Gazdasági sikertörténetként és politikai fekete bárányként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a németországi Baden-Badenben, a Családi Vállalkozásokért Alapítvány (Stiftung Familienunternehmen) rendezvényén mondott beszédében.

Orbán: Magyarország sikertörténet és fekete bárány

A "fekete bárányság" történetét az új magyar alaptörvénnyel kapcsolatos vitákra vezette vissza Orbán Viktor, a gazdasági sikerekkel összefüggésben pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy alacsony a költségvetési hiány, csökkent az államadósság, a külkereskedelmi mérleg "repül", az idei növekedés pedig 3,2 százalék körül várható.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A sikertörténethez hozzátenném az egyik friss cikknek a címét.."" a 7 év alatti magyar gyerekek fele szegénységben él "" Hozzátartozik a "sikertörténethez ",,Mangalica.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
A sikertörténet résszel nem értek egyet. A fekete bárány oké.
bakegya
Itthon mangalicákat avat,marhákat csodál,de legyeskedni Németországba szalad-talán csakkk nem a tüntetőknek szánja a puffogtatni valóját?
bakegya
@pbalage: nahát,igen lassan esett le a tantusz-A MAGYAR POLIP BŐVEN KAPOTT IDŐT IS PÉNZT IS,DE SAJNÁLATOS MÓDON MÉG BIZALMAT IS-a zsuivány korrupt bűnözők fidess serege!-és SEGÍTŐIK.
Clavigo
A sikertörténethez hozzátenném az egyik friss cikknek a címét.."" a 7 év alatti magyar gyerekek fele szegénységben él "" Hozzátartozik a "sikertörténethez ",,Mangalica.
libellle
@Clavigo: A 3,2% növekedés bizonyára orbán agyában létezik A hármas elé irthatott volna még egy hármast vagy barmit. Mert hát miert nem 33, vagy 53,2%. Barmilyen álomszám, a valóságtól távol van. Elösször a két reccesio után, amibe vitte az országot a NULLÀT kellene már elérni. Majd azután lehet növekedésröl beszélni!
soljanka
Hát még az milyen sikertörténet, hogy a focihuszárt milyen "komoly" helyekre hívják meg.
silber13
@Clavigo: Az a mélynövésű, kihízott öltönyös? Az a mangalica tess mondani? Azért kérdem a bácsit , mert annak a kihízott öltönyösnek én más nevét is hallottam.
silber13
A fekete báránysáűűgot nem is csodűlom, ilyen hibbant juhász mellett!
torok sultan
Boldogok a szellemi szegények is,mert övék a szuper disznóól alcsuton.
A törpecsásszar min.fogalomzavarban van.Majd csak kinyitják neki a Lipótot.
Nil
Mi a siker abban hogy a nép nagy részét halála ítélték?
no és a fekete bárány nem a nép hanem a kormány remélem az lesz a sorsa ami a fekete bárányoké
F_Viktor
A gazdasági sikertörténet említésekor mondhatott volna köszönetet a németeknek, mert a két autógyártó óriásuk nélkül -2 százalékkal szégyenkezhetne!

Költségvetési hiányt alacsonyan tartani nem kunszt úgy, hogy - haverjai kivételével - mindent és mindenkit megadóztat!

Államadósság csökkenések miért csak decemberben, valamilyen számszaki trükkök következtében lehet emlegetni, az év többi részén egyre másra dőlnek meg az államadóssági csúcsok.

A "repülő" külkereskedelmi mérleget szintén csakis a hanyatló, válságban lévő német és európai gazdaságnak köszönhetjük meg.
Desischado
Lassan öt millió nyomorgó ember országa leszünk. Neki ez a sikertörténet?! Még elmeorvosnak sem kell lennem ahhoz, hogy biztosan mondhassam: elmebeteg, őrült!!!
F_Viktor
@Desischado: Neked ilyen cikket el sem lenne szabad olvasnod :-) Nem neked szól...
Desischado
@F_Viktor: Azt mondod? Hát tényleg igazad van, már ha a csuti hazugot vesszük alapul. Szerinte bűn, ha az emberek gondolkodnak és uram bocsá! Még tájékozódnak is! Felháborító! Ahelyett, hogy ostoba egybítes jámbor birka módjára bégetnének mindenre, amit a vezír mond! Röviden: Egy nagy büdös frászkarikát! Igazam van, kedves barátom?
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:13
Kedves Desischado, találtam egy jó kis kimutatást:
kepfeltoltes.hu/141122/l_tminimum_alatt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nemjoezigy
@tivoli: ma, 10:32:
ezt a fidesz fanoknak, a képviselőknek, és a kormánynak kellene elküldened, hogy a kormány jól teljesít=1 millió létminimum alatt élőt sikerült "létrehoznia".
Desischado
@tivoli: Köszi a linket, sajnos az adatok valósak! Én vagyok az egyik alany közülük! De nemjóezígynek igaza van, a kurmánynak kéne ezt látni, de szerintem fütyülnek rá! Ők nagyon jól élnek! A többe meg dögöljön meg! Ez az ő ars poeticájuk!
tivoli
@Desischado: ma, 00:10
Azt kell mondanom, hogy az ő sorsuk az övék, a miénk meg a miénk.
Nem születhet mindenki szolgabírónak.
Hidd el, nekik nem jobb attól, hogy nagyon sok pénzük van. Egy gyomra van mindenkinek, a többi csak külsőség.
tivoli
@nemjoezigy: tegnap, 11:34
Nem úgy találod, hogy rosszul jártunk a rendszerváltással és az Európa Unió tagsággal?
nemjoezigy
@tivoli: a válasz nem egyszerű. Nem azért mert szó fosó vagyok, sőt, hanemaazért mert nincs tisztán fekete-fehér, igen nem. Ha csak az én esetemet nézem, akkor nekem a rendszerváltás kellett, DE NEM ÍGY! Hanem úgy kellett volna, ahogy igérték. Igazságosság, nem a vadkapitalizmus átvétele, hanem a most-akkor külföldön működő 'folytatása'. (hogy nálunk mi történt? azt mindenki tudja, de máshogy élte meg. Kevesen a nyertes olalon [nagyon meggazdagodtak, és azóta is ez folytatódik] többen, sokkal többen a vesztes oldalon).
De visszatérve az én megélésemre. Kétkezi melósként utáltam a rendszert a politikai és a gazdasági eredményei miatt is. Amikor puhult akkor sem tudtam kimenni az 50 dolláros lehetőséggel tehát nekem ez se volt javítás. Amikor lehetett beléptem az mdf-be, hogy mást, többet tudjak meg a múltunkról, jelenünkről és a jövőnkről. Amikor az mdf párt lett, és engem utasított, hogy lakossági fórumon vonjak felelősségre valakit, hogy az apja mszmp tag volt, na akkor elegem lett belőlük. Ja és azt ígérték, hogy a mindenkori nyugdíj, lesz mindennek az alapja, a minimálbérnek, a képviselői juttatásoknak. És mi lett? Több milliós képviselői juttatások, kézi vezérlés,….
Az EUról:
1. mi elsősorban piacnak kellettünk nekik. Ez látszott is az iparunk és mezőgazdaságunk elsorvasztásán és eladásán. Akik ehhez asszisztáltak, azok vagy nem értettek a munkájukhoz, vagy saját zsebre dolgoztak. Mindkettőnek az ország megkárosítása lett az eredménye, tehát bármelyik jogcímen felelősségre lehetne őket vonni! De nem mert ők írják a törvényeket.
2. nem tudom mi az igazság, mennyit fizetünk be mennyit kapunk. De amit kapunk, annak nagy részét lenyúlja a mindenkorim vezetés gazdasági és politikai környezete.
3. a kiírásokból látom, hogy ha nem kapnánk pénzt az eutól, akkor szinte nem épülne semmi.
Lenne még, de így is hosszú voltam. Köszi a kérdésed.
F_Viktor
@Desischado: Írod:
"Ahelyett, hogy ostoba egybítes jámbor birka módjára bégetnének mindenre, amit a vezír mond!"

Kedves Des, Orbántól elvárt viselkedési formát tanulmányozhatod itt a propin is pl. Tivoli, spu, csizmás fórumtársainkat megfigyelve. :-)

Szerencsére 3 hétre megszabadulok beírásaik olvasásától.
1magyar
Nem nevezném sikernek,hogy a népet kiéheztetik.
tivoli
@nemjoezigy: ma, 10:40
Te is, én is, és még sokan úgy jártunk, hogy hittünk, vártunk, reméltünk egy jobb világot. Mi akik megéltük a régit is, rá kellett jöjjünk, hogy egy világ méretű átverésnek lettünk elszenvedői, s az az idő amit "szocializmus"-ban töltöttünk, csak hatalmas kísérlet volt. Amikor kiderült, hogy a kibucok nem is működnek olyan jól, visszatérítették a szoci beállítású népséget az azt megelőző korba, újra elvéve mindent amit a magáénak hitt.
Dr. Felipe
Magyarbajdzsán sikertörténet, benne a feketeláb miniszterelnökkel.
m.macskosz
@F_Viktor: Jó utat, sok sikert és ilyeneket! Visszavárunk.
F_Viktor
@m.macskosz: Köszi, csak dolgozni megyek :-)
m.macskosz
@F_Viktor: Tudom, illetve sejtettem. Ahhoz kívántam jó utat és sok sikert. :)
Desischado
@tivoli: Félre ne érts. Nincs a világnak annyi kincse, amiért cserélnék velük. Nekem nem kell magamat a tükörben szembeköpnöm, és van szivem, becsületem, és lelkiismeretem.
Desischado
@F_Viktor: Tudom én Viktor jól, hogy egy őstulok bunkó! Egyébként megint munka lesz, azért tűnsz el? Remélem, sietsz vissza! Addig is Au revoir, és vigyázz magadra!
tivoli
@Desischado: tegnap, 22:44
Kedves Desischado
Nincs jobb érzés mint azt tudni, hogy a saját mércénknek megfelelünk.

Ha jobban belegondolsz, beláthatod, hogy senki nem születik becstelennek, mindig a körülmények teszik azzá az embert.
Na jó, vannak, akiket már gyerek korukban azzá nevelnek.
human
Persze. Az áfa csalók sem bűnözők, csak a gazdaság fekete bárányai.
human
Erről jut eszembe egy vicc.
Az afrikai törzsben nagy meglepetésre fehér gyerek születik. A törzsfőnök azonnal magához is hívatja az egyetlen fehér embert a törzsben, egy misszionáriust. Kérdőre vonja, hogy mit tud felhozni mentségére.
- Főnök! Látod ott azt a hatalmas, szép, fehér szőrű birkanyájat? És van köztük egyetlen fekete. Hát bűn ez?
A főnök megvakarja a fejét és közelebb lépve súgja a misszionáriusnak.
- Nézze. Ha maga nem beszél a fekete birkáról, akkor én sem firtatom ezt a gyerek ügyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.