Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.

Minden magyar gyereknek vele született joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek vagy öröklött körülmények – hangsúlyozta a Makó és térsége országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus azzal kapcsolatban, hogy az ország idei első újszülöttje a Maros-parti városban született Rácz Péter Rikárdó lett, és a portál szerint a kisfiú érkezése a családban örömet szerzett, a közéletben indulatokat váltott ki.

A miniszter kijelentette: a most születő, most felnövőben lévő gyerekekből lesz a jövő Magyarországa. A tisztességes politikának ezért az a dolga, hogy küzdjön a szegénység, a mástól örökölt következmények és az előítéletek ellen. Lázár János szerint fontos, hogy "ne hagyjuk szó nélkül" azt, ha valaki – különösen egy politikus – újszülötteket bélyegez meg. "Egy újszülött megbélyegzése ugyanis nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is. Olyan, mint egy köztörvényes bűncselekmény" – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy aki egy gyereket rekeszt ki, az valójában az egyetlen lehetőségétől vagy "vagyonától" fosztja meg: az esélytől, hogy tisztességes emberré váljon.

"Az állam dolga pedig az, hogy a gazemberekkel szemben megvédje a gyerekeinket. Minden gyereket" – mondta a portálnak a politikus, elítélve azt a verbális támadássorozatot, amit "gyáva és ostoba politikusok" indítottak egy újszülött ellen.

Lázár János közölte – bár a tettük súlya az előzőhöz nem mérhető – elítéli azokat is, akik ennek a gyalázatos ügynek a "katasztrófaturistái", és e támadásból akarnak politikai hasznot húzni. Azzal ugyanis, hogy "Gy. Ferenc és társai" politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből, arra kényszerítették a magyar társadalmat, hogy pártpolitikai törésvonalak szerint viszonyuljon a történtekhez. Pedig ebben az ügyben nem lett volna szabad árukapcsolást létrehozni, ebben ugyanis pártok feletti konszenzusnak kell lennie, amely úgy hangzik: "minden új élet ártatlan, mint a ma született bárány. Újszülöttet nem bélyegezhet meg senki" – fogalmazott a miniszter.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Te ugatsz lázár?!Te mondtad azt,hogy ki mennyit ér.Vagy már elfelejtetted vadbarom?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Te ugatsz lázár?!Te mondtad azt,hogy ki mennyit ér.Vagy már elfelejtetted vadbarom?!
simmering73
Ők csak annyitisér-nek. Igaz, görény.
lópicigáspár
Hiteltelen pont az ő szájából! Ámbár nyalni kell a makói szavazótáborának!
Senara
Hamar kapcsolt Lézer Jani :-)) Napok óta savazzák a kisdobost .
volvós
A Te gyerekedre is lehetne mit mondani, lézerjani...
pbalage
nekem ez az ürge egy undormány, akár azt is mondhatná, hogy csiripiszli, tőle az se esne jól. no komment.
papa.49
Akkor most minek kevered ide az ellenzéket lézeres, odáig egyet értek veled hogy ,,az újszülött nem tehet semmiről,, de a többi következtetéssel már nem, ki tehetne arról hogy ez a gyermek, jó körülmények között boldog békés környezetben nevelkedhessen, hát pl. pont te, meg a pártod ami éppen kirabolja az országot, nem csak papolni kellene annak akinek a kincstár kulcsa a kezében van...
Az ellenzék bármit javasol, azt leszavazzátok, az nem fontos, és vigyorogva (olyat beletudnék verni a képedbe) mondjátok el hogy megint hány milliárdot dobtok ki az ablakon a semmire...
Akkor talán be kellene fogni a lepcsest, még egyet kérdezek mi az oka hogy a Lenin elvtárs ülő szobrát nem tüntetted el a városból, míg te voltál a polgi, he juhászbojtár???
KERKA
Ej-ej Lázár, megpróbálod javítani a megtépázott imédzsedet? Az a baj, hogy az őszintének látszó felháborodás hazugság a te szádból. Hiteltelen vagy, mert neked ez a család is annyit ér. Semmit.
JAJMÁR
Ez így van, sőt ! Az államnak minden polgárát meg kellene védenie, és egyiket sem kellene jogtalan előnyökhöz juttatnia . Akkor nem kapnának stigmát a gyerekek se.
Feraj49
"Az állam dolga pedig az ,hogy a gazemberekkel szemben megvédje gyerekeinket."Csak a gyerekeket ? A felnőttekkel,idősekkel mi lesz ? Pedig a gazemberek most is köztünk vannak.
human
Ha már gyávaságról van szó, kedves Lázár János. Kivel költöttél el milliókat külföldön közpénzen? Csak bátran.
volvós
Engem az érdekelne, hogy szandokán ( nagy barátja Lézerjaninak )
mit szól ehhez, hisz neki 5 gyereke van !!! Nem hiszem,hogy helyesel !!
Pálinkafőző Rézüst
@volvós: kamu...:))) A fészen már M. Z. ként van fönn...:))))) És nájne 5 gyerek... Sose volt ez az, akinek mondta magát...Sima eccerű fideszes troll...
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: Mostanában nagyon ritkán jön...a baki után nem is csodálom !!
Pálinkafőző Rézüst
@volvós: sz...om le... Rohadtul nem érdekel már a több ezer hazugsága... :(((
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: Köszi !!! Hatalmas cikk !!
kkalman
@Horizont: Nem kellett neki rinocéroszbőrt növesztenie. Ez fitymaszos alapfelszerelés.
bakegya
-és ez a pali az orbán mindenese-már csakkk a cölöp-teknős véleményére várunk-ja hogy még nem üzent,egyáltalán hol van?
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: A facen nem vagyok fenn!!! Megérted, vagy írjam le lassabban? Valami okos kitalálta ezt a baromságot, kár, hogy sokaknak más dolguk sincs, mint ilyesmivel foglalkozni.
szandokan
@volvós: Az nem baki volt, csak valahogy vissza kellett térnem, mert már sokan azt gondolták, hogy nem csak kritizálok, hanem a Fidesz ellen is fordultam. Viszont ti egész jól írtatok egymás után megint. Nálatok sem tudni, nem vagytok e egyek.
szandokan
@volvós: Egyébként meg kevés időm van mostanában, meg sok értelmét sem látom a felesleges szócsatáknak ismeretlenekkel. Amúgy meg Lázár valóban mondott ezt azt (ahogyan Fleto is), de mindkettőjüknél kiragadták azt a mondatot egy szövegkörnyezetből, amit félre lehetett így érteni. Viszont ebben semmi kivetnivalót nem látok: "Újszülöttet nem bélyegezhet meg senki".
köhögő bolha
Milliárdos csalás: vádat emeltek a cigánymaffia ellen.Rikárdó nincs köztük (amikor születtek még nem volt Brazil sorozat).:)
Meine Ehre heisst Treue
Ha hallgattál volna... (A vakondok puszilgassák a homlokod!)
Cicamama55
Ezek a szavak nagyon igazak, egyet is értek velük! Velük! Ha hiteles ember szájából hangoztak volna el írnám, hogy vele.
Senara
"Gy. Ferenc és társai" politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből, arra kényszerítették a magyar társadalmat, hogy pártpolitikai törésvonalak szerint viszonyuljon a történtekhez..." Lézer Jani ebbe is sikerült belekeverni Gyurcsányt akik rögtön reagáltak a kisdobos pókevő " szösszenetére ". Ami szerintem kissé fura volt .. én is Rikárdó vagyok ! Lézer a te érvelésed egyenesen undorító -----Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba ----Rózsadombot , palotát ( 60 millás ház ) emlegetni a putrival , gusztustalan aljasság amit az ellenzék lejáratásával tálaltál :-(
eszegfu
@Pálinkafőző Rézüst: Kösz. a cikket! Nagyon jól összefoglalt mindent!
tökyke
@Pálinkafőző Rézüst: Én is elolvastam a cikket. Teljesen igaz minden, amit az író leírt benne. Undorító ez a mai rendszer söpredék, hányadék vezérekkel nyálasokkal, seggnyalókkal... Egy bökkenő van az egészben. Hogy tavaly erre szavazott ez a nép.Igen, most lehet jönni a választási csalás témájával, lehet fröcsögni, hogy ez a geci fideszes bagázs elcsalta a választást, de ez nem így van... Nézzük meg, hogy egyéniben milyen arányban nyertek a fideszes gengszterek. 85 % egyéni képviselőt választottak be a fideszből a zemberek. Tehát következésképpen az ország erre szavazott áprilisban... Most lehet nyüszíteni, meg lehet háborogni, meg lehet követelni, hogy elő a kapával, kaszával. Emberek ! Észnél kellett volna lenni a választásokon. Most már késő ! 2018-ig lehet szívni a brokit, meg éhen dögleni, meg eltűrni azt amit csinálnak ezzel az országgal, vagy ki lehet menni harcolni az utcára fegyverrel, harckocsikkal. Azt is vérbe fojtanák ezek a nyomorultak, mert meg van hozzá minden eszközük ( TEK, Rendőrség, katonaság., meg stb ) Úgyhogy ezt sem javasolom. 2018-ra meg teljesen lerabolják az országot. Orbán addigra államelnök lesz korlátlan hatalommal, , fenn lakik a várba, mint Mátyás király. Lázárnak Rogánnak, Szijjártónak Deutsch kijafaszom tompikának meg majd lehet szolgamódon kezet csókolni. Szép jövő, Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok ! ( Angliában, Németországban, Ausztriában ,esetleg addigra már Romániában Bulgáriában is. Mert ott is jobb lesz )
Hellcat
Nem az a baj az előítéletekkel, hogy vannak, hanem, hogy általában be is jönnek. De lézerjani már csak tudja ki mennyit ér.
volvós
@szandokan: 00:20

Csak nem állom meg, hogy ne reagáljak a vádaskodásaidra !!
Én évek óta ezen az odalon még soha NEM HAZUDTAM
senkinek, Neked sem ! De Te már sok-sok nick-el változtattad a
neved, mindig ugyanazt írtad le a válaszaidban!!
( Amerikai-magyar cég elnök-vezérigazgatója, feleség óvónö,
vagy tanitónö, aki nem minimálbéren van bejelentve, Lexus,
családi ház uszómedencével, 200 ezres fizu a többszáz alkalmazottnak,
Lázár János a barátod, 5 gyerek, köztük az ikrek, a nagyfiad
szivsebész tanuló, Fidesz kapcsolataid, befolyásaid a moderátorokkal ,
és a másik kommentelö ledegradálása, a szegények lenézése...)
Aztán amikor hirtelen pálfordulatot vettél , megtagadtad és szidtad a
Fideszt, mindenki - még a fantársaid is - megrökönyödött, kitaláltad, hogy
a szomszédod ( Bonbon ) " lopta Töled " a Wifit... Igaza van Pálinkafözö
Rézüstnek, hogy a több ezer hazugságodba belebonyolódtál, és amnéziás
lettél, elfelejtesz régi hozzászólásaidat...Most és utoljára kijelentem, hogy
Pálinkafözö Rézüst és én 2 (kettö) személy, köztünk többszáz km van,
és csak innen ismerjük egymást...Ugyhogy entero/modera/bonbon/szandokán/stb
nézz magadba, és gondolkozz el azon, amit írtam...
A közmondás szerint a hazug embert elöbb utólérik, mint a sánta kutyát !!!
szép, nyugis napot Neked és a Családodnak !!! Néha gyere " le " közénk is...:-)))
szandokan
@volvós: Amikor kitiltanak valakit, kénytelen másik névvel visszatérni, ebben semmi különös nincsen. A Bonbon egy hiba volt részemről, ezt belátom, de nagyon elmentem már Fidesz ellenesbe az utóbbi időben, és ez így sült el. Mondjuk lassan kénytelen lennék Bonbon néven is ellenük lenni, mert sorra csinálják tényleg a hülyeségeket. Ez már egy másik Fidesz, nem az, amelyiket annak idején erősen pártoltam. Oké, te csak a Volvós vagy, bár nem tudom a legelső nevemet akkor honnan tudod...Talán már te is voltál kitiltva? :-)
volvós
@szandokan: Honnan tudom a régi nicked ???
Itt olvastam a többi kommentelö
hozzászólásaiból, és a Veled történt beszélgetésekböl...
Én mindig is volvós voltam !!! Én csak megirom a
véleményemet ugy a cikkröl, mint a kommentelökröl.
ami tetszik, az tetszik, ami nem az nem !!!
Részemröl még soha nem volt harag emiatt senkivel sem
Csak azt szeretném megélni, ha lesz megint egy élhetö,
munkát biztosító, és családokat nevelö MAGYAR KÖZTÀRSASÀG !!
Azt hiszem, itt többen vagyunk, akiknek ez az óhaja !!
Érdekes, a nyugati államokban a vezetö párt és az
ellenzék leül, és megbeszéli, mi lenne a jó a NÉPNEK, a
társadalomnak...és találnak kompromisszumot !
Pártállástól független, de most már TE is, aki ugy tudjuk, a
legnagyobb fidesz pártoló vagy /voltál ezen az oldalon,
beláthatod, hogy ez már abszurd, szétlopják az ország
vagyonát, szemrebbenés nélkül !!! Azért tüntetnek az emberek,
mert 5 millió ember éhezik, rosszul él, és jobbat akar !!
Nem pedig arra szavaztak, hogy szegénysorba, vagy a halálba
kergessék Öket !!! Lassan szégyen lesz a világban magyarnak lenni !!!
Rám meg ne haragudj, a többiek is csak agitálnak, hogy próbáld meg
most már másképp látni a helyzetet! Jobb a békesség !!
Az emberi élet amugy is olyan rövid...
bakegya
@volvós: ...kényszermosolyogni kénytelen vagyok...!
köhögő bolha
"A valódi rasszisták azok, akiket addig érdekel a cigányság sorsa, ameddig megszerzik a szavazataikat. Utána nagy ívben tesznek rájuk. Azok a rasszisták, akik a cigányság többségének aluliskolázottságát és kilátástalan helyzetét kihasználva napi politikai céljaikra használják fel őket. Azok a rasszisták, akik pénzért, pálinkáért, egy tál ételért, lejárt szavatosságú száraz tésztáért megvásárolják a kisebbség szavazatait és – a vezetőiket külön lefizetve - szervezetten szállítják őket az urnákhoz."
szandokan
@volvós: Ez kétségtelen, az ember egyszer csak azon veszi észre magát, hogy a gyerekei felnőnek, ő maga pedig egyre csak öregebb lesz, de ez az élet rendje, ezen változtatni nem lehet. Azt senki nem tudja előre, mikor fejezi be az életét, azt mondják, 40 felett már minden év ajándék, addig vagyunk ugyanis kódolva. A hibákat én is látom, amikor néha felnézek ide, le is fogom írni, de azt senki ne várja el tőlem, hogy még egyszer teljes pálfordulást hajtsak végre, mert azért számomra még mindig nincs alternatíva, ezek a tüntetések semmire nem jók, főleg, hogy jelentős részük más pártok által van támogatva, mondhat bárki mást. Az 5 millió igazán szegény ember is túlzás egy kicsit, inkább 2 millió, és a létminimumon élők alkotják leginkább a fennmaradó részt. Ami aggasztó, az a középosztály drasztikus lecsökkenése, ez nem vezet jóra. Tudod, én olyan vagyok, hogy egy felröppent hírre nem fogok azonnal gyalázkodni, amíg a valóságtartalmát nem ismerem. Ez az , ami nagyon nem tetszik itt, hogy bedobnak egy hírt, és szinte mindenki ugrik rá anélkül, hogy meggyőződne a valóságtartalmáról. Így volt ez a bankok kivonulásánál, és nem kizárt, hogy most a Tesco - nál is. Nagyon nem lenne jó, ha a multik elmennének, de szerintem ez nem fog bekövetkezni, ha meg mégis, ott más is van a háttérben, én beszéltem a helyi Tesco vezetőjével, mert jó ismerősöm. Erről többet most nem mondok, mert nem publikus. Szóval először tájékozódni kellene, utánanézni a dolgoknak, és csak utána bíráskodni.
volvós
@bakegya: ma 07:08

Nem értem...mi a baj ?? Valami rosszat írtam ??
bakegya
@volvós: dehogy- confanting-veled semmi gond-a szövegeléseteken nálam mégis confaunding!!!
volvós
@bakegya: confanding, vagy confaunding ?? :-)))))
Mert nem mindegy :-)))))
Főlökött
Lézerkém, Te hány embet - gyereket bélyegeztél meg ? Ja elfeledtük, hogy mindenki annyit ér, amennyit el tud lopni...
Hiteltelenség miatt nem kell a szomszédba menni...
libellle
@szandokan: 9:57 Nos, hogy neked a Tesko vezetöje mit mondott irrelevant. Miután nem ö a Tesco. Ellenben Cameron teljesen más tanácsot adott a Tesco tulajdonosoknak.Mégpedig azt, hogy hagyják ott azt a förtelmes országot, mármint Magyarországot. Sajnos Nem tudja mondani, hogy a Kiss és a Nagy a förtelmes, ugyanis mint ahogyan irogattad már többször is 42 % a választóknak a fideszt választotta. Vagyis a fidesz legujabb mathematika bravurja szerint 2/3. Amennyiben csupán a fele igaz annak amit a tökfej viktor tesz a Tescóval akkor valószinü bedobja a törölközöt. Lassan de biztosan, amennyiben nem történik gyökeres változás itt, rátok köszönt a jó kádári idö.
bakegya
@volvós: na akkor,jól érted...de nálad minden a helyén az én véleményem szerint,de a másik oldalt nem minősíteném,mindkettőnk által már jól megtapasztalt okokra való tekintettel.
picitoni
nekem tizenegy unokám van és a fiuk ilyen nevekkel, hogy Bence, Pál, Ágoston, László, Zsigmond. A Rikárdó jellegzetesen nem magyar név. Baj, hogy Magyarországon annak drukkolok, hogy minél több Bence, Pál, Ágoston, László, Zsigmond szülessen?
Ki meri mondani, hogy ezzel én megkülönböztetek?
szandokan
@bakegya: Engem ne is próbálj minősíteni, mert még a macskáim is értelmesebbek nálad. Nem szoktak baromságokat beszélni folyton, habár nyávogni ők is szoktak...
szandokan
@libellle: Attól én azért nem félek.
Rumcájsz
Lázárnak és egyéb politikusnak nevezett egyénnek, nem Ricárdócskával kellene foglalkozni!

Ugyan miért nem iratkoznak be a Matolcsi féle gazdasági egyetemre, hátha jobban menne a gazdaság, nem lenne 5 millió nélkülöző ember hazánkban.
bakegya
@volvós:na megjött a visszaigazolás-befenyegetve:)))-a felsőbbrendűség kultúrmadzaggját rághatnánk tovább immár macskajancsiba,négykézlábra eresztve...hát nem bájos?:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.