Évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent az, hogy a korábbi, széttagolt szervezet helyébe lépett a Terrorelhárítási Központ (TEK) – mondta a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjúban a szervezet főigazgatója.

Hajdu János vezérőrnagy elmondta: 2010-ben 24 egység működött, mindegyik saját költségvetéssel, a többiekétől eltérő felszereltséggel és kiképzéssel.

A TEK nem Orbán védelméről szól, hanem a spórolásról

Ezt a "szerteágazó, szétcsúszott, tagolt rendszert" átszervezve és központosítva jött létre a TEK.

"Ha bárhol a világban egy magyar állampolgár bajba kerül, kell lennie egy olyan szervezetnek, amelynek tagjai elmennek és segítenek neki. Ezt várják tőlünk az emberek" – mondta.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Figyeld ezt a sajátos tekes "logikát" :

- A meglévő rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervezeteken túl létrehoztak még egyet !
Mellesleg kövér házmesternek sem teteszett ! )
- Összeollózták a nemz.bizt. törvényt és a rendőrségi törvényt, valamint egyéb alacsonyabb szintű jogszabályokat, hogy feladata is legyen a testőrségnek !
- Új szervezet - saját költségvetéssel !
- több, mint 1000 fős testőrség !
- városi luxusterepjárók garmadája, egyetlen egy valődi terepes kocsijuk nincs !
- ezeket fizetni is kell és a plusz juttatások is megilletik őket !
- önhatalmúan kiveszik a megyék kezéből a beavatkozást igénylő eseteket, melyek zöme kábszer, fenyegetés, zsarolás csalk azért, hogy aztán lehessen villantani at ámuló-bámuló Nagyérdeműnek !

Kérdés: - hol lehet az a "megtakarítás" ? Ugye, milyen logikus a tekes mese ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy 3 év múlva a másik kormányt is a TEK fogja "szolgálni"?
human
@Levendula: Vagy megmarad Orbán magán kémszervezetének.
magyarbakancs
Vicc vagy csak rossz betűket ütött le az újság író?
"A TEK nem Orbán védelméről szól, hanem a spórolásról"
magyarbakancs
Az egyik ismerősöm a NAV-nál dolgozik mint vám tiszt.
Havonta 15 lőszerrel gyakorolhatnak.
A TEK-nél korlátlan a lőszer használat a gyakorlásra.
volvós
..." A spórolás jegyében évente lecseréljük az AudiQ7-eseket..
Aztán a vezetöink megkapják a " régi, 20 ezret futott "
verdákat párezerért... Igy kell ezt csináni, elvtársak !!..."
Toby
Figyeld ezt a sajátos tekes "logikát" :

- A meglévő rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervezeteken túl létrehoztak még egyet !
Mellesleg kövér házmesternek sem teteszett ! )
- Összeollózták a nemz.bizt. törvényt és a rendőrségi törvényt, valamint egyéb alacsonyabb szintű jogszabályokat, hogy feladata is legyen a testőrségnek !
- Új szervezet - saját költségvetéssel !
- több, mint 1000 fős testőrség !
- városi luxusterepjárók garmadája, egyetlen egy valődi terepes kocsijuk nincs !
- ezeket fizetni is kell és a plusz juttatások is megilletik őket !
- önhatalmúan kiveszik a megyék kezéből a beavatkozást igénylő eseteket, melyek zöme kábszer, fenyegetés, zsarolás csalk azért, hogy aztán lehessen villantani at ámuló-bámuló Nagyérdeműnek !

Kérdés: - hol lehet az a "megtakarítás" ? Ugye, milyen logikus a tekes mese ?
karma1
@magyarbakancs: Huuu, ha nem a pereces neni szamlat, akkor a NAV-os lelovi? De jo, ha csak 15 toltenyt kap, legalabb nem tanul meg pontosan celozni, igy a pereces neni is elve marad...(Jo-jo, csak vicco"tem)...
karma1
Gyerekek! Hadd toljak ki veluuuuuk! En magyar allampolgar vagyok, bajbajutottam, kuldok nekik egy txt message-t, hogy "HELP"! Vajon mindent meg fognak ertem tenni, amire szuksegem van? De aztan folkossek am a gatyat, mert IGAZI TEREPEN kell eljutni hozzank, a varosi terepjaro meg elbirna az utat, de allitom, hogy a vagany kolkok az elso kis kanyarnal kirepulnenek a tehenek koze! (Ja, es a bika most szabadon van engedve a legelon, arra is ugyeljenek)...

Egy probat megerne, nem? (Fellengzos duma, ami csak ilyen agyatlanoktol johet).
karma1
Ugy ertem: az volt a fellengzos duma, hogy "Mi minden magyar allampolgart megvedunk a vilagban"... Szoval en is magyar vagyok, a vilagban, es bajban... Kell ennel tobb?...:o))Erre mar elindulnak?
eszegfu
@Toby: Én is igy látom! Ha akárhány szervezeten TUL létrehoznak egy másikat, akkor még a "paraszti" logikával is plusz pénzbe kerül. Az 1 milliárdos megtakaritás meg külön érdekes, mert mihez viszonyitom, ha nincs előzmény, vagyis hogy előző évben mennyibe került? (A nyilatkozat szerint nem a tervezett költségekhez mérten volt megtakaritás.)
human
@eszegfu: Senki nem tudja ellenőrizni. Ezért mernek dobálózni olyan szavakkal mint megtakarítás.
Emlékezzünk Rogán Antal lebukására is, amit egy újságíró felkészültségének köszönhetünk:
-.Mikért a sertéshús és nem a szárnyashús áfáját csökkentik?
- Hát mert sertésből többet fogyasztanak a magyarok.
- De hát szárnyasból fogyasztanak többet. Ez KSH adat.
Rogán Tóni gondolkodik és a válasz:
- Nekem más számaim vannak.

Tehát megy itt a hazudozás ezerrel. Nincs mit veszteniük. Ha lebuknak is, kicsit csócsálja a sajtó és egy hét múlva már senki nem emlékszik rá.
eszegfu
@karma1: Már elinditottam Semjént lovon...1x csak odaér...
eszegfu
@human: Sajnos én is sok minden elfelejtek, igy max. csak az utolsó havi hülyeségekre emlékszem. Saját magukat ellenőriznék...ha netán-tán egy külső szakértő, akkor is megmagyaráznák, hogy a tizedes vesszőt rossz helyen látja. Ahogy Farkas Flórián magyarázta, hogy nem 500.000 Ft volt az 1 emberre elszámolt utiköltség csak 500 Ft... állati nehéz felismerni a 2 szám közötti különbséget!
karma1
@eszegfu: Kicsim, mit mondtal neki, miert kerem a segitseget??? Egyebkent is, ne a tomjenzsotit ku"ggyed, hanem valami jo kis kigyurt TEK-es (tokos) legenyt... Itt osszeeresztenem egy maori Mongrel Mob-taggal (Fattyak Gyulekezete a laza forditasban), haaaat nem hiszem, hogy nem sirva konyorogne magat vissza a magzati allapotaba...
karma1
@eszegfu: Egy ilyen fiura nem mersz ranezni, mert az arca tele van tetovalva, horogkeresztek a karjara, es egy English Bulldog-fej a jelkepuk... Borszerkoban jarnak, nemelyik kopaszra van nyirva, de a bordzsekijukon hatul korbefut a nevuk, es az english bulldog fejen naci sisak van,... Ilyenekkel dolgoztam egyutt birkanyiraskor, a pihenojukon meg marihuanat szivnak. (ugy novekszik a teljesitmenyuk, es nem ereznek izomfajdalmat)
Na, ilyenekrol beszeltem,...:o))
eszegfu
@karma1: Csak annyit mondtam: bajban van a barátosném! Hidd el "tömjénzsóti" a mosolyával elbüvöli a bikákat és a birkákat is... mennek utána, mint ahogy itthon is követi a "nyája". Nyilván nekem is be kellene kötni a nadrágom szárát (nehogy alul kifolyjon...) ha egy ilyen "fiut" meglátnék. Talán a hire annak idején nem jutott el Hozzátok, de jó pár évvel ezelőtt volt egy pszichológus (de lehet, hogy pszichiáter), aki szinte az egész testét tetováltatta + rengeteg karikát tetetett az orrába, fülébe, stb az egyik szemén kék, a másikon barna kontaktlencsét hordott és a ruházata is rendkivüli volt és egy nagyon szép sétabottal, meg valami tarisznya félével járt a kórházba dolgozni. Állitólag jó szakember volt, csak a "megjelenése" miatt rugták ki.
karma1
@eszegfu: Errol nem hallottam, de azt hiszem, hogy a beleerzo kepessege nem volt a magaslatan
karma1
@eszegfu: Draga Csillagom, a tomjenzsoti nem tud angolul mosolyogni, egy bika kulonben is megerzi a sunyisagot, a vacillalast, ugyhogy egeszen biztos, hogy a "nagy esemenytol" elveszitene a porge kis kalapjat, de meg a szemuveget is,...:o)))
papa.49
Nekünk a ,,legolcsóbb,, az lenne he NEM LENNÉTEK, mert ez teljesen felesleges pénz kidobás, amit rátok költenek, ti saját magatokat se biztos hogy megtudjátok védeni, viszont kiválóan letudjátok lövöldözni a kollégáitokat, na hess 3.14. ba!!!
Toby
@eszegfu: Gondolom, a "megtakarítás" ott jelentkezik, hogy csak a mutatósnak tűnő ügyekre csapnak rá, csekélyebbre nem !
egy_ember_ a_sok_közül
@eszegfu: Nem pszichiáter volt, belgyógyász és háziorvos. Meghalt. 40 éves korában.
eszegfu
@egy_ember_ a_sok_közül: De rendes vagy!!! Nagyon köszönöm! Próbáltam megkeresni valamit is róla, de ezek szerint nemhogy a nevét, de még a "szak"ot sem tudtam.
Mobil123
A közmunkások is spórolás miatt vannak b+! És nem megy nekik olyan jól mint nektek.
Fradigege
Sukár csávok ezek! Raj banda vezér a svájci sapkás Hajdú gyírík.
Toby
@eszegfu: Az az igazán megdöbbentő, hogy ez a tek, hatóségi jogkörben eljárva tilt és engedélyez, mik9zben már több esetben is orrbavágta a bíróság a törvénysértő toltásért !
Hatás ? Semmi ! Minden marad a régiben, önkényes tiltások műlködnek tovább. ( lásd: Juhász- eset !)
Jobb helyeken ilyen esetekben megkérőjelezik a vezető alkalmasságát ! Gecisztában erről szó sem lehet !
Fradigege
Egy 1000.- eurós minimálbért is beválalnék. Mindjárt másabb lenne a közhangulat. Szíriába, Afganisztánba, Bolíviába, a Közel-Keletre pedig menjenek a mazohisták és az öngyilkosok. Például Magyarországon sokat szabálytalankodnak a külföldi rendszámú emberek(?). 52-es főúton haladtam 90-100 km/h között Dunaföldvárnak és mi történt. Egy román rendszámú emeletes busz elsuhant mellettem. Nahááát. Szerintem nem egyedi az eset, és a költségvetésbe is besegíthet. Ebből simán lehetne finanszírozni az öngyilkosjelölt honfitársaink haza hozatalát. Egyszerűen zseni vagyok.
eszegfu
@Toby: Lehet, hogy egypár "kérdőjelet" már begyüjtöttek a mellényzsebbe...de mint ahogy mást sem, ezt sem lehet kifogásolni, azaz lehet... csak ahogy irtad "erről szó sem
lehet!" Ez a dolog is egyike az "erőből kormányzásnak".
TASzSz
OK. Csak ez a Jani gyerek mikor elindult Izraelbe kiképzésre őrnagyi rendfokozattal bírt, mikor hazaért: alezredes - ezredes - dandártábornok (*), majd egy évre rá vezérőrnagy (**)
Idén 50 éves, nem kéne gyoran előléptetni altábornaggyá (***) ?! Mert akkor csak Pintér Sándor lenne előtte mint vezérezredes (****), előbbutóbb átvehetné a helyét fiatalon!!!
iskolakerülő
Ezek szerint ha kirabolok valakit az útcán nem vagyok bűnöző, csak spóroltam neki az erejével. Nem kell a piacról hazacipekedni.
papa.49
Figyuzzatok a tektök helyet 47 ezer forintos közmunkások védjék a hazugovicsot, Audi helyett kínai bringa, meg csúzli tejgumival, oszt. jónapot!!!
justhpeter
@eszegfu: Ezt a Tömjén Zsóti történetet megkönnyeztem. Isteni volt.
justhpeter
Nem is gondoltam, hogy a TEK eccer nagy szerepet fog képezni a tanulmányaimban, de ma annyit tanultam a kommentekből, hogy életem végéig hálás leszek a TEK-nek. (Külön Semjén Zsótinak, ki lovon 1Xcsak odaér).
m.macskosz
@TASzSz: Nekem jobb ötletem van:
pintér menjen sittre, hajdú meg őrizze!
Minimálbérért.
Desischado
@karma1: Drágám, nem lehetne orbánéknak egy randit ezekkel a maori legényekkel összehozni??? A bika lehetne a desszert! Lécci!!! (boci szemekkel néz)
Ami meg a tek-et illeti, én meg a római pápa vagyok, úgy vigyázzatok! Könyörgöm, ki hiszi ezt az ordas hazugságot el, mikor csak a fizetésük több százezer havonta! Azt hiszik, hogy mindenki hülye?!

@m.macskosz: Az ötlet szuper, maximálisan támogatom!
nagyapa
Én csak azt nem értem,hogy ha k mennek ki külföldre valakit hazasegíteni(ez régen is volt,csak nem ekkora csinnadrattával)akkor azt a sok fehérgalléros bűnözőt,meg gyilkost,miért nem ők hozzák haza amikor azok külföldre szöknek?
nezelodo
nagyapa, látod soha nem jöttem volna rá, ha nem nyitod fel a szemem, hogy annak idején a sikkasztó pápai fideszes városi (már akkorra nyilván ex-képviselőt is) miért az Interpol hozta haza! Nem bántják ők a barátaikat.
Nil
Én szívesen utánaszámolnék annak a megtakarításnak
és ha van TEK akkor minek a rendőrség mellé polgárőrség, kerületi másik rendőrség (a sima mellett) és akkor ott vannak még a közteresek és a jobbik még csendőröket is szeretne
kukac50
Nagyon félnek teli van a gatya, új védelmi támaszpontot alakítanak ki maguk köré.
Anna Mária
Klassz kis rendőrállamot sikerült csinálni, hipp és hopp!
csa-csa
@kukac50: egyik tetű bagázs sem félt soha semmitől!
Sics
Hm, én mást látok. Egyrészt azt, hogy a rendőrségi törvény nem vonatkozik rájuk... innentől fogva mik is ők? Nem rendőrök, nem katonák .. hanem a kormányzat magánhadserege. Zsoldosok gyakorlatilag! .. Másik meg, hogy azt látom hogy a közutálatnak örvendő kormányzat tagjait védik ... nem más állampolgárokat... szóval amit mond az is mese habbal! Szakmailag lehet jó valaki, de ha hazug...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.