A Magyar Nemzet úgy tudja, többen felmondtak a Miniszterelnökségen, mert nem értek oda az óvodába, iskolába.

A Miniszterelnökség után több tárca, számos minisztériumi háttérintézmény is fontolgatja az átállást a tízórás munkanapra – írja a lap, amely emlékeztet rá, hogy az utóbbi időben Lázár János többször is beszélt a bürokrácia leépítéséről. Talán ennek jegyében a Miniszterelnökségen, illetve több háttérintézményben 10 órás napi munkaidőt vezettek be a korábbi 8 óra helyett.

A Magyar Nemzet kérdéseire a Miniszterelnökség a meghosszabbított munkaidőt elismerte, de arra nem válaszolt, hogy emiatt hányan veszítették el állásukat, hányan mondtak fel. Amióta Lázár János vezeti a Miniszterelnökséget, azóta a munkaidő reggel fél nyolctól este fél hatig tart, de olykor a munkaidő 12 óra is lehet. A Miniszterelnökség dolgozói elfogadták ezt a munkarendet – írták.

Az Index úgy tudja, hogy más minisztériumnak is bejön az új rend. Vagyis az lehet a terv, hogy az összes állami intézményben 10 órás lehet egy munkanap. Onnan pedig már csak egy egyszerű törvénymódosítás, hogy ez kötelező legyen minden cégnél.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rumcájsz
Elvinném Őket Jicsinybe. Sírnátok utánuk?
Ott lehetne még 16 órát is dolgozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
hajrá...mert erre kaptak felhatalmazást...
pbalage
Az, hogy 10 órát kell dolgozni az oké. De miért guggolva-féllábon kell használni az iratmegsemmisítőt?
Clavigo
Nekem könnyes lett a szemem ,,ilyen kizsákmányolás hallatán.Hallatlan..
Rumcájsz
Elvinném Őket Jicsinybe. Sírnátok utánuk?
Ott lehetne még 16 órát is dolgozni.
Főlökött
8> 10> 12> 24 :(

Ha így haladunk, minek hazamenni ? Kempingágy és meg van oldva. A gyereknek pedig adunk egy guggoló mellszobrot magunkról, hogy megismerjen szombat - vasárnap.
Ja még jön a szombati munkanap is, most még kihagyták, kitellik ezektől.

A gyereret - gyerekeket pedig neveli az élet...

Ezeknek tényleg elmentek otthonról...de nem dolgozni!
Toby
Ismét jön majd a papi tized, az első éjszaka joga, az úri szék, karóbahúzás, kerékbetörés, visszatér a szombati fél munkanap, a kommunista szombat-vasárnap...de csak nektek, panelproliknak, mert a munka alapú társadalom, az munka alapú társadalom.
Mindezt azért, hogy Lézer nyugodtan vadászhasson hétvégén, orbán és Mészáros Gázlángforrasztókrém egymást köpködhesse szotyihéjjal, Széles örökmozgó dolgozhasson a ketyeréjén, hogy mindenféle tüntetgetések és elégedettséget kifejező "orbán takarodj" meg "mocskos fidesz" ne zavarhassa meg a gazdák pihenő foglalatosságát !
vukkocska
A KDNP-nek a barom ötlete, hogy be kell zárni a nagy üzleteket, hogy a családok együtt legyenek, ez több, mint elmebaj. Mert a kisebbeknek megengedi a nyitva-tartást de csak úgy, hogy kizárólag a tulajdonos és családtagok dolgozhatnak. Na, ez az elmebaj. Mert arra kényszeríti a kisebb üzleteket, hogy az egész család robotoljon hétvégén, mert ugye ki kell használnia azt a lehetőséget, hogy legyen legalább ezen a napon forgalmuk. Amíg vasárnaponként számos családnak ez egy jó közös program, a nyitva-tartóknak az egyetlen lehetséges pihenőnap lenne. Még mindig reménykedem abban, hogy ez csak elterelés a korrupcióról, meg a többi aljasságról, majd a vezér megmenti az utolsó pillanatban az ő vásárolni kívánó népét.
kukac50
47 ezer forintközmunkás bérért ??? Ez egy barom állat!
Vasárnapiiskolás
@Rumcájsz: Vidd. remélem elég nagy a helyi krematórium...
volvós
... " A Miniszterelnökség dolgozói elfogadták ezt a munkarendet – írták.."

Ki merne ellentmondani a nagyhatalmú diktátor
lézerjani fácánölöfövadász annyit is érek-nek ???
Aztán jöhet Nagy Fero:
Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés,
nyolc óra szórakozás !!

Szakembereket az utcára, a hülyéket
meg a vezérbika alá, köré...:-)) !
Erre megy ki a játék !!
Január
Lehet újra harcolni a 8 órás munkaidőért. Ha harc legyen harc! Ahelyett, hogy tanulnának egy kis munkaszervezést, megszüntetnék a párhuzamos munkákat a minisztériumokban.
Persze mit lehet ott várni ahol hozzá nem értő haver, barát hinti az igét a nagy léért.
Január
Senki sem kéri, hogy napi 10 órát dolgozzanak. Felduzzasztották a létszámot, hogy hogy nem lett kevesebb a feladat? Talán sok a párhuzamos munka, aztán nem bízik egyik osztály a másikban, ezért mindent dokumentálnak - csak a papirt gyártják.

Valószinű, hogy igazam van. A minap volt egy kérvényem az önkorminál, míg megkaptam a végső döntést addig, kaptam közben két tájékoztató levelet, melyből csak az derült ki, hogy ki kinek adta át az ügye.
Ilyen ügyintézés még sohasem volt ebben az ügyben. Tehát költséget nem kímélve gyártották, postázták a papírokat. Aztán csodálkoznak rajta, hogy micsoda pénzben van az állam.
Én mint állampolgár pedig azt mondom, hogy micsoda pénzpazarlás folyik. Tudatos szervezéssel a számítógépes világban bizony le lehet rövidíteni az ügyintézések idejét, útját. Csak akarni kell és 6 órás munkaidővel fele annyi létszámmal a feladatok ellátása biztosítva van.
Nil
Nagyon sok helyen már ennyi a munkaidő- persze nem papíron- csak ha elakarja végezni a feladatát a dolgozó határidőre akkor bent marad. Túl sok embert rúgtak ki az önkormányzatoktól és aki marad az csendben húzza az igát
Arról volt szó hogy munkahelyeket teremtenek - ehhez a munkaidő csökkentése lenne szükség hiszen a technika ezt már támogatja - a fidesz a rossz utat választotta, aminek a végén az emberek kiirtása van - és ez az IGAZSÁG
Fradigege
Én buszt vezetek. Eddig azzal szívatták a kamionosokat, buszosokat, hogy sok a túl vezetés, ez a sok balesettel magyarázható. Az egész rendszert megrendszabályozták az eu-val együtt. Most akkor ezt visszacsinálják. Nem fogják tudni. Nagyából védve vagyok, mert ezek, így ezzel a saját farkukba haraptak. Nekem nem probléma. Legalább haza tudok jönni egy seggel és nem kell lefeküdni a határon csicsikázni. Meg ilyesmi. De gondolom majd kezdenek ezzel is valamit. Ez se maradhat így, hisz a változtatások viszik előre szeretett népünket és vezetőiket a munkásosztály rendíthetetlen útján! Éljen a nagy cigány vezérünk, don Orbán a'la felcsút romana Vittórió capitanao.
Toby
@kukac50: "47 ezer ft-ból is meg lehet élni " - Nem tudtad ? Szégyelld magad, te kis telhetetlenke !
almosd
Majd ha a pap 10-órát fog misézni minden nap ,egyfolytában a templomban, féllábon ,akkor sem merik megcsinálni ,mert a pokol tüze is elfog szabadulni .
miazavalami
@almosd: :-) Hazudni napi 10 órát féllábon minden fideszes tud!
almosd
@miazavalami: igaz ,de én elképzeltem a sók híveket is féllábon állva ,az elkötelezetteket,nekik kötelező.
Equilibrium
Örüljenek, hogy dolgoznak, örüljenek, hogy van munkahelyük! Ha akarják, cserélhetnek velem...
kkalman
Nem tudom, nem azzal járnánk-e jobban, ha egyáltalán nem dolgoznának. Semmit nem tudnának elcseszni.
Linna
És a részmunkaidőt miért nem lehetett Magyarországon soha megvalósítani?
Sok kismamának jól jönne a napi néhány órás munka, és váltásban egy másiknak is. Mindketten tudnának a gyerekkel is foglalkozni, sőt akár egymáséira vigyázhatnának. Kicsi munka, kicsit több családi élet. Így biztosan tudnának 10 órás (5-5) munkát vállalni. Ez miért nem lehetséges???
tivoli
@Linna: ma, 20:48
Lehetséges. Ha van aki eltartja a kismamát. És 2 év alatt 1 év szolgálati idő is elérhető.
1magyar
Aki dolgozni akar ne szüljön gyereket, napi 10-12 órában nem megoldható.
intrepid
@Meine Ehre heisst Treue: "Női munka..." - csinálja az örömlány édesanyja.
Desischado
A jó curva édesanyjukat!!! Azt hiszem, meg van a következő alkalom a tüntetésre!
vadsanca
Ez majd a népesség csökkenéséhez vezet. Már arra sem lesz idő, hogy... OK! A hivatalnok dolgozzon 10 órát, legalább effektív kettőt fel tud mutatni. A kávézást és a trécselést miért kell megfizetni? A versenyszférában nincs idő ilyesmire! Van ahol már a reggeli- és az ebéd időt sem fizetik! - Szünetnek nevezik. - Akkor mennyi is lesz a munkahelyen eltöltött idő? 10 és fél, vagy 11 óra.
A havi minimum plusz 40 órát ki tudják fizetni a cégek? Mi lesz a 3, ill 4 műszakos munkarendekkel?
Ha ezt bevezetik akkor elbocsátások várhatók. Kevesebb adózó, nagyobb államháztartási hiány és kevesebb fejlesztés - a stadion építéseket is beszámítva - várható.
Ha ebben a témában ilyen léptekkel haladunk, akkor már otthonunknak is nevezhetnénk a munkahelyünket. Amikor végzünk majd azt mondjuk, hogy megyünk melózni.
szandokan
@Desischado: Tüntetésekre mindig lehet találni okot, de ha már azért is, hogy dolgozni kell, akkor már nagy baj van. Mondjuk én sokszor dolgozom még itthon is, van, hogy ez így már több is, mint 10 óra egy nap, de valamit valamiért. Láb lógatva nem lehet előbbre jutni, csak a politikában.
pbalage
@szandokan: dolgozz gyorsabban, és hamarabb végzel, vagy vegyél egy számítógépet. :)
radios45
@szandokan: na pont azért kell tüntetni, minden hónapban, minden héten, és minden áron.
hogy a kibaszott politikusoknak, mostani döntéshozó kötcsögöknek legyen ellensúllya a józan gondolkodású, normális léthez ragaszkodó nép, és ne ők mondják meg, mindig +mindenáron, egymásnak a médiában üzengetve, hogy mi legyen a jó, meg hogy csak az a jó azemebereknek,
Amit ezek a barmok eldöntetenek, bejelentenek ma, holnapután megszavazzák, söt törvénybe iktatják, de ha van tiltakozás, kemény elhatárolódás a dolgozó nép, a társadalom irányából, akkor nem merik megtenni, visszavonják a rossz javaslatokat is.
Linna
@tivoli: Nem arra gondoltam, hogy egész életében. Arról volt szó, hogy kiléptek többen, mert nem értek oda az oviba, iskolába (gondolom, kisiskolásokról van szó, nem kamaszokról).
Még "dolgozós" koromban sokszor volt úgy, hogy addig maradtam, míg szükséges volt. Nem köteleztek rá, de mivel önálló munkám volt, én "osztottam be" az időmet.
radios45
Legyen napi 12órás a munkaidő, és akkor papíron, +statisztikában mi teljesítünk legjobban az Eu-ban, meg szerte a világon.
Orbanisztán jobban teljesít, azemberek ideigeg kikészülnek, hamarább halnak meg, nem szükséges majd annyi nyögdíjjat kifizetni, évek múlva.
Egyébként aki nem tudná, német orsz.ban 5xhatékonyabban dolgoznak a termelésben a hivatalokkban, mqg Svéd.orsz.ban 6xhatékonyabbak mint mi itt, Mo-on.
Erre különböző vizsgálatokat, felméréseket végeztek.
Csak úgy megjegyzem, a Svédeknél, 8órás a munkaidő, és ebédidő,+szünet is van.
Törölt felhasználó
Én is 12 órákat dolgozok, de mert én így döntöttem és helyette van 4 szabadnapom egy héten, amit a családommal tölthetek. De ha valahová elmegyek 8 órára és kitalálják a 10-12 órát, akkor fizetnének mint a katona.. Mondhatja ezt a Lázár és utána meg pereskedhet a munkaügyin. Ugyanis ez a munkaszerződés része. Persze gondolom tavaly már odatolták az új munkaszerződést a dolgozóknak aláírásra a kisbetűs részekkel, hogy idén már ne kelljen fizetniük, ha ezek után lelép valaki..
alte trottel
@Clavigo: Nyugi, nemsokára jön a gyerekmunka is!
JAJMÁR
Vannak már olyan helyek, ahol 12 óráznak, de ami a lényeg, a heti munkaidő 40 óra, az ezen túli már túlmunka.
Érdekes ez az új hivatal, ami nélkül is meg lehetett lenni eddig, most hirtelen nem "bírja" a sok munkát ! Fő probléma a szervezés hibája, ezen nem változtat a hosszabb munkaidő. Egyáltalán nem hatékony, - hiszen tudjuk, az első időszakban a legerősebb a figyelem, majd fárad. A 9-10. órában már sok a hiba, főleg, ha ez folyamatos..
Pont fordítva kellene: jobb munkaszervezés, rövidebb munkaidő, hatékonyabb munkavégzés. Nem véletlenül vannak országok, ahol az ebédidő hosszú, és még sportolásra is futja.
lgozó !
bundi
@szandokan: legalább ne kamuznál annyit...nagy kérés lenne?
Törölt felhasználó
@Equilibrium: szandokán?:) Bocs csak hasonló avatar és tartalom miatt gondolom. De ha így is lenne se kapnék "igen" választ:)
szandokan
@bundi: Szerinted mi a tökömért vagyok fenn szinte minden nap éjjel kettőig? Nem azért, hogy a magadfajta okoskodókkal bájcsevegjek, ez csak amolyan kikapcsolódás közben. Olyanról még nem hallottál, hogy a gépen is dolgozzon valaki? Nagy kérés lenne, ha leszállnál rólam a francba? Köszönöm.
zsizsike
Nem is tudom. Kénytelen leszek kilépni a hivatalból, mert 8 órában is majd bele döglök, hogy úgy kell tennem, mintha dolgoznák. Ere jön ez a hülye.
szandokan
@ziziplanet: Olyanért nem is kapsz igen választ, ami nem igaz. Éppen vele voltak sokszor vitáim, szándékosan cukkolni kezdett, ezért tett fel egy ilyen képet is, és pillants rá az adatlapjára is. Szánalmas.
Meine Ehre heisst Treue
@szandokan: Cirka egyet értek veled. Ám nem mindegy a történet díjazása és az sem, hogy mit csinál az illető.
Linna
@alte trottel: Nem vitázni akarok, tudom, ez más: a régi-régi gyerekmunkát jó lett volna fenntartani - persze ha egyáltalán lenne munka! 12, 14 éves kortól nyáron lehetett dolgozni, 2, 4 hetet. Én pl. imádtam! Az ember gyereke megtanulta, mi a munka, mi a kötelesség. Az a kis pénz meg amit fizettek, jól jött minden gyereknek.
Ilyen szempontból még a katonaság (mondjuk nem két évig) is hiányzik, mert a fiúk legalább tudtak (általában) parancsra dolgozni, nagy pofát befogni, és a többi...
Toby
@almosd: Arról a papról beszélsz, amelyiknek az egyháza - ha jól tudom kerttő van ilyen . 1-1 milliárdot kapott a a főgengsztertől és egy rohadt vasat sem adózik ez a pap ?
sírásó
drága jánoska bá, te a trafikosok, a hódmezővásárhelyiek adójának, védőszentje! mi a gond? az átvedlett elvtársak nem tudják kialudni magukat 8 órában?
teljesen díjmentesen javaslom, hogy a munkaidő meghosszabítása helyett, munkaidő eredeti értelmezése legyen az irányadó! szerintem 6 órára kell csökkenteni a munkaidőt és a béreket, majd kinosan ügyelni arra, hogy az valóban érdemi munkával teljen!
ha a parlamentbe keresnek 10.000 ft/óra díjazással munkatársakat napközbeni alvásra, irjanak nekem bátran!
www.blikk.hu/data/cikk/2/9/11/85/cikk_2091185/2_o_parlament-5-tum.jpg
www.blikk.hu/data/cikk/2/9/13/2/cikk_2091302/2_o_revesz-6-VV.jpg
öreg tahó baloldalon békésen szunyokál: www.youtube.com/watch?v=CgQNdkKvbVs
állítólag orbán napi 3-4 órát alszik, mert különleges! igaz a másik 8-10 órát azt a parlamentben!
www.youtube.com/watch?v=XlB7MUiwvu4
talánegyszer
A 10 óra,család ellenes,munkanélküliség csökkentése ellenes,pihenés ellenes,szabadidő ellenes,kapcsolatok építése ellenes,kutúra-sport ellenes,család és barátságok építése ellenes.Egyszóval:embertelen!!
bundi
@szandokan: nekem is kikapcsolódás...meg az is ha egyeseket piszkálgathatok...főleg ha azok így riszálnak a förumozók előtt...
De erre van egy mondás tudod?
Aki kurvának áll ne csodálkozzon ha...
rosalinda57
@Rumcájsz: Vidd mindent minél előbb, ne késlekedj !
evacica
@sírásó: Mennyivel jobban járnánk, hacsak 3 4 órát volna ébren, kevesebb kárt okozna az országnak!
evacica
Remélem, hogy az ez a felfuvalkodott pofátlan ember is bekerül a politika süllyesztőjébe hamarosan! Mára már semmi gátlása nincs, azt hiszi ez is, hogy mindent megtehet az emberekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.