A korrupcióval szemben elért eddigi eredményeiket ismertették és a hivatali visszaélésekkel szembeni még hatékonyabb fellépésre tettek ígéretet állami és kormányzati igazságügyi szervezetek vezetői, az eseményen André Goodfriend is részt vett.

Polt Péter legfőbb ügyész a rendezvényt  megnyitó beszédében emlékeztetett: 2011. november 18-án az Állami Számvevőszék kezdeményezésére közös nyilatkozatot írtak alá az akkori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Legfőbb Ügyészség, az akkori Legfelsőbb Bíróság és az ÁSZ vezetői a korrupcióellenes harc hatékonyságának fokozása, eszköztárának bővítése, az intézmények korrupcióval szembeni ellenállóképességének összehangolt növelése érdekében. A nyilatkozathoz később csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal elnöke, valamint a belügyminiszter is. Ismertette azt is, az aláírók minden év végén találkozón számolnak be az elért eredményekről.

Goodfriend reagált Vida feljelentési hírére

A magyar kormány célkitűzése, hogy Magyarország a világ korrupcióval legkevésbé fertőzött országai között legyen – mondta ezt mér Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter a korrupciót korunk egyik kiemelkedően veszélyes társadalmi, szervezeti betegségének nevezte, ugyanakkor hangsúlyozta, a korrupcióval gyanúsítás, a híresztelés is kárt tud okozni szervezetnek, államnak és egyénnek egyaránt.

Az eseményen a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület tagjai is részt vettek. A találkozó után André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője újságírók kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy az elhangzottak többsége nagyon hasznos volt, a legjobb megoldásnak pedig azt tartaná – utalt Vida Ildikó NAV-elnök akcióira –, ha nem a médiában, hanem a létező hivatalos csatornákat felhasználva működhetnének együtt a korrupció elleni, közös érdeknek számító harcban. Arra kérdésre, hogy lehetséges-e szerinte, hogy bíróság elé áll, azt felelte: mindent elképzelhetőnek tart.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
" Pintér ugyan nem mondta ki Goodfriend nevét, de egyértelműen neki üzent, amikor azt mondta: nemcsak a korrupció, de az azzal való vádaskodás is károkat okozhat államnak, szervezeteknek és egyéneknek is. Vigyázni kell a karaktergyilkossággal, különösen, ha nemzetközi együttműködés keretében próbálkoznak ezzel - tette hozzá a belügyminiszter."
Bosszús Pintér, mert valaki megneszelte a csúnya üzelmeiket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Egyből mennyi korrupcióellenes rendezvény kezdett lenni...
tivoli
Végre valami fejlemény! Alakul már, még ha lassan is.
human
" Pintér ugyan nem mondta ki Goodfriend nevét, de egyértelműen neki üzent, amikor azt mondta: nemcsak a korrupció, de az azzal való vádaskodás is károkat okozhat államnak, szervezeteknek és egyéneknek is. Vigyázni kell a karaktergyilkossággal, különösen, ha nemzetközi együttműködés keretében próbálkoznak ezzel - tette hozzá a belügyminiszter."
Bosszús Pintér, mert valaki megneszelte a csúnya üzelmeiket.
tivoli
@human: ma, 14:23
Azért lássuk be, van Pintérnek némi igazsága. Majd most kiderül, mi a valós helyzet.
human
@tivoli: Remélem kiderül. De időhúzásért 11-es jár. Csak vízumért kellene Vidának folyamodnia és megismerhetné a vádakat ahogy mi is megismerhetnénk. Vajon ez elég lenne az ügyészségnek, hogy nyomozni kezdjen?
levarosbukta
@human: Goodfriend gatyája meg gondolom tele is lett! :) :) :)
bencemacska
@tivoli: ma, 14:35

Ha a Napi Gazdaság nem hozza nyilvánosságra, kuss van. Nem is tudunk róla!

Qui prodest???
tivoli
@human: ma, 14:39
Nem látom be, miért kellene Vidának vízum, ha egyszer nem akar Amerikába menni. Ha bajuk van vele, mondják meg kerek perec, és ne hivatkozzanak ilyen-olyan amerikai törvényre. Magyarországon vagyunk, magyar részvevőkkel, magyar üggyel, magyar törvényekkel legyen intézve a fennforgás. Én ezért kötöm az ebet a karóhoz. Ha bűnös, bizonyítsák be, ítéljék el, de ez a huzavona nemtelen. Mindenkire nézve. Főleg Amerikára.
bakegya
Mindent elképzelhetőnek tartok ezen ó-kos elképzelései után a fidess 2/3 FELELŐSSÉGGEL KEREKÍTETT MESEDÉLUTNJÁNAK ALAPJÁN.-
A Pintér,a Polt és a tudom is én kicsoda pedig meggyőzhette ezen alkalomból Amerikát is -nyiltan "beleállva"MEKKORA ERÉNNYEL KELL AZ ORBÁNKORMÁNYNAK ÉS ANNAK ADÓHATÓSÁGVEZETŐJÉNEK A KORRUPCIÓT VÉDENI ÉS SZOLGÁLNI!!!
Toby
Piszkosul küzdünk a korrupció ellen és ezt kisdobos becsületszavunkra kijelentjük, továbbá azt is kijelentjük, hogy ne lássuk a Csendes-óceánt, ha nem mondunk igazat és úgy égjen pofánkról a bőr, mint Schmitt Paulus von Álamfoeő igaz doktorija miatt az ővé !
Szögezte le Pintér-Corleone Alexander, az egyik jelentős keresztapa a maffia közgyűlésén !
human
@levarosbukta: Lehet, hogy ő is elutazik ijedtében nyaralni?
human
@coyote3: Állítólag az oroszoknál edződött. Egy minidiktatúra nyaralás neki.
human
@tivoli: Azért az túlzás, hogy a kormány nem tud semmit. Az amcsik szóltak már korábban Orbánnak, hogy baj van. 30 oldalt írtak az ügyekről. Gondolom ott neveket nem említettek, hisz nem akartak senkit megvádolni. A cél az volt, hogy megadják az esélyt a kormánynak a kivizsgálásra. Sokat vártak és nem láttak semmilyen lépést a kormány részéről. Pedig ingyenes korrupció ellenes felkészítést is felajánlottak. Mindez vezetett oda, hogy kénytelenek voltak a kitiltás eszközével élni azokkal szemben akik korrupcióban vettek részt.
jancsipapa
Azért nem reagált azonnal . Csak miután már jól kiröhögte magát...
szöszmösz
@tivoli: Pontosan tudja a kormány miről van szó, Nem ismerhetik be, mert mint a dominó borulna minden. Egyszerűbb eljátszatni az ártatlanul megvádolt áldozat szerepét. Mindenkit hülyének néznek itthon, azt gondolják akkor ez működik máshol is. Amerika minden alap nélkül, csúpán irigységből gyanúsítgat makulátlanokat. :)
perfekt
Rekeszizom gyulladást kap a röhögéstől:))
wagabund
Tényleg, ennek a nagy balhénak a Napi Gazdaság által közölt hír az oka..

még nem zárták be az újságot? hallatlan hanyagság...
tivoli
@szöszmösz: ma, 16:50
Ez az ügy egy sokszereplős játék annak ellenére, hogy a látszat Goodfriend és Vida Ildikó. El kell hinni, hogy most nagyon lázas háttérmunka folyik a legjobb jogi szakemberekkel. Szerintem a kiagyalók azt hitték, hogy a magyar fél rögtön seggre esik az ijedtségtől, s hogy nem így lett, valszeg ők sem tudják, hogyan tovább, hogy jól kijöjjenek a buliból. Van rá egy ötösöm, hogy nem fogunk semmit megtudni a valódi korrupció résztvevőiről, mert abban bőven benne van az amerikai üzleti fél is.
bencemacska
@wagabund: ma, 18:16

Hol élsz jóember? A kormányhű Századvég, kormányhű lapját?!
(Nyomtatott verzió!)
tivoli
@human: ma, 16:41
Mese habbal. A magyar kormánytól azt várták el, hogy gyakoroljon nyomást azokra a cégekre, akik a Bunge csoport üzleti ügyeire hátrányos hatással vannak.
Csizmás Kond
@human: " Mindez vezetett oda, hogy kénytelenek voltak a kitiltás eszközével élni azokkal szemben akik korrupcióban vettek részt."
Megmagyaráznád mit értesz a korrupcióban való részvételen ?
nyanya001
Sezlon latrostól nem kellene ?
Beperli Vida Ildikó az amerikai ügyvivőt – erősítette meg az Origónak a NAV-elnök ügyvédje, ám lehet, hogy a feljelentés kudarcra van ítélve. Futó Barnabás szerint a helyzet nem reménytelen. Elárulta azt is: Vida Ildikó ötmillió forint sérelemdíjat is követel az ügyvivőtől. Goodfriend reagált.
www.vg.hu/gazdasag/adozas/otmillios-serelemdijat-kovetel-vida-ildiko-goodfriendtol-440540
Hofipisti
Engem továbbra is az érdekel, ki a további öt kitiltott?
human
@Hofipisti: Nem tudom, hogy Vida hogy dolgozná fel, ha neki távoznia kellene, de az általa említett szintén kitiltott NAV tisztségviselőknek meg nem.
mekkelek
@tivoli: "Magyarországon vagyunk, magyar részvevőkkel, magyar üggyel, magyar törvényekkel legyen intézve a fennforgás."

Amerikából tiltották ki a slepp egy részét amerikai törvények alapján az ameriakaiak. Mi köze annak a magyar törvényekhez?
Megmondta az ürge, hogy a magyar félnek minden eszköz rendelkezésére áll hogy kivizsgálja az ügyet. Ez így is van, de sosem fog megtörténni - kitôl is várnánk, talán Pintértôl, Polttól vagy a Szájer feleségétôl? Inkább szappanoperát csinálnak belôle, mert nem akarják hogy az igazság kiderüljön. Ez már a kezdetektôl fogva teljesen nyilvánvaló volt a vezír és Vida hirtelen felszivódásával. Két hónap eltelt, azóta semmi, de arra talán elég idô volt a kényesebb iratokat el lehetett tüntetni (volt már erre példa ugyebár).
A korrupció tombol a legmagasabb szinten, a szemünk elôtt talicskázzák haza a pénzünket úgy, hogy fogalmuk sincs már mennyit tettek zsebre (lásd Mészáros épp elfelejtett milliárdja, Rogán, Szíjjártó, Kósa, Lázár stb. stb.). Miért az amerikaiaktól várjuk hogy oldják meg a "mi korrupciókat"?
human
@tivoli: Talán inkább pont a NAV volt aki olyan szolgáltatást nyújtott, hogy ha egy cég egy bizonyos alapítványnak befizet X összeget, akkor sorozatos adóvizsgálatokkal tönkreteszik a konkurenciát. Illetve a befizető cég szabadon csalhat áfát. Idővel mindez kiderül, hogy pontosan hogy zajlott és kik vettek benne részt. A kitiltott személy az usa szerint bizonyíthatóan részt vettek ilyenben. De még lehetnek további szereplők.
csetere
@Hofipisti: Engem szintén. Nagy kutya lehet, hogy hallgatnak. Inkább feláldozzák a hozzájuk szintén hűséges Vidát, tehát nagyon magasra vezetnek a szálak.
wagabund
@bencemacska: jólvanna...nem figyeltem...
Desischado
Szerintem is színjáték az egész! A vida miért nem kér vízumot? Mert NEM MER KÉRNI, MERT ONNANTÓL AZ AMERIKAIAKNAK NEM KELLENE TOVÁBB HALLGATNIUK, BORULNA AZ EGÉSZ KÁRTYAVÁR! Ezért sumákolnak ezerrel! De előbb utóbb kiderül az igazság, hiába akarják eltussolni! És engem is nagyon érdekelne, ki a másik öt kitiltott?!
Toby
Pintér, pintér...ez az a helyzet, mint amikor a Camorra templomba jár, majd mise után elmegy pénzbehajtásra...
wagabund
az ügyvivő körüli híreket szorgalmasan olvassa a kinevezett nagykövetasszony is... gondolom lázasan készül Magyarországból...már megvagyunk a térképen, csak a nyelv ne lenne ilyen nehéz...
.(..eredetileg producer lévén, lesz elképzelése erről a színjátékról...talán még egy jó film is készülhet belőle... a forgatókönyvet mi írjuk.)
papa.49
Egy darabig kenegetik a kakit mindenkire, mindenre, várva hogy az érdeklődés csökkenjen az ügy iránt, de az amcsi fél hozzájárulása nélkül semmi eredmény nem lesz, lebegni fog a dolog mint a fütyiszes lufi!!!
A sofőr se lehet teljesen nyugodt nem tudja ő azt pontosan mennyit tudnak róla az amcsik...
human
@papa.49: Az ügy húzása, lebegtetése azért is jó taktika, mert a nav és a kormány kénytelen közben nyilatkozni és mikor minden kiderül (remélhetőleg) ezekkel a nyilatkozatokkal lehet szembesíteni őket.
tivoli
@human: tegnap, 21:08
Ennek kellene kiderülnie, hogy igaz-e, vagy se. Amíg viszont nincs konkrét vád konkrét személy ellen, addig csak ködszurkálás az egész.
@human: ma, 07:34
Szerintem pont erre számítanak a megbízott úr megbízói, de Vida részéről nagyon is tisztában vannak ezzel.
jancsik68
Az amcsik bohócot csinálnak Vikiékből.A taktikájuk nagyon jó.Ezáltal teljesen felismerik a magyar gazemberségeket,mert
igy teljesen kiteritődik a magyar kártya,meztelenre
vetköztetik egymást félelmükben a gazemberek:
mariaberta
@Hofipisti: Kedvesem! Arról mélyen hallgatnak, feltételezhető ugyanis, hogy Vida Ildikó az akit beáldoztak, mert a többi valószínű "nagyobb hal", akik neve jobb, ha nem kerül niílvánosságra!
Linna
Nemááá! Drága Uram, könyörgöm, ne álljon le egy ilyennel!!! Magyarországon egyetlen olyan politikus nincs, aki nyíltan felvállalna egy ilyen "párbajt"! Akkor Ön mért?
coyote3
Nekem az tetszik, hogy Jóbarát ki sem ejtette a Vida szót, amikor korrupt tisztviselőkről beszélt. :)))
Linna
Édeseim, ugye megmondtam, hogy beáldozzák! Majd valamit biztosan kap érte, hogy ne teregesse ki a szennyest!
Hofipisti
@mariaberta: Nekem is ez az érzésem, éppen ezért vagyok kíváncsi.
Persze lehet, hogy ezt is 80 évre titkosították, pedig "nem is tudnak semmit a dologról".
Bercifiu
@Linna: Csakhogy nehogy baleset érje, egy Osztrák 90 éves kettős állampolgár miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.