A Fidesz frakcióvezetője szerint "csak a vak nem látja", hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz. Rogán Antal hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában közölte: a kormánypárt korábban úgy döntött, sajtóosztályuk többé nem szervez kötelező programot fideszes politikusoknak ezekbe a médiumokba.

Mindenki ismeri azokat a tényeket, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió tulajdonosa meglehetősen durva kifejezésekkel és teljesen indokolatlan vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt, bocsánatkérés pedig a mai napig nem született – mondta Rogán Antal.

Ezért szerinte teljesen természetes, hogy – mint fogalmazott – "erre mi is reagálunk". Ezzel kapcsolatban idézte Kövér László házelnöknek, a Fidesz választmányi elnökének azt az interjúját, amelyben reagált a történtekre.

"Ennek az interjúnak az eredményeként" a Fidesznek volt egy frakcióülése, amelyen abban maradtak: a párt sajtóosztálya többé nem szervez kötelező programot egyetlen képviselőnek, államtitkárnak, miniszternek sem a Magyar Nemzetben, a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban – közölte Rogán Antal. Arra a kérdésre, hogy ettől függetlenül a fideszes képviselők ha akarnak, mehetnek-e ezekbe a médiumokba, azt felelte: ez az ő személyes döntésük.

"Az azóta eltelt időszakban csak a vak nem látja, hogy egyébként ez a három orgánum egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz, illetve a szélsőjobb nézeteihez" – mondta a frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy egy "Simicska-Jobbik-tengely" kialakulásáról beszél-e, úgy reagált: "hogy kialakul-e, azt majd meglátjuk, de hogy van a dolgoknak egy természetes gravitációja ebbe az irányba, az egyre jobban látszik".

Rogán Antalt a műsorban arról a bankszövetségi álláspontról is kérdezték, amely szerint a Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn a Kossuth Rádióban azt mondta, szerinte a Quaestor-ügy olyan terhet jelent a társadalomra, mintha minden magyar ember, csecsemőtől az aggastyánig, fejenként 18 ezer forintot dobna be a közösbe, hogy a 32 ezer Quaestor-károsult megkapja a pénzét.

A Fidesz frakcióvezetője erre úgy reagált: ez akkor lenne így, ha a Fidesz elfogadta volna a bankszövetségnek azt véleményét, hogy a költségvetésnek kell kifizetnie a kártalanítást.

"Most viszont nem ez van, mi ugyanis nem így döntöttünk" – hangsúlyozta a politikus, ismertetve a Quaestor-károsultak kárpótlásáról múlt héten elfogadott törvényt, amely alapján "a befektetési vállalkozások megelőlegezik azt a pénzt, amelyet egyébként a Quaestor vagyonából amúgy is megkapnának a befektetők".

Ráadásul e megelőlegezéshez hitelt biztosít a jegybank – tette hozzá.

Szerinte a bankszövetség részéről "siránkozásról van szó", a szervezet a tényekről elfelejti tájékoztatni a nyilvánosságot.

Szóba került a banki elszámoltatás is, amelyről Rogán Antal úgy fogalmazott: az elszámoltatás folyamata "most éri el a csúcssebességet", az érintettek 90 százaléka ezekben a napokban kapja meg az elszámolási dokumentumokat. A politikus egyúttal közölte: meghívta az általa vezetett gazdasági bizottság jövő heti ülésére a nemzeti bank és a posta képviselőjét, hogy ismertessék a pontos adatokat, így például tájékoztassanak a kézbesített levelek számáról.

Hangsúlyozta: májusban, illetve júniusban már a törlesztőrészletek is érdemben csökkennek majd.

Az Altus Zrt. európai uniós megbízásáról Rogán Antal az M1-en úgy fogalmazott: eddig sem volt kétsége afelől, hogy kik írják az olyan abszolút elfogult kritikákat, mint amilyen például a Tavares-jelentés volt. Hozzátette: azt azonban felháborítónak tartja, hogy nemcsak hogy kiderül, a volt kormányfő cége készíti majd a kormányt minden bizonnyal elmarasztaló jelentéseket, hanem ezért még fizetnek is Brüsszelből, "ami ki tudja, hova kerül", esetleg bekerül a Gyurcsány Ferenc vezette DK kasszájába.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: az ügyet biztosan szóvá teszik majd a megfelelő brüsszeli fórumokon.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Ha Rogánék kormányoztak volna harácsolás helyett, akkor nem erősödne a szélsőjobb. Ennyit erről.
Levendula
Tóni angyalszárnyakat növesztett és "beleszállt"?
nezelodo
"Anna Mária
Ha Rogánék kormányoztak volna harácsolás helyett, akkor nem erősödne a szélsőjobb. Ennyit erről."

Ahogy a szociknak köszönhetjük, hogy a nyakunkra hozták az Orbán hordáját, valószínű, hogy a fidesz ágyaz meg a náci irányzatnak.
mariaberta
Bocsánatkérés? Azt Orbán,Rogán,Lázár és díszes társaságának kellene kérni- Az említett orgánumoknak kezd kinyílni a szeme, végre.
nemkati
Nem tetszik a becsületes kormánynak, hogy nem saját maga ellenőrizheti saját magát. Pedig abban nagyon jók, ezt láttuk már a közelmúltban nem is egyszer.
nyanya001
Simicska most keveri nektek a mérget, és megitatja veletek !
coni
Ha minden országban lennének rogánok az Unió nem tudna semmilyen munkát elvégeztetni az uniós fejlesztésekre vonatkozóan hiszen nemzetközi csapatról van szó. Ráadásul éppen a magyar területet a konzorcium nem(!) magyar tagja kapta.
Persze érthető, hogy nem érti, hogy az Unióban egy pályázatnál nem veszik figyelembe ki kinek a rokona, hanem a legjobb ajánlat nyer.
Kíváncsian várom hogy az Unió hogyan reagál a szokatlan reklamálásra.
nemkati
@coni: Ez az, Rogánéknak ez elképzelhetetlen, hogy van, ahol a legjobb ajánlat nyer.
volvós
..." Hozzátette: azt azonban felháborítónak tartja, hogy nemcsak hogy kiderül, a volt kormányfő cége készíti majd a kormányt minden bizonnyal elmarasztaló jelentéseket, hanem ezért még fizetnek is Brüsszelből, "ami ki tudja, hova kerül", esetleg bekerül a Gyurcsány Ferenc vezette DK kasszájába..."

Roggyanttóni !!! Fosol, vagy nem loptál eleget ???
Mert ha olvasnád, nem ellenörizni fognak az Altus-tól, hanem a
tényeket közlik Brüsszellel !!! Elég legyen már belöled ...
Vár a kasza-kapa a kis faludban !!! És LIBERÒÒÒÒÒÒ minden
mennyiségben a Vouitton szatyrodba , ezúttal Neked !!
gibgab
@nyanya001: Ilyen az, amikor tahóék urizálnak.
lópicigáspár
Személy szerint alapjába véve nem vagyok se irigy, se rosszmájú, de ezek esetében kivételt teszek és nagyon remélem, hogy hazaárulás, rablás, kifosztás és más bűncselekmények elkövetése miatt teljes vagyonelkobzás, az egész bagázs és családtagjai részére, valamint aki tevőlegesen részt vett, vagy haszonélvezője volt eme "áldásos" tevékenységnek, valamelyik BV intézet legmélyebb, legsötétebb bugyrában fog megrohadni!!
Anna Mária
@lópicigáspár: Ugye, hogy ezek kihozzák az emberből az állatot?! :)
F_Viktor
@nezelodo: Írod:
"Ahogy a szociknak köszönhetjük, hogy a nyakunkra hozták az Orbán hordáját..."

Nem kell elfelejteni, hogy
- a szocik mellett koalícióban ott volt a kompromisszumra, kormányzásra képtelen SZDSZ,
- az ellenzékben lévő fityesz mindenben keresztbe tett a kormánynak, ellehetetlenített minden reformot,
- volt egy pénzügyi/gazdasági világválság,
- mára az is kiderült, hogy a fityeszes karaktergyilkosságok 80 százaléka a politikai hatalom megszerzésére irányuló hazugság volt!
kakaósbögre
mégaszongya "elfelejtik a tényekről tájékoztatni a lakosságot"...mekkora is a kecó,Tóni?
nezelodo
F_Viktor
Ebben is tökéletesen igazad van, Orbán vezetett be olyan soha nem látott politikai megosztottságot okozó módszereket, amelyek miatt a rendszerváltás utáni politika legsötétebb figurája lesz, nem ok nélkül.
kkalman
Roggyant Tonyó! Ti mikor tájékoztatjátok a tényekről a lakosságot? Jaaaa, hogy az nem fontos? Akkor fogadjátok el, hogy az Altus a tényekről tájékoztatja az Uniót! Azokról a tényekről, amik szerintetek nem fontosak.
bretagne
Szerintem nagyon szánalmas, hogy azokat az újságokat, tévét tagadja meg, akik hosszú évekig kiálltak mellettük, mikor még ellenzékben voltak akkor is. Most meg belerúg a szégyentelen. Elképesztő ez a nyikhaj!
Senara
Arrogáns a hírtévé támadásával pont a fordítottját éri el . Eddig csak azok nézték akik szimpatizáltak velük . Most már mások is oda kapcsolnak kíváncsiságból. Hasonlóan okok miatt nőt az RTL nézettsége !
bakegya
@nyanya001: ez így van-nagyobb a rongyrázás mint ahogy azt lehazudják.
A Kossuth-ot már be se nyomom-pedig reggelente arra ébredt az egész ország-A TÖBBIRE NINCS IDŐM-de nem vesztek velük semmit.Sokat atózom-EZ AD HITELES LÁTLELETET SZÉLES -E ORSZÁGLEHÚZÓ BANDÁRÓL.
Strong
Semmi gond "kedves" kormánypárti politikusok!

Ki lesz töltve a műsoridő az ellenzékkel...
Meg aztán lehet, hogy újra indul a Célpont című műsor is...és vajon ki kerül a célkeresztbe?...

Úgy hívják azt amit csináltok, hogy: kontraproduktív...magyarul: vissza nyal a fagyi...
Aki Én
Ha a kormánynak lenne egy csepp esze, megkérné ezt a droidot, hogy ne nyilatkozzon.
Hát ha valaki, akkor ez a simlis alak igazán hiteltelen. Akik még hisznek neki, azok meg nem beszámíthatók, vagyis mindegy.
Drukkolok, hogy a Juhász véghez vigye amit elkezdett. Ha a belvárosi vendéglátósok összefognának és beszélnének a milliós, nem egyszer tízmilliós kenőpénzekről, amiket zsebbe fizetnek egy-egy bérleti jog vagy tulajdon megszerzésnél... Na nem volt ez másképp korábban sem.
hetöndöe
Tónyókám!
Tegyük fel Fletó betesz a DK kasszájába x millió forintot,azzal mi a probléma?Ő legalább nem közpénzt rak oda,mint a te tetves tolvaj bandád.
nyanya001
@bakegya: Na de miből telik ennek tetűnek ennyi cselédet tartani, az eltitkolt
ingatlanjairól nem is beszélve ! Egy tetves csaló patkány tolvaj !
picike
1,8 % os nyugdij emelések és béremelések o ft. innét évek óta innét telik rá @nyanya001:
bakegya
@nyanya001: a két kislányomat ott tanítottuk meg teniszezni ahova ezt a luxuslakóparkot felnyomták-a FARKASRÉT LEGSZEBB SALAKOS PÁLYÁI VOLTAK-itt valóban lehetett tömegsportolni,de hát ezeknek mindenre szemük van ,de eszük semmi-szarértelem az van,mint most a hat éve acreditált társadalomismereti kar felszámolására-nehohy már átlásson a FERGE ZSUZSA UTÁN bárkiis a szita agyukon.Nekem nagyon zsenánt ilyen rossz véleménnyel minősíteni mert nem erre születtem-az én családomban a közösségi magatartásformákat első ANDRÁSIG VISSZA LEHET KÖVETNI-de az orbánkormány hatalmaskodásaival minden korlátot felrúgni kényszerítettek bennem,de széles családomban is.DE SZERENCSÉRE NEM VAGYOK EGYEDÜL ÉS REMÉLEM EGYRE TÖBBEN LESZÜNK A BARBÁR BŰNELKÖVETŐ QVESZTORBÁN BIRODALOM FELSZÁMOLÁSÁN.
faiparos
Rogán már egy hiteltelen károgó gép.Beszari alak fél Gyurcsánytól :mit tud ez a Gyurcsány hogy ha megszólal vagy csinál valamit a fideszesek összeszarják magukat???Pedig már Viktor is megmondta hogy ágyúval nem lövünk verébre.
Nil
A jobbik nem foga lecserélni a fideszt simicskára
jancsipapa
Kevés olyan undorító alak szaladgál a hazai politikában ,mint ez a Rogán . Pedig milyen bőséges a kínálat...
Toby
Egy, csak egy legény van,
Talpon e vidéken,
Ki rogánt meglátja,
Vágja pofán szépen !
mariaberta
Már pedig tudjuk, hogy ő kegyelmessége nem vak, csak egy kicsit félre lát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.