Az első szabad országgyűlési választások 25. évfordulójára rendeztek emlékkonferenciát a parlamentben. Ezen természetesen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki azon kívül, hogy felemlegette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, többek közt megosztott egy személyes történetet is.

Orbán szívhez szóló történettel nosztalgiázott a rendszerváltásrólForrás: facebook.com/orbanviktor

Utóbbit Facebook-oldalára is kiírta:

Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk. Harminc napos nyugati turista diákút végén, és nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben. Ha azt kérdezik tőlem, mit jelentett számomra az első szabad választás, mindig ez a történet jut az eszembe. 21 éves voltam, keveset tudtam a politikáról, de azt tudtam, hogy nem akarom e dilemma malomkövei között őrlődve leélni az életemet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Látom a "Diktatúrában, de otthont" választotta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Látom a "Diktatúrában, de otthont" választotta.
Toby
"...de azt tudtam, hogy nem akarom e dilemma malomkövei között őrlődve leélni az életemet.."
Mondta a törpe gnóm !
Ezért hát, kedves "magyar emberek" bűnöző lettem - politikai és gazdasági értelemben is !
nemkati
Meg is könnyeztem ezt a megható történetet. Brühü
sentinel216
Nekem az tetszett, mikor arról bégetett, hogy előbújtak a gonosz posztkommunisták, de mi demokraták és keresztények résen voltunk. Több forradalom során legyűrtük őket. Most miénk a hatalom, a lóvé és ezzel már polgárok lettünk.
papa.49
Elbaxtad hazugovics, nekünk lett volna jó ha kint maradsz, de te csak magadra gondoltál, meg az itthoni érvényesülésre, mert tisztába voltál vele te akár a cocilizmusba, akár a vadkapitalizmusban érvényesülni fogsz...
Anna Mária
Kár, hogy csak nézte a bécsi forgatagot, és nem vetette bele magát.
Most targoncás lehetne valamelyik üzemben, hétvégenként átjárhatna Sopronba zabálni.
gibgab
"Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben. Ha azt kérdezik tőlem, mit jelentett számomra az első szabad választás, mindig ez a történet jut az eszembe. 21 éves voltam, keveset tudtam a politikáról, de azt tudtam, hogy nem akarom e dilemma malomkövei között őrlődve leélni az életemet."
2015-ben ugyanezen dilemmáznak a fiatalok. Ezért mennek külföldre sok ezren, de aki itthon marad, egyszer majd úgy érzi, ő sem akar tovább őrlődni! De akkor neked véged viktor!
bakegya
LÁM-LÁM,nálam már akkor is -A PECKES ÉRZELMI FOGYATÉKOS VOLTÁL AHOGY A TŐLED VAD IDEGENEK SÍRHALMAIN TAPOSVA NAGY POFÁVAL ORDITOZTÁL ,KOMMUNISTÁZTÁL.A sértett párttitkár-tsz elnök porontyHÁT A KOMMUNIZMUS FILOZÓFIÁJÁNAK KIDOLGOZÓJÁTÓL ELNÉZÉST KÉRVE-
a magyarországi végterméke TE VAGY felcsuti maradona-a fityiss-kdp mutyolÓgus önkiszolgáló pereputtyoddal a nyakunkon!!!
legacy
"Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk."

- Fiatal pár valahol Bécsben, Londonban, Berlinben, Stockholmban, Oslóban, Párizsban, New Yorkban, Ottawában, Canberrában, Wellingtonban, hátát a falnak támasztva nézi a forgatagot. 2015-öt írunk.

Ami már nem kérdés a számukra: "hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben", mert mostanra MINDENHOL JOBB, MINT OTTHON - DIKTATÚRÁBAN!!!
nezelodo
Csak hazajött, hiszen sikeres volt a család, akkortájt lett a fater Veszprém megyében a Papp János megyei PB-ában oszlopos tag.
bakegya
@Hellcat:ENGEDD MEG DE A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT KISSÉ RÉSZLETEZNÉM VELŐS MONDANDÓD-eligazítást tart vicctorunk- azzal a feltétellel-HOGY EGY NAPOT SE KELLJEN DOLGOZNOM,huszon öt évig here módjára sikerült egy maffiát összetartanom-köszonettel tartozom a SIMICSKÁNAK,SINTÉR SANYÁNAK ,KÖTELES NEK ÉS AZ ÖSSZES PATKÁNYNAK AKIK FÖLTOLTAK TEKNŐS LÉTEMRE A CÖLÖP TETEJÉRE-NAGY SEGGITSÉGGEL MÁR A BANKOKAT FOSZTOGATOM ,stb.stb...-AZ ÁLLAM AZ ÉN VAGYOK TI BIRKÁK PEDIG A KÖZMUNKÁSAIM ÉS EZZEL A HIDEGÁLOMOSÍTÁSSAL MINDEN FOCIIMÁDÓ JÓL JÁR,A TÖBBIT PEDIG ÓCSÓÓÓÓÓÓÓ GÁZZAL LÁSSA EL A PUTYIN.
HOLNAPTÓL ÉN LESZEK A KIRÁLY-az a roggyant ,lehúzott EU-PEDIG ÚGY DÖGLŐDIK AHOGY AKAR A HALÁLSORON IS ÉN VAGYOK SOKKOLÓVAL -MEG A JANI!!!
simmering73
2015 tavasza. Fiatalok (lányom és fiam) nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, (kilátástalanul, szegényen) de otthon, vagy szabadon (gyorsan egzisztenciát teremtve, boldogan), de idegenben.
papa.49
@Anna Mária: A másik oldalról meg már a rendőr sasolta őket hátha lopikálni akarnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.