A Fidesz-frakció szerint a baloldal most is csak saját kicsinyes hatalmi harcaival van elfoglalva ahelyett, hogy a parlamentben segítené a károsultakat és a brókerpiac rendbetételét.

A kormánypárt képviselőcsoportja ezt csütörtökön arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy egy a szocialisták által kezdeményezett, napközben tartott egyeztetésen részt vett ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor miniszterelnök alkalmatlanná vált posztjára, mert cserbenhagyta az embereket, amikor a minisztériumokat arra utasította, hogy vegyék ki pénzüket a Quaestorból, míg az őt megválasztó embereknek nem szólt, hogy veszélyben van a megtakarításuk.

A Fidesz hangsúlyozta, a baloldal láthatóan igyekszik úgy tenni, mintha közük nem lenne a "szocialista brókerbotrányhoz, holott valójában ők azok, akik engedték, hogy zavartalanul működjön az évtizedes pénzügyi korrupció, a csaló brókerek eltüntessék mások pénzét". Az pedig egyenesen pofátlanság, hogy ezek után még ők azok, akik megpróbálják megtéveszteni a károsultakat – fűzik hozzá.

"Mindeközben azt a miniszterelnököt és kormányát támadják, amely éppen a megoldást keresi a problémára, amely elszámoltatja a brókereket és a politikai felelősöket, valamint újraszabályozza a befektetési piacok működését, hogy soha többé senki ne tudja ellopni se mások pénzét, se a közpénzeket" – fejti ki a kormánypárt, hozzátéve: "amíg a baloldal képmutató hatalmi játékait űzi, a Fidesz inkább cselekedett".

Példaként említik, hogy az Országgyűlés a Fidesz kezdeményezésére már jövő héten dönthet a csaló brókerek vagyonának zárolásáról, a vizsgálóbizottság felállításáról, majd a parlament elé terjesztik a brókerpiac rendbetételét és a Quaestor-károsultak kártalanítását felgyorsító törvényjavaslatokat is.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Quaestor 2014 november óta tüntette el a 220 Milliárdot, ezt azért évtizedek óta tartó lopásnak nevezni fideszes túlzás. A jelenlegi hatalom módosította a pénzügyfelügyeletet és a törvényi hátterét. A törvény eddig is lehetővé tette a bróker cégek ellenőrzését de az MNB nem élt vele, ahogy az ügyészség sem a vagyon azonnali zárolásával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
A Quaestor 2014 november óta tüntette el a 220 Milliárdot, ezt azért évtizedek óta tartó lopásnak nevezni fideszes túlzás. A jelenlegi hatalom módosította a pénzügyfelügyeletet és a törvényi hátterét. A törvény eddig is lehetővé tette a bróker cégek ellenőrzését de az MNB nem élt vele, ahogy az ügyészség sem a vagyon azonnali zárolásával.
silber13
Mit segitenek , ha a fityiszes brigantik kilopták a pénzt. Még jó, ha maradt valami!
mariaberta
Ahogy a mai helyzet áll, nem a baloldal vitte el a befektetők pénzét, nem ők mentették ki elsőként és egyetlenkét a maradékot.
Miért akarják állandóan másokra kenni saját disznóságaikat? Ha már elvitték mások elől a sajátjukat, az államkincstár kártalanítsa a hoppon maradt tudatlanokat.
micfild
@Mirabilis: szerintem meg azért alkalmatlan mert tudott arról, hogy közpénzzel játszanak brókercégek.
egyáltalán mit keres egy brókercégnél közpénz?
és miért van még hatalmon ez a törpe?
micfild
@nemkati: Nagyon jó, , :-)
remélem lesz aktuális..
és jó lenne egy új Bukás-mém is, aktuális dolgokkal kapcsolatos
kakaósbögre
üzenném a Fidesz frakciónak hogy baszottul egyszerű lenne megoldani a problémát. egyszerűen tegyétek vissza a pénzt,bazdmeg.
coni
@nemkati: Köztévés videó király, működik a freudi elszólás: "kérem szépen itt hatalommal történő visszaélés történt.. hm.. pénzügyi hatalommal" j
Cicamama55
Nem vagyok szakértő, de hogy ennek a felelőse Matolcsy, az biztos! Addig, míg a MNB épület, festmény stb. vásárlásaira költötte a felesleges pénzét, vagyis befektetett, illetve az új iskolájának ötletével előállt, minden nap megjelent a képernyőn! Érdekes, most hol van? Miért nem számol be azokról a tényekről, melyek a titokzatos bankjainak csődjét előidézték?! Vagy nagyon rosszul csinál valamit, vagy egy hihetetlenül nagy csaló! ...Nekem az is sokat mondó, hogy a múlt év őszétől szinte hetente Svájcba utaztak nagyjaink...Kivenni, vagy betenni?!
micfild
@Cicamama55: Végül is, egy hátiszákba beletömködik a lovét, és mehet. ki fogja őket ellenőrizni, bármelyik határon? senki.
Cicamama55
@micfild: Mivel állandóan hazudoznak, így persze hogy nem hiszünk nekik, s akármire is gondolunk! Piszkos játszmát űznek!
kisangyalom13
Kedveseim az a makói károsult, aki 15-éve gyűjtögette a pénzét Questornál, miért nem segítettek baloldali titkosszolgálat dolgozói?
nemkati
@kisangyalom13: Titkosszolgálata nem oldalaknak, hanem az államnak van. És majd a baloldal segítsen ennek a tolvaj kormánynak az ellopott pénzt visszaadni? Talán az segítsen, akinél a pénz van.
micfild
@kisangyalom13: miért is? a baloldal van tán kormányon?
neked tényleg nem szúrja a szemed, hogy imádottaid zsebében a lové?
zöldszem
Híí a mindenit, volt valaha, hogy valamilyen javaslatot elfogadott a kormánypárt?
Mi újság pl. a bolt bezárással, az ellenzék tiltakozott javasolta, hogy ne zárjanak be a boltok. Ésss. A súlytalan "Köpnömkő" (KDNP) lenyomta a torkunkon.
kisangyalom13
@nemkati: Kededvesem, ön tájékozatlansága, hogy az állami titkos szolgálatban nincsen baloldali dolgozó!
kisangyalom13
@micfild: Kedvesem, de épen az államnak a baloldali titkosszolgálat dolgozói is autóval járnak, és mire használják, nekem ez szúrja a szemem!
micfild
@kisangyalom13: értem.. tehát az téged nem zavar, hogy szerelmetes orbánod és bandája ezermilliárdokat nyúlt le. nem zavar, hogy tönkrevágták az eüt az oktatást szétlopták az országot.
valami olyasmi zavar ami csak a te fantáziádban létezik.
egy dolog tény.
HITtel nem lehet vitázni.. és te mélyen orbánhivő vagy.
Senara
Hinnye milyen vita kerekedett a titkosszolgálatról amiről a cikkben szó sincs . Téma nem számít ,másról kell beszélni ? Irtó nagy parasztvakítás ... baloldal nem segít ... mikor a kétharmad kezében van a hatalom , bármit bármikor elfogadhatott a Fidesz frakció .
eszegfu
Szakadjak meg, ha értem! A tegnapi Lázár sajtótájékoztatón Giro-Szász (egyedül már ez sem megy?) valami ilyesmit mondott: nem készpénzállományt tárolt a külügy, hanem magyar állampapirokat... és igy a "pénz" (akkor milyen pénz?!) kivétele nem okozott likviditási gondokat. De ugy hirlik: valóban állampapirok voltak, de akkor miért készpénzt kaptak vissza, miért nem a papirokat?! Meg tudja ezt nekem magyarázni valaki?
abacs62
@eszegfu: Ezt nevezik pénzmosásnak. A ,,keményen dolgozó emberek" pénzéből ,,álampapír" helyett készpénzt kapott a külügy, így magán zsebbe nyugodtan vándorolhat. Az összes fideszes ,,g..nek miből telne akkor hatalmas villabirodalomra? Habár köztük is van aki nem kap a húsosfazékból egy fillért sem, ezek fogják meg buktatni a főg,,ci bandavezért,,
Hellcat
Szép dolog, hogy mindig másra mutogatnak...ehhez azért nem kis bőr kell...
karma1
@kisangyalom13: Kedv es Kisangyalom, ne mondj mar hulyesegeket! Milyen BALOLDALI titkosszolgalatrol makogsz? Egyebkent a mindenkor mukodo Titkosszolgalatot ne teveszd ossze a Jezusszive Noverkeivel", mert a titkosszolgalat az nem az Udvhadsereg, vagyis a Salvation Army!
Ugorj le a baloldalrol, es probald fenyesre nyalni a veziredet, marhara szuksege lehet most a segitsegre, foleg a "tisztaba tevesre".

Egyebkent annal beismerobb vallomast, amiben orban vallalta, hogy o adott utasitast a KKM-nek a penz kivetelere, nem lehet jobbat lepni.
Eddig is tudtuk, hogy hazudik, csal lop, de most be is vallotta, hogy az ervenyes torvenyeket athagva jogtalanul tartott penzek kivetelet rendelte el - ennyi.
Hellcat
A Quaestor-ügyben számos kérdés merül fel, de a szerepek mindenesetre tisztulnak: Tarsoly az offshore-hátterű cégcsoporton keresztül úgy tűnik százmilliárdos nagyságrendben károsította meg ügyfeleit. Matolcsy és unortodox felügyelete az elmúlt évben is többször tartott vizsgálatot a cégnél, ahol annyira rendben találtak mindent, hogy még azt a kötvénykibocsátásukat is engedélyezték, amely most része a csalásnak.
Szijjártó ezer szálon kötődik a bukott tőzsdeguruhoz, a keleti nyitástól a letelepedési-államkötvény bizniszig mindenben benne volt Tarsoly keze. Szijjártó minisztériuma még a közpénzt is Tarsolynál parkoltatta. A botrány egészen Orbánig ért, aki elismerte, hogy ő adott utasítást a közpénz kivételére a Quaestorból. Ezzel viszont felmerül a bennfentes kereskedés gyanúja. Két dologban biztosnak lehet lenni: a legtöbb kisbefektető sosem fogja viszont látni a pénzét, a kormány pedig nem fogja elismerni a felelősségét.
Via Ténytár
human
Orbán örülhet, hogy ilyen jámbor ellenzéke van. Azt meg elvárni, hogy az ellenzék tegye rendbe, ami 5 év szakmaiatlanság (vagy korrupció) miatt felgyülemlett hát enyhén szólva röhejes.
kisangyalom13
@micfild:Kedvesem nem vagyok Orbán hivő, de nem is vagyok vak meg süket sem! Szegedi Polgármester lakása közelébe, építettet, templomot szeretem!
kisangyalom13
@karma1: Kedvesem úgy látom, jól el vagy maradva, hogy nincsen az állami titkosszolgálatnál baloldali ismerőseid!
nezelodo
Még nem tudatosult az urakban, hogy öt éve ők vannak hatalmon? Gondoljanak vissza, amikor a fitymasz volt ellenzékben, milyen "hathatósan támogattak az ország épülését"! Ezek tényleg mindenkit hülyének néznek! Örülhetnének ennek a pipogya ellenzéknek, hogy nem hergelik és küldik utcára a csőcseléket, és nem gyújtatják rájuk a fővárost.
eszegfu
@abacs62: Akár ez is belefér a "történetbe"... És még most is : nevetgélve, heherészve, magabiztosan, nyugodt lélekkel a sajtótájékoztatón ezt vágják az emberek pofájába?! Abba a rohadt, büdi életbe!!!
nemkati
@karma1: Jesszus, ezzel a kis angyalkával kár beszélgetni, teljes a zavarodottság a fejében. Nézd meg mit írt ma, 10:27-kor :DDDD
És én még válaszoltam neki. Esküszöm, többet nem teszem! :)
nemkati
@karma1: Ja, a kisangyalnak a ma, 10:22-es beírásán ámultam el, de a másik se semmi! :)
karma1
@nemkati: Azon is, de persze o egy kis mameluk, nem baj, hogy itt van, kell egy kis szin a palettankon...:o)))
karma1
@nemkati: Bakker! Most latom, mit irt nekem cimezve, hogy felhivtad a figyelmemet, hihi,...:o)))

Majd megkerem, segitsen mar keriteni par titkosszolgat, de aztan baloldali legyen am, mert en fideSS-esnek nem sugok, sugjon nekik a deli szel!

Jambor az istenadta, engem nem zavar a luzersegevel,... Neha meg az ugyvedeket repazza,... az se semmi, es soha nem a targyhoz kapcsolodik a hsz-e,...

Tudod, mint amikor a reszeg felebred a kocsmapultnal, es mivel ugy erzi, neki meg kell nyilvanulnia kozugyileg, hat boffent egyet, oszt visszazuhan a borgozos apatiaba a kovetkezo ebredesig,... Nem bant senkit, de nem is fogok en se idot pazarolni ra...:o)))

Koszi a figyelemfelhivast,...:o)))
nemkati
@karma1: Pedig a képen olyan kis helyesnek néz ki a kis kék angyalruhában. Hogy nénike, vagy bácsika, azt nem tudom kivenni, se azt, hogy mivel múlatja az időt ott az asztalon, amikor épp nem a billentyűzetet gyötri.
eszegfu
@kisangyalom13: Hsz-idből azt a következtetést szürtem le, hogy a brókerbotrány miatt az ügyvédeket és a balosokat kell előszedni... Szerintem ez először is pártfüggetlen ügy kellene, hogy legyen, továbbá nem a majdani brókervédő ügyvédeket kell "megvizsgálni", hiszen ők csak védik a kliensüket (mint ahogy még a kirendelt ügyvéd is köteles védeni bárkit is bármilyen ügyben!). Ha objektiven, a megfelelő sorrendben (idő) nézzük az ügyet, akkor is bizonyos "magasabb összefüggéseket" észre kellene venni. Azon is el kellene gondolkodni: vajon miért Te vagy itt az egyetlen kormány szimpatizáns... a többinek nincs gondolata, vagy ők már esetleg valamennyire értik a helyzetet és nem tudják megvédeni?! Tisztelettel kérlek, ha válaszolnál, akkor mellőzzed a "kedvesem" megszólitást, valahogy nem illik ide...
eszegfu
@nemkati: @karma1: Lányok, lányok, földi boszorkányok... ne "csipkedjétek" a hölgyet-urat! Van neki elég baja a válaszainkkal... : D)))
nemkati
@eszegfu: Tantónéni, én csak visszacsipkedtem, ő kezdte!
eszegfu
@nemkati: Jól van! Most az egyszer, de legközelebb beirok az ellenőrzőtökbe! : D))
eszegfu
@kisangyalom13: Ujra elolvastam a hsz-met és nem gondolom, hogy "utasitottalak", maximum kértelek. Személy szerint semmi sértőt nem irtam, de ha igy érzed, akkor nyilvánosan, most ELNÉZÉSEDET kérem.
nezelodo
"kisangyalom13
@karma1: Kedvesem úgy látom, jól el vagy maradva, hogy nincsen az állami titkosszolgálatnál baloldali ismerőseid!"

Van igazság a megjegyzésben, hiszen a fél fidesz kormányzat köpönyegforgató KISZ és MSZMP-s mozgalmárokból, és a hármas főcsoportfőnökség embereiből áll.
Toby
A patkány - és féregkormány eddig minden ellenzéki javaslatot lesöpört, most meg ugatnak, hogy így meg úgy, de nem segítenek ?
Egy patkány tetves önkényuralmi rendszerben ?
Na, húzzanak a sunyi p***ába !
Mocskos csótányok !
Cicamama55
@nezelodo: 15:01 Nekem is csak ez a variáció jutott az eszembe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.