A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Balaton és a Velencei tó környékén a nyitva tartó boltok képesek kielégíteni az igényeket – mondta Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az M1 Ma reggel című hétfői műsorában.

Szerinte az online pénztárgépek frissen lekérhető adatai egyértelműen azt tanúsítják, hogy jelentősen megnőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma a vasárnapi zárva tartás bevezetésével.

Ezt azzal magyarázta, hogy az emberek felkészültek a bezárásra és máskor többet vesznek bizonyos dolgokból. Arról is beszélt, hogy a kereskedelmi láncok nem számoltak be nagy visszaesésről – olvasható a Hirado.hu oldalon.

A korábbi, hajnali fél ötös nyitva tartás lehetősége mellett a kormány nem tervez egyéb könnyítést, a Balaton és a Velencei-tó környéke egyelőre nem kapja meg a kért teljes felmentést, mert a tapasztalatokból ítélve a nyitva tartó boltok most is képesek kielégíteni a turisztikai igényeket.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nem érdekes! Csak a templomok és imaházak legyenek nyitva! Oda menjenek azok,akik a boltokba szeretnének menni. Lehet majd a teremtőhöz fohászkodni a bezárt üzletek miatt, kérdés, hogy a mennyei atya nem fog -e megorrolni a felettébb furcsa imádságokat mormolókra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Már megszenvedjük néhány hétvégén-étterembe nem igazán van gusztusa a családok többségének étkezni,és anyagilag sem rentábilis-megvert minket a NAGY ÚR ISTEN A FIDESS-KERESZÉNY SOSE VOLTAK SEREGE!!!
tarhonya
gondolom télen nyáron ugyan olyan forgalomra számítanak a tó körül mert az ugye adott ! meg a vendégek oszák el szépen egész évre a vendég éjszakák számát !!!
silber13
Nem érdekes! Csak a templomok és imaházak legyenek nyitva! Oda menjenek azok,akik a boltokba szeretnének menni. Lehet majd a teremtőhöz fohászkodni a bezárt üzletek miatt, kérdés, hogy a mennyei atya nem fog -e megorrolni a felettébb furcsa imádságokat mormolókra!
verum
Vigyáz szeretett vezérünk, kormányunk és pártunk a magyar családokra.
A külföldi családok is pihenni jöjjenek ide és ne vásárolgatni.
Ettől lesz itt jólét és boldogság.
Taps.
bakegya
Ó ÉS A CSALÁDVÉDELMI TEKNŐSNEK ÜZENEM A RÉVFÜLÖPI VITORLÁSKIKÖTŐBEN A PÉNZTÁROST SE ENGEDJÉK KINYITNI,DE FŐLEG NEM 1300-FT ELKÉRNI EGYETLEN NAPI BELÁÉPŐÉRT-AMIKOR MÉG A BALATONBAN SEM LEHET CSOBBANNI.
TESSÉK KISZÁMOLNI MIBE KERÜL EGY NAPFÜRBŐ A NÉGY TAGU CSALÁDNAK,HA MÉG A KAJÁT IS PESTRŐL CÜGÖLIK,AKKOR IS SOKKKK A SEMMIÉRT
verőce21
Nem tudom, miért kell ezt a témát ennyire túlspilázni, eddig is kantinokban és mozgóárusoknál vásároltak a Balatonnál üdülők. Ezenkívül a kisboltok nyitva tarthatnak vasárnap.
Sőt vasútállomásokon sem tilos a vasárnapi nyitvatartás.

(Nem szorosan kapcsolódik, de az V. kerület is a kivételek közé tartozik, ha esetleg valaki onnan indul reggel a Velencei-tóhoz.)
Toby
@verőce21: A németek., osztrákok, hollandok nem arról híresek, hogy imádnak vasútálomáson vásárolni !
Az oroszoknál talán még elmegy, otthon megszokták a vasútállomási "magazint".
verőce21
@Toby: (17:12) De arról sem híresek, hogy a "teszkóba" járnak.
KERKA
Vegyünk csak alapul egy átlagos Balatoni községet, ahol a lakosság száma 5 ezer. A nyári forgalomban az itt lévők száma eléri a 20 ezret.
Nekem ne magyarázza be senki, hogy ezt a létszámot egyetlen kisbolttal ki lehet szolgálni.!
ipan54
Bevásárolnak szombaton a közeli valamelyik ...nál , és ennyi ! Lehet főzni a nyaralóban egy jó bográcsost, v. grillezni etc.-etc. ,nyilván nemáll meg az élet! már aki eljut a Balcsira.
pbalage
@verőce21: (17:14) nálunk nem, de otthon igen.
pbalage
@ipan54: csak véletlenül otthon ne felejtődjön a pörkölt kocka...
Anna Mária
Jó, köszi, akkor idén nem megyünk a Balatonhoz, hanem Ausztriába, ahol a nyitva tartással alkalmazkodnak a turizmushoz.
verőce21
@pbalage: (17:26) Szerintem az említett nációk országaiban nincs is "teszkó"! :)
KERKA
Aki már járt valamelyik mediterrán országban, az tapasztalhatta, hogy nyáron szinte éjfélig nyitva vannak a boltok, éttermek, még a posta is este 10-ig! Mert ők a turizmusból élnek, az európai turisták 3 hónapban vannak ott, ezért nekik ebben a 3 hónapban kell megkeresni az egész évre valót.
Tehát nem bezárni, hanem KINYITNI kellene :))
Toby
@verőce21: ma, 17:14

Akkor még nem jártál a szombathelyi Metroba, sem a Teszkóba, csak a parkoló kocsik rendszámát nézd meg ! Amúgy Aiusztriában a Billa üzletlánc üzletei mindig tömve vannak, bár ez élelmiszer profilú.
Anna Mária
Nekem tényleg nem hiányzanak a nyaraláshoz plusz hétvégi gondok: sok az unoka, köztük egészen kicsik is, kiszámíthatatlan a vendégek száma. Igazán sajnálom, ha szeretett szülőhazám nem hagyja magát anyagilag támogatni.
zöldszem
@verőce21: ma, 17:09
Nekem még most sem világos, (barna vagyok, szőke beütéssel-:))))) miért csak a multikat záratták be??? Kisbolt, tulaj dolgozzon...
Van olyan tulaj akinek nem eladó a szakmája, nincs szakképzett családtag, vagy több üzlete is van. Az adott településen mondjuk csak egy maszek kis bolt van, a tulaj nem felel meg egyik kritériumnak sem, akkor mi van?? Nem beszélve arról, hogy ezek a boltok, legtöbbször csak az üdülési szezonban vannak nyitva. Most itt nem csak élelmiszer boltról van szó. Ajándék, sport felszerelés (úszógumi szemüveg, vízipisztoly...stb). Vagy egy otthon felejtett bikini.
Mert hát ugye a trafik mutyiban is van akinek 5-6 bolt is jutott.Ott sem a tulaj dolgozik.
Föld mutyi, több hektár föld, de nem a műkörmös maca fog szántani, vetni, aratni.
Tehát még egyszer kérdezem, hátha Te tudod,( hithű Fidesz-KDNP) miért csak a multikat záratták be???
m.macskosz
"A Balatonnál sem lehet majd vásárolni vasárnap"
Nagyon helyes!
Javaslom azonban, hogy a fidesz-kdnp-vosz-liga.meg az egyéb szarok prominensei álljanak oda a turisták elé és több nyelven csacsogják el, miért nem ihatnak egy pohár tejet..
m.macskosz
@ipan54:2... már aki eljut a Balcsira."
Levendula
Semmi gond! Szombaton megvásároljuk a LIDL-ben, vagy az ALDI-ban, vagy a TESCO-ban, vagy a PENNY-ben a szükséges alapanyagokat, megfőzzük megsütjük őket és vasárnap vígan visszük a Balaton-partra a kaját...
volvós
@Toby: ma 17:39

Ne szekáld, mert ez még nem volt kint a putri keritésén kívül,
nemhogy Ausztriában...csak mocskolódni tud a fidesznylóka...
Meg irigy, mint a hónaljmirigy !! Ezt szoktuk meg töle !! :-))
pbalage
@verőce21: teszkó, schpar, bila, lidli, aldy, á, sehol sincs az általad említett "nem ruszki" nációknál, ahol viszont van "bábuska butikja, gyévocska reteknyici"
Vizual
Igen visszasírja a KDNP a jó kis átkost ahol a Balatonon reggel sietni kellett, hogy tejet és friss kiflit kapjál. Ezt szerintem kisajátították mert külföldi max a szállodába megy, ha egyáltálan ide jön, mert itt már nagyon nem talál semmit. Megint újra osztanak.
justhpeter
Megint nem tudunk valamit jól. A turizmus is - ahogy a fogturizmus is - a haverok üzlete. Jó lenne, ha tudomásul vennénk végre, hogy a haverok kistafírozása a cél és nem a hazai és külföldi üdülők megelégedettsége. Nem is lehet ennyi embert megelégedetté tenni. Éppen elég, ha tíz, tizenöt haver kezében egyesül a terület irányítás és az abból származó haszon lefölözése. No persze, ha az ország bevétele érdekelné a boltbezárást kiharcoló álkeresztényeket és bűntársaikat, elgondolkodnának, hogy nem jár-e ötletük forgalomkieséssel, adóbevétel kieséssel, ennél fogva vállalkozói sumákolással, stb.
Fradigege
Szívatják egymást és saját magukat. Szépen hátradőlünk és várunk 2018-ig. Nem lehet mit tenni. Kíváncsi lennék hány zsideszes polgármestert kergetnek majd meg a Balaton körül.
kkalman
Tudom, nem lehetséges, hogy ez a csürhe előre gondolkodjon, de majd főszezonban jönnek majd az újabbnál újabb és hülyénél hülyébb ötletekkel, hogy hogyan tudják kiszolgálni a még idetévedő vendégeket. Természetesen ezt is csak úgy, hogy a haver járjon jól, a többi meg magasról le van ß@rva.
zöldszem
@Mirabilis: Megszólaltak a hangok a fejükben, a Quaestor csődnél is előre tudta Orbán, hogy "fogd a pénzt és fuss". Igaz nem mindenki, valami ilyesmi lesz a Balatonnál is, nem mindenki jár jól, de a "körösztényorbanisztánban" nem is ez a cél!
agnes200
Nem kell ezen csodálkozni, hogy nem módosítanak. Ezeket nem érdekli, hogy az emberek jól érzik-e magukat a Balatonnál, vagy sem, vagy bárhol másutt ebben az országban. Ez sosem érdekelte őket. Sosem.
agnes200
Megjegyzem, sajnos amióta pénteken próbálok bevásárolni az egész hétvégére, több kaját dobok a kukába, mint korábban. Pénteken például sokszor még nem tudjuk, hogy vasárnap itthon ebédelünk-e vagy sem, és egyszerűen elkalkulálom magam. Szombatonként a gyerekemmel vagyok és nem plázázom. Korábban vasárnap mentem bevásárolni, ha kifogytam a kajából, és nem kellett péntekenként azon stresszelni magam, hogy vasárnapra is vásároljak. Ha maradt kaja, nem mentem vasárnap vásárolni, ha nem marad, akkor mentem.
És nem fogok zsömlékért rohangászni a sarki kisboltba, én nagyobb boltokban szeretek vásárolni. Velem rendesen kicsesztek, a Balatontól függetlenül is.
micfild
@agnes200: Szerintem egészen egyszerű. Tönkremennek a balaton környékén a kereskedők. De az üres üzlethelyiségek ott maradnak. És akkor arra lecsap a fideSSbagázs. Megveszik óccsóért... és akkor majd nyitva lesznek a balatoni boltok újra.
levarosbukta
Eddig vasárnap fogtuk a fürdőrucit és lerobogtunk reggel a balatonra, beestünk az első lidibe megvettük a kaját, piát. Eszünk ágába se jutott a 400 forintos olajtól csöpögő lángostól hasfájást kapni. Most majd szombaton megy a jónép.
verőce21
@Toby: Az osztrákok mindig is sz@rrágók voltak.

@volvós: (18:38) De lehet, hogy jártam már Ausztriában. Négy és fél évig Bécsben dolgoztam, az már Ausztria?
verőce21
@KERKA: (17:34) Azt se felejtsd el, hogy a déli országokban délután 3-4-ig viszont zárva vannak, mert sziesztáznak. A hőség miatt estefelé kezdődik az élet, éjjel 3-4-ig. pl. Mallorcán mi este 7-8-kor indultunk korzózni, vagy a szomszéd településre bulizni.
verőce21
@zöldszem: (18:08) "...miért csak a multikat záratták be?" - egyszerűen azért, hogy visszaerősödjenek a hazai kis üzletek. Mert éppen a multik tették tönkre őket.

(Az persze más kérdés, hogy a multiknál legalább be vannak jelentve mindig a dolgozók, nem úgy mindig a kiskereskedésekben.)
nezelodo
verőce21
Gondolom a CBA kiskereskedelemnek számít. Mindíg tanul a zember, hol a Selmeczi nagyasszonytól, hol a vezérdakotától, hol az zannyitisér lézertől, esetleg a kopaszkovács szótitkolótól.
agnes200
"A tapasztalatok azt mutatják..." milyen tapasztalatok??? A szezon egy hónap múlva kezdődik. Ha csak hétfőnként lennének nyitva a boltok, akkor sem halnánk éhen. És írhatnák, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek képesek úgy létezni, hogy csak hetente egyszer vásárolnak.

Nem is rossz! Hétfőn lehetne élelmiszert venni, kedden ruhát, szerdán barkácsholmit, csütörtökön lakásfelszerelést, stb. És így remekül tehermentesítenénk a túlhajszolt eladókat. Nem jó ötlet? Mit kell egész héten vásárolni járni, he?
Desischado
Szerintem azon túl, hogy agyhalottak, már megint a haveri kört akarják helyzetbe hozni. Micfildnek lesz igaza. És ha a hülyeség fájna, ez a szathmáry tele torokból ordítana! Szezonban minél tovább kell nyitvatartani, mert ha a turista nem tud vásárolni, majd el megy oda, ahol tud... Rohadékok!
karma1
@verőce21: 17.09-re: Mondd, Neked Nyiregyhazan van a nyaralod? Mert nekunk a Velencei tonal, igy hat ismerem az ottani viszonyokat.
Az pedig, hogy valaki az V. keruletbol indul le vasarnap hajnalban (kepzeld, mi is onnan fogunk, mert egyebkent a csaladom ott lakik, a Koruton) nem nyugtat meg senkit, hidd el, azok is a jo edesanyjat emlegetik a torveny bevezetoinek, akik meg a Balatonhoz se indulnak le, egyszeruen csak otthon nem kapnak elelmiszert, pl. az V. keruletben.

Majd mondd el ezt az ervedet egy kogazdag nemet turistanak, aki eppen kavezni akar vasarnap reggel a csaladjaval, es ehhez akarja beszerezni a hozzavalokat.
Egyebkent fel otkor reggel meg a jo edesanyja keljen fol, plane nyaron, a nyaralasi idoben, amikor az egesz szabadsagnak a PIHENESROL kellene szolnia...

Megint hulyesegeket hablatyolsz...
laszlobihari
@agnes200: legyél olyan szives és ne adj ötleteket a híg agyu bandának, még a végén bevezetik és rád fogják hiszen te voltál az écesz géber(ötlet adó). Ezektől minden kitelik.
zöldszem
@verőce21: tegnap, 22:28 :)))) a válaszodon, pedig siralmas!!
Lassan mondom, hogy megértsd!
Akkor ezután, a vasárnapi vásárlók a garázsboltban fognak nagy bevásárlást csinálni?
Vagy a pékek, kenyeret, kiflit, zsömlét vehetsz, péksüteményt, üdítőt,ásványvizet nem!(bár, azt hiszem ez változott)
Ez a kisboltos érv!
Együtt dolgozhat a tulaj a családdal! ja, szakképesítés?
Nem írok többet, már kifejtettem, Te meg úgy is a Fidesz-KDNP álláspontján vagy.
Itt ebben a cikkben is egyik állításuk szembe megy a másikkal!
..."megnőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma a vasárnapi zárva tartás bevezetésével..."
..."máskor többet vesznek bizonyos dolgokból. Arról is beszélt, hogy a kereskedelmi láncok nem számoltak be nagy visszaesésről..."
Magyarul, aki vasárnap vásárolt, az másnapokon teszi meg. Tehát, nem a kisboltba megy.
mate03
@Desischado: Ekkora ökörséget! (Az eddigi tapasztalatok,azt mutatják hogy a kisboltok,el tudják látni a vásárlok igényeit a Balatonon!) Te baromarcú kormány,Mi lesz majd fő idényben?Annyi eszük van a kereskedelemhez ,mint egy falra festett hintalónak!
satan666
Ezek a államtitkárok úgy BARMOK ahogy vannak. A pénztárgépekből okosodik ez "szatmáry" Menjen le a Balatonhoz Vasárnap és álljon egy bezárt élelmiszer bolt elé és hallgassa,hogy szidják a kurva anyját annak aki kitalálta /"kdmp"/ és annak aki megszavazta a "fidss" hon atyákat. Mire jó ez a geciknek. Templomba nem fognak többen járni. Nem dobnak többet a perselybe.Ezek nem látnak a boldogságtól ha minden nap nem baszogathatnak nyolcmillió MAGYART!!! Mert minden nap kitalálnak valami HÜLYESÉGET!! Külön osztályuk van erre a célra államtitkári fizetésekkel!!
pbalage
@verőce21: és egyébként, csávókám: a kisboltos is a multinál szerzi be az áruját, (remélhetőleg szombaton), vagy gondolod, hogy saját maga dobozolja a kokakólát házi recept szerint? (de ha mégis megiszod a home-made kólát, előtte vegyél be egy marék széntablettát a vékonyfosás elkerülése végett)
verőce21
@karma1: (00:13) Nekem nincs szükségem vízparti nyaralóra, mert egyszerűen "nyaralóhelyen" lakom tavasztól-őszig. (Ma hajnalban is voltam már evezni a Dunán.)

Egyébként értem én a kedves piszkálódásodat, hogy megszólíthass! :)
Kinyitják még nélküled a ...-i áruházat? :)
karma1
@EGO: Ott se nem, az is pihenoovezet, ha nem is annyira latogatott a kulfoldiek altal...:o((
verőce21
@zöldszem: (05:57) Te összekevered a válaszodban úgy általában a "vasárnapi bevásárlást" az üdülőhelyi vásárlókkal!
(Ne csak mondd, hanem lassan is írd, hogy Te is megértsd!) :)
lajospapa
Az igazi hülyeség arról ismerhető fel, hogy nem tud tévedni.
Fradigege
Ecsetelem. Múlt héten voltam Torinóban. Meccsen. 2 éjszakát. Csak jelzem, hogy az U2 nevezetű bolt május 1-én nyitva volt, 8-20 óráig. A hét minden napján nyitva vannak. Az Auchan zárva volt elsején. A 0.7L Unicum átszámolva 2919.- forintba került. A parmezán sajtok 4000.-/kg-tól főlfele. 720g ringli(befőttes üvegben) 12.- euró. A tej az drágább volt. A márkás piák fele, 2/3-ad áron voltak, mint itthon. A sörök, borok ugyanolyan árban.
Desischado
@mate03: Szerintem még a hintalónak is több az esze. egyébként meg ez is a haverok helyzetbehozásáról szól. Ha például orbán veje, aki megvette az egyik kikötőt, majd figyeld meg, hogy valamilyen ürüggyel ki fogják a boltokat nyitni! Valaki írta, hogy a kiskereskedők tönkremehetnek, és akkor meg lehet szerezni az üzleteiket, és utána egyből ki lehet majd nyitni vasárnap is! Egyébként a turista, és az idegenforgalomnak nagyon jót fog tenni, az biztos! Agyatlan banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.