Állítása ellenére Rogán Antallal szemben biztosan nem folytatott vagyonosodási vizsgálatot a NAV, a fideszes politikus által említett 30 (vagy 40) napos ellenőrzés alatt ugyanis csupán azt lehetett vizsgálni, hogy bevallott jövedelmeit iratokkal alá tudja-e támasztani – írja a Népszava.

A lapnak egy adószakértő elmondta, a hatóság nem vizsgálta, hogy kiadásai magasabbak-e a bevételeinél, azaz bevallott jövedelmeiből 2009-ben megvásárolhatta-e azt a budai luxuslakást, amely vagyonnyilatkozata alapján 2014-ig még csak 50 százalékban volt a tulajdona.

Rogán ellen csak akkor indulhatott volna vagyonosodási vizsgálat, ha a NAV szerint feltételezhető, hogy a politikus bevallott, illetve az adómentes és nem bevallásköteles bevételei – például családi kölcsön, örökség – nagyobbak, mint a kiadásai. Ez esetben az adóhatóságnak hivatalból el kell indítania a jövedelembevallások utólagos vizsgálatát – ennek része lehet a vagyonosodási vizsgálat –, amely alapesetben 90 napos, de általában egy éven belül nem szokott lezárulni – írja a lap.

Rogán az áprilisi országgyűlési választás előtt ígérte meg, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen az adóhatóságnál, miután kiderült: március 21-31. között kétszer is kijavította 2013-as képviselői vagyonnyilatkozatát.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Persze, hogy nem " úgy " vizsgálták! Hanem " amúgy ". Az "amúgy" pedig a " sehogy " megfogalmazása más szavakkal! Jól is néznénk ki! Egy minden gyanú felett álló, talpig becsületes, tiszta, igazi úriembert ártatlanul meghurcolni! Hát mi is lenne ebből a kánaánból! :-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Persze, hogy nem " úgy " vizsgálták! Hanem " amúgy ". Az "amúgy" pedig a " sehogy " megfogalmazása más szavakkal! Jól is néznénk ki! Egy minden gyanú felett álló, talpig becsületes, tiszta, igazi úriembert ártatlanul meghurcolni! Hát mi is lenne ebből a kánaánból! :-)))
bakegya
Kiállt érte vicctorunk-elvégre ők is devizahitelesek a gyes mellett ...diákhitelüket is gondolom törleszteni kellett,és hát egy ilyen kaliberű közröl -végről közgazdát mégse hagyhat vicctorunk az út szélén a közért -kétkézi-munkázni.DDD
Sziszifusz
Tudomásul kell venni, hogy a felsőbbrendű kiválasztott Fideszes potentátok, bármit megtehetnek, gátlások nélkül. Védettségük okán nem kerül sor számonkérésre, felelősségre vonásra.
Aki nincs benn a "klubban" annak a legkisebb hiba elkövetése miatt is szigorú felelősségre vonás jár.
Az esetlegesen megindított eljárások, csak színjátékot jelentenek, amiből az érintettek pozíciójukban megerősítve kerülnek ki. Még becsületesebbek mint előtte voltak.
coyote3
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mekkelek
Bárki (szandokánon és a többi narancsködösön kívül) egy pillanatig is elhitte a mesét a vizsgálatról? :) Ezeknek csak akkor van álmatlan éjszakájuk ha elrontják a gyomrukat valamivel, a NAV miatt sosem lesz, az is a zsebben van az összes többivel eggyütt.
szaboria1
Nagy rafinált tudta, hogy csak a szja. bevallását fogják vizsgálni. A feljelentők miatt meg ki kell kérni a parlamenti mentelmi bizottságtól. Amit úgysem szavaznak meg.
Hellcat
Na kamu szar volt az egész ...ki hitte volna mondjuk...
bakegya
@Sziszifusz: @coyote3:csakk azt nem tudom elképzelni ,hogy fér ennyi zsiványság és disznóság a buxájukba.Ragya tóninak tóni kell a szekeret tovább...mert élesre van állítva a harcvonal.Az ideológiamentes személyikultusz erre van kitalálva. Így választ vicctorunk-ők egy harcedzett"emút nyócévig kirekesztett,fidesz-szabadságharcban kordonbontásban összekovácsolódott,nemzetünket többszörösen átmentő szabad csapat"ismételten tudatosította a II.kerületi önkormányzati választóbizottság előtt elsétálva is-nehogy már tévedésbe legyenek a maffia céljait -és hatalmát tekintve.Nekem ez az UTOLSÓ élményem a vezér elbizonytalanodását tekintve-de lopni kötelező-akár vádalkuval is a hátuk mögött,hogy méltó módon fogadhassa ő is és alttvalói is a sejkeket,olajmágnesestül-cakk-pakk.Mély lélektani elemzés tárgyát tekintve ez a dumája ott is egy önbebuktató duma volt-de hát kiknek nincs erre füle???
coni
Villámkezű NAV egy hétvége alatt leellenőrizte Horváth András évekig gyűjtött, több ezermilliárdos adócsalásra vonatkozó adatait. Nyugodtan alhatunk.
volvós
A NAV csak oda száll ki, ahova a hatalom küldi !!!
És a hatalomban a vuittóni is benn van nyakig !!!
Öhozzá meg az alattvalói mentek ki...
Igazmondó1
Megnyugodtam, nem vagyok egy buta gyerek. Én már akkor tudtam az eredményt, amikor még a Tóni nem is kérte a vagyonosodási vizsgálatát. Nem kellene nekem lottóznom?
coni
Ha a választók kritikus tömegét érdekelné a dolog, nem lenne gond az elszámoltatás, ahogy Romániában vagy Bulgáriában van független elszámoltatás, úgy nálunk is lehetne.
Toby
Rogán még álmában is hazudik, de ez az V. ker. marháit nem zavarja !

Egy natúr, földi büdös lábú halandó adozó, ennyi sárral a háta mögött, mint ami Rogán körül kavarog, nyugodtan sátrat verhetne a NAV főbejárata előtt, mert hogy naponta b***ogatnák az tuti !
szandokan
Na és vajon ki az az adószakértő, aki ezt bizton állítja? A Népszava szakértője? 40 nap alatt többször is lehet vagyonosodási vizsgálatot végezni. Egy ismerősömnek meghalt az édesapja szociális otthonban, egyedül a bankban tartott pénzt, más nem volt már a nevén, és a hagyatéki már tart vagy 4 hónapja, ráadásul ő az egyetlen örökös. Kérdem, normális esetben tényleg ennyi ideig kell hogy tartson? Nem. Ezeket le lehetne zavarni egy-két hét alatt is.
lajospapa
A szerecsen gyereket is szokták mosdatni. Azután azután fehér lesz?
Törölt felhasználó
Azt figyeltem meg Rogánon, hogy már azt is megengedi magának, hogy a mikor hazudik egy kis vigyor is kiül az arcára...
palika
@ziziplanet: De még milyen vigyor!!! Ez az új fidesz "cinizmusvigyora"! Ez minden fidesz vezető pofájára jön, amikor számon kérik !! Majd csak figyeljétek!! Annyit elárulhatok, ha a nép rájön erre, hogy cinizmussal élősködnek,,,,,,,,,a történelemben már ez miatt bukott meg rendszer!!!
Szimba
"Hazudtunk reggel, éjjel meg este" - mondta Gyurcsány Ferenc . Mikor mondja ki a fidesz is? Azt, hogy hazudtunk reggel, éjjel meg este és most is, és fogunk is.
hetöndöe
@Horizont: A Fitymaszizmus egy vallás,mely nem tűri az igazságot,csupán a dogmákat.:-)))
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: így néz ki egy vagyonosodási vizsgálat alapfokon:
www.drszeiler.hu/hu/publikaciok/vagyonosodasi-vizsgalatok/a-vagyonosodasi-vizsgalat-menete
A kis csipás esetében, azon a szinten, évekre visszamenően ezt leskálázni, ha becsületesen csinálnák, az bizony min. 1 év lenne, vazze!
Desischado
Kérem szépen, a mi kutyánk kölke! Nehogymá' rogán tonyó ne "tisztán" jöjjön ki ebből is! Szandokanon meg nem kell csodálkozni.
szandokan
@Horizont: Nem megvédeni akartam, csak a bürokrácia útvesztőit akartam érzékeltetni.
szandokan
@hetöndöe: Fitymaszizmus? Ki kérdezte, hogyan hívod a saját ne...ved? :-)
szandokan
@Desischado: Nem bizony, ahogy veled kapcsolatban sem érheti az embert soha meglepetés.
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Lehet, hogy igazad van, ha egy egyszerű hagyatéki hónapokig tart, akkor elképzelhető egy év is.
kata53
Persze, hogy nem folytatnak vagyonosodási vizsgálatot,nagyon ráfázna!
hetöndöe
@szandokan: Ha esetleg kétségeid lennének a meghatározás definíciójának a mibenlétében?...a fitymaszizmus maga a töretlen népnemzeti szotyializmus ,mely a tetves vezető személyének végeláthatatlan felmagasztalásában és tévedhetetlenségében rejlik vala.:-)))
Ennek a szektának te is tagja vagy többek közt.:-))
szandokan
@hetöndöe: Orbán sem tévedhetetlen, és nem vagyok semmiféle szekta tagja. Más a véleményem, és ennyi.
alte trottel
@szandokan: És hogy aznap mi a teljesen szuverén véleményed, azt a Lendvay utcából kapod meg minden reggel, mélben.
(ez nem szégyen, csak szánalmas ha ingyen csinálod, miközben mások ebből vagyont gyűjtenek)
szandokan
@alte trottel: Te nagyon el vagy tévedve. Képzeld, vannak olyan emberek, akik képesek a munkájukból meggazdagodni becsületesen is, szimplán a tudásukkal. Azért, mert te iszod a baloldali médiák minden szavát, meg valószínűleg annyit érsz, amennyid van, mások még szimpatizálhatnak a Fidesz programjával, mert képesek meg is érteni, miről szólnak. Te láthatóan nem érted, de 6 800 000 ember szerencsére igen.
dzurinda
@szandokan: 6 800 000 ember? Kissé rossz a matekod...
Ja, hogy beleszámolod azokat, akik nem mentek szavazni. Tehát akik most nem mentek szavazni, azok mind Fideszesek, akik pl. 2006-ban nem mentek szavazni, azok mind Mszp-sek ezen logika mentén? Gyorsan váltogatják a politikai hovatartozásukat, nemde? :)
Cicamama55
@Igazmondó1: Ez alapján nagyon sok ötös lenne a lottón!
Cicamama55
@Szimba:18.11 De a Fidesz Isten áldásával teszi. :)
pbalage
@szandokan: azt szeretném kiszámolni, hogy mennyi 2345+3452 segítenél eme nagyon fontos kérdésben?
(pontos eredményt kérek, mert épp most rakják lefelé a Nemzeti Járólapgyártó vállalat alapkövét)
szandokan
@Horizont: Úgy reagálok mindenkinek, ahogy megérdemli. Ha engem lehet sértegetni, akkor én miért fogjam vissza magam folyton?
szandokan
@dzurinda: Sorry, de maga az Mszp mondta: Aki nem megy el szavazni, az a Fideszre szavaz. Innen gondoltam...
dzurinda
@szandokan: És ha az Mszp mondja, akkor úgy is van? Nem is tudtam, hogy a szavazójuk lettél :)
Egyébként az ilyen szövegeket mindig csak a mozgósítás mondják az "okos" politikusok.
szandokan
@dzurinda: Tudom, de megmaradt bennem, meg aztán igazuk is lett.
alte trottel
@szandokan: Tudom...
Simlicske, Káderjani, Rogántóni, Lézerjani, Kötéllaca, Dajcstompika, Hoffmanrózsi...
Ja, és uraságod is! Nehéz volt szabadalmaztatni a melegvizet, vagy volt aki segítsen?
Meine Ehre heisst Treue
Ő is olyan mint a cimborái: akkor hazudik, ha mozog a szája.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
alte trottel
Drága sandakón elvtárs, ha valaki kiáll a Felsőkert utcában az út szélére seggigérő miniben, "nicsakacsöcsekinn" topban ridikült lóbálni, az ne nyígjon, ha lekurvázzák!
(van a tanult paraszt - pl. én, és van a született, agyilag paraszt aki a földhöz se ért - pl. te meg a fidióta tesóid)
Aztán mondjuk _ÉRDEMBEN_ is hozzá tudsz vakkantani azon túl, hogy "Vikike szépmadár"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.