Visszafizette a devizahitelének végtörlesztésére felvett hárommillió forintos támogatást a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) részére a szervezet elnöke, Gömöri Zsolt, aki ezt kedden sajtótájékoztatón jelentette be Budapesten.

A sportvezető közölte: annak ellenére döntött így, hogy szerinte 2012-ben jogszerűen vette fel a vissza nem térítendő támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett.

Hozzátette, nem tett mást, csak élt a lehetőséggel, és ennek megfelelően hozta meg a döntést a szervezet elnöksége is.

Közölte: az üggyel kapcsolatban durva politikai támadások érték a Magyar Paralimpiai Bizottságot, miközben a szervezet politikamentesen kívánja folytatni a tevékenységét.

Gömöri Zsolt azt mondta, éppen annak érdekében döntött az összeg visszafizetése mellett, hogy a bizottság az érdemi munkára tudjon koncentrálni. Egyben reményét fejezte ki, hogy az MPB iránti érdeklődés akkor is ilyen erőteljes marad, amikor az eredményekről lehet beszámolni.

Kitért arra: az elnökségi döntés szabályosságát bizonyítja, hogy az MPB közgyűlése később egyhangúlag fogadta el az elnökség azon beszámolóját, amelyben fel volt tüntetve a számára kifizetett juttatás is. Ugyancsak elfogadta a testület a 2012. évre vonatkozó, a pénzügyi teljesítésekről szóló felügyelőbizottsági és független könyvvizsgálói jelentést is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az MPB elnökségének azon tagjai, akik hasonló juttatásban részesültek, szintén visszafizették-e a támogatást, Gömöri Zsolt nem adott egyértelmű választ. Csupán annyit mondott, hogy az elnökség tagjainak nem munkáltatója a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Korábban kiderült, az MPB elnöksége 2012-ben Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének a javaslatára ítélte meg Gömöri Zsoltnak a vissza nem térítendő támogatást. Az ügy kipattanását követően az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel a bizottság teljes elnökségét, Gömöri Zsoltot és Deutsch Tamást is.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Ezt a pénzt a sportolókra kell költeni és nem arra hogy te megszabadulj a maszek hiteledtől!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
És akkor el van intézve mint a lézerjaninál? pofám szakad le.
Mobil123
Ezt a pénzt a sportolókra kell költeni és nem arra hogy te megszabadulj a maszek hiteledtől!!!
adrenalink
Visszafizette? Ha lett volna benne egy szemernyi tisztesség, fel sem vette volna! Áh, tudjuk a fityiszesek számára a tisztesség ismeretlen fogalom... sajnos.
1magyar
Csak meg kellene büntetni ezért az illetékeseket is, közpénz magáncélra való elköltése nem hinném, hogy szabad!
sokanvagyunk
A visszautalás és a visszautasítás között van némi különbség...
human
Na bakkel, befigyelt a Lázár-effektus. Először lopnak és ha mégis lebuknak gyorsan visszafizetik. És minden bűn megbocsátva. Ha pedig ilyen gyorsan, zsebből vissza tudta fizetni, akkor miért nem tette ezt már meg korábban támogatás formájában, hisz az alapítvány is azonnal segített rajta. Nem is értem, hogy miért a jól kereső igazgatókat kell szociálisan támogatni.
lampa laz
Navocskaja megnézhetné a szja bevallását is, mert szerintem adóznia kell ez után a pénz után, mivel bevételnek számít.
verum
Éljen a lehetőséggel és a mozgás sértült olimpikonoknak segítsen a pénzen!
És szégyellje magát, de nagyon!
A törvényesség és a morál manapság nem mindig jár kézenfogva!
Dr plágium
A paralimpikonok napi szinten küzdenek anyagi gondokkal, bár Ők azok a sportolók akik érmeket "aratnak" sem anyagi, sem erkölcsi elismerést nem kapnak (bezzeg a botlábú focisták...). Szégyen, hogy az Ő pénzükből finanszírozták egy sz@r alak javaslata alapján a másik sz@r hitelének végtörlesztését. Ha nem, pattan ki a botrány eszébe sem jutott volna visszafizetni, bár ezek szerint volt miből...tehát lett volna miből végtörlesztenie.
wagabund
...és? tudott az érdemi munkára koncentrálni? tudott a frászt...
szaboria1
Politika mentes csak akkor lenne ha pl. a kiaf...m Tompika nem ülne az elnökségben.
nemjoezigy
1. Szomorú, hogy ez a megoldás jogszerű (szerintem csak az érintettek szerint). De nem igazságos!
2. Szomorú, hogy visszafizette és még jó is kell megítélni a környezetnek.
3. Jó lenne, ha minden felfedezett igazságtalanság ilyen hamar 'rendeződne'. Akkor a sok millió és milliárd Ft, amit a csókosok, vissza nem térítendő támogatásként kaptak visszakerülne vagy egyből átkerülne a szegények és a hátrányos helyzetűeknek. Csak egy-két hely: ápolónők, éhezők, hajléktalanok, létminimum alatt élők, stb, (sajnos belőlünk sok van).
Itt nem kevés pénzt emlegetek. Az itteni pár milliótól, a képviselők, a nemfideszesKokó 25 millióján keresztül, a csányi-mészáros több milliárdos VISSZANEMFIZETENDŐ támogatásáig.
Ugye figyelitek, ezek mind hithűek, holdudvar beliek.
Tehát éljen a korrupció, a fideszkdnp hatalmának az alapja!
human
Most volt a híradóban, hogy az egyik nagy támogató vizsgálni fogja a körülményeket és amennyiben visszaélést állapítanak meg megteszik a megfelelő lépéseket. Ez szerintem nem feljelentést jelent feltétlenül. Csak nem kapnak több támogatást a sérült sportolók, akik semmiről nem tehetnek.
Dr plágium
@human: Ne legyen igazad, inkább b@sszák ki a bizottságból az összes pártkatonát...
human
- Rá volt szorulva a 3 millió forintra?
Tette fel a kérdést egy riporter.
- Nem az én dolgom eldönteni.
Ez milyen válasz? Ebből azt gondolja az ember, hogy van pénze dögivel, csak ha másét lehet költeni, akkor miért is ne tenné.
human
@Dr plágium: Remélem feljelentést tesznek a támogatók és kirúgják az egész vezetést, mert bizony közreműködtek. Az első hírek szerint köztük volt aki szintén kapott ilyen-olyan extra juttatást, de javítsatok ki ha tévedek.
Dr plágium
@human: A feljelentés rendben, ha loptak, csaltak büntetni kell őket...de ne a sportolókat büntessék, akik bizony csak morzsácskákat kaptak/kapnak ( kivéve a focistákat akik mind a két bal lábukkal együtt, túl vannak fizetve)
justhpeter
Nincs min polemizálni. Lapát, irány a megélhetés, mehetnek a lecsóba. Az orbáni munkástársadalom bővülhet egy pár emberkével. Varga miniszter úr majd bejelenti mint sikert.
Hofipisti
Ez az ember alapvetően olyan mint a Legfőbb Főnök Simicska szerint.
Az, hogy a pénzt visszafizette, jelzi, hogy nagy a nyomás, mert hát nagy disznóság éppen a paralimpikonok pénzét saját kis "problémák" megoldására fordítani. Érdekes, hogy a visszafizetéshez mindjárt volt 3 milla! Hogy a helyettese - a másik "jellem" - védi, sőt igazolja az erkölcstelenséget, azon már nem is lehet csodálkozni.
Persze van hasonló jellem a "másik parton" is, az is választott elnök, csak hát egy a magát a baloldal vezető erejének tartó párt elnöke. Ő is azzal védi a védhetetlent, hogy nyolc éven keresztül azért vette fel nyíregyházi lakosként a költségtérítését, mert az neki jogosan járt. Arról persze nem nagyon beszél, hogy az érintett időszakban ő már Érden lakott, csak hát nagy veszteség (havi mintegy 200 ezres) lett volna a valóságnak megfelelően átjelentkezni.
Nagy a különbség a sérült, de hajtós fiatalok pénzének elorrozni, s közben nyilatkozni, hogy oly pénztelenek, hogy napi egyszer sem tudnak igazán jóllakni, avagy simán a köz pénze nagy bugyrából hagyni kiszivárogni a pénzt. Csak hát - mint ahogyan a "nem tudom miért ő" paralimpikon-főnök nem a nagypolitikába vágyó pártelnök, aki - s így pártja is - ilyen múlttal hiába vágyik oda!
nemjoezigy
@human: Most láttam a tv-ben, hogy 2012-ben fizetés és támogatás címén 8,6 millió Ft-ot, paralimpiai jutalom címén 17,5 millió Ft-ot vett fel.
A tetü dajcs meg azt mondta, hogy szponzori támogatásból kapta a mocsok.
Tehát ezeknél természetes, hogy ilyen hatalmas pénzeket kapnak a vezetők, amikor azt a sportolókra és körülményeik javítására kellene költeni.
A fideszkdnp-nél sajnos ez így természetes, így jogszerű.
hetöndöe
@nemjoezigy: Oszt hogy ordítoztak ellenzékből a milliós fizetések és a végkielégítések ellen.Mára kiderült,hogy a szocik harácsolásban csupán kezdő kisinasok voltak ezekhez a patkányokhoz képest.
Desischado
Valóban a lézer effektus köszönt vissza. De hetöntöde komiján megdöbbentem. Ennyi pénzt vett fel ez a szemét, ahelyett hogy a sportolókra fordították volna! Vajon hány milliárdot lophattak el már így?! komolyan, valami új szót kéne rájuk kitalálni, mert a patkányok, férgek ide már kevés!
human
@nemjoezigy: És havonta 1,5 milliót keres. Aki ennyiből nem tud 3 milliót megspórolni, azt nagyon gyorsan el kell távolítani a vezetői posztról, mert alkalmatlan és egész biztos rosszul gazdálkodik a sérülteknek járó pénzzel (mondom ezt álnaivan).
human
@Desischado: Lázár esetében is felmerül a kérdés, hogy most kiderült, hogy közpénzen költ milliós útjain. De hány ilyen alkalom volt a múltban és hány lesz a jövőben? Ezek után is milliós útjai lesznek és csak akkor fizeti saját zsebből, ha kiderülnek? Lopásra álltak be mind.
Korábban azon az állásponton voltam, hogy várni kell amíg összeáll egy kormányváltó erő, de egyre inkább hajlok arra, hogy oda kell menni és kirakni a szűrüket aztán meg majd lesz valahogy (csak ne a jobbik legyen).
mate03
@adrenalink: Csak lemásolta Lézer Janit! Ö is vissza fizette az állami pénzen,való kéjutazást! Abból sem lett ügy! Pedig jogi alapon a sikkasztás vádja, simán megállt volna!
eszegfu
@Desischado: 5:04 És tudod miért kapta a 17 milliós jutalmat?! Mert jól szerepeltek abban az évben a paralimpián a sportolók!! Neki ehhez mi köze van? Annak fényében meg pláne, hogy olvastam jzk-t a paralimpiások honlapján: a Tesco (az a görény multi!) 1 sportolónak már biztositott egész évre ösztöndijat és most még 1 fővel megemelné ezt. Ugy tünik, hogy ezek a sportolók nem is tudnak másképpen pénzhez jutni, mert a sponzorok a szövetségnek adják, azok meg elherdálják pl. Gömörire és a vezetőségre!
A vezetőség szerint, az nem járja, hogy egy sportsikeres szövetség vezetői a fizetésüknek felét a bankoknak "adja". Látszik itt is a kereseti különbség! Egy átlag családban egyikőjüknek a teljes fizetése megy a bankoknak, nem pedig csak a fele. GYALÁZAT és GUSZTUSTALAN!
Anna Mária
Micsoda egy ócska kis sikkasztó, és még van pofája magyarázkodni.
Szép csöndben örülhetne neki, hogy manapság az ilyesmit megússzák.
Undorító.
human
@nyanya001: Elolvastam a cikket. Tehát elképzelhető, hogy egyes alapítványok egyfajta védelmi pénzként szedik be a cégek adományait. Akik eleget fizetnek azokat nem nyaggatják a hivatalok. Ha ez így van, akkor egybe esik azzal a kormány szintű korrupció gyanúval, ami miatt NAV alkalmazottakat tiltottak ki az USA-ból.
eszegfu
@human: Én ezt inkább csak simán a Fidesz általi "bevédésnek" értettem, vagyis nem gondoltam végig, miért és ki ellen védi meg a cégeket a sportra adott adományaik.
Abzug62
Az egész ügyben amellett, hogy igenis a sportolóktól vették el a 3 milliót, Deutsch szereplése volt a legfelháborítóbb. Múlt héten a képembe mondta, hogy a szponzorok pénzéből adták, tegnap meg azt mondta, nem abból. Akkor most?!
human
@eszegfu: Tegyük fel, hogy a NAV megévdi a NAV-tól aki támogat bizonyos alapítványokat, amik kifizető helyként működhetnek. Ilyenről beszéltek a kitiltási botrány kapcsán is.
Desischado
@human: Tökéletesen egyetértek veled.
@eszegfu: Neked is igazad van, sajnos! Ocsmányság, ami itt folyik! De meddig még?!
adrenalink
@mate03: Jani legalább élvezkedett, mielőtt visszafizette a suskát, ennek a hülyének meg csak az idegeskedés jut!:-)
mate03
@Anna Mária: Érdekes!Verőce 21-nek ilyenkor nincs véleménye!?
Anna Mária
@mate03: Nem tudom, én nem foglalkozom Verőcével, mert olyan ocsmány módon szokott nőkről nyilatkozni, hogy már rég el se olvasom a kommentjeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.