Helyre kell állítani a vadászat becsületét, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a társadalomnak is be tudjuk mutatni a vadászat kultúráját – jelentette ki Semjén Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztségét is betöltő kereszténydemokrata politikus a Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetsége által rendezett vadásznapon elmondta: a vadászat megismertetésében nagyon fontos szerepet játszanak a szakmai események keretében szervezett interaktív vadászati bemutatók és kiállítások mellett a kormányzati kezdeményezések, például a vadhús közétkeztetésbe történő bevonásának minisztériumi támogatása is.

Lehetővé kell tenni, hogy a vad és hal gasztronómiája eljusson az emberekhez, mert ez is egy lépés ahhoz, hogy a társadalom elfogadja a vadászatot és a horgászatot – fogalmazott Semjén Zsolt.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A vadászat becsületéért aggódsz te elmeroggyant farok? A NAV becsületét kéne helyreállítani...az adózás becsületét kéne helyreállítani...a politikusi kultúra becsületét kéne helyreállítani! Idióta barom...az a baj, hogy nektek ehhez el kéne takarodnotok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Te semmilyen zsoti nemzetes népnemzeti stüszi vadász, ki a franc nem tiszteli a vadászokat és a horgászokat!? Te ős tulok a gyerekek sokszor normális ételt nem kapnak a menzán, nemhogy vadhúst meg halat! Aki meg megteheti mert van rá pénze az meg megtudja venni! Teszem hozzá lidliben lehetett kapni még kenguru húst is, ha jól tudom az nem honos hazánkban :-))
Senara
Most tényleg szükség van erre , vadászat a legdrágább hobbi . A kétes doktorival rendelkező már megint a baromságot nyomja , vagy direkt provokál ! Vadhús és a közétkeztetés távolságát , tömjénnek lóval megtehető út hosszával tudnám illusztrálni, körülbelül hat nap váltott lovakkal Ki kalkulálná ki úgy hogy nem legyen veszteséges ??? .Közétkeztetés vadhús oviban ... most lerajzoljuk a bambit ... szeretitek a bambit ,...igen akkor egyetek belőle ... holnap az öregek otthonába a menü , Süllő fokhagymás-vajjal locsolva, zöld fűszerekkel, vagy énekes madár bundába sütve .
.
silber13
Te Zsótika! Igaz meglehetősen molett molettovics vagy, de még futóvadnak megfelelnél!
a Pepita
Vadász-becsület, vadász-kultúra...Roppant érdekes szavak olyan ember szájából, aki nem érti, miért nem vadászhat védett énekes madarakra...
Gemüs52
Vadászat becsületét ? Hát az az igazság ,hogy nagyon szívesen segbe lőnélek . Ja ,még el nem felejtem ,nem te vagy egyetlen !
1magyar
Vaddisznókat pld. meg lehetne etetni sertéshús árban! A hal is jó lenne elérhető áron!
Csak a probléma az,hogy keveseknek adatik meg ez az úri kiváltság.
Rózsika Hatházi
Semmilyenzsótika! Tényleg ez a legnagyobb probléma, Magyarországon? Mit is akarsz bevonni a közétkeztetésbe? A vadhúst? És a zsemlében a répa helyett egy cafrang őz, szarvas, vaddisznó lesz? Nem tudjátok felfogni, a mákszemnyi agyatokkal, hogy a magyar emberek többségének, nem hogy vadhúsra, de szelídre sem futja?
A vadászat kultúrájáról, meg akkor beszélj, ha Bambinak, Vuknak is fegyvert adsz a kezébe!
Hellcat
A vadászat becsületéért aggódsz te elmeroggyant farok? A NAV becsületét kéne helyreállítani...az adózás becsületét kéne helyreállítani...a politikusi kultúra becsületét kéne helyreállítani! Idióta barom...az a baj, hogy nektek ehhez el kéne takarodnotok...
Threshold
Semmilyen ámde naggyonmarha zsolt!

Ha esetleg az ország általatok elcxseszett renoméját próbálnád meg helyreállítani, vagy épp a gazdasági egyensúlyt, azt még érteném. De azt, hogy a vadászat beszületét?? Amin épp nem esett csorba csak épp senki sem képes megfizetni. Viszon én félnék a helyetekben, mert ahol több a vadász ott több a fegyver és a vadászbaleset is ... Hmmm???
KERKA
Semjén bunkósága határtalan. A vadászat minden időkben a kiváltságosok sportja volt. Most pedig csak a gazdagoké. Régen a vadásztársaságoknak volt erkölcsi szabálya. Ma egy szabály van. Legyen pénzed de sok, ha nincs akkor kuss! A földbirtok sem akadály. Ma ezek a gazdag zergetollasok lőnek mindenre ami mozog.És hihetetlen mekkora pénzek tűnnek itt el, cserélnek gazdát.
Nagyorrú szentfazék hogyan akarod emberközelbe hozni a vadászatot, amikor az csak a kiváltságosok lehetősége. Egyébként meg az úri-murikon fölzabáltok mindent. Az ovodába akarjátok bevinni a vadhúst? 1 kg vadhús árán (3500) 5 kg csirkecombot lehet venni.!!!
alterego56
"be tudjuk mutatni a vadászat kultúráját" Már nem kell bemutatni Lázár már megtette.
simmering73
Mondta már valaki ennek a rokkantagyúnak, hogy jelenleg teljesen más problémák vannak az országban? Hibernálták ezt a hülyét mostanában?
Grafix69
De baromi nagy gondja van a semmirekellőnek.
almosd
Ott a parlamentben is van egy pár kapitális vad ,azoknak a becsületét is helyre kéne állítani ! .
Fradigege
Há', húzzá' el a vadászat közelébűl, agyagedény! Kidölnek a fák, hullanak a vadak, leszakad az égbolt. A hájas seggét ott mereszti vadházról vadászházra és nagyokat zabál.
human
Semjén! Hogy erre nem jöttem még rá, hogy a vadhús finomabb, mint a tápos csirke. Ma sem fekszem le hülyén.
Hofipisti
Úgy gondolom, Semjén "fővadász" programja előtt először Semjén úr becsületét kellene helyreállítani. Ma - egyenlőre - ő a "megélhetési politikus" fogalmának élő, mozgó, időnként lovon ülő, a népet rendszeresen elvont hülyeségekkel traktáló, egy nem létező párt képviseletében a trón melletti sámlin mindenféle felelősség nélküli (kivéve a vezénylés szerinti szavazatok biztosításának kötelezettsége!) ülő, magát szentfazéknak beállító, de azért a nemzettársakhoz képest lényegesen nagyobb léptékben gyarapodó vagyonnal rendelkező főkeresztény, aki még a Római Pápa kinyilatkoztatásaival szemben is "mer" állást foglalni (pl. evolúció kérdése).
Tipikus gyenge ember, "jó alkalmazkodási készséggel". Volna mit korrigálni!
Szimba
Felettébb érdekes, hogy zsóti legnagyobb problémája a vadászat, az internetadó elleni tüntetés, az USA-ból való kitiltások fényében. Másrészt bicskanyitogató, hogy a társadalomnak be akarja mutatni a a vadászat kultúráját- ami egy szűk réteg kiváltsága, pénz kérdése- , és a kultúra ott van a vadászatban, hogy a túl szaporodott egyedeket, vagy beteg állatokat kell kilőni, de nem azért tenyészteni állatokat, keltetni madarakat, hogy beteg emberek élvezetből levadászhassák őket.
human
@Szimba: Orbán legnagyobb baja a napokban, hogy vesztett a csapata. Vadászat és foci. A néppel meg muszájból foglakoznak, mert az előző kettőre tőlünk szerzik a lóvét.
pbalage
én meg a címből naivan már azt hittem, ki lehet lőni a zsírdisznót,
de csak ennyi
www.keptelenseg.hu/keptelenseg/sikeres-vadaszat-8037
:)
JAJMÁR
Érdekes, a vadászok becsületének helyreállításához az szükséges, hogy a sportból megölt állatoknak legyen biztos piaca? Pl. közintézmények? Szórakozást a hasznossal...
Ezt az összefüggést hámoztam ki a gasztronómia és a becsületes vadászok között !
Szimba
Sajnos nem vagyok vega, de vallom, hogy állatot ölni csak élelemszerzés miatt elfogadott az én értékrendemben. És az állatvilágban is, azt hiszem. Egyedül az ember az, aki állatot nem csak élelem miatt, hanem kedvtelésből öl. Ennek a kedvtelésnek akar semjén becsületet szerezni. Ő az a keresztény, aki feloldozást kíván ezzel szerezni magának az állatok értelmetlen leölése miatt. "Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France "
miazavalami
Szüz Marisska! Ennek a vadászat a legnagyobb baja?
besz@rás...
micfild
@Rózsika Hatházi: Már Fable is megmondta... Bambi visszalő! :-D
jobb lesz ha tömjénzsóti vigyáz a sgére
micfild
@Szimba: Szerinted tömjénzsótinak volt valaha lelke?
micfild
@JAJMÁR: én is éppen ezt.. A közétkeztetési cégek majd "megveszik" a tömjén és lézer által lemészárolt állatokat. jó sok pénzért.. amit tölünk szedtek be, adófizetőktől. A konyhásnénik meg hazahordják- mert a gyerekek általában nem szeretik a vadhúst.
JAJMÁR
@Szimba: "Ő az a keresztény, aki feloldozást kíván ezzel szerezni magának az állatok értelmetlen leölése miatt. " Nem hinném, hogy bűntudat kínozná...
azt inkább, hogy micsoda üzlet lehetne ebben ?
A vadásztársaságnak...
JAJMÁR
@micfild: 21:56 Igen, ez lehet a jövő...
E
almosd
@alterego56: ott a felkiáltó jelem .
bence
@Szimba: ! A vadászatnak akkor lenne kultúrája , ha a cső előtt vadként semjén állna !
human
@Szimba: A vadászat eredetileg pont a vadakért van. Az ember beavatkozott a természetes szelekcióba, a körforgásba, ezért egyes fajok elszaporodnak és ilyenkor van szükség az egyedszám csökkentésére. Ha nem lőnék ki őket, akkor azok éheznének, betegséget terjesztenének, más fajok létét veszélyeztetnék.
A politikusi úrizással sajnos egy vadásztársaság sem mehet szembe, mert minden fillért tőlük kapnak. Így előfordulhat, hogy túlvadászás történik. Ezért is lenne fontos a civil szerveztek munkája, ami ugye szálka a kormány szemében.
Szimba
@JAJMÁR: Bűntudata, lelkiismerete nagy valószínűséggel nincs. Üzlet már most is van benne, konkrétan tudom, hogy olaszok rendszeresen jönnek hozzánk vadászni.
Szimba
@human: Korábbi hozzászólásomban már írtam:"és a kultúra ott van a vadászatban, hogy a túl szaporodott egyedeket, vagy beteg állatokat kell kilőni, de nem azért tenyészteni állatokat, keltetni madarakat, hogy beteg emberek élvezetből levadászhassák őket"
Szimba
@micfild: Azt nem tudom, de mára megkövült.
Rózsika Hatházi
@micfild: Örökös barát vagy, ha te is szereted Fable-t!
micfild
@Rózsika Hatházi: imádom..minden könyvét olvastam.. többször is
mate03
@human: Így van ez Fideszéknél is! Egyes állatfajok ,nagyon elszaporodtak!Közülük is ki lehetne lőni néhányat! Hogy az állomány ne tudjon elszaporodni!
Desischado
@Szimba: Drága oroszlánom! Bocsi a kissé bizalmasnak tűnő becézésért, de a szivemből szóltál megint! Én a vadászatot utálom, a lőfegyvereket szintén. Nem tudom, mi abban a pláne, hogy lesbe állnak egy vadra, akinek esélye sincs, hisz nála nincs fegyver, védekezni sem tud, és csak a futás marad, de az sem jó, mert nagy távolságról lelövik szerencsétlent! Szórakozásból!!! Undorító, és elmebetegnek tartok mindenkit, akinek ez a "gilt"! Egyébként ez a semmilyen, hazug álkeresztény hol a fenében él?! Mikor "rendes" húsra sem telik, majd ezt meg tudja a jónép fizetni! És ahogy jópáran írták, ennek más baja nincs?! Eddig is utáltam, és megvetettem, de ez mindenen túl megy!
Anatole France hitvallása az enyém is, és bár ez annyira nem illik most ide, mert a vadat nem szelíditik, de az állatokra van egy másik mottóm: "Felelős vagy azért, akit megszelídítettél."
Téged ismerve, tudni fogod, kinek a szavai ezek.
Ez a hitvány, kiugrott csuhásra ellenben szivesen rendeznék vadászatot, hogy megtudja, mit éreznek az üldözött állatok! Barom!

Még annyit, hogy én így tudom Anatole France szavait: "Amíg nem élsz együtt egy állattal, a lelked legmélye alszik." Mindegyik verzió nagy igazságot mond ki!
bakegya
Amíg velem,az én keserves munkával megtermeltszőlőmmel és termőföldem hozzáadott értékével hizlaltatjátok a vaddisznaitokat-se inni se enni nem adtok nekik krízis helyzetben sem-tarra vágatjátok az erdeinket-addig minden falat vadhús akadjon a torkán annak aki ebbe a szemétkedésbe benne van.
HÁROM KÖLYÖK KUTYÁMAT LÖVETTETEK KI EGY MÁSFÉL ÉVEN BELÜL-CSIPPEL-NÉVTÁBLÁVAL LÁTHATÓSÁGI NYAKŐVVEL ELLÁTVA-ÚGY VÉGEZZE MINDEN IMÁDKOZÓ SÁSKA AKI A TE FAJTÁRSAD SEMJÉN SENKI-
bakegya
@micfild: a választ Istentől kapod-..."embereket halásszatok..."ő ezt fegyverrel az oldalán teszi-veszi...vadászat után az áldozati bárányokat -megváltója elé veti...az ÚR-JÉZUS IS A HÚS SZAGÁRA JÖTT LE A FÖLDRE...és ezek ezt nem csakkk hiszik-gyakorolják is,a megvonási tüneteik elkerülése érdekében.
A narancsligetben kánaán van ennek az emberállatnak-a harraggal kiválasztottak!
Ugyan úgy mint a mészáros-és társának...pedig -RÉ
nena
Majd becsülünk ha bunkóval a kézben álltok a vaddisznó elé. :P
1magyar
Mondjuk nekem valahogy nem fér össze a kereszténység és az állatok öldöklése.
De lehet,hogy velem van a baj nem Semjénnel?
1magyar
@bakegya: De miért lőtték ki a kiskutyákat? Rohadékok.
Feraj49
Vajon hány tagja van a KDMP.-nek ? Három,öt ? Ezek mind vadásznak ? Lassan ők is elfogynak mint az MDF,az SZDSZ. Okos ötletük azoknak sem volt,viszont jól éltek."Vadat,s halat,mi jó falat szem-szájnak ingere,azt látom Én még nézni is tereh". /teher/.Hát a Magyar egyszerű ember már évszázadok óta nem jut megfizethető vadhúshoz.Hisz külföldre szállítják nagy mennyiségben.Mint ahogyan külföldiek vadásszák a vadjainkat is.Magam részéről egy csirkének sem tudnám elvágni a nyakát,de néhány politikus esetében ???
Senara
Volt egy birodalom annak is egy fővadásza :-( remélem tömjén nem barátkozik ezzel a címmel .
palika
Talán még megérem, hogy ilyen cinikusokra vadásznak az emberek!
Szimba
@Desischado: Kedves Desischado! Köszönöm kedves szavaidat, megtisztelsz.
Akikért ki kell állni, azok a védtelen állatok és a gyerekek. Semjénnek, mint kereszténynek - bár ahhoz, hogy ne öldössünk állatokat "csak" embernek kell lenni, kereszténynek nem muszáj - az állatok és gyerekek védelmének becsületéért kéne kiállni, nem a gyilkosság mellett. Mert a szórakozásból, úri passzióból történő vadászat: gyilkosság. Milyen állatvédelmi törvény az, milyen bíró az, aki csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítél egy olyan gazdát, aki kutyáját - mert ugatott -a kútba dobta, ahol szerencsétlen órákig küzdött az életéért - hiába. Ettől ki tudok borulni. A vadászat becsületét úgy lehet visszaállítani, hogy törvény legyen arra, hogy csak túlszaporulat esetén, -ami veszélyezteti a többi fajt- adjon rá lehetőséget, vagy a beteg állatok kilövésére. És megtiltaná, hogy vadászat céljából tenyésszenek állatokat, keltessenek madarakat. És gyűlölöm, a fényképeket a leölt állatokról, mellettük a széles mosolyú vadásszal - semlyénnek mennyi ilyen lehet -és a szobákat, ahol szarvas/őzagancsok, kitömött madarak "díszitik" a falat- semlyénnek hány szobát tölt meg az ilyen?
Szimba
@bakegya: Ez komoly, megölték a kiskutyákat, ez hogy?
coni
Semjén nem olvas újságot. A NAGYVADAK becsületét kellene visszaállítani. Beszéljen Goodfriend parkőrrel.
bencemacska
Szerintem az ország becsületét kellene helyreállítani, de ahhoz nekik el kellene tűnniük a közéletből!

Egyébként utálom a vadászokat, és minden állatgyilkolót!!!
Vasárnapiiskolás
Annak a vadásznak lesz igazán becsülete, aki téged kilő!
prielle
"Semmilyen" Zsolt, nincs fontosabb terület, ahol vissza kellene állítani a becsületet???
Az a baj, hogy az ország vezetői mindig a saját passziójukkal foglalkoznak, pedig nekünk is van egy hobbink, élni szeretnénk, emberhez méltóan!
Desischado
@Szimba: Kedves oroszlánom! Először is: én neked mától csak Des vagyok, a barátaim így szólítanak. Viszont te nem barát leszel, hanem TESTVÉR, annyira egyezik a véleményünk. Akár én is mondhattam volna, annyira a szivemből szóltál! Úgyhogy mostantól lelki testvéremnek tekintelek! Minden szavaddal egyetértek! Engem is kiborít az ilyen kegyetlenség! Minimum 3 évtől kezdeném, annak a féregnek legalább 4 év letöltendőt adnék, és az ilyeneknek egy bolhájuk se legyen! A gyerekekről nem is beszélek! agyon tudnék bárkit ütni, aki egy gyereket bánt! De az állatkínzókat is kinyírnám, egytől-egyig! Halál rájuk, és kapják vissza ugyanazt a szenvedést, amit ők okoztak! Most felment bennem a pumpa, mert arra a szegény kutyusra gondolok! Hogy az a rohadék is így múljon ki, ha van igazság!
Szimba
@Desischado: Nagyon kedves vagy Des és örülök, hogy így érzel. Viszont érzem a lelki testvériséget! Köszönöm!!!
micfild
@Szimba: @Desischado: Csatlakozom hozzátok!
ha megengeditek.. :-)
nezelodo
Láttam már vadászatot, szerencsére a felügyelő őrök megvédtek azzal, hogy figyelmeztettek, ne menjek a munkám miatt a területre "mert ezek úgy bepálinkáztak, hogy lőnek mindenre ami mozog". Aztán láttam a terítéket, meg a hozzá tartozó "vadászokat". Sok minden eszembe jutott, csak a vadászat becsülete nem...
Szimba
@micfild: Ami engem illet, hát persze, örömmel!
bundi
Ha ez a legnagyobb gond az országban...hát tegyék...menjeneknki a telepre és tartsanak ott előadást erről...és győzzék meg azokat akiket egy biciklire való gally miatt birságoltak meg hogy az eszement lövöldözésük most a legfontosabb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.