Kedves fideszdroidok, összeesküvéselmélet-hívők, egyéb rendű és rangú sötét mélymagyarok! A neofasiszta diktátor jelző nem költői túlzás. Nem hülyeség. Nem heccelés.

"...irreleváns, hogy a neofasiszta diktátor terminus mekkora hülyeség – így látják Amerikából a magyar kormányt, és kész."

Van egy rossz hírünk. Nem így látják, hanem pontosan tudják. Tűéles, objektív képük van a helyzetről.

Egy ilyen rangú amerikai politikus akkor fogalmaz ennyire keményen, ha előtte átolvasta azt a háromoldalnyi kivonatot, melyet az elmúlt pár év amerikai titkosszolgálati jelentéseiből foglaltak össze számára.

Az pár oldal volt, ő elmondta egy mondatban.

Ez a kész.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Kemény szavak ezek, de mit lehet tenni, ha igazak...

Bár Amerika szokott ennél árnyaltabban is véleményt alkotni ezért valóban azt gondolom, hogy nagy a gáz.
A belpolitika kicsit más, mert ugye leváltjuk aztán kéz..de: teljesen kinyírja a fidesz a külpolitikai kapcsolatrendszerünket is, amiből nem lehet néhány év alatt kikecmeregni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Az eu szélén orosz- magyar kínát csinálni képtelenség bárkinek is jutott ez az eszébe :-(
szaboria1
A mi külügyi embereiknek fogalma sincs a diplomácia munkáról.
36
Ha republikánus elnök lesz, lesz amerikai katonai intervenció is magyarországon.
56-ban, nagyapáink várták őket, majd most az unokáknak megérkeznek. Csak most nem Coca-Colát és Chesterfield cigit fognak hozni, mert az már van, hanem tankokat és tanácsadókat.
És itt is felejtik magukat, jó hosszú időre. Úgyis régen voltunk már megszálva. A republikánusok, a hadiiparral akarják megint felhozni az USA gazdaságot. Magyarországnak, el nem kötelezett országnak kellene lennie, de ezt az elitjeink már régen elszúrták.
Strong
Kemény szavak ezek, de mit lehet tenni, ha igazak...

Bár Amerika szokott ennél árnyaltabban is véleményt alkotni ezért valóban azt gondolom, hogy nagy a gáz.
A belpolitika kicsit más, mert ugye leváltjuk aztán kéz..de: teljesen kinyírja a fidesz a külpolitikai kapcsolatrendszerünket is, amiből nem lehet néhány év alatt kikecmeregni.
36
@szaboria1: Így van. A politikusainknak, a legalapvetőbb fogalmuk sincs a diplomáciáról. Úgy sem érdekelte őket, eddig sem a nemzeti érdek. Azt csak hangoztatták, de nem tették. Csak a családjuk-klánjaik meggazdagodásával voltak/vannak elfoglalva. Ahogy a Republic dalában elhangzott, "Sírás lesz a vége" a kisembereknek.
Fradigege
Jól van...alakul ez. Bár kicsit furcsa, hogy neofasiszta legyen egy cigány, aki héber neveket adott a pulyáinak. Előbb vagy utóbb nagy sírás lesz, meg agonizálás. Nem fognak ezek minket megszállni. Ha meg is szállnak minket, inkább ők, mint a koszos muszkák vagy a tolvaj oláhok. Legalább egy ideig abba maradna a mutyizás. Nem landolna magánzsebekbe a nemzeti vagyon.
volvós
"...Kedves fideszdroidok, összeesküvéselmélet-hívők, egyéb rendű és rangú sötét mélymagyarok! A neofasiszta diktátor jelző nem költői túlzás. Nem hülyeség. Nem heccelés..."

Na fidesz-fanok: Nick és név nélkül :
Várjuk a további kommenteket, ha
reálisan gondolkodtok !!!
human
@Fradigege: "Erőt, egészséget. Dicsértessék a Jézus Krisztus. Mit tudom én, ki van itt." - mondta Hofi annak idején. Orbán is belezavarodott már a pávatáncba, amit az újnácik felé, a keresztények felé, a kapitalisták felé, a kommunisták felé lejt.
Toby
@szaboria1: Ezek nem a "mi külügyi embereink" hanem szarházi, tetves férgek, akik úgy összekuszálták az ország nemzetközi kapcsolatait - különösen a szövetségieket - hogy lassan indulhat a Mohács II. projekt !
papa.49
Azt tudomásul kell venni ha valaki néven nevezi azt amiről beszél, főleg ha nem diplomata, azon nem kell megsértődni, elég szomorú, hogy a magyar ME. ilyen jelzőkkel illethető, másrészről,a régi mondás most is igaz, ,,ha valaki kurvának áll, ne csodálkozzon ha meg baxák,,!!!
Ennek a hazugovicsnak már lassan annyi mozgástere nem marad hogy megforduljon, persze ő saját maga navigálta bele magát a csőbe, egészségére, a baj csak az hogy a gazdasági hátrányokat az ország népének kell elviselni, mert ő természetesen a bukás után sisteregve elhúzza a csíkot...
bencemacska
@36:
Szerintem vedd figyelembe a mi mai külügyminiszterünknek a republikánus elnökjelölő kongresszuson mondott MCCaint dicsérő szavait! Ő akkor azt jövendölte és remélte, hogy Amerikának - mára - republikánus elnöke lesz!
bencemacska
McCain-nek ez a mondata csak a demokratáknak szólt. Honnan tudja a Fidesz, hogy ezt az inget fel kell venni?!
Visszanyalt a fagylalt??? Talán azért fáj jobban, mint Obama vagy Klinton kritikája?
senkifia68
El vagytok ti szállva magatoktól kedveseim mind!
Hurrá! Kurva jó! Lebaszták az Orbánt!!!

De a hír háttérbe belesunyított valamelyikőtök? Mert ha nem, hát nosza!!!
Az, hogyMcCain miként jellemezte Orbánt, ÉS HOGY MILYEN KÖRNYEZETBEN, ÉS MIÉRT talán magyarázza a republikánusok mentalitását!
Évek óta ba..tatják Obamát, hogy küldjön amerikai katonákat (többet!!!) Irakba, Affganisztánba, no meg legutóbb Szíriába az Iszlám Állam ellen! Ezek a fasza, demokráciában felnőtt ironman-ek pénzzel, vagy fegyverrel maguk alá akarnak gyűrni mindet és mindenkit!
A gond e tekintetben az, hogy már a részletekkel sem törődnek, minek finomítani az olajat, ha ég az nyersen is! Nos! Valahogy így robbant ki mindkét világháború,
Mindenkinek a figyelmébe ajálanám J.F. Kennedy-t etalonként!
És akkor lehet fasisztázni, meg neonácizni bárkit, aki nem dől meg az amerikai érdekeknek. Pedig az USA van olyan gazdag és erős, hogy mosolyogva felvásárolhatná a világot!!
Ha nem hát, nem! Előbb utóbb eljön az Armageddon. Aztán a történteket megbeszéljük odaát! Mert az igazság ott van! :-D
m.macskosz
@senkifia68: "Pedig az USA van olyan gazdag és erős, hogy mosolyogva felvásárolhatná a világot!! "

Én nem így hallottam.
bundi
@senkifia68: csak egy kérdés...nem ezek azok akik a jobb közepet alkotják ott? A nem demokraták? És már őket is a gyurcsánybajnai irányítja? Hogy is van ez? Már a konzervatívok is az ellenség?
Vizual
@senkifia68: talán örökbe kéne fogadnia Amerikának Magyarországot ? Miért. Mert egy vezetésképtelen kormánya és egy rátarti miniszterelnöke van. ? A magyar érdek Eura közepén az lett volna, hogy egy jól működő keletről és nyugatról respektált vezetéssel a gazdaságot égi magasságokba emelje. Mert bizony mindennek a közepén vagyunk. Addig amig elő nem veszik az elektromos jelző rendszert Ausztriánál és ide nem hozzák Ruandából a felszedett millionyi taposóaknát. DE azt hiszem hogy mi már nagyon kiestünk mindenből. Pusztaság lesz a magyar. Már értem miért kellet a pusztai kertészkedés a balkonon. nem mondom mert az már úszítás. Kennedyt emlegeted ? Hát akkor emlegesd az amerikaiakat is akik mellé álltak és azt kérdezték mit vár a haza. Hát nem is tudom. Itt mi hallatszik ? Lenyúlták...És álljak a hazám mellé , E mellé ami most itt folyik ? Lopjak én is ? Ezt kivánja a haza. Nemár.
bundi
@senkifia68: egyébként olvastad két héttel ezelőtt mit mondott lánczi... Akkoriban a demokraták voltak a mumusok és a republikánusok a barátok... Vagy emlékszel rá hogy a viktor hősnek tartotta mckaine-t...
senkifia68
@bundi: A véleményem az, hogy mióta a NAV ügy bedurrant, össze-vissza beszél mindenki!
Az egyrésze tövig benyalna bármelyik amerikainak csak valaki mondjon már valami szépet rólunk, egy másik meg keménykedne egy harmadik le se tojja ami történik, de azt hiszem sokkal többen vagyunk, akik csak sejtik, hogy itt nem Orbánról és nem a NAV-ról van szó. S e tekintetben az a véleményem, hogy (idézzem a klasszikust) ELKURTUK! NEM KICSIT, NAGYON.
De a vélemények alakításánál azért nem ártana figyelembe venni azt sem, hogy (és már ezt is sokszor leírtam), hogy meteorológiailag, hidrológiailag, geológiailag, biológiailag. és ...lag, Magyarország a mennyország kapujában fekszik. Geopolitikailag, hadászatilag viszont a pokol tornácán!
Nem tudunk sem gazdaságilag, sem politikailag függetlenek maradni, ha a nagyok összecsapnak. De észre kellene venni azt is, hogy nagyon nagy szerepünk van az egyensúly fenntartásában, s e tekintetben nem csak megengedhető,hanem elvárható, sőt kötelező, a konfliktusok felvállalása. De hiszen erről szólt 1948-1956-1990 is!
Sajnálom fiúk, de azt kell mondjam, hogy mi nem csak a mérleg nyelve vagyunk, hanem a talaj a mérleg alatt, hogy merre billen rajtunk is múlik, s hogy az jó vagy rossz nekünk, hát ebben kellene végre "dűlőre jutnunk"
kun
Teljesen egyetértek, McCain szenatort a CIA tájékoztatta a magyarországi helyzetröl, a CIA-t viszont a magyar kollaboránsok. Tiszta sor!
Vizual
@kun: Kollaboránsok ? Egyszerű ember vagy Kun. Nem bűn, csak ne beszélj hülyeségeket.
tivoli
@m.macskosz: Azt Simon Peresz mondta Magyarországról.
Törölt felhasználó
Viktor-t ezek után tényleg egy diktátornak címkézte be a világ külföldön. itthon elveszti a szavazóit, a tőkét(simicska), a mozgositását (bencsik, békamenet) . Azt hiszem már nem csak repedezik a fidesz, hanem omladozik...
kun
@Vizual: A szives figyelmedbe ajánlom Graham Green angol iró Havannai emberünk c. örökérvényü könyvét a titkosszolgálatok müködéséröl, a világ bármely országában. Az amerikaiak nem pancserok, ismerik a szakmát: ezt igy kell csinálni.
Nil
aki ismeri hitler életét, teveit az nagyon jól látja a hasonlóságot ov tettei és hitler között
aki nem emlékszik az meg nézzen meg pár filmet a youtubon - van fenn elég
még a taktikája is ugyanaz amivel megvezeti a népet - vajon honnan vette?
az egyik haverja meg pont olyan mint hitler propagandafőnöke
hetöndöe
Nem zörög a haraszt,ha nem rázza a paraszt.:-)))
tivoli
@Nil: ma, 20:01
Szerintem mégse, mert Hitler nem csípte a zsidókat.
Desischado
Én is remélem, hogy addig jönnek a sallerok mindenfelől, míg bele nem buknak! Csak ne mi szívjunk ezért is!
dzurinda
Az a baj, hogy ezt nagyon jól el tudja itthon adni a Fidesz, "már megint támadnak minket" címszóval. Az egyetlen remény, hogy a 2 millió emberből, akik valamilyen oknál fogva még támogatják a Fideszt, pár százezer ember végre nem hiszi el, hogy a fekete valójában fehér, és eltávolodik a Fidesztől. Ez, és egy erős ellenzék (mindegy, hogy jobboldali, vagy baloldali, úgy sincs normális jobb-és baloldal ma Magyarországon) megjelenése jelentheti a megújulást.
Vizual
@kun: Hogyan Kun ? Ennyre benne vagy a hírszerzésben. No mesélj valamit a kollaboránsokról. Pld. akik a Kádár rendszer alatt a BND-k dolgoztak. Azok mik voltak ? Hazafiak vagy kollaboránsok. Mert kivétel nélkül mindegyik leülte a rendszerváltás után azt az időt amit azért kaptak mert a BND-k vagy CIA nak dolgoztak és amit kaptak érte. Ezt egy szépirodalmi könyvvel össze hasonlítani, ...tartom a véleményem az előzőt. !
nemjoezigy
Megoldás: akit érint, akit sért az amerikai beszólás, annak harci felszerelésbe bújás, repülőre, hajóra szállás és irány Amerika!
Támadják meg Amerikát, védjék meg az érdekeiket, élükön orbán, hende, lázár, rogán, simicska, szijjártó, gulyás hoppál, kósa, kövér, lezsák, zsigó, tuzson, túri, selmeczi, papcsák, németek, navracsics, kiegészítve egykét felejthető, sokat ártó kdnp-sel: harrach, semjén, rétvári, rubovszki, simicskó, soltész, latorcai, hogy csak néhányat említsek. Így egy szakasszal biztos kemények tudnak lenni, a pénzük (a mi pénzünk) meg van hozzá.
nemjoezigy
Ja és ha ezt egy honpolgár mondja, akkor nagy valószínűséggel elviszi a tek.
mate03
@zsaltiz: Tévedsz haver! Egyre többen! Már a CÖF-nek sem tetszik Orbán ámokfutása! Sok ember mondja lehajtott fejjel ,hogy nagyot tévedtem mikor megbíztam a Felcsúti patkányban! Te meg ha úgy gondolod,csak bégess tovább! Mindenkinek tiszteletben tartom a mániáját!
bakegya
@kun: ez így van-nem véletlenül volt érdekes a csíkszentmihályi féle agykurkászáson se gyűrődni annó!
Aszellemi fogyatékot persze egyszerűbb pálesszal kezelni-ha a rehabra költést egyenesbe le lehet nyúlni-már a látenciára se kell adni.Na ezt járathatja fidess vicctor csúcsra!-mélymagyarjainknak,... köszönjük!
bra048
Nagyon sok komolynak mondott értelmiségivel beszélgettem ezekről a dolgokról.
Általában az a véleményük, hogy addig nincs diktatúra, amíg az embereket nem viszi
el véleményükért a "fekete pobjeda". Álláspontom szerint nem ez a meghatározó, hanem az egyes emberek különböző lehetőségei az életre. Ez a terület az, amit a
Fidesz rendszere teljesen szétzúzott és megtámogatott egy ál Legfőbb Ügyésszel, aki
csak a Fideszt ért sérelmek esetében emel vádat politikai ügyekben. Itt van például a
felcsúti juhász esete a halállal, amit teljesen megtorlatlanul hagy saját érdekében a
NER rendszer. Márpedig az az ország, ahol az emberek élete ilyen keveset ér, az nem
lehet demokrácia !
tivoli
@nemjoezigy: ma, 08:20
Kérdés, hogy beengedik-e őket? Ha meg igen, tartsák is ott, innen nem nagyon fognak hiányozni.
nyanya001
" „ A fasizmus ideológiája következetesen
hangoztatja az állam elsődlegességének elvét. Benito Mussolini és Adolf Hitler egyaránt maguk személyesítették meg az államot
és ennek alapján megkérdőjelezhetetlen hatalmat igényeltek és gyakoroltak. A fasizmus bizonyos elméleteket és terminológiát a szocializmustól kölcsönzött, de azzal ellentétben az emberi társadalmon belüli fő ellentéteket nem az osztályok között találta meg, hanem a nemzetek és az emberi „fajok” között. A gazdasági életben a vegyes gazdaság mellett szállt síkra, amelyben jelentős állami tulajdon és állami beavatkozás mellett nagy teret kapott a nemzeti tőke, beleértve a nagytőkét is. A nemzetgazdaságban az önellátásra és a függetlenségre helyezték a hangsúlyt, ehhez igénybe vették a protekcionizmus eszközeit is….”

Ennyire egyszerű és igaz !

Idéztem a Wikipédiából !
bencemacska
@bra048: ma, 12:26

Sokban egyetértek veled!

Mi jogon lehet azt elvárni, hogy egy XXI. szd-i diktatúra ugyanolyan legyen, mint a XX. századi? Ez egy XXI. századi diktatúra!!!
Ma azt jelenti az internet szabályozása megfizethetetlen adókkal, mint a 18. században a nyomdagépek működtetésének akadályozása!
Amennyit változott az adat és hírforgalom technikája és technológiája, kb. annyit változott a terrorizmus módszertana!!!
bencemacska
@nyanya001: ma, 12:49

McCain jól fogalmazott, nem fasisztának, hanem NEOfasisztának nevezte a M.o- kiépülőben levő rendszert!
Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba!
senkifia68
@nyanya001: Igaz! És még nagyon sok más, például a szocializmus, a kommunizmus és totális állakapitalist imperialisat ...ista...ista... (Hoffiy)
Tök mindegy, hogy a hülyeség alátámasztására mely végbéltermék éppen a legalkalmasabb, de!!!
Azt a tanulmányt próbáld már ide ollózni, amely arról szól miszerint a társadalomnak és benne az egyes embernek vajon mi nyújthatja a védelmet a PIACNAK mosdott pénzügyi, gazdasági terrorizmus ellen? Vajon kinek a feladata az ország, a nemzet érdekeinek védelme? Vagy azt is kiszervezzük örző védő gittegyletekbe? Vagy! A törvényalkotás vajon a multik hatásköre? Mert tavaly pl. az EU-ban ebből fakadóan robbant a kommunikációs bomba. Egy belső bizottsági tanulmány az egyes országokban mérhető szabdság és emberi jogok tekintetéban a multik álta készített értékelésre alapult!
Igen az államnak elsődleges feladata (és ezért a legfontosabb), hogy amikor kell ott legyen! Akkor is ha ez adott esetben más érdekeket érint, sért
kamazuka
Ha ezt Charlie Chaplin megérhette volna!
kukac50
Az igazságot fáj Orbánnak meghallani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.