez pont így nem igaz.
Vegyük pl a zenét. Tudott dolog, hogy ugyanúgy mint minden a mai zene is a népzenéből alakult ki tehát akkor a mai zene giccs.
A giccs az amikor egy művet átmásolunk, pontosabban pl egy bronz lovasszobrot lemásolva porcelánból kiöntik. Az egyedi alkotás nem giccs esetleg silány mű.
Csizmás Kond
@libelle: Az első zsidótörvény, pontosabban olyan törvény ami a zsidókellen szólt már az ókorban megalkották.
sakál
@Csizmás Kond: Ha magadtól is tudod definiálni a giccs fogalmát, akkor miért kérdezted?
Csizmás Kond
@sakál: ...mert te olyan kifejezést használtál valamire ami nem igaz, ezért megkérdeztem tényleg ismerede a kifejezést.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 21:18 Írd meg a wikinek is :)
Igaz, tévedsz: a művészi alkotás lemásolása másolat, bár értékét tekintve töredéke az eredetinek, de a másolat lehet jó is.
Persze vannak szégyenletesek is, az giccs is lehet... pl. ha én másolnám, az eredmény garantált,

A mai zenéről most nem mondok véleményt, de a népzenéből készült mű feldolgozás, ami lehet jó, és ... feledhető .
A szobrokról, főleg a köztériek - itt még mindig toronymagasan vezet az ókori művészet -, de a mai technikának köszönhetően bizony vannak szobrok, amelyeket kiöntenek, s ha van egy forma, mehet a sorozatgyártás ... ezeket aztán elhelyezik köztereken :( ez lenne a művészet?
...és még ennél is rosszabb az emlékmű! Általában is, de ez, minden, csak nem művészet.
nem olvastad el a belinkelt cikket az előző hozzászólásomban?
furfang
@naaki: Ezt nem mondod komolyan, hogy nincs méltó módon megemlékezve a zsidók tragédiájáról?
csip-csop
ki a lòf@ ez az ember, hogy csak o dont, megse kèrdez senkit. o dont 10 millio lakos nevèben, hol a bànatban èlunk? az a sok hulye aki ott ul a fotelba nem szòl semmit? megàll az eszem, ilyen emberekbol àll a mi kormànyunk!
csip-csop
@libelle: Merkel nem figyelmeztette rendesen a vikit.
csip-csop
@szöszmösz: igen igazad van, mi meg tokfejek kezdjuk megutàlni egymàst egy ilyen szemèt miniszter miatt. Màr nem szeretjuk egymàst, mindenki mindenki ellen van, igy igaz!
csip-csop
@Igazmondó1: azèrt csinàlta a sotètsègben, mert tudta hogy ha nappal csinàltàkvolna, akkor nagy balhè tort volna ki,ès ennek a moslèknak nincs bàtorsàga az emberek szemèbe nèzni, mindent ,mindenki hàtamogott csinàl. Fogadni merek, hogy mèg a beosztotjai se tudtak ròla.
csip-csop
@Csizmás Kond: antiesztetikailag pocsèk, kissebbett is lehetett volna csinàlni, majdnem ugynèzki mint a Hosok tere.
gödörben
@csip-csop: oszd meg és uralkodj. Teljes erővel működik.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem lemásolást írtam hanem ármásolást, átültetik pl méretben más anyagba...ami annyit tesz hogy ugyanazt a művet pl bronzszobor átmásoljáj porcelánba.
A lemásolás ha ugyanabba a formába anyagba stb történik az tényleg másolat.
Szvetlana
@JAJMÁR: A giccsre pontosan ráillik az az alkotás, amit portré címszóval fest Orbánról a Tereskova művésznő !
Csizmás Kond
@csip-csop: Gondolom akik eltervezték azok is ismerik a colstokot...
Szvetlana
@csip-csop: 23.02 az "anti" előtag nem kell az esztétika szóhoz, -azt kihagyva értelmes a mondat. ( Bocsi nem kioktatás, csak értelmeztem amit írtál)
JAJMÁR
@Szvetlana: 15:15 Tényleg :)

@Csizmás Kond: 15:12 Igen, az is giccs, igazad van :)
1magyar
Nem elég,hogy megosztja az embereket még rengeteg pénzbe is kerül!
Iszonyatos pazarlásra képesek.
1magyar
A holokauszt emlékművek is éppen ilyenek!! Sok pénz pazarolva.
csip-csop
@Szvetlana: anti (szòt) azt kulfoldon szoktàk mondani, ahelyett, hogy azt mondjam nemesztetikus azt mondjàk, hogy antiesteticus.
Szvetlana
@csip-csop: Ja! így már értem, köszi a választ:)
csip-csop
@Szvetlana: de kulonben nemvettem rossz nèven
bra048
Orbán nem meri felavatni ezt az emlékművet, így az hivatalosan nem is létezik !
Ebben a helyzetben -a pénzkidobás miatt egyértelműen- megvalósult a beruházás
összegére a hanyag kezelés bűncselekménye...
kukac50
Orbán Viktor egy pszichiátriai beteg,a sok hűje meg támogatja mert nincs véleményük,vagy csak mert féltik a pozíciókat. Nem csak a statisztikát hamisítják már a történelmet is Orbán írja.
bakegya
@kukac50: "orbánvityiprédia"-trágyái lehetünk ha ezt is eltűrjük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.