Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz – derül ki az Országgyűlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.

Az adó ugyanakkor csökkenthető lesz a megfizetett társasági adóval. A javaslat ebből származóan mintegy 25 milliárd forint költségvetési bevétellel számol.

A pénzügyi tranzakciós illeték esetében az elektronikus fizetési módok elterjedésének növelése érdekében a bankkártyás vásárlások illetékmentessé válnak, bankkártyánként évi egyszeri illeték megfizetése szükséges.

Az energiaadó esetén a vonatkozó európai uniós irányelv adta lehetőség kihasználásával visszaigényelhetővé válik az építőanyag-, kerámia- és üveggyártó vállalatok által felhasznált földgáz, villamos energia és szén energiaadója.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Ezek a tűzzel játszanak! Nem veszik észre hogy a tüntetők nem vasárnapi pikniknek vették a tüntetést?
Tényleg azt hiszik mindent , mindenkin átgázolva megtehetnek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hattorihanna
Mégis meg lépték!Ráadásul előfizetésenként 700,nem háztartásonként!
Rohadt,mocskos,hazug disznók.
De ez lesz az utolsó adótok,ebbe bele fogtok bukni!
hattorihanna
Az a szerencséjük hogy már rég kitiltottak a facebook-os oldalukról,mert most megírnám nekik a frankót... :-)Mindenesetre az a fasz aki azt hazudta hogy háztartásonként kell fizetni,na annak remélem átalakítják az arcberendezését...
Szimba
Előfizetésenként vezetik be a felső határt - Országgyűlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból. "Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt állította kedden - 2014. október 28., kedd, - riporterünknek, hogy a tervezett internetadó esetében nem előfizetésenként kell megfizetni a 700 forintos felső plafont, hanem háztartásonként" Elmennek a büdös francba.
Szimba
Majd a magyar Kim Dzsong-un, ha kinyaralta magát Svájcban és hazatalál- ha mer hazajönni - , megmondja a tutit.
hattorihanna
@Szimba: Igen,én is pont ezt láttam,mondjuk már akkor látszott hogy csak hebeg-habog.
Ezek simán belehazudnak az arcunkba!
Most akkor 4 mobillal és egy itthoni számítógéppel,valamint egy pénztárgéppel,kifizethetünk havonta cirka 4-5 e. ft-ot vagy többet?Soha.
miazavalami
@hattorihanna: Téged is kirúgtak? Ne siránkozz nem vagy egyedül..:-)
miazavalami
Ezek a tűzzel játszanak! Nem veszik észre hogy a tüntetők nem vasárnapi pikniknek vették a tüntetést?
Tényleg azt hiszik mindent , mindenkin átgázolva megtehetnek?
F_Viktor
@Szimba: Tállain látszott nem tudja a riporteri kérdésre a választ (egy család 4+1 előfizetés = 3 500 forint?), először azonos fogyasztási helyet említett, majd a riporter adta a szájába az egy háztartást.
Nem a mi, hanem a kormány szégyene, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nulla információ birtokában, saját véleményét hivatalosnak feltüntetve áll ki egy sajtótájékoztatóra.
Ő annak a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az államtitkára, aki összeállította a jövő évi költségvetést, aki egy hete bejelentette az internetadót!

Ez is jelzi, hogy kik, milyen hozzá nem értő emberek vezetik az országot.
Mennyire nincs fityesz, mint párt, csak Orbán a parancsokat osztogató létezik.
Mennyire csakis Orbántól, egy szintén mindenben dilettáns, beteg embertől függ Magyarország jelene, s jövője. S természetesen majd 10 millió magyar ember jelene és jövője.
Grafix69
Itt a vége az Orbán rezsimnek , ebbe bele buknak ebben az évben ez biztos.
F_Viktor
@hattorihanna: Írod:
"Most akkor 4 mobillal és egy itthoni számítógéppel,valamint egy pénztárgéppel,kifizethetünk havonta cirka 4-5 e. ft-ot vagy többet?"

Max forint: (4x700)+700+5 000 = 8 500 forint/hó.

A plafon 700 forint/hó akkor ketyeg amint átléped a 4GB adatforgalmat. 4GB alatt (de 3GB felett) az adó 600 forint.
hattorihanna
Na,izzítok a következő tüntetésre,de ott már kő kövön nem fog maradni,abban is biztos vagyok.Ők akarták.
hattorihanna
@F_Viktor: Állítólag az online pénztárgépek kimaradnak egyenlőre a szórásból.
Nem értek a gigabájtokhoz,de a két fiam állandóan a neten lóg,és mi is szoktunk filmeket letölteni minden héten.Szélessávú,korlátlan netünk van.Szóval valamennyit biztos hogy kell fizetnünk.Havi 8ezres törlesztő,az már egy kisebb lakás hitele,ki fogja ezt megfizetni a semmire?
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
@F_Viktor: pár másik kérdés is felmerült:
- Mi van például akkor, ha a kormányunk és népünk csináltat egy bannert 500 ezerért, akkor keres vele 50 milliót?
-Mit jelent az átvitt adat. Biztosan mindenki ugyanúgy értlemezi? A TCP header is számít vagy csak a payload? Szabad-e header-be rejteni hasznos adatot? Miért kell adózni header-ért. Biztosan minden szolgáltató ugyanúgy mér?
-Megosztható az internet magánszemélyek, cégek, vagy civil szervezetek között? Vagy az adócsalás?
- Nem sérti-e a versenysemlegességet, ha az internetet adóztatjuk, de a postát nem?
-Ha egy magyar IT cég több tízezer forint adót fizet csak az internet
eléréseire, akkor versenyhátrányba kerül az EU-val szemben. Ez sem jó.

stb, stb...
Manhattan
Mi van, ha csak a szolgáltatòk ellehetetlenítésére megy ki a dolog? Mi van ha hosszú távon egy állami kézben lévő internet szolgáltatòi monopòliumot akarnak létrehozni? Gondoljatok bele mekkora hatalmat jelentene ez. Egy szolgáltatò... Szabályozni tudná, hogy milyen oldalakat nyithatsz meg. Nem tudnád például a netes fogadási oldalakat megnyitni, ezáltal a Szerencsejáték zrt maradna egyedül. Stb stb
hattorihanna
@Manhattan: Igen,ez sokaknak megfordult már a fejében.Így hogy maradt a 150ft/gigabájt,ezzel gyakorlatilag hazavágják a szolgáltatókat.
Gondolom azzal számoltak hogy a birkanyáj ezt is benyeli szó nélkül,csak nem így lett.
Remélem marad az összefogás az emberek közt és megbuktatják ezt a mocsok rezsimet.
pbalage
@hattorihanna: a birkanyájnak nincs is internetje, lovaskocsival közlekednek, alig várják hogy buszozhassanak egyet, amikor a békemenetre mennek.
F_Viktor
@pbalage: Jókat elmélkedsz :-))) Kérdéseidről a 95-96-os évek jutnak eszembe, mert ezek akkoriban, a dialup-os kezdeti internet korszakában merültek fel. Tehát a fityeszes időkapszula újra működik.
Fradigege
700.- a felső határ, a limit. A szolgáltatók legalább 1 ropival megküldik a jelenlegi tarifákat. Magyarán ránk fogják hátékázni, amitt lehúznak róluk a zsírmoréjék. Nem tehetnek ellenük semmit. Jól teljesítünk. Fizetünk, mert tudunk. És ezt ők is tudják.
Szimba
@F_Viktor: Orbán nem volt itthon, szétesett a kommunikáció és mint mérgezett egér viselkedtek a talpnyaló szolgái.
F_Viktor
@Manhattan: @hattorihanna: Nem, nem... Ez Orbán saját ötlete, ezért is nem tudják a kormány tagjai, köztük Varga sem, hogy mit válaszoljanak az újságírói kérdésekre.

Az ötlet mozgatórugója pedig nem a szolgáltatók ellehetetlenítése, hanem a Zemberek elleni támadás. Orbán minden magyart a köztévék elé akar ültetni, hogy majd ott a Zemberek birkaszemmel bégessenek bele a világba.
hattorihanna
@F_Viktor: Az a kérdés mennyit fog ebből áthárítani majd a szolgáltató.Mert valamennyit biztos hogy fog.
F_Viktor
@hattorihanna: Nem tudom. Lenyelni nem fogják.
Nem tudom, hogy minden előfizetőre ráterheli előre a maximumot, vagy pl. az idei forgalom alapján számolja ki veszteségét, s azt hárítja rá előre, azonos mértékben előfizetőkre.
hattorihanna
@F_Viktor: Jól nem járhatunk,az már tuti.
F_Viktor
@hattorihanna: No, így szopikáztatja Orbán a sajátjait is, ahogyan a fityesz-troll Nemcsákot .-))
Hellcat
Na akkor ez meg az amcsi áfacsalós kitiltós botrány tuti akkora port kavar, hogy belerokkan a fideszes hazug kormány. Ha nem...akkor nincs miről beszélni. Ha ez nem elég az eltakarodásukhoz akkor vége az országnak.
kkalman
Ez is azt támasztja alá, hogy nálunk diktatúra van. Ezeknek mindegy, hogy valami miatt tiltakozik az egész ország, vagy nem tiltakozik, az éjjel megálmodott baromságot reggel megvalósítják.
bakegya
@Hellcat: az országot már zsebre tette -háromszorosan is a fidess maffiasegítségével a vicctor-pontosan azzal a módszerrel mint ahogy Váradi Andrást és még nagyon sokakat kinyirattak.
Desischado
@Grafix69: A próféta szóljon belőled!
De ezen nem kell csodálkozni, hiszen a dilettantizmus, meg a hazugság a mindennapi kenyerük!
De én is remélem, hogy ebbe már belebuknak! Ha nem, akkor végünk!
F_Viktor
@Desischado: Nincs végünk, el kell hagyni ezt a **** országot.
Nekem sem volt szándékomban, de most már keressük párommal, hogy Svájcot, Ausztriát, vagy Svédországot válasszuk. Én jövőre ide nem íratom be iskolába a gyerekemet!
csa-csa
@F_Viktor: Svájcot választanám! már csak örök semlegessége miatt is.
F_Viktor
@csa-csa: Csináljuk a táblázatot az egyes országok előnyeivel, hátrányaival, Svájc még esélyes, ámbár a semlegessége ég nem merült fel érvként :-)
Azért a szívem csücske még mindig Svédország. :-)
csa-csa
@F_Viktor: Nekünk Liechtenstein az első számú kedvenc, aztán Svájc, esetleg Skócia és igen jöhet Svédország is. Azt hallottam igen jól működő "állami" eü. ellátása van.
Persze ki tudja mennyibe kerül? Minden idegenben legalább 5 évet el kell tölteni, hogy valami fogalma legyen az ottani lehetőségekről. Ja! és csak annak hinni amiről saját szemeddel győződhettek meg! A rizsa nem kell! Minden esetre "A jóléti államok mitaállamaként emlegetik" Ez már szimpatikus. Remélem sikerül! Ha bejön, vissza se nézzetek!!!
Főlökött
Az, hogy lesz net-adó, valakinek még kérdéses volt ? Agyament cikkírók nyilatkozták - meggondolatlanul, hogy visszavonásra került. Dehogy is került !
Tomikát megbízták az érintettekkel történő löncsre. Értelme =0
Tomikának is, és a löncsnek is! Tomikának főleg !

Pártegység pedig megszavazza majd simán. Az más kérdés, mi lesz utána. Eddig is ez történt és ezután is ez fog történni, amíg hatalmon vannak.
Az pedig más kérdés, hogy ez az egész törvényes és legitim-e ? Egy alkotmányjogász professzor véleménye szerint, se a kormány, se a parlament - képviselők nem legitimek, így bármely szabály, melyet meghoznak, törvénytelen :)
Érdekes a helyzet :)) Nemdebár :)
F_Viktor
@csa-csa: Svédország mellett jólét tekintetében Nyugat-Európa sehol nincs.
Korrupció zéró, az állam mindenkit tolerál, a szociális háló kimagaslóan magas (túlzottan is, most lesznek szigorítások, mert sok az arab betelepülő akik csak a szociális ellátásért telepednek le).
Oktatási rendszerük példaértékű.
Bérolló kicsi, nagyon erősek a szakszervezetek. Fizetések nem itt a legmagasabbak, de itt élnek legjobban az emberek.
Várható halálozási kor férfiaknál 77 év, nőknél 82 év!
Klíma nagyon kellemes.

Hátránya, hogy lakás kevés, bérelni nagyon nehéz, pályázni kell a bérlésre.
Svéd nyelvet beszélni kell, hiába beszél mindenki angolul, munkavállaláshoz kötelező a svéd.
csa-csa
@F_Viktor: csupa jó, csábító dolgot írtál! Mintha azt olvastam volna, hogy az "élhetők" országai között az élen szerepel. Nem véletlenül.
de!! "lesznek szigorítások, mert sok az arab betelepülő akik csak a szociális ellátásért telepednek le)."
Hát ez az! mindenütt elrontják mások esélyeit az "érdek betelepülők" - pofátlan - sokasága!!
azért nagyon nagyon drukkolok Nektek! Kívánom ott találhatok örök otthonra és boldogulásra!
F_Viktor
@csa-csa: Köszi! :-)
Az EU-ban ez most probléma, de megoldják.
Desischado
@F_Viktor: Irigyellek, Viktor, de igazad van! Aki teheti meneküljön innen! Sok sikert, de kérlek, ne tűnj el, hiányoznál, szerintem nem csak nekem!
F_Viktor
@Desischado: Nyáron lesz aktuális, költözésünk oka, a gyereket Magyarországon iskolába nem íratjuk, nem engedem, hogy Orbán ideológiájával tömjék a fejét.
volvós
@csa-csa: november 1., 17:36

Ausztria is semleges, demokratikus jogállam !!!
F_Viktor
@volvós: És közel is van Magyarországhoz.
volvós
@F_Viktor: 11:48
Ha valaki otthagyja az országot, nincs jelentösége
a távolságnak, a jobb életet könnyü megszokni !!!
tivoli
@volvós: ma, 12:16
A jólét fejben dől el. Nem a vagyon mennyisége határozza meg az ember elégedettségét, hanem a belső béke. Aki nem tud önmagában rendet tenni, mehet bárhová, sehol sem lesz otthon.
volvós
@tivoli: Nagyon nagyot tévedsz...A Te rendszeredben soha nem lesz belsö béke,
csak az oligarcháknak, a trolloknak, akik a lelküket eladják egy kis olcsó
csirke far-hátért... Látszik, hogy még soha nem voltál külföldön,
csak képeslapokon láttad...de ha jól emlékszem, megállapodtunk,
hogy egymásnak nem kommentelünk, tartsd magad a játékszabályokhoz !!
tivoli
@volvós: ma, 12:46
Neked fogalmad sincs, hogy milyen az én rendszerem. S hogy írtam a nevedhez, bocsi nem figyeltem, nem vettem észre, bár nem emlékszek ilyen megállapodásra. De biztosan úgy van, ha te mondod.
Mondjuk tényleg nem szoktam neked, ez véletlen volt. Nem szeretném, ha valaki is azt hinné, hogy egy követ fújok veled.
Desischado
@F_Viktor: Drága barátom, szinte már mantraként fújom, de igazad van! Ez az"oktatás" arról szól, hogy szolgalelkű igavonó barmokat neveljenek a jövő nemzedékből! De már remeg az a bizonyos léc, nagyon remélem! Sok sikert, de ismétlem, kérlek, ne tűnj el!
szandokan
@F_Viktor: Nagyon fogsz hiányozni:-)) Még szerencse, hogy a net mindenhol jelen van, nem igaz? Védd meg a gyerekedet az országtól, mert ez itt egy fertő...Érdekes, állítólag te már nem is ebben az országban élsz, vagy csak elírtad valamikor? Mondjuk a vagyonbevallást is el lehet téveszteni:-)
F_Viktor
@Desischado: Köszi :-)
Maradok :-)

@szandokan: Nagyon felületes vagy, többször elgondolkodtam már, hogy semmi közöd a Cerluxhoz, te csak Frankó Gábort próbálod sározni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.