Parlamenti albizottságban vizsgálná a Fidesz, milyen kár érte a költségvetést azzal, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) – közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a hitelt "egy az egyben el fogja bukni az MFB, és azon keresztül az adófizetők". A politikus egyúttal kérte a kormányt is, hogy vizsgáltassa ki e korábbi hitelfolyósítás körülményeit.

Rogán Antal arról is beszámolt, áprilisban újabb törvénymódosítási javaslatot terjesztenek elő a brókerügyekkel összefüggésben. Ebben gondoskodni fognak a polgári úton történő igényérvényesítés felgyorsításáról, azaz arról, hogy akiket a Befektetővédelmi Alap nem kártalanít, azok is mihamarabb a pénzükhöz juthassanak.

A frakcióvezetőt arról a levélről is kérdezték, amelyet a Quaestor-vezető Tarsoly Csaba írt Orbán Viktor kormányfőnek. Rogán Antal válaszában arról beszélt, helyesnek tartja, hogy ha valaki levelet küld, arra válasz is születik, még ha az kétmondatos is, mint az ebben az esetben is történt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Tonyó, azt vizsgáld hogy hogyan engedélyeztétek a 70 milliárdos kötvénykibocsájtást melynek nem volt fedezete.
Na meg azt vizsgáld hogy hogyan kaphatott tarsoly elvtárs parlamenti belépőt és diplomata útlevelet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
"Gyurcsány kormányt vizsgálná a Fidesz"
5 éve vizsgálja, konkrétan a MFB hitelt is vizsgálta. A hitel kapcsán a Quaestort is átvilágította. Most inkább azt kéne vizsgálni amit eddig még nem vizsgált. Például, hogy ezek után miért kapott engedély a Quaestor 70 Milliárd fedezet nélküli saját kötvény kibocsájtására.
tarhonya
ezek tényleg sík hülyék ! vagy nem tudnak számolni ?mióta lopják az ország vagyonát?
ez a botrány is egyre nő mint a ragyás tóni lakása
csak nem veszik észre ?
szarházi banda
Toby
Te faszfej rogán ! A besenyőket is kellene ám vizsgálni, meg a tatárokat, de a törökök se maradjanak ki, tudod mit összeloptak 150 év alatt ? Ja és érdeklődni lehetne még az Osztrák-Magyar monarchiánál is, de előtte el kell számoltatni Jelasicsot is !
nyanya001
Tóni !
Pofád lapos !
Először számolj el tisztességesen a vagyonoddal
a Lázár, és Szijjártó, meg az Orbánnal egyetemben !
nevemnick
A mostani kormányt is kellene vizsgálni pl. a vajnucskának adott kaszinós adókedvezményért...
Vizual
Remélem ha vizsgálják akkor a "Fagyi visszanyal !" Terelnek, kavarnak és a vége : r@i lesz.
Senara
Arrogánsnak sikerült belekeverni a szocikat . Véletlen igaz lenne , 17 és 250 millád között hatalmas különbség van . Arrogáns az öszödizés helyet nagyobb adu lenne , ha igaz lenne ! 2010 és 2015 között répaverés volt ?
eugen4402
A provokátor-figyelő szolgálat jelzése szerint sokkal régebbre kell visszamenni.
Felvetődött az ötlet, hogy Szemere Bertalan volt az projektgazda...
Bercifiu
@Toby: Jelasics hozzátartozóját most tüntette ki március 15 alkalmából Őrsós elvtárs.
coni
Mivel a köztévé már nem közvetíti a parlamenti bohózatot, így már csak a 444-től tudjuk meg:

“A keleti nyitás politikája tehát a gyakorlatban azt jelentette, hogy Szijjártó Péter és az általa vezetett intézmények szarosan… szorosan összefonódnak az egyébként minden kormánynál jól fekvő üzleti csoporttal” (Sallai R. Benedek, az LMP)
Toby
@Bercifiu: Nem holmi Windisgréc- fattyút tüntetett ki a felcsúti sperma ? Batu-kán meg Szabadság Érdemérmet kapott - posztumusz !
Bercifiu
@eugen4402: Utána néztem, Mária-Terézia kurválkodta össze, s adta oda.
Dr. Felipe
Tonyó, azt vizsgáld hogy hogyan engedélyeztétek a 70 milliárdos kötvénykibocsájtást melynek nem volt fedezete.
Na meg azt vizsgáld hogy hogyan kaphatott tarsoly elvtárs parlamenti belépőt és diplomata útlevelet.
nyanya001
nepszava.hu/cikk/1052543

Újabb Quaestor-cégről derült ki, hogy Orgován Béla lett a vezére
( Propeller )
nyanya001
Szijjártó adott diplomata útlevelet Tarsolynak !
Toby
@nyanya001: Jééééé...szopnak a csuhások is Kvesztor-ügyben ! Hol volt a Mindenható ?
nyanya001
@Toby: Semjén cég ... a Rogán meg Gyurcsányt akarja vizsgálni !:))
Nemezis
ha jól emlékszem azt a 17 milliárdot az ETO-parkra vette fel. Az pedig még mindig ott van valahol Győrben, és gondolom az MFB-nek bejegyzett jelzálog joga van rá ha még nem lett visszafizetve. Úgy hogy nagy baj nem lehet. de lehet rosszul tudom.
kakaósbögre
én aszondom Rogánnak a saját portáján kellene először rendet tennie.
zoró
Szarháziak mindent vizsgálnak, de arról beszéljenek hogy milyen jogon szabják meg az embereknek hogy mikor vásároljanak,Milyen jogon vették el a magán nyugdíjat! Most a sok kis befektetők pénzét nyúlták le. A közmunkára nem annyi munka bért kapnak mint amit ki fizetnek. A nagy Orbán bűn banda,halált érdemel emberek kegyetlen tönkretétele vádjával,Nem elszámolni kell velük ,,, hanem LE SZÁMOLNI.
zoró
A miniszter születési neve : KOLOMPÁR VIKTOR,,,DE LE CSERÉLTÉK,ORBÁNRA. CSAK ÍGY TUDOTT AZ ELTE EGYETEMRE BE IRATKOZNI
Gyuri Géderről
"a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) – közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján."
Ha ez így volt, miért nem vizsgálódott a fidesz az elmúlt öt évben?
Nagyon egyszerű a magyarázat: Nem tudtak volna kilopni milliárdokat.
Hellcat
Most erre megint mit lehet mondani...épeszű ember ilyenkor már csak sóhajt, hogy "nem hiszem el mennyi bőr van ezeknek a pofáján..."
Desischado
Épp tegnap írtam, hogy jön a Gyurcsány, Bajnai, meg a "nyócév", és tessék! Így legyen ötösöm a lottón! Ez a roggyant senkiházi miért nem a saját portájukon kezd vizsgálódni? Bőven lenne mit! Agyam dobom el, ezek nem tudják mikor kell leállni?!
kkalman
@Desischado: Ezek a lopáson kívül semmit nem tudnak. A gyurcsánybajanizás meg egy elhasználódott hanglemezről megy náluk. Itt akadt meg a tű, és senki hozzáértő nincs, aki tovább rakja.
kkalman
Tonyó! A pasaréti gumilakásoddal és az V. ker-i ingatlan ügyeiddel mi is a helyzet? Azokat is ki kellene vizsgálni, de sürgősebben, mint az ETO parkra adott 17 Mrd-os kölcsönt.
Bercifiu
@zoró: Igaz! Senki nem arra szavazott, hogy egy-két idióta ötletét megvalósítsák, ellopják a magánnyugdíj pénzt, államosítsák a Takszövöt, az üzemanyag árában megfizetett útdíjra még külön fizessünk, a fizetésem felvétele után külön fizessünk, a kereskedelemből lenyúlni a trafikárút, elvenni az állattartók földjét, 12 órai munka után, még külön 2 órát szarakodjak a bevásárlással, leendő unokáimat eladósítsák az oroszoknak, a saját haverjaiknak gumi lakást építsenek, szétverjék a demokrácia alapját, minden állami posztra a csókosokat ültessék.
csetere
7 milliárd. Vajon ki kapott belőle?
@nevemnick:
csetere
@zöldszem: Ezt lenyúltam és feltettem a Face-re.
csetere
@kkalman: Az V. kerületi tanyafejlesztési pályázattal mi van? Ki tud róla?
zoró
@Bercifiu: Köszi az egyetértést,és a ki bővítést. Csak Romániáig kell vissza nézni a történelmet ,mert ott Csaucseskut a nép kivégezte . Na itt is az kell,nagy baromság az utcára menni és kiabálni ,csak nevet a gazember kormányzat. És még majd azt is megteszik hogy a levegőt is a magukévá teszik , Vagy megszabják ki mekkorát szarhat,ha sokat akkor a többletet meg kell enni,,, ha keveset a meg adott menyiségnél akkor fizetni kell.
1magyar
Ha a boltban a pénztárosnak nincs meg a pénze, elfizette magát megfizettetik vele a kárt vagy elbocsájtják, vagy mindkettő.
A kormányok rosszul dolgoznak, megfizettetik a kárt a dolgozó emberekkel. Miközben kemény törvényekkel sújtják őket.
kkalman
@csetere: Jó a kérdés. Erre még talán arrogáns tonyó se tudna válaszolni.
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: tegnap, 23:12-re: "Másrészt pedig a kormány elképesztő tempójú és rengeteg közpénzt felemésztő stadionépítési lázát rendszeresen ostorozó egykori kormánypártok is adtak annak idején pénzt futballra, ráadásul pont egy ilyen cégen keresztül. Bár az is igaz, hogy ez csak hitel volt, míg mostanság egy az egyben állami pénzből épülnek a létesítmények."
www.femina.hu/hirhatter/quaestor_gyurcsany
A kis csipástonyó óriási nagyot csúsztat megint, nem akarja látni a csigaszemeivel, hogy óriási a különbség ha valaki hitelt kap vmi építésére, vagy vissza nem térítendő közpénzekből építgetnek, ahogy ők maguk teszik. Hazugság, fidesz a neved...
papa.49
@zöldszem: Ezt a ,,nagyszerű csoport képet,, elmentem mert remélhetőleg nem sokáig tudnak így összegyülekezni, a cellarácsok akadályozzák meg benne őket...
KERKA
Álljon meg a fáklyásmenet! Milyen alapon fizették ki készpénzzel a Külügyet???
A kötvények még nem jártak le!!
papa.49
@KERKA: Ezen már én is elgondolkoztam, hogyan is van ez beteszek egy valag kötvényt , és mikor a cég bebukni készül gyorsan csak nekem kifizetik a kötvény névértékét kápéban, ez legalábbis furcsa eljárás, de szerintem ez csalás, meg HOL VANNAK A KÖTVÉNYEK, mert erről síri csend honol!!!
Kérdés az MNB. elnöke mi a francnak ül a székében, a legfőbb szÜgyész minek ül abban a székben???
KERKA
@zöldszem: 20.44 Helyes, válaszodat elfogadom! Meggyőző:))
KERKA
@papa.49: 20.44 Persze, hogy csalás!!! ha te idő előtt kiveszel egy kötvényt, akkor buksz rajta nem??? De itt egy fülesre kimenekítették az összes pénzüket!!!Hoppá!
zöldszem
@KERKA: ma, 20:48
Az a baj, hogy ott fönt ez a "csak" természetes! Azt csinálok amit akarok, mert megtehetem, erre adta felhatalmazást. Amit teszek az jó, és helyes, és senki semmit nem szólhat. Mindez, egyesszám első személyben, és hiszi is, hogy helyes!
papa.49
@KERKA: Amit nem tudunk volt-e rajta hozadék is, mert ha igen az duplán csalás, persze most előfog kerülni egy bizonylat hogy márc. 1. lejártak a kötvények, no azért ez még mindig csalás, mert a magánbroki cég nem fizetheti ki a kötvények értékét, csak az MNB. úgyhogy ezt akárhogy forgatjuk akkor is csaltak a fiúk...
KERKA
@zöldszem: Így van. Meg ahogyan a belinkelt képeden láttuk. Papagájok ezek mind. Azt mondják( ismételgetik) amire be lettek tanítva. Csak éppen arogánsan, pökhendien, arcpiritóan.
KERKA
@nyanya001: csoda történt. Ez az Orgován Béla a közmunka hőse, a megspórolt pénzén vett magának egy audit. Vagy örökölt a Maris mamától:))
nyanya001
@KERKA: Mert havi 47 ezerből meglehet élni ! :))
coni
" Rogánék Gyurcsányt vizsgálnák.."

Kérjék fel a vizsgálatra Matolcsy MKB-ban tevékenykedő fiát, Polt jövendő vejét aki Tarsoly jobbkeze a Quaestorban és Polt feleségét aki az MNB-ben HR igazgató. Nézzék meg, hogy Gyurcsánynál nincs e valami összeférhetetlenség.

(Gyurcsánynak sok hibája van, de ilyen kicsinyességre soha nem vetemedne).
coni
Mellesleg teljesen logikus, hogy Szíjjártó úgy képzelte, hogy bőröndben viszi haza az állampapírt és azóta se érti miért nem adták oda. (Arra már nem emlékezett miért is nyitottak és vezettek ingyenes!!! értékpapírt számlát, ahelyett, hogy vettek volna néhány kiló állampapírt).
zöldszem
@coni: ma, ma, 21:31
Ez egy jó ki cikk.
Részlet belőle:"A fideszes vádak megalapozottságáról mindent elmond, hogy a saját kormányzásuk és a Polt Péter vezette ügyészség öt éve alatt nem bírták egy gyorshajtásért sem elítélni a „főgonoszt”.
Itt pedig a teljes cikk:
nyugatifeny.blog.hu/2015/03/31/kifulladt_a_visszamutogatas_orban_a_hibas?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
Vizual
Ennek a Rogánnak nincs valami elszámolni valója, állampénz ügyileg ? Talán arra is kellene egy vizsgáló bizottság.
coni
@zöldszem: Jó cikk. Egy ponton a Fidesz eldöntötte, hogy lebutítja az embereket, majd elzárja őket a valóságtól .Igy nem is olyan nehéz elhitetni a tömegekkel, hogy a Gyurcsány fosztotta ki őket a Quaestoron keresztül de Orbán és csapata kiharcolja, hogy minden korán kelő, keményen dolgozó kisember visszakapja a pénzét Gyurcsány oligarcháitól.
A modell működik, lásd 2/3.
human
Azt mondják, hogy Orbánék készpénzben hozták el a milliárdokat a Quaestorból. Lehet ilyet? Ha ez tényleg így volt, akkor azt akarták, hogy ne legyen nyoma a tranzakciónak?
wagabund
lári- fári...

nagyösszegbe fogadnék, hogy a tapolcai választás után már Gyurcsány szóba sem fog kerülni... addig viszont ő az utálatoskép, amivel rémísztgetik az ingadozó szavazókat.

ahogy hallom a hírtvből egyre kevesebb sikerrel...
wagabund
@human: nem kp-ban, ahhoz teherautó kellett volna, hanem egyszerűen egy kp-s szálára utalták...
bár a legenda szerint volt már olyan eset, amikor valaki teherautónyi készpénzt vitt a bankba betenni..ráadásul legálisan.
human
@wagabund: Akkor félrehallottam, de bele sem gondoltam. Az tényleg jó pár nokiás doboz lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.