Egy 12.145.866 forintba kerülő Volvo S80 T6 AWD Summum autón járhat ezentúl hivatali idejében Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Két alpolgármestere szerényebb kocsit, két Mazda 6-ost kapott. A közbeszerzés 25 millióba került és a Schneider Autóház nyerte meg – adta hírül az okpecs.hu.

Az önkormányzat azért írt ki közbeszerzést a szolgálati autókra, mert a korábbiak elavultak és többe került a szervizelésük, mint a tankolás.

Páva Zsolt eddig egy 2007-es Hondával közlekedett, míg az alpolgármesterek Volkswagen Passatokkal jártak. 

Az új Volvo-t nettó 12.145.866 forintért, a két Mazdát összesen nettó 12.740.806 forintért szállítja az önkormányzatnak a Schneider Autóház.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Majd kifizetik a pécsi polgárok ! Nekik meg nem kerül semmibe.Szednek be elég adófajtát Pécsett,amit még máshol csak hírből ismernek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Másik polgimajszter meg SAAB-ot kapott!
Azután, beintett az ajándékozóknak!
bakegya
Mert megérdemli-a maffia összezárásán fáradozott!!!
Feraj49
Majd kifizetik a pécsi polgárok ! Nekik meg nem kerül semmibe.Szednek be elég adófajtát Pécsett,amit még máshol csak hírből ismernek !
Feraj49
@Levendula: elsősorban a lakások négyzetméterenkénti adójára.Ilyennel az Alföld-i településeken nem találkoztam .A tanyavilágban meg nem is halottak róla.
JAJMÁR
Hú, első pillantásra úgy olvastam, hogy luxusautót lopott... úgy egy picit felcsigázott, ez a hír. :)
.
Mobil123
Kíváncsi leszek én is milyen új adók kerülnek kivetésre! Már eleve ugye a hitelt kellett felvenni , hogy a setét vezír vője kicseréte az utcai égőket kúrva sok pénzér. Csak tudnám mi a szarnak kell ezeknek a faszakalapoknak új autó a valaguk alá?! Közben pl. a pécsi kórházak tocsognak a szarban.
prielle
Ady Endre:
"...Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.

Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
Vagy marad régiben a bús, magyar élet.

„Fölszállott a páva a vármegye-házra,
Sok szegény legénynek szabadulására.”
Tibor43
A kerülendő szavak listájára felkerülhet,hogy :" luxusautó helyett családbarát" autó legyen.
Legalább amíg a csókosokkal kapcsolatosak a hírek...
hetöndöe
@kamazuka: Különben nem is lennének Scania buszok kis városkánkban ugyi.:-)))
sokanvagyunk
Ezt a nyomorult nullát miért spórolták el rajta? - Volvo S800:
www.youtube.com/watch?v=tukLtkDLK5Y
Mobil123
@sokanvagyunk: Ja ?! Hogy ilyet kaptak a seggük alá?? :-D Tuti nem tudják hogy kell vezetni :-)
levi
A beépített pokolgépért számítottak felárat? Mer' akkor talán megérte...
ilos
Megint kaptak egy kis muníciót az ingyenélő, irigy proletárok, lehet hörögni. Nem tudom mit gondolnak, a szoci polgármesterek biciklivel jártak?
Senara
Jár nekik a kiválómunkájáért pecsistop.hu/regio/a-masodik-legeladosodottabb-varos-pecs/1255114/ majd tizenöt milliárdot tapsoltak el , amit átvállaltunk "mi" !
kamazuka
@hetöndöe: Bizony bizony!
Mikor a másik buszra kerűlt volna a kéz, akkor meg az eladó bátran kijelentette kufárnak nem eladó!
Így lett az, félholdas vidék!
Bercifiu
Zsótikám! A rongyrázás, a tökéletlen villogás helyett inkább a gyermeked védelméről kellett volna gondoskodni.
kamazuka
Eléggé gáz lett volna,ha azonnal árverésre bocsájtotta volna a luxusautót,ezzel segíve a daganatos gyerekek gyógyulását!
Pécsen a könyörületesség és a hazafias érzelem nem kormánypárti sajátosság!
vitriol
@ilos: ha nem is biciklivel, de nem ilyen sokmilliós autókkal! Nézd meg mivel járt Horn Gyula!
Senara
@Bercifiu:
ma, 15:10 Ezt kár volt mondanod !
colibri
Amit erről a hírről gondolok, azt jobb, ha nem írom le, mert nem lenne jó vége. Nagyon sajnálatos, hogy milliók-milliárdok elmennek hasonló elkerülhető luxusra, míg az igazán fontos dolgokra egyszerűen nem jut.
eszegfu
@JAJMÁR: Ember! Jól olvastad! A tőlünk lopott pénzből kapta!
eszegfu
@Mobil123: 11:22 Nálunk most volt eb összeirás... bizonyára bevezetik az ebadót.
eszegfu
@Mobil123: 13:22 Nem érdekes, hogy nem tudják vezetni...csak beleülnek és berregnek egy helyben állva...legalább nem tesznek kárt benne.
volvós
Kérdezem a pécsieket : Megérdemli ez a polgi a luxust?
Vagy inkább egy rokkantkocsit a lépcsös helyekre ??
ilos
@vitriol: Miért nem mindjárt Kádárral jössz? Ő nem szeretett repülni, így legszívesebben Amerikába is vonaton ment volna.
ilos
@volvós: Ne minősítsük egymást, mert nem jössz ki jól belőle :)
eszegfu
@volvós: Ennyire ne legyél maximalista!! Nyilván megérdemli, tehát ez a "jó" oldala, az akadálymentesitett helyek pedig már nem érdekesek.
eszegfu
@ilos: 14:12 Nem gondolom, hogy irigy és ingyenélő proletár lennék és ezen egyáltalán semmi "röhögnivalót" nem látok. Azzal egyetértek: járjon a polgármestereknek gépkocsi (és mondjuk ne bicikli), de azért ne egy full extrás! Legyenek egy kissé szerényebbek, mert egy kisebb kategóriás autónak is van ajtaja, kormánya és 4 kereke is. És ezzel egyidőben próbáljanak valamelyest empatikusabbak lenni a szerényebb, vagy esetleg jövedelem nélküli emberekkel szemben... nem kell kérkedni a jólétükkel!
Mobil123
@eszegfu: Pedig az aratógép hasznot hozna .
szandokan
Ez nem luxusautó, csak egy közép-felső kategóriás autó.
szandokan
@eszegfu: Obamanak magánrepülőgépe is van. Nem is értem, mi a fenét kell minden egyes millión ennyit hisztizni. Ez nem olyan nagy és drága luxusautó, elhiheted nekem.
hetöndöe
@szandokan: Obamához hasonlítani egy vidéki polgit elég nagy dőreség,az USA elnökének meg mindig is megjárt az Air Force One,akárki is volt éppen.Te egyáltalán nem érzed a különbséget,vagy csak úgy teszel?:-)))
szandokan
@hetöndöe: Speciel én Orbánra gondoltam, nem a Pécsi polgármesterre.
hetöndöe
Orbán sem összehasonlítható Obamával,nem egy kategória.
világlátó
Biztosan megérdemli. Ha jól olvasom a megyék gazdasági és egyéb eredményeit valahol a 15 helyezés után kullognak.Ez pedig olyan eredmény, ami a megye és a megyeszékhely város vezetőit érdemeik szerint jutalmazza. Szerintem ez a limlom volvo nem is méltó ezekhez az emberekhez és teljesítményeikhez. A politikai lojalitás legalább egy luxus mercedest érdemelt volna aranynarancs színben.
Nem értem miért nem érzik hogy pofátlanság ahogy urizálnak a semmire.
mariaberta
Egy gépkocsi miért lehet "brutális"? Talán az ára "brutális", ha már az újságírónak csak ez a jelző jut eszébe? Szegény magyar nyelv. Vajon mit tanítanak az újságíró iskolában?
lampa laz
Azért kellett ez a biztonságos csodaautó, mert az ürge sokat utazik, de a kamionnak mindegy, hogy Suzuki, vagy Volvo.
petike
A mi polgink 8 éve, amikor másodjára választották meg, egy SAAB 9valami kombit kapott a falutól. 9 misiért. Az iskolába meg a szülők vitték a fénymásolópapírt.
Uniós pénzből csináltak óvodát, bölcsödét (kb 400 misi), most 360 misért térkövezik a falu középső utcáját, de az UNIÓS zászlót nem lehet kitenni sehova.
Azt mondta: Majd ha kényszerítik.
(Mikepércs)
szandokan
@hetöndöe: Valóban, főleg a bőrszínük nagyon eltérő:-) Na meg persze Orbán nem akar egyeduralkodó lenni, nem bombáz más országokat békét hírdetve, nem akar más ország belügyeibe beleavatkozni, stb. Igazad van, sok mindenben különböznek.
Tulipánfa
@szandokan: Orbán még csak a saját hazáját igyekszik tönkretenni, a haverjai javára.
Desischado
Megérdemelte! Ezel jutalmazza orbán a hűséges nyaloncokat!
verum
Bizonyára önzetlen, hatékony és szakértői munkássága miatt.
Pécsett már minden más megvan, ez még kellett.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
eszegfu
@szandokan: 19:30 Készséggel elhiszem Neked: ez nem "luxus" kategória. Szerintem meg minden viszonyitás kérdése! Az, hogy Obamának van magán helikoptere, repülője, hajója vagy bármi más, az ottani viszonyok között azt gondolom: normális. De M.o-n, ahol a KSH szerint csökkent a szegénység, a munkanélküliség, de körülnézve a tények nem ezt mutatják, akkor engedtessék meg nekem az az elvárás: egy polgármester és munkatársai mondjuk a Trabant és a Volvo közötti olcsóbb kategóriáju autót kapjanak, ami a célnak ugyanugy megfelel. (Természetesen, ha megengedhetik maguknak, akkor tőlem a saját pénzükből vehetnek Volvót, de akár repülőt is.) Hidd el én nem vagyok irigy erre a "gazdagságukra", mert ezek csak tárgyak... Az ilyen, "külsőségekkel" valamilyen "tisztelet-félét" igénylő emberek az én szememben egy nagy nullák! Nem ettől lesznek "nagyok"!
nyanya001
« Vissza
Oszd meg:

Hasfal nélkül él a 8 éves kisfiú! Nincs elég pénz a műtétre!

2015.04.12. - Blikk

A kisfiú szervei ide-oda vándorolnak a hasában, refluxos, cukorbeteg, asztmás, vesebeteg, mégsem jogosult emelt szintű családi pótlékra, és a műtét árát – amit itthon nem tudnak elvégezni – sem állja a TB. Mert az illetékesek szerint nem jár.

Itt csak a fidesznyikek luxusára van pénz d arra dögivel !
JAJMÁR
@eszegfu:18:37 Tudjuk azt mi, hogy miből telik a "luxusra" nekik, de arra még várni kell, hogy egy újság egy az egyben a valóságot tárja elénk.
(Csak az én agyam fordította úgy :))) )
JAJMÁR
@szandokan: 22:20 A luxus mindnkinek mást jelent. Lehet, hogy a valóságtól elszakadt felső rétegek életmódjához hozzátartozik, hogy minden drága és különleges legyen, - csak hogy önmaguktól valahogy nem várják el ezt -, de mások pénzéből? - ez itt a fő gond!

Persze tudom, vannak akik külsőségekkel kénytelen betapasztani a sötét lyukakat a lelki nagyság és bölcsesség helyén.
JAJMÁR
Mindegy mivel jár a Páva, soha nem ér fel Toller Lászlóval! SOHA!
hetöndöe
@szandokan: Ez tetszik,Orbán nem akar bombázni,na meg nem avatkozik be mások belügyeibe.Haderő híján,mert ha lenne,bizton megtenné ez a félkegyelmű cigánykirály.
nyanya001
ezeknek olyan vastag a bőr a pofájukon, hogy azt az ágyúgolyó sem
ütné át !
Aljas mocsok banda !
Toller László balesetével magyarázzák Páva luxusautóját !
Senki sem szeretné, hogy megtörténjen ugyanaz a baleset, mint Toller László esetében – mondta a pécsi önkormányzat sajtósa, amikor az RTL Klub híradója a 12 milliós Volvóról kérdezte.
www.hir24.hu/belfold/2015/04/18/toller-laszlo-balesetevel-magyarazzak-pava-luxusautojat/
magyarbakancs
Az indoklás tetszikˇazért kel új autó mert biztonságban utazzon a polgár mester".
A többi korán kelő melós,és keményen dolgozó annak nem kell biztonságba munkába jutni?
Ezen indoklás mentén minden munkába járó embernek járna 10 milliós autó nem?
hetöndöe
"Szegény Páva Zsoltnak nem volt már megfelelő a 7 éves "pórias" Honda Legend, ami egy 3,5 literes V6-os erőforrással, hatfokozatú manuális váltóval és összkerékhajtással valamint minden féle kényelmi és biztonsági extrával ellátott luxusautó. De, remélem Polgármester Úr új Volvójára is hamarosan rákerül az atomtemető elleni tiltakozást szimbolizáló matricánk"
szandokan
@JAJMÁR: Aki napról napra él, annak már egy automata mosógép is luxus, ebben igazad van, de...Na jó, mást nem írok, mert megint én lennék a nagyképű.
szandokan
@eszegfu: Nem bizony, ez messze nem luxus kategória, még az én képen látható autóm sem az, pedig eléggé lekörözi azt a Volvót. Mindenkinek mást jelent a luxus, mint azt fentebb is megfogalmaztam.
JAJMÁR
@szandokan: 14:11 Nem tartalak nagyképűnek. Pontosabban nem annak... érdekel, hogy mit akartál írni.
Az pedig nem érdekel, hogy a pécsi polgi milyen autóval jár, - ha futja neki vegye meg amilyet akar - az érdekel, hogy ki fizeti ki.

Ebben az esetben ugyanis nem a polgihoz kell viszonyítani a luxus fogalmát, hanem a város kasszájához, a pécsi polgárok pénztárcájához.
Bercifiu
Zsótikám! A villogás helyett, inkább a jányodra vigyáznál.
világlátó
@eszegfu: Ha a család örökölt, takarékoskodott ÉVEKIG , vagy nyert a szerencsejáték valamelyikén, azt vesz és annyiért, amennyi pénze van. De Pécs város költségvetése , a polgármester úr és két alpolgármestere teljesítménye lehet egyenértékű három darab új Skoda Oktávia személygépkocsival.
Szerényebben uraim. Vagy ennyire kisugárzik a harácsolás és a mértéktelenség a parlamentből? Vagy talán a hátország ezzel honorálja a pécsi korrupciót?
eszegfu
@világlátó: Igen, én is erről beszélek...
1magyar
@szandokan: Ha a vezetőink jól dolgoznának és minden embernek lenne munkalehetősége az országban, nem is lenne luxus. Szar munkáért nem jár luxus.
eszegfu
@szandokan: 14:17 Ugy gondolom, hogy azzal a kijelentéseddel, hogy "mindenkinek mást jelent a luxus", egyetértesz a hsz-mel, hogy minden viszonyitás kérdése. Pontosan arról is beszéltem: ha valaki a saját pénzéből veszi és nem a közpénzből akkor nem érdekel a "kategória". Te nyilvánvalóan a saját munkádból, megtakaritásodból vetted az autódat, nem az önkormányzat "utalta" ki, igy ennek csak örülni tudok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.