Remek kommentárt írt a 444.hu-n Erdélyi Péter a Kocsis-féle drogteszt tervezett bevezetése kapcsán.

A szerző szerint a Fidesz kommunikációs igazgatójának javaslata jól illik abba a cinikus politikába, ahol a közösség érdekénél a megszerezhető népszerűség jóval fontosabb szempont. De ennél is szomorúbb, hogy a Fidesz által épített állam, láthatóan tényleg nem akarja békén hagyni a polgárait, és olyan ellenőrzési rutinokat akar bevezetni, amilyenek csak a világ legnyomorultabb országaiban vannak.

Az államnak békén kéne hagynia a polgárait

Azokban az országokban, amiket civilizált emberek irányítanak, nagyon régi alapelv, hogy a polgárok jogait csak jó okkal korlátozhatja az állam.

Nem zárható senki börtönbe, csak egy megfelelő bírósági eljárás után. A rendőrség nem mehet be csak úgy bárki lakásába átkutatni a szekrényeit, csak ha az alaposan gyanúsítható valamilyen bűncselekménnyel, és a bíró vagy ügyész a rendőröknek a házkutatásra külön engedélyt adott.

A világ legnyomorultabb országai azok, ahol nincsenek ilyen garanciák, mert ott a polgárok teljesen kiszolgáltatottak azoknak, akik a hatalmat birtokolják.

A drogteszt az olyan, mint a házkutatás. Talán még olyanabb, mert nem az ember lakását kutatják át, hanem a testét. Az állam ezt is csak akkor teheti meg, ha jó oka van rá, mert a közösség érdeke megkívánja.

Az, hogy valaki cikkeket ír, vagy éppen 13 éves, még nem elég jó ok arra, hogy az állam belemásszon a magánéletébe.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Orbán és a büdös Fidesz mindent és mindenkit uralni szeretne.
Ekkor érzik magukat biztonságban.
Igazi állampárt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Orbán és a büdös Fidesz mindent és mindenkit uralni szeretne.
Ekkor érzik magukat biztonságban.
Igazi állampárt.
bencemacska
Nagyon sok gyógyszer kábítószer tartalmú! Ilyenkor a teszt előtt vagy után kell beszerezni az orvosi igazolást?
Javaslom az orvosoknak a recept mellé mindjárt kiadni az igazolást is!
qxy
eleve rossz a cím kedves Magyarok.
Az államnak békén kéne hagynia a polgárait???
Nem.A polgároknak kellene zaklatni ezaket a Patkányokat amíg el nem huzzák a belüket az országból.
nemjoezigy
"ahol a közösség érdekénél a megszerezhető népszerűség jóval fontosabb szempont." Az idézetben jelzett népszerűség sem jönne be, mert még a fideszkdnp hívők, sem annyira hülyék, hogy ezt elhiggyék. Szakmaiatlan, óriási apparátus kellene hozzá az egészségügyből, (most sincs elég személyzet), óriási költség (most sincs elég pénz az eü-ben), személyiségjogot* sért, (persze ez a fideszkdnp kormányt nem érdekli), az ajánlott szűrésekre sincs meg a lehetőség, soroljam még?
Jogilag, hogy állná meg a helyét, hogy mert mindenki potenciális kábítószer fogyasztó (lehet), ezért mindenkit szűrnek. Mikor? Milyen ütemben? Rá lehet készülni? Meglepetéééés:-)
Vagy ami még lehet az ötlet mögött, hogy ez az agyament megint szerepelni akart, valamiről el akarja terelni a figyelmet.

De mondhatnánk nincs semmi gond, mert a vezír is ígérgetett pl.:
19. intézkedés: havi bruttó 2 millió forint fizetési plafon bevezetése az állami költségvetési szférában, beleértve ebbe a Nemzeti Bankot is. [...] Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt, esetenként 7 millió forintos fizetések is” – jelentette ki Orbán Viktor az országgyűlésben 2010. június 8-án."
mégse lett belőle bármi is, ugyanúgy gazdagodnak, megvesztegetődnek, lenyúlnak, visszaélnek.
Persze ezt is meg lehet magyarázni, és meg is tette az orbán: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek.
Tudjuk, érezzük, az még rosszabb.

Fideszesek ébredjetek!
volvós
A cím melletti kép emlékeztet egy kórházi detoxikáló
" várótermére "...Delírium tremens !! A folytatás
értem, de ííííígy ???
silber13
Az a kis kép a cím mellett valóban hátborzongató. A valós énjét mutatja a torz grimaszba torzult arc, a dölyfös, útálkozó, semmit meg nem látó nézés, stb. stb Néró lehetett ilyen, mikor Rómát felgyújtatta.Egy hungarofób elmebeteg nézése.
volvós
@miazavalami: Az agymosottaknak GYÖNYÖRÜ, a fene az ízlésüket !!
Boszi27
@qxy: Biztos vagyok benne, hogy az összes ellenzéki képviselőnél szermaradványokat fognak kimutatni! A kormánypártiak drog nélkül is olyan ötletekkel állnak elő, hogy kétségbe vonható a mentális egészségük. Inkább pszicho-vizsgálatot rendelnék el, azoknál akikiképviselő-jelöltnek jelentkeznek+IQ-teszt+ alkalmasság-teszt. Minimum beszélni tudjon, +szak-minisztérumoknál az összes alkalmazottra szakmai végzettség idegennyelv vizsgával. Itt már mindenki ért mindenhez, így olyan hülyeségeket beszélnek, mont pl. L. Simon, Kósa, stb.
human
Aha. És majd a 444.hu, az átlátszó.hu, ellenzéki aktivisták tagjai közt véletlen találnak is majd drogosokat. Egy kis por maradvány itt, egy kis növényi származék ott és máris el elehet némítani az ellenzéket.
Rózsika Hatházi
A faszfej politikusoknak, pedig kötelezővé kellene tenni a fitymaszűkület vizsgálatot.
human
@human: Csak azért feltételezek ilyen aljas szándékot a fidesz részéről, mert mikor az Éhségmenet úton volt és hólapátot adtak a kezükbe, hogy Nesztek van itt munka még volt pofájuk alkoholos teával kínálni őket majd szondáztatni.
köhögő bolha
Az ország új államformája,népstadion,a miniszterelnöke,kokeró!
bencemacska
Gratulálok a szerkesztőnek a képválasztáshoz!
bencemacska
@human: Igazad van az rendelte el a szondáztatást - és ő biztosította a teát is - aki a lapátba kapaszkodott!
Mint az alpolgármester, aki a "sátort tartotta meg" a szélcsendben!
qxy
@Boszi27: Tudod ezeket a papirokat mind, be lehet szerezni ha van elég pénzed. Már eleve az oktatás szar. Na tisztelet azoknak a tanároknak akik szivén viselik a gyermekek tudását. De amikor a 16 , 18 éves gyermek, nem tudja le olvasni az óráról hány óra mert mutatója van az órának és nem számok vannak, és nem tudja egy tucatba hány zokni van és mi az a 220 wolt, tudom nem ezek kellenek, nem fontosak, de ha ezt sem tudja a gyerek, . akkor szarnak a tanárok is az oktatásra. lényeg,- Le adtam az anyagot, és ki mentem a teremből.Kellene egy év gyakorlat, de kinél legyen a gyakorlat? mert legalább az értsen hozzá.de van ilyen? Ha volna, akkornem itt tartana az ország és minden pénz meg lenne az állam kasszába és mindenpolitikus becsületes lenne mert szivén viseli az állam sorsát. de , ez valahogy nem így van Vagyis,?? Lószar az egész.
human
@bencemacska: Megalázó volt még a molinó amivel az éhségmenetet fogadták Pesten. De volt olyan fideszes polgi, aki egy kosár kaját vitt oda nekik, hogy "Éhesek vagytok? Tessék itt van.". Jellemző sokukra ez a gondolkodásmód. Nem halat, hanem hálót kell adni annak aki éhezik. És útközben a hidegben kellett megtudniuk, hogy az egyik településen ahol szállásuk lett lebeszélve közben nemkívánatosnak minősítették őket. Így próbálták megtörni a kitartásukat.
szandokan
@human: Emlékszel, pár éve éppen a HÍR tv munkatársának a kocsijába csempésztek drogot (na kicsodák is?). Szóval várjunk még egy cseppet az ítélkezéssel.
human
@szandokan: Tényleg. Azzal az üggyel mi lett? Sem a hírtévé nem beszélt többet róla, sem az ellenzék. Kiegyeztek volna valamiben?
bencemacska
@human: ma, 13:05

Nálad az igazság ebben a témában! Bírósági ítéletről nem tudok én sem! A fröcskölt sár mindkét félen ott maradt!
bencemacska
@human: ma, 12:51

Nem tudom melyik molinóra gondolsz, mert én nem voltam kint a város határnál, csak a második megállónál.(Kerepesi út - Keresztúri út sarok). Ott nem volt semmi probléma.
A kaját attól függően fogadták, ki adta és mit. (Emlékszem a szalonnás kosárra!)
Nekem azt mondták - Facebook-on keresztül - hogy gyümölcsnek és üdítőnek örülnének! Volt egy kísérő kocsijuk, ott gyűjtötték. Gondolom, amikor megálltak, akkor. akinek kellett, vett belőle.
Yoda69
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
13-15 ezer forintba kerül egy-egy nyálmintás vizsgálat !
Van itt mindenre pénz, csak arra nincs amire kellene !
Toby
Hej, visszatérnek a szép emlékű ÁVH-s időszakok, csak a (orbán)kor szellemének megfelelően, másként hívják. Elindul a "mindent tudjon meg a szomszédjáról és jelentse a párt öklének " c. nemzeti mozgalmak, de szép is volt, istenem...22 órakor kapuzárás, ha utána érkeztél, akor fel kellett vcsengetni a házfelügyelőt ( tömbmegbizottat) hogy beengedkjen, de egyben jegyezte is, ki, mikor, kivel érkezett...mert ahogy azt Félix Edmundovics Dzserzsinszkíj, a CSEKA megalapítója is jól észrevette: "bizalom plusz ellenőrzés" az élet sója !
tivoli
@Toby: ma, 15:00
A kapuzárásnak is volt előnye. Nyugodtan aludhattak a lakók este 10-től reggel 6-ig.
picike
"Az államnak békén kéne hagynia a polgárait"= a bárányok hallgatnak
Toby
@tivoli: Vagy nem ! Mert a kapuzárak tucatkukccsal működtek, vagy a földszinti lakások ablakain sem volt rácsozat.
Szimba
Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket – és a fideszesek megkérdőjelezhető vagyonosodásával kapcsolatos híreket
Szerinte érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt – szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres vagyonosodási kontrollt
Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt - szerintem – így a választott politikusokra és 0-tól év közti gyerekeikre és minden rokonára vonatkozhatna az évenkénti kötelező vagyonosodási kontroll
szandokan
@pbalage: Szerintem nem is írtál ennél a cikknél, hogy bármivel is megvárakoztathattalak volna, hacsak nem te vagy Human is, meg még ki tudja. Tahó.
szandokan
@human: Ha jól tudom, nem lett belőle semmi, bizonyítékok híján. Mindenesetre valószínű, hogy nem saját magának rakta be az autóba.
szandokan
@Yoda69: Nem én tehetek arról, hogy neked semelyik rendszer nem volt megfelelő, és inkább kimentél külföldre. Ha ott érzed jól magad, ott keresel jól (azért ne feledjük, a rendszerváltás óta mindenki előtt ott van a lehetőség), akkor minek panaszkodsz?
szandokan
@tivoli: Ha valamit visszahoznék a régi rendszerből, az a rend és a fegyelem volna. Nem hangoskodna meg üvöltözne artikulátlanul, részegen senki este 10 után, és a gyerek sem verhetné meg a tanárt. Ezt hozta magával a az SZDSZ féle liberalizmus.
Senara
@human: magyarnarancs.hu/belpol/hazugsag-steksz-sutopor-79366 Baráth az akció napján 14 órakor ismét találkozott Kisberkkel, akivel arról is megállapodott, hogy nyitva hagyják számára mindkét kocsi ajtaját. Baráth a Nyugati pályaudvar melletti török étteremben sérelmezte Kisberknek, hogy keresték a rendőrök, az újságíró azonban állította, sem ő, sem Krakkó nem fordult a rendőrséghez. Baráth ezt követően tájékoztatja Helmeczyt arról, hogy az akciót este végrehajtja. Részlet Baráth kihallgatásából, elfogása után: "Ön tisztában volt azzal, hogy 20-20 gramm kokaint kell beletenni a két autóba úgy, hogy közben tudja: a HírTv munkatársai erről felvételt fognak készíteni, sőt felhívták magát a BRFK-ról, hogy a holnapi napon be kell mennie ebben az ügyben kihallgatásra, ennek ellenére a mai napon odament a két autóhoz? - Baráth: Igen, a pénz az nagy úr. Mindkét oldalról másfél millió forintot kaptam volna.
izo
@human: Az igazi pofátlanság az volt , hogy Simon a fél milliárdjával éhségmenetelt!
human
@bencemacska: Ez volt a Kossuth térre kifeszítve "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!".
propeller.hu/itthon/2619980-koszontjuk-szoci-hatalomehseg-menetet
human
@szandokan: Olvasd el @Senara: válaszát. A cikkből pedig kiderül, hogy az áldrogdiler hamarabb beszélt a hír-tvsekkel, mint a másik oldallal. Szerintem a két oldal kiegyezett, hogy mindkét oldal sáros az ügyben és jobb nem forszírozni a dolgot. Az ügyészség legalábbis nem volt hajlandó tovább foglalkozni az üggyel.
bencemacska
@human: ma, 17:26

Igazad van emlékszem rá, de az a Kossuth téren volt, egyértelműen Fidesz tevékenység!
Én nem mentem el odáig, mert a férjem beteg volt, és kérte, hogy siessek haza!
De civilek és ellenzéki pártok fogadták őket a városhatáron, és ott rendben volt minden!

Ahol én voltam ott találkozott a miskolci, meg valamelyik déli irányból jövő csoport!
JAJMÁR
Egyrészt túlavatkozik az állam a magánéletekbe, de vannak akiknél az alapos gyanú nem elég, hogy ügy legyen. Érdekes lenne egy politikusi drogteszt, mert biztos kimutatnál, hogy a fides-kdnp tiszta, hát ezért is gondolom én, hogy hiteles is lenne :)
kamazuka
Rendszeresen drogozom!Amit kábításként a politikától kapok nap mint attól,úgy kiütődöm,hogy órákig nem tudok eszmélni!
karma1
@tivoli: 15.22.-re: De csak ennyi!!! Es ez sem volt ingyen, mert a hazmesternek kellett adni penzt, ha 10 utan jottel haza.

na bumm, mostmeg vannak a kaputelefonok, na es?...:o)))
csetere
@human: Rohadt szemétség volt valóban, mert én kimentem, és minden tiszteletem az övék. Olyan hideg volt, hogy a végén alig tudtam haza indulni. Sokan voltak akik várták őket itt Pesten, de a tv csak a legszélén állókat mutatta, mintha kevesen lennének.Szégyen, hogy ilyen megtörténhet ebben az országban.
csetere
@human: Szerintem saját maguk tették bele, hogy legyen témájuk, mert normális ember már nem nagyon áll szóba velük.
csetere
@bencemacska: Mire ideérkeztek, már valakik leszedték. Lehet, hogy a jelenlegi ellenzék két általam ismert tagja volt, akik kijöttek a parlamentből.
tivoli
@karma1: ma, 21:19
Már az is visszatartó erő lehetett :-))
mariaberta
És szerintetek ezt az országot CIVILIZÁLT EMBEREK kormányozzák?
Desischado
@mariaberta: S nem civilizáltak, se nem emberek!!!

És én már nagyon unom, hogy a rabló banda mindenbe beleugat! Mit csináljak, és például a vasárnapi nyitvatartás! Mikor takarodnak már el a pokolba, ahová valók! Az ördögök tárt karokkal - és üstökkel - várják őket!
Yoda69
@szandokan: Tevedsz, nekem megfelelo a demokracia, es a liberalizmus. Nem emiatt mentem kulfoldre dolgozni, hanem a kedvezobb anyagi feltetelek miatt.
Ha nem latod hogy az orban rendszer hova vezet, akkor vagy vak vagy, vagy lehetetlenul agymosott.
Desischado
@Yoda69: Yoda, teljesen igazad van! Minden épeszű ember látja, és érzi, miféle pokoli kanossza járást kell kiállnunk emiatt a nyomorult banda miatt! De vannak, akik nem foglalkoznak vele, mert ők jól élnek. A sok nyomorult ember, és az ország állapota meg nem érdekli őket. Hiába beszélsz, felesleges.
Yoda69
@Desischado: Jol latod, es en pontoson ezert irok ide, mert szivemen viselem hazam sorsat. Ez a max amit tehetek, plusz 4 evente elmegyek szavazni, ami szinten nem egyszeru, mert ezt is megnehezitette a fideSS a kulfoldon eloknek. Sajnos valoban nagyon sokan vannak ugy vele, hogy mar jol elnek akkor nem foglalkoznak vele mi tortenik az orszagban. Pedig ez nagyon rossz hozzaallas, mert magyarkent szembesulunk az ilyen magatartas negativ kovetkezmenyeivel. A kornyezetemben is sok magyar van aki meg csak szavazni se megy el (odahaza sajna meg tobb), es ezert tudjak a szandokan felek eletben tartani ezt a maffia kormanyt.
kkalman
Ugyanúgy meg akarják alázni a 12-18 éveseket, ahogy a rokkantakat. Elméletük szerint minden tinédzser korú drogod, a rokkantak mind csalók.
Aljasok ezek egytől egyig.
bakegya
Egy kocsis a sok közül-feltalálta és kőbe is véseti A FIDESS NEMZETI MAGYAR EBOLÁT-VÉRÜNKET ÉS VIZELETÜNKET KÖTELEZŐ ADNI ÉRTE-szakszerű emberjogi teljesítmény mondhatom...korra nemre való tekintet nélkül...ócsó megoldás...mondhatni fidess hungary-kummmmmm...
mate03
@Boszi27: Na ne viccelj!Szakmai végzettség ? Nyelv vizsga? Minek? Egy jobb cégnél senkitől nem kérnek ,nyel vizsga papírt! Csak attól a perctől ahogy beléptél az ajtón ,nem beszélnek Magyarul! Vagy beszéled a nyelvet papír nélkül,vagy ellehet ballagni a papírral együtt!
Boszi27
@qxy: Tudom, hogy be lehet szerezni jó pénzért a bizonyítványokat, viszont a valódiságukat is lehet bizonyítani. A nyelvvizsga a legegyszerűbb: egyrészt nem is kell, (mondjuk mostanában szerzett diplomához igen), mert egy idegen-nyelvi interjún azonnal kiderül van-e nyelvtudás!
Boszi27
@mate03: Akármilyen cégnél a bizonyítványok, vagy annak másolatai kellenek, a nyelvvizsga dokumentumai a diploma kiadásához kell. Egyébként a pályázati kiírásban általában az szerepel, hogy milyen szintű idegennyelv tudás szükséges az állás betöltéséhez: pl. középfokú, kommunikációs szintű német+ angol előny. Nyelvvizsga bizi valóban nem szükséges.
rugacs
Érdekes hozzáállás: a drogozás az állampolgárok alapvető joga. A drog birtoklása és fogyasztása nem törvénybe ütköző cselekedet.
Hollandiában cimbi, Hollandiában!
Ez itt Magyarország, ha még a drogos agyaddal nem vetted volna észre! És a környező országokban is tiltólistán van a drog fogyasztása és birtoklása!
"A világ legnyomorultabb országai azok, ahol nincsenek ilyen garanciák," ott a kutyát sem érdekli, hogy hülyére iszod magad vagy droggal pusztítod ki az agysejtjeidet. Mint írásodból kiderül, téged ez nem érint, mert ezeken már rég túl vagy... :-))
rugacs
@mariaberta: És aki a drogozást normális dolognak tartja, az civilizált polgár?
rugacs
@Desischado: "Minden épeszű ember látja, és érzi,"
A lelki nyomoroncok, a drogos mámorban élők, a skizofrének, a bolondok és a primitívek mind-mind épeszűnek tartja magát, sosem ismerné be a baját, és folyamatosan hangoztatja normálisságát!! :-D
brutus
IDIOTAK ! Latjak a falat maguk elött es ahelyett hogy fekeznenek, inkabb gazt adnak ezerrel a barmok !!!
Se baj, igy leröviditik a szenvedesünket...
mariaberta
@rugacs: Talán arról kellene elsősorban gondoskodni, mondjuk Pintér elvtárs gárdájának, hogy ne kerüljön be drog az országba, másodsorban pedig, hogy ne lehessen vadkender és egyéb származékokat termeszteni.
Mindjárt megoldódna a fogyasztás is, mert ami nincs, azt nem lehet fogyasztani.
rugacs
@mariaberta: Igaz! Van olyan ország, ahol ezt már sikerült (nem 100, de) legalább magas %-os arányban megoldani?
Mondjuk azokban az országokban, amikkel oly szívesen szoktak bennünket más téren is összehasonlítani: Amerika, Németország, Anglia?

Mert ahhoz, hogy ne kerüljön be drog az országba, úgy lehet gondoskodni, hogy visszaállítják a határokon az ellenőrzéseket, amivel brutálisan lelassítják az átmenő forgalmat és akkor majd az lesz a probléma forrása!
A termesztés ellenőrzése pedig házkutatásokkal jár, ami ellen a fent említett cikkíró már most háborog!!
"A rendőrség nem mehet be csak úgy bárki lakásába átkutatni a szekrényeit"
"csak ha az alaposan gyanúsítható valamilyen bűncselekménnyel, és a bíró vagy ügyész a rendőröknek a házkutatásra külön engedélyt adott." Ehhez viszont alapos gyanú vagy tettenérés szükségeltetik!

Persze követelőzni meg jogokat követelni könnyebb, mint végig gondolni, mit és hogyan lehet!!!
mariaberta
És fentiekben elmondottak szerint a gyerekeket lehet vegzálni? Mert gondolom a 12 éves még gyermeknek számít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.