A Népszabadság persze nem tesz egyenlőségjelet Szilágyi András, a Külügy beruházási főosztályvezetőjének öngyilkossága és a Quaestornál felmerült 150 milliárdos csalás közé, ám különös, hogy valaki éppen akkor vet véget az életének, amikor teljesülne régi nagy álma.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, az utolsó előtti pillanatban, március 9-én vettek ki. Ez legalábbis bennfentes kereskedésre utal – írja a Népszabadság.

A lap azt is tudni véli, a beruházási főosztályvezető élete nagy álma vált volna valóra, amikor a napokban megkezdhette volna nagyköveti megbízását Quitóban. Ez azonban már nem következett be, ugyanis elhunyt a Quaestor öncsődje után egy nappal. Szilágyi a hírek szerint öngyilkos lett.

A befektetési főosztály egyébként nem a minisztériumi pénzeket kezelte, hanem külföldi befektetéseket volt hivatott Magyarországra csábítani.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Hányadik rejtélyes halálügy ez az eftássak trónolásának időszakában???
Fanok, fannék, csak nem vagytok gec.in kívül gy.lkosok is??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Mar csak a legfontosabbat kene tudnunk: hany eves is volt ez az illeto?

Szoval mar legalabb ket hete aktivizaltak az osztrak (prosz)tatat,...
Nem tudom, mit mondtak neki, hogyan gazolja el "veletlenul" Szilagyi Andrast, de elegge jol idozitve mukodott...
human
Nahát. És vele is afrikai méreg végzett mint Welszel?
nyanya001
Szíjjártó megmagyarázhatná, miért nem államkötvényt vett a külügy,
miért egy kétes brókercégnél fektettek be ?
A külügyminisztérium is megégetheti magát a Quaestor bukásával. Úgy tudjuk, hogy a csalással gyanúsított cégnél a Szijjártó Péter tárcája alá tartozó több állami cég is jelentős összegeket tartott. A minisztérium sajtóosztálya kérdésünkre közölte, a Külgazdasági és Külügyminisztérium is vezet számlát a botrányos cégnél, tavaly augusztus óta.
Kis tetű vastagon beenne vagy a szarban !
F_Viktor
Nagyon nagy pénzek cseréltek gazdást, nem csodálkozok a haláleseten, azon igen, hogy miért két hét után került nyilvánosságra.
eugen4402
@F_Viktor: Azt hiszem, igazad van. Túl nagy a tét, nem kockáztathatják, hogy valakinek eljárjon a szája. Nem a lelkiismeret miatt, mert az náluk ismeretlen fogalom, viszont egy okosan megkötött vádalkuval netán megszólalhat valaki. lehet, hogy lesz még néhány követője...
Pálinkafőző Rézüst
Hányadik rejtélyes halálügy ez az eftássak trónolásának időszakában???
Fanok, fannék, csak nem vagytok gec.in kívül gy.lkosok is??
izo
@nyanya001: Szövegértésed kíváló olvasd el még egyszer és utánna tedd fel a kérdésed:"3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján"
havasigyopár
Az állam csak kötvényPAPÍROKAT tartott ott, most meg vitte a rengeteg pénzt.
papa.49
Megmondták neki ,,te neked most öngyilkosnak, kell lenned,, oszt. jónapot...
nyanya001
@havasigyopár: Te Gyopárka ! azért pénzt kellett neki adni
nem ingyen adták az érékpapírt
izo
@nyanya001: A szövegértésed, de ez a te problémád nem az enyém!
karma1
@izo: Na menj gyorsan a penztarhoz, vedd fel a lovet a hulye bertrollkodasodert, oszt huzz el a sapadt f@szba, a nyanyarol meg szelveszsebesen ugorjal le, te nagyon ertelmes!
nyanya001
@karma1: Olyan sötét, mint a bányásztrikó :))
karma1
@nyanya001: Jezusom, most megyek dolgozni, es egesz nap rohogni fogok a "sotet banyasztrikon"!...:o)))) Draga Nyanyam, EZT hogy talaltad ki???...:o)))))
nyanya001
Minden magánvagyont azonnal lefoglalni, zár alá venni, majd abból kártalanítani a pórul járt befektetőket - ez Orbán Viktor és a Fidesz nagy ötlete minden idők legnagyobb bróker-botránya kapcsán. Az üggyel kapcsolatos furcsaságok közül még nem is ez a legnagyobb.

A kormányzati narratíva nem bonyolítja túl a bróker-botrányokat: a keményen dolgozó kisemberek versus csaló brókerekkel. Ilyen felállásban Orbán Viktor kabinetje természetesen a kisemberek és az ő pénzük mellé áll. Szokás szerint napok alatt meg is alkottak egy jogszabály-tervezetet, amelyet akár már a jövő héten elfogadhat a parlament. A kapkodás oka pedig: "Ilyenkor az szokott történni (...), hogy azok, akik kicsalták az emberek pénzét, valahogy mindig megússzák. Azért tudják megúszni, mert valahogy az a vagyon, amelyből kártalanítani lehetne az embereket, kézen-közön ilyenkor el szokott tűnni: tág tere nyílik a jogászkodásnak, és mire a kormány vagy a felügyeleti szervek intézkednének, kiderül, már nincsenek is meg a vagyontárgyak." - nyilatkozta Orbán Viktor

propeller.hu/itthon/3080977-egy-nappal-quaestor-oncsodje-utan-meghalt#v1298143
izo
@nyanya001: Ezt írtad:miért nem államkötvényt vett a külügy, " Hát azt vett te szövegértés zseni!
nyanya001
@izo: Ez nem államkötvény te szerencsétlen !!!
levi
Újabb öngyilkosság...úgy látom akik a fidesz útjában állnak inkább az öngyilkosságot választják.
Desischado
@izo: Karma előttem már leírta a lényeget. Én is csak megerősíthetem, amit ajánlott. És! El a kezekkel Nyanyától! Arra sem vagy méltó, hogy a cipőjéről a port letöröld!
Desischado
Napokkal előtte tudták a fideszben, hogy baj lesz. Arra volteszük, hogy kivegyék a pénzt. De nekem is furcsa, hogy ilyenkor valaki/valakik mindig öngyilkosok lesznek! Váradi András és a társai, melléjük csatlakozik egy újabb "öngyilkosság"! Csak nem féltek valakik, hogy esetleg el kezd beszélni? Ez már a sokadik gyanús haláleset! Igaza van Rézüstnek, ez több mint gyanús!
havasigyopár
válasz nyanya001: Ezek kötvények hamis kötvények voltak! Az emberek azt hitték, hogy igazi értékpapírokat vesznek, holott csak WCpapírok voltak, pénz nem volt mögöttük. Egyébként a Külügynek nem lehet pénze! A költségvetésből gazdálkodhat és a költségeit a Magyar Nemzeti Bankból hívhatja le, pl. a dolgozók béreit. Külön pénze nem lehet, amit valahol másik bankban helyez el, mert annak a kamatai eleve felborítja a költségvetést , ha csak valaki nem a saját céljaira használja fel.. Ezért is érthetetlen, hogy milyen pénzt vittek el a Quaestor Bankból!!! Erről O.V. is tudott, hiszen ő utasított a pénz kivételéről /fülesre/ időben. Ez végig egy törvénytelen történet!!!
nyanya001
@havasigyopár: Ezt simán úgy hívják, hogy pilótajáték !
micfild
@Desischado: és hány ember fog még rejtélyes körülmények között meghalni?
izo
@Desischado: Puszild meg a nyanyádat.
nyanya001
Lehet, hogy a végén még Simicskának lesz igaza és Orbán tényleg olyan.
Mit érdemel az a bűnös, aki elismeri, hogy az ő utasítására vette ki a külügy a négy milliárdot a Quaestorból, de veszni hagyta eközben a mintegy harmincezer magánszemély pénzét. Azok pénzét, akikről nemrég még így beszélt: “Mi egy olyan országot akarunk, ahol mindenki sikeres, de ma még nem mindenki az. Van itt egy hatalmas tömeg, amely még távol van ettől. Nevezték már őket a rendszerváltás veszteseinek, bérből és fizetésből élőknek vagy éppen melósoknak. Én leginkább keményen dolgozó embereknek hívom őket. A következő éveknek róluk, a mindennapi dolgozó, keményen dolgozó emberekről és családjaikról kell szólniuk. Sokat tettünk már az érdekükben, de még többre van szükségük.”

www.hirhatar.hu/index_blog_tartalom.php?hh=Lehet__hogy_a_vegen_meg_Simicskanak_lesz_igaza_es_Orban_tenyleg_olyan
havasigyopár
@nyanya001: Tudod, az a szomorú az egészben, hogy a Kapitány a sleppjével elhagyta a hajót és "a keményen dolgozó embereket" hagyták elsüllyedni a hajóval a tenger mélyére!
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: ennek az izonak nagyon enthernyós a stílusa...:))))
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: De az is lehet, hogy ő a kolozsvári kínai emőke :))
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Köszi, a megjegyzésedért! De az ilyenekkel nem is kell foglalkozni!
Amúgy meg Nyanyát (is) ezer örömmel megölelgetném, ha lehetne! Őt viszont nem!
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: isteni finom lekis buktát tud sütni a @nyanya001: !!! :))))
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Hol kóstoltad te mázlista?
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: többször is írta, hogy isteni lekis buktát sütött...:)))
kukac50
Megszólalt a lelkiismerete,és nem tudta elviselni a terhét.
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Azt hittem, hogy kóstoltad! Már kezdtelek irígyelni, hogy találkozhattál Nyanyával! Mondjuk, a bukta sem kutya! (bánatosan sóhajt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.