Szijjártónak és a külügynek legkésőbb március 9-e óta büntetőjogi felelőssége lehet a Quaestor-ügyben – fejtegeti a Cink. Ennek oka, hogy Tarsolyék aznap fizettek vissza a külügy alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőháznak 3,8 milliárdot, de nem államkötvényben, hanem készpénzben. A készpénz tényét Lázár is elismerte csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökség azt állította: a brókerházak nem nyúlhattak az állampapírokhoz, nem fektethették be őket kockázatos részvényekbe, így az emberek pénze biztonságban volt. Ezt viszont cáfolja, hogy készpénzben kapták őket vissza, tehát a Quaestor egyértelműen hozzá nyúlt a papírokhoz.

Szijjártó ezért a vádlottak padjára kerülhet

A Jogszolgáltatás blog szerint a Quaestor így jogtalanul használta fel az állampapírokat és a készpénz megérkezése után Szijjártóéknak is világossá kellett, hogy váljon: sikkasztás vagy csalás történhetett. Ekkor azonnal feljelentést kellett volna tenniük, amit elmulasztottak, így innentől kezdve őket is büntetőjogi felelősség terheli.

Az Origo megkeresésére a külügy azt mondta, meglepve tapasztalták, hogy nem állampapírt, hanem készpénzt kaptak vissza, ami felveti annak gyanúját, hogy a Quaestor nem a szerződésnek megfelelően kezelte a külügy pénzét. Ezért a kereskedőház megtette az első jogi lépéseket. Ám a külügy ezeket a lépéseket március 25-re datálta, ami azt jelenti, 16 napon át nem csináltak semmit, csak akkor, mikor a sajtó rákérdezett. Ennyi idő pedig elegendő sok bizonyíték eltüntetéséhez. Ezért a Cink szerint nem meglepő, hogy sokan azt gondolják, Tarsolyékat központilag segítik.

A lap még azt is kiemeli, ezeknek a fényében az is érdekes, hogy Lázár azt is ismételgette csütörtökön, a kormány nem járult hozzá tevőlegesen a Quaestor bedöntéséhez, mivel állampapírokat vontak ki onnan, tőkét nem. Ám mint tudjuk, ez a kereskedőház esetében biztosan nem volt igaz.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amíg a pol-pot a legfőbb szügyész addig biztosan a haja szála se fog görbülni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Remélem odakerül és rá is baxik...de úgysem fog...a fidesz maffia kimosdatja a haverokat a szarból.
Dr. Felipe
A külügyminisztériumnak nem is az a dolga hogy közpénzekkel tőzsdézzen, ez már eleve öt év börtön a külügyminiszternek, a bandavezérnek meg 15 év.
papa.49
Amíg a pol-pot a legfőbb szügyész addig biztosan a haja szála se fog görbülni...
eszegfu
Szerintem, ha meglepte őket a készpénz, akkor vissza kellett volna adni! Meglehetősen fura, hogy mondjuk "megőrzésre" beadom egy bankba (séfbe) az aranykarkötőmet és pénzt adnak vissza, amikor én ragaszkodom az eredeti karkötőhöz!
Senara
16 nap előny a vagyon mentésére , bizonyítékok eltüntetésére .
sokanvagyunk
@eszegfu: Pláne meglepődnél, ha Quaestor-kötvényt kapnál vissza. :)
eszegfu
@sokanvagyunk: Tiéd a nap "aranyköpése"!
coni
Mindig is az volt az érzésem hogy azért ő a keleti sundám-bundám főnök, hogy majd elvigye a balhét, csak arra alkalmas.
De ha ennyi hazugság kerül napvilágra még mást is magával ránthat. Pl. Vargát akire rászignálták a Tarsoly levelet mint a forró krumplit.
adrenalink
Az nem lehet, mert Lázár tegnap azt mondta, hogy SzijjÁrtó az egyik legjobb miniszter a kormányban. Gondolom a másik ő lehet...
Aki Én
Egészen döbbenetes ami itt megy. Mi tényleg nem vagyunk normálisak. Azt a hírt várom, mikor kiderül, hogy Vajna casinóiban van a többi közpénz.
eszegfu
@coni: Rosszindulat nélkül mondom: nézd meg Vargát, már milyen sovány, a nyaka is már olyan vékony... szerintem "kikészülőben" van.
eszegfu
@Aki Én: Kicsit "meredek" az elképzelésed... de ez a történet is óráról-órára egyre
meredekebb! Pedig még csak az "ismert" információkat próbáljuk valahogy összerakni.
eszegfu
Tudjátok, valahogy annak idején nem szerettem Martonyit, de be kell ismernem az ő
kisujjában több tudás, tapasztalat van mintha Szijjártóból 2 db lenne!
amaramaistanna
@eszegfu: Én most se szeretem Martonyit,de egyet kell értenem veled.
kecskésmihály
A bal golyómat teszem rá, hogy a nagy kutyák egyikének sem görbül a haja szála sem. Gondolok Orbánra, Szíjjártóra, Matolcsira és sorolhatnám még.
eszegfu
@amaramaistanna: Na jól van, én sem adnék neki puszit, mert nem szeretem, de legalább a külügyhöz értett! Azt hiszem ez a tipikus esete a "mindig rosszabb jön".
eszegfu
@kecskésmihály: Ne kapkodjál! Hátha...
Toby
G**isztánban borul a bili, de huzamosabb ideje már jó irányba !
A langaléta zselés f@sz - dakota nevén Hosszú Pöcs - alatt inog Illiberália ?
jancsipapa
A vádlottak padjára ? Ez azért nem Kína . ( itt szabad a pálya egy bizonyos kör számára )
Aki Én
@kecskésmihály: 14:33 Ha nem haragszol, én még a jobb golyódat is felteszem. Tuti, hogy ezt is megússzák, pedig egyre kevésbé kérdés a simli.
bakegya
Akkor azt kell keresni hol az ÁLLAMPAPÍR!!!
A kézpénzt letétbe kellett volna azonnal helyezni-honnan van miből van a külügynek ennyi befektetni valója egyáltalán???
Milyen alapon utasított a VICCTOR BÁRKIT IS FEBRUÁR VÉGÉN?-ÁLLJON BELE AKI EZT A MEGBÍZÁST BONYOLÍTOTTA-NÉVVEL!!!(A KORMÁNYÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉT HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA)
coni
@eszegfu: Pontosan. Szerintem két fajta fideszes van aki élvezi (erre asszem nem kell példa) és akit nem engednek kiszállni. Az elfogyassza magát.
human
@Aki Én: Vajna kaszinószerzésével kapcsolatban van egy rossz sejtésem. Mi van ha az egész csak pénzmosoda? Nem nokiás dobozban adják át a milliókat, hanem papírral igazolva ruletten nyeri a delikvens. Tiszta jövedelem lesz a korrupcióból. Volt már olyan fideszes aki hirtelen jött millióit lottónyereménnyel magyarázta, csak az volt a baj, hogy akkor nem volt ilyen nyeremény a lottón.
Aki Én
@human: 15:35 Iszonyatos kreativitásukról már meggyőztek. Így bármi lehetséges.
human
Úgy néz ki, hogy tényleg igaz amit közgazdaságtanból tanítottak nekünk:
"Az állam rossz gazda."
Orbánék próbálták ezt az állítást az unortodox gazdaságpolitikával cáfolni. Hát nem sikerült.
human
@Aki Én: Régebben én is azt mondta, hogy vannak dolgok amit még ők sem mernek megtenni. Hát sokszorosan tévedtem ebben.
lost in space
szijjártót Kinában már kivégezték volna, amit tett!!!

Rothadt mocsok gazember!!!
coni
Majd azt mondja a szülei pénzét tartotta a Quaestorban.
eszegfu
@human 15:46: Szomoruan, de bevallom... én is azt gondoltam: ami, sok, az sok!
Ennél tovább nem mernek elmenni... tévedtem.
bencemacska
@bakegya: ma, 15:27

Mostanában készülnek jegyzőkönyvek a kormányülésekről?
vonotok
Peti ! Én a helyedben március 1 -én azonnal lemondtam volna. Apuéktól kapót házamat eladtam volna, és úgy tűntem volna erről a földrészről, hogy csak Észak-Koreában találnának rám. De így most már szorul a hurok.
coni
3 négyzetméteren fusbalozni király lesz!
Fradigege
Vádlottak padja. Jó poén. Disneylandben és Jurassic Parkban nincsenek vádlottak padja. Marhaság. Dunakeszi Gyártelep az ország Mekkája. Amióta a felnégyelés és a kéz levágás megszűnt Szerelmes országunkban, nincsenek következmények.
Desischado
@Aki Én: Szerinted véletlenül kap 7 milliárd adókedvezményt? De tényleg döbbenet, hogy nyíltan történnek ezek a mocsokságok, és az emberek nyugodtan tűrik!
bakegya
@bencemacska: jó kérdés.
@Desischado: ezen már nagyon rég csodálkozom én is.Dehát a meghasonlás nálonk nagy betegség,az elvtelenségnél pedig csakkk a gátlástalanság, korruptság a nagyobb kórság.
bakegya
@human: pontosan erre gondoltam-in memoriám-Ámon Zsolt képviselte és nyomta utoljára,de nem eléggé ezt a vonalat,de mindhiába-ezek a zsiványok lapátra teszik ezt a hazát és MEGTEHETIK!!!
coni
Simicskával eltűnt a Ravasz, az Agy és itt maradt a két füstölgő puskacső.
karma1
@Aki Én: @kecskésmihály: Fijjug, koronaekszereket nem ajanlgatunk fel, mert ezek a k@csogok meg azt is ellopnak, buntetlenul!

Szerintem nem "ugy" fog meggorbulni a hajuk szala, hogy mondjuk rendes birosagi eljaras utan jo magyar bortonokbe zarjak oket, hanem valamilyen modon hirtelen depressziobol ongyilkosok lesznek, vagy jon az oreg nemet gazolo, csak hogy ne beszelhessenek arrol, mi is tortent igazaban...

"A forradalom felfalja gyermekeit" (a diktaturaban is van, aki rendesen megszivja, es bele is pusztul. Mar tul szoros a hurok orban nyaka korul, a gyalogokat siman be fogja aldozni azert, hogy az o, stromanok altal Svajcba kisibolt lovejat megtarthassa. )

Ne felejtsetek, 1/ orban mar reges-regen nem evilagon, a mai magyar valosagban el, 2/ ha fizikailag Ma.o.-n is el, de a betegsege mar regen ellenorizhetetlenne, kiszamithatatlanna tette ot, igy pedig - sarokba szoritva - BARMIRE kepes, es BARKIT bealdoz, csak o megmenekulhessen!
karma1
@lost in space: Sokkal kevesebb osszegert is, nem 3.6 milliardert,... Igazad van...:o((
karma1
@vonotok: 20.38-ra: NEM tunhetett volna el, mert orban emberei - szinte egytol-egyig kiprobalt bunozok, bortonviselt gyilkosok - tutira megtalalnak a vilag vegen is, es ahogy maffiaeknal szokas, akarmennyi penzt, hatalmat kapott - no meg bizalmi, kulugyminiszteri allast - azert orban nem engedte ot annyira szabadjara, o csak az eloretolt marionett figura volt, es szerintem orban kezeben van szijjaspetya takarekkonyvenek a sorszama,... (Tudod, mint a gengszterfilmekben: a Megbizo (orban) atadja a Megbizottnak (szijjaspetyka) egy vastag koteg dollar FELBETEPETT egyik felet, a masikat meg majd megkapja az illeto, ha elvegezte a munkat. "Egyutt sirunk, egyutt nevetunk, engem nem hagyhatsz ki, es nem hagyhatsz a sz@rba!"
Yeromos
Az állam kötvényeket kp-re váltották, betolták a Quaestor féle piramis játékba, "Természetesen a hozamot befizették volna a költségvetésbe."
papa.49
@Yeromos: A második mondatod nagyon igaz, de hozzá kell tenni -csak akkor, ha tévednek-...
karma1
@Yeromos: Ha az a "volna" ott nem volna...:o)) Mibol gondolod, hogy befizettek volna? Mert szijjaspetya ezt mondta?
Yeromos
@karma1: Befizették volna de a nem az állami hanem a Orbán, Szíjjártó, Lázár stb. családi költségvetésébe. Már eleve az is bűncselekmény, hogy az állampapírokat kp-re váltották és befektették.
Mer ezt ugye nem tudják tagadni hisz a Quaestortól kp-ba vették fel a 3,8 milliárdot.
vonotok
@karma1: Köszönömö válaszodat és igazat kell adnom. A " szijjaspetya " pedig ÓRIÁSI.
Vizual
Mikor közvetítik élőben ? Tudtok már valamit ?
Bercifiu
@Yeromos: Mármint az otthoni költségvetésbe.
kukac50
Csak akkor kerülhet a vádlottak padjára, ha a Fidesz engedi!
nemjoezigy
"szijjártó ezért a vádlottak padjára kerülhet."
Bárcsak látnám, sőt tovább megyek bárcsak börtönben tudhatnám, az igazságtalanul hozzá és környezetéhez jutott vagyonok elkobzásával.
coni
Jól látják, hogy bővíteni kell a férőhelyeket a börtönökben.
Bercifiu
@Yeromos: A készpénznek nincs nyoma, nem volt Nokiás dobozban sem, így nem lehetett látni.
tökölődő
Csak azt felejtitek el sokan, hogy a zemberek ezekre a tetűkre szavaztak 2/3-al 2010-ben és 2014-ben is kétharmaddal. Most lehet szívni a brokit két pofára. Hajrá Magyarok 2018-ban is, ha addig marad még amit el lehet lopni.
Ruby
Csak ezért?Ha már ott ül tartsák ott mert akad még egy-két dolog!
kkalman
Túl hosszú az út a vádlottak padján át a sittre. Rövidíteni kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.