Drákói intézkedéseket követel két vezető beosztású német politológus Orbán Viktorral szemben. Azt várják a berlini és a brüsszeli vezetéstől, hogy minden eddig szóba került megtorló eszközt vessenek be...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Én a személyes felelősségre vonásnak lennék a híve! De nem fognak megkérdezni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Én a személyes felelősségre vonásnak lennék a híve! De nem fognak megkérdezni...
coni
Merkel, nagyon okosan, hagyja hogy megfőjön saját (unortodox) levében.
F_Viktor
@Cicamama55: Személyes felelősségre vonás nem az EU dolga, azt a magyar népnek, a kárvallottaknak kell megtennie.
F_Viktor
"...kilátásba kell helyezni a Magyarországnak járó uniós források megvonását - a magyar miniszterelnök amúgy is támogatói között osztja szét ezeket."

Az EU befizető országainak kormányfőinek egyre nehezebb lesz megmagyarázniuk adófizetőiknek, hogy hová kerülnek, kit támogatnak adóikból.

Érzem, közeledik a végjáték...
rugacs
@F_Viktor: Ez így van.
Mivel azonban mint láthattuk, a legnagyobb szennyláda (fleto) is megúszta, így erre nem igazán számítanék.
A magyar nép most egyébként sem ér rá, most éppen a bankokat vonja felelősségre!
És jól teszi!
Bár én sokkal szigorúbb lennék.
rugacs
@F_Viktor: Érdekeset szóltál.
Van esetleg arról valami konkrét infód, hogy anno fletó az uniós támogatásokat miféle Fideszeseknek osztogatta szét?
Mert én nem igazán hallottam ilyenről. (persze attól még lehetett volna)
Viszont ebből egyszerűen az következik, hogy minden vezető a saját támogatóit pénzelte mindig minden esetben!!!
Neked ez még új?
Ha nyernék a lottón, én sem a te bukszádat tömném tele...
De hidd el, ez az egész világon így van.
F_Viktor
@rugacs: Ha te nyersz a lottón, akkor az a te pénzed, a te tulajdonod, annak szíved szerint osztod szét.
Az EU-s pénz nem a kormányfő magánvagyona, de még Lézer Jankóé sem (pedig az év 365 napján hentereghetne belőle londoni szállodákban az alkesz Demcsák Zsuzsikával)!

Említettem már, hogy 2007-től idén júliusig volt egy pályázatíró cégem. Tudod miért szűnt meg, miért kellett elküldenem 3 pályázatírót?
Azért, amit írsz! Ha a pályázónak nem volt fityeszes kapcsolata, akkor esélye a támogatásra a 2010 előtti 94,7 százalékról 28 százalékra esett vissza! OK, nem egyik napról a másikra, de a trafikpályázat kiírására volt igaz éves szinten a 28 százalék.
Mivel a pályázatírásért munkadíjat nem kértünk, csak a sikerdíj volt a honorárium, ezért értelmetlennek tartottam tovább fenntartani ezt a céget.

Vagyis azt tudom mondani tapasztalataim és a sikeres pályázataim számai alapján, Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt nem csak a baloldali kötődésű pályázok vitték el az EU pénzeket.
Desischado
Valakinek már tényleg a nyakára kéne lépnie ennek az aljas, népnyúzó-rabló kormánynak! Nem értem a Kancellár asszonyt, miért ilyen óvatos. Az egész Európának nem lesz jó, ha orbán el tudja végezni a rombolását! Még a végén más államok is vérszemet kaphatnak, ha azt látják, hogy az EU nem keményít be alaposan! De őket úgy látszik, nem zavarja az Uniót orbán rombolása és ámokfutása! F Viktornak igaza van, nekünk kéne megfékezni, de sajnos, túl sok a birka! De az Unió is keményen szankcionálhatná ezt a maffia kormányt végre!
rugacs
@F_Viktor: "Az EU-s pénz nem a kormányfő magánvagyona"
Ez maximálisan így igaz!
Viszont joga van meghatározni, ki és mennyit kapjon belőle.
A cégeddel kapcsolatban azért kíváncsi lennék, 2010-ig hány nem balos pályázót juttattál pénzhez?
A másik: tuti, hogy volt balos kapcsolatod, ha sikeres volt a céged!

2004-ben szerettem volna pályázni egy kis támogatást. Voltam több pályázatíró cégnél. Nem egynél!!! A feltételek szinte mindnél ugyanazok voltak: igényeljek mondjuk 10 milliót, ha megnyerem ebből megkapok 8-at!!, de a 10-et kell visszafizetnem kamatostul. És a hivatalos jutalékot (10%?) kell fizetnem érte.
És természetesen minden papíron 10 milla fog szerepelni.
Vagyis a pályázatíró cégek simán lenyúltak volna rólam 2 millát!!!
Volt aki nem érte volna be ennyivel!!!
Én ugyan nem, de egy barátom bevállalta. És jól meg is szívta!!
Elindította az új vállalkozását, de sosem kapta meg az általa elnyert pályázati díjat!!!
De határidők voltak megadva neki, így fel kellett venni magas kamatra egy jó nagy összeget, hogy ne hogy úgy járjon, hogy még azelőtt tönkremenjen, hogy elkezdene termelni.
Be is indult a vállalkozása, csak piszok sokat kellett törlesztenie.
Meg ugye a pályázatíró cég is követelte a jussát (mondván megnyerte a pályázatot), még ha nem is kapta meg a pénzt! Mivel nem volt miből kifizetnie, a cég beperelte és nyert is a barátom ellen!
Mert kimaradt a szerződésből, hogy csak akkor követelheti a pénzét, ha a pályázó is megkapja a pályázati pénzt.
Szóval a barátom ment az önkormányzathoz, hogy mikor kapja meg a jussát, mire szépen közölte vele az mszp-s kolléga, hogy elfogyott a pénz, nem kap semmit!
Természetesen a barátom még évekig veszteséget termelve küzdött a fennmaradásáért, de végül is belebukott.
Persze nem elég, hogy mindenét elvesztette, de lett akkora DEVIZAHITEL tartozása, hogy az életben nem fogja visszafizetni alkalmazotti béréből!!!
Jut még az unokáinak is belőle!!

Ezek után (a barátom sosem politizált!!!) az...
rugacs
@Desischado: A "túl sok a birka" érdekes kifejezés.
1989 előtt is sok volt a birka, meg 2010 előtt is. Mivel ezeket jól átverték és semmibe vették, most ezek a birkák már más után mennek.
Az olyanoknak kellene a nyakára lépni, akik hazaárulásra buzdítanak!! (majd nézz utána a hazaárulás fogalmának!)
A te érdeked, meg az elv társaid érdeke csak egy vélemény, másoknak is lehet véleménye, az is van olyan fontos, mint a tied.
Ha ez nem tetszik neked, javaslom élj a lehetőséggel amit a fleto felkínált: el lehet menni!
világlátó
@rugacs: Értem én a problémádat, meg a barátod problémáját. A környezetemben az elmúlt két évben hirtelen elkelt néhány városközponti , irodának is alkalmas lakás, amire a pályázókat előre kijelölték, kedvező ajánlatot kaptak, így volt módjuk vissza adni egy - két milliót a kiíró kasszájába. Ez közismert és senkinek sem okozott gondot, egyszerüen napi eset, megszoktuk.Nekem nem ingem sem nadrágom Gyurcsány Ferenc. Mégis valahol úgy érzem, személyszerint elemezve őt és a mai uralkodó miniszterelnököt, - már amennyire egyáltalán képes vagyok ezt megtenni egyszerű hírolvasóként - mégis úgy látom nem mérhetők egy napon. A te utálatod stílusa egyáltalán nem differenciált.A személyes sértettséget olvasva, érthető ez, de ha végig vitted a pályázati kiírástól az egész hercehurcát, láthattad, milyen komoly adminisztrációs kötelezettséggel járt. Az utófinanszírozáshoz szükséges számlák , bizonylatok határidős benyújtása számtalan szankciót tartalmaz, akár a visszafizetés kockázatát is hordozza. Nem egyszerű feladat a pályázatokért való indulás. Éppen ezért alakultak meg a pályázatíró irodák. Jó üzlet volt ez sokaknak. A siker szubjektív szempontjai között ott lappangott a személyes kapcsolat, ez pedig több esetben fedezte a pofátlanságot. Mégis, sokan így jutottak előbbre és váltak KKV.-kké. Nem tudom hány éves vagy, nem is fontos már. Az elvtársak kora már régen lejárt, te még mindig ezt hajtogatod. Az " elvtársak " most is születnek, növögetnek, felnőnek itt körülöttünk, jóllehet a 25 év a számodra nem volt elegendő ahhoz, hogyészrevedd, a gonosz, irigy, korrupt emberek mind meghalnak, de a gonoszság, az irigység és a korrupció soha nem hal meg.
Mellékesen jegyzem meg, nekem oly mindegy ki a baloldalnak nevezhető, ki a
jobboldalhoz sorolható, ha gyűlöletet szít, szétválaszt, ami rossz az kommunista, vagy liberális, ami jó az meg csak fideszes lehet. Ebből a fajta földhözragadt gondolkodásból már igazán kiléphetnénk, mert ezt már meghaladta, felülírta a mai helyzet.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"...2010-ig hány nem balos pályázót juttattál pénzhez?
A másik: tuti, hogy volt balos kapcsolatod, ha sikeres volt a céged!"

Nem vezettem statisztikát párt hovatartozás alapján annak ellenére sem, hogy a többszöri találkozás, személyes beszélgetések során politikai témák is szóba kerültek.
Elmondhatom, mindkét táborból voltak pályázók, s politikai beállítottságtól függetlenül olyan pályázók is voltak, akiket csak a pályázati pénzek lenyúlása érdekelte (nagyon gyorsan kiderül az ilyen, pl. voltak akik lelkesen, részletesen beszéltek üzleti terveikről, de olyanok is voltak akik "írd úgy meg, hogy jó legyen").

Nem voltak, s még most sincsenek "balos" kapcsolataim, egy pályázatírócég attól VOLT sikeres, hogy legelőször is a pályázók körének kellett megfelelni. Ezután a pályázat kiírásából kiszámítható volt, hogy a pályázó mennyi pontot fog elérni, kevés volt az a pontszám amit az elbírálók szubjektíven adhattak. Megfelelő pontszám esetén a pályázni kívánó eldöntötte, hogy megírjuk e részére a pályázatot. Így lehetett 90 százalék fölött pályázatokat nyerni.
2011-től más világ jött. Trafikpályázatról biztosan sokat hallottál, ott a maximálisan elérhető 120 pontból a pályázatbírálók szubjektíven 60 pontot adhattak, illetve nem adhattak. Ez az igazi mutyi.
1999 óta dohányárusítással foglalkozó vállalkozóm bevállalt szinte mindent (napi 24 órás nyitvatartásit, 3 főállású alkalmazott felvételét, stb), üzleti tervben a beszállítók referenciáit is csatoltuk, mégis egy a városban ismeretlen, arab névvel rendelkező pályázó nyert. S nem egy trafikot, mert nyert Vásárhelyen és egy Szeged melletti faluban is.
A lényeg, hogy 2011 óta ha nincs fityeszes kapcsolatod (pályázat bírálókat a minisztériumok nevezik ki, vagy saját maguk végzik, ott pedig csak fityeszest találsz) akkor nem nyersz. Trükkök vannak, de mivel én szeretek nyugodtan aludni, semmilyen törvénytelen dologban nem vettem részt, nem vesztegettem meg senkit.
Tanácsokat adtam a pályázónak, ennyi...
F_Viktor
@rugacs: folyt...

Konkrét példád:
Nem tudom mi volt 2004-ben, ilyet nem is hallottam. Engem inkább a banki kölcsönök jutnak ebből eszembe. Ott volt ilyen visszaosztás, de a buli az volt, hogy nem fizette vissza a hitelt felvevő a kölcsönt, s mindenki - kivéve a bank és az állam - jól járt.
Ez milyen pályázat volt, hogy vissza kellett fizetni?
A 10 százalékot is sokallom, én 2-3,5 százalékos sikerdíjért vállaltam.

Barátod esetét sem értem, nagyon zavaros az ügy. Most nem akarok kitárni a részletekre, hogy ha nyert, akkor miért nem kapta meg a pályázati pénzt.
Létezik az előfinanszírozott, az utólag finanszírozott és ütemezve utólag finanszírozott kifizetések, de ez már a kiírásból kiderül.
De olyan, hogy nyertél, de elfogyott a pénz, olyan nincs. Szerintem 2004-ben sem volt, arról hallottam volna.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Az olyanoknak kellene a nyakára lépni, akik hazaárulásra buzdítanak!! (majd nézz utána a hazaárulás fogalmának!)"

"Az adott nemzet biztonsága ellen saját állampolgára(i) által elkövetett bűncselekmény."
Hatályos:
"Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn...".

Ezért tartom Orbánt hazaárulónak.
Csizmás Kond
Na és az a kép polilószar miből gondolja hogy kívánságuk parancs kéne legyen ?
rugacs
@világlátó: Imádom, mikor jönnek a "pártatlan" okos emberek:
"a gonosz, irigy, korrupt emberek mind meghalnak, de a gonoszság, az irigység és a korrupció soha nem hal meg."
"ha gyűlöletet szít, szétválaszt, ami rossz az kommunista, vagy liberális, ami jó az meg csak fideszes lehet"
Ezek olyan elcsépelt "igazságok", közhelyek.
"Mellékesen jegyzem meg, nekem oly mindegy ki a baloldalnak nevezhető, ki a
jobboldalhoz sorolható, ha gyűlöletet szít, szétválaszt, ami rossz az kommunista, vagy liberális, ami jó az meg csak fideszes lehet"
Neked mindegy ki mit és hogyan csinál, csak neked jó legyen.
Ezzel a tömegek is így vannak.
Hogy most éppen a Fidesz kormányoz (és neked ez éppen nem olyan jó), az annak köszönhető, hogy elődje az mszp gátlástalanul tönkretett mindent, s a tömegek elpártoltak mellőlük, kiábrándultak belőlük.
Ennyi.
Ha a Fidesz hasonlóképpen teszi dolgát, ők is ide juthatnak.
De! Vannak akiknek a bajaik egész életükre kihatnak, ezek nem felejtik el a régmúltat soha.
És ugyan had döntsem el magam, én mi alapján döntök, mik az elveim, mit várok az élettől, kit szeretek és kit gyűlölök.
A világ működésére nincs használati leírás!
Nem a te vagy a hasonló gondolkodásúak elvei a kizárólag szóba jöhető megoldás!
Hogy ki tette dolgát helyesen vagy helytelenül, azt majd az utókor dönti el a saját szempontjai alapján!
Lesz majd olyan, akinek ez tetszik, de lehet hogy olyan is lesz, akiknek nem tetszik.

Nem hiszen, hogy földhözragadt gondolkodás lenne az, ha minden ember (aki nem politikus) a saját jólétét tartaná fontosnak.
Ugyan mi alapján várod el, hogy ugyanúgy gondolkodjak, mint te, aki szintén azt tartod fontosnak, hogy te jól járj!
Ez marhaság!
Csak vannak olyanok, akik a saját elveiket nem akarják a többiekre ráerőszakolni (mint pl. én!), és vannak olyanok, akik mindent megtesznek, hogy az legyen, amit ők akarnak (pl. a balosok, meg a fenti cikkben szereplők)!

Hát én ezt sosem fogadtam el, és nem is fogom soha elfogadni!!!
rugacs
@világlátó: Szóval szerinted én vagyok a földhözragadt gondolkodású?
Miközben nem is kell messzire visszaemlékezni, csak a választások előtti időre, mikor a baloldali pártok egyikének sem volt egyetlen egy épkézláb ötlete, programja a választások utánra, s csak abban az egyben értettek egyet egymással, hogy legyen kormányváltás!

Hogy utána mi lesz, hogy lesz, az nem volt fontos!
Hogy ilyen silány, ötlettelen, felelőtlen emberekre adják szavazataikat a választók, te ezt tartod felelős és modern gondolkodásnak!!

Én egyáltalán nem támogatom azt, hogy 4 évenként homlokegyenest ellentétes irányba menjünk.
Az mszp-nek volt egymásután két idénye, amikor megmutathatta volna, hogy helyes úton járnak. Nem tudott élni ezzel a lehetőséggel. Sőt, még a saját támogatói is szembe fordultak velük, annyit szélhámoskodtak.

Te (nagyképűen) világlátónak tartod magad, de írásodból az sem derül ki, hogy akár az orrodnál is továbblátnál...
rugacs
@F_Viktor: Pedig volt, csak talán nem verték nagy dobra.
Én meg nem szoktam hazudni.
rugacs
@F_Viktor: "aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn..."
Tehát az a magyar állampolgár, aki a külföldi kapcsolatait arra használja fel, hogy az alkotmányt megsértve...
Ezt csinálják évek óta a balos uniós képviselők (Kovács László mszp, Bokros Lajos, stb), mióta kikerültek Brüsszelbe, állandóan a kormányt próbálják bemószerolni.
A fenti cikk szereplői sem véletlenül teszik, amit tesznek, nyilván voltak felbujtóik!

Milyen ember (politikus) az olyan, aki saját országát, népét, választóit semmibe véve külföldi segítséggel próbálja az ország irányítását visszavenni!
HAZAÁRULÓ!!!

Ugyan mikor futott az O.V. az unióhoz, hogy segítségükkel döntse meg a fletó hatalmát?!

A fletóék meg még az unióval sem érik be, amcsi kapcsolataikat is folyton igénybe veszik.
Csalástól sosem riadnak vissza, az ukrán fegyverszállításokat is ők találták ki.
Selejtes mind egytől egyig!
F_Viktor
@rugacs: Aki hazugságokat terjeszt, azt nevezhetjük hazugnak.
Várom mivel támasztod alá az előző kijelentéseidet, miszerint mire veszik igénybe "amcsi kapcsolataikat", illetve hol a bizonyítékod a tankos állításodról?

2003 nyarán ki volt aki a CDI-vel olyan dokumentumot fogadtatott el, amely jogtiprással, az emberi és a szabadságjogok csorbításával vádolta meg a Medgyessy-kormányt?

Ki mondta 2008-ban egy EP ülésen?
"Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból se a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.”
"...saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”

Ki járatta le az országot 2008 februárjában?
"Magyarországon puccs van, amelyet a kormány, a parlament és saját népe ellen követ el."
"...a magyar kormány titkosított, hosszútávú szerződést kötött Oroszországgal, az egész XXI. századot és a Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó energiakérdésben." (Hopppááá!)
"Még akad teendő az előző rendszerből itt maradt romok , kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarításában..."

Hosszasan lehetne folytatni...
világlátó
@rugacs: Ne haragudj ennyire. Úgy látom nem érthetünk egyet, mert más a szemüvegünk erre a világra. Nem ismerjük egymást, de nem is szándékozom ezt pótolni, Te egy harcos honfi vagy, aki még sokat tehet országunk jövőjéért, én már nem.
Én már csak arra hajtok hogy "nekem jó legyen" ahogy feltételezed, ...a 80 ezer Ft.-os nyugdíjam, mert nekem a létminimum alá kerülés volt a célom. De Te csak harcolj tovább.
rugacs
@F_Viktor: Az én állításaim az én véleményem.
Az amcsi kapcsolatokról pár hónapja írtak sok fele, nem keresem vissza, járj utána, ha érdekel. Lerágott csont.
A fegyverszállításokról nincs bizonyítékom, (mert nem voltam ott), de nekik áll érdekükben, hogy lejárasság, illetve összeugrasszák a kormányt az oroszokkal.
Miközben most éppen az a hír, hogy az embargó ellenére kiskapu segítségével szállítunk az oroszoknak. :-)
Emlékezz a bajai videóra, dettó ugyanaz, mint ez: szarkeverés!

Van egy könyvem: Ki mondta, miért mondta? Egyik kérdésed sincs benne.
Nem tudom, idézeteidet ki és mikor és miért mondta, én nem hallottam, amit meg mások állítanak, annak a fele sem igaz.
De ne hagyd, hogy tudatlanul maradjak, válaszold meg nyugodtan a kérdéseidet, hiszen amiket én kérdeztem tőletek, azok is válasz nélkül maradtak.
Pedig lényegesen könnyebb kérdések voltak.
Esetleg ha Shakespeare-től vagy Petőfitől idéznél, könnyebben válaszolnék!
Ez is az is kötelező olvasmány volt...Hoppá!
Pálinkafőző Rézüst
Nem kellene, ez beavatkozás más ország belügyeibe, ami ugyebár nem túl etikus. Ezt Hölgyek és Urak, NEKÜNK kellene megoldani! Hogy hogyan? Na ez a nagy kérdés...Sok-sok alternatíva van, megoldás viszont csak egy. Na azt kellene kizongorázni!
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Tavasszal volt rá alkotmányos lehetőség...
F_Viktor
@rugacs: A "te véleményedet" második mondatodban megcáfolod :-))
Nem, nem a te véleményed, "az amcsi kapcsolatokról (...) sok fele" írtak a jobber médiákban! És mivel bizonyították, mert én is olvastam, s nem tudtak meggyőzni, mert nem látom, hogy az amerikai pénzek hová kerültek. Nem látom, hogy új, baloldali médiák nőttek volna ki, nem költ a baloldal 100 milliókat kormányellenes menetekre, nem folytat a környező országokban propaganda hadjáratokat, nyamvadt új, baloldali reklámfelületeket sem látok az utcákon. Akkor most miről beszélsz? Mert ezek engem meggyőztek, de téged mi győzött meg?

Fegyverszállítás: Miből gondolod, hogy egy ilyen fegyverszállítási kamu hírrel meg lehet rontani az Orbán-Putyin kapcsolatot? :-) Ehhez egyetlen pici hírportál és egy fénykép nagyon kevés. Az a logikus, ami olvasható is, hogy ez a kamu hír csak az oroszok érdekeit szolgálták, ezzel próbálták tompítani az ukrán szakadárok fegyveres támogatását.
Egyetlen megoldás lenne, ha az MSZP rávenné az EU-t és a NATO-t, hogy állítsák Orbánt választás elé. Európa, vagy Putyin. De ezt hamarosan megteszik az MSZP nélkül is.

Parancsolj:
www.origo.hu/nagyvilag/20061028orban.html

www.168ora.hu/itthon/orban-magyarorszagon-puccs-van-122655.html
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: nincs alkotmány, bedaráltátok. A választás pedig csalások tömkelege volt, ezt te is tudod. Nem, nem fogom itt leírni őket, ahhoz kevés a hely. De a legjobb barátod a gugli, kérdezd meg tőle...:)
No pááááá...
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Marhaságot beszélsz.
Az alkotmányt is meg lehet változtatni, időnként meg is szokták tenni. Pl. ha rendszerváltozás van.
Nálunk rendszerváltozás után senki sem foglalkozott vele, kivéve a Fideszt, neki volt érdeke ezen változtatni, volt hozzá támogatottsága, volt normális kétharmada.
Mindent amit akkor tett a törvény betartásával tette.
Most is volt rá lehetőség, hogy az előírások betartásával a kormányváltók nyerjenek kétharmaddal, de nem kaptak akkora támogatást.

Nyugodj bele, ha mindenkinek elment volna a józan esze, és olyanokra akart volna szavazni, akik még egymással sem értettek egyet, akiknek ötletük sem volt, hogy mi legyen a választások után, akik szétcincálták volna az országot kényükre kedvükre, akkor mit sem jelentett volna akadályt a Fidesz igyekezete, és már rég szét lenne cincálva az ország!
Az lett volna a csalás, ha 2006-ban a Fidesz a lázongások mellé állt volna és erőszakkal vette volna át a hatalmat (amire a fletóék számítottak).
Bár talán jobb lett volna, akkor talán nem lenne ekkora államadósság.
Én ezt tudom, te is tudod, de jobban érzed magad, ha mindezt csalásnak állítod be.

A legjobb barátom egy valós személy, ő sem szokott ekkora hülyeséget állítani.
rugacs
@F_Viktor: Látom, te az a fajta vagy, aki csak akkor ért, ha konkrétan mindenre ujjal rámutatok.
"hol a bizonyítékod a tankos állításodról?" = Az én állításaim az én véleményem
Bármiről írhat bárki, ha olvastam, tudomásom van róla, arról lehet saját véleményem!

"És mivel bizonyították" Ez kérdés vagy állítás akar lenni? A hangsúlyt nem vélem felfedezni a mondatodban.
Azt írod, te is olvastad, de hova tűntek a pénzek. Honnan tudjam, én is csak olvastam, ezért van róla véleményem, meg neked is van róla véleményed, hiszen olvastad.
Ha írtak róla, esetleg van alapja, de ki tudja, hiszen millió dologról úgy írnak, hogy köze nincs a valósághoz.
De ha az írás szimpatikus neked, akár igaznak is vélheted, bár nem ettől lesz igaz.
Ha nem szimpatikus neked, akkor kételkedhetsz is benne.

Ez a szabad vélemény nyilvánítás!!

Én egyáltalán nem törekszem arra, hogy minden (igaznak vélt) véleményemet veled elfogadtassak.
Éppen ezért eszemben sincs minden állításomat bizonygatni neked. :-)
Még az is lehet, hogy van az életnek olyan területe, ahol egyezik a véleményünk, de ez nem a magyar politika.

De ez engem sokkal kevésbé izgat, mint téged!!
F_Viktor
@rugacs: Pubi, logikád zéró, nem valószínű, hogy ebben az életedben valaha is kigyógyulnál betegségedből, mélyen gyökerezik a bajod.
pityuka
Ragacs, Ragacs. Te egy hivatásos fletórettegő vagy. És amint látom a bankoktól is csak kapni szeretsz.
Nil
Egyet értek!
A nép így is úgy is senyved nekünk csak jobb lehet.
Közben az eu felülvizsgálhatná a törvényeit és törölhetne néhányat
Hellcat
A németeknél jobban látja néhány ember az itthoni helyzetet mint ideahaza pármillió. Az aljas kormány bukni fog...így vagy úgy de fog...
rugacs
@Hellcat: Sőt, nem csak hogy jobban látja, még irányítani is akarja.
Volt már ilyen, de most nem lesz.
A pármilliónak joga van a saját hazájában úgy élni, ahogy neki tetszik.
Az a pár német meg jobban tenné, ha a saját szemétdombján kapirgálna.

Az aljas kormány már elbukott 2010-ben, csak még néhány követője lázong... :-)
rugacs
@pityuka: Rosszul látod: én fleto utáló vagyok. Meg suta utáló vagyok. A bankoktól ha kapok, kamatostul adom vissza. És annyit, amennyit a szerződésben aláírtam.
Aki csak kapni szeret és az extra profitért semmitől sem riad vissza, azok a bankok.
Ezért van, hogy a bankok irányítják az egész világot, nem pedig én!
Te viszont "érdekes" vagy, ha a bankok pártját fogod!
rugacs
@F_Viktor: Ugyan tata, ha az olyan szarházi élősködők, akik azért támogatnak kormányokat, hogy másokat átverve megszedjék magukat, aztán ha a másik kormánynál kegyvesztettek lesznek és rínak az elvesztett jólétükért, ha ezek eltűnnek egy fokkal én is jobban fogom érezni magam!
Hogy a logika neked magas, számomra nem meglepő. Ez már régebbi írásaidból is kitűnt.
Nem bűn éjsötétnek lenni, csak gondolom kellemetlen.
De ne keseredj el, az ilyen önkritika még javadra is válhat egyszer, már feltéve, hogy megéred, tata!
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: "Nem bűn éjsötétnek lenni, csak gondolom kellemetlen."
Nagyon kellemetlenül érezheted magad. :))))))
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Én speciel nagyon jól érzem magam! :-)
Ti lázongtok itt tök feleslegesen, emberi mivoltotokból kivetkőzve!
rugacs
@F_Viktor: Milyen kiszámítható vagy tata, tudtam, hogy ha elgurul a gyógyszered, előbb-utóbb sértegetni kezdesz... :-)
A suta balos egyforma mind.. :-)
csikknorisz
Nem követelik Merkelnél, ez hülye cím. A napi.hu-tulaj Századvég tudhatná, az ő sztárpolitológusuk, Kiszelly sem követelhet semmit Orbánnál, max. nyomathatja a kusza hablatyot a hírtévé P8-ában jó pénzért.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
" Sőt, nem csak hogy jobban látja, még irányítani is akarja.
Volt már ilyen, de most nem lesz."

Elolvastad a cikket? Tudod mit kérnek Merkeltől?
Semmi irányításról, semmi beleszólásról nincs szó, csak annyit kérnek, hogy szankcionálják Orbánt tettei miatt. Pl. vonják meg azt a pénzt ami nem Orbáné, de sajátjaként osztogat haverjai között. Figyelmeztetik Merkelt, hogy az Orbánnak juttatok pénze többek között a német adófizetőktől származik, s az EU-n keresztül nem Orbán tulajdonába ruházzák át.

Ennyire egyszerű, dehogyis szólnak bele a mi belügyeinkbe.
Ők már elkönyvelték, hogy hülye a magyar szavazó, ha nekünk Orbán kell, akkor megkapjuk.

Tehát nem kell hazugságokkal elárasztani egy olyan cikk topickját amiben egészen más van leírva.
Hazug agitációkkal lehet menni valamelyik térre, állj fel egy hordó tetejére, s ha olyan bátor vagy, mert melletted van a 2/3, akkor nyomhatod a sódert.
JAJMÁR
@rugacs: 11:49 Többször elolvastam ezt a hsz.-t, próbáltam értelmezni. Csomó Eu-s pályázatot írtam, ezért elmagyarázom:
- 3-6 % között van/volt pár éve a pályázatírói díj (ami egy csapaté) - de a legtöbb esetben a projekt lebonyolításért megírják, amely díj a pályázatban eleve benne van, s a pályázónak semmibe nem kerül, sőt az egész projektért a pályázatíró a fő felelős ebben az esetben -
az ilyen pályázatok legtöbbje valóban utó-finanszírozású, és vissza nem térítendő, de ez nem "talált pénz". Arra kell költeni, amire kérték, amire adják. Valóban, elkülönített folyószámla kell, és el kell kezdeni a megvalósítást, s ha nincs miből, akkor hitel is kell, és csak a dokumentumokkal is igazolt -jkv.-ek, fényképek, - számlák elfogadása után küldik az első részletet Ha ezeket nem találják elfogadhatónak, pénzt nem küldenek. Ehhez tehát érteni kell, ezért nem mindegy, hogy ki a lebonyolító.
(Egy csomó olyan "ügyféllel" találkoztam, aki kissé fel volt háborodva, hogy nem vehet ezen a pénzen amit ő akar, csak azt, amire pályázott :)

A hitel pedig csak a legvégén nullázódik le, és akkor kiderül, hogy bele kell nyúlni a saját zsebbe is, mert a számlavezetés, bankköltség és kamatok a pályázót terhelik, s ha így van, akkor az egy sikeres projekt volt, mert nem dobtak vissza számlákat, mert még olyan is előfordulhat.
Ez így működik. Azért írtam le, mert nekem nagyon úgy tűnt, hogy háborogsz valamin, amihez nem is értesz.
Van egy sanda gyanúm, hogy így vagy Te minden egyéb témával is...
human
@F_Viktor: "A lényeg, hogy 2011 óta ha nincs fityeszes kapcsolatod akkor nem nyersz."
Erre gyúrtak sok éve. Mindenhol fideszest akarnak látni még ha kutyaütő is és lenne jobb vállalkozó. Ezzel persze anyagi kárt okoznak, de nekik megéri.
F_Viktor
@human: Nem lenne problémám Orbán azon régi tervével amit 1998 óta eleinte apránként, majd 2010 óta rohamtempóban meg is valósított (valószínűleg nem saját kútfőből, hanem kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos unszolására), hogy a nagyvállalkozói kört "lecseréli", saját megbízható embereivel cseréli ki.
Eddig OK. Az viszont nem járja, hogy mindezt tisztességtelen módszerekkel, közpénzből teszi!
A fő problémám viszont az, hogy a politikához köze nincs kisvállalkozókat tesz tönkre, rabol ki, foszt meg kenyérkeresetétől.
Tehetség, rátermettség, szakmaiság már nem számít. Azok mennek a levesbe, mert nincs fityeszes kötődésük. A tehetségtelent, a dilettánst pedig hozzák előnybe, tolják előre.
Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy minden fityeszes seggny@ló kisvállalkozó kontár, nem rátermett, de sajnos az EU pénzek elosztásánál már nem ez az elsődleges szempont.
Közép-, hosszútávon a gazdaságra nézve nagy veszélyeket látok ebben.
világlátó
Végigolvastam a hsz.-kat. Be kell látnom, következetességgel, kitartó pontso és számokkal is alátámasztott érvekkel lehet és kell embertársainkat meggyőzni félrevezetettségükről, de sokkal inkább olyan mérvü elfogultságukról, amit felszines felkészültségükre épített fidesz médiák táplálnak be a fejükbe, szívükbe. A másik oldalon is van ilyen jelenség, bár ilyen vad agresszivitással , harcos kitartással még nem találkoztam. Senkit nem akarok megsérteni, sem itt, sem másutt. Amit feltétlenül meg kellett jegyeznem az csak annyi, hogy az ország , a régió, a megye, a járás, a város, falu sorsáért felelősséget érző embereknek IS meg kell tanulniok érvekkel, tényekkel, személyes tapasztalatokból származó tudással és képességgel fellépni a még mindig kommunistázó, liberálisgyűlölő ostoba és sértő erőszakos és durva handabandával szemben. Én most sokat tanúltam. Hátraléptem, mert egyszer azt már megtanultam, ne vitatkozzunk az ilyenekkel, mert lehúznak a maguk szintjére, ott pedig ők a nyerők. Nem vagyok büszke a hátralépésemért, ezentúl majd felkészülök. Végképp hátralépni nem szabad, mert akkor minden szinten az ilyenek uralkodnak majd és a földbe döngölnek és még azt hiszik majd, ők győztek. Pedig mi itt valamennyien vesztünk. Köszönöm F_Viktor és a többieknek is, hogy felvették a kesztyűt.
F_Viktor
@világlátó: Lazíts, nekem is nagyon jót tett, hogy 3 hónapig szinte semmit nem foglalkoztam politikával, hírekből is csak a főcímeket olvastam el.
Háttérbe vonulni nem szabad, sokan ezt tették, az eredmény látható.
kukac50
A Fideszt büntessék ne a Népet!
Nekik rossz a gazdaságpolitikájuk,Ők hoznak rossz törvényeket amit Ők is képtelenek betartani, de Tőlünk elvárják a betartását.
gibgab
@F_Viktor
23.35-re:
Ez a közszférában is így működik. Csak a fideszes kötődés számít, szakképzettség, szakértelem, tapasztalat nem. A vezető beosztásúak között rengeteg (sem-)mihaszna ember, viszont hatalmas az arcuk és határtalan önbizalmuk van, önkritikájuk pedig egy szemernyi sincs.
gibgab
@világlátó: Nem hiszem, hogy Veled van baj! Sőt! Maradj közöttünk, mert tapasztalt, megfontolt emberek véleményét nagyon jó olvasni.
A kommenteket végigolvasva egy "klasszikust" tudok idézni: "Alkotmányos joga mindenkinek hülyének lenni."
JAJMÁR
A világban sokkal nagyobb felháborodást keltett ez a beszéd, mint itthon. Sajnos ezzel a néppel bármit meg lehet csinálni. Most mégis úgy látom, hogy illiberális téren visszahőkölés van, - illetve a nyalókák magyarázzák, mert hogy nem értették meg a beszéd lényegét, mert az nem is úgy, meg azért, és dehogynem a demokrácia meg az eu . - Szóval, van ennek értelme, köszönöm Világ :)
világlátó
@gibgab: Köszönöm a megerősítést. Jobb érvanyag, közérthetőbb egyszerű bővített mondatok, logikus gondolatszerkesztés, tények, dátumok, idézett mondatok nem kiragadva a legfontosabb szövegkörnyezetből és mindezt kulturáltan. Ezt kell tenni. Ez a fórum viszont a rövid, csattanós , érzelmi és az után értelmi pengeváltásra készült. Így harapózott el a durva ., sértő vagdalkozás. Hogy ezt hol használják fel? Nem tudom. De ebből így semmi jó nem származik. Legfeljebb nő az utálat az összecsapó emberek között.Kovács Zoltán szereplése az ATV. Egyenes beszéd műsorban azt mutatja, ő tudja mit és hogyan kell beadni a nézőnek. Nekünk is meg kell tanúlni ezt .
gibgab
@világlátó: Kovács Zoltánnak lehengerlő dumája van, miközben persze "csacskaságokat" beszél. :))
Egyébként egyetértek.
világlátó
Vasárnap reggel az EKHO Tv.-re kalandoztam. Végighallgattam Kósa Lajos úr és a szerkesztő riporter beszélgetését. Érdekes tünetet fedeztem fel magamon. Nem háborodtam fel a sokszor nagyon bántó mondatain, pedig rosszul esett, amikor minősítette a mai ellenzék emblematikus személyeit. Még mindig rosszul esik, pedig már a száraz tények, napi események történéseit kellene CSAK értékelni.Amiért rosszul esik, az a saját csalódottságom azokban az emberekben, akiket valaha a remény és az optimista várakozás szemüvegén át néztem. Kósa úr úgy rugdosta őket, mint egy kilukadt focilabdát.Talán megérdemlik. Talán nem. Mindenesetre a beszélgetés hangvétele a mély cinizmust, a nevetségessé tett, megalázott politikai ellenfelek alábecsülését tartotta magas szinten. Kósa úr azért meglepetéssel is szolhgált. Olyan , majd egyszer " felnövekvő " új ellenzéki korosztályról vizionált, ami majd egyzer elhozza újra a " szabadelvű konzervatív liberalizmus "olyannyira áhított légkötrét az országba. Elismerte, igényli a józan, okos, koncepciózus ellenzékkel való normális vitát. De addig ? Ez már az én kérdésem. De addig? Úgy átrendezi az országot, hogy nagyon nehéz lesz azt visszaállítai, vagy helyrehozni, vagy új politikai, gazdasági, társadalmi, ökológiai paradigmaváltásra alkalmassá tenni.Elég ha a mai ATV. reggeli műsor oktatáskutatója véleményét meghallgatni az új oktatási politikáról./ Start /Nagyon fontosnak találnám hogy legyen egy olyan szakemberekből álló " műhely " amely nyomon kiséri mindennapjaink politikai döntéseit, az újnak nevezett régi ismételt bevezetését, a centrális erőtér, a nemzeti egység gondolat érvényesülését a nemzeti ideológiában, valamint ezek korrekt kritikáját is megfogalmazná, amíg lehet a nyilvánosság számára, aztán ha az már nem megy akkor a szamizdat ismert formáiban. A lényeg , képesek legyünk megállapítani, mikor tesznek jót, mikor nem. A vak elkötelezetteknek ugyan mindegy, de a többinek talán nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.