A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai szerint a számok azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, amit a gyerekek különösen megszenvednek – írja az Index.

Magyarországon a szegénység folyamatosan nő, leszakadunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen a leszakadás – ezt a megállapítást tették az Eurostat legfrissebb adatainak bemutatásakor.

A súlyosan depriváltak (akiknél kilenc fogyasztási tételből – például rendes fűtés vagy elég hús – legalább négy hiányzik) aránya Magyarországon meredeken nőtt 2009 és 2013 között. 20,3 százalékról indult, legutóbb már 26,8 százalék volt, miközben az EU átlaga 9,6 százalék.

Gyerekszegénységben Magyarország a sereghajtók között van az EU-n belül, Bulgáriával, Romániával egy csoportban. A legkisebb, 7 év alatti gyerekek 42,4 százaléka él nálunk szegénységben.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

radios45
@perfekt: te miről gágogsz, cseszd meg, nem olvasod a híreket, nem hallgatod az Ogy.közvetítéseket?
Pont most szavazták meg, hogy jövőre elvesznek 132mlrd.ft.ot a szociális ellátórendszerből, ez az álláskeresési tám.kat, és a tartós munkanélkülieket is érinti majd, kb.260ezer embert akik az f.h.t, 22800ft, kapják.
Stadionokra átcsoportosítottak 98mlrd.ot, ezek nem emberek hanem barom-állatok,aki megszavazták, ezeket.
700ezer gyerek nélkülözik, nyomorog, családok élnek, villanyáram nélkül, sok helyen a vizet is kikötötték már.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Nem halat kell adni az éhezőknek,hanem meg kell tanítani halat fogni.Munkahelyek,képzés,nem pedig 1000 milliókat stadionokra,és szociális segélyekre szét osztani,a semmiért.Akik lopnak,a csórelókat levágni!
radios45
@perfekt: te miről gágogsz, cseszd meg, nem olvasod a híreket, nem hallgatod az Ogy.közvetítéseket?
Pont most szavazták meg, hogy jövőre elvesznek 132mlrd.ft.ot a szociális ellátórendszerből, ez az álláskeresési tám.kat, és a tartós munkanélkülieket is érinti majd, kb.260ezer embert akik az f.h.t, 22800ft, kapják.
Stadionokra átcsoportosítottak 98mlrd.ot, ezek nem emberek hanem barom-állatok,aki megszavazták, ezeket.
700ezer gyerek nélkülözik, nyomorog, családok élnek, villanyáram nélkül, sok helyen a vizet is kikötötték már.
KERKA
A jövő évi adótörvényekkel és a költségvetéssel közel ötmillióra nőhet a létminimum körül élők száma Magyarországon. Lesznek akik mangalica kolbászt zabálnak, és lesznek akiknek a zsíros kenyér is ünnepi eledel lesz.
dzurinda
Ha szétszakad az ország, ha megszűnik a társadalmi mobilitás, az senkinek nem jó, legyen akármilyen anyagi helyzetben.
SpamKontroll
@perfekt: Nem azért, de a cikk pont azt írta, hogy nem a munkanélküliség a fő ok a helyzet rosszabodásában...

Gondolom,, hogy arra akarták kihegyezni az írást, hogy kizárólag a segélyezés csökkentése, szankciókhoz kötése és nem adása a fő ok...

Azért álljunk már meg egy kicsit...

Eleve: honnét tudják biztosan, hogy a családi pótlék igazán a gyermek ellátására lesz felhasználva a családoknál?
Amikor is tudjuk, hogy bizonyos csoportokban a kocsmában köt ki akármit is kap egy család a gyermekek után...
Akkor inkább szervezzék meg, hogy a gyermek kapjon meleg ételt egy központi helyen és ne a családnak utalják ki...
SpamKontroll
Ezekben a kimutatásokban eleve azt kellene legelőször leszögezni, hogy pontosan milyen kritériumok alapján esik valaki a "szegény", "mélyszegény" kategórikba?

Az ellenzék szereti ezeket a tanulmányokat felhasználni politikai célokra, de egy ilyen tanulmánynak pártatlan sarokkövének kéne, hogy legyen, hogy mik lennének a kritériumok?
Egyébként semmit nem ér és nem hiteles...
pbalage
ebben az országban szerintem az fő baj, hogy az döglik éhen, aki dolgozik. (ezt szerintem egyik oldalnak sincsen értelme vitatni)
Mondjuk most vannak olyan intézkedések is, hogy az is dögöljön éhen, aki nem dolgozik, ez fejlődést mutat.
SpamKontroll
@SpamKontroll: Igaz írta a cikk egy mondatban, hogy mely kritériumok alapján kategorizálnak, de lenne még egy csomó dolog, amivel lehetne differenciálni...
Ennyiben helyesbítek...

Továbbá: az a legnagyobb baj, hogy 40 éve segélyeznek és teljesen kiderült mára, hogy nem segít a tömegek eszmélésében...Azt szerintem a magyarok és más országok tömegei is úgy gondolják, hogy rengetegen szülnek a pénzért, a segélyekért...
Akkor helyes-e igazából segélyezni a szülést hosszútávon?

Viszont annyiban igazat adok az aggódóknak, hogy ha nem folytatják a segélyezést, mert bebizonyosodott, hogy nem működik, akkor is természetben biztosítani kellene a gyermekek és valóban rászorulók ellátását legalább egy évtizedig, amíg a népek megértik, hogy hiába szül, nem kap érte pénzt, csak a gyerek kap ennivalót az önkormányzat konyháján úgy, hogy odamegy, vagy ellenőrzött körülmények között házhoz viszik és biztosítják, hogy a gyermek kapja meg...
Nem a kocsmáros...
torok sultan
@Horizont: És ha még a valóságot mutatnák,akkor???
JAJMÁR
@SpamKontroll: 21:38 Már megint összevissza irkálsz mindent! A szociológia tudomány... nem te fogod kitalálni. A kritériumokat keresd meg, ott a google... ennek semmi köze a politikához.
A szegénységnek már inkább.
Nem a munkanélküliség a fő gond, mert aki dolgozik, az sem keresi meg a kenyérre valót. Ezért nem. Összezárhatod a munkanélkülieket, és felírhatod a kapufélfára, hogy dolgozók, innentől ők nem segélyt kapnak, hanem munkabérnek nevezzük, de ettől ezek még szegények maradnak. Főleg, ha az élelmiszer meg egyre drágább, mert kell az adó...
Nagyon undorító egy gyereket váró nőtől, ha azt bizonygatja, hogy más nők pénzért szülnek... te miért szülsz?
szandokan
@JAJMÁR: Azért van abban valami, amit SpamKontroll ír. Sokan pénzért szülnek, de neked ezt kellene tudnod, hacsak nem egy magán elit óvodában dolgozol. A segélyezés pedig nem életcél, és az is nagyon helyes, hogy a gyerekek után járó támogatásokat feltételekhez kötik majd, például hogy a gyereket járassák oviba, vagy iskolába. Az igaz, hogy nem kell általánosítani, de én is elsősorban azokat veszem észre, amelyek a negatív példák, és szerintem ezzel így van minden jóérzésű szülő.
szandokan
@SpamKontroll: Szoktak állni ilyen kéregetők bizonyos üzletek előtt, van, aki a gyerekével, és minden kilépő vásárlótól pénzt próbálnak kérni, azzal a szöveggel, hogy a gyerek már nem evett egy hete. Anyuka kezén jól láthatóak a műkörmök...Egyszer kíváncsiságból követtem egy ilyen anyukát a gyerekével, meg pénzt is adtam neki, és az első útja egy kocsma volt. Ennyit erről. Ételt kell adni a gyereknek, és nem pénzt az anyának.
perfekt
@radios45: viselkedj koma.Én írással ,beszéddel kommunikálok.Nem pont most--de egyáltalán nem nézem az OGY-t.A mesék világa, nem az én világom.Én azt írtam,hogy olyan helyeken tűnnek el pénzek évente,ahol munkát kellene biztosítani,és ellenőrizni,hogy ,arra használják e fel amire kell.és azt is odaírtam.Legyenek munkahelyek,ahol tisztességes kereset van,és nem stadionokra költeni, és zsebbe.Mit gondolsz nagytudásu hová teszik ezeket az elvont összegeket???az Ogy-ban elmondták?
perfekt
@SpamKontroll: Igazad van,főleg az írásod utolsó három mondata.De Azt is megkérdezném,hová is teszik ezt a temérdek pénzt?
JAJMÁR
@szandokan: 22:36 Nem egészen. A jóérzésű szülő tudja, hogy minden gyerek fázik, ha nincs fűtés, és nem fejlődik jól, ha kevés az ennivaló. A szegénységi adatok elbagatellizálása, ha olyan színben tüntetik fel egyesek, mintha ez csak egy népcsoport életmódja miatt lenne. (Mert azt is képtelenek megoldani, ezért egyáltalán nem foglalkoznak velük.)
Magyarország lakosságának a felét fenyegeti a szegénység, a fűtetlen szoba, a hiányos étkezés. Gondolom ki tudod számolni, hogy a többsége magyar nemzetiségű. Ha pedig nem, akkor mi van? Akkor minden rendben? A jóérzésű szülő így gondolkodik? Akkor én nem vagyok az.
A születésszabályozásra már mondtam ötletet. Egyébként jól ismerem az óvodai életet belülről. - meg az iskolait is -... de nem úgy, mint óvónő :)
nyanya001
Mindenki nyugodjon le !
Orbán megmondta, a sportra még mindig nagyon keveset költ
az állam, ezért tovább építik a stadionokat, ahol majd az éhes gyerekek fognak
focizni !
Mert aki szegény az saját magának köszönheti a szegénységet,
mert önsorsrontók !
szandokan
@JAJMÁR: Érdekes, hogy nem igazán közelít az álláspontunk ezen a téren (sem). Nem értem, miért nehéz azt elismerni, hogy nagyon sok szülő nem a gyerekére költi a pénzt, hanem magára, mert a gyerek úgyis ingyen étkezik, kap innen-onnan ruhákat, stb. A nejem mondta elképedve tegnap, hogy az egyik gyerek anyja (néha drogozik, fűteni nem tud, a gyerek állandóan beteg), vett magának a családiból egy tabletet, a villanyt viszont kikapcsolták náluk. Miért nem érted meg, hogy nagyon sok ilyen van?
Maguk a szülők a buták, képtelenek a józan gondolkodásra, és szinte sajnáltam a kis Kevint (aki mellesleg 6 évesen még nem tud értelmesen beszélni), amikor jött érte az anyja, és a gyerek sírt, hogy még nem akar hazamenni, erre az anyja lekurvaanyázta???, majd pofon ütötte. Ha nem lenne börtönbüntetés, már nem élne...
szandokan
@nyanya001: Néha elszakadhatnál egy kicsit a stadionoktól. Nem ott van minden bajnak a gyökere.
nyanya001
@szandokan: Te meg a nem jellemző műkörmös koldulóktól !
Speciel azt a pénzt amit ez a hibbant már stadionra költött, abból
esetleg fellehetett volna számolni a a gyermekszegénységet, a gyermekek éhezését !
JAJMÁR
@szandokan: 23:19 Tudom, hogy van ilyen... de ha kiemelsz egyet, és általánosítasz, akkor nagyon sok millió tisztességes szegény embert lealázol. Nem baj, ha nem értünk egyet, majd talán egyszer... :) Jó éjt :)
kkalman
Megmondta a csüngő hasú, "senkit nem hagyunk az út szélén". Igazat mondott, kivételesen. Senkit nem hagynak az út szélén, belökik az árokba. Ha lehet, még el is földelik.
szandokan
@nyanya001: Igen? Mégis hogyan? A kormány adja oda a pénzt a családoknak? Mit szólnának ehhez azok a családok, akik keserves munkával előteremtik azt, amire a gyereknek szüksége van? Ez éppen olyan, mint amikor kifizetnék azok devizahiteleit, akik nem tudják fizetni. A rendesen fizetők vajon mit szólnának ehhez? Az osztogatás korszaka lezárult az Mszp bukásával. A szülő legalább annyit tegyen meg, hogy a kapott pénzből a gyereket látja el, és járatja iskolába. Nagyon leegyszerűsíted a dolgokat néha.
Yoda69
@szandokan: Dehogy zarult le, csak most fidesz berkeken belul osztogatnak szet szaz milliardokat.
Clavigo
Csak "gratulálni "" tudok ...100 mrd. a Puskás stadionra...200 mrd. a Kuszaszemű "alapítványaiba""...Lehetne még sorolni. Szégyen ez az ország..
TASzSz
@Clavigo: Bethlen Alapítvány több mint 5 mrd forint! A határon túl élő magyar szavazóknak 70 Euro fejenként beiskolázási segélyre...
Sziszifusz
Engedelmesen és türelmesen viseli sorsát, sok millió honfitársunk. Nyomorát, megaláztatását és azt hogy az orránál fogva vezetik.
Meddig tűr még a magyar ? Mikor mondja: ELÉG VOLT ?
A helyzet egy kuktához hasonlít amelyben forr a víz de a szelep már kevés a túlnyomás kiengedéséhez.
Grafix69
Na , nem minden szegény ember léhonda és önpusztító . Szeretném megkérdezni a gazdagoktól , hogy szerintük a gazdag emberek azok, nem isznak, nem dohányoznak,minden tekintetben spórolnak , nem költenek semmire ami felesleges, mindig mindent a gyermekükre költenek , így van ez? Nem nem így van .
Grafix69
Ja és ne dumálja meg senki ,hogyan kell beosztani 30000 ft ot egy hónapra , mert ez nem csupán matematika , ilyen erővel egy börtönben is élhet mert ott ilyen problémákon nem kell gondolkoznia. Az is érdekes mindig azok pofáznak ,hogy hogyan kell megélni akik milliókból élnek havonta:))))
Clavigo
@TASzSz: Igen,,,,,Igazad van..Írtam is,,,""Lehetne még sorolni ""..:( :(
radios45
@szandokan: Úgy ahogyan más rendes országokban teszik adják oda a pénzt te baromarcú, mint pl. Svédországban , Ausztriában, a melósoknak havi 2-3000eurojár, a munkanélkülieknek,álláskeresőknek pedig, a mindenkori normális megélhetéshez szükséges összeg, az náluk 1000euro , ami nálunk 22800Ft.mert ott létezik a szolidarítás, demokrácia van, nem csak az mint itt nálunk, hogy a pökhendi uram-bátyám viszonyokat kedvelő, légkondis irodákban ücsörgő képviselők, hivatalnokok, meg a milliós támogatásokat felmarkoló seggfej vállalkozók diktálnak, sárba taposva lenézve a másik embert, aki nem tehet róla, hogy nem talál munkát, és/vagy nem veszik fel sehova, 3szakmával, sokéves tapasztalatokkal sem.
Ennek a tetves kormánynak mennie kell, és menni is fog, a csüngőhasúval együtt a levesbe.
Január végén sok gazda koppanni fog, kevesebb lesz a támogatás, a devizahitelesek is padlóra kerülnek majd, az újabb adókat, áremelések fogják követni, nőni fog a nyomor, a kilátástalanság.
Orbánc, +Semlyén Zs. az amerikai diaszporát meg a határontúliakat támogatja milliárdokkal, az itteni emberek százezrei meg éhen halnak, megfagynak a télen.
A DUNA TV-ben a királyi médiában, mást sem hallani, csak mi van Romániában, szlovákiában, az ottani magyarság helyzete, választások stb.undorító ami itt megy.
m.macskosz
@szandokan: Ha a Sancho lett volna az utolsó, nyilván nem emlegetnénk állandóan,
mivel azonban mostanában is az emberek idegeit borzolják, ne várd, hogy szó nélkül
hagyjuk! tegnap, 23:21
444.hu/2014/11/19/265-milliardba-kerulnek-a-puskas-stadion-tervei/
CSAK A TERVEZÉS,..."vágod"?!
A KIVITELEZÉS költségeiről még szó sem esett!
nyanya001
@szandokan: Már megint félrebeszélsz !
Először is ígértek 1 millió munkahelyet !
Lesz is közmunka, ami további nyomort fog szülni és eközben az ország nem
halad előre, hanem egyre jobban lecsúszik !
Aztán lenyúlták a 3 ezer milliárdot, adóra adót szednek, mégis egyre nő
az államháztartási hiány, a nyomor, az oktatást szétverték,
a stadionok gyepszőnyegét fűtik, a kórházaknak egekben az adóssága !
Több ezer családot tettek nyomorulttá a földtörvényükkel, meg a trafiktörvényükkel,
most éppen azon szorgoskodnak, hogy a nagy áruházláncokat űzzék ki az országból,
akik tetemes adót fizetne, csak azért, hogy a haver CBA.t hozzák még nagyobb helyzetbe, a takarékokat tönkretették, a Töröcskeire bízták a Széchenyi bankot amit ugyancsak tönkre tett, úgy mint a saját bankját is !
És itt nem osztogatnak, hanem fosztogatnak !
m.macskosz
@TASzSz: ma, 07:02 A határon túli magyarok meg az eddiginél is
több támogatást kapnak a magyarországi egészségügyi kezelésekre.
(Mai hír az RTL Klubból)
"A rendelet értelmében az Ukrajnában és Szerbiában élő magyarok a régióban működő információs irodák közreműködésével támogatást kérhetnek ahhoz, hogy Magyarországon lássák el őket."
www.htmik.hu/a-hataron-tuli-magyarok-egeszsegugyi-ellatasa/
nyanya001
@szandokan: és ezt is az adófizetők pénzéből
propeller.hu/szorakozas/3022725-otszor-annyiert-kampanyolt-fidesz-mint
de említhetném, hogy a kolozsvári egyetemnek is adott több milliárdot,
itthon meg a folyosókon tartják a gyerekeknek az iskolákban a tornaórát !
nyanya001
Egyre több a rühesség, a fertőző májgyulladás és olyan betegségek, amiket
a háború után felszámoltak !
Ezt majd még tetézi, hogy lesz szappanadó, a mosóporokat is beleértve,
a brutális élelmiszer felügyeleti díj, ami 33 %-ra emeli az élelmiszerek ÁFA tartalmát
civilhetes.net/gazdasag/igy-kopaszt-meg-minket-jovore-az-allam
nyanya001
@m.macskosz: Orbánnak is halaszthatatlan a budai várba költözni milliárdokért, mert az elmebeteg hatalommániája ezt kívánja meg, mint ahogy a Matolcsy
is luxus irodaházat vett, meg luxusnyaralót a ványadt valaguk alá,
mert saját pénzből nem telik nekik nyaralásra meg wellnessre !
A vörös iszap károsultaknak adományozott 2 milliárdot is eltüntették
a rohadékok !
Úgy herdálják az állam pénzét, hogy az már bicskanyitogató
és akkor olyan szól be, aki életében nem éhezett, de leszólja a nyomorultakat !
m.macskosz
@nyanya001: Van kitől tanulni a pökhendi, lekezelő stílust:
a nagyon-nagyon keresztény surjántól, meg a hazaárulózó
fideszes libától, a mobil spermabanktól...a sor szinte végtelen.
szandokan
@Grafix69: Dehogynem, a gazdag emberek is szoktak inni néha, meg dohányoznak is sokan, csak éppen az nem megy rá a család rovására, és nem panaszkodnak, hogy megint nincs kajára pénz.
szandokan
@radios45: Először is ne nevezz baromarcúnak, másodjára meg már kicsit unalmas ez a nem találok munkát 3 szakmával sem szöveg. Egyébként szerinted meg dolgozna itt valaki is, ha segélyként 1000 Eurot kapna mindenki? Senki.
szandokan
@nyanya001: A tetvesség, rühesség elsősorban higiénia probléma, amelyekről a családi körülmények tehetnek. Persze, tudom, ezekről is a stadionok tehetnek már több évtizede...
nyanya001
@szandokan: Szappanra pénz aranyoskám, szappanra meg a samponra,
és kenyér is kell, meg cipő a lábra és fűteni is kellene néha tejet inni
nem olyan nehéz ez csak nem kell cinikusnak lenni !
47 ezerből qrva jól meglehet élni meg a 22800-ból vagy a pár ezer Ft segélyből !
szandokan
@nyanya001: Sosem látsz tovább ennél a 47 ezernél meg a segélyeknél. Menthetetlen vagy:-)
JAJMÁR
@szandokan: 10:19 Tisztelet a kivételnek, de bizony manapság az a menő, az él jól, aki gátlástalanul rugdos bele másokba, és a fides embereihez szaladgál. (Igen, mószerolni is). Sok értelmes, többre érdemes ember él közmunkán, minimálbéren, illetve ment ki az országból. Ez nem statisztika, ezek olyan tények, amiket látok az én környezetemben.
(NE VEDD MAGADRA, nem rólad van szó :) mert te megdolgoztál a jól menő cégedért, volt és vannak ötleteid, tudsz fejleszteni, és kaptál lehetőséget. Téged, aki a munkádból érted ezt el, nem zavar, hogy másokat pedig beültetnek egy üres pozícióba, magas fizetésért, és neki jár az államtól minden kedvezmény, pedig se ötlet, se munka nincs mögötte?
Ez szerinted rendben van.
Az viszont zavar, ha a munkáját elvesztett ember minimális segélyt kap?
Az zavar, ha a szegény ember családi pótlékot kap, és minden fillérről elszámoltatnád? Meg egyáltalán ő ne is szüljön gyereket?

Meglepő, de sokszor jobb képességű egy szegény, de szeretetben élő gyerek, mint a "gazdagságba" beültetett emberé !
de a szegénynek már lehetőség sem jár, még a továbbtanulásban is korlátozza egy "elitnek" nevezett ostoba réteg. Mert ezek ostobák, Akik ebben látják az ország felemelkedését, azokra nem tudok más jelzőt írni.
szandokan
@nyanya001: Ez most hogyan jön ide? A rühesség szoros kontaktus útján terjed, tehát valaki behozhatta a kollégiumba akár egy szennyezett ruhaneművel, vagy törölközővel is.
szandokan
@JAJMÁR: Félreértesz. Nem azokkal van soha bajom, akik tisztességen dolgoznak, vagy létszámleépítés miatt elvesztették a munkahelyüket, hanem azzal a bizonyos másik réteggel. Orbán az ország miniszterelnöke, miért sajnálnám tőle a pénzt? Mondjuk egy Mészáros Lőrinc már más kategória, ahogy egy Semjén is, vagy egy Habony. Viszont attól nem változik semmi, ha elkezdek rájuk acsarkodni folyton.
nyanya001
@szandokan: Pá szandokan nem vagyok én Don Quijote ! :P
SpamKontroll
@JAJMÁR: Miért is bizonygatom ÉN, hogy mások pénzért várnak gyereket???
Megint a homokba dugod a fejedet???

Hol élsz és mikor voltál mopstanában gyermekágyi osztályon, ahol megismerhettél volna néhány roma anyukát, akiket már a szülés után első naponn elcigöl a férjük, az Államkincstárba???

Vagy te voltál összezárva olyan roma nővel (mint én múltkor), akinek már 3 gyereke állami gondozásban van és most még szül egyet egy olyan pasinak, aki szétrúgta a császármetszését???

MIkor szültél utóljára állami intézményben???
Ahol a roma nők végig koldulják az összes normális anyukát kajáért? Megeszik az utolsó maradékokat is, közben ordibál az orvossal, hogy vegye már ki belőle a gyereket... Két dohányzás között...
Vagy beszélgettél olyan nővérrel, aki elmenekült Gyöngyösről, mert nem engedte be a roma hengerméretű embert zárás után a rendelőbe erre az egy késsel kergette zárás után az utcán???

Az egész facebook zeng attól, hogy mennyien szülnek kizárólag csak a segélyért!!!

Akkor miért lenne ez az ÉN véleményem??? Súlyos társadalmi probléma!!!

MIt képzelsz te???
SpamKontroll
@szandokan: Igen... Kis Kevin esete szinte minden napos...

A szülők hozzáállása sok esetben, amitől kinyílik a bicska az ember zsebében...

A szociális munkások csak nagyon kevés helyre tudnak eljutni...
És így is sok kicsi akár bele is hal a gonoszságba, nem törődömségbe...
szandokan
@SpamKontroll: Vagy teljesen visszamaradnak a fejlődésben. Egyébként te szinte csak romákat emlegetsz, pedig a valóság teljesen más. Sok roma ölre tudna menni a saját gyerekéért, legalábbis a normálisabbak. Sokan nem is a pénz, hanem a butaságuk miatt szülik a gyerekeket, mert egyszerűen nem fogják fel, hogy amikor a négyből három értelmileg 6 évesen az egy éves kort éri még csak el, akkor is jön az ötödik is, a harmadik apától. A legszörnyűbb számomra az volt eddig, amikor a gyereket kérdezték a szüleikről, és az egyik azt sem tudta, ki az apja, de még az anyja sem. Az ismeretlen katona tipikus esete, ahol a legnagyobb vesztes maga a gyerek.
szandokan
@SpamKontroll: Jajmárt azért ne bántsd, ő egy jó ember.
jamie
Rávilágítok a mintamenzára, és láss csodát megszázszorozódik...
nyanya001
Igaz, az MSzP osztogatott, de ezek meg fosztogatnak !
Nem kis tételben !
Bőven havi bruttó 300 ezer forint fölé tornászta fel saját tiszteletdíját a zuglói képviselőtestület többsége. Az egyik képviselő havi bruttó járandósága a félmillió forintot is átlépi. Úgy néz ki, sehol nem éri meg annyira a bizottsági munka, mint Zuglóban, ahol a 19 képviselőre 8 bizottság jut. A polgármester, Karácsony Gergely azt mondta: lehet, hogy Zuglóban keresnek a legtöbbet a képviselők, de szerinte itt fognak a legkevesebbet lopni.

Zuglóban az átlagnál kicsit később, november 14-én tartotta meg az alakuló ülését az új képviselő-testület. Az egyik első feladatként itt is arról döntöttek, mennyit keressenek a képviselők. Ahogy megírtuk: változott a törvény, nincs többé tiszteletdíj-plafon, a helyi testületek szabad kezet kaptak, a képviselők akkora tiszteletdíjat szavaznak meg saját maguknak, amekkorát jónak látnak.

index.hu/belfold/2014/11/18/zugloban_teljesen_elszalltak_a_kepviseloi_fizetesek/
Tényleg nem győznek az adófizetők annyi adót fizetni, mint amennyit ezek lopnak
csalnak !
JAJMÁR
@szandokan: 11:03 Attól mi változik, ha a legnyomorultabb és legkiszolgáltatottabb rétegre acsarkodsz? Amúgy kollektíve, mert megnevezni onnan senkit nem tudsz, csak tipizálni egy-egy szélsőségesen negatív példát. Persze, tudom, hogy kikre "haragszol", de a cikk nem kifejezetten róluk szól...
Engem már bosszant, hogy minden alkalommal, ha a szegénység és az ország leszakadása téma, egy-két ember azonnal rámutat a cigányságra, és azzal a téma be is van fejezve. Mondván, ők a probléma...

Szóval nem kell acsarkodni senkire, csak látni, hogy ez a tendencia fenyegető... amiről a cikk szól.
SpamKontroll
@szandokan: Jajmár olyat mondott rólam, hogy "hogyan ítélkezek én terhesen más terhes nő felett?"... Ami sértő számomra...

Amőgy a válasz pedig az: hogy mert láttam...

Igaz, nem csak romák vannak így... Habár ahol szültem és heteket feküdtem jobbára ők csinálták a fennt említett dolgokat... De volt ott olyan roma asszony, akik teljesen normálisak voltak. Dolgoztak stb...

NNah: a rengeteg kritikára, amiket itt kapok, amelyek esősorban arról szólnak, hogy én mennyire érzéketlen és önző vagyok, arra mindenki számára tájékoztatásul közlöm: hogy jómagam felvettem a kapcsolatot egy gyermekvédelmi alapítvánnyal, amely behívott önkéntes munkára...

Engem nagyon is megérint a szegénység témaköre én egyszerűen csak nem hiszek a segélyezés rendszerében...
Ha segíteni kell: meleg élelemmel, gyógyszerrel, lakhatás megoldással stb, de láthatóan a pénzek kiosztása nem működik...
JAJMÁR
@SpamKontroll: 11:10 ..és Te mit képzelsz? Igen, picit célzottan sértettelek meg, mert te is megsértettél sok nőt anélkül, hogy értenéd, mi miért történik. Hogy akarsz úgy jótékonykodni, ha lenézed az embereket? Neked hogy esne, ha mások döntenék el, hogy eszel-e, és mit és mennyit, mert a léted függne attól, hogy éppen kapsz-e élelmiszeradagot?
Valóban nem a segélyezés a megoldás ! A munka és ehhez emberi bér a megoldás. Mindig lesz egy réteg, amelyik viszont segélyre szorul, és nekik pedig ezt meg kell adni.
Nem érted a lényeget - az a család, ahol mindkét szülő dolgozik, pl. minimálbérért - és van 2-3 gyerek, sem jár nyaralni, se moziba, és a turkálóban veszi a ruhákat, és nem biztos, hogy mindig van tüzelőjük, és bár a gyerekek szegénységben és szeretetben nőnek fel, esélyük sem lesz ebből kitörni, hiszen a gimnáziumi férőhelyek számát éppen csökkentik.
A fenti cikk nem a cigányságról szól, arra elvinni a témát, a probléma szőnyeg alá söprése ! A probléma jóval összetettebb és mélyebb, mint a cigányság rétege,- bár erre sincs megoldása a kormányzatnak.
(A cigányok annál többet fognak szülni, minél nehezebb az életük, mert a nemzetség fennmaradása annál erősebben hat ... evolúció ! Ha semmit nem adsz nekik, még több lesz a nyomor és a bűnözés... nézd át a statisztikát, minél rosszabbak a körülményeik, annál jobban szaporodnak ! de ez egy másik téma )

A szegénység nemcsak őket érinti, az mélyül is és terül is, és ha így megy tovább, épp csak egy kis szűk, - érdemtelen - réteg úszik a tetején boldogan . Érdemtelen, mert nem érez felelősséget. Kevély és gőgös !...
szandokan
@SpamKontroll: Nekem nem kell magyarázkodnod, én egyetértek veled szinte mindig, csak Jajmárt azért védtem meg, mert ő azért kulturált vitapartner. Mondjuk az a mondat nem volt szép valóban tőle, sorry, Jajmár...
szandokan
@JAJMÁR: Ha észrevetted, én kifejezetten nem csak a cigányságról beszéltem. Az oviban nálunk elenyésző a roma gyerek, sajnos a magyarokra is jellemző ez a stílus.
JAJMÁR
@szandokan: 12:36 Igen, valóban így van. Sajnos itt is, a súlyos depriváltság velejárója, főleg, ha reménytelenséggel társul.
1magyar
@szandokan: A primitív körülmények között élőkre minden rossz stílus jellemző. Akit nem tanítanak megy hogyan nevelje a gyerekét, vagy ha tudná de nincs miből az bizony sok borzalomra képes.
A magyarok is elszegényedtek. Nagy részük felfogja, hogy nem szül gyereket ha nincs munkája, megélhetése de sokan a csp-ért szülnek,de a hogyan továbbot mert nem tudják.
Béla bácsi
@Béla bácsi: Boldogságos Szülinapot, Bástya Elvtárs!!!
SpamKontroll
@JAJMÁR: Hát akkor meg már kezdjük azzal, hogy mennyien nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert mentális problémájuk van...

A barátom mindig azt mondja, hogy van egy réteg, akik sohasem lesznek képesek semmit sem elérni maguktól (mert túl hülyék, buták, depressziósak, egyéb kívülről ható okok miatt), akiknek nem lenne sohasem más lehetőségük, mint hogy a kormány vag valami szerv konkrétan megmondja nekik: ma felkelsz, bejössz ide, ezt meg fogod csinálni és utána hazamész és boldog leszel..
Van egy csoport, akik semmilyen lehetőséggel (mégha az a napnál is kézenfekvőbb és világosabb, mint pl. a konyhakert megművelése vagy tüzelő gyűjtése a 100 m-re lévő erdőből) sem tud semmit sem kezdeni...

Akkor beszéljünk az igazi okokról: tehetetlenség, mentális, érzelmi okok, csökkent értelmi képességek, mély depresszió, stb stb.

Ezek SOKKAL fontosabb okok... Akkor várjuk azt a kormánytól, hogy ezekben segítsen!!!

Szervezzen munkahelyeket, amelyeket a leghülyébb emberek is el tudnak látni...

És ezt nem sértésként mondom, de még a téjében is megszólalnak olyanok, akik egy értelmes mondatot nem tudnak összerakni... Azt nem tudja elmondani, hogy mi történt egy karambolban, ami mellette történt...

Érdekes az is, amikor a pártokról kérdezik az "utca emberét"... Egy épkézláb 2 mondatot nem bírnak némelyek összerakni...
Grafix69
De bírom . A cigányság kérdéshez egy kicsit had én is. Nos nem minden roma származású ember dologtalan, antiszociális, netán műveletlen. Azt hiszem ezt mindenki tudja , de a családi és egyéb egzisztenciális értékrendjük jó részének teljesen más a megszokottól. Az integráció hatástalan rájuk ha nem is akarnak beilleszkedni egy társadalomba. Az is tény ,hogy a szociális gondoskodás ( állam oldaláról ) egyenlő a nullával , viszont meg kell jegyeznem ha én kérnék segélyt nekem nem adnának mert nem vagyok cigány. A szegénység nagyon nagy Magyarországon és ne jöjjenek a statisztikával mert ha két emberből az egyik nem evett 3 hete a másik meg okádik az ételtől az nem aszt jelenti ,hogy mind a ketten jól tápláltak pedig statisztikailag simán kihozható. Az iskolázottság hiánya és a társadalmi megítélés , a szülők temperamentuma , család helyzete és sok más befolyásolja a szegénységet. A Fidesz táborában vezető beosztásban lévők nagyon nagy hányada cigány. Nagyon finoman fogalmaztam. Érdekesség képen azok a romák akiknek sikerül dolgozni ( normális pénzért) nagyon elítélik a léhonda társaikat. Picit érdekes is mikor mondják : Na ez is egy semmirekellő cigány.:))))) Azt sem kellene elfelejteni ,hogy akinek pénze van hajlamos teljes szociális érzéketlenségre, mivel saját magát úgy sem érinti a dolog. A falvak totál elnéptelenednek , részben a munka lehetőség hiánya részben az urbanizáció miatt. Akik ott maradnak mert más lehetőségük nincs azok csak a szociális támogatásokra támaszkodhatnak , amiket pont mostanában vesznek el. Azt nem tudom a nyugdíj totális megszüntetésére meddig kell még várni de gyanítom nem sokáig ha ez így megy tovább.
JAJMÁR
@SpamKontroll: "téjében"? erről még nem hallottam :) "egy épkézláb 2 mondatot"? ez is érdekes... a "barátod azt mondja"? ah, így már értem, honnan a nagy okosság ...jegyezd meg, hogy mindenki hibázhat, és mindig akadhat valaki, aki emiatt "gúnyol" és "aláz", ezért vigyázz a szavakra !

Hát, indulj, szerezz saját tapasztalatot. Majd amikor kikezelsz pár gyereket a rühességből és tetvességből, majd amikor rájössz, hogy a mélybe lökött emberek milyen hatalmas sérüléseket szenvednek, és amikor szembesülsz azzal a keserves ténnyel, hogy nekik onnan tényleg nincs kiút, majd akkor magyarázd meg nekem, hogy ők miért olyan tehetetlenek...
majd akkor megérted, hogy a megelőzés milyen egetverően fontos, és majd ha saját magad tapasztalod, hogy erre alig jut pénz, megérted, hogy az az ország, ahol a lakosság fele a kilátástalan nyomor felé tart , nem sikeres !
magyarbakancs
@magyarbakancs: A Fidesz táborában vezető beosztásban lévők nagyon nagy hányada cigány. Nagyon finoman fogalmaztam.
Kire gondoltál?
Ne mond tudom.
Ismered azt a közmondást" Szar felkerült a polcra elfelejtette ki volt"
Ily vagyok a Felcsúti Maradónával.
magyarbakancs
@Grafix69: A Fidesz táborában vezető beosztásban lévők nagyon nagy hányada cigány. Nagyon finoman fogalmaztam.
Kire gondoltál?
Ne mond tudom.
Ismered azt a közmondást" Szar felkerült a polcra elfelejtette ki volt"
Ily vagyok a Felcsúti Maradónával.
SpamKontroll
@JAJMÁR: Hát hogy ha annyira kritikus vagy másokkal, akkor miért nem töltesz el pár óra önkéntes munkát valahol??

Vagy szoktál?

Mert itt mindenki olyan bőszen írogat naphosszat, de egyikőtök sem írja, hogy adott volna egy vekni kenyeret egy rászorulónak... Legalábbis nem sűrűn lehet olvasni bármiféle egyéni jócselekedetről, mint azt, hogy a kormányt hogyan lehet fikázni...

Mert engem ugye érzéketlennek állítasz be, de azért én nem szégyenlem megszólítani a lentebb lakó roma apát, hogy vigye el a két tábla Milka csokit, ami itt maradt... Meg az üvegeket is elviheti, amiket még visszaválthat..

De azért ő tisztelettudóan beszél és nem zaklat minket és nem hagy mocskot a kukánk körül...
De minden nap látom, hogy szedegeti, amit lehet és próbál gondoskodni a családjáról.

Nem fog tudni mindent a kormány megoldani... Ezen feleslegesen rugózol..
Talán akkor miért nem kezded Te a segítségadást?

Amúgy tudok írni szépen is, de itt elégséges és elfogadható, ha csak gyorsan leírom, amit akarok... Hiába akarsz kicikizni...

Meghát akkor vázoljál fel megoldási lehetőségeket, csak egyet ne írjál ide: hogy több pénzbeli juttatást kéne adni...
Bármilyen más megoldási javaslat szóba jöhet és tárgyalható:
képzés, gyermekek kiemelése a "családjukból", mentális kezelések, bármilyen nem költséges munkahely teremtés (erre is lenne egy halom ötletem), önkéntesek szervezése, földosztás...

BÁRMILYEN MEGOLDÁSRA NYITOTT VANGYOK, CSAK NE ARRA LYUKADJON KI MÁR MINDENKI, HOGY A KORMÁNY HIBÁJA MINDEN ÉS ADJANAK PÉNZT!!!
tivoli
S láss csodát! Amikor eléri a hetedik évét, már nem is tűnik olyan szegénynek. Attól kezdve biztosan önellátó, már nincs kitéve a szülei kénye kedvére.

Szóval ez a cikk egy orbitális marhaság!
1magyar
@SpamKontroll: Ha fejre állsz is, akkor is minden a kormány hibája szinte 99%-ig.
Mi a szarnak választjuk őket???
Nem azért,hogy meggazdagodjanak,milliárdosokká váljanak és kizsigereljék a népet.
Az emberek kárára építenek luxusstadionokat, 40 %-kal drágább autópályákat, zenélő kutakat, stb.
A befizetett pénzekből gazdálkodjanak úgy,hogy mindenkinek jusson. Ez lenne a dolguk!
KERKA
@SpamKontroll: 11.10 Először is ne ordibálj, másodszor rázúdítod a felháborodásodat JAJMÁRra, mint aki felelős lenne azért mert tele van a kórház cigánnyal.
Kérlek alássan ezt tudomásul kell venni, hogy a számuk ennyi, sőt rohamosan növekszik.
Amikor én szültem, még különválasztották a magyar anyákat a cigányoktól. Sőt, én külön szobát kaptam, de ennek meg volt az oka,
Amikor a lányom szült, már vegyesen voltak a kórtermek, és a lányom nem kapott külön szobát, pedig ugyanabban a betegségben szenved, mint én, (öröklés) .
Pillanatnyilag nincs megoldás a cigánykérdésre. Egyenlőre csak az oktatásba integrálják be a gyerekeket, de addig, amíg az ugynevezett kultúrájuktól nem tudnak megszabadulni és a kormány nem tud nekik munkát adni, addig nem is várható fejlődés. De pénzzel dugni őket felesleges, mert a jövőhónapban újra ott követelőznek a hivatalban.
SpamKontroll
@KERKA: Tehát akkor megoldási javaslatod neked sincsen...

Ezt már eddig is kiolvastam a náhány száz hozzászólásból..

Miért ne tehetne JAJMÁR is valamit... Akkor miért nem beszélünk a kollektív felelősségről?

Nyilván nem JAJMÁR hibája, hogy a kórház tele van cigánnyal... Én csak érzékeltettem, hogy valójában ők és még más csoportok is hogyan viselkednek és pusztán pénzt adni nekik semmit sem javít a helyzeten...
SpamKontroll
@1magyar: Ne haragudj, de te beragadtál... Szerintem te vagy már régóta fejre állva...
rugacs
@1magyar: Így van, a magyar szülők felfogják, de a kisebbségi tudatlan, elmaradott primitív népség (akik egyébként Magyarországon a nagycsaládosok 90 %-át teszik ki) nem fogják fel, ők azok, akik soha nem törődtek azzal, hogy miből fogják felnevelni a porontyaikat, akik vég nélkül, szinte "termelik" az apróságokat akiknek etetését, ellátását ingyen az államtól várják!
Ezek az adatok nem véletlenek, és ha ennek a szaporulásnak nem vetnek gátat, lesz ez még rosszabb is.
KERKA
@SpamKontroll: szerintem elég világos voltam.

de addig, amíg az ugynevezett kultúrájuktól nem tudnak megszabadulni és a kormány nem tud nekik munkát adni, addig nem is várható fejlődés
JAJMÁR
@SpamKontroll: 14:13 Szép dolog, ha segítesz és hogy látod, vannak "jóravaló" szegény emberek is.
A gyereket nem szabad kiemelni a családból, még a rossz család is jobb, mint a nincs ! (Kivéve, ha durván bántalmazzák!)
A segítésben nagyon hangsúlyos a nevelés! Igen, szoktam segíteni, és nem gondolom jó ötletnek a segélyek elvételét. A gyerekeknek is szoktam pénzt adni - mert nem tudnak vele bánni, de hogy tanulja meg, ha csak ritkán jut hozzá -, de keveset, és perselyt, hogy gyűjtse, megmutatva azt, amit majd a végén kaphat érte! Rengeteg tévút és csalódás jár vele (Hatalmas siker, ha megállja és nem költi el) A szülőtől sokszor azt látja, hogy a kevés pénz addig tart, amíg megkapja, aztán jön a nyomor (Mert őt se tanította meg senki). Látod fönt a statisztikában, a gyerekekre még nagyobb nyomor vár. Nem az a megoldás, hogy nem adok neki pénzt ! Meg kell tanítani bánni vele, előre tervezni, beosztani, de illő beszédre, viselkedésre, a napi feladatok beosztására... mindenre!
A gyerek csak azt tanulja meg, amit lát, ami példa, és amit a szüleitől nem lát, azt meg kell neki mutatni. A felnőtteknek is kell segítség, de nem kioktatás szinten, pénzbeosztás, szervezés, gyereknevelés ... és minden téren.

Kívánok ehhez a munkához kitartást, mert erős lelki teher, és nagyon kicsi a siker! Legtöbbször nem látod, hogy egyáltalán lenne... de van, minden apró eredmény az. Persze, legyenek elvárásaid, de szeresd őket :)
Mentális tréningeket is szoktunk tartani, kézműves foglalkozásokat és játszóházakat, - ehhez a pénzt az NCA -n keresztül lehetett szerezni - ezek depresszióűző rendezvények, mert úgy van intézve, hogy mindenkinek legyen sikerélménye.
Mostanában keveset vagyok közöttük, más dolgom van, de azért igyekszem :)
Most cipős doboz akción dolgozunk, hogy karácsonykor mindenki kapjon ajándékot. A gyerekek főleg játékot, a felnőttek élelmet.
A megoldás pedig a kormány kezében van, - ha tetszik, ha nem - de ez egy másik hosszú hozzászólás lenne .
rugacs
@SpamKontroll: Tudod, az emberek egy része nem szokott kérkedni a jó cselekedeteivel: képzeljétek, én ma 3! zsemlét is adtam egy hajléktalannak! Aki mellesleg lehülyézett, mert inkább az árát adtam volna... :-))
Speciel én is segítettem még évekkel ezelőtt néhány roma családnak, amit azzal háláltak meg, hogy először csak elfogadták, aztán nem sokkal később már követelték, hogy adjak nekik!
S mikor nem adtam, főleg többet nem, akkor már fenyegetőzni kezdtek, sőt előkerült egy bicska is, s mivel sokan is voltak, jobbnak tartottam elinalni.
Sajnos kivétellel utoljára még a '80-as években találkoztam... :-(
SpamKontroll
@rugacs: Pontosan azért tépem rojtosra a számat itten, hogy a hozzászólók értsék már meg, hogy az adományozás, segélyezés rengetegszer (azért nem mindig) oda vezet, hogy az emberek elvárják, aztán követelik...

Az általad leírt példa pontosan mutatja azt, amit már ma vagy háromszor leírtam:
a segélyezés önmagában nem oldja meg a problémát, de még el is lustítja az embereket...
rugacs
@JAJMÁR: "még a rossz család is jobb, mint a nincs" "A gyerek csak azt tanulja meg, amit lát,"
Bizony, a rossz családban a rosszat tanulja el! S mivel a szüleitől látja, követendő példának tartja! Még az állatvilágban is így van.
Amit a szüleitől eltanult, azt soha a büdös életben ki nem fogod belőle nevelni!!
Legalábbis a kisebbség esetében.
Nekem van kisebbségi ismerősöm, aki magyar szülőknél nevelkedett és lekopogom (kop-kop), olyan mint minden normális magyar és elítéli a saját fajtájának viselkedési normáit. Mert a nevelő szüleitől teljesen mást tanult és mást kapott!

"A felnőtteknek is kell segítség, de nem kioktatás szinten, pénzbeosztás, szervezés, gyereknevelés ... és minden téren."
A felnőtt romát segítheted ahogyan és amivel akarod, de a természetét a büdös életben megváltoztatni már nem fogod!!
csa-csa
@SpamKontroll: elég sok igazság van a hozzászólásaidban!
JAJMÁR
@rugacs: 16:17 A felnőtt roma természetét sem, és a tiédet sem változtatja meg már senki !
Tényleg, mit szólnál hozzá, ha valaki át akarna nevelni? Mert valahogy nem passzolsz a közösségbe?
Gondolom nem hagynád, de attól még tanulhatsz új dolgokat, az belefér, ugye? Nem akarom megváltoztatni senki természetét.
Minden gyereknek családban a helye, mert az ember nem tárgy, nem egy termék, aminek betáplálod a "normális" paramétereit, és kijön egy garanciális lény, amit aztán visszaviszel egy átállításra, ha nem úgy műxik, mint elképzelted.
A "hospitalizáció" veszélye áll fenn a nem családban nevelkedett gyerekeknél. Érzelmi, értelmi deficit,. Visszafordíthatatlan károsodást okozhat még a hosszan tartó kórházi ápolás is. Még az elhanyagoló, hideg családokban is előfordul.
Az ember sérülékeny :)

Ráadásul a "normális" emberen ugye azt értjük, hogy a Gauss -görbén a 90-120 közé eső ember! Nem pedig azt, hogy milyen színű a bőre, vagy hogy milyen a természete.
Persze tudom, a társadalom normáit, elvárásait érted ezalatt..
Nem vitatom, hogy van az a népcsoport, ahol arányaiban sokkal több a szegény, a tanulatlan, és a bűnözés is, de mint láthatod a fenti statisztikából, már gyarapítja ezt a tábor a magyar népcsoport is.
dr. prédikátor
Végig olvastam a hsz eket pro és kontra! nagyon sok igazság van abba amit irtatok de!!! Bizonyára olvastatok a cserdi polgármesterről aki maga is cigány származású. Ez a Bogdán igenis megtanította a faluban élő cigányokat dolgozni, ma már önellátóak.Sőt a büncselekmények száma is teljesen lecsökkent! de ehhez kell egy Bogdán nevű polgármester aki kiáll mellettük és munkára KÉNYSZERÍTI a cigányokat!!!De nem csak a cigányok között vannak élhetetlen semmirekelők.Sajnos a fehérek között is szép számmal előfordul.Elmondok egy példát:Tavaly a kertszomszédságba költözött egy húsz azaz 20 tagú cigány familia.Többségük a mai napig nincs bejelentve.A beköltözésük utáni második héten már balhéztak. Ugyanis a disznajuk átment a közvetlen szomszédba és feltúrta a kertet./Ez a szomszédjuk is cigány ember , de műveli a hatszáz öles kertjét/Mivel mert szólni nekük vagy tizen megtámadták és összeverték .A szomszédommal együtt zavartuk ki a kertünkből a disznót. Azóta is heti rendszerességgel jelennek meg náluk a rendőrök. Hol tetten érik őket, kukoricalopáson, falopáson.Hát szóval ilyen az élet a cigányok szomszédságában.Az idén én magam zavartam ki a kertből az öt, tíz éves cigánygyereket, jöttek körülnézni hogy mi érik!!!
rugacs
@JAJMÁR: "Minden gyereknek családban a helye," Ez szerencsére nem ugyan az, mint az előző állításod. Látom, te már hasonulsz, hajlasz az érvekre. Ez jó!
Viszont nem szerencsés, hogy a kisebbségiekhez hasonlítasz! Engem eltántorítani teljesen tényleg nem lehet, de hallgatok a józan észre és bármikor változtathatok a véleményemen.
Szoktam is.
De káromkodással, trágárkodással az ellenkezőjét lehet nálam kiváltani.
"Ráadásul a "normális" emberen ugye azt értjük, hogy a Gauss -görbén a 90-120 közé eső ember! Nem pedig azt, hogy milyen színű a bőre, vagy hogy milyen a természete."
Persze hogy nem a bőre színe a mérvadó. De az etnikum azért befolyásoló tényező.
És a témánk tárgyát képviselő etnikumnak minden országban, mindig voltak és vannak beilleszkedési problémái, amelyek még csak nem is a pénz vagy jólét kizárólagos függvénye. Mikor kapnak rendes lakást, munkát, életmódot, de nem tudnak ezzel élni. Akkor szerintem nyugodtan beszélhetünk normálistól eltérő embercsoportról.
És az ő fajtájukat minden majdnem minden országban gyarapítják más népcsoport tagjai is. Máshol is vannak szegények, tanulatlanok, primitívek, gonoszak, bűnözők.
Afrikában pl. egyes népcsoportok tervezetten irtják egymást, nem gonoszságból, hanem az évszázadok alatt kialakult ellenségeskedés miatt.

Egyébként itt sem passzolok a közösségbe és rendszeresen át akartok nevelni. :-)

De én nem élvezem azt, amikor ugyanazon elvűek egy témán csámcsognak órákig, napokig és próbálnak egymáson túltenni tromfolva.
Én kíváncsi vagyok a más elvűek véleményére is, így tudok objektív véleményt kialakítani másokról.
Mert ha nem ismerem az ellenérveket, hogyan tudnék egy tettet objektíven értékelni?
radios45
@SpamKontroll: már hogyne oldaná meg, nagyon is sokat segít egy vidéki családnak az álláskeresési támogatás, a télen mikor még alkalmi munka sincs, közmunka meg csak parlamenti, igéret, mire beindul ,addigra jövő március lesz.
sok hülye agymosott fideSS HíVő, meg tanácstalan, kormánnyal szimpatizáló ember van, akiknek azt üzenem itt és most, nem lesznek új+tartós értelmes munkahelyek, főleg az ország elmaradottabb részein, csak közmunka lesz, meg üres ígéretek,
A segélyeket persze megvágják, kb.30%al, 2015-2016ban. Ezt az utóbbi napokban az Ogy.ben is hallottam, Fidesses államtitkár et. szájából. Míg a vezér kijelentette a királyi médiában, nem lesz szükség foglalkoztatás helyettesítő tám.ra, meg segélyekre sem, mert mindenki dolgozni fog.
A Rogán Anti is megerősítette, a kronikában, minden munkanélkülit visszavezetnek a munka világába, a termelésbe, stb. de ez csak egy parasztvakítás, semmirekellő népbutító hazug banda.
Éljenek már meg havi 22800Ft.ból, és/vagy tavasztól öszig, havi 50600Ft. Közmunkabérből, vagy haljanak éhen, éljenek villanyáram, fűtés nélkül.
igazán megérdemelnék, a gombnyomogató, naplopó képviselőink, minisztereink.
Mindent maguknak akarnak, meg a haveroknak, a többi dögöljön meg hát.
1magyar
Egyébként nem normális az a nő aki lakás,munkahely, megtakarítás nélkül szül A nyomorba taszítja önmagát és gyerekét - ez már jól látható.
radios45
Ha nincsen normális munka akkor járjon álláskeri.támogatás, akár a család mindkét felnőtt tagjának, de ne csak 2-3hónapig, hanem addig amíg nem tudnak rendes munkát biztosítani nekik,
Úgyanúgy mint pl Ausztriában, Német orsz.ban,
Valamint ne csak a min.bér 60%a járjon, hanem egy elfogadható összeg, amiből ki tudja fizetni a bajba jutott család, az áramszámlát, a vízdijjat, és ennivalóra is jusson, ne csak száraz kenyérre, stb.
Elvégre az adókat, járulékokat, a hosszú ledolgozott ,vek során, ezért is fizetjük, hogy az állam gondoskodjon, juttasson valamit vissza, nem pedig azért hogy szökökútak, stadionok épüljenek belőle, meg presztízsberuházások valósuljanak meg, százmilliárdokért, és a haveroknak legyen luxus kégli, A6-os Audi, nyaraló az adrián, +hasonlóak.
JAJMÁR
@rugacs: 17:44 Még a rossz család is jobb, mint a nincs ! Minden gyereknek családban a helye !
Egyik állítás nem üti a másikat! Sajnos vannak olyan gyerekek, - akiket annyira elhanyagolnak, és ennek számos oka van, a pénzkeresési hajszától a depresszióig - , hogy ha már a szülői simogatást nem kapják meg, akkor egy pofont kikényszerítenek, csak hogy érezze az érintést, a kötődést ! Bizony, szomorú !
A kötődés hiányánál nincs rosszabb !
Ez a cikk viszont - mint ahogy igyekszem időnként arrafelé terelné a beszélgetést - nem a romákról, hanem a szegénységről szól, nézd meg a számokat, a százalékokat ! Arról kellene beszélgetni, mert bizony, "elkeserítő" !
Egyébként a romák integrációjáról dr.prédikátor linkjét ajánlom figyelmedbe !
Itt, nálunk is sokkal jobb a helyzet, mint Borsodban, vagy a külvárosi telepeken. Akik ide beköltöztek, nagyrészt integrálódtak.
A szegénység pedig nem válogat, aki mélyre süllyed, nehéz felkapaszkodnia.
SpamKontroll
@radios45: A gyermekéhezést a segélyezés nem oldja meg, esetlegesen enyhíti, ha egyáltalán eljut a gyermekig... A többi segélyről határozottan ugyanez a véleményem... Enyhíti, inkább elodázza a cselekvést...

Alkalmaztál te már valaha valakit is???

Mert nem olyan egyszerű ám embereknek munkát adni...

A lány, aki jár hozzánk takarítani,ő is egy élő példa arra, hogy mennyire hihetetlenül hülyék és értetlenek tudnak lenni az emberek...

Most már egy éve jár hozzánk, amúgy nagyon kedvelem (emberileg), de az, hogy megértse végre, hogy nálunk nem kell minden héten ablakot pucolni, ahhoz nem tudom, hogy mit kéne tennem...

Mint egy hülye... Állandóan nekiáll és pocsékolja az időt...
Minden egyes alkalommal elmondom neki, de csak azért is nekiáll...
És milliom egy ilyen dolog van a munkájában, amit egyszerűen nem tudok megérteni, hogy ha én világosan elmagyarázom, hogy szeretnék egy nyomorult kupak illatos tisztítószert a vízbe, akkor miért nem fogy a tisztítószer?
Még ha olyasmire kérem, ami nehéz munka és elblicceli, akkor még megértem, hogy miért...
De olyan dolgokat nem tud megérteni, ami számára semmiféle plusz tehet nem jelent és mégsem csinálja...

Sokszor az az érzésem, hogy egyszerűen nincsenek meg az értelmi képességei, hogy megértse... Akkor képzeljél el egy műszakvezetőt a sok hülye, élhetetlen, nem törődöm alkalmazottal...

Munkát adni nem olyan egyszerű...

Nincs képzettségük, nincs meg a józan paraszti eszük, lusták és így tovább... Némelyik több kárt okoz, mint hasznot...
SpamKontroll
@KERKA: Akkor meg nem igazán a kormány hibája nem... A romák már itt élnek évszázadok óta... Már Mária Teréziának is volt roma politikája, Kádárnak is volt és még másoknak is...

Semmi nem működött...200 év alatt igenis be kellett volna illeszkedniük... Ami nem azt jelenti, hogy teljesen el kell hagynia egy nemzetnek a kultúráját, de élje úgy, hogy a befogadó társadalmat ne zavarja, lásd zsidók...
radios45
@SpamKontroll: tudom, én egy suliban voltam karbantartó, ott is volt 1hülye takarítónő, aki még a törölközőket is összecserélte, a másik iskolájét vitte el, és/vagy ott hagyta a mosó konyhába, na meg csesztette a fiatal csajt, aki 3hónapja volt ott, pedig az mindent megcsinált folyamatában, rendesen végezte a munkáját.
Hát ez az amit írtál, a lényeg annyi sok ezer új munkahelyet egész Eu-ban nem lehet teremteni, amennyire Mo-on szükség lenne, amennyit a csüngő hasú pökhendi Orbán ígért/hazudott/anno 2010-ben 1milliót, végképp nem.
Ráadásul agyongépesített világban élünk, mert csak a mezőgazdaságot nézzük ott is min.70%ban gépek végzik el a munkákat, egy nagy gazda megél 6-8traktorossal, sok ezer hektár földet megmunkálnak, nincs szüksége villanszerelőkre, továbbá egyéb szakmunkásokra,
Ezért is lenne szükség egy elfogadható összegű segélyre, amiből szerényen ugyan de meg lehet élni, ez a mindenkori kormányok felelőssége.
Nem magukra kell a pénzt költeni, luxus autókra, fizetésemelésekre, végkielégítésre, meg hülyeségekre, hanem arra amire szükség van, ami a legfontosabb.
Pl. Ne éhezzenek az emberek, a gyerekek, szégyen gyalázat Albánia szintjére süllyedtünk, 700ezer gyerek éhezik, 2millióan a létminimum alatt élnek, ellátás nélkül maradnak a munkanélküliek, tizezrei.
Ez türhetetlen, megengedhetetlen!
szandokan
@radios45: "Ezért is lenne szükség egy elfogadható összegű segélyre, amiből szerényen ugyan de meg lehet élni"
És akkor szerinted a nagy többség elindulna munkát keresni? Nem valószínű. Ez főleg a gyenge képességű embereknek lenne jó, mert előnyt kovácsolhatnának maguknak azokkal szemben, de legalábbis egyenlőek lehetnének a munka nélkül lévő több diplomásokkal. Szerintem nem ez a megoldás, hanem az, hogy a közmunka is legyen normális munka, és járjon érte a mindenkori minimálbér. Nagyon sok munka van egy évben, lehetne dolgozni bőven.
Desischado
Olvastam az összes kommentet. Annyit jegyeznék meg, hogy aki egyetért orbán módszerével, annak teljes szivemből kívánom, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen a mi sorsunk! Imádom, hogy olyanok szövegelnek erről, akiknek halványlila fogalmuk sincs, milyen szörnyű helyzetben vannak a szegények! Jön a karácsony, - már akinek. Jó lenne, ha legalább annyi gerinc lenne azokban, akik itt az észt osztják, hogy ne itélkeznének olyasmiről, amit nem ismernek. A fidesz meg csinálja nyugodtan, bízom abban, hogy elfogy az emberek türelme, és el zavarjuk végre ezt a mocskos bandát! Jól írta Nyanya, azért kell SZOCIÁLIS JUTTATÁST CSÖKKENTENI, HOGY A STADIONOKRA, MEG A SPORTOLÓK JUTALMAZÁSÁRA TÖBB MARADJON!
ILYEN EMBERTELEN BANDÁNAK ELŐBB-UTÓBB BUKNIA KELL!
szandokan
@Desischado: Éppen az imént írtam, hogy a közmunkát teljes foglalkoztatásba venném, és megadnám érte a minimálbért. Amennyiben valaki így sem menne el dolgozni, annak nem adnék segélyt én sem.
Desischado
@szandokan: Na végre, valamiben egyetértünk! Ilyen volumennel, ha ugyanolyan bért és jogokat kapna a közmunkáért a munkanélküli, mint bármelyik más dolgozó, de nemet mond a munkára, akkor én is azt mondom, el a segélyt tőle! Kivéve, ha olyan helyzet áll elő, hogy valamiért nem tudja vállalni a közmunkát, mert ilyen is van. De normális esetben, igen! Én még örülnék is neki, ha lenne biztos munka, de rendes bérért, és normális feltételekkel! Úgyhogy most abszolút egyetértek veled!
De ahogy most állnak a dolgok, tavaly például a pótszabadságot is megvonták a közmunkásoktól! A bérről meg ne is beszéljünk!
radios45
@Desischado: úgy van, a közmunkásoknak csak az évi 20nap alapszabadság jár, amiót ezek a rohadékok módosították/elcseszték/a munka törvénykönyvét.
Mindegy hogy egy közmunkás 18éves, avagy 56éves, úgyanannyi nap jár, havi 1,5nap, amit ki sem tud venni, mert fél napot nem szoktak csakúgy kiadni.
Arról hallottatok e már, hogy 2015-márc.tól indulnak nagyszámban 6órás fogl.i idejű közmunkaprogramok, söt ebből lesz a legtöbb országosan, mivel így jóval több embert tud foglalkoztatni a kormány,
Az egyik hírportálon olvastam pár napja, a fizetések kevesebb lesznek, havi 48-49ez.ft!, ot írtak.
Állítólag az eddigi 180-200ezer ember helyett, már közel 300ember fog dolgozni, közmunkaprogramokban, és a létszámot növelni akarják, ill. sok milliárdot erre a célra fognak átcsoportosítani, 2016-ban, amikor a segélyek egy része megszünik.
Desischado
@radios45: Úgy van, fél napot nem adnak ki. És még kevesebb lesz a közmunkabér?! Erről nem hallottam! De lehet ódázni a fideszről, tiszteletem azoknak, akik rájuk szavaztak! Ez is az embertelenségüket mutatja. Tegnap olvastam, hogy az önkormányzatok fogják eldönteni, ki kaphat segélyt, és mennyit. Rengeteg ember marad segély nélkül, velünk mi lesz?! És azt hangoztatják, hogy senkit sem hagynak az út szélén, meg így akarják kiszűrni a csalókat. Nekem az a meglátásom, hogy katasztrofális lesz a helyzet, még inkább ki lesznek az emberek szolgáltatva. Nem lenne a közmunkával semmi baj, ahogy fentebb Szandokannak írtam, ha nekünk is ugyanolyan jogunk és bérünk lenne! Remélem, ezért is lesz tüntetés! Az biztos, hogy az éhes ember elkeseredett! És szerintem nem tudnak mindenkinek közmunkát adni, és mennyi lenne például az idő? Pár hónap semmire sem megoldás, és ilyen bérezéssel nem lehet megélni, ez csak a segély alternatívája! Ennek a kormánynak már nagyon sok mindenért kéne felelnie! Bukniuk kell mindenáron! Ebből katasztrófa lesz, nagyon veszélyes játékot űznek! Hogy rogyna rájuk az ég!
rugacs
@JAJMÁR: Ez a cikk a mélyszegényekről szól, akiknek 90%-át a romák teszik ki. Akkor mit értettem félre?
Szóval adjon a kormány folyamatos segélyt azoknak, akik gondolkozás nélkül szülik a kölyköket, akiknek eszébe sem jut, hogy ha kettőjüknek sincs pénze megélhetésre, akkor a 10-20 gyereknek miből lesz.
Vagy éppen arra apellálnak, hogy a kormány majd eltartja a nagycsaládokat ingyen és bérmentve!
A mentalitásukon kellene mielőbb változtatni (de pont ez az, amit külső erő tud), az már félsiker lenne. Konkrétan: 1, ne gyereket gyártson vég nélkül, 2, keressen munkát, 3, a munkahelyén dolgozzon és ne lopjon, 4, a segélyt kajára és a gyerekére költse, ne piára, cigire, 5, ne bűnözésre tanítsa a gyerekét, 6, próbáljon beilleszkedni a társadalomba, 7, stb.
Amíg ezek nem teljesülnek, nincs miről beszélni!
rugacs
@radios45: Ezt így ebben a formában nem lehet megvalósítani!
Ha minden feltétel nélkül eltartja az állam a romákat, azok egyre többet és többet fognak akarni!
Még több gyereket szülnek, még többet isznak, még többet cigiznek, még kevésbé akarnak dolgozni, még kevésbé akarnak változtatni az életmódjukon!
És tudod miért? Mert a nagy többségük ehhez szokott, jól érzi magát a szennyben, szutyokban, nincs igénye, vagy ha van, azt ingyen, eltartva akarja elérni!
Mert a romák élősködő nemzet. Ha nem hiszed, gondolj arra, mi volt velük Kanadában, Franciaországban meg a többi országban, ahova politikai menekültként mentek, kaptak mindent, amit feléltek, beilleszkedni nem tudtak, aztán mikor a befogadó állam megunta, visszajöttek.
Sajnos ezeket csak erőszakkal lehet (ha egyáltalán lehet) megváltoztatni. Vagy beilleszkednek vagy kihalnak. Rajtuk múlik.
SpamKontroll
@rugacs: Hát igen... Valahol az ultra demokratikus "ebmerpárti" szociálisan érzékeny 50 éves politikának köszönhetjük a jelenlegi helyzetet...

Habár meggyőződésem, hogy a kultúrájuk a fő ok...
rugacs
@Desischado: "ha nekünk is ugyanolyan jogunk és bérünk lenne"
A lényeget kifelejtetted: KÖTELESSÉG!
Mert a jog és kötelesség együtt jár!!
Bár előbb kell adni (kötelesség) és utána lehet követelni (jog, bér)!!
tivoli
@rugacs: ma, 12:29
A múlt rendszerben elvárták a kötelességtudatot, s ha az ember magáévá tette, nem volt az nehéz, mivel ezzel arányosan joga is volt. Valamit valamiért.
Manapság csak a jogokat emlegetik..
Viszont azoknak is volnának jogaik, akiknek a kárára követelőznek.
radios45
@tivoli: mindegy hogy melyik oldalról nézzük a dolgokat, egy a lényeg, hogy ma Magyarországon senkinek semmilyen joga nincsen, aki munkanélkülivé nincstelenné válik, az éhen dögölhet.
A romákat igenis foglalkoztatják, +a nyár elején 3föt vettek fel, az itteni tölünk 400m.re lévő raklapüzembe, ahol mindent megkapnak, adókedvezményt, munkaruhát, túlóra pénzeket, stb.
Mindegyiknek 2-3gyereke van, mikor én és idősebb szakmunkás ismerőseim jelentkeztek, elküldtek, nincs felvétel.
xar ez az ország, úgy ahogyan van, nincsenek vidéken rendes normális munkahelyek, az állásker.i tám.t pártunk +kormányunk megszünteti, azok sem kaphatják, akik ledolgoztak 20-25évet, és erős élni dolgozni akaró emberek.
Ehhez nincs joguk, takarodjanak a pics.ba.!
JAJMÁR
@rugacs: 12:19 Olvasd el újra a cikket ! Értelmezési problémáid vannak ugyanis.
Pár kérdésem azért van, figyelj majd olvasás közben erre is:

Szóval kb. mennyi cigány él ma az országban?
Hány százalékát teszi ez ki az ország lakosságának?
Tudjuk, hogy 33,5 % él szegénység és társadalmi kirekesztettség kockázatával az országban. Ez hány fő?
Ma, a szegénységi mutatók romló, vagy javuló tendenciát mutatnak-e?
Hogyan viszonyulnak ezek az adatok az Eu többi tagállamában mértekhez?
Az Eu átlagához?

No comment ...
tivoli
"Elkeserítő számok: a 7 év alatti magyar gyerekek fele szegénységben él"
Akár hányszor olvasom a címet, mindig elgondolkodom, hogy mi lesz velük, ha betöltik a hetedik évüket. Akkor már nem lesznek éhesek?
narancsbirka
mocskos orbán, mocskos libás mocskos gyurcsány, a kúrva anyátokat!!!
Szimba
"A Fidesz ügyvezető alelnöke nem állt meg Dubajban, továbbrepült a világ végére, egy rockkoncertre. A 18 ezer kilométeres kiruccanás egymillióba kerülhetett fejenként – írja a civishir.hu." "A Bors szerint Halász János fiának és Kósa Lajos titkárnőjének is foglaltak szállást és repülőjegyet. „Alighanem ez a világ legdrágább koncertélménye – írja a lap –, ugyanis Budapestről Aucklandbe 450 ezer forintos repülőjeggyel lehet eljutni. "
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/423578_minimum_egymillioert_utazott_az_uj_zelandi_rolling
Szarnak az éhező magyar gyerekre.
miazavalami
@Szimba: Így igaz. Csak porhintés amit a szegényekért tesznek. Az a baj , hogy a társdalom elég nagy rétege leírja őket. Mondván mindenki nevelje a sajátját. Ha nem tudja nevelni, etetni akkor minek csinálta meg?
Szimba
@miazavalami: Többet tesz a határon túliakért, mint az itteniekért.
Szimba
@narancsbirka: nem szerepelt a felsorolásodban a talicska, csak orbán és Gyurcsány.
Szimba
@narancsbirka: Szóval szerinted Gyurcsány és Bajnai miatt éheznek még mindig a gyerekek, orbán kormányzása 5. évében. Ne kacagtass!
Szimba
@narancsbirka: Most orbán kormány van. Ő a hibás.
kukac50
Ha hozzá számolják azokat akiknek az öregségi nyugdíjuk nem éri el a megélhetéshez szükséges határt, a rokkantak és a munkanélküli segélyből,valamint a közmunkabérből élők táborát, az ország kétharmada mély szegénységben él!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.