Kórházba vitték Hende Csaba honvédelmi minisztert – értesült a nyugat.hu.

A lap úgy tudja, rohammentővel szállították Hendét a szombathelyi Markusovszky kórházba.

A tárcavezetőnek állítólag vesegörcsei voltak.

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jajj, mielőbbi gyógyulást kívánok, remélem a fejfájása hamarosan elmúlik, mert jövő szombatra szükségem lenne 3 Gripenre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az éjszaka nekem is vesegörcsöm volt, de a szobában járkálva,gyógyszerezve töltöttem a féléjszakát.
Cicamama55
Mint minden bajba jutottnak, mielőbbi felépülést és jó egészséget kívánok a miniszter úrnak! Azért a kisördög ami bennem van megkérdezi, időben ott volt ugye a mentő érte, s nem kellett órákat várni az ellátásra sem a kórházban?! Ez rendben is van! De jó lenne, ha a legutolsó tanyán lakó embernek is kijutna ugyanez.
pbalage
remélem nem lesz komoly, mert ezt a baf@szt már ismerem, nagyon hiányozna az életemből.
Ugye csak pár nap, és újból hallhatjuk a mindenre azonnali megoldást találó szavait?
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
Jajj, mielőbbi gyógyulást kívánok, remélem a fejfájása hamarosan elmúlik, mert jövő szombatra szükségem lenne 3 Gripenre!
Cicamama55
@F_Viktor: Rendelését előjegyeztem! Nem hármat, ötöt biztosítok! Már mind a felszállópályán várakozik, Mobil 123 rendelésére! Indítás pontos időpontját elfelejtette közölni. :))
silber13
@F_Viktor: Én szerényebb vagyok, nekem elég lesz a Lajta is, mondjuk Pesttől Gödig !
bakegya
Csakkk nem,megfázhatott a közmunkálkodásban,miközben az elfekvő fegyverkészleteket Kurdisztánba takarították.
Cicamama55
@Cicamama55: Óóóóó! Hát az aláíás lemaradt:Szülinap Felügyeleti Minisztérium kancellárja! ...Kineveztem magamat! :))
libellle
Oh. véletlenül eltalálta egy ruszki rakéta ? Tévesen volt irányitva ?
Mobil123
@Cicamama55: Hát reggel 1/2 5 -re ha kérhetném. (de némi késés miatt nem fogok leváltást követelni:-D)
Cicamama55
@silber13: Cicakarom tulajdonában lévő 5 db papír repcsimet fel tudom ajánlani...Na íme, ha egy vállalkozás beindul! Szolgáltatásként 2 kört szaladunk is vele a buli kedvéért. Holnap a vízparti horgászokkal Mobil123 tiszteletére megtesszük!
silber13
@Cicamama55: OK! Rendben, de gyarló lélek vagyok és földhöz, pontosabban vízhez ragadt, tehát mégis kérném a Lajtát, ha lehet. Az össztűzhöz nem ragaszkodom! Köszönöm!
leszúrt rittberger
És ez védi majd az országot, ha megtámadnak, oké. (Szégyen a rosszindulat, de hasznos.)
Vasárnapiiskolás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Rózsika Hatházi
Nem tom, minek az a mentő? Jó kis BKV járat, a fasza utakon kirázta volna a veseköveit.
aloe
rég jártam erre , de látom a sok savanyúszőlőt szemezgető kommentelő, nem változott semmit. ugyanolyan ordenárék,és szánalmasak...mint a hires botkaelvtárs szegeden, az ünnep alkalmából.
karma1
@aloe: Visszajottel fanyalogni? Kar volt! Vannak nekunk itt olyanok, akik allandoan itt vannak velunk (ha akarjuk, ha nem) ok legalabb naprakeszek az anyagbol...

Majd azert gondolkodj el, amikor az irakiak bennunket akarnak az iszlam hatalmaval elsodorni a terkeprol, hogy mi adtuk a fegyvereket a kurdok kezebe, es ezzel a hulye Hende dicsekedett ezelott 3 nappal... Majd akkor hagyd magad szepen lebombazni, felrobbantani, mert az ugy dukal...:o))
gibgab
@F_Viktor: Stadiont avattok? Ne is adjátok alább 3Grippennél!!! Ami jár, az jár!!!
kamazuka
Vesegörcsöt sok minden előidézheti.Pl.Túlzott csokoládé,kávé szénsavas üdítő,esetleg kevés napi folyadék mennyiség fogyasztása,is.
F_Viktor
@gibgab: Nem, nem, csak egy kis óvi kezdéses babazsúr lesz, s tudod, a gyerekéért bármit megtesz a Zember, főleg ha 100 százalékos akcióban lehet Gripeneket kérni :-))
gibgab
@F_Viktor: Akciós Gripen...:DD Nagyon jó!
Desischado
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@aloe: Magyar ember számára a legszebb öröm a káröröm, de gondolom, ezt te is tudod. Amennyiben Bajnait kellett volna kórházba vinni, most itt kívánnának neki jó egészséget, mielőbbi felgyógyulást, na de ha Fideszes az illető, akkor dögöljön meg. Csoda, hogy itt tartunk?
F_Viktor
@szandokan: Jól mondod, Bajnai esetében a Propellerre írogatok 92,7 százaléka reggelre már ott lennénk Bajnai szobájának ablaka előtt, s közös imával kérnénk minden szentet, hogy minél előbb gyógyítsák meg :-))
F_Viktor
@szandokan: Kimaradt:
Hendének csak annyit üzenek, jön még nekem 3 Gripennel! :-)
szandokan
@F_Viktor: Tudom, dúl itt a szocialista szellem. Pufajkás barátunk halálakor nagy volt a részvétet nyilvánítók száma, egészen pontosan 95,5 %...:-)
F_Viktor
@szandokan: Személy szerint Hornért nem rajongtam, nekem a szeme állása nem tetszett. Olvastam könyvét a rendszerváltásról, a határnyitásról, ha fele igaz, akkor kalapot emelek előtte. Kormányzásáról nem tudok sokat, fiatal voltam, nem érdekelt a politika. Arra emlékszek, hogy inflációval voltak gondjai, de jött Bokros...
szandokan
@F_Viktor: Igen, a Bokros az jött, sok ember örült is neki piszkosul...
silber13
@aloe: De tényleg mennyire hiányoztál!:-)))
esdi
A vesegörcs borzalmas fájdalom, lehet eszébe jut a saját halandósága. Vajh mit fog hátrahagyni, hogy ítéli meg az utókor?
jancsik68
Biztos bánatában lett rosszul,mert a Grippeneket a tisztavatásra már nem tudta igénybe venni,csak a Fradi stadion avatásra.Nem sajnálom!!
dzurinda
@szandokan: @F_Viktor: Ennek a baloldali társadalomnak túl jobboldali volt a Bokros-csomag, ezért nem volt túl népszerű, de azt el kell ismerni, hogy rendbe tette az országot.
karma1
@szandokan: 0028-ra: Kabir Bedi, keretik nem cinikusnak lenni, mert itt a vilagon senki sem kivant ROSSZat Hendenek, csak annyit, hogy lassa el ot az a magyar egeszsegugy, amelyik fel ora alatt er ki a surgossegi esethez. Ez pedig NEM rosszkivansag, csak realitas, sot, mai MAGYAR (mit ne mondjak; nemzeti!) valosag...;o(((((

Cicamama55 meg jobbulast is kivant neki, kamazuka pedig elmondta, hogy esetleg mi okozhatta a vesekovet. Es en sem kivantam neki semmi rosszat, csak azt mertem mondani, hogy olyan lepcses a szaja katonai titkok kifecsegeseben, mint a 80 eves oregasszonyoknak a kispadon,... Sokkal kisebb sulyu dolgokat 50 evre titkosit a kormany, hogy leplezze a hazugsagait ameddig lehet, hat hogy lehetett ezzel egy bulvarlapban eldicsekedni? Csillagom, ha lehet, most ne Bajnaizzal, hanem a tenyekhez szolj hozza, ha kerhetlek...:o)) Egyebkent jo hetveget,...:o))
Desischado
@karma1: Drága Karma, kérlek, ne hívd Kabírnak fidesznyikes haverunkat! Nekem az egyik kedvencem, és ő biztosan nem támogatna egy ilyen mocsok bandát! Szóval ne sértsük meg sem Kabírt, és az én érzékenységemet sem! Nem érdemli meg, hogy Szandokan nevét viselje!
karma1
@Desischado: Hmmmm,,, Fiatalkorom szep kekszemu harcosa...:o)))) Igazad van... Nem is tudom, hogy a mi szandokanunknak milyen szinu a szeme,hihi?...
F_Viktor
@szandokan: Bokrosról csak szépeket mondhatsz, nélküle nem lenne 2/3!
F_Viktor
@jancsik68: Vesekövét nem a Gripenek okozták, inkább Mohamed próféta csempészte oda, fogott rajta a muszlimok millióinak imája...
szandokan
@Desischado: Már megint az észt osztod a 8 általánosoddal, ráadásul másnak címezve? Gyáva nyúl vagy. Téged is úgy kell eltartani a dolgozó embereknek fiatal korod ellenére, szóval maradj inkább csendben. Majd akkor kritizálj bárkit is, ha elmondhatod, tettél valamit az országért, de amíg csak a szádat jártatod, gyűlölködsz, addig erre nem kapsz felhatalmazást tőlünk, a 2/3 - tól...:-))
szandokan
@F_Viktor: Az emúttnyócév hozta el a 2/3 - ot, elsősorban Gyurcsány "elkúrtuk" beszéde. Már akkor mindenki le akarta váltani.
szandokan
@karma1: A tényekhez? Egy embert vesegörccsel vittek kórházba rohammentővel. Jobbulást neki! Ennél többet nem igazán lehet. Ezt a szoci propaganda szöveget, hogy másnak is ilyen gyorsan jöjjön a mentő meg hagyjuk már. Ha egy településen, ahol a legközelebbi kórház mondjuk 40 km - re van, hogy a fenébe legyen ott a mentő azonnal? Gondolkozz, csillagom:-)
dzurinda
@szandokan: Szerintem karma itt egy konkrét esetre gondolt, ami a napokban volt hír. Fél óra alatt ért ki a mentő, és nem ám valami zsákfaluba, hanem Budapestre.
szandokan
@dzurinda: Dugó lehetett, és nem mindenki vette figyelembe a mentő szirénázását. Láttam ilyet párszor, főleg amikor döng a ladában a mélynyomó...:-) Egyébként egy-egy esetet bármiből ki lehetne ám ragadni.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Már megint az észt osztod a 8 általánosoddal..."
Szép beszéd volt, nekem sikerült kiolvasni belőle minden olyat, amit a fityeszes brancs képvisel.
Ha tényleg te így éled az életed, ezt a nézetet vallod magadénak, akkor megérdemled, hogy minden nap szembeköpjenek amerre jársz.
Vagy csak arc nélkül mered ezt megtenni, hogy ilyen véleményt alkoss másokról? Tehát a "gyáva nyúl" te magad vagy!
szandokan
@F_Viktor: Mi a fenét szólsz bele mindenbe? Ő maga mondta, hogy eddig jutott, nem is tagadta, és ő az, aki a legjobban kritizál itt mindenkit. Mi a fene vagy te, az összes szegény ember védőszentje? Ne félj, szemtől szemben sem féltem soha elmondani a véleményemet, ha úgy adódott. Nekem nem minden olyan emberrel van bajom, aki gyengébb képességű, vagy szegényebb, csak az olyanokkal, akik egész életükben másokat hibáztattak, miközben magukba nem néztek soha.
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"...ahol a legközelebbi kórház mondjuk 40 km - re..."

Ismétlem magamat, de a te kedvedért bármire hajlandó vagyok:
Már megint "olyanba vauzol bele amiről halvány lila gőzöd nincs!"

Budapesten mondj egy olyan pontot, ahol a legközelebbi mentőállomás 40 km-re van???
m.macskosz
@szandokan: Elvakult fideszes vagy, hiába tagadod, neked Hende Csaba szent és sérthetetlen, akkor is az lenne, ha rablógyilkos lenne: www.nyugat.hu/tartalom/cikknyomtatas/hende_csaba_luxusvilla_elettars_audi
Igen, Bokros csomagja nem tetszett az embereknek, Kupa áfája sem, meg az sem, hogy
Bajnai elvette a 13.havi nyugdíjat. Csak ezeknek volt később látható eredményük, hasznuk,
a fideszes ámokfutásnak, a 27 %-os áfának, az egyforma szja-nak mi a haszna, mesélj!
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Dugó lehetett..."

Ez az az eset, mikor a megmagyarázhatatlant próbálod megmagyarázni, közben rajtad nevet mindenki :-)
Szimpibb lenne ha azt mondanád egyszerűen: Orbán, ezt elqrtad!
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cicamama55
@dzurinda: A mostani gazdasági helyzetben is szükség lenne Bokros Lajos szakértelmére, de mivel mind a két oldal nagyon tart tőle, ezért inkább a szélmalom harcot választják. .
m.macskosz
@szandokan:" Mi a fenét szólsz bele mindenbe? "
Tudod, ez egy ilyen fórum, amíg normálisan szólsz bárkihez, nincs ezzel gond.
14.04-kor azonban otrombán szóltál Desischado-hoz. Az, hogy ő bevallotta, hogy
csak nyolc általánosig jutott, magányügy, attól még lehet véleménye a világról!
Az apámnak képzeld, két elemije volt csupán, de az ilyen aloe, rugacs, szandokan-félék
a lába nyomába sem érhettek volna! Nem kell messzire menni, cssak az általad oly vehemensen ajnározott fidesz-kdnp-s politikusok viselt dolgaira gondolj! Naponta derülnek ki olyan dolgok, amik miatt egy nyolc általános végzettségű egyszerű ember szemen köpné magát a tükörben.
Cicamama55
@szandokan: 00:28 Én még soha senkinek nem kívántam rosszat, úgy hogy kikérem magamnak!
jancsik68
@szandokan: A 2/3-t a magyar dolgozó nép produkálta,mert elhitte és hiszi az orbáni -keresztény hazugságokat.Ha majd egyszer észre tér ez az ország,megbánja e bűnös tettét s szembeköpi önmagát.
F_Viktor
@Cicamama55: Lengyelországban, Romániában nem féltek Bokrostól, sőt, még most is elismeréssel beszélnek róla, hálásak neki.

Bokrostól félnek itthon, mert nem beszél mellé, nem hazudozik, nem tologatja szemüvegét, nem kancsalít oldalra, hogy "húú, jól mondom, Főnök?", nem izzad a homloka ha kérdést tesz fel neki egy újságíró.
Cicamama55
@dzurinda: 14:15 A kórházak átszervezése után, egy szomszédos városban is felszámoltak minden osztályt. Addig ebbe a városba vitte a mentő a város és az azt ölelő tanyavilágból a betegeket. Az új rend szerint, ettől a várostól 25 kilométerre lévő megyei kórházba szállítják pl.az infarktusos betegeket, agyvérzéseseket, baleseti sérülteket. Volt egy 32 éves lány, akivel mire a kórházhoz értek, meghalt, infarktusa volt.Még az esélye sem volt az életbe maradásra, hiába volt ott időben a mentő! Itt perceken múlik az élet...A mentősök mindig mindent megtesznek, sokszor ember feletti amit csinálnak! Most történtek lépések a sürgősségi visszaállítására a kisváros kórházában. A sürgősségin-éjszakai ügyeleten közel 5 órát várakozott egyszer az egyik családtagom is, szívbeteg...Ez nem szoci propaganda szöveg, hanem a valóság!
silber13
@szandokan: 14:04-re : Fékezhetnéd az otromba megnyilvánulásaidat! Mit képzelsz magadról! Te vagy a mindenkit lenéző? Gondolj Prohászka Ottokár intelmére! Ha ugyan ismered!
Cicamama55
@dzurinda15:27 választ nem önnek szántam, bocsi!
Cicamama55
@szandokan: 14:09 A kórházak átszervezése után, egy szomszédos városban is felszámoltak minden osztályt. Addig ebbe a városba vitte a mentő a város és az azt ölelő tanyavilágból a betegeket. Az új rend szerint, ettől a várostól 25 kilométerre lévő megyei kórházba szállítják pl.az infarktusos betegeket, agyvérzéseseket, baleseti sérülteket. Volt egy 32 éves lány, akivel mire a kórházhoz értek, meghalt, infarktusa volt.Még az esélye sem volt az életbe maradásra, hiába volt ott időben a mentő! Itt perceken múlik az élet...A mentősök mindig mindent megtesznek, sokszor ember feletti amit csinálnak! Most történtek lépések a sürgősségi visszaállítására a kisváros kórházában. A sürgősségin-éjszakai ügyeleten közel 5 órát várakozott egyszer az egyik családtagom is, szívbeteg...Ez nem szoci propaganda szöveg, hanem a valóság!
bencemacska
Láttam a cikk címét, és megállapítottam, hogy magánügy, nem tartozik a nagyérdeműre.
Az más lapra tartozik, hogy a rohammentőt életmentésre kellene használni, és nem vesegörcs ellen. (Tudom, hogy nagyon fájdalmas, de nem halálos!)

Más: Miért kellene nekem HCs-t tisztelnem?! Amiért az MDF alelnökeként, volt igazságügyi államtitkárként OV számára szervezte a polgári köröket (rövidítve:PÖCS-k)?!
Látta, hogy az több hasznot hoz?
Nem szeretem a szélkakasokat! Sőt!!! (Annál jobban megvetem, minél magasabb pozícióban vannak!!!)
F_Viktor
@Cicamama55: Írod:
"A kórházak átszervezése után, egy szomszédos városban is felszámoltak minden osztályt."

Ez még Gyurcsány idejében történt?
Mert akkoriban, a kórház bezárások miatt, a vasúti szárnyvonalak megszüntetése végett forradalmi hangulatot gerjesztett az Orbán-sereg.
Igaz, 2010-11-ben km-ben négyszer annyi vasútvonalat szüntetett meg a Vezér.
F_Viktor
@szandokan: Lemaradt:
Írod:
"Mi a fene vagy te, az összes szegény ember védőszentje?"

Tudom, hogy neked ez semmit nem mond, jelentése neked nincs, de létezik olyan fogalom, hogy "igazságérzet".
Ez olyan, mint a sötét anyag, vagy a Hadron, elképzelni sem tudod.
F_Viktor
@Cicamama55: Orvosi témához nem tudok tapasztalatból beszélni, de a bezárások a gazdaságtalanságok, kihasználtságok miatt voltak.
Véleményem, az egészségügyön nem lenne szabad spórolni, az első 5 legfontosabb terültben kellene lennie.
Mennyire voltak ezek a bezárt kórházak kihasználva, nem tudom, de mindenkitől azt hallom, azt olvasom, hogy mindenhol sorban állás, várólisták vannak. Vagyis lehetne a létszámukat bővíteni.
Gyurcsány részéről a spórolás játszott közre.
bencemacska
@szandokan: ma, 01:53

Bokros nagyon-nagy szolgálatot az első Orbán kormánynak tett, abból éltek jól- javuló életszínvonal mellett - 1998-2001 között. 2002-re már lecsengett a hatása, mert nem folytatták, hanem felélték!
mariaberta
@szandokan: Ő csak beszélt erről, de Orbán a tettek mezejére lépett! Még a fehérvári lányokat is bevetette, Nemcsák segítségével!
Cicamama55
@F_Viktor: Én nem tudom elképzelni sem, hogy miért történt, ugyanis a bezárás előtti 1.5 éven belül fel lett újítva, tele volt beteggel. A kihasználtság biztosan maximális volt!
bencemacska
@szandokan: ma, 14:09 ma, 14:23

A félórás mentőre várakozás közlekedési eszközön bekövetkezett rosszullét esetén történt valahol rákosborzasztón. Ott biztos van 40 km-en belül mentőállomás és kórház!
Ha láttál már azon a környéken közlekedési dugót, légyszi tedd fel a netre!
Ha azon a környéken látsz
Cicamama55
@bencemacska: Az általam említett területen is 25-40 kilométeres távolság van a lakóhelyek és a működő kórház között!
bakegya
@kamazuka: ja,meg az antikolt kő-(fidess-es)!
szandokan
@F_Viktor: Te mindenkit ismersz, egész nap ráérsz (hétköznap is), mindent jobban tudsz, játszod itt a nagyokost. Mennyit fizetnek neked ezért? Olyan vagy, mint a néhai pilóta (?). Milyen munka lehet az, ahol sosem kell dolgozni? Bármikor írok valamit, ha csak egyet is egy nap, te azonnal reagálsz. Egész nap a gép előtt ülve is lehet mondjuk jól keresni, ez tény, csak az elképzelt okosságodat kicsit tedd takarékra, mert még felgyullad a led kijelződ. Az a rossz ebben a topicban, hogy bárki itt lehet több néven is. Igaz, ezt egyszer én is eljátszottam egy hétig, csak akkor konkrét okom volt rá. Sokan szórakozgatnak itt több néven, mert nincs más dolguk, és ez igen megtévesztő tud lenni.
F_Viktor
@szandokan: Számoljak be magánéletemről? :-))
Igazad van, pénzért vagyok itt ülni a gép előtt, azaz 20-30 percenként rá kell néznem. S kevés ez a pénz, de azok a mocskos kapitalisták már ilyenek. Januárban kitalálták, ha már úgyis kapom az alapfizetésemet állásidőre is, akkor +800 USD pótlékért legyek ügyeletben 3 hétig, figyeljek az új project indítását.
Úgy vagyok vele, ha már a gép bekapcsolva, akkor miért ne idegesítsem a trollokat? :-)

Érdekel, hogy közben napi 3xfél órában melyik könyvből tanítom a fiamat sakkozni? Milyen mélyen érdekelnek a magánéletem részletei?

Írod:
"Az a rossz ebben a topicban, hogy bárki itt lehet több néven is..."

Mi vaan? Akkor most keveset vagyok itt, vagy sokat? :-))
szandokan
@F_Viktor: Nem vagy te senki, csak egy troll. Úgy adod elő a nagyzolásodat, hogy közben próbálod megnyerni az embereket is. Nem mondom, ügyes taktika, már aki ezt beveszi. Desi pedig azért nem végzett 8 általánosnál többet, mert a matek nem volt éppen az erőssége. Tényleg azt hiszed, hogy te vagy itt az, aki mindent tud másokról?
szandokan
@Cicamama55: Rendben, igazad van, az idő nagyon számít, de a többség szerint az is Orbán miatt halt meg, aki egyszerűen csak összeesett, és vége. Mindenért Orbán a hibás, majd egyszer megszokom.
szandokan
@F_Viktor: Még valami: Az elégedett, jól fizetett emberek akkor sem fordulnának ellenem, ha éppen Orbán egyszer le lenne szavazva. Az államnak is egy a fontos, hogy jó adófizetők legyünk. Nem attól függ, mennyit keresel, hány embernek adsz munkát, mennyi adót fizetsz, hogy éppen milyen kormány van hatalmon. Az ilyen dolgok a saját képességeidtől függnek.
szandokan
@silber13: Desinek ezt miért nem írtad soha, amikor engem szidott folyamatosan? Mindennek van oka, anélkül semmi nem történik.
F_Viktor
@szandokan: 1) Ha köcsögözni akarnálak, akkor megemlíteném, hogy éppen te vagy aki eljátssza itt a "kivagyokot", a hencegő nemzeti-orosházi-amerikátbekebelező-feltalálót!
Rólam két hónapig senki nem tudta ki vagyok, ekkor kérdezte meg valaki, hogy mit jelent adatlapomon a foglalkozásom.
2) Kiről, mit tudok? Rajtad és Des-en kívül? Rólad is csak akkor tudok többet, mint szeretnéd ha igazat beszélsz.
Nyugi, neveltetésem nem engedi meg, hogy közzé tegyek rólad neked nem tetsző infókat, de létezik egy netiket is.
szandokan
@m.macskosz: Nem érted, ugye? Engem nem az érdekel, hogy Hende, vagy nem Hende, hanem az, hogy ilyen módon fejezik ki itt sokan az együttérzésüket. Bajort a politika miatt nem sajnálták a jobboldaliak, ugye? Akkor Hendét? Ellentmondásos. Desi meg annak idején elég sokat beszólt nekem, szóval ezt a részét inkább hagyjuk. Bokros csomagjának , Gyurcsánynak, Bajnainak köszönhetitek azt is, a sok pozitívum mellett, hogy most a Fidesznek kemény eszközökkel kell helyrehozniuk az államháztartást, hogy ne jussunk például a görögök sorsára. A liberalizmus egy nagyon rossz dolog, a nagy szabadelvűség miatt történik sok minden, aminek nem kellene. A gyerek nyugodtan beszólhat a tanárnak, a homofóbok vonulgathatnak az utcákon, mindent szabad, nem igaz? A munka törvénykönyvének az átalakítása is azt szolgálta, hogy ne legyen annyira körülményes kitenni egy olyan munkást, akivel csak baj van. A Fidesz próbálja ezt a fene nagy liberalizmust csökkenteni, csak nehéz dolga van ebben a világban.
Cicamama55
@szandokan Biztosan nem! A hirtelen halállal szemben mindenki tehetetlen. Az pedig, hogy az egészségügy ide jutott, az a hosszú évek óta tartó egyrészt pénztelenség, másrészt viszont a rossz döntések sorozata! Ideje lenne már annak, hogy ne az egészségügyből faragjanak le más területek hiánypótlására, befektetni kellene! Hiába próbál egészségesen élni az ember..Jogos elvárása az eü.járadékot fizető emberektől az, hogy lehetőséget kapjon a felgyógyulásra ha megbetegszik, ne rögtön a hullaházba szállítsák. Ennek a felelőseit az elmúlt kb. 6-8 évben kell keresni...Én visszaemlékezve így látom!
F_Viktor
@Cicamama55: A jelenlegi eü. állapotában közrejátszott a 2008. márciusi népszavazás is, amivel sikerült sutba dobni az egészségügy reformját.
Valaki(k)nek érdeke volt a reform meghiúsítása.
szandokan
@F_Viktor: Én nyugodt vagyok, ne aggódj.
Cicamama55
@szandokan: 21:15 Sok igazságot érzek a hozzászólásában, de van amivel nagyon nem értek egyet. Arról a pazarlásról szót sem ejt, amit Orbán Viktor önmagának és a sok Fideszes vezetőnek megenged! Hatalomra kerülésükkor minden téren a szűkítést, a takarékosságot emlegették. Nem hogy csökkenne, hanem kiszélesedett a minisztériumi apparátus, sokkal több fizetésekért, egyéb kimagasló juttatásokért. Egy csomó új autó maguknak, TEK-nek..földek, üzletek... S hát őket, bár nem a tényleges 2/3 választotta meg, de legyen! Akkor is az emberek 1/3-t semmibe nézi, az ő képviselőiket szóhoz sem engedi jutni. Ez, akár hogyan is vesszük, a demokrácia megszüntetését, de legalábbis a sárba tiprását jelenti. Következik a liberalizmus beszántása...A törvényhozás módszereinél is csak egy a lényeg, saját szájíz szerint alakítani azokat úgy, hogy törvényileg megtámadhatatlanok legyenek. S ha hiszi, ha nem, szinte a legnagyobb baklövésének, a KDNP vel való "kötődését" tartom...Ez saját véleményem, nem szoci propaganda szöveg! Nem vagyok elvakult ember, győzzön meg az ellenkezőjéről, ha valamivel nagyon nem ért egyet.
szandokan
@Cicamama55: A demokrácia jó is, meg nem is. Attól függ, hogyan értelmezzük. Ha a liberalizmust nézem, akkor nem feltétlenül, de erről már írtam, és még rengeteg példát lehetne felsorolni. Ha a szabad piacgazdálkodást, a magántulajdont veszem alapul, akkor nincs vele semmi baj. A Kádár rendszert szokásom szidni, de egy dolog azért abban is jó volt: a fegyelem. Emlékszem, még iskolás koromban kaptam olyan pofont egyszer a tesi tanáromtól, hogy azóta sem felejtettem el. Akkor a szüleim nem mentek be megverni a tanárt, hanem én kaptam a fejemre. Ma mi van? Ugye nem kell sorolnom. A KDNP szükségszerű kényszer volt, amiről megvallom őszintén, nekem sincsen túl jó véleményem, jobb lett volna, ha nem lett volna rájuk szükség. Persze ők is azt szeretnék az erkölcstannal, a bibliai oktatással, a család mintával elérni, hogy keresztyén szellemben éljenek az emberek (ez még nem egyenlő sem a templomba járással, sem az Istenben való hitre rákényszerítéssel), csak az a gond, hogy azok a gyerekek, akik otthonról csak negatív élményekkel gazdagodnak, kevés fog ezekből rájuk ragadni.
Cicamama55
@szandokan: A Kádár rendszerben nem volt kötelező hittan, mégis sokkal több volt a házasságkötés, a mai divatos együtt éléssel szemben, s a tanároknak volt tekintélye, szemben a mai helyzettel, amikor kivették a fegyelmezés eszközét a kezükből...Szerintem nem jó oldalról közelít. A gyermekeket mindig nevelni kellett, s kellene ma is! Ők a felnőttektől veszik át a mintát, tanuláéssal és tapasztalataik alapján formálódik értékrendjük. Egy ilyen káoszos világban, ahol minden elfogadott valamelyik oldalról nézve, nincs egy elfogadható szint, párttól függetlenül meg kellene azt a középutat határozni, amely társadalmilag elfogadott, megkövetelhető mindenkitől! Eszközt kellene adni a nevelők kezébe, lehetőséget, hogy a gyerekeink ne a káoszt lássák, ami miatt felelősség alól kibújó értéktelen felnőttekké cseperednek fel...Na nem mindenki-mert sok szülő családon belüli neveléssel, elvárásaival örökíti a maga értékrendjét. A közoktatás mai helyzetét nézve, a közeljövőben ebből nem lesz semmi. Különben olyan sok nagy vélemény különbség nincs is közöttünk ezekben a dolgokban.
Cicamama55
@szandokan: S hát a pazarlással, " takarékossággal", törvényalkotásukkal, a parlamentáris demokráciával kapcsolatban nem írt semmi. Ha lesz ideje, kérem tegye meg, kíváncsi vagyok a véleményére. Köszönöm.
F_Viktor
@szandokan: Ha nyugodt vagy, az frankó! :-)
m.macskosz
@szandokan:tegnap, 21:15 Sajnos, homlokegyenest más a véleményünk,
meg sem próbállak meggyőzni, sajnos, te sem tudsz engem. Ha bejött volna az egységes 16 %-os adó, parallel az adójóváírás kivezetése, azt mondom, rendben van, mert bár így is a csóró járt rosszul, de legalább az állam (minden állampolgár) viszont nyert.
De nem jött be, mert a nyertesek nem teremtettek új munkahelyeket, nem vállalkoztak, nem voltak beruházások, csak a még vagy már nem gyermekesek buktak rajta, nem keveset.
Na, de miféle pénzügyi stratégia az, amelyik úgy gondolkodik, hogy azt HISZI, hogy majd az emberek úgy tesznek, ahogy azt a kormány képzeli? Ami pedig az élelmiszerek 27%-os áfáját illeti, az világbotrány.
Azon meg ne csodálkozz, hogy nem hullajtunk könnyeket Hende miatt, hiszen én is belinkeltem a viselt dolgairól egy cikket, a köpönyegforgatásáról is írt itt valaki.
.Az ember esendő, engem is megkeményített az élet, meghat sok minden, ugyanakkor érzéketlen vagyok sok egyéb iránt, egy vesekövet egy halálos kimenetelű agydaganattal párhuzamba állítani enyhén szólva ízléstelen, és ebben az esetben mindegy, hogy ki kicsoda.
Desischado
@szandokan: Jogosan osztom az észt, nem tetszik az igazság? És a nyolc általánosommal jössz? És mi van, ha ennyim van, akkor is külömb ember vagyok nálad! Én nem állok oda egy ilyen mocsok bandát éltetni, és nem nézek le senkit! É el kell engem tartani?! Talán a 22 800 ft-os szoci segélyre gondolsz? Nem sül ki a szemed, hogy ezt le mered írni?! A vezíred nemhogy teremtene munkahelyeket, de inkább apasztja! Volt nekem munkám, és dolgoztam tisztességgel! És gyáva nyúl vagyok? Akkor te mi vagy? A jó ég tudja, hány nickneved volt már, és te osztod nekem az észt? Annyira nagyra vagy magaddal, de honnan lenne hasznod, ha nem volnának kétkezi dolgozóid, akik megtermelik neked a hasznot! Undorító, hogy ennyire lenézel mindenkit, akinek nincs diplomája! Tényleg csőlátásod van, szégyellhetnéd magad érte! És mit szeressek én egy ilyen szemét bandán, aki a legalapvetőbb emberi értéket sem tiszteli?! Csak a saját hasznukat nézik! Erre vagy büszke? Máskülömben az öndicséret annyira nem cool, vágod? Úgyhogy ne oszd itt az észt, mert senki sem kiváncsi rá, csak a hozzád hasonszőrűek! Biztos vagyok benne, hogy kettőnk közül engem becsülnek itt jobban!
Desischado
@F_Viktor: Viktor, köszönöm szépen! És nyugodtan szóljál bele, és nagyon kedves tőled, hogy lovagiasan a védelmemre keltél! De ez a koma csak ehhez ért, nem is veszem fel! Én nem szégyellem, hogy 8 osztályom van, és azt gondolom, hogy nem lenne tisztességes, ha mást mondtam volna. Egyébként a véleményed szokás szerint nagyon helytálló, mint mindig!
Desischado
@m.macskosz: @silber13: Nektek is nagyon köszönöm, hogy ki álltatok mellettem! (megölelget)
Desischado
@szandokan: Nekd Desischado vagyok, nem Desi! A barátaim Des-nek szólítanak, de téged erre nem hatalmaztalak föl! És igenis, nagyon otromba és sértő voltál velem!
szandokan
@Desischado: Nem jobban, mint te anno, és legjobb tudomásom szerint te kezdted. Egyébként újra felhívnám becses figyelmedet arra az apróságra, hogy "különbség", "máskülönben". Rám például nem vetne jó fényt egy beszámolónál...Amúgy meg legyél nagyon büszke arra, hogy itt téged jobban becsülnek, ugyanis én magasról teszek rá. Engem itt nem kell becsülnie senkinek, nekem éppen elég a saját környezetem megbecsülése.
m.macskosz
@Desischado: "Biztos vagyok benne, hogy kettőnk közül engem becsülnek itt jobban!"
ma, 16:48
Biztos lehetsz benne, hogy én történetesen jobban becsüllek, mint sandokant.
Arról nem beszélve, hogy nem egy, nem két á-l-l-í-t-ó-l-a-g diplomást ismerek, akik ezt a szót
"apasztja", így írja/mondja apassza. Tőlem még egy plusz piros pontot is kapsz a jól összeszedett mondókád jeles osztályzata mellé. :)
Desischado
@szandokan: Büszke is vagyok, mert az ittlévő emberek nagy többsége nagyon rendes ember, és tisztán látnak, mint én!
m.macskosz
@Desischado: Az igaz viszont, hogy a különbent és a különbséget n-nel írjuk, de ha az ország legnagyobb gondja ez lenne, üsse kő, tőlem akár a MTA átírhatja a helyesírás szabályait is! :)
tivoli
@Desischado: Dézike. Nem az a rossz amit írsz, hanem az, ahogy. Nem kéne minden mondatodban mocskozni, férgezni, meg hasonló jelzőket használni, mindjárt úrinőnek is látszódnál.
Hidd el, hogy személy szerint senki nem érdemli ki ezeket a jelzőket, mert mindegyik csak a dolgát teszi, azt, amiért a fizetését kapja.
A másik meg, hogy azoktól várnád sorsod jobbra fordulását, akiket ilyen mélyen sértesz? Hidd el, hogy jót csak jóval lehet kiérdemelni, fenyegetéssel, szidalmakkal semmire sem mész. Legfeljebb jól pofán vágnak. (már bocs a kifejezésért).
Maradok tisztelettel: tivoli, aki nem jobbos, nem balos, de volt annyit politikaközelben, hogy tudja, értse hogy mennek ezek a dolgok.
szandokan
@m.macskosz: Becsülnél te akkor, ha a cégnél dolgoznál. Nem sok helyen kapnál ekkora fizetést, és még csak félned sem kellene, hogy ki leszel rúgva, meg hasonlók.@Desischado: Ez neked is szólt. Mindenesetre jó látni, ahogyan összehozok barátnőket...:-))))
szandokan
@tivoli: Azt hiszem, a lényeget leírtad. Szerinted megértette?
m.macskosz
@szandokan: Sem barátot, sem barátnőt nem választok egy közösségi portálról,
ellenséget sem szívesen, de azt sajnos nem én döntöm el. Nincs szükségem
másik munkahelyre, köszönöm, elég a jelenlegi. Azt meg nem hiszem, hogy más
vagy az életben, mint itt virtuálisan, ezért inkább kösz, nem szeretnék a beosztottad lenni. :)
szandokan
@m.macskosz: Helyes. Azt, hogy a való életben milyen vagyok, azt az adott egyén határozza meg.
tivoli
@szandokan: ma, 20:06
Majd elválik :-))
tivoli
Van egy mondás, hogy vagyok amilyen vagyok, de, hogy veled milyen, az elsősorban rajtad múlik.
Vagy valami ilyesmi.
Desischado
@m.macskosz: Különben, és külömbség. Ez a helyesírása, ebben igazad van, de néha én is elütöm a betűket! (mosolyog) Köszi, majd jobban odafigyelek!
m.macskosz
@Desischado: Különben, különbözet, különbség,
de miattam ne zavartasd magad, vannak itt rajtad kívül is, akik nem csak elütik a betűket, de
helyesírási hibáik is vannak szép számmal, én is vétek, más is. Szeretem, ha valaki helyesen
ír, de ez adottság is, ezért kár lenne pálcát törni bárki felett. Itt végső soron a cikkeket kommentáljuk, nem egymás gyengéit ostorozzuk. Bevallom, ha valaki nagyon visszataszító stílusban szól itt hozzám, vagy bárki máshoz, annak én is az orra alá dörgölöm.
Desischado
@m.macskosz: Egyetértünk, kedves Macskosz!
mariaberta
És őt is haza küldték 10 nap után, hogy az ilyen betegségnek csak ennyi jár? Ha szükséges, hívja az ügyeletet! Sok beteg ugyanis ilyen bánásmódban részesül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.